Het weer: onweerachtig

Onstabiele en gestoorde luchtstromingen domineren aanhoudend het weerbeeld in onze streken. Tijdens het weekend, maar ook de dagen nadien is de buienkans groot en ook klank- en lichtspel staan op het programma. Het wordt bovendien gevoelig warmer.
Vandaag is het meestal droog in de ochtend met enkele opklaringen. Het kwik kan echter al vlug oplopen en bereikt na de middag gemiddeld 24 of 25 graden. Het is ook op dit moment dat de luchtmassa erg onstabiel wordt en er plaatselijk buien ontstaan. Lokaal kunnen die hevig zijn met veel neerslag, hagel en windstoten.
Morgen krijgen we ongeveer hetzelfde scenario. Vanaf de middagperiode neemt de kans op buien met onweer toe. Er zijn opnieuw enkele stevige exemplaren mogelijk. Af en toe is er echter ook wat zon en het kwik kan oplopen tot 26 graden.
Maandag wordt het opnieuw erg warm, drukkend warm zelfs bij maxima rond 26 graden. Opklaringen maken plaats voor meer wolken en vooral na de middag kan er hier en daar een onweerachtige bui losbarsten.
Dinsdag is het even wat minder warm bij 23 graden. Wolken domineren en een plaatselijke onweerachtige bui is mogelijk. Vaak is het echter ook droog.
De tweede helft van de week verloopt opnieuw warm met maxima in de buurt van 25 graden. De buienkans neemt af en er is meer zon. Een lokale bui blijft echter tot de mogelijkheden behoren. (Michel Nulens - Meteoservices)27522