Het weer in Heusden-Zolder

Tijdelijk kouder

Het hogedrukgebied dat voor zomers weer zorgde trekt naar het noordoosten van Europa, terwijl een volgend hogedrukgebied vanaf de Atlantische Oceaan opbouwt naar onze streken. Tussen beide systemen in kan een verzwakte storing over onze regio schuiven en wordt er nadien tijdelijk koudere lucht aangevoerd. Wanneer het volgend hogedrukgebied ons weer kan bepalen is er opnieuw meer zon en komt het kwik weer hoger uit.

Vrijdag (22/05) is het zwaar bewolkt tot betrokken met een verzwakte storing over onze streken. Een lokaal drupje regen of een enkele regenbui is niet uitgesloten, maar meestal blijft het droog. Het wordt nog warm bij maxima rond 24 graden, maar het gaat stilaan ook harder waaien.

Zaterdag (23/05) kan er in de ochtend wat regen vallen, maar het wordt al vlug droog en vanuit het westen wordt het flink zonnig. Het is wel gevoelig kouder bij maxima rond 20 graden en er staat een strakke wind met rukwinden tot 60 km/u. 

Zondag (24/05) is het meestal droog met een afwisseling van wolken en zon. Er staat een matige westenwind en de maxima liggen rond 20 graden.

Maandag (25/05) wisselen zonnige perioden af met enkele wolken. Na de middag worden de wolken wat talrijker, maar het blijft meestal droog. Het wordt terug warmer bij 23 of 24 graden en er staat een matige westenwind.

Dinsdag (26/05) is het flink zonnig in de ochtend. Na de middag zijn er enkele stapelwolken, maar het blijft zonnig. Het wordt zomers warm bij 25 graden en de wind is zwak.

De volgende dagen blijft het meestal droog met geregeld zon en zomerse temperaturen.

(Michel Nulens – Meteoservices)54950