Het weer: tropische vooruitzichten

Het warme weer houdt de volgende dagen aan of sterker, het gaat nog warmer worden. Na de doortocht van een zwakke storing op korte termijn, voornamelijk gekenmerkt door wolkenvelden, bouwt opnieuw een hogedrukgebied op. De zon kan daarbij de volgende dagen domineren en duwt het kwik richting de tropische grens van 30 graden. Vooral de tweede helft van de week lijkt erg warm te verlopen met lokaal temperaturen die boven 30 graden uitkomen.
Vandaag nemen wolkenvelden vanuit het zuidwesten gestaag toe. Stilaan wordt het zwaar bewolkt en is er kans op een plaatselijke bui. Een donderslag is niet uitgesloten. De maxima liggen rond 30 graden en er staat een zwakke tot matige noorderwind.


Morgen krijgen we eerst nog de invloed van een wegtrekkende zwakke storing met veel wolken en mogelijk een lokale bui. Naarmate de dag vordert is er steeds meer zon. Daarbij verdwijnt stilaan de kans op een bui. Het wordt zomers warm bij maxima rond 28 graden en de wind waait zwak tot matig uit het westen tot het noordwesten.

Zondag zijn er enkele stapelwolken, afgewisseld door flink wat zon. De kans op een bui is minimaal en het wordt warm bij 29 of 30 graden.

Maandag is het uitermate zonnig. Later op de dag kunnen er enkele onschuldige stapelwolken ontstaan. Het kwik haalt vlot 30 graden.

Dinsdag duwt een stralende zon het kwik richting 31 graden. De wolken zijn beduidend in de minderheid. Woensdag zijn er wat meer wolken aanwezig, maar de zon kan vaak domineren. Het blijft overwegend droog en de maxima komen uit op gemiddeld 30 graden.

Ook het einde van de week en het weekend verlopen in erg warme omstandigheden met lokaal nog steeds tropische temperaturen. De weermodellen voorzien wel een toename van de buienkans, eventueel met een donderslag. (Michel Nulens - Meteoservices)
40608