Straatracers mogen rijbewijs inleveren

Straatracers mogen rijbewijs inleveren

De politie van Heusden-Zolder heeft dit weekend twee acties gehouden tegen overdreven snelheid. Vrijdag was die specifiek op de straatracers gericht. Kort over 19 uur werd een man van 20 uit Heusden-Zolder tegengehouden  wegens gevaarlijk rijgedrag in de Guido Gezellelaan en Beringersteenweg. Hij reed zigzaggend over de weg aan hoge snelheid, en vertrok aan de rotonde met piepende banden, om aan de oversteekplaats bij de Veenderweg dan weer hard in de remmen te gaan voor overstekende fietsers. De man had één jaar zijn rijbewijs en is een bekende van de politie. Zijn auto is in beslag genomen. (foto) De flitsauto heeft op vijf plaatsen de snelheid van 614 auto’s gemeten. 93 of 15 % zijn geflitst. 6 van hen mogen hun rijbewijs inleveren.

Racende moto

Een man van 41 uit Dessel reed met zijn motorfiets gevaarlijk over de Graaf de Theuxlaan. Vervolgens reed hij de E 314 op en ging daar vol gas. De patrouille moest 220 per uur rijden om hem te naderen. Uiteindelijk stopte hij, het parket heeft onmiddellijk zijn rijbewijs ingetrokken. Andere ‘scores’: tussen 118 en 126 in de Stationsstraat, tussen 118 en 130 op de Beringersteenweg, tussen 121 en 126 in  de Brugstraat en 135 in de Graaf de Theuxlaan. Er zijn ook twee auto’s onderschept die niet ingeschreven waren, hun nummerplaten zijn meteen afgenomen. Een bromfietser kreeg een bekeuring voor rijden zonder helm en er 3 zijn drie corona-pv’s uitgeschreven.

Vandaag was er dan een kleinere controle-actie. Op 5 plaatsen zijn 1035 wagens gecontroleerd. Slechts 74 reden te snel, niemand verliest zijn rijbewijs. Er was dan ook meer verkeer op de baan.
53832