Het weer: uitzonderlijk warm!

Tussen een hogeluchtdrukgebied over Oost-Europa en depressies ten westen van de Britse Eilanden, wordt in een zuidelijke luchtstroming erg zachte lucht naar onze streken gestuurd. Het kwik bereikt hierbij uitzonderlijk hoge waarden. Storingen zijn echter ook dicht in de buurt en kunnen na het weekend over ons schuiven, met nadien aanvoer van gevoelig koudere lucht.
Vandaag wisselen in de namiddag wolken en opklaringen elkaar af. Op een plaatselijke bui na, is het meestal droog. De maxima liggen rond 18 graden. In de avond blijft het droog en worden de opklaringen breder.
Morgen wordt met een matige zuidenwind erg warme lucht aangevoerd. Het kwik klimt richting 23 graden. In de ochtend zijn er redelijk wat wolken, maar nadien komt de zon geregeld tevoorschijn.
Zondag is het flink zonnig in de ochtend en voormiddag. Na de middag komen er meer wolkenvelden opzetten, maar het blijft droog. Het wordt opnieuw uitzonderlijk warm bij maxima rond 23 of 24 graden.
Maandag zorgt een zwakke storing voor veel wolken, met nu en dan wat lichte regen. Later zijn er opklaringen. Het wordt een flink stuk kouder bij 16 graden.
Dinsdag schuift een actieve storing over onze streken met enige tijd flink wat regen. Er wordt koude lucht aangevoerd bij maxima slechts rond 13 graden en het is winderig.
De volgende dagen verlopen eerder wisselvallig met temperaturen die normaal zijn voor het jaar. De maxima liggen rond 14 of 15 graden en er staat vrij veel wind. Vrijwel iedere dag is er kans op een bui of wat regen. (Michel Nulens - Meteoservices) 17412