Het weer: het wordt warmer!

In een relatief zachte westelijke luchtstroming schuiven een aantal storingen over onze streken, onderbroken door drogere perioden. Na het weekend bouwt stilaan een hogedrukgebied op met vooral vanaf dinsdag droger, zonniger en warmer weer. Op het einde van de week wordt de luchtmassa opnieuw onstabiel en neemt de kans op een onweerachtige bui toe, maar mogelijk staat er wel even zomers weer op het programma.
Vandaag is een storing verantwoordelijk voor veel bewolking met perioden van lichte regen. Na de middag wordt het droger en is er wat zon, maar een plaatselijke bui blijft nog mogelijk. De maxima liggen rond 21 graden.
Morgen is het wisselend tot zwaar bewolkt, maar overwegend droog in de ochtend. Nadien neemt de bewolking toe en vooral na de middag vallen er enkele buien. Tegen de avond gaat het regenen. Het kwik kan oplopen tot 23 graden.
Zondag is het zwaar bewolkt tot betrokken met perioden van regen of buien. Een donderslag is mogelijk. Nadien lijkt het overwegend droog te worden met opklaringen, al voorzien enkele weermodellen nog tot de avond kans op buien. Maxima rond 20 graden.
Maandag wisselen wolken en opklaringen elkaar af. De kans op een bui is eerder klein en het kwik kan oplopen tot 20 graden.
Dinsdag stijgt de luchtdruk en de zon is geregeld aanwezig in het weerbeeld. Er staat nauwelijks wind en het kwik klimt naar gemiddeld 22 graden.
Woensdag wordt het flink zonnig, al zijn er ook enkele wolken. Bij een zwak zuidelijk briesje wordt warme lucht aangevoerd, waarbij het kwik in de thermometer richting 25 graden stijgt.
In de tweede helft van de week wordt het nog wat warmer, waarbij het kwik mogelijk tot boven 25 graden kan klimmen. Echter, vanuit het zuiden komen een aantal buien opzetten, die vergezeld kunnen worden van onweer. Het wordt nog een beetje afwachten of het warme weer kan standhouden in de dagen nadien. (Michel Nulens - Meteoservices)
8262