Archief augustus 2011

groeten-uit-heusden-zolder-1

Groeten uit Heusden-Zolder

Met deze vette knipoog van De Puthacker zetten we een punt achter onze reeks vakantiefoto's, de jury gaat nu enkele weken zoet zijn om de punten te geven en te tellen. Later deze maand zullen de gelukkigen gekend zijn. Op weerkundig vlak was het maar een slappe zomer, hoewel ook De Puthacker even de thermometer voelde omhoog komen.

aftellen-naar-de-supersonic-marathon

Aftellen naar de Supersonic-marathon

Het is nu echt aftellen naar het Supersonic Festival dat zaterdag van 14u30 tot zondag 4 uur plaats heeft op Circuit Zolder, meteen het grootste evenement dat ooit is georganiseerd binnen de 24 uur van Zolder. Volgens de organisatoren zijn vooraf meer dan 10.000 tickets de deur uit, het belooft dus erg druk te worden. Er zijn liefst 7 podia. Op de Mainstage staan achtereenvolgens DJ Neon, DJ Rebel, Robert Abigail (NL), DJ F.R.A.N.K, David Latour, Dimitri Vegas & Like Mike, Laurent Wery, Dave (…) Lees het hele bericht

zon-present-op-eerste-barkspelen

Zon present op eerste Barkspelen

Vandaag hebben ze ook in De Bark een punt gezet achter de zomervakantie. Dat gebeurde met een barbeque maar vooral met de eerste Barkspelen, een soort spel zonder grenzen tussen verschillende ploegen. En ook de zon kwam een kijkje nemen.

groeten-uit-samos-1

Groeten uit Samos

Paulette Huybrechts zag in de bossen van het Griekse eiland Samos deze hartvormige papaver.

vandaag-gezien-31-augustus-2011

Vandaag gezien

Wijngaarden zal je niet veel vinden in Heusden-Zolder, maar wel de wijngaardslak, in dit geval met uitgestoken antennes. (foto Jan Leijskens)

groeten-uit-zuid-tirol

Groeten uit Zuid-Tirol

Tijdens zijn vakantie in het Ahrntal in Zuid-Tirol had Stefan Was op de eerste plaats aandacht voor de natuur; zoals een fluitend 'Murmeltier' hierboven, of in bijlage het gentiaantje met een kleur zo mooi dat mensenhanden het niet kunnen maken en een veenpluis wiegend in de wind.

gratis-tickets-voor-supersonic-zijn-weg

Gratis tickets voor Supersonic zijn weg

De 5.000 gratis tickets voor Pukkelpoppers voor het Supersonic Festival van volgende zaterdag op Circuit Zolder zijn de deur uit. De organisator wilde daarmee een gebaar stellen naar de festivalgangers die getroffen werden door de ramp. Volgens organisator Star Events zijn er in het totaal ongeveer 11.000 aanvragen binnengekomen, maar zoals gezegd kwamen alleen de 5.000 eersten in aanmerking.

bermen-en-bossen-worden-vuilnisbelt

Bermen en bossen worden vuilnisbelt

Sluikstorten is van alle tijden en alle plaatsen, maar deze zomer heeft het probleem serieus de kop opgestoken in Heusden-Zolder. Van zowat overal krijgen we melding van achtergelaten vuilnis, slingervuil en zelfs grofvuil. Vooral de aanwezigheid van dat laatste lijkt samen te hangen met de strenge regels en ingewikkelde voorschriften die sinds begin juli op het recyclagepark gehanteerd worden. Een fotosafari langs de Zolderse Weg, Sluisbamd en vooral de Mommestraat brengt een hoop afval in beeld: zakken met vuilnis, plastic afval, blikjes, planken, tot zelfs een stel autobanden en een koelkast. Mooie vooruitzichten voor wie het allemaal mag gaan opruimen. (meer foto's)

groeten-van-bij-het-gardameer

Groeten van bij het Gardameer

Eric en Claudia Philips verkasten tijdens hun vakantie naar het Gardameer in Italië. En neen, daar werden geen frieten gabakken, geen smoskes gemaakt, maar vooral van platte rust genoten. En de 101 trappen naar de hotelkamer, die werden er sportief bij genomen.(meer foto's)

muze-huisorkest-opent-cultuurseizoen

Muze huisorkest opent cultuurseizoen

Nu zaterdag om 20u15 geeft cultuurcentrum Muze de officiële aftrap van het nieuwe cultuurseizoen met een heus muziekfeest. Het begint met de voorstelling van het eigen huisorkest: The Muze Jazz Orchestra (foto) met een tiental Limburgse topmuzikanten onder wie saxofonist en componist Lieven Cambré uit Heusden-Zolder. Muze is daarmee zowat het enige cultuurcentrum in Vlaanderen met zijn eigen huisorkest. Ze spelen tot 22 uur in de schouwburg, vooral werk van Zappa en van Lieven (…) Lees het hele bericht

artikel-27-dit-jaar-in-rijkswachtgebouw

Artikel 27 dit jaar in rijkswachtgebouw

De elfde editie van de kunsttentoonstelling 'Artikel 27' vindt dit jaar plaats in het voormalige rijkswachtgebouw in de Pastoor Van Mierlolaan. Ieder jaar gaan de mensen van Art 27 vzw op zoek naar een leegstaand gebouw en dit jaar mogen ze de 'gendarmerie' gebruiken. Later komt  daar het rusthuis. Van 1 tot en met 20 november zullen zowat 30 kunstenaars er hun werken tonen. Morgen gaan de eersten alvast een kijkje nemen in het tijdelijke kunstencentrum.

zaterdag-kwb-stratenloop-in-heusden-1

Zaterdag KWB-stratenloop in Heusden

De Borlées zullen er niet bij zijn, maar nu zaterdag zullen toch heel wat atletiekbeoefenaars naar Heusden-Centrum afzakken voor de traditionele KWB-loop. Inschrijven kan vanaf 14 uur in 't Kuipershof, kleedkamers zijn er in sporthal Olympia. Om 15 uur starten de kinderen van de lagere school voor hun loop en naargelang de leeftijd varieert die van 300 tot 600 meter. Om 15u45 wordt het dan menens met de stratenloop voor dames en heren. De deelnemers kunnen kiezen (…) Lees het hele bericht

vandaag-gezien-30-augustus-2011

Vandaag gezien

Er is vandaag geen onweer overgetrokken, maar in Boekt kampen ze blijkbaar met een andere vorm van wateroverlast. Schreef Shakespeare ook al niet: To pee or not to pee, that is the question? (foto Yves Maex)

groeten-vanop-de-feldberg

Groeten vanop de Feldberg

Het Zwarte Woud lag deze zomer erg goed in de markt bij de vakantiegangers uit Heusden-Zolder. Gilbert Jans en Rosita Vandebroek trekken daar ieder jaar naartoe. Vanop de Feldberg, dat is de hoogste berg in Baden-Württemberg, legden ze dit beeld van de Feldsee vast. Je kunt daar ook wandelen langs verschillende hutten, waar je dan leuke dingen tegenkomt, zoals een houten koppeltje.

waar-zijn-de-wimpels

Waar zijn de wimpels?

De aandachtige weggebruiker zal het al gemerkt hebben: de vlaggenmasten op de rotondes staan er maar kaal en kleurloos bij, de wimpels zijn allemaal weggenomen. Ze zijn niet gestolen - welke dief zou zo dwaas zijn? - en ook niet naar de wasserij gebracht. Blijkbaar gaat het om een voorzorgsmaatregel tegen het noodweer dat voor vrijdag was voorspeld. De wimpels zijn niet bestand tegen krachtige rukwinden en als je ze dan laat hangen ... dan heb je 't natuurlijk vlaggen. Een hele klus trouwens (…) Lees het hele bericht

letse-komt-5-maanden-vrijwilligerswerk-doen

Letse komt 5 maanden vrijwilligerswerk doen

Er komt al voor de zesde keer een jongere naar Heusden-Zolder in het kader van EVS (Europees vrijwilligerswerk). Van 3 september tot 3 maart komt Evita Zemesa, 25 jaar en afkomstig uit het Letse Staburags, hier werken in het gastproject ‘jeugd, kunst en cultuur’. Ze zal ingezet worden als vrijwilliger in de gemeentelijke projecten rond jeugd, taalstimulering, seniorenwerking, Zuiddag, 11.11.11–actie, FairTradeGemeente, Artikel 27 en andere socio-culturele projecten. Ook jongeren uit Heusden-Zolder krijgen trouwens geregeld de kans om zo een tijdje naar het buitenland te gaan. Dat kost helmaal niks want zowel de Europese Commissie als de gemeente geven je de nodige steun.

het-weer-schooljaar-start-met-zon

Het weer: schooljaar start met zon

Aan de noordoostelijke flank van een hogedrukgebied met kern nabij Ierland, wordt in een noordwestelijke luchtstroming, koele, maritieme lucht naar onze streken gestuurd. Wolken komen vaak voor en het kwik presteert ondermaats. In de tweede helft van de week ruimt de wind naar een zuidelijke sector en wordt het wat warm, maar op het einde van de week nemen de neerslagkansen toe.
Vandaag schuift een zwakke storing over onze streken met veel lage wolken en soms een drupje regen. Meestal is het echter (…) Lees het hele bericht

suikerfeest-zet-punt-achter-ramadan

Suikerfeest zet punt achter Ramadan

Vandaag vieren de moslims het Suikerfeest, dat gebeurt vooral met feesten in familiekring. Daarmee zit de vastenmaand, de Ramadan, erop. Vanaf nu mogen de moslims dus overdag weer eten, drinken, roken of seksuele betrekkingen hebben. Zoals verwacht is de vastenmaand in Heusden-Zolder vrij onopvallend verlopen, door de vakantie waren er nauwelijks openbare iftar-feesten.

groeten-uit-koblenz

Groeten uit Koblenz

Maurice Mues bekeek het vanuit de hoogte toen hij in Koblenz tijdens de jaarlijkse internationale Bundesgartenshow deze foto schoot. Vanuit de stoeltjeslift, een kabelspoor van 850 meter met doorkijk-wagonnetjes. Een beeld op de plaats waar de Rijn en de Moezel samenvloeien.

is-tamara-op-weg-naar-londen

Is Tamara op weg naar Londen?

Zwemster Tamara Medarts uit Heusden-Zolder is op dit moment de enige Limburgse atlete die in aanmerking komt voor een selectie voor de Paralympics die over precies een jaar in Londen van start gaan. Net zoals heel wat andere atleten moet Tamara nog aan enkele criteria voldoen. De afgelopen jaren heeft ze de titels en medailles al aan elkaar geregen zodat de Limburgse hoop nog volop op haar is gevestigd.

groeten-uit-het-zwarte-woud-1

Groeten uit het Zwarte Woud

Danny Wendelen bracht zijn vakantiedagen al fietsend door. Tijdens een tocht door het Zwarte Woud kwam er een krokodil uit een rivier met bovenstaand pijnlijk gevolg. En in Rodt op de Hoge Venen bezorgde het biermuseum hem andere inspiratie.

tanja-leert-iedereen-cupcakes-maken-en-smaken

Tanja leert iedereen cupcakes maken én smaken

Tijdens de gezondheidsdag van De Voorzorg op domein Bokrijk was een erg populaire stand die van 'The Wizard of Cupcakes', een piepjong en klein bedrijf uit de Garenstraat. Tanja Heyligen startte in februari haar zaak in cupcakes, en ondertussen zijn de activiteiten uitgebreid naar koekjes en taarten. Cupcakes - kleurrijke gebakjes - zijn erg populair in de States en raken nu stilaan ook hier ingeburgerd. Bijvoorbeeld voor kinderparty's, vrijgezellenfeestjes, babyborrels, (…) Lees het hele bericht

40-te-snel-in-de-heidestraat

40 % te snel in de Heidestraat

Bij nieuwe snelheidscontroles, deze keer na klachten van buurtbewones, heeft de politie 37 bestuurders geflitst. In het totaal zijn 427 wagens gecontroleerd. De flitsauto stond in de Schansstraat, Heidestraat, Brugstraat en Koolmijnlaan. Opvallend is dat in de Heidestraat zowat 40 % te snel reed.

brievenbus-kreeg-pootjes

Brievenbus kreeg pootjes

In de Koolmijnlaan is gisteren een brievenbus gestolen. Wie of waarom ermee aan de haal is niet duidelijk, een briefje achterlaten was in die omstandigheden natuurlijk ook moeilijk.

4-procent-te-zat-en-te-snel

4 procent te zat en te snel

Heusden-Zolder was één van de 10 Limburgse politiezones waar het afgelopen weekend SLimcontroles zijn gehouden. Bij al die acties moesten 949 bestuurders blazen, 35 of 4 % waren positief. 2 hadden drugs gebruikt. Van de 16.436 gecontroleerde wagens, reden er 703 (4 %) te snel. Daarnaast zijn nog eens 55 overtredingen vastgesteld, dikwijls ging het daarbij om het niet dragen van de gordel, papieren die niet in orde waren of auto's die mankementen vertoonden. In het totaal zijn 22 rijbewijzen ingetrokken.

rc-heusden-zolder-wint-wisselbeker

RC Heusden-Zolder wint wisselbeker

In het rugby heeft RC Heusden-Zolder gisteravond zijn eigen tornooi geworden. De Limburgse clubs zijn met een nieuwe traditie gestart: voor de competitie komen ze tegen elkaar uit in een 15-a-side tornooi met een wisselbeker als inzet. De spits werd afgebeten op Helzold met Hasselt, Maasland, Lommel en Heusden - Zolder. Iedereen nam het tegen elkaar op en in de finale kwamen de twee ploegen met de meeste punten, niet helemaal onverwacht werden dat Lommel en Heusden-Zolder. Het werd een (…) Lees het hele bericht

je-t-aime-moi-non-plus

Je 't aime moi non plus

Terwijl heel Vlaanderen zich zit te verkneukelen over het 'erotisch filmpje' van de burgemeester van Aalst, moeten wij het hier in Heusden-Zolder met heel wat minder stellen. Voorlopig zijn we niet verder geraakt dan een stel parende naaktslakken die Stefan Was op heterdaad kon betrappen op Helzold. Nu, de diertjes moeten het daar wel gaan doen, want door hun grote vraatzucht zijn ze niet welkom in tuinen en op velden. Met hun krachtige rasptong vreten ze zich overal doorheen: door (…) Lees het hele bericht

ongerustheid-over-stroomonderbreking

Ongerustheid over stroomonderbreking

Nogal wat inwoners en handelaars uit een deel van de Guido Gezellelaan maken zich zorgen over een stroomonderbreking die voor woensdag is aangekondigd. Ze ontvingen van Infrax een bericht dat door werkzaamheden aan een cabine in de Cijnshofstraat er tussen 12 en 17 uur geen elektriciteit zal zijn. Er wordt gevreesd voor problemen in de winkels - doordat apparaten, bankcontact, computers, kassa's, ...niet zouden werken - en bij de banken waar alle transacties onmogelijk zouden zijn. Ook liften en elektrische garagepoorten zullen dan niet werken. En wie weet wat nog allemaal ....

