Tiental arrestaties in drie maanden tijd

Tiental arrestaties in drie maanden tijd

De jongste maanden zijn in Heusden-Zolder heel wat diefstallen en inbraken gepleegd, maar tegelijk zijn van oktober tot nu ook verschillende daders of verdachten opgepakt. Zo is in oktober een 16-jarige jongen opgesloten in een jeugdinstelling. Hij bestal enkele jonge fietsers op het fietsroutenetwerk. Daarbij moesten ze geld afgeven, waarna hij een band kapotstak. Ook een veertiger uit Heusden-Zolder is eind vorige maand opgepakt nadat hij zich agressief gedroeg tegen speurders van de politie die hem opzochten rond enkele onderzoeken. Hij sloeg daarbij een ruit stuk.

Bij één van de talrijke inbraken in horecazaken werden op 26 november enkele verdachten in de buurt van een getroffen zaak opgepakt. Eén van hen liep bloedend over de straat nadat hij zich aan een kapotgeslagen raam bezeerde.

Nog eind november zijn 's nachts drie daders uit Genk gearresteerd bij een onbewoond huis in Zolder. Ze doorzochten de woning waar nog brandstof en werkmateriaal te vinden was. Bij één van de daders thuis troffen de speurders de buit van eerdere diefstallen aan. Niet lang daarna kon een vierde verdachte geïdentificeerd worden. In zijn woning lagen de andere gestolen goederen uit het onbewoond huis, waaronder werktuigen en kachels. De 33-jarige verdachte bleek bovendien verschillende soorten drugs in huis te hebben. Op zijn bankrekening stonden sommen geld, waarvoor hij geen goede uitleg kon geven. Het onderzoek loopt verder.

Kalasjnikov

Dan is er ook nog de zaak van de wegcontrole op 1 december waarbij een schietensklare Kalasjnikov op de achterbank van een auto is aangetroffen. Daarbij waren er sterke aanwijzingen dat de twee inzittenden binnen korte tijdspanne iets van plan waren. Dit onderzoek wordt nu in Antwerpen voortgezet.

Tenslotte was er nog op 2 december de nachtelijke inbraak in een magazijn van een elektrozaak in Eversel. De eigenaar was daar al zelf met een luchtdrukpistool achter de inbreker aangegaan. De inbreker kon even later door de politie van Heusden-Zolder en Beringen worden ingerekend. Hij moet binnenkort al voor de rechter verschijnen. Over de inbrakenreeks in de wijk Lindeman, is op dit moment nog geen duidelijkheid.38589