Het weer: vanaf zondag wisselvallig

Een hogedrukgebied verliest zijn grip over onze streken, waardoor storingen de volgende dagen ons weer gaan bepalen. Eerst wordt het echter nog zonnig en warm, héél warm.
Vandaag domineert de zon in de namiddag aan een staalblauwe hemel, nauwelijks gehinderd door wolken. Het kwik klimt gestaag verder naar 24 of 25 graden. Er staat wel een matige wind uit het oosten of het noordoosten.
Morgen wordt het drukkend warm. Het kwik kan klimmen tot 28 of 29 graden en er is een hoge luchtvochtigheid. In de loop van de dag komen er wat meer wolken opzetten en in de avond/nacht neemt de kans op een plaatselijke onweersbui toe.
Zondag is het zwaar bewolkt tot betrokken en er komen geregeld een aantal buien tot ontwikkeling. Plaatselijk zijn er zware onweersbuien mogelijk met hagel en stevige rukwinden. Het is drukkend warm bij 25 graden.
Maandag wisselen bewolkte perioden en opklaringen elkaar af. Hier en daar vallen er enkele onweerachtige buien, maar tussendoor zijn er ook droge perioden met zonneschijn. De maxima liggen rond 20 graden.
Dinsdag kan het lange tijd droog zijn met opklaringen. Plaatselijk ontstaan er echter enkele buien, waarbij een donderslag niet uitgesloten is. Het kwik bereikt 21 graden.De dagen nadien blijft de atmosfeer onstabiel van opbouw. Er zijn opklaringen, maar geregeld komen er ook bewolkte perioden voor, waarbij er enkele buien mogelijk zijn. Ook onweer blijft tot de mogelijkheden behoren. De maxima liggen meestal tussen 20 en 23 graden.(Michel Nulens - Meteoservices)
7780