Archief november 2008

eindelijk-zege-voor-anadol

Eindelijk zege voor Anadol

In derde provinciale A heeft Anadol eindelijk nog eens de smaak van de overwinning mogen proeven na een 2-0 zege tegen Kaulille. Vrijheid Zolder ging met 0-2 winnen bij Lummen, een stand die bij de rust al vaststond. In vierde provinciale A lijkt SK Heusden 06 uit de zorgen. Het behaalde zijn derde opeenvolgende zege, 2-1 tegen Achel met opnieuw de winninggoal in de slotfase. Leider Bolderberg won met 3-1 van Laak, achtervolger Viversel wordt verder teruggeslagen na 1-0 verlies in Lille. Sporting Houthalen-Statie Zolder was 2-1.

als-bloemschikken-kunst-wordt

Als bloemschikken kunst wordt

Honderden mensen hebben zaterdag en zondag in Muze een bezoek gebracht aan de bloemenshow van Flower Art. Dat is een groep enthousiastelingen die wekelijks samen bloemschikken. Ze proberen daarbij heuse kunstwerkjes tevoorschijn te toveren en dat is hen blijkbaar aardig gelukt. Met zowat 35 hadden ze een tentoonstelling in elkaar gebokst, de jongste deelnemer was 18, de oudste 70.

behoeftenondezoek-heusden-dorp-is-klaar

Behoeftenondezoek Heusden-Dorp is klaar

De afgelopen maanden heeft Stebo op vraag van de handelaars het zogenaamde 'behoeftenonderzoek Heusden-Dorp' uitgevoerd. Daarin werd de inwoners gevraagd naar hun mening over de aanwezigheid van handel, diensten, verenigingsleven, verkeersinfrastructuur, enz. Ze konden ook problemen en knelpunten aankaarten. Alles is nu verzameld en de resultaten worden op dinsdag 2 december om 20 uur in 't Kuipershof aan het publiek voorgesteld.

regi-is-back-in-town

Regi is back in town

Het is even spannend geweest maar zaterdag is Regi Penxten uiteindelijk toch kunnen terugkeren uit het Thaise Phuket. Door de volksopstand en de blokkades van de luchthavens in de hoofdstad Bangkok, werden alle vluchten afgeleid naar Phuket. Daardoor zaten Regi en duizenden anderen, onder wie veel landgenoten, geblokkeerd. Maar hij heeft zoals voorzien zaterdagavond in de Gentse vooruit het Milk Inc. optreden kunnen verzorgen. 't Was krap, maar zo gaat het in films ook altijd.

opzwepende-ritmes-uit-ghana

Opzwepende ritmes uit Ghana

De National Dance Company of Ghana bracht zaterdagavond een indrukwekkend optreden in Muze. Het gezelschap bestaat uit 13 veelzijdige artiesten die zowel kunnen dansen, acteren, zingen als percussie spelen. Het begint allemaal rustig met een soort Afrikaans markttafereel en dan barst het spektakel los. Opgezweept door de percussionisten brengen de artiesten een hels ritme van dans, beweging en kleur. Daarin zit ook duidelijk een verhaal verweven met sociale verhoudingen op zijn Afrikaans, (…) Lees het hele bericht

ouderavond-voor-75-jaar-chiro

Ouderavond voor 75 jaar chiro

In Ons Huis woonden zaterdag meer dan 450 toeschouwers de viering van de 75ste verjaardag van Chiro Berkenbos bij. Voor de gelegenheid werd, na een onderbreking van 12 jaar, de ouderavond terug in het leven geroepen. En dat betekent sketches en leuke toneelstukjes, maar de chiro kan dan ook een beroep doen op 130 leden. Chiroleden en publiek plukten samen de vruchten van wekenlange voorbereidingen.

kvv-haalt-punt-in-slotminuten

KVV haalt punt in slotminuten

In vierde nationale behaalde KVV Heusden-Zolder zaterdagavond een fel bevochten punt bij KSK Hasselt, nochtans tweede in het klassement. Bij de rust stond het 1-0 voor de thuisploeg. Nadien kon Braem gelijkmaken, maar 2 minuten voor tijd kwam de thuisploeg 2-1 voor. Het werd een regelrechte thriller want een minuut later kreeg KVV een penalty. Lenaerts mocht die nemen, de Hasselt-doelman stopte maarMoreas trapte de rebound tegen de touwen. Een verdiend gelijkspel voor de bezoekers.

want-er-zijn-geen-stoute-kinderen-bij

... want er zijn geen stoute kinderen bij

Het is een enorm druk weekend voor Sinterklaas. We hebben even in zijn grote boek mogen kijken en in Heusden-Zolder alleen al, heeft hij een pak afspraken. Vanmorgen troffen we de Sint en zijn pieten in zaal Jogem waar onthaalouders Lieve en Jos hem samen met zowat 45 kinderen mochten verwelkomen. Voor iedereen was er wat lekkers. En na de nodige liedjes moest de heilige man zich alweer haasten ... op weg naar andere kinderen.

op-zoek-naar-de-snoep-van-de-sint

Op zoek naar de snoep van de Sint

In een goed volgelopen zaal Sint-Baaf organiseerde KWB-Eversel vrijdagavond samen met Variant de jaarlijkse Sinterklaasshow. Voor Variant is dit een welgekomen aanvulling bij de andere activiteiten die het organiseert voor andersvaliden. De deelnemers moesten via allerlei opdrachten de code van de brandkast ontcijferen om aan de snoep van de Sint te raken. Gelukkig kregen ze daarbij de hulp van Champetter Willy, gangster Jos en Mega Mindy. Zondag komen de kinderen van Eversel naar de Sinterklaasshow.

exsultate-naar-provinciale-koorwedstrijd

Exsultate naar provinciale koorwedstrijd

Het gemengd zangkoor Exsultate uit Heusden nam voor het eerst deel aan de preselectie van de provinciale koorwedstrijd. In het conservatorium in Hasselt werd meteen een tweede plaats behaald. Het koor kreeg van de jury 80 % en dat is daardoor geselecteerd voor de echte koorwedstrijd van 2009.

op-pad-met-de-pitslamp-in-berkenbos

Op pad met de pitslamp in Berkenbos

In Berkenbos zijn vrijdagavond zowat 60 mensen er met de pitslamp op uitgetrokken. De KWB organiseerde samen met de KAV, de Gezinsbond en de plaatselijke scholen een 'Avond(t)urentocht'. Met de zaklamp in de hand moesten kinderen en volwassenen de pijlen langs het parcours terugvinden en vragen beantwoorden. Dat zorgde voor heel wat pret en er is al een nieuwe afspraak gemaakt voor volgend jaar.

jongeren-koken-gezond-in-t-raster

Jongeren koken gezond in 't Raster

In jeugdhuis 't Raster is vrijdagavond de reeks gezond koken van start gegaan, die de komende periode maandelijks samen met een sportactiviteit voor een gezonder lichaam moet zorgen. Op het menu vrijdag een wokschotel met een trio van paprika en hopscheuten. Volgens objectieve getuigen waren het vooral de meisjes die het koken ernstig namen. Of was het toch toeval dat al na 2 minuten één van de jongens zich in de duim sneed?

povere-opbrengst-voor-ar-t-moede

Povere opbrengst voor Ar(t)moede

De kunstveiling ten voordele van de Limburgse armoedeverenigingen vrijdagavond in de foyer van Muze is op een teleurstelling uitgedraaid. Er daagden maar weinig liefhebbers op en die hielden dan ook nog de knip op de beurs. Er werd slechts een handvol werken verkocht, goed voor een povere opbrengst van zowat 200 euro. De vzw Dynamo zal nu in overleg met de kunstenaars de werken te koop aanbieden op het internet. www.artmoede.be

natuurverenigingen-werken-samen

Natuurverenigingen werken samen

De drie Limburgse natuurverenigingen Limburgs Landschap, Werkgroep ISIS en vzw Orchis hebben vrijdag een samenwerkingsakkoord ondertekend. Ze houden zich alledrie bezig met natuurbeheer, maar ieder heeft verschillende specialisaties zoals terreinbeheer, natuureducatie en landschapsverwerving. Hun natuurgebieden worden alsmaar groter en de taken uitgebreider. Ze gaan nu de krachten bundelen en kunnen zo bijvoorbeeld ook materialen efficiënter inzetten. Limburgs Landschap heeft zijn hoofdkwartier in het Domherenhuis in Zolder.

letterlijk-en-figuurlijk-proeven-van-ghana

Letterlijk en figuurlijk proeven van Ghana

Een gezellige drukte vrijdag in het MUZEcafé waar heel wat mensen letterlijk en figuurlijk kwamen proeven van kunst.stop.after.work. Deze editie stond grotendeels in het teken van Ghana, niet toevallig want morgen staat de National Dance Company of Ghana in de schouwburg met vooraf een Afrikaanse maaltijd en nadien een after party. Kunstenares Juliette Sinkó mocht vrijdag onder meer beeldend kunstenaar Nana Dankwa ontvangen.

honderden-nemen-afscheid-van-rens

Honderden nemen afscheid van Rens

In de Heilig Hartkerk in Boekt hebben vrijdag zowat 370 mensen de uitvaartplechtigheid bijgewoond van Rens Van Den Heuvel, donderdagavond waren ook al 500 mensen opgedaagd voor de gebedswake. Het lichaam van Rens werd vorige zaterdag in het Albertkanaal gevonden, bijna twee weken nadat hij samen met 3 vrienden met de auto erin terechtkwam. Opvallend, de kist werd mee gedragen door de 3 jongens die het ongeval overleefden. Op het gedachtenisprentje stond een tekening die Rens zelf had gemaakt.

kunstzinnige-afsluiter-van-de-werkweek

Kunstzinnige afsluiter van de werkweek

Op zoek naar een kunstzinnige afsluiter van de werkweek? Dan moet je straks tussen 16 en 19 uur langs gaan in het MUZEcafé. Daar heeft 'Kunst.stop.after.work' plaats met pittige hapjes uit Ghana, bananenbier, muziek van Wouter Haest, beeldende kunst van Nana Dankwa en een interview met De Schedelgeboorten.

lachen-met-de-schedelgeboorten

Lachen met De Schedelgeboorten

Vanavond om 20u15 staan De Schedelgeboorten in de schouwburg van Muze. In 'Feestje' brengen ze het beste uit de afgelopen 15 jaar. Misschien zegt bij het grote publiek alleen hun naam iets, maar de Schedelgeboorten behoren in het Nederlandse taalgebied tot de besten in het genre van de muzikale humor: hilarische liedjes, ontroerende melodieën, onnozele danspansjes en grappige tussenacts. Tickets € 12.

met-of-zonder-toerisme-midden-limburg

Met of zonder Toerisme Midden-Limburg?

Op de gemeenteraad was er donderdagavond enige commotie over het voornemen van de meerderheid om uit Toerisme Midden-Limburg te stappen. Eerder al liet het bestuur uitschijnen meer heil te verwachten van een samenwerking met Toerisme Lage Kempen. Vervelend is onder meer dat Open VLD-raadslid Eddy Vanheel voorzitter is van Toerisme Midden-Limburg. Ook Simonne Janssens-Vanoppen (NVA) vond het een merkwaardige evolutie. Ze vroeg en kreeg de schorsing van de zitting en had een gesprek met de (…) Lees het hele bericht

verkeershinder-aan-spooroverweg

Verkeershinder aan spooroverweg

Donderdagavond rond 6 uur is de spooroverweg aan de Koerselsebaan een tijd dicht gebleven. Dat zorgde op dat ogenblik voor heel wat verkeershinder. De politie kwam ter plaatse en zorgde voor een omleiding. Kort voor zeven uur gingen de slagbomen weer open.

vervuiler-moet-de-cel-in

Vervuiler moet de cel in

De rechtbank in Hasselt heeft een zaakvoerder (36) uit Heusden-Zolder veroordeeld tot een jaar cel en een boete van 3.250 euro. Hij lapte allerlei milieuvoorschriften aan zijn laars. Zelfs nadat de burgemeester van Heusden-Zolder hem in 1998 bevolen had te stoppen met zijn activiteiten en zijn firma te sluiten, ging hij ongestoord verder. De man had twee firma's in Heusden-Zolder en Lummen. Tussen 1997 en 2005 verzamelde hij autowrakken en containers met bouwpuin, plastiek, (…) Lees het hele bericht

kunst-kopen-tegen-armoede

Kunst kopen tegen armoede

Sinds de 'Dag van Verzet tegen Extreme Armoede' vorige maand kan je in de foyer van Muze gaan kijken naar werken van 24 kunstenaars. Die hebben allemaal één of meer werken geschonken aan de vzw Dynamo Limburg. Vrijdagavond om 20u30 worden die per opbod verkocht onder leiding van een professionele veilingmeester. De opbrengst gaat naar de Limburgse armoedeverenigingen.

