Archief oktober 2011

localoca-laat-iedereen-creatief-zijn

Localoca laat iedereen creatief zijn

Iedereen kan creatief zijn, alleen is daartoe soms een zetje nodig. Dat is zowat het uitgangspunt van de vzw Localoca die in de vernieuwde wachtzaal van het station van Zolder van start gaat met een creatieve werking. Daar organiseren ze voortaan originele en uiteenlopende workshops voor kinderen en volwassenen. Dat kan ook een workshop op maat zijn of een creatief verjaardagsfeestje. Iedereen kan de rest van de week komen kennismaken met demonstraties en workshops, elke dag van 13 tot 18 uur of neem een kijkje op www.localoca.eu
(meer foto's van Ria De Clerck)

quinten-torp-schildert-langs-het-spoor

Quinten Torp schildert langs het spoor

Vanavond zette Quinten Torp alias Geert Mullens zijn nieuwe atelier in de lokettenzaal van het voormalige station open. In zijn schilderkunst vindt hij een manier om de beeldeninstroom van vandaag te verwerken. Meestal werkt hij met olieverf op doek of op paneel, en zijn werk balanceert tussen communicatie en miscommunicatie, tussen figuratie en abstractie. Geen haarscherpe beelden, maar vage verfstreken, die aanzetten tot denken en zoeken. Meer info
(meer foto's van Ria De Clerck)

vandaag-gezien-31-oktober-2011

Vandaag gezien

Het werftoilet op de hoek van de Geenrijt en de Sint-Jansstraat staat niet bepaald in een orthodoxe positie. Daar zal dan ook wel eens langs de pot gepist worden zeker? Maar ja, mannen die rioleringen aanleggen weten natuurlijk alles van afvoer. (foto Rosita Vandebroek)

meisje-gewond-bij-aanrijding-door-lijnbus

Meisje gewond bij aanrijding door Lijnbus

Op de rotonde aan de kerk in Heusden-Centrum heeft maandag rond 16u15 een bus van de Lijn - 23A  - een meisje op de fiets geraakt. Het meisje kwam ten val en raakte daarbij eerder licht gewond. Ze is met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht. De politie en de controleurs van De Lijn kwamen ter plaatse voor de vaststellingen.

station-van-zolder-wordt-creatieve-hotspot

Station van Zolder wordt creatieve hotspot

Aan het station van Zolder stappen nog heel wat mensen in en van de trein, maar het - vrij nieuwe - stationsgebouw zelf wordt niet meer gebruikt. Vanaf nu is het echter een heuse creatieve hotspot, want vanavond tonen zich op hetzelfde ogenblik twee nieuwe initiatieven. Kunstenaar Quinten Torp (Geert Mullens) heeft er een nieuw atelier ingericht, waar hij volop kan spelen met ruimte en licht. Vanavond houdt hij er alvast een open atelier waar hij geïnteresseerden met zijn (…) Lees het hele bericht

wilde-aardbeien-bij-allerheiligen

Wilde aardbeien bij Allerheiligen

Ann Deltour ontdekte in haar Zolderse rotstuintje dat er volop vruchten hangen aan de wilde aardbeistruik. Normaal staan die plantjes in mei en juni in bloei waarna de vruchtjes volgen. Maar nu hangen er dus aardbeien bij Allerheiligen, en ze zijn nog groter dan in het voorjaar.

de-laatste-loodjes-voor-artikel-27

De laatste loodjes voor Artikel 27

In het oude rijkswachtgebouw aan de Pastoor Van Mierlolaan tref je geen gendarmes meer, het gebouw wordt tegenwoordig door een heel ander volkje in genomen: de kunstenaars en medewerkers van Artikel 27 vzw werken er zich momenteel te pletter om alles klaar te krijgen tegen morgen, want dan heeft er de vernissage van de jaarlijkse najaarstentoonstelling plaats. Tot 20 november vind je er werk van een kleine 40 kunstenaars rond he tthema 'Grote Verwachtingen'. (meer foto's)