groeten-uit-samos

Groeten uit Samos

Jos Willems bezorgde ons enkele foto's van zijn vakantie op het Griekse eiland Samos, je zou het er zowaar warm van krijgen. (meer foto's)

daniel-daemen-quartet-verrast

Daniel Daemen Quartet verrast

Zondagavond stonden in het kader van Summerjazz Daniël Daemen Quartet met Lucas Leidinger (piano), Matthias Nowak (contrabas) & Etienne Nillesen (drums) in het Muzecafé. Saxofinist Daniël Daemen stond al op podia in heel Europa (tot Rusland) en de VS. Verrassing, uitdaging en contrast staan centraal. Bij momenten leek het of deze 4 muzikanten hun eigen ritme volgden, om te eindigen in een prachtig samenspel. (Meer foto's van Ria De Clerck)

etnische-geneesinstrumenten-in-de-mijlpaal

Etnische geneesinstrumenten in De Mijlpaal

Onder grote belangstelling is vandaag in galerij De Mijlpaal de tentoonstelling 'Mens Sana' geopend. De aanwezigen kregen er een boeiende uiteenzetting van dokter Robert Streichen. Hij heeft 45 jaar lang over heel de wereld voorwerpen verzameld die gebruikt worden of werden bij genezing. En dat benadert hij zowel als arts, psychiater als antropoloog. De voorwerpen worden nu tentoongesteld in ziekenhuisbedden met een begeleidende tekst. Zo zijn er heel wat voorwerpen te zien die (…) Lees het hele bericht

suska-bergfeesten-scoren-ondanks-regen

Suska Bergfeesten scoren ondanks regen

De weergoden stonden echt niet aan de kant van de handelaars van Suska Berg, maar dat kon niet beletten dat de Suska Bergfeesten een meevaller waren. In de loop van de middag was het er bijzonder druk. De vele tuningcars trokken niet alleen de freaks maar ook andere nieuwsgierigen. Het optreden van Dobus lokte enorm veel gezinnen met kinderen. Die hadden het best ook nog naar hun zin kunnen hebben tijdens het uitstekende optreden en de show van de Studio 100-band, maar toen kwam de regen de pret verstoren. De kermisattracties bleven nog tot 's avonds open en dat is ook maandag nog het geval. (meer foto's volgen)

fellabellapaardje-is-topvedette

Fellabellapaardje is topvedette

Heel wat volk is dit weekend een kijkje komen nemen in het Vogel- en Zoogdierenopvangcentrum. De bezoekers hadden vooral interesse voor de drukbevolkte roofvogelkooien, maar ook de paarden, de ooievaars, de vele varkens, enz. mochten op belangstelling rekenen; Maar dé vedette was natuurlijk het fellabella-paardje, dat enkele dagen geleden nipt werd gered en nu alle kinderharten sneller deed slaan. Kayu Berongga zorgde voor de muzikale animatie met onder meer didgeridoo.(meer foto's van Dimitri Reynders)

edgard-vangeneugden-ongedeerd-in-new-york

Edgard Vangeneugden ongedeerd in New York

Brandweerofficier Edgard Vangeneugden laat weten dat hij ongedeerd is in New York.waar de orkaan Irene woedt. Samen met 6 andere Limburgers is hij momenteel in de Big Apple voor de Police and Firegames, zeg maar de Olympische Spelen voor politie- en brandweermensen. Edgard komt er uit in de oriëntatieloop. Zelf kon hij nu zien hoe er nooit geziene veiligheidsmaatregelen zijn genomen. Wel moeten ze nog afwachten in welke mate de spelen kunnen doorgaan.

zwarte-thuisnederlaag-voor-statie

Zwarte thuisnederlaag voor Statie

In de vierde provinciale C van het voetbal heeft Statie Sport thuis tegen Halveweg Zonhoven met 1-4 verloren.

vrijheid-zolder-neemt-goeie-start

Vrijheid Zolder neemt goeie start

In derde provinciale A heeft Vrijheid Zolder zijn start niet gemist met een 0-1 overwinning op het veld van Ham. Standaard Viversel speelde thuis 1-1 gelijk tegen Grote-Brogel.

kvv-begint-met-brilscore

KVV begint met brilscore

In de eerste provinciale van het voetbal is KVV Heusden-Zolder met een puntendeling aan het seizoen begonnen. Het werd 0-0 op het terrein van Vlijtingen, nochtans één van de titelkandidaten. Het was een spannende en snelle wedstrijd met kansen aan beide zijden..

twee-snelheidsduivels-zijn-rijbewijs-kwijt

Twee snelheidsduivels zijn rijbewijs kwijt

Bij snelheidscontroles in de Koolmijnlaan, Ringlaan, Terlaemenlaan en Belikstraa flitste politie 115 van de 532 wagens die daar passeerden. 2 overtreders moeten hun rijbewijs inleveren : de ene reed 105 in de Ringlaan waar maximaal 50 mag en de ander 90 binnen de bebouwde kom van de Koolmijnlaan.

vck-bolderberg-wint-tornooi-in-hees

VCK Bolderberg wint tornooi in Hees

VCK Bolderberg A heeft in Hees Bilzen het eerste Schedule tornooi gewonnen. Daaraan namen vijf ploegen deel. Bolderberg verloor maar één set in vier gespeelde wedstrijden en dat was goed voor de eindoverwinning. De uitslagen: Mortroux – VCK A: 0-3; Landgraaf (Nederland) – VCK A: 0-3; Hees – VCK A: 1-2 en Haasrode – VCK A: 0-2

buurtfeest-in-de-kerkenblook

Buurtfeest in de Kerkenblook

Gisteravond hielden ze in de Kerkenblook een buurtfeest, met meer dan 40 deelnemers werd dat, ondanks het wisselvallige weer, een voltreffer. Er waren gelukkig voldoende tenten voorzien. Gespreksthema van de avond was 'het huwelijksaanzoek' van iedereen, het ene al origineler dan het andere. Ward en Gea Bosmans zorgden voor de muzikale animatie. (foto Bart Claes)

de-start-van-het-voetbal-fc-anadol

De start van het voetbal: FC Anadol

FC Anadol vat volgende zondag het nieuwe seizoen aan in vierde provinciale A en mag daarvoor op verplaatsing naar Herkol.
Trainer: Atilla Tercan
Kernspelers: Adem Tasci, Ali Atesci, Murat Kosar, Yasin Can, Huseyin Yavuzey, Cengin Cakmak, Ahmet Gurbuz, Kadim Elkilic, Ferhat Altun, Mesut Canakcioglu, Ismail Kapsiz, Zeyne Emre, Serdar Karabayir, Fatih Kumru, Demirel Mesut, Hasan Senturk, Barbaros Caliskan, Yelek Adem, Yalcinkaya Murat, Huseyin Karapinar, Volkan Akin, Numan (…) Lees het hele bericht

de-start-van-het-voetbal-statie-sport

De start van het voetbal: Statie Sport

Statie Sport bereikte vorig seizoen de eindronde en wil dit jaar - als de kans zich voordoet - dat nog eens herhalen in vierde provinciale C, maar nog liefst van al willen ze resoluut voor de titel gaan. Daarvoor werd de ploeg versterkt met een 8-tal spelers. Statie opent vandaag het nieuwe seizoen thuis tegen Halveweg Zonhoven.
Trainer: Freddy Mathijs, hulptrainer Jean Sartori
Kernspelers: Balci Murat (Veerle Sport), Bresciani Damiano (Tervant), Tatsios Evangelos (IS (…) Lees het hele bericht

vandaag-gezien-27-augustus-2011

Vandaag gezien

Wat vind je van deze, dit is een holpijpbloem. (foto Jan Leijskens)

droomstart-voor-fc-bolderberg

Droomstart voor FC Bolderberg

In de vierde provinciale C van het voetbal heeft FC Bolderberg een droomstart genomen. Het won met liefst 0-4 op het veld van Donk. Jens Munters maakte liefst vier doelpunten en is daarmee ongetwijfeld de eerste aanvoerder in de lijst van topscorers.

groeten-uit-namibie

Groeten uit Namibië

De beren uit Het Berenhuis zijn op vakantie gegaan naar Namibië om er nieuwe vriendjes te leren kennen. In Cape Cross botsten ze op duizenden zeeleeuwen, die een immense herrie maken en bovendien een misselijkmakende geur verspreiden. Maar goed dus dat het Berenhuis geen Zeeleeuwenhuis is.

schepen-stapt-in-het-huwelijksbootje

Schepen stapt in het huwelijksbootje

Vanmorgen zijn schepen Marc Swevers en Joke Debevere in het huwelijksbootje gestapt. Het gebeurt vrij zelden dat een schepen zelf in de trouwzaal verschijnt en daarom werd het huwelijk voltrokken door het voltallige college van burgemeester en schepenen.

bekernederlaag-voor-si-heusden-zolder

Bekernederlaag voor SI Heusden-Zolder

In het zaalvoetbal heeft MFC SI Heusden-Zolder zijn eerste officiële van het seizoen verloren. Het ging met 6-4 onderuit bij derdeklasser Onbeton Tongeren in de eerste ronde van de beker van België. Bij de rust stond het 0-1, een score die even later werd verdubbeld, maar dan verloor SI Rossi met een dubbele gele kaart na een dispuut met de scheidsrechter. Ondertussen bestaat de kans dat de competitiestart vervroegd wordt van 23 naar 9 september.

de-start-van-het-voetbal-fc-bolderberg

De start van het voetbal: FC Bolderberg

FC Bolderberg komt dit jaar uit in vierde provinciale C. De club heeft ondanks de recente degradatie opnieuw ambitie, bewijs daarvan zij de 24 nieuwe gezichten. Bolderberg ontmoet in zijn reeks alleen Statie Sport als dorpsgenoot. Het opent de competitie vanavond op het veld van Donk.
Trainer: Steven Swerts
Kernspelers: Adriaans Bob, Baetens Maarten (Stevoort), Bongaerts Jelle, Brouwers Niels (Hades), Buzerio Dario, Castermans Pieterjan (Godsheide), Cox Steven (…) Lees het hele bericht

de-start-van-het-voetbal-sk-heusden-06

De start van het voetbal: SK Heusden 06

Voor SK Heusden 06 is de ambitie om in de linkerkolom te eindigen van de vierde provinciale A. Het zou voor de club de kers op de taart zijn bij zijn vijfde verjaardag, daarvoor heeft ze de spelersrangen ook wat kunnen versterken. Minder derby's trouwens dit jaar want alleen Anadol staat in dezelfde reeks. Heusden opent volgende zondag de competitie tegen Hechtel.
Trainer: Raymond Meykens
Spelerskern:: Yves Aendekerk (Laak), Arno Barzan, Robin Bervoets, Frankie (…) Lees het hele bericht

vanavond-gezien-27

Vanavond gezien

De strijd tussen de zon en de wolken levert soms mooie schakeringen op. Zeker als het eindelijk weer eens droog is. (foto Yves Maex)

groeten-uit-het-zwarte-woud

Groeten uit het Zwarte Woud

Julien Maebe trok twee dagen door de Elzas, twee dagen door het Zwarte Woud om er dan nog eens 3 dagen in de Aliers aan toe te voegen. Hij bracht vooral foto's mee uit het Zwarte Woud, stelde daar vast dat ze ook mijnschade hebben en een overvloed aan klokken. Of zou het ene met het andere te maken hebben? (meer foto's)

eerste-werken-enkele-dagen-vertraagd

Eerste werken enkele dagen vertraagd

De werken voor de aanleg van de riolering in de Garenstraat tot aan het kruispunt met de Merelstraat hebben wat vertraging opgelopen zodat nog tot volgende week donderdag moet gewerkt worden. De week nadien wordt de Merelstraat richting Geenrijt opengegooid om de riolering aan te leggen. Maandag start APK met het overkoppelen van de huisaansluitingen op de nieuw aangelegde hoofdleidingen. De bewoners krijgen nog wel een brief, maar ze zullen een tijdlang het drinkwater moeten koken, tot (…) Lees het hele bericht

meer-sergeanten-en-korporaals-bij-brandweer

Meer sergeanten en korporaals bij brandweer

Er hangen 'bevorderingen' in de lucht bij de brandweer. Dat heeft de gemeenteraad gisteravond beslist. Bij de vrijwilligers zijn drie bijkomende sergeanten en 4 korporaals nodig in de hoofdpost en 1 sergeant en 2 korporaals in de voorpost Tessenderlo. Daarnaast wordt er - door bevordering - nog eens een functie van sergeant opengesteld bij de beroepsbrandweer. Het middenkader moest dringend opgevuld worden. En in het kader van de snelste adequate hulp moet de eerste (…) Lees het hele bericht

het-weer-droger-maar-ook-koeler

Het weer: droger maar ook koeler

Na de doortocht van een actieve storing met onweer en veel regen, komen we terrecht in een koelere luchtmassa, waarbij lucht van maritieme oorsprong wordt aangevoerd. Vanuit het zuidwesten bouwt een hogedrukgebied op, die net krachtig genoeg kan zijn, om de volgende dagen voor overwegend droog weer te zorgen.
Vandaag een actieve storing met veel regen en lokaal hevige onweersbuien over de regio. Er is daarbij kans op wateroverlast, al is dat zeker niet overal het geval. Tegen de avond wordt het (…) Lees het hele bericht

groeten-uit-leipzig

Groeten uit Leipzig

Gust Ischen bracht samen met zijn vrouw 5 dgen door in Leipzig en omgeving. Idylische landschappen in de streek en een kalme drukte in de stad. Leipzig heeft een rijke geschiedenis, maar meer recent, in 1989, startte bij de Nikolaikerk het verzet dat uiteindelijk leidde tot de val van de Muur. "Grappig zijn de verkeerslichten voor voetgangers," zegt Gust, " het rode en groene mannetje zijn heel anders dan bij ons! Maar de boodschap is niet anders: wees een voorbeeld voor de kinderen en steek alleen over bij groen. (meer foto's)

studio-100-orkest-vervangt-amika

Studio 100-orkest vervangt Amika

Een kleine wijziging in het programma van de Suska Bergfeesten. Amika heeft last minute forfait moeten geven omdat haar herexamens zijn verplaatst. Als alternatief stuurt Studio 100 zijn band, bestaande uit 5 muzikanten en 4 zangeressen die zowat het hele Studio 100-repertorium brengen. Het optreden begint zondag om 17 uur en duurt een uur in plaats van het voorziene half uur van Amica.

