Het weer: rustig maar koel herfstweer

Een krachtig hogeluchtdrukgebied over de Scandinavische landen domneert het weerbeel in onze streken met de aanvoer van droge en koele landlucht. Langs de zuidelijke flank van dit hoog komen er stilaan storingen richting onze streken uit.
Vandaag hebben we heel de dag droge landlucht gevoeld en domineert de zon het weerbeeld. Er komen nauwelijks wolken voor. Het kwik stagneert op 14 graden. Er staat een schrale wind uit het oosten tot het noordoosten.
Morgen is het zonnig in de ochtend, maar vanuit het oosten schuiven er steeds meer wolken over onze regio. In de namiddag is het overwegend zwaar bewolkt, maar het blijft wel droog. De maxima liggen slechts rond 12 graden.
Vrijdag zijn er talrijke wolken en opklaringen zijn slechts spaarzaam. Een drupje motregen is niet geheel uitgesloten, maar meestal is het droog. De maxima liggen rond 15 graden.
Zaterdag wisselen bewolkte perioden af met enkele opklaringen. Af en toe is er ruimte voor de zon. Het kwik bereikt 14 graden en de wind waait zwak uit het noordoosten.
Zondag wisselen wolken en opklaringen elkaar af. De zon kan geregeld doorbreken en de maxima liggen rond 13 graden. De wind waait zwak uit het noordoosten.
Na het weekend is het vaak bewolkt, maar er is af en toe ook ruimte voor wat zon. Vooral in de tweede helft van de week neemt de kans op neerslag toe. De maxima liggen meestal rond een graad of 12. De nachten verlopen behoorlijk koel bij minima rond 4 of 5 graden. (Michel Nulens - Meteoservices)28873