Het weer: warmer op het eind van de week

Langs de noodoostelijke flank van een hogedrukgebied over het westen van Frankrijk tot Ierland, wordt in een strakke noordwestelijke luchtstroming, koude en onstabiele lucht van polaire oorsprong over onze streken gestuurd. Op het einde van de week kiest de wind voor een meer zuidelijke sector en wordt het warmer, het blijft echter wisselvallig.
Vandaag zijn er nog een aantal stevige buien mogelijk, lokaal met onweer, hagel en rukwinden. In de avond nemen de buien in aantal af. Maxima rond slechts 12 graden.
Morgen is er flink wat zon in de ochtend, maar al vlug komen er stapelwolken opzetten. Hier en daar vallen er enkele regenbuien. Het is koud bij 12 graden en er staat een matige wind.  
Donderdag begint de dag met veel zon. In de ochtend vriest het echter algemeen aan de grond en lokaal kan het zelf net tot lichte vorst komen. De zon duwt het kwik richting 14 graden en het blijft droog. Na de middag neemt de bewolking echter toe . 
Vrijdag verlaat een zwakke storing met regen onze regio in de ochtend. Nadien is het vaak zwaar bewolkt, maar meestal droog. Er is ook ruimte voor af en toe zonneschijn. De maxima liggen rond 18 graden.  
Zaterdag is het meestal droog met een wisselende bewolking. Na de middag komt er gestaag meer bewolking opzetten. Het wordt vrij warm bij 21 graden.  
Zondag kan het kwik 22 graden bereiken. De lucht is echter gestoord, waarbij de kans op stevige buien met onweer erg groot is. (Michel Nulens- Meteoservices)10578