Het weer: even zomer!

Aan de voorzijde van een depressie nabij Ijsland wordt warme lucht vanuit het zuiden naar onze streken gestuurd. Hierbij bereikt het kwik zomerse waarden. In deze zuidelijke luchtstroming komen op woensdag echter onweersbuien tot ontwikkeling. Na de doortocht van een storing op donderdagnacht en vrijdag stroomt opnieuw koelere lucht over onze regio.
Vandaag is het zonnig en warm. Na de middag komen er enkele stapelwolken opzetten, maar het blijft droog en het kwik kan oplopen tot 27 of 28 graden.
Morgen is er eerst flink wat zon, maar geleidelijk neemt de bewolking toe en tegen de middag kunnen er buien tot ontwikkeling komen. Na de middag volgen er meer buien en er is kans op onweer. Het kwik kan oplopen tot 26 graden.
Donderdag vertoeven we nog in de warme lucht bij maxima rond 26 graden. Wolken en opklaringen wisselen elkaar af en het is overwegend droog. In de avond komt er echter regen vanuit het westen opzetten.
Vrijdag valt er in de ochtend nog regen, maar later wordt het droger en vooral na de middag is er ook ruimte voor de zon. De maxima liggen rond 25 of 26 graden.
Zaterdag lijkt het droog te blijven met geregeld wat zon. Het kwik klimt tot gemiddeld 24 graden.
Zondag komen we onder de invloed van een actieve depressie met vooral na de middag onweersbuien en een toenemende wind. Maxima rond 23 graden.
Na het weekend zou de actieve depressie voor veel wind, regen en lagere temperaturen gaan zorgen. Er kunnen daarbij stevige windstoten voorkomen, maar de situatie dient nog opgevolgd te worden. De tweede helft van volgende week ziet er dan weer wat rustiger uit, maar wel koeler.(Michel Nulens - Meteoservices)
8195