Het weer in Heusden-Zolder

Wisselvallig weer

Woensdag in de loop van de namiddag wordt het droger vanuit het westen met enkele opklaringen. Onder aanvoer van een zwakke westelijke wind loopt het kwik op tot maxima van 9 tot 11 graden in Vlaanderen en 7 graden in Hoog-België.

Donderdag (7/11) zorgt een regenzone voor een grijze en natte eerste helft van de dag. Na de middag vallen er nog enkele buien, maar nadien wordt het droger. Het blijft wel zwaar bewolkt, bij maxima van 8 tot 10 graden en een matige zuidelijke wind.

Vrijdag (8/11) belooft een droge dag te worden, maar het is wel overal zwaar bewolkt, met slechts enkele opklaringen. Onder aanvoer van een zwakke tot matige ZZW-wind halen we zo'n 8 à 9 graden.

Zaterdag (9/11) blijft het opnieuw overwegend droog onder een zwaar bewolkte hemel. In de namiddag wordt het zelfs betrokken over het westen van het land. De zuidwestenwind waait zwak tot matig en de maxima komen uit rond 8 à 9 graden.

Zondag  (10/11) trekt een zwakke regenzone over het land. In de namiddag wordt het stilaan droger, bij een zwaar bewolkte tot betrokken hemel. De maxima blijven onveranderd bij 8 graden. De zuidenwind waait matig.

Maandag (11/11) voorzien de weermodellen een droge maar zwaar bewolkte dag. Er waait een zwakke tot matige zuidoostenwind en de maxima lopen uit tot 8 à 9 graden in Vlaanderen.


(Michel Nulens – Meteoservices)48640