Het weer: warmer na het weekend

Hoewel de barometer hoge luchtdruk aangeeft, kunnen zwakke storingen tijdens het weekend over onze streken doordringen. Deze storingen worden voornamelijk gekenmerkt door wolkenvelden en een grote kans op mist. Na het weekend is er meer zon en het kwik gaat de hoogte in. In de tweede helft van de week wordt het echter onweerachtig.
Morgen is de kans op mist in de ochtend met lage wolken erg groot. De bewolking is zelfs dik genoeg om hier en daar een drupje motregen te lossen. Meestal is het echter droog en vooral na de middag komen er gaten in de wolken en is er ook wat ruimte voor de zon. De maxima liggen rond 21 graden.
Zondag wisselen zonnige perioden af met wolkenvelden. Soms zijn de wolken in de meerderheid, maar het blijft meestal droog. Het kwik bereikt 20 graden.
Maandag zijn er zonnige perioden, al kan de ochtend eerst mistig verlopen. Er komen echter ook stapelwolken voor, maar die nemen in de loop van de namiddag in aantal af. De maxima liggen rond 22 graden.
Dinsdag wordt het warm bij maxima rond 24 graden. Er is veel zon en er komen slechts enkele wolken voor. Na de middag zijn er wat meer stapelwolken mogelijk.
Woensdag is het uitermate zonnig met vrijwel geen wolken. Het kwik kan dan ook flink klimmen en zomerse maxima van 25 of zelfs 26 graden zijn mogelijk.
In de tweede helft van de week is het warm, maar het wordt drukkend. Donderdag wordt de namiddag afgesloten met enkele plaatselijke onweersbuien. Vrijdag is de onweersdreiging echter groter. In het weekend zijn de neerslagkansen vrij groot en de maxima komen wat lager uit bij 22 graden. (Michel Nulens - Meteoservices)17072