geen-afslanking-bij-marlux-klaps-in-zolder

Geen afslanking bij Marlux Klaps in Zolder

De herstructurering bij Marlux Klaps in Tessenderlo heeft op dit moment geen gevolgen voor de vestiging in de Dellestraat op het industrieterrein Zolder-Lummen. Donderdagmiddag heeft de directie aangekondigd dat 59 arbeiders en bedienden weg moeten, nu telt Marlux Klaps nog 346 werknemers. In Tessenderlo wordt één van de vier productielijnen voor tegels stilgelegd, door de verminderde vraag. In Zolder blijft de klinkerproductie overeind en zou er ook voor de 52  personeelsleden niets veranderen.

eervolle-nominatie-voor-bibliotheek

Eervolle nominatie voor bibliotheek

De bibliotheek van Heusden-Zolder heeft een eervolle nominatie gekregen van het Vlaams Centrum voor Openbare Bibliotheken. 16 Vlaamse bibliotheken hadden een project ingediend voor de prijs bibmarketing. Vanuit Heusden-Zolder werd de actie rond de Boekerijstraat, tijdens de Week van de Bib, ingediend. De marketingprijs zelf ging uiteindelijk naar Beernem, maar de jury vond het project van Heusden-Zolder toch goed voor een eervolle nominatie.

bolderberg-wordt-militair-domein

Bolderberg wordt militair domein

Volgende week maandag, woensdag en donderdag komt het leger met zijn nieuwe pantserwagens van het type Piranha oefenen in Bolderberg. Het gaat niet om een grootschalige oefening, er is sprake van 4 voertuigen en een 40-tal manschappen. Er zou niet geschoten worden, tenminste als iedereen van alle knopjes afblijft. Het is niet duidelijk waarom precies voor de straten van Bolderberg wordt gekozen. Eerder kwam daar ook al de politie oefenen met waterkanonnen en overvalwagens. Zouden ze een staatsgreep verwachten vanuit Bolderberg?

raakt-regi-weg-uit-thailand

Raakt Regi weg uit Thailand?

Regi Penxten verblijft momenteel in Thailand waar door de politieke onlusten de grote luchthavens geblokkeerd zijn. Duizenden toeristen zitten er vast. Regi verblijft samen met vriendin Elke Vanelderen en enkele vrienden in een hotel van Belgen in Pukhet voor een soort werkvakantie. Dat zou nochtans niet lang meer mogen duren, want zaterdagavond heeft hij een optreden in de Vooruit in Gent en nadien staat ook nog een dj-set op het programma. UPDATE (…) Lees het hele bericht

luisteren-naar-straffe-sportverhalen

Luisteren naar straffe sportverhalen

Straffe verhalen uit de sportwereld en sportverhalen uit de hele wereld. Dat was de leidraad van de vertelavond met Marc Wauters en Roland Bruynseraede woensdagavond in Muze. Het publiek hing aan hun lippen.

vandaag-gezien-26-november-2008

Vandaag gezien

Warm gekleed op zoek naar nog warmere kleren op de multiculturele markt.

crescendo-vertoont-familietrekjes

Crescendo vertoont familietrekjes

De plaatselijke toneelgezelschappen draaien momenteel op volle toeren. De komende dagen en weken staat Crescendo 5 keer op het podium van De Vierseleer met 'Familietrekjes', een klucht van Ray Cooney. In het universitair ziekenhuis legt dokter Moermans de laatste hand aan een belangrijke speech, de anderen zijn druk in de weer met de voorbereiding van het kerstfeest. Plots duikt een oude vlam van de dokter op en hoewel hij gelukkig getrouwd is, raakt hij helemaal (…) Lees het hele bericht

jeugdhuis-t-raster-op-gezonde-toer

Jeugdhuis 't Raster op gezonde toer

Jeugdhuis 't Raster in Zolder-Centrum gaat de gezonde toer op. Het komende halfjaar wordt maandelijks een kook- en een sportsessie georganiseerd. Het gaat om een project waarvoor de Koning Boudewijnstichting maar liefst 6.000 euro steun heeft uitgetrokken. De verantwoordelijken van 't Raster willen zo hun steentje bijdragen tot een gezonde levensstijl bij de jongeren en op die manier de discussie mee aanwakkeren. Nu vrijdag gaat het project van start met een cursus koken voor Dummies, en als er al calorieën zouden bijgekomen zijn, dan worden die zaterdag weggeschaatst.

revue-gaat-door-ondanks-overlijden

Revue gaat door ondanks overlijden

Afgelopen zondag is Jules Ceyssens plots overleden. Jules was één van de pioniers van 't Heusdens Volksteater dat uitgerekend dinsdagavond zijn nieuwe productie 'Allien es mèr allien' voorstelde. Hij was druk aan het repeteren voor de nieuwe revue waarin hij een vrij belangrijke rol had. Gisteravond is alvast aangekondigd dat de voorstellingen gewoon zullen doorgaan, de rol zal wat aangepast worden en overgenomen door een ander HVT-lid. Donderdagavond wordt in de Sint-Willibrorduskerk afscheid genomen van Jules Ceyssens. Hij werd 69.

iftar-subsidies-moeten-versnipperd-worden

Iftar-subsidies moeten versnipperd worden

Donderdag om 19 uur vergadert de gemeenteraad over 15 punten. De raad moet onder meer de subsidies voor de Iftar-initiatieven tijdens de Ramadan goedkeuren. In de begroting stond daarvoor € 5.000 en het was de afspraak dat alle organisaties samen een Iftar-initiatief zouden organiseren. Maar uiteindelijk is iedere vereniging haar eigen weg gegaan. Daardoor moet het geld verdeeld worden tussen de gemeentelijke raad voor de middenstand, de vzw (…) Lees het hele bericht

ghanese-zang-en-dans-in-muze

Ghanese zang en dans in Muze

Zaterdag staat in Muze een wel heel bijzondere voorstelling op de affiche, want de National Dance Company of Ghana brengt dan het programma 'Solma'. Het gezelschap, dat in 1962 is opgericht door de eerste president van Ghana, bestaat uit 15 getalenteerde percussionisten, dansers en zangers. Zij brengen een vuurwerk van ritme en beweging, waarin Afrikaanse traditie en moderne dans elkaar ontmoeten. De opbrengst van de optredens gaat bovendien naar een (…) Lees het hele bericht

de-verenigde-vrienden-concerteren

De Verenigde Vrienden concerteren

Zaterdag 29 november om 20 uur geeft Koninkelijke Harmonie De Verenigde Vrienden een concert in 't Kuipershof. Onder de noemer 'Indian Spirit' brengen de muzikanten onder leiding van Johan Martens een gevarieerd repertorium. Ook Drumband 'Just For Fun' is van de partij. Tickets kosten € 6 aan de kassa.

wees-wegwijs-ondergebracht-bij-van-in

'Wees Wegwijs' ondergebracht bij Van In

Wees Wegwijs, dat gevestigd is in de Brugstraat in Heusden, gaat samenwerken met uitgeverij Van In NV in Wommelgem. Wees Wegwijs is gespecialiseerd in de uitgave van boeken, CD-Roms e.d. in verband met verkeer. Klanten zijn onder meer de rijscholen in Vlaanderen, Brussel en Wallonië, ook scholen die in het project 'Rijbewijs op school' zijn gestapt, nemen hun leerboek en online lesmateriaal van Wees Wegwijs af. Van In is dan weer sinds jaar en dag gekend als marktleider van educatieve (…) Lees het hele bericht

winterpret-is-niet-aan-vogels-besteed

Winterpret is niet aan vogels besteed

Winterellende en sneeuwpret, de contrasten zijn groot door het weer van de afgelopen dagen. Vergeet bij dit alles ook onze gevederde vrienden niet, vogels raken bij sneeuw en vrieskoude vaak niet aan het noodzakelijke voedsel. Voederbollen aan de wasdraad kunnen helpen, of beter nog, een voederhuisje waar het eten beschut ligt. Bij het VZOC hebben ze zelf huisjes gemaakt, van gerecycleerde palletten. Naar verluidt heeft zelfs de Sint er al een aantal besteld. www.vogelenzoogdierenopvangcentrum.be

wauters-en-bruynseraede-vertellen

Wauters en Bruynseraede vertellen

Morgenavond om 20 uur komen Marc Wauters en Roland Bruynseraede naar Muze om ... te vertellen. En beide heren hebben heel wat te vertellen. Marc Wauters was jarenlang profwielrenner in een topteam, won een rit in de Tour en droeg een dag de gele trui. Nu leidt hij jongeren op in de Vlaamse wielerschool. Roland Bruynseraede was wedstrijddirecteur op het Circuit Zolder, hij bouwde een internationale faam op en reisde jarenlang de wereld rond als koersdirecteur van de formule 1. Hun verhalen (…) Lees het hele bericht

davy-houben-ook-sterk-op-mountainbike

Davy Houben ook sterk op mountainbike

Afgelopen zomer hebben we hier Davy Houben uit Zolder al opgevoerd, de jongeman die bezeten is door het BMX-en. In de winter legt Davy zich toe op de mountainbike en ook daar laat hij zich zien. Hij maakt op dit moment deel uit van het team 'MTB 2mega Saeco' en strijdt bij de nieuwelingen voor de 'Limburgse Mountainbike Trophy'. Na 9 wedstrijden staat hij 4de in de rangschikking, telkens belandde hij net naast het podium, meestal door tegenslagen. Hij was wel telkens eerste Limburger. Afgelopen zondag in Reppel behaalde Davy Houben eindelijk een tweede plaats. En nu op naar de eerste overwinning!

vloerrollen-op-snelweg

Vloerrollen op snelweg

Maandagmorgen heeft een bestelwagen met aanhangwagen zijn lading verloren op de E 314 vlakbij de afrit 28, Heusden-Zolder. Rollen vloerbekleding kwamen op de rijbaan terecht. De verkeerspolitie kwam ter plaatse om de andere weggebruikers te waarschuwen en ... om de rollen te helpen opruimen.  (foto Rouvita)

7-46-procent-blaast-positief

7,46 procent blaast positief

Tijdens de SLimcontroles van het afgelopen weekend blies 7,46 % van de 134 gecontroleerde bestuurders positief. De controles hadden plaats in Heusden-Zolder en de politiezones Maasland en Tongeren-Herstappe. Daarbij werd de snelheid van 2167 auto's gecontroleerd, 5,77 % reed te snel. Twee rijbewijzen zijn ingetrokken tijdens de controles. Nogal wat besturuders zijn beboet omdat hun papieren niet in orde waren.

vrijdag-begrafenis-rens-van-den-heuvel

Vrijdag begrafenis Rens Van Den Heuvel

De uitvaartplechtigheid van Rens Van Den Heuvel heeft vrijdag om 10u30 plaats in de Heilig-Hartkerk van Boekt. De jongen en zijn familie wonen in Bolderberg, maar gevreesd wordt dat die kerk veel te klein is. Zaterdag is het lichaam van de jongen teruggevonden in het Albertkanaal, bijna 2 weken nadat hij er bij een auto-ongeval in terechtkwam.

rugbydames-zijn-niet-bang-van-modder

Rugbydames zijn niet bang van modder

Het prille damesteam van Rugbyclub 9 werkt samen met de dames van Rugby Football Club Murphy's uit Lommel, kwestie van een volledige ploeg te kunnen vormen.  Afgelopen weekend speelden die een wedstrijd in het Luxemburgse Walferdange. En nu wil toch het toeval dat we op een Luxemburgse website een wedstrijdverslag vonden met heel wat foto's ... van modderworstelende rugbyspeelsters. Zelfs de scheidsrechter is duidelijk onder de indruk. Wedden dat damesrugby erg populair zal worden? Women Mud-wrestling in Walferdange.

laat-marijke-s-dood-zinvol-zijn

'Laat Marijke's dood zinvol zijn'

Vorige woensdag overleed Marijke Tiri uit de Mommestraat, daags na haar 23ste verjaardag. Met een overdosis medicijnen is ze in Bilzen, waar ze verbleef, zelf uit het leven gestapt. Haar ouders Elie en Anita Tiri-Colson willen met hun verhaal naar buiten komen, niet voor zichzelf, maar om de problematiek van hun dochter en zovele anderen onder de aandacht te brengen en van haar uitvaart een multiculturele oproep tot verdraagzaamheid te maken. Marijke kampte als kind al met problemen, maar de (…) Lees het hele bericht

openbare-verkoop-8

Openbare verkoop

Op maandag 1 december om 14 uur heeft in het Gezellehuis de tweede zitdag plaats voor de verkoop van 6 percelen grond in de Garenstraat. Het gaat om 4 percelen bouwgrond van respectievelijk 10a 12ca, 8a 63ca, 8a 63ca en 8a 16ca. Die zijn op de eerste zitdag op 95.000, 85.000, 80.000 en nog eens 80.000 euro gebracht. Voor een perceel achterliggende grond van 67a 01ca is 15.000 euro geboden en voor een perceel bouwland van 29a staat de inzet op 2.500 euro.

