SFC: Gert Koninckx volgt Eddy Willems op

SFC: Gert Koninckx volgt Eddy Willems op

Bij het Sint-Franciscuscollege komt er een directeurswissel aan. Algemeen directeur Eddy Willems gaat eind dit jaar met pensioen en wordt opgevolgd door huidig directeur logistiek en financiën Gert Koninckx . Het schoolbestuur is erg tevreden over de rol die Eddy Willems de afgelopen jaren heeft gespeeld. Zo heeft het college zich onder zijn leiding stevig gepositioneerd in de brede regio. Uit een recent onderzoek is nog gebleken dat de oud-leerlingen van het SFC bovengemiddeld participeren aan hoger onderwijs, en dat hun slaagpercentage ook hoger is dan het gemiddelde in Limburg. De jongste doorlichting - dit schooljaar - leverde ook opnieuw de hoogst mogelijk quotering op.


Onder leiding van Eddy Willems werden de afzonderlijke campussen Heusden-Centrum en Berkenbos samengevoegd op de vernieuwde locatie in Berkenbos, waar nu alle onderwijsvormen zijn samengebracht. Daar zijn nu ook meerdere pedagogische vernieuwingen geïntroduceerd, om een school van de 21ste eeuw te kunnen zijn.

Voor een waardige opvolger moest het schoolbestuur niet ver zoeken: Gert Koninckx heeft al langer zijn leidinggevende kwaliteiten bewezen. Hij zal vanaf 1 september zijn huidige opdrachten (logistiek en financiën) verderzetten en combineren met de algemene leiding. Naar eigen zeggen heeft hij er volop 'goesting' in. Het schoolbestuur geeft aan de nieuwe en de afscheidnemende directeur de woorden van Franciscus mee: ‘pax et bonum’ (vrede en alle goeds)! (Op de foto links Gert Koninck, rechts Eddy Willems en in het midden voorzitter Mark Smeyers)
40270