Het weer: onweerachtig!

Vanuit het zuiden wordt lucht van subtropische oorsprong aangevoerd. De luchtmassa is echter erg onstabiel, waarbij onweersbuien mogelijk zijn. De volgende dagen wordt het rustiger onder impuls van een uitloper van een hogedrukgebied met kern over de Atlantische Oceaan. De temperatuur komt echter wel lager uit.
Vanavond wisselen wolken en opklaringen elkaar af. Er bestaat een kleine kans op een lokale bui, eventueel met een donderslag. Meestal blijft het echter droog en het is nog erg lang warm. De minima komen vannacht uiteindelijk uit op 14 graden.
Morgen zijn er opklaringen in de ochtend, maar een lokale onweersbui is niet uitgesloten. Nadien blijft het enige tijd droog met wat meer opklaringen. Later in de namiddag komen echter steeds meer wolken opzetten en volgen er een aantal buien. Lokaal zijn hevige onweersbuien mogelijk met hagel en windstoten. De maxima zijn tropisch bij 30 of 31 graden.
Vrijdag is het erg wisselvallig met een aantal buien en de kans op onweer blijft bestaan. De grootste kans op buien is vooral in de namiddag. De maxima liggen rond 24 graden.
Zaterdag komen we in koudere lucht terecht, waarbij de maxima stagneren op 21 graden. Wolken en opklaringen wisselen elkaar af en het blijft overwegend droog.
Zondag bereikt het kwik 20 graden bij een wisselende bewolking. Het blijft overwegend droog en de zon is af en toe aanwezig. Na het weekend neemt de kans op buien verder af.
Vooral de tweede helft van de week verloopt droog en aangenaam bij geregeld zonneschijn en maxima rond 23 of 24 graden. (Michel Nulens - Meteoservices) 27753