Op woensdag 3 december om 15 uur heeft in hostellerie De Kluis de openbare verkoop plaats van een huis, Veldstraat 9. De woning staat op een perceel van 7a 36ca. Tijdens de eerste zitdag is de inzet op 50.000 euro gebracht

sfeervol-concert-in-kerk-van-eversel

Sfeervol concert in kerk van Eversel

Vier op 'n Rij en Encantar gaven zondag een sfeervol concert in de Sint-Jacobuskerk in Eversel. Die levert trouwens een uitstekende akoestiek voor zo'n klassiek concert. De kerk was helemaal volgelopen.

verkeersproblemen-op-e-314

Verkeersproblemen op E 314

Op de E 314 in de buurt van de oprit Heusden-Zolder zijn zondag rond 17u30 een 5-tal auto's met elkaar in botsing gekomen. Dat heeft uiteraard te maken met de sneeuwval en het gladde wegdek. Er is alleen maar blikschade maar doordat enkele wagens dwars over de weg gingen, heeft het verkeer een tijdje strop gezeten. Op andere plaatsen liepen auto's bij slippartijen lichte schade op. 

eervolle-vermelding-voor-seniorenfeest

Eervolle vermelding voor seniorenfeest

Het Internationaal Seniorenfeest in De Zandloper heeft op de slothappening van de Week van de Smaak een eervolle vermelding gekregen voor de diversiteitsprijs. De laureaat in Limburg, die dus met de geldprijs ging lopen, was de multiculturele vrouwendag in Houthalen-Helchteren. Zo blijft het toch nog in de buurt.

bolderberg-doet-het-ook-op-sneeuw

Bolderberg doet het ook op sneeuw

In derde provinciale A liep Anadol bij Helson uit tot 0-2, maar liet toch de thuisploeg nog terugkeren, 2-2. In derde C gaat Vrijheid Zolder op zijn elan verder, deze keer moest Tervant eraan geloven: 3-0. En sneeuw of geen sneeuw, in derde A blijft Bolderberg zijn doelpuntengemiddelde hoog houden. In het Zolderse derby kende het geen medelijden met thuisploeg Statie Sport, einduitslag 1-6 (foto petervanduren-amateurfotografie.be)

vandaag-gezien-23-november-2008

Vandaag gezien

Zondag in de loop van de middag is het fel gaan sneeuwen. De strooidiensten zijn overal uitgerukt, maar het is gevaarlijk op de weg, ook al omdat de zichtbaarheid beperkt is. Het levert wel kerstplaatjes op.

gymnastiek-op-hoog-niveau

Gymnastiek op hoog niveau

In de sporthal van Berkenbos was zondag gymnastiek op hoog niveau te beleven. Moed en Volharding kreeg voor zijn 5de Cup Michel Wanten immers damesteams uit binnen- en buitenland. Die gaven het beste van zichzelf op de mat en de toestellen. Het publiek genoot met volle teugen. De turners van Keerbergen behaalden heel wat podiumplaatsen. In categorie 1 (de jongsten) werd Jana Timmers uit Neerpelt derde. In categorie 3 behaalde de ploeg van Moed en Volharding de overwinning, dat (…) Lees het hele bericht

kvv-heist-stilgelegd-door-sneeuw

KVV - Heist stilgelegd door sneeuw

In vierde nationale C heeft de wedstrijd KVV Heusden-Zolder - Heist welgeteld 45 minuten geduurd. Tijdens de rust oordeelde de scheidsrechter dat de felle sneeuwval en de staat van het terrein geen normaal wedstrijdverloop meer toelieten. Op dat ogenblik was de stand nog 0-0.

brandweer-wint-in-eigen-huis

Brandweer wint in eigen huis

In de brandweerkazerne had gisteren voor het eerst in België een indoorwedstrijd plaats. Die is vergelijkbaar met de 'droge' wedstrijd, alleen blijft het beperkt tot het pompgedeelte: een ploeg moet zo snel mogelijk en zonder fouten een pomp- en slangenconstructie blusklaar maken. Het idee voor een indoorwedstrijd komt uit Oostenrijk en het is de bedoeling meer korpsen warm te maken voor de buitenwedstrijden. In totaal namen 10 ploegen deel. Die speelden in 2 poules, dan volgden (…) Lees het hele bericht

berke-is-60-jaar-kwb-lid

Bèrke is 60 jaar KWB-lid

In Berkenbos werd zaterdagavond Albert (Bèrke) Vandebroek gehuldigd voor 60 jaar lidmaatschap van de KWB die hij in 1948 mee oprichtte. Hij was al een jaar eerder gestart met de bedeling van het KWB-tijdschrift 'Raak', dat leverde hem meteen de bijnaam Bèrke Raak op, in die tijd had hij ook een ronde als bode van het ACV en hij voor de Bond van het Heilig Hart. Met een 8-tal anderen bouwde hij de KWB uit, nu nog altijd is het één van de grootste verenigingen in de regio.

heusden-wint-op-viversel

Heusden wint op Viversel

In de vierde voetbalprovinciale heeft SK Heusden 06 zaterdagavond voor een verrassing van formaat gezorgd door het tweede geklasseerde Viversel in eigen huis met 2-3 te verslaan. Heusden begon nochtans bleekjes aan de match en de thuisploeg was bij de rust al tot 2-0 uitgelopen. Toch was de match allesbehalve gespeeld, 10 minuten beging de thuiskeeper een fout op een aanvaller: rode kaart en 2-1 op penalty. Nog eens 12 minuten later stond het gelijk. Het werd erg spannend want ook Heusden (…) Lees het hele bericht

op-sprookjestocht-door-viversel

Op sprookjestocht door Viversel

Zowat 340 mensen hebben zaterdagavond deelgenomen aan de 'sprookjestocht' van de Sint-Jan Berchmansschool in Viversel. De afgelopen weken hebben de kinderen druk gewerkt aan de voorbereidingen, geknutseld, geschilderd, ... Het thema is niet toevallig gekozen want mythen, volksverhalen en sprookjes staan ook centraal in het Comeniusproject, een Europees uitwisselingsprogramma waaraan de leerkrachten van Sint-Jan Berchmans deelnemen. De leerlingen en hun ouders kregen eerst een klein (…) Lees het hele bericht

rens-van-den-heuvel-is-gevonden

Rens Van Den Heuvel is gevonden

Duikers hebben zaterdagmorgen het lichaam van Rens Van Den Heuvel uit het Albertkanaal gehaald. Het was opgemerkt door een vroege fietser ter hoogte van de kolenhaven op grondgebied Lummen. Brandweer en politie haastten zich ter plaatse. Het lichaam kon snel op het droge gehaald worden en is geïdentificeerd. Onmiddellijk werd de familie verwittigd. De 20-jarige man uit Bolderberg kwam twee weken geleden om het leven toen de auto waarin hij samen drie vrienden zat, in Viversel door ballustrade van de brug ging en in het kanaal terecht kwam. Sindsdien waren er al verschillende zoektacties van brandweer en DVI geweest.

de-eerste-sneeuw

De eerste sneeuw

Het was min of meer voorspeld, toch is onze contreien de afgelopen uren wat meer sneeuw gevallen dan verwacht. Goed voor ons eerste witte kleedje van deze winter.

witte-lintjes-tegen-huiselijk-geweld

Witte lintjes tegen huiselijk geweld

Vrijdag in de vooravond waren de vrouwen van de CD&V-afdeling Heusden-Zolder op pad langs de winkels in de Koolmijnlaan. Ze probeerden zoveel mogelijk mensen een wit lintje op te spelden om neen zeggen tegen huiselijk geweld, waarvan meestal vrouwen het slachtoffer zijn. De lintjes en flyers kaderen in een nationale sensibliseringscampagne tegen huiselijk geweld, 

storm-zorgt-voor-problemen

Storm zorgt voor problemen

De krachtige wind heeft ook in Heusden-Zolder voor een aantal problemen gezorgd. In de Libelstraat (foto) viel een boom over de straat, de rijbaan was volledig versperd. Omstreeks het middaguur ondervond ook het treinverkeer hinder door de storm. Eén trein moest daardoor stil blijven staan, waardoor ook de drukke overweg aan de Michel Scheperslaan tijdelijk dicht bleef. In de Stukkenstraat viel een boom op een woning. In zijn val sleurde die een elektriciteitspaal en enkele kabels mee. De brandweer moest ter plaatse komen om de boom in stukken te zagen.

jan-boyen-had-trofee-verdiend

'Jan Boyen had trofee verdiend'

Het Belgisch Paralympisch Comité is boos op de jury van de Trofee der Sportverdienste omdat het Jan Boyen heeft vergeten. Gisteren besliste de jury om de trofee dit jaar niet toe te kennen bij gebrek aan een volwaardige kandidaat. In de jury zitten onder meer voormalige topsporters als Eddy Merckx, Paul Van Himst en Ingrid Berghman. Volgens het comité hoort de prestigieuze onderscheiding toe te komen aan wielrenner Jan Boyen uit Heusden-Zolder. Jan behaalde op de (…) Lees het hele bericht

modern-rontgenapparaat-voor-sint-franciskus

Modern röntgenapparaat voor Sint-Franciskus

Als eerste in België is de dienst radiologie van het Sint-Franciskusziekenhuis overgeschakeld naar directe digitale beeldvorming via een draadloze mobiele flat pannel detector. Het nieuwe type röntgentoestel kan autonoom digitale beelden creëren, tot nu toe moest het apparaat na elke opname aan een afleestoestel gekoppeld worden. Nu gaat het allemaal veel sneller, beelden zijn al na 2 tot 5 seconden beschikbaar. Via 500 voorprogrammeerbare posities neemt de (…) Lees het hele bericht

zondag-kerkconcert-in-eversel

Zondag kerkconcert in Eversel

De reeks 'Klassiek in de kerk' strijkt nu zondag neer in de Sint-Jacobuskerk in Eversel. Daar verstrengelen de fluiten van het Flanders Recorder Quartet 'Vier op 'n Rij' (met Tom Beets) zich met de stemmen van Encantar (foto). Bij dat laatste zit onder meer Soetkin Baptist van Ishtar. Zij brengen een bloemlezing uit de Lamentationes & Contrapuncti van Constanzo Festa. Fred Brouwers presenteert. Het concert begint om 16 uur, een uur eerder kan je aan een rondleiding door de kerk deelnemen (inschrijven daarvoor bij Muze). Tickets € 14.

twee-derby-s-in-4de-provinciale

Twee derby's in 4de provinciale

Dit weekend staan in de vierde voetbalprovinciale maar liefst 2 derby's op het programma. Zaterdag om 19u30 ontvangt Standaard Viversel SK Heusden 06. En zondag om 14u30 moet leider Bolderberg op verplaatsing naar Statie Zolder. In de rangschikking telt Bolderberg op dit moment 5 punten voorsprong op achtervolger Viversel. Statie Zolder staat 13de, Heusden 16de.

nieuwe-zaal-en-petanquehal-voor-boekt

Nieuwe zaal en petanquehal voor Boekt

Heel wat inwoners van Boekt zijn donderdagavond opgedaagd voor de volksvergadering. Ze kwamen vooral om zich te informeren over de toekomstplannen voor het kerkdorp. Burgemeester Claes gaf er toelichting bij enkele dossiers. Zo komt er tegen 2010 tegen het Buurthuis een nieuwe zaal met vergaderlokalen en daaronder een petanquehal. Tegelijk zou het Buurthuis gerenoveerd worden. Eén van de tennisvelden moet verhuizen, om in de toekomst een bijkomend woonproject mogelijk (…) Lees het hele bericht

50-jarigen-van-berkenbos-verzamelen

50-jarigen van Berkenbos verzamelen

De 50-jarigen van Berkenbos bliezen verzamelen. Het werd een gezellig samenzijn bij een brunch waarbij heel wat herinneringen werden opgehaald.

info-avond-rond-alcoholverslaving

Info-avond rond alcoholverslaving

We zitten midden in de week van het alcoholisme. Het gemeentebestuur wil de problematiek nog eens extra onder de aandacht brengen en organiseert morgen, vrijdag van 20 tot 22 uur, een informatieavond 'alcoholverslaving hoeft niet het einde te zijn'. Ook de Anonieme Alcoholisten werken eraan mee. Iedereen die geïnteresseerd is, of die in zijn omgeving met een probleemdrinker wordt geconfronteerd of op zoek is naar info, advies of hulp kan er terecht. Alles heeft plaats in zaal 1 van Muze, deelnemen is gratis.

