Zolder stunt bijna bij de leiders

In het basketbal schoot BBC Zolder tegen leider Kangoeroes Boom voor het eerst dit seizoen wel goed uit de startblokken: 2-7. Boom schakelde dan een versnelling hoger en nam de leiding over. Te veel missers in de aanval van Zolder deden de achterstand oplopen tot 27-14 na het eerste kwart. Bij 32-17 kon Zolder met een sterke Dieter Tiri een 0-10 plaatsen en terug in de wedstrijd komen, aan de rust stond het 40-33. Na de rust kon Geert Vanhove in 3 minuten tijd Zolder terug aan de leiding brengen, aan het eind van het derde kwart stonden de bezoekers 2 punten voor. Doordat Vanhove in het vierde kwart met vier fouten even aan de kant moest, kon Kangoeroes de leiding hernemen en bewaren tot aan het einde: 96-90.6181