Villa Zwart Goud geeft haar geheimen prijs

Villa Zwart Goud geeft haar geheimen prijs

Sinds kort is Villa Zwart Goud geopend in de vroegere mijndirecteursvilla. Tom De Weyer heeft daar een 'privaat restaurant met een aparte horecabeleving' ingericht. Groepen, bedrijven, ... kunnen er terecht voor vergaderingen of seminaries, maar het kan net zo goed gereserveerd worden voor feestjes met alle faciliteiten - zelfs speelruimte voor kinderen - en op zondag is er een luxueus ontbijtbuffet.

Tom wil tegelijk de volledige geschiedenis van de directeursvilla uitspitten en bovenhalen. Dat is al voor een deel gebeurd dank zij de verhalen van de vroegere huishoudster. Directeur Lycops was bijvoorbeeld een ornitholoog, één van de muren is daarom bekleed met flamingotaferelen, en naast zwart en goud komen in de aankleding het blauw en groen van pauwenveren terug.

De bovenste verdieping moet nog gerestaureerd worden, maar de andere kamers en ruimtes hebben al een nieuwe functie gekregen als vergaderlokaal bijvoorbeeld, salon, ontmoetingsruimte, recreatieruimte, maar met respect voor de Art Décostijl. Er is in de kelder een degustatieruimte en de wijnkelder is in zijn glorie hersteld en gevuld met wijnen met een verhaal, dikwijls uit streken waaruit de mijnwerkers afkomstig waren. Bijzonder is ook het vroegere bureau van de directeur, van waaruit hij een rechtstreeks zicht had op de ingang van de mijn. De ingang ligt langs de Neerjouten, maar het pad om naar de mijn te gaan, is behouden gebleven.

Tom zoekt nog meer verhalen van de directeursvilla, hij zou ook graag te weten komen welke directeur daar in welke periode heeft verbleven. Graag bezorgen aan info[!]villazwartgoud.be. De meest interessante tipgevers kunnen op een ontbijt rekenen.38264