Kalender Heusden-Zolder

  • Een evenement toevoegen aan de kalender? Dat kan eenvoudig, klik hier!
A Nocte Temporis - The Dubhlinn Gardens
Vandaag

A Nocte Temporis - The Dubhlinn Gardens

‘The Dubhlinn Gardens’ is ontstaan uit Anna Besson’s passie voor Ierse traditionele muziek. Reinoud Van Mechelen van zijn kant volgde een masterclass Ierse traditionele zang bij Karan Casey in Frankrijk. Het programma van ‘The Dubhlinn Gardens’ legt een verband tussen barokmuziek en traditionele muziek uit eenzelfde periode. Reinoud Vanmechelen [tenor], Anna Besson [barokfluiten], Myriam Rignol [Viola da gamba], Sarah Ridy [harpen] & Loris Barrucand [klavecimbel]. www.anoctetemporis.org

Begin: 16u00

Toegang: 20 €
Voorverkoop: 17 €

Vandaag

Spaghettifeest Scouts & Gidsen Eversel

De scouts en gidsen van Eversel organiseren hun jaarlijks spaghettifestijn in de sfeervol ingerichte feestzaal SINT BAAF te Eversel. Op het menu: uiteraard spaghetti (ook vegetarische), gebraden haantjes, tiramisu en dit alles aan uiterst democratische prijzen. Tafelen kan van 11.30 – 14.00 u en van 16.00 – 19.30 u. Iedereen welkom - Kaarten verkrijgbaar aan de kassa.

Film: Will Tura, hoop doet leven

Een film van Dominique Deruddere. Deze docufilm toont de onvermoeibare werker die langzaam maar zeker naar de top is geklommen. Het beschermen van zijn privacy is voor Will altijd een prioriteit geweest maar voor de eerste keer wordt in deze film getoond dat ook zijn bestaan er een geweest is van vallen en opstaan. België 2018, 90 min.

Begin: 14u00

Toegang: 5 €
Voorverkoop: 4 €

Woensdag Bibdag - film

Ben je 5 of 6 jaar? Kijk jij mee naar ‘Hotel Transsylvanië 3’ op Woensdag Bibdag? Ga met je favoriete monsters mee op een vakantieavontuur! Ze gaan op een cruise om te genieten van monstervolleybal en exotische excursies. Maar de vakantie dreigt in het water te vallen door een geheim! De toegang is gratis. Schrijf je in met vermelding van je telefoonnr. ten laatste de woensdag voorafgaand aan de activiteit via 011 80 80 90, bibliotheek.reservaties[!]heusden-zolder.be of aan de balie.

Lezing 'Op straat' - Wannes Deleu

Lezing 'Op straat' - Wannes Deleu

Daklozen in België: wie zijn ze, hoe zijn ze op straat beland en wat doen ze om te overleven? Op zoek naar antwoorden op die vragen besloot televisiemaker Wannes Deleu een maand lang op straat te leven in de winter, met zijn camera in de hand. De lezing ‘Op Straat’ brengt de armoede- en daklozenproblematiek in Vlaanderen in beeld. Wannes geeft een ongeziene blik in de wereld en het leven van dakloze mensen. Interesse? Schrijf je in via 011/80 80 90 of bibliotheek.reservaties[!]heusden-zolder.be.

Rob Vanoudenhoven

Rob Vanoudenhoven

Rob Vanoudenhoven vertelt in deze show over zijn eerste 50 jaar op deze planeet, zijn werk en avonturen. Over XII stielen en XIII ongelukken. Over altijd ja zeggen en proberen te ‘overleven’. Over ‘Who the fuck is Rob Vanoudenhoven’, waarmee hij zichzelf op de kaart heeft gezet in het medialandschap. Over hoe zijn eigen programma, de ‘XII werken van Vanoudenhoven’ zijn leven ondersteboven heeft gehaald. Nu wil hij het eindelijk delen, in de zaal. Met iedereen. www.robvanoudenhoven.be

Begin: 20u15

Toegang: 18 €
Voorverkoop: 15 €

Leeskring leest 'De damescoupé'

De leeskring van de bibliotheek komt viermaal per jaar samen en bespreekt een vooraf opgegeven werk. Greet Hendrix begeleidt de uitwisseling van leeservaringen. In de volgende bijeenkomst bespreken we “De damescoupé” van Anita Nair. Een alleenstaande Indiase vrouw zoekt tijdens een lange treinreis antwoord op de vraag of een vrouw zonder man kan leven. Niet-leden kunnen ook deelnemen. Let op: de plaatsen zijn beperkt! Schrijf je in via 011/80 80 90 of bibliotheek.reservaties[!]heusden-zolder.be.

Film: Niet Schieten (Stijn Coninx)

Het wraakroepende verhaal van David Van de Steen, de enige overlever van een gezin tijdens een aanval van ‘De Bende van Nijvel’ op 9 november 1985 in Aalst, en zijn strijdvaardige opa Albert [Jan Decleir]. België 2018, 139 min. [gezien de lengte van de film zullen we een korte pauze voorzien]. Om 19u30 inleiding door David Van de Steen.

