Het weer: tijdelijk nat

Een storing schuift traag van west naar oost over onze regio en is verantwoordelijk voor een sombere en regenachtige dag. Na deze storing bouwt een wig van hogedruk op en wordt het droog. Op het einde van de week en tijdens het weekend is een hogedrukgebie over onze streken weerbepalend.
Vandaag is het een sombere en regenachtige dag. Drogere perioden wisselen af met perioden van lichte regen. Er staat een matige wind en het kwik komt niet hoger dan 11 graden.
Morgen is er kans op mist in de ochtend. Later kan de zon echter doorbreken en vooral na de middag wordt het aangenamer bij zonnige perioden en maxima rond 14 graden.
Donderdag kiest de wind voor het zuidoosten en er wordt droge landlucht aangevoerd. De zon is geregeld van de partij en duwt het kwik richting 17 graden. Later komt er wel meer bewolking opzetten, maar de neerslagkans blijft eerder klein.
Vrijdag kan het mistig zijn in de ochtend, maar de zon kan later op de meeste plaatsen doorbreken. De namiddag verloopt zonnig en aangenaam bij 17 graden.
Zaterdag belooft vrij aangenaam te worden met geregeld wat zon en maxima rond 17 graden. Er komen evenwel ook een aantal wolkenveldenvoor.
Zondag wordt een droge dag bij maxima rond 16 graden en de zon kan domineren.
Na het weekend is het nog zacht, maar vanaf dinsdag nemen de regenkansen toe. In de tweede helft van de week staat het typische herfstweer op het programma met veel wind, regen en lagere temperaturen, al is het tijdens de nacht wel relatief zacht. (Michel Nulens - Meteoservices)8858