Zolder wint eerste Febelco Cup

Febelco, de groothandelaar-verdeler van geneesmiddelen, organiseerde in Zemst de eerste editie de van Febelco Cup: een voetbaltornooi tussen alle vestigingen. Zolder vaardigde een ploeg werknemers af die nog nooit samen een potje gestampt hadden. Wellicht daarom kreeg het in zijn eerst wedstrijd al een vroeg tegendoelpunt van Frameries, dat duidelijk beter opgewarmd was. Maar Zolder ging erop en erover ... de Walen kwamen weer langszij, maar dan veegden de Limburgers de tegenstand van de vloer met 4 goals in 3 minuten; eindstand 7-2. Met Izegem was de volgende opponent ook niet van de poes, maar Zolder wist 3 maal door de sterke defensie te breken, terwijl keeper Stein aan de overzijde de netten schoon hield: 3-0. Vestiging Olen was gewaarschuwd en was niet bereid tot ook maar één cadeau. Een strategische wissel van de coaches bracht verandering op het juiste moment, invaller Musti scoorde na 10 seconden, de trein was vertrokken en Olen vermeed nipt een forfaitscore: 5-1. Eenzelfde uitslag tegen Sint-Niklaas B maar toen was Zolder al zeker van de finale tegen Sint-Niklaas A. Die finale werd dubbel zo lang, 2 x 20 minuten, een uitputtingsslag dus maar de komst van de dagelijkse leidinggevenden was duidelijk een hart onder de riem. Sint-Niklaas A bleek al snel een maatje te klein en bij de rust stond het al 6-0. Nadien kon of mocht de tegenstander nog even twee doelpunten naderen, maar de supporters stuwden het sterke Zolderse collectief naar een 9-2. En dus staat de wisselbeker nu een jaar lang te blinken in de vestiging in Zolder. (meer foto's van Tony Sempels)27548