Ook Regi wordt Limburg-ambassadeur

Ook Regi wordt Limburg-ambassadeur

Na Kim Clijsters wordt Regi Penxten, de man achter de hitsensatie Milk Inc., de tweede Limburger die als ambassadeur het Limburg-symbool overal zal uitdragen. Dat maakte het provinciebestuur vanmiddag bekend.
Het Limburg-symbool is een soort hartje dat de liefde voor de provincie Limburg moet uitdrukken. Het embleem dient om de verbondenheid tussen de gouwgenoten weer te geven en wordt gebruikt om de troeven van de provincie buiten de grenzen te promoten.
Tennisvedette Kim Clijsters was de eerste die vorig jaar het ambassadeurschap van het Limburg-symbool aanvaardde. De volgende die zal worden ingezet om op dezelfde manier de mediacampagne "Trotse Limburger" te ondersteunen, is Penxten.
"Dat Regi onmiddellijk toezegde om Limburg-ambassadeur te worden, toont aan dat het Limburg-gevoel van onze ambassadeurs echt wel puur en gemeend is", zei de gedeputeerde van Regiomarketing, Jean-Paul Peuskens. "Tegelijk met deze campagne start een grootschalige stickeractie waarbij 100.000 stickers worden verdeeld onder de Limburgers. Er zullen eveneens affiches komen op lijnbussen, advertenties in kranten en op websites, alsook televisiespots."
Dat uitgerekend Regi daarvoor werd gevraagd, heeft verschillende redenen. "Hij is niet alleen een zeer bekende Limburger binnen het muzieklandschap, maar ook bij de bredere doelgroep Limburgers over verschillende leeftijdscategorieën heen", aldus nog Peuskens. "Regi is bovendien authentiek, trots op zijn geboortestreek en hij straalt
positiviteit uit." Op de foto: vlnr gouverneur Herman Reynders, Regi Penxten en gedeputeerde Jean-Paul Peuskens. (Foto Marc Scheepers)8291