de-start-van-het-voetbal-standaard-viversel

De start van het voetbal: Standaard Viversel

Standaard Viversel beoogt dit jaar in derde provinciale een plaats ergens tussen de achtste en tiende plaats, alles wat beter is, is meegenomen. De club liet geen spelers vertrekken en versterkte zich met 8 nieuwkomers. Als start van het nieuwe seizoen ontvangt Viversel zaterdagavond Grote-Brogel.
Trainer: Rudi Cox, hulptrainer: Wim Swennen, keeperstrainer: Steve Claes
Kernspelers Tom Thoelen, Bart Claes, Kristof Bielen, Kristof Meuris, Kristof Rayen, Kristof Mateos, Niels (…) Lees het hele bericht

de-start-van-het-voetbal-vrijheid-zolder

De start van het voetbal: Vrijheid Zolder

In derde provinciale staat Vrijheid Zolder klaar voor het nieuwe seizoen, dat zich als moeilijk aankondigt. Enerzijds omdat de reeks veel sterker is dan vorig jaar en anderzijds omdat er bewust gekozen is voor een jonge kern. Een top 5 plaats blijft hoe dan ook de ambitie.Zaterdagavond opent Zolder zijn seizoen bij Ham United.
Trainer: Eddy Raymaekers, keepertrainer: Gunther Bleux
Kernspelers: Niels Ivens (MD Halen), Niels Vanpol, Wim Vanlook (E. Genenbos), Glenn Vanspauwen (E. (…) Lees het hele bericht

eerste-test-met-bmw-alpina

Eerste test met BMW Alpina

De jonge racer Niels Lagrange (20) uit Neerpelt heeft vandaag op Circuit Zolder de BMW Alpina B6 GT3 getest. Normaal had hij met die wagen deelgenomen aan de 24 uur van Spa maar een crash op de Nurnburgring herleidde de bolide tot schroot. En op die korte tijd kon geen nieuwe wagen gebouwd worden. Maar vandaag kwam dan toch een exemplaar naar Zolder. Vor de middag werden enkele nieuwigheden uitgetest en na de middag nam Niels voor het eerst plaats in de BMW Alpina. Het team wil hem dit seizoen (…) Lees het hele bericht

suska-bergfeesten-zijn-gestart-1

Suska Bergfeesten zijn gestart

Vanavond is in de Mint de feestelijke start gegeven voor de Suska Bergfeesten. Voor de komende dagen - met de nadruk op zondag -  hebben de handelaars een feestprogramma klaar. Nieuw is dat alle stands en activiteiten geconcentreerd worden in de Guido Gezellelaan.

vandaag-gezien-25-augustus-2011-1

Vandaag gezien

Zéér zeldzaam in onze contreien: de blauwzwarte houtbij, die verscheen vandaag plots op de bijna uitgebloeide muskaatsalie in de tuin van Fernand en Karin Claes. De xylocopa violacea, is een solitaire bij van +ongeveer 3 cm.

minipaardje-overleeft-op-het-nippertje

Minipaardje overleeft op het nippertje

In het Vogel- en Zoogdierenopvangcentrum zit sinds gisteravond laat een falabella-veulentje. Dat is een uiterst klein paardje dat volwassen amper 50 tot 60 cm meet. Het diertje was afgelopen nacht zo goed als dood en lag aan een infuus, maar ondertussen kan het alweer alleen eten en drinken en zelfs stappen. Het was samen met twee volwassen paarden, waaronder een Fries paard, in beslag genomen in Helchteren. De dieren waren verwaarloosd en uitgehongerd Het was meteen het einde van een drukke (…) Lees het hele bericht

nieuw-en-belang-weg-raad-van-25-minuten

Nieuw en Belang weg, raad van 25 minuten

De gemeenteraad heeft vanavond amper 25 minuten geduurd, een record voor deze legislatuur. Dat kwam enerzijds doordat er maar 15 punten op de openbare agenda stonden, maar anderzijds door het gebrek aan weerwerk, want de oppositiepartijen Nieuw en Vlaams Belang stapten al na 5 minuten op. Volgens Nieuw-fractieleider Tony Beerten pikten ze het niet dat bij het punt over de budgetwijziging de nodige toelichting ontbrak. Volgens hem getuigt dat van gebrek aan respect voor de (…) Lees het hele bericht

morgen-opnieuw-zwaar-onweer

Morgen opnieuw zwaar onweer

Alle weermodellen voorspellen voor morgen opnieuw zwaar onweer. Zoals het er nu naar uitziet zou dat rond de middag in Limburg toekomen. Niet alleen zou dat gepaard gaan met donder en bliksem, maar ook met felle windstoten, zware regenval en hagel. De meteodiensten voegen eraan toe dat ze niet kunnen voorspellen waar en wanneer precies de situatie het ergst zal zijn. Hou u vooral niet vast aan de takken van de bomen!

29-pv-s-tijdens-de-markt

29 pv's tijdens de markt

Tijdens een drukke multiculturele markt stelde de politie heel wat parkeerovertredingen vast. Heel wat bestuurders negeerden het parkeerverbod in Mijnwerkerslaan (15), Struikenstraat (2) en Kolderhof (1). 4 marktbezoekers parkeerden hun auto op het voetpad in Koolmijnlaan. 6 bestuurders droegen geen veiligheidsgordel. 1 bestuurder kreeg een boete van € 100 voor gsm’en aan het stuur, met dat geld had hij al heel wat kunnen kopen op de markt.

inschrijven-voor-lessen-nederlands

Inschrijven voor lessen Nederlands

In september starten weer een aantal lessen Nederlands voor anderstaligen. Het Huis van het Nederlands en het onthaalbureau Inburgering Limburg zoeken een geschikte cursus waar de kandidaten kunnen leren wat ze nodig hebben. Bv. een praatje maken met de buren, de dokter begrijpen, een vlotter oudercontact op school, het invullen van formulieren, ....Er zijn zowel lessen voor beginners als voor gevorderden. In het Zebrahuis organiseert de afdeling welzijn inschrijfdagen, maandag 29 augustus en maandag (…) Lees het hele bericht

vier-banden-stuk-gestoken

Vier banden stuk gestoken

Voor een woning aan de Sluisbamd hebben onbekenden gisteren de vier banden van een auto stuk gestoken. De politie is een onderzoek gestart.

vandaag-gezien-25-augustus-2011

Vandaag gezien

In een boom vlak tegen de bibliotheek heeft een houtduif haar nest gemaakt. En die houdt nu de hele dag het bibliotheekpersoneel in de gaten. Zou die gestuurd zijn vanuit het gemeentehuis?

de-wilde-bloemen-bij-t-meylandt

De wilde bloemen bij 't Meylandt

Als je eens rondwandelt in de buurt van 't Meylandt, het 'broek' en de beek, dan tref je een veelheid van wilde bloemen aan, in alle kleuren en vormen. René Bosmans ging er eens op jacht. (meer foto's)

de-start-van-het-voetbal-kvv-heusden-zolder

De start van het voetbal: KVV Heusden-Zolder

Volgend weekend gaat het nieuwe voetbalseizoen in de provinciale afdelingen van start. Vandaag en de komende dagen stellen we u kort de ploegen uit deze gemeente voor. We starten vandaag met KVV Heusden-Zolder, dat na zijn degradatie voor het eerst in lange tijd in eerste provinciale aan de slag gaat. En het is de bedoeling om daar zo snel mogelijk weer weg te geraken. KVV opent zondag de competitie op het veld van Vlijtingen.
Trainer: Ludo Vanpol, hulptrainer: Marc Jans, keepertrainer: (…) Lees het hele bericht

groeten-vanop-de-koppenberg

Groeten vanop de Koppenberg

Roger Elsen stuurt ons deze foto van een trip naar Oudenaarde waar hij een stuk van de Ronde van Vlaanderen fietste. Op de foto zijn vrouw Annie die gezwind - zij het elektrisch - over de kasseien van de Koppenberg met zijn helling van 22 % davert. En in bijlage nog een kleurrijk terras dichtbij het museum van de Ronde.

amika-dobus-en-tuningscars-op-suska-berg

Amika, Dobus en tuningscars op Suska Berg

Dit weekend hebben de Suska Berg feesten 2011 plaats en ook al is het festival Summerfields afgelast, de handelaars hebben een heel programma in elkaar gebokst. Zo is er het hele weekend kermis, aan de winkels staan standjes, er is een cava- en wijnbar met tapa's. In De Kroon is er vrijdagavond live muziek met The Chiefs, zondag speelt daar The Golden Band. De blikvanger voor jongeren en volwassenen zondag is de Summertuning van 10 tot 17 uur, van heinde en verre komen de meest getunede wagens en die staan te bewonderen. Nog zondag is er party music uit de jaren 80 tot nu met Dolle Jo & Co. Voor de kinderen zijn er op het centrale podium gratis optreden van weet gekende Studio 100-figuren: om 15 uur Dobus (foto Studio 100) en om 17 uur Amika

wegdek-gefreesd-voor-nieuwe-riolering

Wegdek gefreesd voor nieuwe riolering

In een deel van de Merelsstraat, de Garenstraat en een stuk Geenrijt is vandaag het wegdek gefreesd. Dat il zeggen dat met een speciale machine de asfaltlaag is weggenomen, maar de weg is nog berijdbaar, zij het voorzichtig. Aan de brandweerkazerne is ook een stukje van 50 meter gefreesd, tot halfweg de inrit van de garages. Het is de bedoeling om zo de helft van de uitrit vrij te laten, zodat in de latere fase het andere deel vrijblijft en de uitrukken geen vertraging oplopen. (meer foto's van Michiel Reynders)

swingerscafe-nu-helemaal-geschiedenis

Swingerscafé nu helemaal geschiedenis

Ook al is de klok blijven stilstaan, de uitbaters van het voormalige swingerscafé weten wel hoe laat het is. Zoals aangekondigd hebben ze vanmiddag het naampaneel weggenomen. Wie alsnog had gehoopt op een erotisch uitstapje in Heusden, mag die illusie dus definitief opbergen. De bloemetjes buitenzetten kan alleen nog in de winkel ernaast, letterlijk dan. (foto Julien Maebe)

vandaag-gezien-24-augustus-2011

Vandaag gezien

Er wordt wel eens vaker gezegd dat de tijd hier is blijven stilstaan, op de kerk van Heusden-Centrum is dat vandaag letterlijk het geval. Gelukkig is de haan het noorden niet kwijtgeraakt. (foto Julien Maebe) UPDATE Het blijkt dat een blikseminslag verantwoordelijk was voor het defect.  Ondertussen heeft een gespecialiseerde firma het euvel hersteld en zeggen ze in Heusden weer : Zoals het klokje thuis tikt ....

groeten-uit-belek

Groeten uit Belek

De familie Hermans bracht haar vakantie door in het Turkse Belek, en kwam daar terecht in het luxueuze hotel Adam & Eve. Een bar met een toog van 95 meter en een zwembad van 104 meter, zeggen natuurlijk al veel ... (meer foto's)

morgen-vergadert-gemeenteraad

Morgen vergadert gemeenteraad

Ook voor de gemeenteraad zit de vakantie erop. Morgenavond komt die bijeen met op de openbare agenda 15 punten. Daarbij staan onder meer personeelszaken bij brandweer en politie, maar ook een tussentijdse evaluatie van het sportbeleidsplan. Het gemeentebestuur wl een recht van opstal geven aan de vzw Terlamen voor grond waarop een installatie met zonnepanelen zal gebouwd worden. De raad begint om 19 uur.

groeten-uit-garmisch-partenkirchen

Groeten uit Garmisch-Partenkirchen

Albert Plessers en Jacqueline Webers waren op vakantie in Oostenrijk en in Garmisch-Partenkirchen zagen ze niet alleen de beroemde schans, ze kregen een portie sneeuw en Albert kreeg zowaar een hagelbol op het hoofd. Maar het was toch vooral schrikken toen ze plots een slang tegenkwamen. Gelukkig was het geen wurgslang. (meer foto's)

roofvogelkooien-blikvanger-op-opendeur

Roofvogelkooien blikvanger op opendeur

Het Vogel- en Zoogdierenopvangcentrum houdt op 27 en 28 augustus zijn traditionele opendeurweekend. Telkens kan je van 10 tot 18 uur de infrastructuur gaan bekijken, samen met de voertuigen, de patiënten en de splinternieuwe multifunctionele volières met een oppervlakte van 170 m². Bijzonder is dat het centrum nu beschikt over 7 kooien voor roofvogels, die voldoen nu al aan de normen van het toekomstige KB waaraan het VZOC zelf heeft meegewerkt en dat van kracht zal (…) Lees het hele bericht

groeten-uit-volendam

Groeten uit Volendam

De familie Maes stuurt ons groeten vanuit Volendam. Als de avond valt over deze oerhollandse stad, dan geeft dat een mooi kleurenpalet samen met de wolken. (meer foto's)

105-per-uur-op-de-cite

105 per uur op de Cité

De verkeersdienst van de politie heeft snelheidscontroles gehouden in Koolmijnlaan-Cité, OLV-straat, G. Gezellelaan en Terlaemenlaan. 1172 voertuigen werden gecontroleerd. 59 bestuurders reden te snel. 1 bestuurder reed op Koolmijnlaan-Cité 105 waar maar 50 km/u toegelaten is. Zijn rijbewijs wordt ingetrokken.

het-weer-rustiger-in-de-atmosfeer

Het weer: rustiger in de atmosfeer

Na het onstuimige weer van de afgelopen dagen, brengt een mobiele wig van hoge druk wat stabilisatie in de atmosfeer. Een actieve storing laat echter op donderdag de onweersdreiging opnieuw toenemen. Vanaf het weekend wordt het een flink stuk rustiger.
Vandaag verloopt de namiddag overwegend droog met ook zonnige perioden. Een enkele onweerachtige bui kan evenwel nog tot ontwikkeling komen. Maxima rond 26 graden.
Morgen wordt het een stuk koeler bij 23 graden. Wolken domineren vaak, (…) Lees het hele bericht

summerfields-festival-is-afgelast

Summerfields festival is afgelast

Het Summerfields festival dat normaal zaterdag op Suska Berg zou plaatsvinden, is afgelast. Dat is dinsdagnamiddag beslist. Reden is het slechte weer, daardoor kan de opbouw van het het festival onmogelijk goed gebeuren. De leverancier van de tenten, een firma die ook op Pukkelpop actief was, wil vandaag en morgen door het onweer om veiligheidsredenen niet opbouwen. Uiteraard staat het Pukkelpopdrama vers in het geheugen. Een festival in openlucht bleek geen optie, want dan moesten er (…) Lees het hele bericht