Begin: 20u15

Toegang: 5 €
Voorverkoop: 4 €

Woensdag Bibdag

Ben je 5 of 6 jaar? Kom dan naar Woensdag Bibdag, van 14 tot 15 uur. Geniet van leuke, droevige, spannende, … verhalen. Bert vertelt en zingt: ‘Valentijn en zijn viool’. Valentijn speelt viool. Dat doet hij graag en met plezier. En het resultaat is... oorverdovend, tenenkrommend, afschrikwekkend. Maar dat heeft Valentijn niet door. Hij speelt naar hartenlust voor iedereen die het (niet) horen wil… Schrijf je in via 011 80 80 90, bibliotheek.reservaties[!]heusden-zolder.be of aan de balie.

Draad&Praat (handwerken@bib)

Creatief bezig zijn, breien, haken … zijn weer een trend. Zelf kleding maken is weer hip. Ben je een beginner of heb je wat inspiratie en nieuwe ideeën nodig? Ervaringsdeskundigen zijn aanwezig om praktische tips uit te wisselen. Iedereen is welkom met haak- en breiwerk of ander handwerk waarmee zij/hij bezig is. Meer info: 011/808090

KWB Berkenbos

KWB Berkenbos "Reanimatie en AED"

In België worden wekelijks ruim 200 mensen getroffen door plots hartfalen. Het opstarten van de reanimatie voordat de hulpdiensten aankomen..... Deze twee uur durende theoretische cursus is voor iedereen toegankelijk, voorkennis is niet nodig. Zowel reanimatie zonder als reanimatie met AED-toestel komen aan bod. Tijdens de opleiding wordt ook ingegaan op de mogelijke oorzaken van een plotseling hartfalen, hoe je de symptomen vroegtijdig kan herkennen en ....

 
Theater De Toekomst - 'Romeo & Julia'

Theater De Toekomst - 'Romeo & Julia'

Hét ultieme verhaal van de liefde. Voor allen die liever zelf sterven dan hun liefde te laten sterven. Van de liefde die zichzelf via de dood vereeuwigt, omdat ze geen tijd kreeg om beleefd te worden. De vier speelvogels Joren Seldeslachts, Astrid Annicaert, Jonas Van Thielen & Reinhilde Van Driel brengen met heel veel schwung deze tragedie op de planken. ‘Romeo en Julia’ heeft dan ook alles in zich wat een topstuk moet hebben: humor, romantiek, geweld, seks en poëzie. www.theaterdetoekomst.be

Begin: 20u15

Toegang: 19 €
Voorverkoop: 16 €

Workshop Speciale Koffies maken

Workshop Speciale Koffies maken

WZC Berckenbosch is steeds op zoek zijn naar helpende handen. Daarom willen ze zich graag op een leuke manier voorstellen aan nieuwe kandidaat vrijwilligers. Vandaar organiseren ze tijdens DE WEEK VAN DE VRIJWILLIGER een workshop SPECIALE KOFFIES maken. Heb jij zin om hun team HELPENDE HANDEN te versterken? Dan nodigen ze je graag uit op donderdag 28 februari om 15 uur. Laat je even telefonisch weten of je komt? Via 011 57 50 48 of via bos.animatie[!]foyerdelork.be, TOT DAN!

 
Kirri's Travelin' Kitchen Jam

Kirri's Travelin' Kitchen Jam

Cd-release concert – 2 maart 2019 in het MuzeCafé 5 jaar na de eerste cd “1/one” komt er nu een vervolg met de gloednieuwe “Little Somethings”! Ditmaal in acoustische, solo-setting, …the voice, the guitar…the song, the stories… Project rond singer-songwriter Kris Kirri Valvekens, de zanger-gitarist met de rauwe, donker stem sterk gelijkend aan die van Neil Diamond. Raw energy from the heart! Singer-songwriter, bringing you stories about the little things in life!

EETDAG K.H.De Verenigde Vrienden Heusden

EETDAG K.H.De Verenigde Vrienden Heusden

Kom genieten van onze overheerlijke menu op onze eetdag in onze muziekzaal -Kerkenblook. Er is keuze uit: Koude schotel met verse zalm, vidé, stoofvlees, hamburger en dit alles geserveerd met brood of lekkere frieten. Als dessert is er dame blanche. Inschrijven kan door een mailtje te sturen naar godelieve.swinnen27[!]telenet.be voor 25 februari. Vergeet niet te melden wat je wenst te eten en in welke shift je wil komen, ’s middags of ’s avonds. Afhalen kan ook. Hopelijk tot dan!

 

Woensdag Bibdag

Ben je 5 of 6 jaar? Kom mee genieten van leuke, droevige, spannende, … verhalen tijdens Woensdag Bibdag. Inge vertelt en knutselt: ‘Berre zorgt goed voor Fleur’. Berre is dol op de winter. Fleur houdt niet van de koude. Ze rilt over haar hele lijf. Berre begrijpt het niet. Wat is er toch aan de hand? Schrijf je in met vermelding van jouw telefoonnr. ten laatste de woensdag voorafgaand aan de activiteit via 011 80 80 90, bibliotheek.reservaties[!]heusden-zolder.be of aan de balie.

