Afscheid van de politiek: Tony Beerten

Afscheid van de politiek: Tony Beerten

Tony Beerten is nog één van de boegbeelden die de gemeenteraad verlaat en dat na 6 legislaturen met ongeveer 400 gemeenteraadszittingen. Hij was erbij toen de lokale beweging 'Nieuw' - die zich nooit een partij heeft willen noemen - onder leiding van Jaak Vandenwijngaert bij de verkiezingen van oktober 1982 voor een ware aardverschuiving zorgde. Nieuw was op dat moment een samengaan van Volksunieleden en een heel aantal onafhankelijken.

Tony Beerten was ook 15 jaar schepen, onder meer van toerisme, ruimtelijke ordening en milieu. Van 2001 tot 2006 was hij burgemeester van Heusden-Zolder, hij had toen ook financiën als bevoegdheid. Als ancien moest hij de jongste jaren enkele keren opdraven als plaatsvervangend voorzitter van de gemeenteraad, waarbij we vooraf wisten dat we vroeg zouden thuis zijn die dag. Enkele weken geleden moest hij zelfs het schepencollege eenmalig depaneren omdat de schepenen niet in aantal waren om geldig beslissingen te nemen. 

Sporthal Boekt

De realisatie waarover hij het meest tevreden is? "In 36 jaar gemeenteraad en 21 jaar schepencollege gebeurt er zoveel dat het moeilijk is om daar nu 1 realisatie uit te halen; ik ben gewoon heel tevreden en het fijnst was het alledaagse contact met de man/vrouw in de straat. Ook de samenwerking met alle gemeentelijke medewerkers heb ik altijd positief ervaren." 

De grootste teleurstelling is voor Tony Beerten nog steeds het afvoeren van de sporthal van Boekt. " De meerderheid die na mijn burgemeesterschap werd gevormd onder leiding van Sonja Claes voerde het door ons geplande en ook nog door CD&V-schepenen goedgekeurde en uitgetekende project sporthal Boekt koudweg af. Dit mooie project werd gewoon afgeblazen en de aannemer heeft uiteraard een fikse schadevergoeding opgestreken." 

Einde

Als belangrijkste evolutie in de afgelopen 30 jaar ziet Tony Beerten de versnippering van de politieke fracties. " Ik hoop dat tijdens de volgende legislatuur beterschap komt en we geen tweede NVA-ramp meemaken." Op politiek vlak smeedt hij geen plannen meer. " Aan alles komt een einde en ik mag terugkijken op een mooie periode."44038