Kalender Heusden-Zolder

  • Een evenement toevoegen aan de kalender? Dat kan eenvoudig, klik hier!
Digidokters

Digidokters

Voor de laatste keer dit schooljaar staan de digidokters jou bij in al je digitale problemen. Daarna bereiden ze zich voor op de examens en genieten ze van een welverdiende vakantie. Maar, niet getreurd, het project was afgelopen jaar een groot succes en de bib verwelkomt in september met veel plezier een nieuwe lichting digidokters. Lukt er iets niet op je eigen laptop/tablet/smartphone? Dan mag je deze meebrengen en helpen ze je verder.

 
Boekstart-dag 2021

Boekstart-dag 2021

Op zaterdag 22 mei zet de bib tussen 9 en 12 uur de allerkleinsten en hun ouders in de bloemetjes tijdens de Boekstart-dag. Je maakt kennis met het nieuwe aanbod van knisper-, knuffel- en badboekjes, je kan je Boekstart-peuterpakket afhalen of je leest toffe digitale prentenboeken. Naast alle feestelijkheden in de bib kan je ook online genieten van heel wat extra’s. Zo kan je je inschrijven voor de digitale workshop baby ouderyoga of deelnemen aan het gratis webinar van Iedereen Leest.

 
Leeskring ‘De kolibrie' (ONLINE)

Leeskring ‘De kolibrie' (ONLINE)

Tijdens deze online editie bespreekt de leeskring ‘De kolibrie’ van Sandro Veronesi. In De kolibrie volgen we de levensloop van Marco Carrera, een held van onze tijd zoals alleen Sandro Veronesi die uit zijn pen kan laten ontstaan. Het is een schitterende roman over pijn en de kwellende kracht van het leven, die door de Corriere della Sera uitgeroepen werd tot Boek van het Jaar. Niet-leden kunnen ook deelnemen, inschrijven is wel verplicht.

 
MJO XL & Lennert Baerts

MJO XL & Lennert Baerts

Heusden-Zolder is gezegend met heel wat muzikaal en creatief talent. Eén van die supertalenten is saxofonist Lennert Baerts. Hij besloot om speciaal voor onze Muze Jazz Orchestra een compositie te maken die helemaal geïnspireerd is op onze actuele, rumoerige tijden. Lennert is een denker en zijn gedachten kregen vorm in een prachtige compositie van bijna twee uur: ‘Times Change And So Must We’. Deze concert stream gaat in première op vr 28 april om 20u. Een ticket kost 5 euro, via www.muze.be

Small World - concert stream

Small World - concert stream

Small World bracht drie Belgen en twee Zuid-Afrikanen bij elkaar die invloeden uit Europa en Zuid-Afrika naadloos aan de Amerikaanse jazzwortels koppelden. De originele bezetting kan helaas niet aantreden, maar met de vervangende kleppers – trompettist Carlo Nardozza en bassiste Yannick Peeters – worden het repertoire en de aanstekelijke interactie bewaard. Deze band – Small World: The Belgian Edition – staat garant voor een bruisend muzikaal jazzfeest. De stream gaat in première op vr 28 mei.

Tentoonstelling 'Dit ben ik'

Tentoonstelling 'Dit ben ik'

Op zondag 20 juni is het Wereldvluchtelingendag en staan we stil bij de miljoenen mensen die wereldwijd op de vlucht zijn. Met de tentoonstelling ‘Dit ben ik’ willen we de vluchtelingen in onze gemeente een gezicht geven. De portretten van en door de inwoners van het opvangcentrum zijn de hele maand juni te bezoeken tijdens de openingsuren van de bib. Na afloop krijgen de werken een permanente thuis in ‘De Bark’. Het initiatief kadert in de actie van Curieus ‘Buiten de lijntjes’.

Tentoonstelling Meer dan duizend nachten

Tentoonstelling Meer dan duizend nachten

Ontdek de tentoonstelling 'Meer dan duizend nachten - Oosterse sprookjes in prentenboeken' van 2 juni tot en met 12 juli in onze bibliotheek. Ga via deze unieke tentoonstelling mee op reis naar een wereld van mythische figuren en geesten, sultans en bedelaars, Sheherazade en Sindbad. De tentoonstelling is vrij te bezoeken tijdens de openingsuren van de bib.