Mijn-kracht: foto's met de put in de hoofdrol

Printversie van het berichtMail dit bericht naar een kennis
Donderdag 20 april 2017
Mijn-kracht: foto's met de put in de hoofdrol
Mijn-Kracht wordt ook dit jaar opgefleurd met een aantal exposities en die staan natuurlijk in het teken van de mijnen. Blikvanger is de fototentoonstelling van Tony Van Galen die de erfgoedcel Mijn-Erfgoed organiseert in de mezzanine van ZLDR Luchtfabriek. Tony was fotograaf voor Het Laatste Nieuws in de woelige periode van de mijnsluitingen en het verzet daartegen. Zijn zwart-wit foto's hebben een grote artistieke en historische waarde, ze worden gecombineerd met video's van getuigenissen van de mensen op de foto. De expo wordt vrijdagavond om 19 uur geopend met de fotograaf en een aantal figuren van de foto's. De foto boven is van de woelige betoging voor de hoofdzetel in Houthalen. Mijnwerkers hadden helm, schild en matrak van een rijkswachter afgenomen, andere koolputters namen nadien de man in bescherming.

Tijdens Mijn-Kracht en nadien tot 1 mei loopt in de badzaal van CeDuBo de tentoonstelling met foto's van Jos Coenen over de mijnterrils. In ZLDR Luchtfabriek kun je foto's van Simon Lenskens bekijken over de mijnen in Peru. In de badzaal van CeDuBo toont Jean De Schutter een greep uit de ludieke preventie-affiches die hij destijds maakte om de mijnwerkers op de gevaren te wijzen. Op het Marktplein staat de gouden zeecontainer met daarin de foto's die Johnny Vekemans maakte met de camera obscura.
Startpagina
Lettergrootte
Felicitaties & wensen
28/5
Voor: Mady Celis
Van: Heidi Eggen
Van harte gefeliciteerd met je verjaardag. Maak er een super leuke dag van. 29/05
7/4
Voor: Willy en Simonne Hody-Aerts
Van: Nathalie Hody
op 10 april 2018, zijn jullie 50 jaar getrouwd!! een dikke proficiat !! Nog vele mooie jaren samen!
2/4
Voor: Okra Heusden Vereniging
Van: Frans en Jacqueline Hermans cupers
Een dikke proficiat aan okra en ? dat ze er toch aan gedacht hadden om de paashaas te bestellen voor iedere aanwezige bij de wijding van de fietsen op paasmaandag een fijne verrassing Alice Frans en Jacqueline
3/2
Voor: Raymond Claes
Van: Godelieve Hermans
Het vijftig jarig bestaan van de revue was dit jaar een grote topper IEDEREEN EEN DIKKE PROFICIAT. Doe zo nog vele jaren verder!!