Het weer: droog, zonnig en warm

De regen is een welkome afwisseling voor fauna en flora, maar natuurlijk verkiezen de meesten toch wel zonneschijn. Dankzij het opbouwen van een hogedrukgebied over West-Europa kan de zon de volgende dagen steeds vaker tevoorschijn komen en het kwik gaat gestaag de hoogte in.
Vandaag maakt regen in de namiddag plaats voor een afwisseling van droge perioden en enkele buien. Het is eerder fris bij maxima slechts rond 15 graden.
Morgen stijgt de luchtdruk gestaag. Wolkenvelden wisselen af met zon en naarmate de dag vordert is er meer ruimte voor de zon. Het blijft hierbij droog. Het wordt warmer bij 22 graden.
Donderdag zijn er flinke zonnige perioden, slechts af en toe onderbroken door een voorbijtrekkend wolkje. Bij een zwakke noordoostenwind kan het kwik oplopen tot 24 graden.
Vrijdag wordt het stralend zonnig weer met nauwelijks wolken. De zon kan het kwik richting 26 graden duwen. Tegen de middag kan de wind wel aanwakkeren tot matig.
Zaterdag wordt het zonnig en zomers warm. De maxima komen uit op een graad of 28 en er staat niet al te veel wind.
Zondag is de zon in de ochtend opnieuw van de partij. Een storing schuift in de loop van de dag vanuit het zuiden over onze streken en brengt regen en onweer met zich mee. Niet alle weermodellen zijn het hier echter mee eens.
Na het weekend breekt opnieuw een stabiele periode aan met lage neerslagkansen en geregeld zonneschijn. Het kwik komt wel wat lager uit en situeert zich meestal vooraan in de 20 graden.(Michel Nulens - Meteoservices)
7755