kreabo-viert-feest-op-het-podium

Kreabo viert feest op het podium

Vrijdag 21 en zaterdag 22 november om 20 uur staat toneelgroep Kreabo op de planken van Muze met 'Feesten', een toneelbewerking van de Deense film Festen van Thomas Vinterberg. De titel kon niet symbolischer want het gezelschap uit Boekt viert dit jaar zijn 30ste verjaardag. Destijds bescheiden begonnen in de turnzaal van de basisschool, is Kreabo fel geëvoleerd. Onder de stuwende kracht van voorzitter en regisseur Trudo Groffi werden professionele begeleiders (…) Lees het hele bericht

internationale-turnwedstrijd-in-berkenbos

Internationale turnwedstrijd in Berkenbos

Zondag vanaf 8 uur wordt sporthal Berkenbos ingenomen door de turners, want daar organiseert Moed en Volharding Berkenbos de 5de Cup Michel Wanten. Het gaat om een internationale gymnastiekwedstrijd voor dames met deelnemers niet alleen uit eigen land, maar ook en Nederland en Italië. Heel de dag door valt er gymnastiek op niveau te bewonderen, rond 13 uur zijn de winnaars van de ochtendwedstrijden bekend en rond 17 uur verschijnen de winnaars van het middagprogramma op het podium.

tot-het-uiterste-in-de-zwemmarathon

Tot het uiterste in de zwemmarathon

Al voor de dertigste keer had woensdagmiddag de zwemmarathon plaats in het instructiebad in Zolder. Tijdens de Vlaamse zwemweek nemen de lagere scholen het dan tegen elkaar op in een heuse zwemestafette. Elke school zette daarbij 14 zwemmers in die het beste van zichzelf gaven, opgezweept door collega-zwemmers en leerkrachten vanop de kant. Naast de marathon hadden ook een mattenrace en een materiaalestafette plaats. In het totaalklassement was zowel bij de jongens als de meisjes de overwinning voor Beekbeemden.

damhert-is-kmo-ondernemer-van-het-jaar

Damhert is KMO-ondernemer van het jaar

Het natuur- en dieetvoedingsbedrijf Damhert uit de Kapelstraat is woensdagavond in Brussel uitgeroepen tot KMO-ondernemer van het jaar. De titel wordt toegekend door Unizo, de Unie van Zelfstandige Ondernemers. Damhert haalde het van 14 andere finalisten uit heel Vlaanderen. Voor zaakvoerster Grete Remen was het al de zoveelste bekroning in goed anderhalf jaar tijd. Volgens de nationale jury combineert de moeder van vier kinderen "op een (…) Lees het hele bericht

jeugdrugbytornooi-op-helzold

Jeugdrugbytornooi op Helzold

Op Helzold had een nationaal jeugdrugbytornooi plaats. Rugbyclub 9 (blauwe shirts) nam het op tegen RC Laakdal en Malmédy/CoqMosan. Anderlecht had forfait gegeven. Op hetzelfde moment werkten de benjamins en miniemen van Club 9 hun nationaal tornooi af in Bergen.

seniorenfeest-genomineerd-voor-diversiteitsprijs

Seniorenfeest genomineerd voor diversiteitsprijs

Het internationaal seniorenfeest, dat volgende zaterdag in De Zandloper plaats heeft, is genomineerd voor de diversiteitsprijs van de Week van de Smaak 2008. Het feest is een organisatie van vzw De Zandloper samen met het team diversiteit, de wijkwerking en het OCMW. Vlaams minister van Cultuur Bert Anciaux, reikt de prijs uit aan groepen en verenigingen die tijdens de Week van de Smaak uitpakken met een verrassend intercultureel smaakproject. Per provincie wordt uiteindelijk één project bekroond met een geldprijs van 2.500 euro. Zondag tijdens het slotevenement in Lier kennen we de lauraten.

savarin-enige-in-gids-lemaire

Savarin enige in Gids Lemaire

In de Gids Lemaire 2009 is hotel-restaurant Savarin uit Bolderberg als enige restaurant in Heusden-Zolder opgenomen. De Gids Henry Lemaire is na de Michelin en de GaultMillau zowat de derde gastronomische gids in onze contreien. Ook hij stuurt zijn inspecteurs op restaurantbezoek om dan vervolgens een aantal beoordelingen te geven. Maar in zijn inleiding schrijft de uitgever zelf dat het 'niets zegt over de afwezigen', mogelijk zijn de recensenten niet overal geraakt. De Savarin (…) Lees het hele bericht

volksvergadering-in-boekt

Volksvergadering in Boekt

Donderdag 20 november om 20 uur heeft in het petanquelokaal aan de Ubbelstraat de jaarlijkse volksvergadering van de Dorpsraad Boekt plaats. Naast het activiteitenoverzicht van de vereniging zelf en de verkiezing van de raad van bestuur, komen de toekomstvisie en de plannen over de uitbouw van de infrastructuur op het Reitveld en het buurthuis aan bod.

gezonder-koken-in-turkse-keuken

Gezonder koken in Turkse keuken

De dienst voedings- en dieetadvies van het Wit-Gele Kruis Limburg organiseerde dinsdagavond een demonstratie 'gezonder koken in de Turkse keuken' in het lokaal van de Alevieten in de Michel Scheperslaan. De Turkse Alevieten zijn een minderhedengroep van Turkse moslims. Ze leggen in hun godsdienst niet zozeer de nadruk op strikte regels en rituelen maar eerder op vrijheid, openheid, respect en dialoog. Ze hebben een eigen vzw, SLA, met een 160-tal leden in Heusden-Zolder en (…) Lees het hele bericht

jan-kuyckx-naar-luxemburgs-team

Jan Kuyckx naar Luxemburgs team

Wielrenner Jan Kuyckx stapt van Landbouwkrediet-Tönissteiner over naar het Luxemburgse Tel Teck H2O, de ploeg die geleid zal worden door Frédéric Moncassin. Tel Teck is een Canadese producent van computerchips voor GPS-systemen en H2O is van dezelfde eigenaar, met als doel gratis waterpompen in Afrika te plaatsen. Kucykx wordt volgend seizoen onder meer ploegmaat van Mathieu Criquelion, Wim Vanhuffel en een.internationaal gezelschap. Mogelijk rijdt de ploeg de Giro, in de Belgische koersen hoopt de ploegleiding dat Jan de lijn van dit jaar kan doortrekken. Daarvoor is ook Walter Maes als Belgische ploegleider aangetrokken.

infrax-stopt-met-zitdagen

Infrax stopt met zitdagen

De intercommunale Infrax stopt op 1 december met haar zitdagen. In de meeste gemeenten was tot nu toe wekelijks een personeelslid een uur aanwezig. In Heusden-Zolder was dat zelfs twee keer per week. Maar in de praktijk kwamen er vooral mensen langs om de kaart voor hun budgetmeter op te laden. Maar tegenwoordig kunnen inwoners met hun kaart permanent bij het OCMW terecht. De betrokken personeelsleden krijgen andere taken. Klanten die informatie nodig hebben van Infrax kunnen terecht op de website of hun vragen stellen via telefoon of e-mail.

kleuters-speuren-naar-heksenschoenen

Kleuters speuren naar heksenschoenen

In de wijkschool van 't Molenholleke in Zolder kwam heks Heikje verdrietig aangewandeld op haar pantoffels. Heks Karoetsie had haar nieuwe schoenen verstopt in het bos. Gelukkig wilden de kleuters een handje toesteken en aan de hand van pijlen en opdrachten vonden ze de schoenen terug, ergens hoog in een boom.

moslims-uit-lummen-en-ham-zijn-welkom

Moslims uit Lummen en Ham zijn welkom

Het schepencollege heeft het licht op groen gezet om ook Moslims uit Ham en Lummen toe te laten op de tijdelijke slachtplaats voor het Offerfeest. Op 8 december wordt die ingericht aan de Dyanetmoskee. In Lummen en Ham wonen telkens enkele tientallen moslim-gezinnen en daarom hadden de gemeenten gevraagd om hen in Heusden-Zolder te helpen. Ook zij kunnen vanaf nu hier op het gemeentehuis voor € 5 een slachtbon komen afhalen. "Nadien zullen we dan heel de zaak evalueren met het oog op (…) Lees het hele bericht

regi-draait-op-clouseauparty

Regi draait op Clouseauparty

2008 is een ontzettend druk jaar voor Regi Penxten, maar ook op de laatste/eerste dag van het jaar ligt geen rust in het verschiet. Op 31 december geeft Clouseau zijn Party Concert in 't Sportpaleis, een evenement dat rechtstreeks uitgezonden wordt op Eén. Gasten zijn onder andere Soulsister, Brahim en Regi. Regi mag om 1u30 de spits afbijten van een partyset van top-dj's die duurt tot 7 uur 's ochtends. Toch even opletten met die champagne vooraf, Regi.

morgenland-brengt-kleinkunst-in-kuipershof

Morgenland brengt kleinkunst in Kuipershof

Vrijdag 21 november presenteert de KWB in 't Kuipershof een kleinkunstavond. Midden in de revival van de Vlaamse kleinkunst werd Morgenland uitgenodigd, een Limburgs trio dat Nederlandstalige luisterliedjes brengt. Marco Lenaerts, Wouter Haest en Marco Cirone begeleiden zichzelf op piano, gitaar, sax en klarinet. In 2004 haalden ze nog een derde plaats op de Nekkawedstrijd. In het voorprogramma speelt 'De Held' alias Jo Jacobs. De deuren gaan open om 19 uur, tickets kosten € 7 aan de kassa.

politie-voetbalt-voor-goede-doel

Politie voetbalt voor goede doel

Er komt dit jaar opnieuw een gala-zaalvoetbalwedstrijd van de politie. Op woensdagavond 17 december speelt de lokale politie al voor de vijfde keer een wedstrijd voor het goede doel tegen een ploeg bekende Vlamingen. Deze keer gaat de opbrengst naar de actie 'Heusden-Zolder fietst naar Congo'. Het wordt een avondvullend programma in sporthal Olympia met voorwedstrijden van duiveltjesploegen, een sfeervolle band, de kerstman, enz. Later meer over de samenstelling van de BV-ploeg.

volgend-weekend-deel-klaverblad-afgesloten

Volgend weekend deel klaverblad afgesloten

Volgend weekend, 22 en 23 november, wordt de E 313 aan het klaverblad in Lummen afgesloten. Dat is nodig om twee nieuwe bruggen, die ter plaatse zijn gemaakt, onder de E 313 te schuiven. Eerst snijden de werklui twee stukken uit de E313. Vervolgens graven ze de berm weg zodat de bruggen op hun plaats kunnen schuiven. Daarna wordt de berm weer aangevuld en het wegdek heraangelegd. Tijdens de werkzaamheden is een deel van het klaverblad afgesloten. Het verkeer wordt (…) Lees het hele bericht

wat-heeft-dit-te-betekenen

Wat heeft dit te betekenen?

Nogal wat passanten aan de Strabroekweg schrokken zich de afgelopen tijd een hoedje toen ze plots de verbodsbordjes langs de weg zagen staan. Bij het begin en het einde van een tot tweewoonst omgebouwd hoevetje, staan twee verbodsbordjes. Het gaat duidelijk om borden die niet door de gemeente zijn gezet, want ze hebben niet de voorgeschreven afmetingen. Gebruikers van de weg, die onder meer naar het VZOC leidt, maken zich ongerust. Enkele jaren geleden werd ook al een parallelle toegangsweg afgesloten omdat het om private eigendom ging.

jarige-anko-is-een-flinke-stier

Jarige Anko is een flinke stier

Vorig jaar was er nogal wat te doen om Anko, een kalfje dat door zijn moeder op een begrazingsproject was verstoten omdat het ziek was. In het het Vogel- en Zoogdierenopvangcentrum werd het, ondanks zijn ziekte en onderkoeling, gered. Maandenlang werd Anko met een papfles van 4 liter gevoed, in het begin zelfs 's nachts. Ondertussen is hij geadopteerd door mensen uit de buurt van het opvangcentrum. Daar krijgt Anko nog geregeld het gezoek van Margo, zijn verzorgster van destijds. Maar het kalfje is op zijn eerste verjaardag een forse stier geworden.

kunnen-slechtzienden-nog-lezen

Kunnen slechtzienden nog lezen?

