Het weer: stilaan zachter

Onder impuls van een hogeluchtdrukgebied met kern over Duitsland, wordt in eerste instantie nog koude lucht aangevoerd. De kern evacueert echter naar het oosten, waardoor de luchtstroming zuidwest wordt en zachte lucht kan stilaan over onze streken doordringen. De overgang naar de zachte lucht gaat evenwel gepaard met een storing.
Vandaag domineren wolken het weerbeeld, maar op een lokaal sneeuwvlokje na, blijft het overwegend droog. Het is koud bij maxima rond 2 graden.
Morgen kan de zon geleidelijk door het wolkendek breken met vooral na de middag wat meer zonneschijn. Het blijft droog en het wordt wat minder koud bij maxima rond 4 graden.
Vrijdag maakt de zon geleidelijk aan plaats voor toenemende wolken vanuit het westen. Tegen de avond gaat het regenen. De regen kan echter eerst voorafgegaan door wat sneeuw of mogelijk ijzel. Het wordt uitkijken op de baan. Na een koude ochtend met vorst klimt het kwik tot een graad of 4.
Zaterdag stroomt zachte lucht over onze streken en kan het kwik oplopen tot 7 graden. Onze regio bevindt zich tussen 2 storingen in. Het is meestal droog, maar wel bewolkt.
Zondag domineren wolken en wat regen is mogelijk. Later zijn er echter ook enkele opklaringen. De maxima komen uit op 8 graden.
Na het weekend domineren zachte luchtstromingen onze streken. De maxima liggen vaak rond 10 graden en ook tijdens de nacht blijft het kwik positief. Het is echter licht wisselvallig met af en toe een regenbui. (Michel Nulens - Meteoservices)24034