65-jarigen-uit-eversel-aan-het-feest

65-jarigen uit Eversel aan het feest

De 65-jarigen van Eversel verzamelden in het Groene Genoegen voor hun jaarfeest. En zo te zien was het daar plezant.

olympia-alleen-aan-de-leiding

Olympia alleen aan de leiding

In het petanque wist Olympia Heusden op de derde speeldag de topper thuis tegen Alosta (Aalst) te winnen met 7-2 en komt nu aan de leiding in de nationale competitie. De eerste ploeg toonde zich stukken sterker en efficiënter dan de bezoekers. Ook de twee andere Olympia ploegen in provinciale behaalden winst: Olympia A - Hasselt A 7-2 en Olympia B - Boekt B 6-3.

10-miles-zijn-een-harde-dobber

10 miles zijn een harde dobber

Op Circuit Zolder zijn vandaag de 'Ten Miles of Zolder' gelopen. Er verschenen heel wat atleten aan de start, ook kinderen voor de kidsrun, volwassenen die opteren voor de wedstrijd over één ronde en de allerdappersten die de 10 miles ofwel 4 ronden lopen. Dat is zwaar, op de harde ondergrond met enkele nijdige hellingen. Sommigen bereikten uitgeput de finish, maar over 't algemeen zat de sfeer er goed in.Lees het hele bericht

land-art-kunst-in-en-met-de-natuur

Land Art: kunst in en met de natuur

Rond het kasteel en de vijver van Meylandt loopt op dit moment een bijzondere openluchttentoonstelling; Onder de noemer 'Land Art' hebben de beeldhouwers van de gemeentelijke academie voor beeldende kunsten tijdens het mooie herfstweer hun atelier geruild voor de vrije natuur. In de hal van het kasteel kan je tijdens de openingsuren bekijken op tekeningen, maquettes en foto's hoe de ideeën hebben gestalte gekregen. Buiten is een 20-tal ontwerpen op grote schaal (…) Lees het hele bericht

bolderberg-is-periodekampioen

Bolderberg is periodekampioen

In vierde provinciale C won Statie Zolder bij Stokrooie VV met 1-3. Bolderberg blijft op koers, het won met 2-4 bij ESJ Alken en is periodekampioen.

overtuigende-zege-voor-anadol

Overtuigende zege voor Anadol

In vierde provinciale A heeft een zwak SK Heusden 06 met 0-3 verloren van Lommel Kolonie.Anadol won met 2-4 op het terrein van Excelsior Hamont.

vrijheid-zolder-is-periodekampioen-1

Vrijheid Zolder is periodekampioen

In derde provinciale A heeft Vrijheid Zolder Achel VV verslagen met 2-1. Doordat Halen 1-1 gelijkspeelde is Zolder niet alleen autoritair leider maar het heeft ook de periodetitel binnengehaald. Standaard Viversel verloor met 4-1 op het veld van Peer SV.

kvv-kan-weer-winnen-1

KVV kan weer winnen

In eerste provinciale heeft KVV Heusden-Zolder van Zonhoven VV gewonnen met 2-0. Net voor de rust kreeg de bezoekende doelman rood na handspel buiten de rechthoek. In de 50ste minuut kon Ubachs dat uitbuiten met een lobbal vanop de middellijn en 8 minuten later kon Kaya verdubbelen.

vandaag-gezien-30-oktober-2011

Vandaag gezien

De terrasbezoekers aan de Blokhut op Meylandt keken wel even op toen zondagnamiddag de amazones van de Railroad Ranch te paard arriveerden. Ze hadden zich helemaal in Haloween-outfit gestoken en hun gezichten van een dito laagje schmink voorzien. De paarden waren wel 'naturel' gelaten.

