Het weer: meestal koud!

De invloed van een hogeluchtdrukgebied zorgt voor meestal droog weer tijdens het weekend. Toch kan een zwakke storing in de nacht van zaterdag op zondag over de regio schuiven met wat nattigheid. Het is nog vrij koud, maar na het weekend wordt het stilaan wat zachter.
Zaterdag is het erg koud in de ochtend en het vriest algemeen. De zon kan tevoorschijn komen, maar na de middag neemt de bewolking gestaag toe. In de avond volgt er wat regen vanuit het westen. Maxima rond slechts 7 graden.
Zondag domineren wolken in de ochtend en er kan wat lichte motregen vallen. Nadien blijft het meestal droog, maar opklaringen komen er nauwelijks of zelfs niet voor. De maxima liggen rond 7 graden.
Maandag wisselen wolken en opklaringen elkaar af. De zon kan af en toe doorbreken en het blijft droog. Bij momenten is er wat meer zon mogelijk. Het wordt zachter bij maxima rond 9 graden.
Dinsdag maken opklaringen plaats voor toenemende wolken. Het blijft echter droog tot de avond. Het kwik bereikt gemiddeld 10 graden.
De dagen nadien is het relatief zacht bij maxima rond 11 graden. Storingen en depressies bepalen het weer en zorgen voor geregeld neerslag. Ook tijdens de nachten blijven de temperaturen ruim positief. Bovendien gaat het ook wat harder waaien. (Michel Nulens - Meteoservices)29314