Het weer: droger!

Na de lokale overvloedige neerslag van de afgelopen dagen, komt er rust in de atmosfeer. Een wig van hogedruk kan het weer bepalen in onze streken en zorgt voor enkele droge dagen. Bovendien kan de zon doorbreken. In het weekend nemen de neerslagkansen opnieuw toe. Het is wel wat koeler.
Morgen is het nevelig in de ochtend met lokaal mist. De zon kan echter stilaan doorbreken en vooral na de middag wordt het flink zonnig met weinig of geen wolken. De maxima komen uit op een aangename 21 graden.
Vrijdag is het zonnig in de ochtend. In de loop van de dag neemt de bewolking echter toe en vooral later in de namiddag wordt het zwaar bewolkt. Het blijft echter droog tot de avond. Maxima rond 20 graden.
Zaterdag domineren wolken het weerbeeld. Af en toe kan er wat regen vallen, maar vaak is het droog. Een ander weermodel ziet echter meer neerslag. Het is nog wat onzeker dus. Maxima rond 19 graden.
Zondag klimt het kwik tot 21 graden. Opklaringen wisselen af met enkele buien en er staat een zwakke tot matige zuidwestenwind.
Na het weekend liggen de maxima meestal rond 19 of 20 graden. Het wordt opnieuw erg wisselvallig met geregeld een aantal buien. Af en toe is er echter ook wat zon. (Michel Nulens - Meteoservices)27581