Het weer: rustig en zacht

Ondanks de aanwezigheid van een hogedrukgebied over onze streken, laat de zon het vaak afweten. Oorzaak is de vochtigheid in de onderste luchtlagen van de atmosfeer die verantwoordelijk is voor veel lage wolken en mistig weer. Er wordt wel relatief zachte lucht aangevoerd. Tot zaterdag blijft het rustig en zacht. Vanaf zondag komt er een ommekeer in het weerbeeld en wordt het wisselvallig en minder zacht.
Vandaag domineren wolken en het is nevelig. Lokaal kan wat motregen vallen, maar meestal is het droog. Na de middag is een gaatje in de bewolking mogelijk, maar veel stelt het niet voor. Het is vrij zacht bij 12 graden.
Morgen is het mistig en bewolkt in de ochtend. Nadien blijven de wolken domineren, maar na de middag kan er af en toe een opklaring tevoorschijn komen. Het is overwegend droog en de maxima liggen rond 13 graden.
Donderdag maken nevel en mist plaats voor veel wolken. Na de middag zijn er enkele opklaringen mogelijk. Afhankelijk van het aantal opklaringen kan het kwik oplopen naar 13 tot 15 graden.
Vrijdag liggen de maxima rond 13 graden en opnieuw zijn het de wolken die het weerbeeld domineren. Af en toe is er wat zon mogelijk, vooral na de middag.
Zaterdag zijn er enkele opklaringen in de voormiddag. Na de middag neemt de bewolking echter toe en het wordt betrokken. Het blijft evenwel droog tot de avond. Maxima rond 13 of 14 graden.
Zondag brengt een storingen enige tijd regen. Na de middag klaart het op, maar later komen er buien opzetten. Er is kans op een hagelbui. Het word twat koeler bij 12 graden.
Na het weekend staat er nog wat kouder weer op het programma bij een graad of 9. Daarbij vallen er enkele buien, maar is er af en toe ook zon. Halfweg de week kan het kwik weer enkele graden hoger uitkomen, maar het blijft wel wisselvallig.(Michel Nulens - Meteoservices)
9936