Ziekenhuisdirectie onderzoekt 'religieus incident'

Ziekenhuisdirectie onderzoekt 'religieus incident'

Bij de ombudsdienst van het Sint-Franciscusziekenhuis is een klacht ingediend door een patiënte die zich onheus behandeld voelt door een verpleegkundige afgelopen vrijdag. Volgens de patiënte - een vrouw van Marokkaanse afkomst - zou de verpleegkundige - een man van Turkse afkomst - geweigerd hebben om haar een hand te geven om religieuze redenen. Hij zou ook tijdens het onderzoek geweigerd hebben haar aan te raken. De ziekenhuisdirectie bevestigt dat er een incident is geweest. Maar volgens haar is de context van het verhaal van beide partijen verschillend zodat ze op dit moment geen uitspraak kan doen. Ze betreurt wel dat de patiënte het negatief beleefd heeft.

In gesprek

“We gaan de komende dagen in gesprek met de twee partijen, en bekijken dan wat we hieraan gaan doen”, zegt Kristien Elsen, directeur HR & Communicatie. “Zolang we het incident nog onderzoeken, kunnen we er niet in detail op reageren. We verwachten dat onze medewerkers volgens onze waarden en normen handelen. Ons ziekenhuis staat open voor iedereen, ongeacht geslacht, afkomst of religie, en we verwachten dat onze medewerkers op een professionele manier omgaan met de patiënten.”

Professioneel

“De verpleger in kwestie werkt hier al sinds jaar en dag, en heeft zich altijd professioneel en volgens onze waarden en normen gedragen. We hebben nog nooit eerder dit soort klachten over hem ontvangen,” aldus Kristien Elsen.


51530