Het weer: erg zacht

Langs de oostelijke flank van een hogedrukgebied met kern nabij de Britse Eilanden wordt vochtige maritieme lucht naar onze streken getransporteerd. Zwakke storingen brengen af en toe wat lichte neerslag met zich mee, maar het is ook vaak droog. Opmerkelijk zijn de erg hoge maxima, deze zijn bijna het dubbel van de normale waarden voor deze tijd van het jaar.
Vandaag is het betrokken en mistig in de ochtend. Daarbij kan er van tijd tot tijd een drupje regen of motregen vallen. Na de middag blijft het overwegend droog en is er hier en daar een streepje zon mogelijk. De maxima liggen rond 6 graden bij een matige wind.
Morgen is de zon opnieuw de grote afwezige in het weerbeeld. Wolken domineren de hele dag en slechts zeer lokaal is er na de middag een opklaring mogelijk. Meestal blijft het somber en van tijd tot tijd kan er wat licthe regen of motregen vallen. Het zicht is bovendien beperkt door het nevelige weer. Met een matige noordwestenwind wordt wel erg zachte lucht aangevoerd, waarbij het kwik kan oplopen tot gemiddeld 8 graden.
Zondag wordt het een graadje minder zacht, maar de wolken zijn nog steeds erg talrijk. Voor de middag is er kans op een spatje motregen, na de middag is een opklaring mogelijk.
Maandag verwelkomen we de zon. Tussen de wolkenvelden door kunnen de zonnestralen doorbreken. He blijft droog en het kwik bereikt gemiddeld 8 graden. Er staat weinig wind.
Dinsdag is het hogedrukgebied minder krachtig aanwezig en kan een storing voor regen zorgen. Na de middag worden dat regenbuien. Maxima rond 8 graden en winderig.
Woensdag volgt guur weer met veel wind en buien van korrelhagel of korrelsneeuw.
De dagen nadien wordt het rustiger in de atmosfeer en vooral ook droger met opklaringen. De temperaturen komen lager uit bij 4 graden. In het weekend nemen de neerslagkansen opnieuw toe. (Michel Nulens - Meteoservices)44277