Lay-out zonder grafische opsmuk voor printers

Het weer: zomerse temperaturen

Zaterdag 17 juni 2017

De volgende dagen staan in het teken van de zomer. Dankzij de invloed van hogedrukgebieden blijft het droog en kunnen de temperaturen zomerse waarden bereiken. Er zijn zelfs enkele tropische dagen mogelijk. Enkel bij de overgang van het ene hogedrukgebied naar het andere komt er tijdelijk meer bewolking voor en is de maximumtemperatuur wat lager. Z
Vandaag zorgt een zwakke storing voor veel bewolking. Voor de middag is het zelfs niet geheel uitgesloten dat er af en toe een drupje motregen valt, maar de nadruk ligt op overwegend droog weer. Na de middag breekt de bewolking stilaan en later is er ook wat ruimte voor de zon. Het wordt warm bij 26 graden.
Morgen wordt een zonnige en warme dag. Het kwik klimt erg snel naar zomerse waarden en na de middag kan zelfs de tropische grens van 30 graden bereikt worden.
Maandag is er nauwelijks een wolkje te bespeuren. Met een stralende zon en aanvoer van subtropische lucht kunnen de maxima oplopen tot 32 graden.
Dinsdag bouwt een volgend hogedrukgebied op vanuit het westen. De wind kiest tijdelijk voor een noordelijke sector met aanvoer van koelere lucht en een zwakke storing zorgt voor meer bewolking. De maxima liggen rond 27 graden.
Na een zonnige maar niet zo heel warme woensdag, gaat de temperatuur de volgende dagen opnieuw oplopen en zijn zomerse maxima mogelijk. De zon is vaak aanwezig en het blijft droog tot het einde van de week. (Michel Nulens - Meteoservices)