5-000-pukkelpoppers-gratis-naar-supersonic

5.000 Pukkelpoppers gratis naar Supersonic

De organisatoren van het Supersonic Festival, op zaterdag 3 september op Circuit Zolder plaatsvindt, laten 5.000 bezoekers van Pukkelpop gratis binnen. De Pukkelpoppers moeten dan een polsbandje of geldig ticket kunnen voorleggen en zich vooraf registreren op www.supersonicfestival.be “Na overleg met de directie van het Circuit Zolder, de veiligheidsdiensten en onze ondersteunende partners, maar vooral (…) Lees het hele bericht

brandweer-vermijdt-dubbele-interventies

Brandweer vermijdt dubbele interventies

De brandweerkorpsen in de zone waartoe Heusden-Zolder behoort, gaan afspraken maken om onnodige dubbele interventies te vermijden. Op dit moment overlappen immers twee wetten elkaar: één uit 1963 bepaalt dat de brandweer uit de bevoegde gemeente ter plaatse moet komen en een wet uit 2007 stelt dat het snelste korps moet uitrukken. En daardoor staan soms op kleinere interventies - waar niet veel volk en materiaal nodig is - zoals autobranden en bevrijdingen twee korpsen met veel (…) Lees het hele bericht

wateroverlast-in-geenrijt-en-merelstraat

Wateroverlast in Geenrijt en Merelstraat

De gevolgen van het onweer van afgelopen nacht zijn beperkt gebleven in Heusden-Zolder. De brandweer moest uitrukken naar 2 huizen in de Geenrijt waar het water was binnengekomen, ook in de Merelstraat kregen enkele huizen water in de kelder maar daar konden de bewoners het zelf oplossen. Problemen waren er ook in de Merelstraat aan de installaties die tijdens de werkzaamheden precies wateroverlast moeten voorkomen. De pomp, die daar vorige week is geplaatst, was in de grond aan het wegzakken (…) Lees het hele bericht

gisteravond-gezien

Gisteravond gezien

Ook op een onweerachtige avond blijft de natuur actief. Zo krijg je dan plots een salamander op bezoek op je terras.

radio-2-brengt-recept-uit-heusden-zolder

Radio 2 brengt recept uit Heusden-Zolder

Heusden-Zolder pakte in 2009 uit met het prachtige boek ‘Mix van culturen. Verhalen & recepten uit Heusden- Zolder’. 15 mannen en vrouwen gingen maandenlang samen op culinaire en culturele ontdekkingsreis. Daarbij wisselden ze ervaringen, smaken, verhalen en ideeën uit en uw dienaar mocht dat in een boek vertalen geïllustreerd met foto's van het Lenscollectief. Het verhaal kreeg vorig jaar een vervolg toen iedereen kon komen proeven van de recepten. En vandaag komt het boek opnieuw in de belangstelling, want Myriam Lachapelle - de begeleidster van de groep - is straks tussen 16 en 18 uur te gast in Avondpost Zomer op Radio 2, ze zal er dan een recept uit het kookboek klaarmaken.

vandaag-gezien-22-augustus-2011

Vandaag gezien

Na ruim een week eten, zit onze koninginnenpage zo stevig in het vet dat ze bijna kan verpoppen. (foto Jan Leijskens). UPDATE René Bosmans stuurt ons nog een foto van een rups en ook van de vlinder zelf die al tot ontplooiing is gekomen en zich blijkbaar goed voelt bij wortelkruid.

groeten-uit-de-provence-1

Groeten uit de Provence

De familie Bielen-Bielen ging twee weken op vakantie in de Provence, met het gezin en vrienden. Ze bezochten er de oude Franse dorpjes en voor de rest was er veel dolce far niente ... Natuurlijk mocht de Mont Ventoux niet op het reisprogramma ontbreken. Op de foto in bijlage poseren Lieze en Nele.

schade-melden-aan-verzekering-en-gemeente

Schade melden aan verzekering en gemeente

Het provinciebestuur heeft vandaag alle inwoners - die getroffen zijn door het noodweer van afgelopen donderdag - opgeroepen om zo snel mogelijk contact op te nemen met hun brandverzekering. Sinds 1 maart 2007 moet immers in elke brandpolis een dekking tegen natuurrampen opgenomen zijn. Wie schade heeft, laat dat best ook weten aan het gemeentebestuur. Elke gemeente speelt die info door aan binnenlandse zaken en op basis van de schadegevallen en de info van de meteodiensten wordt daar beslist (…) Lees het hele bericht

tijdelijke-maatregelen-tegen-wateroverlast

Tijdelijke maatregelen tegen wateroverlast

Voor de rioleringswerken in de omgeving Geenrijt-Merelstraat wordt de wegomleiding vandaag effectief van kracht. In het doodlopend stukje van de Garenstraat wordt de komende dagen de riolering gelegd, eind deze week zou het daar weer dichtliggen. Overmorgen wordt ook een deel van het wegdek opgefreest, het residu zal wel blijven liggen zodat het plaatselijk verkeer door kan. Op 29 augustus starten dan de echt grote werken want dan wordt het eerste grote stuk volledig opengegraven om de riolering te (…) Lees het hele bericht

groeten-uit-oostenrijk

Groeten uit Oostenrijk

"Wij waren in Oostenrijk," schrijft Johan Verhagen,"toen wij na een flinke wandeling op 2025 meter kwamen stond daar een kerkje met een mooie tekst misschien doen we dat te weinig."

regi-vanavond-in-villa-vanthilt

Regi vanavond in Villa Vanthilt

Vanavond is Regi Penxten te gast in Villa Vanthilt. Marcel Vanthilt zal er met hem praten over zijn ambassadeurschap van Limburg maar vooral ook over de gebeurtenissen op Pukkelpop. Regi is toen bijgesprongen en heeft een aantal getroffen festivalgangers met de auto naar huis gebracht. Villa Vanthilt, vanavond om 21u30 op Eén.

groeten-uit-de-ardennen

Groeten uit de Ardennen

Eric Lefèbvre verbleef zes dagen in de Ardennen, in Chiny. Hij nam er zijn gezelschap op sleeptouw voor boeiende daguitstappen. Ze bezochten onder meer het prachtige kasteel van Bouillon en bezorgden ons een hele reeks foto's - en dat zal veel mensen in onze contreien interesseren - van de leisteenmijn in Bertrix en de museum-steenkoolmijn in Blegny. (meer foto's)

jan-kuyckx-16de-in-belgisch-kampioenschap

Jan Kuyckx 16de in Belgisch kampioenschap

Op het Belgisch kampioenschap voor elite zonder contract in Geel is Jan Kuyckx vandaag 16de geworden op 180 deelnemers. Hij eindigde in een groep op 9 seconden van het leiderstrio van wie Joeri Calleeuw zich de snelste toonde

bolderberg-wint-driehoekstornooi

Bolderberg wint driehoekstornooi

Volleybalclub VCK Bolderberg heeft het eigen 'driehoekstornooi' gewonnen. Voor trainer-coach Ronny Lemmens was het duidelijk dat zijn team al ver staat, maar dat er nog werk aan de winkel is om zo'n grote groep volledig te integreren. De uitslagen: VCK – VC Zoersel (liga-B) 2-1 (31-29, 25-19, 15-25); Kemzeke – VC Zoersel 2-1 (25-13, 16-25, 25-22) en VCK – Kemzeke 2-1(eerste nationale) (25-19, 25-19, 20-25)

groeten-uit-straatsburg

Groeten uit Straatsburg

Greet Pieters was met haar familie op vakantie in Straatsburg en zocht duidelijk naar originele invalshoeken voor de kiekjes. (meer foto's)

groeten-uit-limburg

Groeten uit Limburg

Leen Beunens maakte zich deze zomer populair bij haar nichtjes met een aantal uitstappen in eigen streek. Toen haar West-Vlaamse nichtjes kwamen logeren, maakten ze een treinreis tot in Neerpelt. In Hamont-Achel bezochten ze de Flaming Star Ranch waar ze zich eventjes in de Far West waanden. En met de nichtjes uit Zolder werd de Kempen verkend, met onder meer een jumping in Neeroeteren en een picknick tussen de maïsvelden. (meer foto's)

toerismekantoor-wordt-opgeknapt

Toerismekantoor wordt opgeknapt

Het infokantoor van de dienst toerisme wordt opgeknapt. Eerst wordt het dak vernieuwd en later wordt de centrale verwarming overgeschakeld op aardgas. Het kantoor krijgt ook een nieuw leidingnet, de radiatoren zullen dan bestuurd worden door een digitale kamerthermostaat zodat de verwarming kan geprogrammeerd worden in functie van de openingsuren. Zo worden de toeristen niet meer in de kou gelaten.

groeten-uit-londen

Groeten uit Londen

Evelien Veltjen was samen met Jente Raskin op vakantie in Londen en ging daar duidelijk op zoek naar enkele originele camera-invalshoeken.
(meer foto's)

nieuwe-badmintonzieltjes-gewonnen

Nieuwe badmintonzieltjes gewonnen

Badmintonclub Smash uit Berkenbos heeft vandaag en de afgelopen twee dagen Heusden-Zolder een badmintonkamp georganiseerd. 19 enthousiaste kinderen namen deel: de jongste net geen 5 jaar en de oudste net geen 15. De trainers Ina, Niels Marco en Koen zetten hun beste beentje voor om de kinderen de knepen van de badminsport bij te brengen. Met succes blijkbaar want een groot deel gaf al te kennen dat ze actief willen blijven.

vandaag-gezien-19-augustus-2011

Vandaag gezien

De herfsttijlloos staat meer dan een maand te vroeg in bloei.(foto Jan Leijskens)

groeten-uit-de-states-1

Groeten uit de States

Marlies Gerits en Steven Jans trokken tijdens hun vakantie door de States en dit is voor hen één van de mooiste plekjes: de Horseshoe Bend.

het-weer-nieuwe-onweersdreiging-vanaf-zondag

Het weer: nieuwe onweersdreiging vanaf zondag

Ook al wordt noodweer voorspeld, de gevolgen zijn soms niet te overzien. Ik wil dan ook graag mijn medeleven betuigen aan de slachtoffers en nabestaanden van het noodweer op donderdagavond. Het wordt wat rustiger in de atmosfeer, maar vanaf zondag neemt de onweersdreiging opnieuw toe.

Vandaag zijn er eerst nog veel wolken, maar naarmate de middag vordert breekt de bewolking steeds meer open en is er meer zon. De maxima liggen rond 21 graden.

Morgen nevel in de (…) Lees het hele bericht

5-doden-pukkelpop-volledig-stopgezet

5 doden, Pukkelpop volledig stopgezet

Er zijn nu al vijf doden geteld na de ramp op Pukkelpop, nog heel wat gewonden liggen in ziekenhuizen,acht zouden er erg aan toe zijn. De organisatie heeft het festival volledig stopgezet. Gisteravond en afgelopen nacht zijn veel ouders uit Heusden-Zolder hun kinderen gaan ophalen. Er rijden extra treinen en bussen. Om acht uur is er nog een extra journaal op Eén.

brandweer-kreeg-20-tal-oproepen

Brandweer kreeg 20-tal oproepen

De brandweer van Heusden-Zolder kreeg donderdagavond in het totaal een 20-tal oproepen door het onweer. Het ging daarbij vooral over wateroverlast en omgerukte bomen. Ter hoogte van de rioleringswerken aan de Merelstraat-Geenrijt moest een tijdlang gepompt worden. In Lummen was er een blikseminslag. En zoals eerder gemeld was er een ploeg ter hulp geroepen op Pukkelpop, ook de ambulance heeft daar een heel aantal ritten verzorgd. Tegen 23 uur (…) Lees het hele bericht

pukkelpopdrama-nu-al-drie-doden

Pukkelpopdrama: nu al drie doden

UPDATE Het drama tijdens het Pukkelpopfestival neemt alsmaar grotere omvang. Volgens de dienst 100 van Hasselt zijn er nu al 3 doden, 11 zwaargewonden en 60 lichtgewonden. De gewonden zijn overgebracht naar verschillende ziekenhuizen, ook naar het Sint-Franciskusziekenhuis. De brandweer van Heusden-Zolder, de MUG, verschillende ploegen van het Rode Kruis en het SIT-team zijn ter hulp gesneld.  De identiteit van de (…) Lees het hele bericht

omgerukte-bomen-door-onweer

Omgerukte bomen door onweer

Op verschllende plaatsen in Heusden-Zolder heeft het onweer en de rukwinden voor afgeknapte bomen en takken gezorgd. Zoals hierboven op de foto in Boekt. In de Geenrijt is de riolering weer overgelopen. Wie nog foto's heeft van schade en overlast, kan ze sturen naar redactie[!]heusden-zolder.eu. Al zal natuurlijk de grootste bekommernis van vele ouders zijn, dat hun kinderen heelhuids de ramp op Pukkelpop doorkomen. Van tientallen jongeren uit Heusden-Zolder weten we ondertussen dat ze ongedeerd zijn en niet tot de slachtoffers behoren.

chaos-op-pukkelpop-door-noodweer-3-doden

Chaos op Pukkelpop door noodweer: 3 doden

FLASH Door het noodweer en de hevige rukwinden zijn er enkele tenten en constructies ingestort op het festivalterrein van Pukkelpop in Hasselt-Kiewit. Ook een oude boom viel om. Bij die incidenten zouden drie doden en verscheidene gewonden zijn gevallen. Ook op de camping is de ravage bij de tentjes groot. UPDATE II Wie foto's van de ravage wil zien, kan o.m. hier terecht. UPDATE Om 21u02 zendt Eén een extra-journaal uit. UPDATE Door de afkondiging van het medisch interventieplan zijn ook medische hulpdiensten uit Heusden-Zolder volop aan de slag in Kiewit. UPDATE Voor het publiek is er een infonummer ingesteld: 011 239 711.

