Het weer: koude prik

Met een noordelijke luchtstroming wordt koude, maritieme en vooral ook gestoorde lucht naar onze streken gestuurd. De neerslagkansen zijn hoog en de temperaturen bedroevend laag. Op het einde van de week komt het kwik stilaan hoger uit.
Vandaag zondag domineren wolken vaak en in de loop van de ochtend komt er regen opzetten. Nadien gaat de regen over in buien, mogelijk vergezeld van korrelhagel of korrelsneeuw. Het is koud bij slechts 8 graden.
Morgen blijft het lange tijd droog, maar de wolken zijn in de meerderheid. Later in de namiddag en avond vallen er enkele buien. Maxima rond 10 graden.
Dinsdag wisselen wolken en opklaringen elkaar af. Verspreid vallen er buien, soms met hagel. Er staat een gure wind en het kwik blijft steken op 8 graden.
Woensdag valt er enige tijd regen. Het is vrij somber weer en met 10 graden is het nog steeds te koud voor de tijd van het jaar. De tweede helft van de week vallen er wat minder buien en het kwik kan hoger uitkomen bij een graad of 14. Er is ook wat meer ruimte voor de zon. (Michel Nulens - Meteoservices)25072