Het weer: droog carnavalsweekend

Na de doortocht van een storing in de nacht van vrijdag op zaterdag, wordt wat koelere lucht vanuit het noorden over onze streken gestuurd. De luchtdruk stijgt echter, waarbij eht droog blijft. Na het weekend kunnen storingen opnieuw onze regio bereiken, maar in de tweede helft van de week zou een hogedrukgebied weerbepalend worden.
Morgen is het nevelig of mistig in de ochtend en zijn er lage wolken mogelijk. Later wordt het ochtendgrijs opgeruimd en kan de zon doorbreken. Na de middag zijn er zonnige perioden bij 10 graden.
Zondag is er opnieuw kan op nevel en mist in de ochtend. Nadien wordt het wisselend bewolkt en droog. Soms kan de bewolking dominant zijn. Maxima rond 10 graden. In de ochtend is er kans op lichte vorst.
Maandag zorgt een storing voor veel wolken met enige tijd regen of motregen. Pas later wordt het droger vanuit het noorden. Het kwik bereikt 10 graden.
Dinsdag is het bewolkt, maar meestal droog en het wordt iets zachter bij 12 graden. In de ochtend kan het mistig zijn.
Woensdag maken nevel en lokaal mist plaats voor opklaringen. De zon komt af en toe tevoorschijn en het kwik kan klimmen tot 13 graden.
De tweede helft van de week kondigt zich nog wat zachter aan met droog weer en geregeld zonneschijn. De huidige weerkaarten geven zelfs een lente-achtige indruk. Hopelijk kan dit de volgende dagen bevestigd worden. (Michel Nulens - Meteoservices)
9904