mini-grondruil-na-30-jaar-geregeld

Mini-grondruil na 30 jaar geregeld

Na 30 jaar wordt een grondruil tussen de gemeente en de nv Moderna eindelijk geregeld. Het gaat om een stukje grond in De Hoeven, waar een pijpenkop werd aangelegd. Een stukje weg lag immers op een perceel van Moderna, en een bedrijfsgebouw van Moderna lag een stukje op gemeente-eigendom. Al in februari 1981 werd er een acte opgemaakt waardoor de gemeente 2,52 are gratis moest afstaan, en waarin Moderne nog een perceeltje van 98 (…) Lees het hele bericht

jongeren-krijgen-atletiek-onder-de-knie

Jongeren krijgen atletiek onder de knie

Op De Veen volgt een flinke groep jongeren deze week een atletiekkamp. De trainers van AVT geeft hen daarbij een introductie in de atletieksport. Ze leren er dat atletiek meer is dan alleen maar sprinten op de piste, maar ook kogelstoten, verspringen, de hordes nemen, enzo. Misschien blijft er nadien wel een Borlé in spé hangen op De Veen. (meer foto's van Cindy Schepers)

vandaag-gezien-18-augustus-2011

Vandaag gezien

Een groene wants op een 'schijnaardbei'. (foto Jan Leijskens)

bib-is-op-zoek-naar-vertellers

Bib is op zoek naar vertellers

Heb je dat ook dat je kinderen of kleinkinderen geboeid zitten te luisteren als je een verhaaltje vertelt? Misschien moet je dan eens in de bib langsgaan want daar zijn ze op zoek naar vertellers en vertelsters die af en toe een groepje kinderen een leuk verhaal kunnen brengen. 't Is vrijwilligerswerk maar 't geeft je de kans je talent verder te ontwikkelen. Spring eens binnen of stuur een mailtje naar bibliotheek[!]heusden-zolder.be

groeten-uit-extremadura

Groeten uit Extremadura

De familie Nys-Praets stuurt ons vakantiegroeten vanuit Zafra in het zuiden van Extremadura (Spanje)

twee-nieuwe-spelers-voor-vck-bolderberg

Twee nieuwe spelers voor VCK Bolderberg

Volleybalclub VCK Bolderberg heeft zich versterkt met de Hasselaren Kristof Ilsbrouckx en Jeroen Sannen. Na een ultieme poging heeft Bolderberg een akkoord bereikt met VTI Hasselt. VCK heeft nu een volwaardige groep van 12 spelers, zo ruim heeft de club er al jaren niet meer voor gestaan. Zaterdag speelt VCK in een driehoekstornooi tegen VC Zoersel en Kemzeke-Stekene, om 16 uur in de sporthal van Bolderberg.

kreeften-gevangen-op-vijver-de-val

Kreeften gevangen op vijver De Val

Op de visvijvers in Heusden-Zolder worden geregeld wonderbaarlijke vangsten gedaan. Vandaag hebben de hengelaars Eric Lefèbvre en Achiel Schoofs zelfs twee kreeften bovengehaald op de vijver van De Val in Viversel Rivierkreeften wel te verstaan. Het is ons op dit moment nog niet duidelijk of van de vangst kreeftensoep dan wel kreeft bellevue is bereid ... (meer foto's van Eric Lefèbvre)

brand-vernielt-keuken-in-m-scheperslaan

Brand vernielt keuken in M. Scheperslaan

Woensdag rond 17 uur is brand ontstaan in de keuken van een woning aan de Michel Scheperslaan. Het vuur werd veroorzaakt door een overbelaste elektrische installatie, daardoor ging het fout bij het gebruik van de frituurpan. De brandweer kon het vuur beperken tot de keuken en moest de woning ventileren. Ondertussen leidde de politie het verkeer in goede banen. (foto Dimitri Reynders)ook-regi-wordt-limburg-ambassadeur

Ook Regi wordt Limburg-ambassadeur

Na Kim Clijsters wordt Regi Penxten, de man achter de hitsensatie Milk Inc., de tweede Limburger die als ambassadeur het Limburg-symbool overal zal uitdragen. Dat maakte het provinciebestuur vanmiddag bekend.
Het Limburg-symbool is een soort hartje dat de liefde voor de provincie Limburg moet uitdrukken. Het embleem dient om de verbondenheid tussen de gouwgenoten weer te geven en wordt gebruikt om de troeven van de provincie buiten de grenzen te promoten.
Tennisvedette Kim Clijsters (…) Lees het hele bericht

groeten-uit-mallorca

Groeten uit Mallorca

De familie Rubio-Garzon bracht haar vakantie door in Mallorca. En ze trakteert ons op een foto van één van de vele mooie baaitjes die het eiland rijk is.

groeten-uit-heusden-zolder

Groeten uit Heusden-Zolder

Neen, dit is geen prikactie van sympathisanten van het Swingers Café. Het is de familie Elsen die deelnam aan de vakantie-foto-zoektocht van de KWB Heusden. En ze maakten er meteen een zoentocht van, vastgelegd op een doe-foto.

het-weer-het-wordt-warmer-2

Het weer: het wordt warmer!

Hoewel de luchtdruk een dalende tendens kent, wordt het warmer en zonniger. Evenwel de luchtmassa is eerder onstabiel, waardoor er een buienkans bestaat. Donderdag en vrijdagochtend zijn de neerslagkansen hoog en is onweer mogelijk. Nadien wordt het tijdelijk droger tijdens het weekend onder invloed van passerend hogedrukgebied. Deze avond verloopt droog met nog even de zon. Ook de nacht is droog en licht bewolkt. Het koelt af tot een graad of 13.  Morgen wisselen wolken en opklaringen elkaar (…) Lees het hele bericht

groeten-uit-oostende-1

Groeten uit Oostende

De familie Bosmans geniet van een vakantie aan de Belgische kust en stuurde ons deze foto uit de duinen van Oostende, op de Oosteroever.

nog-15-dagen-vakantiefoto-s

Nog 15 dagen vakantiefoto's

Vanaf vandaag hebben de inwoners van Heusden-Zolder nog precies 15 dagen de tijd om hun vakantiefoto's van deze zomer in te sturen. Denk eraan, 't kan de moeite lonen, want er zijn wellnessarrangementen, verzorgde etentjes en verrassingskorven te winnen. Doen dus! redactie[!]heusden-zolder.eu

maria-in-de-bloemen-in-kerk-zolder

Maria in de bloemen in kerk Zolder

Naar aanleiding van Maria Hemelvaart werd in de Sint-Vincentiuskerk in Zolder-Centrum Maria in de bloemen gezet. En omdat de kerk nogal wat Mariabeelden telt, ging het om vele honderden bloemen, mooi samengestelde ruikers maar vooral prachtige bloemstukken die voor een kleurrijke en geurige sfeer zorgden in de kerk. Josée Geerts bezorgde ons een aantal sfeerbeelden. (meer foto's)

topjeugdvoetbal-op-kvv-terreinen

Topjeugdvoetbal op KVV-terreinen

Jeugdvoetbal op niveau vandaag op de terreinen van KVV Heusden-Zolder want daar stonden de finales van de jeugdcup 2011 op het programma. Dat is een jaarlijks tornooi met alle Limburgse ploegen die in de nationale jeugdreeksen actief zijn. Het ging vandaag om de preminiemen, miniemen, kadetten en scholieren van Lommel United, Bocholt VV, KSK Hasselt, KSK Tongeren, ESK Leopoldsburg, Patro Eisden en KVV Heusden-Zolder. (meer foto's van Stephan Volders)

reuzengilde-opvallend-aanwezig-in-luik

Reuzengilde opvallend aanwezig in Luik

Heel de gilde van de reus Lambert Hoelen van Bolderberg was vandaag te gast in de Luikse wijk Outre Meuse. Daar hadden de volksfeesten plaats ter ere van de Zwarte Maagd. Vanmorgen was de reus al aanwezig in de processie en na de middag waren de reus en zijn gildeleden, vendeliers en muzikanten opvallend aanwezig in de reuzenstoet van Luik. (meer foto's van Hans Put)

tuur-lemmens-wint-spaanse-zwemwedstrijd

Tuur Lemmens wint Spaanse zwemwedstrijd

Zwemmer Tuur Lemmens uit Viversel heeft weer voor een nieuwe stunt gezorgd. Hij won vanmiddag in Roses (Catalonia in Spanje) de traditionele Travessia de natacio al port de Roses - van de haven naar het centrum van de stad via de zee - een zwemwedstrijd van 1450 meter voor alle categoriëen. Tuur eindigde als eerste van alle 228 deelnemers van alle leeftijden, de meesten Catalanen uit de omgeving, maar ook enkele Fransen van over de grens. De oversteek was al aan zijn 75ste editie toe. (…) Lees het hele bericht

veel-belangstelling-voor-sacramentsprocessie

Veel belangstelling voor Sacramentsprocessie

Onder ruime belangstelling is vanmorgen in Viversel de traditionele Sacramentsprocessie uitgetrokken. Zoals altijd werd die gevormd door groepen en taferelen, die zowel de legende als de streekeigenheid naar voor brachten. (meer foto's van Davy Neuteleers)

ook-heusden-zolder-op-rimpelrock

Ook Heusden-Zolder op Rimpelrock

Op de editie 2011 van Rimpelrock vertoefde ook heel wat volk uit Heusden-Zolder. Die leken zich goed te amuseren en trokken met hun outfit de aandacht van media en artiesten, zo blijkt uit de foto's die Gert Vandebroek ons stuurde. En over smaken en voorkeuren, daar discussiëren wij al lang niet meer over .... (meer foto's)

vandaag-gezien-15-augustus-2011

Vandaag gezien

Zwart-wit paddenstoelen waar het licht van de zon doorschijnt ... dan krijg je dit. (foto Jan Leijskens)

de-bark-organiseert-eigen-spelen

De Bark organiseert eigen spelen

Op 31 augustus organiseert opvangcentrum De Bark een eerste 'Bark-becue' om de schoolvakantie uit te wuiven. Die dag staan ook 'De Bark-Spelen' op het programma, dat zijn traditionele spelen voor groepen van vier: skilopen met 4 personen, kussengevecht op een evenwichtsbalk,... Het start om 14u30 en iedereen mag een kijkje komen nemen. Maar ook groepen uit Heusden-Zolder die willen deelnemen zijn welkom, inschrijven kan tot 30 augustus in De Bark.

viversel-wint-gemeentetornooi

Viversel wint gemeentetornooi

Standaard Viversel heeft zondag de finale van het gemeentelijk voetbaltornooi gewonnen, het versloeg KVV Heusden-Zolder met 6-5 in de strafschoppen nadat de wedstrijd op 2-2 eindigde. SK Heusden 06 werd derde na een 1-0 overwinning tegen Wieze Boys. De strijd om de 5de en 6de plaats is gewonnen door Bolderberg dat Vrijheid Zolder met 3-2 versloeg. Statie Sport klopte Anadol voor de 7de plaats met een 3-0 zege en RP Products werd 9de na 3-1 winst tegen FC Canlar. FC Canlar mocht wel pronken met de trofee voor de sportiviteit.

vanavond-gezien-26

Vanavond gezien

Wie het traject van de kaarskensprocessie naar de kluis vanavond even verliet, kreeg 'het licht' op een andere manier te zien. (foto Yves Maex)

kaarskensprocessie-trok-naar-kluis

Kaarskensprocessie trok naar kluis

Aan de vooravond van Maria Hemelvaart is in Bolderberg de kaarskensprocessie uitgetrokken. Eerst was er een korte plechtigheid in de kerk waarbij de kaarsen werden aangestoken en dan trok heel het gezelschap achter het Mariabeeld naar de kluis. In die sfeervolle omgeving werd een mis in openlucht opgedragen. Nadien ging het weer in groep terug naar beneden. Ondertussen was de duisternis gevallen en kreeg heel het gebeuren nog wat extra sfeer. (meer foto's van Yves Maex)

vanthoor-ontevreden-met-7de-plaats

Vanthoor ontevreden met 7de plaats

Laurens Vanthoor is dit weekend zevende geworden in de Masters of F3 op Zandvoort en toch reageerde de racer uit Heusden-Zolder ontgoocheld. "Een startincident met een duw van een andere deelnemer als gevolg, kostte me een podium”, was de eerste reactie van Vanthoor na de race. Met de Masters of F3 in Zandvoort sluit Laurens Vanthoor een lange en drukke zomer af, met podia op de Norisring, in Spa en op de Nürburgring en maakt hij zich nu op voor de races in het najaar, met eerst de verplaatsing naar het Britse Silverstone op 10 en 11 september.

kookouders-voor-een-dag

Kookouders voor een dag

"De hongerigen spijzen is een werk van barmhartigheid," meenden ze zich bij de Cd&V uit de godsdienstlessen te herinneren en dus organiseerden ze een wedstrijd onder de jeugdverenigingen die op kamp gingen. Met als hoofdprijs een barbecue op kamp. De scouts van Eversel wonnen en dus zakten burgemeester Sonja Claes en schepen van jeugd Dirk Schops af naar de kampplaats in Westouter. Daar kookten en bakten ze voor 140 scouts. Naar eigen zeggen van de (…) Lees het hele bericht

wielrenner-yves-knuts-omgekomen-bij-ongeval

Wielrenner Yves Knuts omgekomen bij ongeval

Bij een verkeersongeval op de 'Toeristische weg' voor Hengelhoef in Houthalen, is zaterdagavond wielrenner Yves Knuts uit Heusden-Zolder om het leven gekomen, zijn ploegmaat Johan Vanwinnendael uit Zonhoven raakte zwaargewond. De renners waren omstreeks half 7 aan het trainen, toen ze werden opgeschept door een auto. De wagen kwam na de aanrijding tegen een verlichtingspaal terecht. De bestuurder was in shock. Voor Yves Knuts (39) kon geen hulp meer baten. Hij reed bij de elite (…) Lees het hele bericht

brandweerkinderen-op-kamp-in-kazerne

Brandweerkinderen op kamp in kazerne

De vriendenkring van de brandweer organiseerde voor de kinderen van de pompiers een tentenkamp aan de kazerne. De kinderen werden beziggehouden met spelletjes, een kleine fakkeltocht, popcorn op het kampvuur, een wandeling naar de speeltuin, enz. Maar het belangrijkste was natuurlijk samen met de papa's-brandweermannen overnachten 'op de brandweer'. Luitenant Wouter Vliegen mocht dan na afloop ook een diploma van nachtwacht uitreiken, onder meer aan de eerste drie vrouwen ... (meer foto's van Bart Claes)

viversel-en-kvv-spelen-de-finale

Viversel en KVV spelen de finale

Gastploeg Standaard Viversel en KVV Heusden-Zolder spelen zondag de finale van het gemeentelijk voetbaltornooi. Bij winst mag Viversel de wisselbeker definitief behouden.
De uitslagen van vandaag FC Canlar - Wieze Boys 1-4; RP Products - SK Heusden 06 0-1; Statie Sport - FC Bolderberg 1-6; FC Anadol - KVV Heusden-Zolder 1-5; Viversel - RP Products 4-1; Vrijheid Zolder - FC Canlar 4-1; SK Heusden 06 - Statie Sport 3-1; Wieze Boys - FC Anadol 2-1; FC Bolderberg - Viversel 0-2; KVV Heusden-Zolder - Vrijheid Zolder 2-1

vanthoor-op-zevende-startplaats

Vanthoor op zevende startplaats

Laurens Vanthoor heeft in het Nederlandse Zandvoort een zevende startplaats afgedwongen in de kwalificaties voor de Formule 3 Masters van morgen. De kwalificaties verliepen bijzonder moeilijk, eerst werden ze op een droog parcours gereden, nadien maakte de regen het allemaal nog moeilijker.