Boekenclub Cool4kids

Eén keer per maand op zaterdag komt boekenclub Cool4kids samen in de bib tussen 10u en 11u30. Ben jij een boekenwurm, of lees je af en toe graag? Kom naar onze club en babbel mee over wat je graag (of net niet graag) leest. Gülcan van vzw Arte zorgt voor een spetterend uurtje boekenplezier! Voor kinderen van het 3de tot en met het 6de leerjaar. Meer info: 011/808090

VijverRun33

VijverRun33

Op zondag 17 maart 2019 vindt opnieuw deze unieke bosloop (5, 12 en 33km) plaats, in het waterrijkste gebied van België door de bossen en langs de vijvers van Midden-Limburg. Het is een klassieke wedstrijd dwars door het groene Vijvergebied. Voor de starturen en voorinschrijvingen kan je terecht op onze website!

Begin: 12u00

Toegang: 8-15 €
Voorverkoop: 4-10 €

Woensdag Bibdag - film

Alle kinderen van de laatste kleuterklas en het eerste leerjaar kunnen deelnemen aan Woensdag Bibdag.Kom mee genieten van leuke, droevige, spannende, … verhalen. Kijk jij mee naar ‘Manolo’s magische reis’? Manolo, een jongeman die ervan droomt om muzikant te worden, begint aan een magisch avontuur om zijn dorp te redden. Schrijf je in met vermelding van jouw telefoonnr. via 011 80 80 90, bibliotheek.reservaties[!]heusden-zolder.be of aan de balie.

Vervolg workshop smartphonefotografie

Vervolg workshop smartphonefotografie

Kan je al de perfecte foto maken met je smartphone, maar wil je beter leren werken met fotobewerkingapps? Raak je niet wijs uit al die vaktermen: exposure, focus, temperatuur, …? Dan is deze workshop iets voor jou! In deze hands-on workshop ga je aan de slag om het perfecte plaatje te maken. Meebrengen: een smartphone met een android besturingssysteem Schrijf je in voor 20 maart met vermelding “smartphone” + jouw telefoonnummer via: bibliotheek.reservaties[!]heusden-zolder.be of 011 80 80 90.

Woensdag Bibdag

Ben je 5 of 6 jaar? Kom mee genieten van leuke, droevige, spannende, … verhalen tijdens woensdag bibdag. Inge vertelt en knutselt: ‘Kikker en de vallende ster’.Als je een vallende ster ziet, dan mag je een wens doen,’ zei Haas. Allemaal zagen ze een ster vallen. Behalve Kikker, die net de verkeerde kant op keek. Eerst was Kikker verdrietig. Maar toen bedacht hij hoe hij zijn vrienden gelukkig kon maken. Schrijf je in via 011 80 80 90, bibliotheek.reservaties[!]heusden-zolder.be of aan de balie.

Draad&Praat (handwerken@bib)

Creatief bezig zijn, breien, haken … zijn weer een trend. Ben je een beginner of heb je wat inspiratie en nieuwe ideeën nodig? Wil je ondertussen je Nederlands wat oefenen? Ervaringsdeskundigen zijn aanwezig om praktische tips uit te wisselen. Iedereen is welkom met haak- en breiwerk of ander handwerk waarmee zij/hij bezig is. Meer info: 011/808090

UEC European Cup Ronde 3 & 4

UEC European Cup Ronde 3 & 4

Het seizoen opent met een knaller van formaat op de Lotto BMX Track: ronde 3 en 4 van de UEC European Cup BMX 2019. Een van de grootste BMX-events in Europa waarin meer dan 1300 deelnemers strijden voor het podium. Jong of oud, dit moet je beleven! Het parcours van Circuit Zolder is conform aan de Olympische standaarden. Een garantie voor een optimale beleving van dit sportieve spektakel.

Begin: 10u00

Toegang: 20 €
Voorverkoop: 18 €

UEC European Cup Ronde 3 & 4

UEC European Cup Ronde 3 & 4

Het seizoen opent met een knaller van formaat op de Lotto BMX Track: ronde 3 en 4 van de UEC European Cup BMX 2019. Een van de grootste BMX-events in Europa waarin meer dan 1300 deelnemers strijden voor het podium. Jong of oud, dit moet je beleven! Het parcours van Circuit Zolder is conform aan de Olympische standaarden. Een garantie voor een optimale beleving van dit sportieve spektakel.

Begin: 10u00

Toegang: 20 €
Voorverkoop: 18 €

UCI BMX World Championships 2019

UCI BMX World Championships 2019

Dé kans om de krachtmeting tussen de allergrootsten in deze uitdagende fietssport van dichtbij te beleven. De 8m hoge shelling is waar het starthek valt en de lichten op groen springen. De wereldtop geeft het beste van zichzelf met spectaculaire races en een opzwepende sfeer. In de BMX Challenge Class rijden de jongeren tussen hun helden! Kom je idolen aanmoedigen!

Begin: 10u00

Toegang: 40 €
Voorverkoop: 35 €