Het weer: Het wordt kouder!

Een strakke west-circulatie met geregeld storingen en depressies blijft aanhouden tot het weekend. Dan wordt de stroming noordwest met aanvoer van gevoelig koudere lucht. Eerst is het nog erg wisselvallig, maar vooral na het weekend stijgt de luchtdruk en blijft het droog.  
Morgen domineren wolken vaak en er vallen een aantal buien. Er staat bovendien een strakke wind met rukwinden tot 60 km/u. Het kwik bereikt gemiddeld 6 graden.
Donderdag is het zwaar bewolkt tot betrokken met voor de middag af en toe een drup regen, maar ook droge perioden. Na de middag komt er aanhoudende regen opzetten vanuit het westen. Winderig bij maxima rond 10 graden.
Vrijdag is het vaak droog en er zijn opklaringen. Een plaatselijk bui is echter ook mogelijk. Het kwik bereikt een graad of 8.
Zaterdag is het koud in de ochtend bij minima net onder het vriespunt. De maxima liggen rond 5 graden. Het is overwegend droog en de zon is ook van de partij. Er staat niet al te veel wind.
Zondag komt een storing opzetten vanuit het westen en er valt enige tijd smeltende sneeuw of sneeuw. Grote hoeveelheden worden er echter niet verwacht. De maxima liggen rond 4 graden.  
Na het weekend breekt een droge periode aan met drukstijgingen. De zon is daarbij geregeld van de partij. Tijdens de nachten vriest het licht en het wordt uitkijken voor plaatselijke rijmplekken. Overdag kan het kwik een graad of 3 bereiken. (Michel Nulens - Meteoservices)18243