Het weer: regen na het weekend

Mogelijk wordt dit het laatste weekend met zo hoge temperaturen. Warme lucht wordt vanuit het zuiden aangevoerd over onze streken. Na het weekend komen storingen opzetten en krijgen we een aanvoer van koelere maritieme lucht. Het wordt erg wisselvallig en vooral, de temperaturen komen een stuk lager uit. Na druilerige start en een zonnige namiddag, zijn we nu begonnen aan een heldere zaterdagavond en -nacht.
Morgen kan de zon het weerbeeld domineren vanaf deze aan de horizon verschijnt tot die weer aan de horizon verdwijnt. Er zijn wel hoge wolkenvelden en enkele stapelwolken, maar die hinderen niet al te fel. Het wordt bijzonder warm bij maxima rond 20 graden.
Maandag schuift een storing vanuit het westen over onze streken. Wolken domineren en het gaat enige tijd regenen. Het kwik haalt 17 graden.
Dinsdag wisselen wolken en opklaringen elkaar af. Verspreid vallen er buien, maar er zijn ook langere droge perioden. De maxima liggen rond 15 graden.
Woensdag en donderdag worden regendagen met maxima rond 12 graden. Vrijdag is het meestal droog en in het weekend kan de zon tevoorschijn komen. De maxima liggen dan rond 13 of 14 graden. (Michel Nulens - Meteoservices)29000