Wandelen over drie CoronaRingen uit Eversel

Wandelen over drie CoronaRingen uit Eversel

Vanaf nu tot  dinsdag 30 juni organiseert Wandelend Paal zogenaamde CoronaRingen, van aan Sint-Baaf in Eversel.  Je kunt kiezen uit drie wandeltrajecten. Lus 1 gaat over slingerpaadjes naar de Beringerheide. Langs de St-Janskapel en atletiekstadion Het Veen keer je terug naar Eversel met onderweg flink wat bospaadjes, schaduwrijke wegjes en een  prachtige, bosgroene finale . Afstand: 8,5 km.
Lus 2 gaat door de bossen van Van Soest naar de rand van Heusden en zo verder naar Kasteel Meylandt. Aan de visvijvers vind je de gekende Blokhut, die is nog gesloten tot het einde van de maand maar er staat een automaat. Door een tunnel van groen, langs het routeke trek je naar Ubbersel en door de bossen aan de manege kom je weer in Eversel. Afstand: 8,9 km 
Lus 3 start langs de sportvelden en gaat door een paar autoluwe straten van Eversel. Dan verdwijn je in de bossen. Verder door de velden, weiden en bossen van Ubbersel om zo aan de Meulekes (vroegere watermolen) en de kolenhaven te komen. Je gaat verder door Ubbersel, trekt even langs het Albertkanaal en komt zo weer terug in de woonwijken van Eversel. Langs het standbeeld van Pater Beckers kom je weer aan Sint Baaf. Afstand : 7,6 km. En niet onbelangrijk, de cafetaria van Sint-Baaf is weer open. 
De pijlen van deze drie CoronaRingen blijven tot eind juni hangen. Daarna zorgt Wandelend Paal weer voor drie andere lussen, vanaf een andere locatie.
Deelnemen is gratis, alleen vragen de organisatoren dat je na de wandeling even laat weten wat je ervan vond: mail naar eddy.broos[!]skynet.be 


55167