Donderdag 20 november van 14 tot 16 uur heeft in de bibliotheek een informatiemiddag plaats over 'leesbeperking en hulpmiddelen'. Uitgangspunt is dat mensen die slecht zien, zeker niet hoeven te stoppen met lezen. Medewerkers van 'Zicht op cultuur' geven eerst een toelichting over slechtziendheid. Gebruiker Jean Bos legt vervolgens uit hoe hij zich behelpt met een 'Daisyspeler'. De bib zelf toont ook de hulpmiddelen waarover zij beschikt en buiten kan je de 'Blind D Mobiel' bezoeken. Deelnemen is gratis, maar je moet wel vooraf inschrijven, 011-80 80 90 (bib) of in De Zandloper.

monsterscore-van-vrijheid-zolder

Monsterscore van Vrijheid Zolder

In 4de nationale C speelde KVV Heusden-Zolder thuis 1-1 gelijk tegen Sint-Lenaerts. Bij de rust stond het 0-1, vrij snel na hernemen kon Oostvogels gelijkmaken. Beide ploegen kregen nog heel wat uitgespeelde kansen, maar de bal raakte er niet meer in.
 
In derde provinciale A kon Anadol een punt thuis houden, 2-2 tegen Kadijk. In derde C lijkt er geen maat meer te staan op Vrijheid Zolder, het overklaste Halveweg Zonhoven in eigen huis met 1-8. Bij de rust was het nog 1-3. Simon Vanheeswijck en Dennis Kuppers namen elk drie goals voor hun rekening.

In vierde provinciale A heeft Viversel opnieuw een steek laten vallen, 3-1 verlies in Lillonia. Leider Bolderberg won thuis met 1-0 van Lommel Kolonie, een karig cijfer dat ze daar niet meer gewoon zijn. Statiesport Zolder kreeg bij Eendracht Houthalen een 5-1 nederlaag aangesmeerd. SK Heusden 06 won na een regelrechte thriller met 2-1 van Wijshagen. De drie doelpunten vielen in het laatste kwartier, de winning goal in de 91ste minuut.

luc-i-is-prins-der-boekweitmannen

Luc I is prins der Boekweitmannen

De Boekweitmannen hebben sinds zaterdagavond een nieuwe prins, vanaf nu zwaait Luc I er de scepter. Luc Creyns volgt prinses Christel I en nar Wout I op. De Boekweitmannen hebben nu een lange reeks bals te verteren, onder meer afhankelijk van de groepen die zaterdagavond bij hen te gast waren. En als in februari de stoeten uittrekken, zullen ze op een 12-tal plaatsen aanwezig zijn. Waar en hoe ... dat is een klus voor Luc I en zijn raad van elf de komende weken.

meer-dan-1000-mountainbikers-op-lindeman

Meer dan 1000 mountainbikers op Lindeman

Liefst 1095 mountainbikers zijn zondagmorgen vertrokken voor de recreatieve tourtocht van MTB Berkenrijders. Het was dan ook een enorme drukte aan de voetbalkantine in de Valentinusstraat op Lindeman. De deelnemers kwamen uit heel Limburg, Antwerpen en Vlaams-Brabant. Ze konden kiezen tussen een tour van 42 km en een kleinere van 23 km. 37 jongeren onder de 15 jaar reden de kids-tour over 10 km. De anderen kregen een parcours voorgeschoteld dat volledig op het grondgebied van (…) Lees het hele bericht

ontbijtpakketten-voor-11-11-11

Ontbijtpakketten voor 11.11.11

Terwijl in veel andere gemeenten al lang de opbrengst van de 11.11.11-actie is geteld, draait ze in Heusden-Zolder dit weekend nog op volle toeren. In Eversel hadden liefst 480 mensen een ontbijtpakket besteld. KAV, KWB en scouts hadden voor de actie de handen in elkaar geslagen. Om 6 uur zondagochtend werd gestart met het samenstellen van de pakketten en om 8 uur rukten de vrijwilligers massaal uit om alles tijdig op de ontbijttafel te krijgen.

ghoya-en-hootch-aan-het-feest-in-kortrijk

Ghoya en Hootch aan het feest in Kortrijk

Stijn Notermans en Els Lucas hebben met hun honden Ghoya en Hootch opnieuw gescoord op de hondenshow van Kortrijk, de grootste van het land en ook een topper in Europa. Hootch liep zijn eerste show als puppie en behaalde een tweede plaats. Ghoya, met twee topprestaties in Charleroi en Utrecht achter de rug, werd nu verkozen tot beste teef, beste jeugdhond én behaalde een tweede plaats in de laatste ring met de besten.

een-week-knagende-onzekerheid

Een week knagende onzekerheid

Zondagochtend is het precies een week geleden dat in Viversel een auto met 4 jongeren door de balustrade van de brug ging, en in het kanaal terechtkwam. Drie inzittenden konden zich redden, maar Rens Van Den Heuvel (20) is sindsdien spoorloos. Duikers van de brandweer en het DVI (Disaster Victim Identification-team) van de federale politie hebben de afgelopen week al het mogelijke gedaan, voorlopig nog zonder resultaat. Familie en vrienden blijven in de knagende onzekerheid,en uiten op de balustrade van de brug hun verdriet.

veel-volk-op-boekweitmannenbal

Veel volk op Boekweitmannenbal

Voor het carnavalsbal van De Boekweitmannen kwamen zaterdagavond de gezelschappen zelfs met bussen uit alle windstreken afgezakt. Het seizoen is nog pril en dan zijn de carnavalisten gretig. Het was dan ook volle bak in de feestzaal van Muze en de ambiance was navenant.

de-wolf-in-kommil-foo

De wolf in Kommil Foo

Kommil Foo stond zaterdag op het podium van Muze met 'Wolf', het nieuwste programma dat pas vorige week in première ging. Het is opnieuw een programma waarin Raf en Mich Walschaerts vocaal en muzikaal hun kunnen tonen en tussendoor met scherpe teksten en humor het publiek moeiteloos op hun hand krijgen. Ook zondag zijn ze hier trouwens te gast, maar ook die voorstelling is al een hele tijd uitverkocht, net zoals de meeste andere van deze tournée.

fuiven-vanaf-jonge-leeftijd

Fuiven vanaf jonge leeftijd

Meer dan 70 kinderen vierden zaterdag in de vooravond hun eigen fuif in de Distel. Het was de proloog op de grote Chirofuif die later op de avond plaatsvond. Het waren vooral kleinere meisjes die van de partij waren en die lustig dansten op aangepaste muziek.

scouts-ruimen-de-bossen-op

Scouts ruimen de bossen op

Het is vandaag de 'Dag van de Natuur' en op veel plaatsen is dat een aanleiding om bossen en natuurgebieden op te ruimen. In Bolderberg staken zaterdagochtend de scouts de handen uit de mouwen. De kinderen zijn er zich van bewust dat bossen niet alleen leuk zijn om te wandelen en te spelen, maar dat ze ook moeten onderhouden worden. Daarom werd al het zwerfvuil grondig opgeruimd en ook zieke boompjes en overtollige takken zijn verwijderd. Welpen, kapoenen, jonggidsen en verkenners, ... ze waren er allemaal zodat in twee grote groepen kon gewerkt worden.

boekweitmannen-gaan-swingen

Boekweitmannen gaan swingen

Het carnavalsseizoen is pas begin deze week geopend en de de Zolderse carnavalsgroep De Boekweitmannen vliegen er al meteen in. Vanavond om 20u11 organiseren ze in de feestzaal van Muze hun carnavalsbal. Benieuwd of de sfeer er al inzit!

led-zeppelin-muziek-kan-nog-bekoren

Led Zeppelin-muziek kan nog bekoren

Vrijdagavond liet de band La Grange een uitverkocht jeugdhuis De Put daveren op zijn grondvesten. Een puur Led Zeppelin repertorium had ook heel wat minder jonge muziekliefhebbers naar het jeugdhuis gelokt, pure nostalgie maar ook pure ambiance, die nadien werd doorgetrokken tijdens een party met muziek uit de periode 1970-1990. Eerder op de avond had Tequila Toxico al voor de warming-up gezorgd. Nogal wiedes dus dat het daar een rocksauna werd.

eversel-beleefde-zijn-sint-maartensvuur

Eversel beleefde zijn Sint-Maartensvuur

Met enkele dagen vertraging - omwille van het slechte weer begin van de week - had vanavond in Eversel dan toch het Sint-Maartensvuur plaats. Een 100-tal mensen kwam er zich warmen, kinderen beleefden natuurlijk de grootste lol rond zo'n groot kampvuur en de animatie er omheen. En er werd heel veel geuchterd en de dorst werd preventief gelest.

tijdelijke-slachtplaats-voor-offerfeest

Tijdelijke slachtplaats voor Offerfeest

Voor het islamitische Offerfeest, tussen 6 en 9 december, zijn er in Limburg 15 tijdelijke slachtinrichtingen erkend in 10 gemeenten. Ook in Heusden-Zolder wordt een tijdelijke slachtinrichting georganiseerd, die wordt - net als vorig jaar - ondergebracht op het terrein van de moskee in de Valentinusstraat. Ondertussen hebben de gemeenten Lummen en Ham gevraagd of ook hun inwoners daar terechtkunnen, het schepencollege moet die (…) Lees het hele bericht

chiromeisjesfuif-voor-groot-en-klein

Chiromeisjesfuif voor groot en klein

De chiromeisjes van Heusden-Centrum slaan dit weekend aan het swingen. Zaterdag van 18 tot 20 uur organiseren ze een kinderfuif in jeugdhuis Distel. Iedereen tussen 6 en 14 jaar mag daar eens stevig uit de bol gaan. Om 21 uur zwaaien de deuren opnieuw open, want dan zijn het de 'groten' die er tot een eind in de nacht tegenaan gaan. Voor de muziek zorgen de dj's 'Smiley Beats Brüders' uit Herk-de-Stad.

la-grange-brengt-led-zeppelin-muziek

La Grange brengt Led Zeppelin-muziek

Vanavond staat La Grange op het podium van jeugdhuis De Put in Berkenbos. La Grange heeft zich gespecialiseerd in Led Zeppelin-muziek en brengt ook alleen maar dat materiaal. Het wordt dus een avond uit de oude doos voor liefhebbers van het steviger werk uit de jaren '70, '80 en '90. De groep Tequila Toxico verzorgt om half 10 het voorprogramma. Na La Grange volgt nog een afterparty. De deuren gaan open om 21 uur. Tickets: € 7.

vannacht-gezien-1

Vannacht gezien

Weerwolven hebben we niet gezien, en ook andere bijzondere gebeurtenissen hebben zich voor zover we weten vannacht niet voorgedaan. En toch was het volle maan.

gratis-zwemmen-tijdens-zwemweek

Gratis zwemmen tijdens zwemweek

Volgende week heeft de Vlaamse Zwemweek plaats en ook Heusden-Zolder doet eraan mee. Van maandag 17 tot en met vrijdag 21 november kunnen inwoners van Heusden-Zolder dagelijks van 12 tot 13 uur gratis gaan zwemmen in het instructiebad. Woensdag van 13u30 tot 15u30 betwisten de leerlingen van het lager onderwijs hun eigen zwemmarathon. Zaterdag 22 november staat 'aquapilates' op het programma. Dat is een trainingsmethode voor lichaam en geest gericht op vrouwen, senioren en (…) Lees het hele bericht

veel-bijval-voor-milow

Veel bijval voor Milow

Donderdagavond is de schouwburg van Muze volgelopen voor het optreden van Milow.  Vlaanderen is tegenwoordig in de ban van zijn typische stemgeluid, waarmee het grote publiek voor het eerst kennismaakte in 'You don't know'. Momenteel is Milow bezig aan een tournée langs de theaterzalen. Donderdagavond wist hij, samen met een prima band, het publiek in Muze alvast flink te bekoren, met afwisselend intimistische momenten en enthousiaste reacties. Voordien had Selah Sue al voor de opwarming gezorgd.

nieuwe-zoekactie-zonder-resultaat

Nieuwe zoekactie zonder resultaat

Duikers van brandweer Heusden-Zolder en Tessenderlo en van het DVI (slachtofferidentificatie) hebben donderdagmorgen opnieuw gezocht naar het lichaam van Rens Van Den Heuvel. Ze zochten een deel van het Albertkanaal aan de kant van Viversel af. De nieuwe actie kwam nadat een team van de federale politie woensdag met speciale peilapparatuur de bodem had afgezocht. Even voor de middag werd de actie stopgezet, voorlopig zonder resultaat.  UPDATE Donderdag na de middag zijn de duikers opnieuw ter plaatse gekomen. Omstreeks 15u30 was de zoekactie afgelopen, de jongeman blijft alsnog spoorloos.  