reuzengilde-benoemt-erecommandeurs

Reuzengilde benoemt erecommandeurs

De reuzengilde van de Kluizenaar van Bolderberg viert dit jaar haar 25ste verjaardag. Tijdens het Groot Kapittel zijn gisteravond naar jaarlijkse gewoonte eretitels uitgereikt aan verdienstelijke personen binnen de Vlaamse reuzenwereld en de internationale vrienschapsbeweging. Voortaan mogen zich erecommandeur noemen: Jos De Keyser (voorzitter verbroederingscomité Heusden-Zolder), Mathilde Stockebrandt (bezielster van de verbroedering in Brilon) en Wilhelm Müller (verbroedering Bad Arolsen). Ook specialist volkskunde professor Stefan Top en Johan Vencken uit Halle kregen de oorkonde.

cambodja-kan-steun-van-art-27-goed-gebruiken

Cambodja kan steun van Art 27 goed gebruiken

Flink wat miserie in Cambodja waar de dorpen en de kleuterscholen van Phnom Penh, onder water staan. "En toch proberen de mensen en de kinderen er het beste van te maken," laat Lieke Coenegrachts weten."De kinderen spelen er nog, de mensen gebruiken hun eigen vervoer te water, de koeien hebben een voorlopig onderkomen gevonden, de mensen hebben hun spullen weggeborgen. De klasjes staan dus ook volop in het water. Het is nu wel aan het zakken maar het zal nog zeker een week duren (…) Lees het hele bericht

vck-doet-iedereen-griezelen

VCK doet iedereen griezelen

Misschien was het naar aanleiding van Haloween, maar in het volleybal heeft VCK Bolderberg zijn supporters de daver op het lijf gejaagd door met een krampachtige 3-2 van Mendo Booischot te winnen. In de eerste set stond de thuisploeg nergens, de tweede werd na een goeie start ei zo na uit handen gegeven en ook de derde werd na een over en weer spel gelukkig nog binnengehaald. Maar dan kwam de vierde set, volop in Haloweensfeer, met 24-22 stond VCK op set- en matchpunt en slaagde er toch nog in met (…) Lees het hele bericht

60-jarigen-van-zolder-aan-het-feest

60-jarigen van Zolder aan het feest

De 60-jarigen uit Zolder hielden zaterdagavond een feestelijke bijeenkomst in Den Lavaar. Ze schoven er niet alleen met de benen onder tafel, maar gingen op ook verkenning door de voormalige badzaal. (foto Dimitri Reynders)

celstraf-voor-bulgaarse-pooiers

Celstraf voor Bulgaarse pooiers

De rechtbank in Hasselt heeft een 25-jarige Bulgaar en een 21-jarige Bulgaarse vrouw uit Heusden-Zolder veroordeeld tot één jaar effectieve celstraf en 2.750 euro boete wegens pooierschap. Ze zijn ook vijf jaar hun burgerrechten kwijt. Het duo liet tussen mei en juli dit jaar een andere Bulgaarse vrouw zich prostitueren in Leopoldsburg en stak de inkomsten op zak (50 euro per keer). De Bulgaar zocht klanten voor de prostituee, de vrouw spoorde haar aan om meer te werken en bedreigde haar (…) Lees het hele bericht

vanavond-gezien-31

Vanavond gezien

Riet Deprez kiekte deze mooie avondhemel boven Heusden, zaterdagavond omstreeks 18u20. Maar opgelet, als je dit zondag wil zien, moet je wel een uur vroeger naar buiten.

niet-vergeten-klokken-terugzetten

Niet vergeten: klokken terugzetten

Vannacht schakelen we over op de wintertijd, dat betekent dat het om drie uur weer twee uur wordt en u de klokken dus moet terugdraaien. Dat zal zich vooral 's avonds laten voelen, want het zal vroeger donker zijn.