19-dorpsgenoten-in-dodentocht

19 dorpsgenoten in Dodentocht

In het totaal zijn 19 deelnemers uit Heusden-Zolder van start gegaan in de Dodentocht in Bornem. Ze zijn vol goede moed begonnen aan de 100 km. Als alle deelnemers binnen zijn, gaan we eens kijken wie het er goed van af gebracht heeft. Om 15 uur waren er alleszins twee aangekomen: Philippe De Pauw en Jean Vandebroeck. Twee hadden officieel opgegeven, maar nog enkele andere deelnemers zullen de tocht wellcht niet beëindigen. UPDATE Om 17 uur waren (…) Lees het hele bericht

duikers-vinden-gestolen-auto

Duikers vinden gestolen auto

Duikers van de brandweer hebben zaterdagvoormiddag tijdens hun oefening in het Albertkanaal nabij de brug van Genebos een gestolen auto gevonden. Het ging om een BMW met Poolse nummerplaten, de wagen was behoorlijk gedeukt. Hij werd met behulp van een takelwagen uit het kanaal gehaald en voor verder onderzoek afgevoerd.

wie-heeft-nog-souvenirs-van-circuit

Wie heeft nog souvenirs van circuit?

Een groepje vrijwilligers is al langer bezig met de uitbouw van een 'museum' over Circuit Zolder. Nu al zetten ze geregeld de deuren open in hun ruimte bij de overdekte tribune. Om de collectie te vervolledigen, zeker met het oog op de viering van 50 jaar circuit over 2 jaar, zijn ze nog op zoek naar foto's, folders, posters, ... wie zulke spullen nog in zijn bezit heeft, kan elke donderdagvoormiddag terecht in het 'museum'. (foto Yves Maex)

johan-cox-van-de-spork-overleden

Johan Cox van de Spork overleden

Johan Cox, de chef en oprichter van de Spork, het populaire Food Café in Viversel, is overleden. Hij was al een tijdje ziek. Johan had zijn zaak in een aantal jaren uitgebouwd van een bescheiden café tot een klasserestaurant waar vooral streekgerechten als schotels met een mediterane inspiratie uit de keuken komen. De Spork is in heel Vlaanderen en daarbij bekend en je komt er bijna altijd bv's tegen: sporters, artiesten en politici. Die zullen het voortaan allemaal moeten stellen zonder de patron himself. Donderdagavond heeft in de kerk van Viversel een gebedswake plaats, vrijdag wordt Johan in intieme kring begraven.

3-jaar-cel-wegens-mishandeling

3 jaar cel wegens mishandeling

Een 21-jarige man uit Bree is door de Hasseltse correctionele rechtbank veroordeeld tot 3 jaar cel wegens gevangenhouding, afpersing en verkrachting van een 19-jarige man uit Opglabbeek. Naast de celstraf is de man tien jaar zijn burgerrechten kwijt, de rechter beval zijn onmiddellijke aanhouding. De feiten speelden zich af in de nacht van 1 op 2 oktober 2009 in Houthalen, Heusden-Zolder en Bree. De dader dwong het slachtoffer in diens wagen en maakte vervolgens een rit van maar liefst 7 uur. (…) Lees het hele bericht

swingers-cafe-elegance-definitief-dicht

Swingers Café Elégance definitief dicht

Swingers Club Elégance sluit al na één week defintief de deuren. Dat heeft uitbater André Snijders vrijdag laten weten. Nochtans was het eerst de bedoeling om vrijdagavond nog een gratis drink te geven voor de buurt 'om hen te laten kennismaken met de ware aard van het café." Maar nu geeft hij er dus de brui aan. "'t Heeft geen enkele zin, ik ben de discussies en de tegenkantingen beu, wat ik ook zeg, iedereen weet het beter. Dit zou toch nooit meer goedkomen, ik doe niet meer open en haal de komende dagen de naam weg. da's ook beter voor de buurt." Wat er verder met de zaak moet gebeuren, laat André Snijders in het midden. "Misschien vind ik een nieuwe uitbater of een gerant, of wordt het een andere zaak, we zien wel."

het-weer-het-wordt-warmer-1

Het weer: het wordt warmer!

In een relatief zachte westelijke luchtstroming schuiven een aantal storingen over onze streken, onderbroken door drogere perioden. Na het weekend bouwt stilaan een hogedrukgebied op met vooral vanaf dinsdag droger, zonniger en warmer weer. Op het einde van de week wordt de luchtmassa opnieuw onstabiel en neemt de kans op een onweerachtige bui toe, maar mogelijk staat er wel even zomers weer op het programma.
Vandaag is een storing verantwoordelijk voor veel bewolking met perioden van lichte regen. (…) Lees het hele bericht

vandaag-gezien-12-augustus-2011

Vandaag gezien

Een teunisbloem die het bezoek krijgt van een spinnetje. (foto Jan Leijskens)

nieuwe-afspraken-met-takeldienst

Nieuwe afspraken met takeldienst

De afspraken tussen politie en de takeldienst moeten up-to-date gemaakt worden. De gemeente gaat daarom nieuwe onderhandelingen voeren. Het gaat naar schatting om een 150-tal opdrachten per jaar. Enerzijds auto's of vrachtwagens die na een ongeval moeten verwijderd worden of fout geparkeerde wagens die moeten getakeld worden. De regeling kost de gemeente niets. Bij ongevallen betaalt de verzekeraar (bij niet-verzekering de hogere overheid) en bij een fout geparkeerde auto, is het aan de overtreder.

twee-processies-voor-maria

Twee processies voor Maria

Op 15 augustus is het Maria Hemelvaart en rond die tijd trekken in Heusden-Zolder traditiegetrouw twee processies uit. Zondag om 20 uur vertrekt aan de kerk van Bolderberg de kaarskensprocessie naar de kluis. Boven aan de kluis wordt een bloemenhulde gebracht en een mis in openlucht opgedragen. Nadien gaat het in groep weer naar de kerk. Maandag om 9u30 vertrekt aan de kerk van Viversel de traditionele Sacramentsprocessie. Die wordt gevormd door heel wat groepen en (…) Lees het hele bericht

groeten-uit-karinthie

Groeten uit Karinthië

Martin en Jenny Boutsen brachten hun vakantie door in Bad Kleinkircheim in Karinthië, Oostenrijk. Een uitstap naar de Grossglockner blijft daarbij nog altijd indrukwekkend.

eenzitters-stelen-de-show

Eénzitters stelen de show

Sjieke bakken vandaag op Circuit Zolder voor de vrije trainingen. Daarbij stalen enkele blitse karren, een paar antieke bakken, maar vooral de éénzitters de show. (meer foto's van Davy Neuteleers)

bestelwagen-met-speelgoed-uitgebrand

Bestelwagen met speelgoed uitgebrand

Kort voor half drie vanmiddag heeft een bestelwagen vuur gevat op de E 314 richting Lummen, kort achter de afrit Terlaemen. De brandweer was snel ter plaatse maar kon niet voorkomen dat de bestelwagen, die in lichterlaaie stond, helemaal uitbrandde. Ook zijn hele lading met speelgoed ging in de vlammen op. Niemand raakte gewond, maar er was wel heel wat verkeershinder.

5-molens-bij-kanaal-in-lummen-en-beringen

5 molens bij kanaal in Lummen en Beringen

De nv Grepobel (Greenpower Belgium) mag drie windmolens bouwen langs het Albertkanaal in Lummen. En Limburg Wind(t) mag twee turbines bouwen in de buurt van het kanaal in Beringen. Gedeputeerde voor leefmilieu Smeets heeft vandaag de nodige milieuvergunnningen afgeleverd. Elke molen is goed voor een stroomproductie voor ongeveer 1.000 gezinnen. Eenmaal klaar zullen ze te zien zijn vanuit delen van Eversel.

vandaag-gezien-11-augustus-2011

Vandaag gezien

Op domein Meylandt, een knalgele smurrie op een dood stuk hout. Het gaat om heksenboter, een slijmzwam, die zich zelfs kan verplaatsen en een glanzend spoor achterlaat. Het seizoen van de paddenstoelen en zwammen is gestart en dus kan je ze overal tegenkomen. In ons archief van augustus en september 2010 vind je heel wat exemplaren uit onze contreien.(foto René Bosmans)

echte-problemen-zitten-op-lijn-34

Echte problemen zitten op Lijn 34

De onderzoeksrechter in Hasselt heeft een man van 27 uit Heusden-Zolder aangehouden, die had vorig weekend op de Koolmijnlaan de chauffeur van een bus op Lijn 2 (Beringen-Hasselt) gewelddadig overvallen en beroofd van zijn geld en horloge. De man kon kort nadien al door de politie van Heusden-Zolder worden opgepakt. Hij was niet aan zijn proefstuk toe. Het voorval op lijn 2 wordt als een geïsoleerd incident beschouwd. En dat in tegenstelling tot lijn 34 die één van de (…) Lees het hele bericht

groeten-uit-shanghai

Groeten uit Shanghai

Kurt Vanvelk maakte een trip naar China waar hij Shanghai, Shantou en Hong Kong bezocht. Hij bezorgde ons deze foto's uit Shangai, onder meer gemaakt vanuit een restaurant op de 91ste verdieping van de Shangai World Financial Tower. Die is 492 meter hoog, maar vlakbij wordt een nieuwe van 632 meter gebouwd. Daarnaast nog een Boedhistisch klooster in het centrum, tussen de wolkenkrabbers. Kurt en co konden nog net voor de aankomst van typhoon Muifa op het vliegtuig. (meer foto's)

ruit-ingegooid-bij-elegance

Ruit ingegooid bij Elégance

Onbekenden hebben een raam stukgegooid in horecazaak Elégance. Wie of waarom dat heeft gedaan is niet duidelijk, en uitbater André Snijders wil er verder ook geen woorden aan vuil maken. Maar als gefrustreerden hun gram niet met argumenten proberen te halen, maar met dit soort laag-bij-de-grondse praktijken ... dan gaan we de weg van de Engelse steden op.

de-veen-en-circuit-wachten-op-olympische-atleten

De Veen en circuit wachten op Olympische atleten

Gouverneur Herman Reynders en gedeputeerde voor sport Walter Creemers hebben vandaag het project Limburg for Gold gelanceerd. Zoals we al eerder meldden, is het de bedoeling om 11 topsportaccomodaties in Limburg te promoten als trainingsinfrastructuur voor atleten uit heel de wereld die volgend jaar naar de Olympische Spelen in Londen komen. Ze kunnen daarbij nog niet meteen terecht in de verschillende Olympische stadions en zullen dus op een 'boogscheut' van de Britse hoofdstad (…) Lees het hele bericht

groeten-uit-kusadasi

Groeten uit Kusadasi

In het Turkse Kusadasi zag Gilbert Vanutte een spandoek in de zee staan, de tekst betekent 'toegangspoort' tot de zee. "We dachten eerst dat het een grap was, maar aan weerszijden van de paaltjes liggen steenformaties met begroeiing in het water en de argeloze bader zou zich kunnen blesseren indien hij daarop stapt," aldus Gilbert.

vandaag-gezien-10-augustus-2011

Vandaag gezien

Stokrozen tegen de lucht. (foto Jan Leijskens)

een-zon-van-kinderhanden

Een zon van kinderhanden

De zomer blijft kwakkelen en omdat de zon vaak verstek laat gaan, heeft Ana Moran op de kinderopvang samen met de kindjes zelf maar een zon gemaakt. Alles was daarvoor aanwezig: een hula hoop en vele kinderhanden. En ze willen die zon graag delen met iedereen .... zowaar een hartverwarmend gebaar!!

het-weer-vrij-hoge-neerslagkansen

Het weer: vrij hoge neerslagkansen

In een strakke westelijke luchtstroming schuift een storing aanvankelijk ten noorden van onze streken van west naar oost. Later volgt er echter een meer zuidelijke progressie, waarbij wij er ook mee te maken krijgen. Tijdens het weekend komen opnieuw storingen opzetten en nemen de neerslagkansen toe. Het is nog onzeker hoeveel neerslag er gaat vallen. De temperaturen zijn eerder normaal voor de tijd van het jaar.
Vandaag wisselen zon en wolken elkaar af. Naarmate de namiddag vordert komt er meer (…) Lees het hele bericht

groeten-uit-blankenberge-5

Groeten uit Blankenberge

Greet Claes fotografeerde in Blankenberge de weerspiegeling van de zonsondergang  in het zeewater

festival-en-tuningshow-op-suska-berg

Festival en tuningshow op Suska Berg

Van 26 tot 28 augustus hebben de Suska Bergfeesten plaats en het programma is alweer een stuk gegroeid ten opzichte van vorig jaar. Zo is er op zaterdag het festival Summerfields met liefst 5 podia en ruim 50 dj's. Daarbij grote namen als Peter Luts, 2Dirty en Stereoclash. ook heel wat dj's van eigen bodem. Summerfields duurt van 14 uur tot 2 uur 's nachts, tickets kosten € 17 in voorverkoop. (alle info op Lees het hele bericht

naar-een-community-safety

Naar een 'community safety'

Gisteravond lanceerde minister van binnenlandse zaken Turtelboom in Villa Vanthilt de campagne 'donderdag rookmelderdag'. Volgens de minister zullen de brandweerkorpsen allerlei acties doen op markten, enz. om het gebruik van rookmelders te promoten. Alleen zijn de brandweerkorpsen daar zelf nog niet van op de hoogte. Wel blijkt dat die - zij het in een pril stadium - aan een bredere strategie werken, naar het voorbeeld van Engeland en Nederland. "Zeker in Nederland is de afgelopen (…) Lees het hele bericht

vandaag-gezien-9-augustus-2011

Vandaag gezien

De rups van een koninginnenpage. (foto Jan Leijskens)

uitbater-elegance-lanceert-charme-offensief

Uitbater Élégance lanceert charme-offensief

"'t Is allemaal een pijnlijk misverstand, maar wel door mijn eigen schuld," dat zegt André Snijders de uitbater van het 'swingers café' Élégance waarover de voorbije dagen enorme commotie is ontstaan. "Ik ken niks van internet en had een kennis gevraagd wat in elkaar te boksen voor een website en daarvoor elders één en ander bijeen te sprokkelen. Ik schrok zelf van wat er uiteindelijk online stond. We hebben helemaal niet de bedoeling (…) Lees het hele bericht

kafkoor-zingt-parochiefeesten-uit

Kafkoor zingt parochiefeesten uit

Vanavond liepen in Eversel de parochiefeesten ten einde met een koffietafel voor de gepensioneerden en een gezellige muzikale avond. Het Kafkoor uit Stal gaf een gesmaakt optreden, maar ook het publiek in de zaal moest zich laten horen. Zelfs het parochiaal zangkoor mocht mee opdraven om het 'Eversellied' te zingen. Ondanks het wisselvallige weer zijn de parochiefeesten geslaagd met onder meer 606 wielerfreaks voor de Marc Wauters Classic, 107 deelnemers aan de fietsrally en nog (…) Lees het hele bericht

vandaag-gezien-8-augustus-2011

Vandaag gezien

Ook vandaag was weer te zien hoe de zon stralend de donkere regenwolken groet! Een groot contrast maar het zijn de donkere wolken die de voorbije weken het vaakst te zien waren. (foto Gust Ischen)

rode-kruis-hielp-in-sint-truiden

Rode Kruis hielp in Sint-Truiden

Ook het Rode Kruis van Heusden-Zolder is afgelopen nacht moeten uitrukken naar Sint-Truiden, voor de brand in woonzorgcentrum Den Akker in Sint-Truiden. Daar moesten de bewoners geëvacueerd worden en een tiental moest met een lichte rookvergiftiging naar het ziekenhuis. Het medisch interventieplan (MIP) werd afgekondigd en daardoor moest het Rode Kruis vanuit Heusden-Zolder met zijn SIT (Snel Interventie Team, foto) en een ziekenwagen naar Sint-Truiden. Daar werd onder meer geholpen bij het afvoeren van slachtoffers naar ziekenhuizen.