vannacht-gezien

Vannacht gezien

Zoals eerder gemeld wordt in Heusden in deze periode geleidelijk weer overgeschakeld op het drinkwater uit de eigen ondergrond. Omdat het water in de andere richting door de leidingen gaat stromen en daarbij wat 'vuil' vrijkomt, laat de VMW 's nachts vuil water wegstromen ... zodat je 's morgens je tanden met proper water kan poetsen. Overigens stroomt vanaf dinsdag 18 november weer het eigen water uit de kranen in een groot deel van Heusden-Centrum. De druk wordt dan meteen ook 1 bar meer.

morgen-sint-maartensvuur-in-eversel

Morgen Sint-Maartensvuur in Eversel

Het buurtcomité 'Voor den Bos' Eversel zal morgenavond zijn Sint-Maartensvuur ontsteken. Het was de bedoeling om dat afgelopen maandag te doen, maar het weer was toen zo slecht dat na overleg met de brandweer heel het gebeuren was afgeblazen. Voor de komende dagen voorspellen de weermannen en -vrouwen rustig herfstweer en dus zal het kampvuur vrijdag om 20 uur oplaaien, in de weide op de hoek van Everselkiezel en Bavostraat. Het buurtcomité belooft de nodige ambiance en andere (vloeibare) ingrediënten.

vrijdag-en-zaterdag-info-over-noord-zuid

Vrijdag en zaterdag info over Noord-Zuid

Het Vlaamse Gewest organiseert op vrijdag 14 en zaterdag 15 november een Infotentoonstelling rond de Noord-Zuidverbinding. Daar wordt de omleidingsweg in Houthalen-Helchteren volledig in beeld gebracht met een immense luchtfoto en op een 20-tal panelen. Het volledige plan-MER ligt ter inzage. De projectingenieurs van het Agentschap Wegen en Verkeer zullen aanwezig zijn om de nodige uitleg te verschaffen. Ook inwoners van Heusden-Zolder zijn er welkom met al hun vragen. Alles heeft plaats vrijdag en zaterdag van 10 tot 18 uur in het gebouw van Wegen en Verkeer, Souwstraat 39 in Houthalen.

een-deel-van-de-markt-is-verplaatst

Een deel van de markt is verplaatst

Vanmiddag is de multiculturele markt voor een deel herschikt. Een 70-tal kramen is verplaatst naar de parking aan de achterzijde van het ophaalmachinegebouw. Tot vorige maand stonden die op de Koeltorenlaan en het onverharde deel langs die straat. Maar een nieuw bedrijf opent daar binnenkort zijn deuren en nog een ander is aan het uitbreiden, bovendien zou op het onverharde deel in de toekomst het nieuwe CVO-gebouw komen. Vooral omdat de druk (…) Lees het hele bericht

grootschalige-isolatiecampagne-op-komst

Grootschalige isolatiecampagne op komst

In het Centrum Duurzaam Bouwen zijn woensdagmiddag verschillende samenwerkingsovereenkomsten ondertekend voor nieuwe projecten. Daarvoor gaat het Steunpunt Duurzaam Bouwen onder meer samenwerken met de provincie Limburg en de Bond Beter Leefmilieu. Er is liefst 1,1 miljoen euro voor uitgetrokken. Het belangrijkste project is de sensibiliseringscampagne rond isolatie, het is de bedoeling vanaf de herfst 2009 zoveel mogelijk mensen aan te zetten om hun huis en (…) Lees het hele bericht

voorlopig-geen-zoekacties-meer

Voorlopig geen zoekacties meer

Na het verlengde weekend, is woensdagochtend de scheepvaart op het Albertkanaal weer volop op gang gekomen. Mogelijk kan dat helpen bij het terugvinden van het lichaam van de vermiste Rens Van Den Heuvel. Dinsdag tot in de late middag hebben duikers het kanaal grondig doorzocht, zonder resultaat. Voorlopig zijn geen nieuwe zoekacties gepland, wel zullen politie en mensen van nv De Scheepvaart een oogje in het zeil houden.

muze-driemaal-uitverkocht

Muze driemaal uitverkocht

Drukke tijden in Muze dat de komende dagen liefst 3 keer uitverkocht is. Donderdagavond staat Milow daar op het podium met 'Coming of Age'. De broers Walschaerts alias Kommil Foo brengen zaterdag en zondag brengen ze hun programma 'Wolf', maar ook daarvoor zijn alle tickets de deur uitgevlogen. Tussendoor staat vrijdagavond Herman Verbeeck samen met zijn zoon Vincent (foto) op het toneel met 'Een ontgoocheling' een minder bekend verhaal van (…) Lees het hele bericht

een-rap-ode-aan-heusden-zolder

Een rap-ode aan Heusden-Zolder

De bezoekers van Cité In Vuur & Vlam hebben vorig jaar al kunnen kennismaken met de rapgroep Anafoor. Zij brachten toen al hun 'rap-ode' aan Heusden-Zolder, een gemeente met verschillende gezichten waarin Vlaamse en multiculturele elementen mekaar vinden en soms zelfs versmelten. Dat komt ook tot uiting in de videoclip die ze bij het nummer hebben gemaakt, te kijk is op youtube, via deze link

nieuwe-zoekacties-naar-vermiste-jongen

Nieuwe zoekacties naar vermiste jongen

Duikers van de brandweer van Heusden-Zolder en Tessenderlo zoeken dinsdag al heel de dag naar de vermiste Rens Van Den Heuvel. De jongeman uit Bolderberg wordt al sinds zondagochtend vermist. Hij was samen met drie vrienden zijn 20ste verjaardag gaan vieren. Op de brug over het Albertkanaal in Viversel moest de bestuurder uitwijken voor een hond en begon hij te slippen, de auto ging door de ballustrade en kwam in het kanaal terecht. Drie jongeren konden zich redden en gingen hulp halen, alleen (…) Lees het hele bericht

nauwelijks-stormschade-in-de-regio

Nauwelijks stormschade in de regio

Hoewel we afgelopen nacht en vannacht wat regen en wind te verwerken kregen, zijn we hier in tegenstelling met West-Vlaanderen en Vlaams-Brabant grotendeels aan wateroverlast en stormschade ontsnapt.  In Noord-Limburg moest de brandweer een tiental ontwortelde bomen opruimen, in het Genkse een zestal. Elders bleeft het beperkt tot een enkele oproep. Zo moest de brandweer van Heusden-Zolder achter een weggewaaide trampoline aan. Voor zo'n interventie staat niet iedereen te springen  ...

bloedcollectes-van-het-rode-kruis

Bloedcollectes van het Rode Kruis

De ploegen van het bloedtransfusiecentrum van het Rode Kruis strijken de komende weken weer drie keer in Heusden-Zolder neer. Op maandag 17 november kan je bloed gaan geven in de brandweerkazerne. Donderdag 20 november is het te doen in de Witte Zaal in Bolderberg en dinsdag 25 november staan de bedjes gespreid in Sint-Baaf in Eversel. Je kunt er telkens terecht van 18 uur tot 20u30.

nooit-het-oorlogsleed-vergeten

Nooit het oorlogsleed vergeten

Dinsdagochtend is de 90ste verjaardag van het einde van de eerste wereldoorlog herdacht. Eerst werden in een eucharistieviering in de Sint-Willibrorduskerk de slachtoffers van beide wereldoorlogen geëerd en ook de Belgen die stierven in buitenlandse vredesmissies. Daarna ging het naar het oorlogsmonument waar de last post werd geblazen en militaire eer werd betuigd door de 1ste Compagnie Scholing voertuigen uit Leopoldsburg. Namens de gemeente Heusden-Zolder legde burgemeester Sonja Claes (…) Lees het hele bericht

de-zotskappen-zijn-uit-de-kast-gehaald

De zotskappen zijn uit de kast gehaald

In het gemeentehuis is maandagavond het nieuwe carnavalsseizoen geopend. Schepen van feestelijkheden Nanda Van Ende mocht daarvoor de beide carnavalsgezelschappen ontvangen: De Slamridders uit Heusden en De Boekweitmannen uit Zolder. Voor wie niet thuis is in de carnavalswereld: het seizoen begint op de 11de van de 11de maand omdat 11 nu eenmaal een narrengetal is. Daarom beginnen alle carnavalsactiviteiten ook altijd 11 minuten over het uur. En het wordt weer een druk seizoen. De (…) Lees het hele bericht

luc-is-op-weg-naar-antarctica

Luc is op weg naar Antarctica

Voor Luc Reynders was maandagavond het grote moment aangebroken. Hij is vertrokken richting Chili, vanwaar hij doorvliegt richting Antarctica om dan zondag aan zijn trektocht over de Zuidpool te beginnen. Enkele maanden geleden kon je hier al lezen hoe de Heusdenaar dagelijks enkele uren op de mijnterril stapte met zijn stokken en twee autobanden achter zich aansleurde, als alternatief voor de slede van 70 kilogram die hij de komende maanden zal meetrekken.

We waren er (…) Lees het hele bericht

openbare-verkoop-7

Openbare verkoop

- Op donderdag 20 november om 15 uur heeft in het Muzecafé de openbare verkoop plaats van een appartement, Koeltorenlaan 11/3, in het zogenaamde gemeentehuis op het mijnterrein. Het gaat om de tweede zitdag, voorlopig is het toegewezen voor 80.000 euro.

- Op dinsdag 18 november om 15 uur wordt een huis in de Brugstraat 95 openbaar verkocht. Het ligt op een oppervlakte van 45a 42ca. Info 011-88 88 80.

ook-spaanse-griep-sloeg-toe-in-1918

Ook Spaanse griep sloeg toe in 1918

Morgen is het 90 jaar geleden dat Wereldoorlog I ten einde liep. Toch is 11 november een herdenkingsmoment voor de slachtoffers van alle oorlogen. De officiële plechtigheid vindt afwisselend in Heusden en Zolder plaats, dit jaar is Heusden aan de beurt met om 10 uur een herdenkingsplechtigheid in de Sint-Willibrorduskerk, gevolgd door een optocht naar het monument. Daar begint de plechtigheid om 11u15. Op de kerkhoven zijn de oudstrijders meestal gegroepeerd begraven en veelal te (…) Lees het hele bericht

met-zijn-allen-voor-11-11-11

Met zijn allen voor 11.11.11

Chiro berkenbos organiseerde zondag al voor de vierde keer een 'vieruurtje' ten voordele van 11.11.11. Hoofdleiders Thomas Lemmens en Lieze Carmans hadden sowieso al meer dan 100 kinderen onder hun hoede en daar kwamen ook nog eens 75 ouders bij voor een wafel, cake, taart en warme choco voor het goede doel.

eindelijk-nog-eens-zege-voor-anadol

Eindelijk nog eens zege voor Anadol

In bevordering verloor KVV Heusden-Zolder zaterdagavond met 2-1 bij Lille. Bij de rust was het 0-0, vervolgens liep de thuisploeg 0-2 uit. In de laatste minuut maakten de bezoekers de aansluitingstreffer, maar toen was het kalf al verdronken. In derde A kon Anadol eindelijk nog eens winnen, 1-3 in Grote Brogel. In 3C klopte Vrijheid Zolder KWS Alken met 4-2. In vierde A gaven de toppers geen krimp. Bolderberg won met 0-4 in Ellikom en Viversel versloeg Hechtel met 3-0. Lozen-SK Heusden 06 werd 4-1 en Statie Zolder-Leopoldsburg 1-2.

jongeman-wellicht-verdronken-bij-verkeersdrama

Jongeman wellicht verdronken bij verkeersdrama

Zondagmorgen rond 4 uur heeft zich een dramatisch verkeersongeval voorgedaan in Viversel. Op de brug over het Albertkanaal in de Westlaan begon een Mercedes met daarin 4 jongeren te slippen. Volgens de bestuurder moest hij uitwijken voor een hond. De auto ging door de rails en kwam in het kanaal terecht. 3 jongeren konden uit de wagen ontkomen, ze zwommen naar de kant en gingen bij buren om hulp aankloppen. De duikersploegen van Heusden-Zolder en Tessenderlo starten een zoektocht naar het vierde slachtoffer. Hij zat ook niet meer in de auto die ondertussen uit het water was getakeld. Rond 7 uur zondagochtend is de zoektocht stopgezet. De vermiste jongen is 20 en komt uit Bolderberg.