afscheid-van-een-kasteelweek

Afscheid van een kasteelweek

De zesdeklassers van VLS De Brug voor het kasteel van Filot-Hamoir dat ze na een week achter zich laten om via een voettocht van 5 km en verschillende treinritten weer naar Heusden te reizen. Zoals gemeld hebben ze een heel programma afgewerkt rond het thema 'paryrus' uit het oude (…) Lees het hele bericht

nigel-williams-op-zijn-scherpst

Nigel Williams op zijn scherpst

Nigel Williams maakte gisteren en vandaag Muze onveilig, en hij schoot weer met scherp. (foto Lenscollectief)

werken-aan-klaverblad-volop-aan-de-gang

Werken aan Klaverblad volop aan de gang

De werkzaamheden aan de verkeerswisselaar schieten goed op. Dat kon onze ploeg vanmiddag vaststellen toen ze met de helikopter boven de snelwegen vloog en fotografeerde. Op de foto's onderaan zie je onder meer hoe de sloopmachines één van de bruggen boven de E 313 al volledig hebben verwijderd, en hoe de andere iets verder gehuld in een stofwolk instort. (Foto's van Michiel Reynders)

morgen-de-ten-miles-of-zolder

Morgen de 'Ten Miles of Zolder'

Morgen staat op Circuit Zolder de 'Ten Miles of Zolder' op de affiche en voor alle duidelijkheid, dat is geen autorace maar een loopwedstrijd. Dat is meteen ook de afsluiter van het Heusden-Zolders loopcriterium, dat de vier belangrijkste loopwedstrijden (buiten de atletiekpiste) samenbrengt. Op het programma morgen de 10 miles (4 ronden op het circuit of ongeveer 16 km), de 4 km (1 ronde) en de kidsrun over 1 mile. De inschrijvingen starten om 11 uur, om 13u30 start de 4 km, de kidsrun om 14 (…) Lees het hele bericht

heksen-en-griezels-zijn-baas-in-bolderberg

Heksen en griezels zijn baas in Bolderberg

Ook Bolderberg werd vrijdagavond gedomineerd door heksen en andere mysterieuze figuren. De Haloweenwandeling van FC Bolderberg werd bijzonder druk bijgewoond en onderweg wachtten verschrikkingen maar ook mooie decoraties. (meer foto's van Yves Maex)

massa-volk-voor-griezeltocht

Massa volk voor griezeltocht

Voor de griezeltocht van de vrije lagere school De Springplank in Heusden-Centrum is vrijdagavond een massa volk opgedaagd. Vooral ouders met kinderen gingen op pad voor een haloweenwandeling vol aangename en minder aangename verrassingen, een parcours dat slingerde van het voetbalterrein tot aan De Veen. Achteraf kan iedereen zich verwarmen aan drankjes en hapjes en de apotheose was het vuurwerk.(meer foto's van Bart Claes)

si-heusden-zolder-klopt-antwerpen

SI Heusden-Zolder klopt Antwerpen

in het zaal voerbal heeft MFC SI Heusden-Zolder Antwerpen verslagen met 12-3. Antwerpen is op geen enkel moment in de wedstrijd geweest en had het heel lastig met de hoge pressing en de snelle balcirculatie van SI. Naarmate de wedstrijd vorderde, raakten de bezoekers meer en meer gefrustreerd, wat resulteerde in 2 rode kaarten. Ook Rossi kreeg rood. Volgende week mag SI speelt SI de topper tegen Leopoldsburg.

een-kus-voor-70-jaar-huwelijk

Een kus voor 70 jaar huwelijk

Feest vandaag in de Bosbessenstraat want Giuseppe Cavirani en Pierina Cortesi vierden hun platina huwelijksjubileum, en 70 jaar getrouwd zijn, da's niet iedereen gegeven. Giuseppe is geboren in 1921 in Ortonovo (Italië), Pierina een jaar later in datzelfde dorp, de streek van San Remo. Het is daar dat ze in 1941 in het huwelijksbootje stapten. Ze kwamen hier terecht omdat Giuseppe in de mijn kwam werken, ondergronds. Ze hebben liefst 8 kinderen, 7 dochters en (…) Lees het hele bericht

