Mijn-kracht: foto's met de put in de hoofdrol

Printversie van het berichtMail dit bericht naar een kennis
Donderdag 20 april 2017
Mijn-kracht: foto's met de put in de hoofdrol
Mijn-Kracht wordt ook dit jaar opgefleurd met een aantal exposities en die staan natuurlijk in het teken van de mijnen. Blikvanger is de fototentoonstelling van Tony Van Galen die de erfgoedcel Mijn-Erfgoed organiseert in de mezzanine van ZLDR Luchtfabriek. Tony was fotograaf voor Het Laatste Nieuws in de woelige periode van de mijnsluitingen en het verzet daartegen. Zijn zwart-wit foto's hebben een grote artistieke en historische waarde, ze worden gecombineerd met video's van getuigenissen van de mensen op de foto. De expo wordt vrijdagavond om 19 uur geopend met de fotograaf en een aantal figuren van de foto's. De foto boven is van de woelige betoging voor de hoofdzetel in Houthalen. Mijnwerkers hadden helm, schild en matrak van een rijkswachter afgenomen, andere koolputters namen nadien de man in bescherming.

Tijdens Mijn-Kracht en nadien tot 1 mei loopt in de badzaal van CeDuBo de tentoonstelling met foto's van Jos Coenen over de mijnterrils. In ZLDR Luchtfabriek kun je foto's van Simon Lenskens bekijken over de mijnen in Peru. In de badzaal van CeDuBo toont Jean De Schutter een greep uit de ludieke preventie-affiches die hij destijds maakte om de mijnwerkers op de gevaren te wijzen. Op het Marktplein staat de gouden zeecontainer met daarin de foto's die Johnny Vekemans maakte met de camera obscura.
Startpagina
Lettergrootte
Felicitaties & wensen
25/2
Voor: JANG GERITS
Van: BUREN DE DRIJ DREVEN
WIJ WENSEN JANG NOG EEN DIKKE PROFICIAT MET ZIJN 90ste VERJAARDAG. GENIET ERVAN!
19/10
Voor: Tony Lespoix
Van: Frans en Jacqueline Hermans
We wensen jou een zéér gelukkige verjaardag( 20 okt )een goede gezondheid en nog vééééél fiets genot toe groetjes
3/10
Voor: Rene en Simonne Deprez-Claes
Van: Riet Deprez
Lieve papa en mama, dikke proficiat met jullie 60-jarig huwelijk. Langs deze weg wil ik jullie extra in de bloemetjes leggen en ook heel fel danken voor wat jullie al voor mij en de kinderen hebben gedaan. Wij zien jullie graag. Riet, Jens en Jelle x
1/10
Voor: Roel en Ine Eyckmans-Vandebroek
Van: Papa en Mama Vandebroek-Theunis
Roel en Ine, proficiat met de geboorte van je dochtertje Phéline.Papa en Mama