Het weer in Heusden-Zolder

Regen en wind

Een omvangrijke depressie ten noorden van onze streken, stuurt een actieve storing naar onze regio. Er wordt hierbij flink wat neerslag verwacht op zondag en er staat bijzonder veel wind met stevige windstoten. In de aanloop naar deze storing komen er enkele regenbuien tot ontwikkeling. Na het weekend bouwt stilaan een hogedrukgebied op met later in de week, stabiel en rustig weer, al worden de nachten wel een stuk kouder.
Vrijdag (08/02) krijgen we te maken met een eeste storing die voor veel bewolking zorgt en zo nu en dan wat lichte regen of motregen. Er zijn echter ook droge perioden. De maxima zijn erg hoog voor de tijd van het jaar bij gemiddeld 10 graden. Er staat evenwel veel wind met rukwinden tot 70 km/u.
Zaterdag (09/02) wisselen bewolkte perioden af met enkele opklaringen. De zon kan daarbij af en toe tevoorschijn komen. Hier en daar komt er een regenbui tot ontwikkeling, maar vaak is het droog. Er staat een strakke wind uit het zuidwesten, vrij krachtig tot soms krachtig. Hierbij kunnen er windstoten voorkomen tot 60 of 70 km/u. De temperaturen zijn wel bijzonder hoog voor de tijd van het jaar bij maxima rond 10 of 11 graden.
Zondag (10/02) valt er een hele tijd regen. Pas op het einde van de dag wordt het droger. Er kan lokaal nog eens 20 mm bijvallen. Maxima rond 9 graden en een matige wind.
Maandag (11/02) is er veel bewolking in de ochtend, maar nadien is er ruimte voor wat zon. Op een enkele regenbui na, blijft het overwegend droog. De wind ruimt naar het noordwesten en de maxima liggen rond 7 graden.
Dinsdag (12/02) wisselen bewolkte perioden af met zonnige momenten. Het kwik bereikt 7 graden en de wind waait meestal zwak uit het westen tot het noordwesten. Tegen de avond worden de opklaringen breder.
De volgende dagen is de zon geregeld van de partij en het blijft droog. Dankzij de invloed van een hogedrukgebied is het rustig en droog weer. De nachten zijn evenwel koud bij minima rond het vriespunt. Overdag kan het kwik tot een graad of 8 klimmen. Tegen het weekend wordt het iets kouder. (Michel Nulens - Meteoservices)44707