Het weer: nazomer!

Onder de beschermende vleugels van een hogedrukgebied over onze streken staat er droog en vrij zonnig weer op het programma. Stilaan wordt de luchtstroming zuidelijk, waardoor het ook warmer wordt. Een zwakke storing kan zaterdagnacht over onze regio schuiven met tijdelijk meer wolken en kans op mist op zondagochtend. Na het weekend is er tijdelijk een dipje, maar nadien keert de nazomer terug.
Vandaag is er vrij veel bewolking in de ochtend. In de loop van de voormiddag nemen de wolken in aantal af en is er meer ruimte voor de zon. Het kwik kan oplopen tot 19 of 20 graden.
Morgen krimpt de wind naar een zuidelijke sector en er zijn flinke zonnige perioden. Na een koude start met minima rond 6 graden, kan het kwik oplopen naar 22 graden. Zondag is er kans op mist in de ochtend. Nadien is er evenwel flink wat zon en het wordt warm bij maxima rond 24 of 25 graden.
Maandag is het eerst vrij zonnig, maar een zwakke storing zorgt voor meer bewolking vanuit het westen. Mogelijk kan er in de latere namiddag wat lichte regen vallen. Maxima rond 21 graden.
Dinsdag is er kans op mist in de ochtend. Nadien volgen er zonnige perioden en de maxima komen uit op 19 graden.
In de tweede helft van de week bouwt een volgend hogedrukgebied op over onze streken met droog en zonnig weer. Het kwik kan dan opnieuw een stuk boven 20 graden uitkomen. Het ziet er naar uit dat dit nazomerse weer nog een stukje tot in oktober kan aanhouden.  (Michel Nulens - Meteoservices)
8611