hitan-was-de-mooiste-in-ludwigshafen

Hitan was de mooiste in Ludwigshafen

In Zolder-Centrum is Hitan vooral gekend als trouwe wandelpartner van Annie Rogiers en Deborah Soete, maar gisteren is hij op de rashondententoonstelling in het Duitse Ludwigshafen uitgeroepen tot 'Best in show'. Hitan is een barzoi, een Russische windhond. Hij won in Ludwigshafen de titels van 'beste van het ras', 'beste van de windhonden' en 'beste van de dag' en als kers op de taart werd hij bekroond tot 'mooiste hond van de tentoonstelling', en als je weet dat er liefst 2315 honden waren ingeschreven ... Benieuwd waar in Europa Hitan de keurmeesters nog kan bekoren. www.hitanrayen.be

in-het-spoor-van-de-hostie

In het spoor van de hostie

Bijna 30 wandelaars namen deel van de Mirakeltocht, waarmee de vzw Toerisme Heusden-Zolder het traject van de bloedende hostie uit 1317 tussen Viversel en Herckenrode overdeed. Aan de sacramentskapel werden de mirakels, die aan de bloedende hostie worden toegeschreven, in herinnering gebracht Aan de abdij van Herckenrode zorgde mirakelweer ervoor dat de barbeque buiten kon plaatsvinden. Daarna volgde een uitzonderlijke rondleiding door de bewoonde kloostergebouwen van Herckenrode met als apotheose een bezoek aan de crypte en de keldergewelven.(meer foto's van Michel Verdonck)

de-madam-van-de-eendjes-is-niet-meer

De madam van de eendjes is niet meer

In Genk is dit weekend foorreizigster Linda Klee uit Heusden overleden. Ze was vooral bekend als 'De madam van de eendjes', die met haar eendjeskraam al tientallen jaren op het Willibrordusplein tegenover het themacafé stond. Van in de jaren zestig liet ze samen met haar moeder de kinderen hengelen, iets wat steevast eindigde met de vraag "speelgoed of een viske?". Heel het seizoen trok Linda met familie van kermis naar kermis, maar in de winter verbleef ze in haar woning in Heusden. De uitvaart vindt plaats in intieme kring, dinsdagavond van 19 tot 20 uur kan een laatste groet gebracht worden in funerarium Witters en Baers.

nieuwe-schooljaar-komt-in-zicht

Nieuwe schooljaar komt in zicht

De meeste kinderen zullen dit niet graag lezen, maar nog drie weken en half en het nieuwe schooljaar gaat alweer van start. Sommige ouders moeten hun kinderen nog inschrijven voor hun eerste school of voor een overstap naar een nieuwe school. Hier vind je een overzicht van de openingsdagen en -uren van de secretariaten van de meeste scholen en hun contactgegevens.

competitie-en-recreatieploegen-in-1-tornooi

Competitie- en recreatieploegen in 1 tornooi

Dit jaar heeft er maar één gemeentelijk voetbaltornooi plaats. De competitie- en recreatieploegen zijn samengevoegd en ze geven elkaar rendez-vous op zaterdag 13 en zondag 14 augustus op de terreinen van Standaard Viversel. Op zaterdag spelen ze elk twee wedstrijden en op zondag volgen dan de finales en de wedstrijden om de ereplaatsen. In reeks A zitten: RP Products, SK Heusden 06, Statie Sport, FC Bolderberg en Standaard Viversel. In reeks B gaat het tussen FC Canlar, VK Wieze (…) Lees het hele bericht

groeten-uit-esneux

Groeten uit Esneux

De familie Deferme maakte een daguitstap naar Esneux en tijdens hun wandeling kon Marie Deferme deze slak vastleggen.

kim-versteynen-imponeert-jazzpubliek

Kim Versteynen imponeert jazzpubliek

Een tot op het terras volgelopen  Muzecafé zondagavond voor het optreden van Kim Versteynen samen met pianist Arne Van Coillie, contrabassist Flor Van Leugenhaeghe en drummer Luc Vanden Bosch. Kim grasduint in een breed jazzrepertoire dat ook beïnvloed is door o.m. Braziliaanse pop en het zogenaamde American Songbook. Hoogtepunten waren onder meer een vertolking van 'Little Wing' van Jimi Hendrix en 'Green', een eigen nummer. In oktober verschijnen twee nieuwe CD's. (meer foto's van Ria De Clerck)

vanthoor-vandaag-vijfde

Vanthoor vandaag vijfde

In de slotrace van de Formule 3 Euroseries op de Nürburgring is Laurens Vanthoor zondag vijfde geworden. De overwinning was voor de Spanjaard Daniel Juncadella  voor zijn landgenoot Roberto Mehri, die zaterdag de eerste twee races had gewonnen. Vanthoor werd toen vijfde en derde. In het kampioenschap staat Vanthoor zesde met 140 punten.

vandaag-gezien-7-augustus-2011

Vandaag gezien

Dit is een vijfvingerige vedermot, een exemplaar dat je maar zelden tegenkomt. (foto Jan Leijskens)

si-heusden-zolder-begint-eraan

SI Heusden-Zolder begint eraan

In het zaalvoetbal start MFC SI Heusden-Zolder zijn voorbereiding van het nieuwe seizoen morgen met een oefenmatch in en tegen ZVK Terkoest Alken. In de voorbereidingsperiode moet het al meteen nieuwkomer Philippe Djemalli missen, die met spoed geopeerd werd aan de onderrug. Indien alles goed verloopt, zou hij bij de start van de competitie, op 23 setember, hersteld moeten zijn. Verder wordt nog geoefend tegen La Baracca Lindeman en Azurri. Op 26 augustus speelt SI tegen Onbeton Tongeren in de1ste ronde van de Beker van België.

winnaars-mysteriespel-naar-milk-inc

Winnaars Mysteriespel naar Milk Inc.

In Eversel draaien dezer dagen de parochiefeesten op volle toeren. In Sint-Baaf had zaterdagavond het finalespel van 'Het Mysteriespel' plaats. 6 groepen van elk 10 deelnemers hebben een zoektocht achter de rug naar het mysterie. De 'Vroeners' werden winnaar want zij ontsluierden Regi Penxten als het mysterie. Regi sprak de zaal via een videoboodschap toe. Vader Jean reikte de hoofdprijs uit aan de winnaar: een VIP bezoek in het Sportpaleis voor de ganse ploeg. (Meer foto's van Gust Ischen)

kan-een-swingers-cafe-in-heusden-zolder

Kan een swingers café in Heusden-Zolder?

Ook zaterdag heeft de politie het swingers café Elegance verder in de gaten gehouden en gecontroleerd. Het lijkt niet de bedoeling om dit nieuwe initiatief de vrije loop te laten. Maar wat vindt de bevolking hiervan? Moet er paal en perk gesteld worden aan zulke gelegenheden? Of mogen volwassenen achter de muren van zo'n etablissement doen wat ze willen? Reageer op ons facebookforum.

podiumplaats-voor-vanthoor

Podiumplaats voor Vanthoor

In de tweede race in de Formule 3 op de Nürburgring heeft Laurens Vanthoor nog eens een podiumplaats kunnen afdwingen. Hij werd verdienstelijk derde na (opnieuw) de Spanjaard Roberto Mehri en de Zweed Rosenqvist. Minder goed is dat Rosenqvist door zijn tweede plaats over Vanthoor springt in de tussenstand, Vanthoor staat nu zesde met 130 punten. Morgen is er nog een race.

regi-reikt-kringloopprijzen-uit

Regi reikt kringloopprijzen uit

Vandaag stond de Kringwinkel in het teken van de creativiteit. De bezoekers kregen allerlei tips hoe ze creatief met de spullen van de Kringwinkel kunnen omgaan en ze konden er ook opsteken hoe de medewerkers de binnengeleverde spullen een tweede leven bezorgen. Hoogtepunt was de prijsuitreiking van de zomerwedstrijd van de Kringwinkel. Daaraan hadden een 100-tal mensen deelgenomen, een 30-tal daagde vanmiddag op voor de prijsuitreiking. Die gebeurde door niemand minder dan Regi Penxten, (…) Lees het hele bericht

vandaag-gezien-6-augustus-2011

Vandaag gezien

Een vlinder op een muntbloem. Zou het een heidevlinder zijn? Volgens een attente lezer gaat het om een oranje zandoogje. (foto Jan Leijskens)

auto-botst-tegen-woning-op-koolmijnlaan

Auto botst tegen woning op Koolmijnlaan

Kort over drie uur zaterdagmiddag is op de Koolmijnlaan een auto tegen een woning terechtgekomen. Niemand raakte gewond, de auto liep schade op, een amsterdammertje sneuvelde en ook de woning raakte licht beschadigd. Het ongeval gebeurde tegenover de plek waar eerder deze week een wagen bovenop een andere terechtkwam. (foto Julien Maebe)

laurens-vanthoor-vijfde-in-duitsland

Laurens Vanthoor vijfde in Duitsland

Laurens Vanthoor is zaterdag als vijfde geëindigd in de eerste van drie wedstrijden voor de Formule 3 Euroseries op de Nürburgring. De zege ging naar de Spanjaard Roberto Mehri (Mercedes), die zijn leidersplaats in de stand vergroot. Vanthoor staat in de rangschikking vijfde met 124 punten, 101 minder dan Mehri.

elegance-opent-zonder-volk

Elegance opent zonder volk

De Elegance is vrijdagavond opengegaan, maar 't was een beperkte opening. Rond 9 uur was er nog altijd geen volk aanwezig, Laat staat dat er ook maar iets de pan heeft uitgeswingd. Swingers zijn dan meestal ook op hun privacy gesteld - weten we van horen zeggen - en zullen dan ook niet meteen in groten getale afzakken als een nieuwe club teveel in de picture staat.

touba-moskee-steunt-vasten-in-de-bark

Touba-moskee steunt vasten in De Bark

Bewoners van De Bark, die deelnemen aan de Ramadan, krijgen sinds kort hulp van de Touba-Moskee. Vrijwilligers van de moskee nodigen gasten van De Bark uit om in de moskeekeuken mee het eten te bereiden. Zo kunnen alle inwoners van De Bark een avond langsgaan om met hun traditionele thuisgerechten de vasten in te vullen. Volgende week zullen de moskeemedewerkers elke avond verschillende traditionele Arabische gerechten leveren.

groeten-uit-middelkerke

Groeten uit Middelkerke

De familie Van de Voorde-Danko stuurt ons warme groetjes uit het gezellige Middelkerke. Ze benadrukken dat ze zelf zorgen voor de warmte en de sfeer.


elegance-heeft-alleen-gewone-cafevergunning

Elegance heeft alleen gewone cafévergunning

De plannen om vanaf vanavond een Swingerscafé uit te baten aan het Koning Boudewijnplein, hebben iedereen verrast. De eigenaar wist blijkbaar niets van de uiteindelijke bestemming, want het pand is verhuurd en vervolgens doorgegeven in onderhuur. En volgens burgemeester Sonja Claes heeft het gemeentebestuur een vergunning afgeleverd voor een gewoon café, en dus niet voor een etablissement waar uit een ander vaatje getapt wordt. Gemeente en politie gaan de zaak van nabij opvolgen, de (…) Lees het hele bericht

opnieuw-zwaar-ongeval-op-koolmijnlaan

Opnieuw zwaar ongeval op Koolmijnlaan

In de Koolmijnlaan (ter hoogte van Megapool) is vanmiddag rond 14 uur opnieuw een zwaar verkeersongeval gebeurd. Drie auto's botsten er en werden zowat tot schroot herleid. De brandweer kwam ter plaatse en de ziekenwagen moest twee gewonden naar het ziekenhuis afvoeren. (foto's Ronny Vanthienen)

heusden-krijgt-een-seksclub

Heusden krijgt een seksclub

De zomer blijft vrij koel, maar in Heusden-Centrum zal de temperatuur vanaf vanavond stijgen, want aan het Koning Boudewijnplein opent een Swingers Café, zeg maar een seksclub. In de vroegere Havana-club is nu het Swingers Café Elegance ondergebracht en waar we de naam in al onze naïeviteit eerst nog in verband met swingen en dansen in verband brachten, lijken er nu toch andere kronkels aan de basis te liggen. Dat blijkt ook op een gespecialiseerd forum in Nederland - ook de (…) Lees het hele bericht

het-weer-kwakkelzomer

Het weer: kwakkelzomer!

