11 bedrijven zetten de deuren open

11 bedrijven zetten de deuren open

Op zondag 4 oktober heeft de jaarlijkse Open Bedrijvendag plaats, tussen 10 en 17 uur zetten in heel Vlaanderen honderden bedrijven de deuren open. Deze keer trekt het gemeentebestuur mee aan de kar en daardoor doen liefst 11 bedrijven uit Heusden-Zolder mee, een absoluut record. Bij Rtoc Repro-Calipage (OLVrouwstraat 94) kan je kennismaken met ultramoderne machines uit de reprografiesector. Blikvanger wordt een ledbar plotter/printer die 8 m² per minuut print. In dezelfde straat (nr. 57) toont Soborel-Van Gansewinkel hoe bouw- en sloopafval worden verwerkt tot nieuwe grondstoffen voor de bouwsector. In dezelfde buurt (Lochtemansweg 61) toont ArtStone een assortiment klinkers, maar ook oosterse tegels en Belgische hardsteen. Lasatelier Laenen (Lochtemansweg 90) toont trappen, balustrades, leuningen en loopvloeren in staal en inox, gecombineerd met natuurlijke materialen.

 Eurosys (Graaf de Theuxlaan 25) bouwt een pc naar de wensen van de bezoekers, mensen van Microsoft demonstreren Windows 7 en er worden speciale senioren gsm's getoond. Bij Begrafenissen J. Beyne (Koerselsebaan 37) kunnen de bezoekers tijdens een rondleiding kennismaken met de volledige werking van een begrafenisonderneming, ook achter de schermen. Surmedia-Surgroep (Koolmijnlaan 163) is gespecialiseerd in binnen- en buitenreclame, belettering en bewegwijzering. Glas Ceyssens (Mijnwerkerslaan 35) brengt het verhaal van het glas: van isolerend glas, veiligheidsglas, interieurglas, profielglas tot glasverwarming. Een vergelijkbaar verhaal bij V&R The Solarcompany (Mijnwerkerslaan 20), een bedrijf gespecialiseerd in alternatieve energie zoals zonnepanelen, zonneboilers, warmtepompen, ventilatie en alternatieve woningbouw.

Centraal thema in de Open Bedrijvendag is de sociale economie, ook daar passen twee bedrijven in Heusden-Zolder perfect in: er is de Kringwinkel West-Limburg (Marktplein 9/10) waar 1500 m² winkelruimte toegankelijke zijn en de bezoekers een attentie krijgen en je kunt ook een bezoek brengen aan de gloednieuwe bedrijfsruimte van Bewel (Terrillaan 2) waar mensen met een arbeidshandicap werken in sectoren als verpakking, electromontage, verwerken van mailings, stikkerij, enz. Iemand die alle bedrijven wil bezoeken, zal er zondag tijdig aan moeten beginnen.

3434