90-jaar-na-de-eerste-wereldoorlog

90 jaar na de Eerste Wereldoorlog

Een beeld uit het begin van de eerste wereldoorlog. Paters, broeders en priesters werden toen ingeschakeld om samen met het Rode Kruis te helpen. Ze droegen een aangepast uniform. De zeldzame auto's die toen beschikbaar waren, werden opgevorderd.

een-druggebruiker-aan-het-stuur

Eén druggebruiker aan het stuur

Autobestuurders letten wel degelijk op, als de controles worden aangekondigd. Dat blijkt alvast uit de SLimcontrole die de politie Heusden-Zolder zaterdag hield. 134 automobilisten legden een ademtest af, slechts twee zaten in de alarmzone, niemand blies echt positief. Eén automobilist had drugs gebruikt, zijn rijbewijs is meteen ingetrokken. Van de 1999 auto's die op snelheid gecontroleerd werden, zijn er slechts 35 geflitst. Zaterdag na de middag en in de vooravond was het (…) Lees het hele bericht

ferrari-de-snelste-na-10-uren

Ferrari de snelste na 10 uren

De Belgian GT-kampioenen Damien Coens en Fred Bouvy, hebben zaterdagavond samen met Guy Verheyen en Christian Holtappelsin een Ferrari F430 de 10 Hours of Zolder gewonnen. De Ferrari ging indrukwekkend tekeer op het circuit maar speelde heel de wedstrijd haasje over met de Porsches van Speedlover en het Zolderse First Motorsport. Uiteindelijk hield de Ferrari (van Delahaye Racing) enkele seconden over op de Porsche van vader en zoon Raus geassisteerd door Ruben Maes. First (…) Lees het hele bericht

vandalen-aan-het-werk-in-de-kerk

Vandalen aan het werk in de kerk

Vrijdag na de middag zijn vandalen aan het werk geweest in de Sint-Willibrorduskerk in Heusden-Centrum. Ze hebben de Mariakapel volgegoten met frisdrank en de kaarsenbak omgekieperd. "We hebben een hele dag moeten poetsen om die mooie kapel weer in een behoorlijke staat te krijgen, het is een echte schande," aldus een verontwaardigde Alfons Claes van de kerkfabriek.

slimcontroles-zijn-van-start-gegaan

SLimcontroles zijn van start gegaan

De politie van Heusden-Zolder is zaterdagnamiddag van start gegaan met de SLim-controles. Met een 12-tal mensen, onder wie 3 stagiairs, worden controles uitgevoerd, er wordt geflitst, motoren staan standbye voor intercepties en alle bestuurders die tegengehouden worden, moeten een ademtest ondergaan en hun papieren tonen. De eerste locatie was de Guido Gezellelaan, vlakbij Suska-Berg. Dronken bestuurders zijn daar nog niet aangetroffen en er zijn dus heel wat sleutelhangers uitgedeeld. (…) Lees het hele bericht

10-hours-of-zolder-op-volle-toeren

10 Hours Of Zolder op volle toeren

Zaterdag kort voor de middag zijn meer dan 50 wagens van start gegaan in de '10 hours of Zolder'. Dat is de laatste race van het seizoen 2008. Het is een uithoudingsrace en dus vooral belangrijk voor de deelnemers aan de Endurance Cup. Dat is een kampioenschap met een hele uithoudingswedstrijden verspreid over het hele seizoen, maar de laatste is meteen ook de zwaarste. Trouwens ook heel wat andere rijders verschijnen aan de start, zelfs een Bert Longin, ze maken er een einde-seizoensfeestje (…) Lees het hele bericht

herinnering-aan-het-duits-gevangeniskamp

Herinnering aan het Duits gevangeniskamp

Dinsdag is het 11 november, die dag is het precies 90 jaar geleden dat de geweren en kanonnen zwegen en wereldoorlog I erop zat. 'De Grooten Oorlog' zorgde voor miljoenen slachtoffers: doden, gewonden en vluchtelingen. Toch zou hij in wreedheid nog ver moeten onderdoen voor de tweede wereldoorlog. Ook die wordt dinsdag herdacht en als aanloop brengen we enkele herinneringen. Tijdens beide oorlogen werden heel wat inwoners van Heusden en Zolder als krijgsgevangenen afgevoerd naar Duitsland.. Vandaag een beeld van het gevangeniskamp in Hannover met onder meer de Heusdenaren Alfons Claes en Alfons Beenaerts.

geheim-wapen-wint-kwb-kwis

'Geheim Wapen' wint KWB-kwis

Het viertal 'Geheim Wapen' heeft vrijdagavond de vierde KWB-kwis in 't Kuipershof gewonnen. Twee jaar geleden won het jonge team - weliswaar onder een andere naam - ook al de wedstrijd. Ze behaalden een score van 107 op 119. Tweede werd '3 bolle en ne lange' met 98 punten en derde 'Last but not least' met 97 punten. In het totaal namen 18 ploegen deel en 't Kuipershof zat dan ook goed gevuld. De KWB schenkt de inschrijvingsgelden en de tapopbrengst aan 11.11.11. En nu op naar de jubileumeditie!

franse-metselaars-kregen-ecr-opleiding

Franse metselaars kregen ECR-opleiding

In het Europees Centrum voor Restauratietechnieken heeft vrijdag een groep jonge Franse metselaars een opleidingsgetuigschrift gekregen van burgemeester Claes en ECR-directeur Rudi Uten. 'Les Compagnons du Devoir' uit Bretagnehebben 3 weken lang een opleiding gevolgd. De eerste week maakten ze grondig kennis met de verschillende voormalige mijngebouwen op de site. Ze kregen er een inleiding in de metseltechnieken, de historiek van de bakstenen in de lage landen en metselverbanden en (…) Lees het hele bericht

politie-arresteert-inbrekers

Politie arresteert inbrekers

De politie van Heusden-Zolder heeft inbrekers gearresteerd. Onlangs controleerde een interventieploeg een verdachte auto. Daarbij bleek de wagen niet alleen gestolen te zijn, de inzittende waren ook onder invloed van drugs. En in de auto troffen de inspecteurs inbrekersmateriaal aan. Uit onderzoek is nu gebleken dat de verdachten verantwoordelijk waren voor een hele reeks diefstallen, niet alleen in Heusden-Zolder maar in verschillende Limburgse gemeenten. Een verkeersploeg heeft (…) Lees het hele bericht

twee-jaar-effectief-voor-kinderverkrachter

Twee jaar effectief voor kinderverkrachter

De correctionele rechtbank in Hasselt heeft vrijdag een man uit Halen veroordeeld tot een celstraf van vier jaar, waarvan twee jaar effectief, en een geldboete van 2.750 euro. Hij werd schuldig bevonden aan het seksueel misbruiken van zijn dochter en stiefdochter. De man is voor 10 jaar uit zijn rechten ontzet. De feiten speelden zich tussen 1999 en april dit jaar af in Heusden-Zolder en Halen. De helft van de straf moet hij niet uitzitten als hij zich laat (…) Lees het hele bericht

vandaag-gezien-7-november-2008

Vandaag gezien

"Wat vliegt daar door de lucht?" dachten heel wat voorbijgangers vanmiddag in de buurt van de Pastoor Paquaylaan. Het ging om een schoorsteen van 8 meter die neergelaten werd bij wasserij Mireille. Die hoort bij een stoomketel van (leeg) maar liefst 23 ton. Het was een hele klus om de installaties op hun plaats te krijgen. Het dak moest opengeslepen worden om de schouwpijp te kunnen plaatsen.

gezinsvoorstelling-in-muze

Gezinsvoorstelling in Muze

Het theatergezelschap 'Luxemburg' speelt zondag om 15 uur de gezinsvoorstelling 'Van drie oude mannetjes die niet dood wilden' in Muze. Diederik, Jonathan en Olivier vinden op een dag een brief in hun bus, zonder afzender. Daarin staat dat hun leven op is: vandaag is de laatste dag. Maar ze sturen hem terug naar afzender en beslissen niet dood te gaan, want ze kunnen nog dansen, lachen, turnen, enz. De voorstelling wordt merkwaardig genoeg gespeeld door drie vrouwen samen met een drummer. Voor een publiek vanaf 6 jaar, tickets, € 7, € 6

dit-weekend-overal-politiecontroles

Dit weekend overal politiecontroles

Opgelet voor wie dit weekend de baan op moet, want in alle Limburgse politiezones zullen er controles gehouden, dus ook in Heusden-Zolder. Ook de wegpolitie neemt deel, dus ook aan de op- en afritten van de E 314 kan je tegengehouden worden. Het gaat om het tweede groot SLim-controle weekend van het jaar, waarbij de politie onder meer toezicht houdt op alchohol, snelheid en boordpapieren. De vorige keer had minder dan 3 procent teveel gedronken. (…) Lees het hele bericht

wie-is-suikerhart-2008

Wie is Suikerhart 2008?

Naar aanleiding van Werelddiabetesdag op 14 november is de Heusdense Tagatesse-producent Damhert op zoek naar het “Suikerhart” van 2008. Iedereen kan hier kandidaten voor nomineren. De verkiezing wil alle hulpverleners, familie, vrienden en leerkrachten, die dagelijks in de weer zijn om het leven van jonge diabetespatiënten draaglijker te maken, één keer in de spots zetten. De actie zou jaarlijks herhaald worden. Wie zo iemand kent, mag ten laatste op 7 (…) Lees het hele bericht

autobestuurder-verliest-bewustzijn

Autobestuurder verliest bewustzijn

Een inwoonster van de Mommestraat was woensdagavond, kort voor middernacht, nog even met de hond aan het wandelen. Plots moest ze opzij springen voor een auto die recht op haar afreed. Even later trof ze dezelfde wagen langs de weg, met één deur open. De bestuurder hing er half uit. De vrouw probeerde de man weer in de wagen te krijgen, maar hij verloor het bewustzijn. De hulpdiensten werden verwittigd, MUG en ziekenwagen kwamen ter plaatse. Volgens de eerste vaststellingen was de (…) Lees het hele bericht

uitkijken-naar-obama

Uitkijken naar Obama

Op veel plaatsen in de wereld hebben uitgeweken Amerikanen de presidentsverkiezingen op de voet gevolgd en zelfs feesten georganiseerd. Heusden-Zolder telt een 6-tal Amerikanen, te weinig om luidruchtige feesten te organiseren dus. Wie de verkiezingen wel met veel belangstelling gevolgd heeft, is Roberto Zarpioni. Hij importeert en verkoopt al 25 jaar echte Amerikaanse voertuigen, iedereen kent op de Zolderse Voort wel zijn handel met opvallende wagens en Amerikaanse vlaggetjes. Zelf (…) Lees het hele bericht

vandaag-gezien-5-november-2008

Vandaag gezien

Aan de achterzijde van het Sint- Franciskusziekenhuis werd vandaag een enorme kraan gemonteerd, die nodig is bij de verbouwingswerken. 

fons-moons-traint-stvv-dames

Fons Moons traint STVV-dames

Fons Moons, ex-trainer van vierdeklasser KVV Heusden-Zolder, wordt de nieuwe coach van de vrouwenploeg van Sint-Truiden. Daarmee is Moons, die bij KVV geen goede resultaten kon bereiken, niet aan zijn proefstuk toe. Eerder trainde hij al de dames van Herk en Rapide Wezemaal. Die laatste is trouwens de voorloper van de STVV-dames. Moons' levensgezellin, Annelies Timmermans is kapitein bij STVV.

sportmomenten-om-niet-te-vergeten

Sportmomenten om niet te vergeten

Nogal wat inwoners van Heusden-Zolder springen dezer dagen binnen in het Mijnstadion in Beringen voor een bezoek aan de tentoonstelling 'Victorie. Memorabele wedstrijden in de mijnstreek'. Ze krijgen er onder meer met auto's en motoren, affiches en films een terugblik op grote momenten uit de geschiedenis van Circuit Zolder. Maar ook de talrijke supporters van FC Beringen destijds in onze contreien zullen er soelaas vinden. Inwoners van Heusden-Zolder mogen nog tot en met 9 november gratis naar de tentoonstelling

uithoudingsrace-bij-kunstlicht

Uithoudingsrace bij kunstlicht

Zaterdag hebben op Circuit Zolder de laatste races van dit jaar plaats. De 10 Hours of Zolder zijn het kleine broertje van de 24 uren. Aan de start verschijnen uiteraard alle deelenemers aan de Dunlop Sport Maxx Endurance Cup, want er wordt nog gestreden om de titel in 3 klassen. Alleen in klasse1 heeft het duo Lamster-Neyens de titel al binnen. In klasse 2 gaat het tussen twee familieduo's: vader en zoon Raus tegen vader en zoon Van Rompuy van First Motorsport. In de klasse 3 lijkt (…) Lees het hele bericht

mireille-investeert-1-8-miljoen-in-milieu

Mireille investeert 1,8 miljoen in milieu

'Wasserij' Mireille, die zich tegenwoordig industriële textielverzorger noemt, heeft in minder dan twee jaar tijd 1,8 miljoen euro geïnvesteerd in milieuvriendelijkheid en groene productieprocessen. Mireille heeft zijn hoofdzetel, productieafdeling en magazijnen in de Pastoor Paquaylaan, terwijl de distributie vooral vanuit Merchtem gebeurt. Er werken 265 mensen. "We hadden al drastisch gesnoeid in het waterverbruik door filtering en hergebruik. De nieuwe (…) Lees het hele bericht

limburgs-soortenproject-breidt-uit

Limburgs soortenproject breidt uit

Het Limburgse project om bedreigde planten en dieren te beschermen wordt uitgebreid naar de rest van Vlaanderen en 3 Nederlandse grensprovincies. De voorbije jaren adopteerden de 44 Limburgse gemeenten elk een bedreigde dier- of plantensoort. Daarvoor nemen ze nu maatregelen om hun biotoop te verbeteren. Heusden-Zolder koos voor de ijsvogelvlinder. De provincie kreeg eerder al een prijs van de Europese commissie voor het project. Voor de uitbreiding naar Vlaanderen en een deel van Nederland trekt Europa 4,3 miljoen euro uit, 27 partners, zoals openbare besturen en organisaties die deelnemen, leggen daar nog eens dezelfde som bovenop.