De zomer blijft een beetje kwakkelen, al staan er de volgende dagen af en toe ook wel aangenamere momenten op het programma. Op de korte termijn moeten we echter rekening houden met een depressie nabij de Britse Eilanden, die gestoorde lucht naar onze streken stuurt. Het is niet echt koud, maar er is ook geen sprake van hoogzomer. Vooral zaterdag liggen de neerslagkansen hoog, zondag lijkt het beter te worden. Na het weekend blijft het op en af gaan met de ene dag regen, de andere droger weer. Vandaag zorgt (…) Lees het hele bericht

ravage-na-slippartij

Ravage na slippartij

Rond half 3 vanochtend zijn de late terrasklanten op de Guido Gezellelaan opgeschrikt door een ongeval. De bestuurder van een auto die richting Heusden-Centrum reed, verloor de controle over het stuur in de buurt van De Kring. Hij ramde een verlichtingspaal, raakte een huisgevel en ook een tegenligger deelde in de brokken. Bestuurder en inzittenden kwamen er met de schrik en wat pijnklachten vanaf. De politie nam de schade op. (foto's Jos Put en Julien Maebe)

weyerkesgasten-gingen-vissen

Weyerkesgasten gingen vissen

Een groepje gasten van 't Weyerke was donderdag te gast op de Meylandtvijver. Ze mochten er onder begeleiding vissen en beleefden nadien nog een gezellige middag. (foto René Bosmans)

kringwinkel-toont-zaterdag-creativiteit

Kringwinkel toont zaterdag creativiteit

De Kringwinkel West-Limburg organiseert zaterdag 6 augustus in de beide vestigingen - Heusden-Zolder en Tessenderlo - een 'actie met creativiteit'. Het thema van die dag is ‘oude spullen in een nieuw kleedje, tips en tricks’ Op een fototentoonstelling kun je zien hoe de technische dienst en houtatelier te werk gaan om bijvoorbeeld oudere kasten te restaureren en een nieuwe bestemming te geven. Daarnaast geven ze creatieve tips aan de klanten over hetgeen ze kunnen doen met spullen van de kringwinkel. Hoogtepunt wordt om half 3 het bezoek van Regi Penxten die de prijsuitreiking van de zomerwedstrijd komt doen.

groeten-uit-selcuk

Groeten uit Selçuk

Enkele aparte vakantiefoto's van Gilbert Vanutte vanuit Selçuk in Turkije. Hij kiekte er een jongetje dat per kameel naar zijn besnijdenis werd gevoerd. "Terwijl de muzikanten van jetje geven, zit de jongen er maar beteuterd bij. Je zou voor minder triest kijken ... al blijft er de zekerheid dat je straks een echte man zult zijn," stelt Gilbert vast.
(meer foto's)

nieuwe-turnseizoen-is-gestart

Nieuwe turnseizoen is gestart

Het turnseizoen van de selectiegroep AGD van Moed en Volharding Berkenbos is gestart. In deze eerste week van augustus is al meteen een flinke en enthousiaste groep present. Volgende week gaan ze er volop tegenaan tijdens hun stage, een turnkamp met internaat in Berkenbos.

geitjes-lopen-vast-in-asfalt

Geitjes lopen vast in asfalt

In het Vogel- & Zoogdierenopvangcentrum worden geiten verzorgd die in Beringen in beslag zijn genomen. Het begon met twee pasgeboren geitjes die vanmorgen in de Nijverheidslaan in Beringen waren vastgelopen in gesmolten pek (bitumen). De politie had er eerst de brandweer bijgehaald en die belde het VZOC. Het asfalt was immers verhard zodat de geitjes niet weer wegkonden. Een dierenarts verdoofde de geitjes zodat ze met hamer en beitel konden losgekapt worden. In de (…) Lees het hele bericht

muggenplaag-op-komst

Muggenplaag op komst

Dat er een muggenplaag op komst is, is duidelijk te zien op de Meylandtvijver waar de muggen massaal uit hun larven vliegen. (foto René Bosmans)

groeten-uit-zeeland

Groeten uit Zeeland

Yves Maex ging rondtoeren in het Nederlandse Zeeland en bezorgde ons wat foto's van het 'laagste der lage landen'. (meer foto's)

zaterdag-summersoundz-op-3-podia

Zaterdag Summersoundz op 3 podia

Zaterdag heeft de editie 2011 van Summersoundz plaats op de terreinen achter sportal Olympia. Summersoundz is nog altijd een organisatie van een groepje jongeren uit Heusden-Zolder die op een op goedkope manier amusement voor de jeugd willen organiseren en tegelijk een deel van de opbrengst afstaan aan het goeie doel. Maar de zomerfuif van enkele jaren geleden is ondertussen uitgegroeid tot een heus festival met 3 podia. Op de Mainstage staan Vato Gonzalez & MC TJen, Laurent Wéry, (…) Lees het hele bericht

nieuwe-methode-om-parkeerplaats-te-winnen

Nieuwe methode om parkeerplaats te winnen?

Afgelopen nacht is een spectaculair ongeval gebeurd op de Koolmijnlaan. Een man uit Beringen verloor na een uitwijkmanoeuvre de controle over het stuur. Zijn wagen kwam op de parkeerstrook terecht waar hij bovenop een geparkeerde auto belandde. De jongeman kwam er als bij wonder met de schrik van af. Er kwam wel een massa nieuwsgierigen op af. Overigens, als iedereen zijn auto voortaan zo aan de kant zet, zijn er nooit nog parkeerproblemen aan de Koolmijnlaan.

vandaag-gezien-3-augustus-2011

Vandaag gezien

De schoonheid van kleine dingen: een pluis op een lisdodde. (foto Jan Leijskens)

het-lijkt-wel-kunst

Het lijkt wel kunst

Krijgt Heusden-Zolder zijn eigen SMAK of MAS? Of beter nog een Guggenheim of Prado? Neen helaas, er is geen grote kunsttempel in de maak in de Kapelstraat. Het gaat gewoon om het gebinte voor de nieuwe gemeentelijke werkplaatsen. Geef toe, het  heeft iets artistiek. Wel haasten als je deze attractie nog wilt bewonderen, want nu de bouwvakantie achter de rug is, zal het binnenkort bedekt worden. (foto Gust Ischen)

zaterdag-papierophaling-in-eversel-en-ubbersel

Zaterdag papierophaling in Eversel en Ubbersel

De papierophaling in Eversel en Ubbersel heeft uitzonderlijk plaats op de eerste zaterdag van de maand, dus nu zaterdag 6 augustus vanaf 9 uur. Dat heeft te maken met het jaarlijkse kamp van de scouts. Vanaf september verloopt alles weer normaal en wordt het papier op de tweede zaterdag van de maand opgehaald.

steven-de-bruyn-in-villa-vanthilt

Steven De Bruyn in Villa Vanthilt

Vanavond zeker kijken naar Villa Vanthilt, want mondharmonicaspeler Steven De Bruyn, afkomstig uit Zolder, is er te gast samen met Helmut Lotti en Roland. Het trio treedt immers uitzonderlijk samen op, op zaterdag 6 augustus tijdens het festival van Dranouter. Vanavond laten ze alvast horen hoe dat klinkt vanuit Roeselare. Villa Vanthilt, omstreeks 21u25 op Eén.

jef-deelkens-is-50-jaar-kapper

Jef Deelkens is 50 jaar kapper

De gekende kapper Jef Deelkens staat 50 jaar in het vak. Destijds trok hij als 16-jarige zijn stoute schoenen aan en ging naar het gemeentehuis waar de secretaris  naar zijn ambitieus verhaal luisterde en hem als allereerste inschreef op het pas geopende ambachtenregister. Die eerste jaren knipte hij haren onder meer in het ziekenhuis, het college, enz. Na zijn legerdienst, in 1964, opende hij zijn eerste zaak in het huis waar later discotheek Jersey kwam. Twee jaar later verhuisde Jef j naar (…) Lees het hele bericht

vandaag-gezien-2-augustus-2011

Vandaag gezien

Zijn ze weer op zoek naar steenkool? En dat recht onder het standbeeld van de koolputters op het Willibrordusplein? Bij nader inzien bleek het Infrax-personeel te zijn dat een spot aan het plaatsen was, precies om de mijnwerkers 's avonds meer in het licht te zetten. Het is niet duidelijk of de stroom daarvoor van steenkool afkomstig is. (foto Michel Gerits)

rioleringswerken-zijn-gestart

Rioleringswerken zijn gestart

De werkzaamheden voor de aanleg van een nieuwe riolering in de Geenrijt en omgeving zijn vandaag van start gegaan. In eerste instantie wordt er gewerkt in de omgeving van de Merelstraat en Garenstraat. De werkzaamheden, die een eind moeten maken aan de overstromingen, zullen een klein jaar duren. Omwille van het ingrijpende karakter van de werken en omdat ze zich vlakbij onze redactie afspelen,  zullen we in de loop van het komende jaar geregeld een sfeerfoto brengen. (foto Dimitri Reynders)

groeten-uit-de-bourgogne-en-elzas

Groeten uit de Bourgogne en Elzas

Chris Peeters en Isabel Das maakten een reis van 2 weken langs de wijngaarden van Bourgogne en Elzas. Ze deden dat samen met 4 buren, een convooi van 3 mobilhomes uit Heusden-Zolder dus. Ondanks het slechte weer hebben ze het meestal kunnen drooghouden. En verder heel wat wijn en plaatselijke specialiteiten geproefd. 's Avonds werd er verzameld in één van de mobilhomes.

juli-was-zeer-slecht-voor-openluchtzwembad

Juli was zeer slecht voor openluchtzwembad

Zoals voor alle openluchtattracties was ook voor het zwembad Terlamen juli een slechte maand door het rotweer. Jammer omwille van alle inspanningen die geleverd waren om het zwembad op te knappen. In het totaal was het bad 14 dagen open, maar daarbij ging het in veel gevallen maar om enkele uren, bijvoorbeeld omdat een jeugdgroepering langs kwam. Er zijn 1526 zwemmers geteld, dat is in één maand ongeveer zoveel als een succesvolle dag.. Reken daarbij nog een 50-tal minigolfers. De voorspellingen zijn opnieuw niet denderend voor de komende periode, maar vandaag wordt zonder twijfel een topdag voor het openluchtzwembad.

brandweer-heeft-handen-vol-met-wespen

Brandweer heeft handen vol met wespen

Iedereen zal het wel gemerkt hebben, er zitten momenteel heel wat wespen die onze terraspret al dan niet komen verstoren. En ook bij de brandweer hebben ze dat geweten. Tot nu toe zijn er dit jaar al 870 wespennesten opgeruimd. En het aantal oproepen blijft maar binnenkomen, dinsdagochtend stonden er 37 op de wachtlijst. Er zijn twee ploegen continu op de baan, maar inwoners moeten toch rekening houden met mogelijke wachttijden tot 24 uur. In afwachting, probeer de wespen gewoon te vriend te houden.

het-weer-even-zomer

Het weer: even zomer!

Aan de voorzijde van een depressie nabij Ijsland wordt warme lucht vanuit het zuiden naar onze streken gestuurd. Hierbij bereikt het kwik zomerse waarden. In deze zuidelijke luchtstroming komen op woensdag echter onweersbuien tot ontwikkeling. Na de doortocht van een storing op donderdagnacht en vrijdag stroomt opnieuw koelere lucht over onze regio.
Vandaag is het zonnig en warm. Na de middag komen er enkele stapelwolken opzetten, maar het blijft droog en het kwik kan oplopen tot 27 of 28 graden. (…) Lees het hele bericht

minouche-is-weer-thuis

Minouche is weer thuis

Herinner je je nog het tragische verhaal van de poes Minouche van 11 juli? Ze was in Heusden-Zolder in de bestelwagen van een meubelleverancier uit Lommel gestapt en zo verloren geraakt. Al die tijd was er geen teken van leven meer. Uiteindelijk heeft de nicht van de uitbaatster van de meubelzaak een witte poes gezien. De wanhopige eigenaars, de familie Put-Snoecks, werden gecontacteerd en die reden meteen naar Lommel. Minouche luisterde vooral als er op de vingers werd gefloten, en ja hoor ... na de vijfde poging kwam ze. Minouche is uitgeput en zit vol teken maar na 26 dagen is ze weer veilig thuis.

topscorer-zeroual-blijft-toch-bij-mfc

Topscorer Zeroual blijft toch bij MFC

SI Heusden-Zolder heeft voor het komende seizoen een nieuwe overeenkomst gesloten met topscorer Redwan Zeroual. Normaal ging Zeroual naar reeksgenoot Bocholt, maar die transfer is in laatste instantie afgeblazern door nieuwe familiale en werkomstandigheden. Daardoor was hij een vrije speler. Redwan Zeroul zal ook in het veldvoetbal actief zijn, namelijk bij Weerstand Koersel in eerste provinciale.

vandaag-gezien-1-augustus-2011

Vandaag gezien

We hadden het hier al eerder over de wildgroei van wieltjes paddenstoelen. Elke dag zijn het er meer, vooral als de temperatuur weer wat stijgt. (foto Jan Leijskens)

machine-en-bouwmateriaal-gestolen

Machine en bouwmateriaal gestolen

Afgelopen nacht hebben onbekenden een grote hoeveelheid bouwmaterialen gestolen op een bouwwerf in de Tulpenlaan 43. Het gaat onder meer om een machine en heel wat materiaal. Daardoor heeft de dieftal wellicht een hele tijd in beslag genomen. Het zou gebeurd zijn tussen 17 uur zondag en maandagochtend 7 uur. Getuigen nemen best contact op met de politie.

vandaag-begint-de-ramadan-1

Vandaag begint de Ramadan

Vandaag begint voor de moslims de Ramadan, de jaarlijkse vastenperiode waarbij na zonsopgang en voor zonsondergang onder meer niet mag gegeten of gedronken worden. Doordat die periode nu midden in de zomer valt, betekent dat dagelijks extra lang vasten. Overigens zal de ramadan wellicht eerder rustig verlopen in Heusden-Zolder doordat veel Turken en Marokkanen op vakantie zijn in het thuisland. Daardoor worden ook niet veel grote iftarfeesten verwacht. De Ramadan eindigt over 30 dagen.

wellux-combineert-high-tech-en-wellness

Wellux combineert high-tech en wellness

In de Graaf de Theuxlaan 25 hebben Raf en Ann Coomans-Vanhove zopas een gloednieuwe wellness geopend. Wellux combineert op een unieke manier high-tech en wellness. Voor de bezoekers staan een whirlpool, infrarood muur, stoomcabine, douches met sunshower (bruinen tijdens het douchen), Finse sauna met scrubijs, en een relaxruimte met zelfbedieningsbar ter beschikking. Ze kunnen tv kijken of op het tv-scherm sfeerbeelden oproepen, zelf muziek kiezen, de kleur van de sfeerverlichting (…) Lees het hele bericht

groeten-uit-cochem

Groeten uit Cochem

René Bosmans was op vakantie in Cochem, bij de Moezel in Duitsland. (meer foto's)

speelstraten-te-laat-aangeduid

Speelstraten te laat aangeduid

Zoals eerder gemeld worden deze zomer op verschillende plaatsen in Heusden-Zolder speelstraten georganiseerd. Daardoor wordt een week lang - al dan niet op bepaalde tijdstippen - de straat afgesloten voor het verkeer zodat kinderen ongestoord kunnen spelen. Een initiatief dat alleen maar kan toegejuicht worden, in deze verzuurde maatschappij waarin zelfs rechtbanken het geluid van spelende kinderen als storend veroordelen. Alleen zou het dan ook bij het begin van de straat moeten aangegeven worden. (…) Lees het hele bericht