Het weer: Nat en koel

Een omvangrijke depressie ten westen van de Britse Eilanden kan de volgende dagen ons weer bepalen met koele en gestoorde maritieme lucht. De neerslagkansen zijn erg hoog en de maxima liggen laag. Later op de week wordt het wel zachter.
Vandaag verlaat een storing met regen in de vroege ochtend de regio. Nadien is het enige tijd droog met opklaringen, maar tegen de middag komen er buien opzetten. Er is kans op onweer. Maxima rond 15 graden en winderig met rukwinden tot 60 km/u.

Morgen is het meestal zwaar bewolkt en er vallen verspreid buien. Tussendoor zijn er ook enkele opklaringen. In de namiddag wordt het betrokken en gaat het regenen. Maxima rond 19 graden.
Donderdag schuift een actieve storing over onze streken met veel regen. Tussendoor komen er drogere perioden voor. Het is wel zacht bij maxima die 20 graden kunnen bereiken.
Vrijdag zijn er perioden met regen en buien. Af en toe is er ook een opklaring. Het kwik bereikt 19 graden.
Het weekend verloopt licht wisselvallig met wolken en opklaringen, maar ook af en toe enkele buien. Later op zondag gaat het regenen. Na het weekend houdt het wisselvallige weer aan, maar de temperaturen blijven relatief hoog met gemiddeld 18 graden. (Michel Nulens - Meteoservices)17313