theater-en-film-in-een-productie

Theater en film in één productie

Donderdag om 20u15 brengt Villanella 'Krankheit Frau' in de schouwburg van Muze. Het is een caleidoscopische voorstelling met theater, film, muziek, beweging, ... die vullen elkaar aan, beïnvloeden elkaar en spreken mekaar tegen. Krankheit Frau laat u kennnismaken met verschillende vrouwen die laveren tussen verzinsels, leugens, halve waarheden, verlangens en obsessies. Ze raken geïsoleerd, verliezen hun grip op de werkelijkheid en proberen op hun eigen manier te overleven. Op het podium staan Veerle Dobbelaere en Liesa Naert, in de film speelt Kirsten Pieters. Tickets € 10 aan de kassa.

tweedehandsbeurs-voor-kinderspullen

Tweedehandsbeurs voor kinderspullen

Op zondag 9 november van 10 uur tot 15u30 organiseert de Gezinsbond van Heusden Centrum en Eversel een tweedehandsbeurs voor speelgoed, kindermateriaal en kinderkleding in het Kuipershof. Wie wat wil verkopen, kan maximaal 20 spullen binnenbrengen, zaterdag tussen 10u30 en 16 uur. Een materiaallijst kan je alvast downloaden op www.gezinsbond-heusdeneversel.be

vossenstropers-op-heterdaad-betrapt

Vossenstropers op heterdaad betrapt

Aan het Vogel- & Zoogdierenopvangcentrum zijn zondagavond foto's bezorgd waarop te zien is hoe 3 mannen een illegale strop aan het plaatsen zijn om vossen te vangen. Dat gebeurde in het Klauwenhof in Maaseik, vlakbij de Maas. Maandagochtend rond 5 uur zijn de medewerkers van het VZOC op zoek gegaan naar de strop, de lokale politie Maasland heeft de vaststellingen gedaan, pv opgemaakt en het tuig in beslag genomen. VZOC-voorzitter Rudi Oyen stelde zich namens Vogelbescherming Vlaanderen burgerlijke partij. Het is uniek dat stropers in actie op de foto worden vastgelegd.

circuit-straks-op-topgear

Circuit straks op Topgear

Voor de tweede avond op rij speelt Circuit Zolder een rol in een televisieprogramma. Gisteravond streek Witse en zijn ploeg neer om een moord op te lossen. En vanavond om 21u10 is op Canvas het Britse programma Top Gear te zien. Daarvoor werden de opnames afgelopen voorjaar gemaakt, alles verliep in de grootste geheimhouding, het circuit werd hermetisch afgesloten. We konden toen vanop afstand enkele foto's schieten.Met het oog op de nakende 90ste (…) Lees het hele bericht

burenruzie-na-co-vergiftiging

Burenruzie na CO-vergiftiging?

De CO-vergiftiging waarvan zaterdag een grote groep asielzoekers het slachtoffer is geworden in een huis aan de Stationsstraat, dreigt uit te draaien op een burenruzie tussen Heusden-Zolder en Lummen. Burgemeester Sonja Claes heeft een onderzoek aangekondigd om uit te vissen hoe een 20-tal mensen kon samenwonen in een huis dat daartoe niet geschikt was. Ze voegt er wel aan toe dat de eigenaar geen enkele schuld treft, de man zou eerder bij de vrederechter zijn beklag hebben gemaakt over de (…) Lees het hele bericht

ook-in-heusden-zolder-inbrekers-aan-het-werk

Ook in Heusden-Zolder inbrekers aan het werk

De inbrakenplaag van de jongste tijd blijft aanhouden, in heel Limburg waren er het afgelopen weekend zeker 25 inbraken. In Heusden-Zolder probeerden onbekenden in een 5-tal huizen binnen te dringen in de Kruiswegstraat, Hofeinde en Kerkebosstraat. In de Roosterstraat hebben inbrekers zelfs het hondje van het gezin doodgeslagen of -geschopt. Heel wat inbraken gebeuren in de vooravond, wat wel vaker voorkomt in de periode nadat op de wintertijd is overgeschakeld. Vooral in Beringen en Tessenderlo hebben woningen en bedrijven de jongste tijd ongewest bezoek gekregen.

27-van-de-fietsen-is-niet-in-orde

27 % van de fietsen is niet in orde

Meer dan 27 procent van de fietsen waarmee jongeren naar school rijden, is niet in orde. Dat is gebleken tijdens de controles die de stadswachten de afgelopen maanden in de scholen hebben gehouden. Dat is zowat hetzelfde als vorig jaar. In het totaal zijn 1310 fietsen gecontroleerd. Volgens de stadswachten laat vooral de fietsverlichting te wensen over. Na de preventieve acties op school, is de politie gestart met repressieve controles op weg naar school. En omdat de fietsverlichting (…) Lees het hele bericht

activiteiten-voor-11-11-11

Activiteiten voor 11.11.11

De 11.11.11-actie kan in Heusden-Zolder sinds jaar en dag op heel wat steun en sympathie rekenen. Verschillende verenigingen geven een deel van de opbrengst van hun activiteiten aan de actie, ze organiseren speciale acties en heel wat inwoners storten geld. Het geld gaat vooral naar duurzame werkgelegenheidsprojecten, niet toevallig is het thema dit en volgend jaar 'Waardig Werk'. De activiteiten van het tentoonstellingsproject 'Thirthy Somethings' zijn ten voordele van 11.11.11, (…) Lees het hele bericht

camping-terlaemen-eind-2009-dicht

Camping Terlaemen eind 2009 dicht

Tegen eind volgend jaar moet de camping op Circuit Zolder ontruimd zijn. Er staat nu nog een 60-tal stacaravans en chalets. De eigenaars hebben afgelopen week te horen gekregen dat ze iets meer dan een jaar krijgen om een ander onderkomen te vinden. Zoals bekend moet op die plaats het verkeerscentrum komen. In het Limburgplan is daarvoor 4,45 miljoen euro vastgelegd. De camping bestaat van in de jaren zestig en was door het campingdecreet en een herschikking op Terlaemen al sterk ingekrompen. En blijkbaar hadden nog verschillende mensen er hun permanente verblijfplaats, hoewel dat officieel niet mag. Vooral zij zullen naar een nieuwe woonst moeten uitkijken.

gratis-naar-expo-memorabele-wedstrijden

Gratis naar expo memorabele wedstrijden

In het Mijnstadion van Beringen loopt momenteel de tentoonstelling 'Victorie. Memorabele wedstrijden in de mijnstreek'. In de loop der jaren speelden zich in deze regio heel wat topsportevementen af. Denk maar aan de periode dat FC Beringen in eerste nationale voetbalde en dat Anderlecht meer dan eens voor de bijl ging. Of de formule 1 races op Circuit Zolder, de topperiode van onder meer Emmerson Fittipaldi en Gilles Villeneuve, die er trouwens om het leven kwam. Via unieke (…) Lees het hele bericht

bolderberg-neemt-de-leiding

Bolderberg neemt de leiding

In de topper van deze speeldag heeft FC Bolderberg met 3-1 de maat genomen van leider Standaard Viversel. Nochtans zagen 450 toeschouwers de bezoekers vlak voor de rust op voorsprong komen door een doelpunt van Benjamin Huysmans. Het antwoord van Bolderberg kwam 3 minuten na de rust met de gelijkmaker van Sevin Serkan. In de 57ste minuut mocht Kris Cauberghs met een strafschop verdubbelen. Het was topscorer Rik Douven die vier minuten voor affluiten de eindcijfers vastlegde. Met deze overwinning neemt Bolderberg de leiding van zijn buren over in vierde provinciale A. (www.petervanduren-amateurfotografie.be).

SK Heusden 06
moest een 2-5 thuisnederlaag slikken tegen Lillonia, bij de rust was het al 0-3. Statie Zolder versloeg Bree met 2-1

leven-en-dood-in-kunst-vertaald

Leven en dood in kunst vertaald

Voor de tweede keer in evenveel dagen werd zondag een vernissage in Heusden-Zolder zeer druk bijgewoond. De Mijlpaal presenteert voor de 15de verjaardag van de galerij een groeitentoonstelling. Daarbij liet Lut Maris zich inspireren door belangrijke jaarlijks terugkerende momenten uit ons collectief bewustzijn en door religieuze rites en symbolen. Gebeurtenissen rond leven en dood zitten vol symboliek zowel vroeger als nu, zowel in het westen als in andere culturen. Niet toevallig op Allerzielen (…) Lees het hele bericht

vanmiddag-clash-der-titanen

Vanmiddag clash der titanen

Straks om 15 uur wordt in vierde provinciale A Bolderberg-Viversel gespeeld, de absolute topper van deze speeldag en misschien wel van de heenronde. Viversel staat momenteel aan de leiding met 29 punten, Bolderberg volgt op één punt. De thuisploeg heeft dan weer het voordeel dat ze enorm vlot scoort, liefst 45 keer in 11 matchen. Viversel mikte de bal 31 keer tegen de netten. Beide ploegen incasseerden 12 tegendoelpunten.

veel-belangstelling-voor-mensenrechtenexpo

Veel belangstelling voor mensenrechtenexpo

Onder grote belangstelling is zaterdag in de leegstaande klaslokalen van gemeenschapsschool de Luchtballon de tentoonstelling 'Thirty Somethings' geopend. De vzw Artikel 27 heeft naar aanleiding van de 60ste verjaardag van de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens aan meer dan 30 kunstenaars gevraagd zich te laten inspireren door elk van die verdragen. En het resultaat is verrassend en heel uiteenlopend: bijna 100 werken, van beelden tot schilderijen en installaties. Een geketende (…) Lees het hele bericht

23-co-slachtoffers-in-stationsstraat

23 CO-slachtoffers in Stationsstraat

In een huis aan de Stationsstraat hebben zaterdagmiddag 23 personen een CO-vergiftiging opgelopen. 4 zijn naar het ziekenhuis gebracht, 2 zijn er erg aan toe. Kort na de middag werden twee personen ziek binnengebracht in het ziekenhuis. "We stelden vast dat ze een zware CO-vergiftiging hadden opgelopen," vertelt spoedarts Raf Fransen van het Sint-Franciskusziekenhuis. "Onmiddellijk hebben we alarm geslagen, we zijn er met de MUG naartoe gegaan en hebben meteen alle mogelijke bijstand (…) Lees het hele bericht

bloemenzee-op-de-kerkhoven

Bloemenzee op de kerkhoven

Vandaag is het Allerheiligen, veel mensen maken van de gelegenheid gebruik om op het kerkhof langs te gaan en even stil te staan bij het graf van een overleden familielid, buur of kennis. De kerkhoven van Heusden-Zolder zijn de voorbije dagen uitgegroeid tot een kleurenzee van bloemen, hoofdzakelijk chrysanten, maar ook alsmaar meer andere bloemsoorten.

halloweenparty-of-travestietreffen

Halloweenparty of travestietreffen

Zo'n 200 jongeren verzamelden vrijdagavond in jeugdhuis De Put voor een Halloweenparty. Dan zou je natuurlijk griezels en gruwels verwachten maar niets daarvan. Die van het mannelijk geslacht hadden zich als vrouwen uitgedost. Met wisselend succes overigens. En toegegeven, als je sommigen in het donker zou tegenkomen, zou je wel eens snel in de Halloweensfeer kunnen vertoeven. Hoe dan ook, de dj's in De Put konden de sfeer er goed inhouden.

stevig-rockwerk-op-hurricane-rockfest

Stevig rockwerk op Hurricane Rockfest

Enkele honderden hebben vrijdagavond (en nacht) het Hurricane Halloween Rockfest van The Locals bijgewoond in Muze. Ze kregen er vooral zeer stevig rockwerk geserveerd. Onder meer Tequila Toxico (foto) werd goed onthaald. Eenmaal de zes groepen op het podium gepasseerd waren, zette de dj er de beuk in om de Halloweennacht in te swingen.