Het weer: warm, zonnig en droog

Een krachtig hogedrukgebied schuift vanuit het noorden richting onze regio en verdrijft een depressie die al enige tijd verantwoordelijk is voor wisselvallig weer. Op de langere termijn staat er warm, zonnig en droog weer op het programma, maar eerst is het nog wisselvallig.
Vandaag domineren wolken vaak en een plaatselijke onweerachtig bui is mogelijk. Vaak is het echter droog, maar het is vooral warm bij maxima rond 24 graden.
Morgen zijn het nog steeds de wolken die toonaangevend zijn, maar af en toe is er ook ruimte voor de zon. In de namiddag is een plaatselijk regenbui mogelijk, met kans op onweer. Maxima rond 24 graden.
Donderdag kan de ochtend nevelig verlopen, maar de zon kan stilaan doorbreken. Op een enkele bui na, blijft het droog en later in de namiddag verdwijnen de wolken stilaan. Het wordt warm bij 27 of 28 graden.
Vrijdag wordt het stralend zonnig weer met vrijwel geen wolken. Er komt echter een matige oostenwind opzetten, waardoor het kwik wat getemperd wordt en uitkomt op 22 graden.
Zaterdag is er opnieuw veel zon en de wolken zijn vaak afwezig. Ook nu houdt de oostenwind het kwik wat beperkt, maar bij 22 graden is het erg aangenaam.
Zondag is het zonnig. Na de middag komt er wat meer bewolking opzetten, maar voorlopig houden de weermodellen het op droog weer. Het kwik klimt tot 22 of 23 graden.
Maandag wordt de kans op een plaatselijke onweerachtige bui iets groter. Er is echter ook ruimte voor de zon en het kwik kan oplopen naar 24 graden.
De volgende dagen verliest het hogedrukgebied zijn invloed over onze streken en depressies naderen opnieuw. De neerslagkansen nemen toe en het kwik komt wat lager uit, maar bevindt zich meestal wel in de buurt van 20 graden.(Michel Nulens - Meteoservices)
10619