van-reusachtige-lofts-tot-winkels

Van reusachtige lofts tot winkels

Er is nog veel werk aan de winkel, maar uiteindelijk zal het Centraal Magazijn een unieke samengaan van wonen, winkelen en werken worden. De gelijkvloerse verdieping wordt zo ingericht dat er grote winkels - vanaf 1.000 m² - onderdak kunnen vinden. Vrachtwagens kunnen zelfs binnenrijden om te leveren. Op de eerste verdieping komen kantooruimtes, waarvan de grootte in te richten valt, en parkeerruimtes voor de kantoren en de lofts. De verdiepingen daarboven worden ingericht als lofts met (…) Lees het hele bericht

magazijn-verenigt-winkels-kantoren-en-lofts

Magazijn verenigt winkels, kantoren en lofts

In het Centraal Magazijn, het vroegere magazijn van de mijn, is vrijdag de nieuwe bestemming voorgesteld. Het gaat om een gebouw met de oppervlakte van 2 voetbalterreinen dat dateert uit 1958 met draagvloeren over 4 verdiepingen. Bruno Buyse van Immofamco: "We gaan van dit geweldige gebouw op een unieke locatie een mix maken van 40 lofts, kantoren op de eerste verdieping en commerciële ruimtes op de gelijkvloerse verdieping. Er blijft ook ruimte open waar er occasioneel evenementen (…) Lees het hele bericht

beperkt-brandje-in-eethuis

Beperkt brandje in eethuis

Kort voor twee uur vanmiddag is de brandweer uitgerukt voor een brandje in de Grillhouse langs de Koolmijnlaan. Daar was vuur gekomen in de afzuiginstallatie. De brand was snel onder controle en de schade bleef beperkt.

het-weer-t-blijft-zacht

Het weer: 't blijft zacht

Hogedrukgebieden over het oosten en zuiden van Europa zijn van belang voor het weerbeeld in onze streken. Aan de westelijke flank van deze hogedrukgebieden komen storingen opzetten, maar die worden zeer sterk verzwakt en brengen bij ons voornamelijk wolkenvelden en in mindere mate neerslag.
Morgen wisselen wolken en opklaringen elkaar af. Het is meestal droog en het kwik kan oplopen tot 17 graden. Na de middag komt er meer bewolking voor.
Zondag is het nevelig en bewolkt in de ochtend. (…) Lees het hele bericht

politiezone-blijft-autonoom

'Politiezone blijft autonoom'

Als het aan burgemeester Sonja Claes ligt blijft Heusden-Zolder een autonome politiezone. Eerder deze week had de nationale werkgroep veiligheid geopperd dat het beter zou zijn dat politiezones met minder dan 75 personeelsleden zouden fuseren. In Limburg gaat het om Heusden-Zolder, Houthalen-Helchteren, Halen/Herk-de-Stad/Lummen en Voeren. Drie dus in onze regio. Een fusie zou efficiënter en kostenbesparend zijn, maar burgemeester Claes is niet overtuigd. "Toen de gelegenheid zich aandiende (…) Lees het hele bericht

porsches-nemen-circuit-in

Porsches nemen circuit in

Circuit Zolder werd zowat volledig ingepalmd door Porsches tijdens de Penders Porsche Trackdays. (meer foto's van Davy Neuteleers)

zoek-de-verschillen

Zoek de verschillen

Warre Borgmans is een straffe acteur, dat bewees hij donderdagavond in Muze nog maar eens met 'Eindelijk! Hamlet!. (foto Lenscollectief)

nv-a-raadslid-boos-op-gemeentediensten

NV-A-raadslid boos op gemeentediensten

Simonne Janssens-Vanoppen (NV-A) heeft op de gemeenteraad fel uitgehaald naar de gemeentediensten omdat die zich volgens haar niets aantrekken van de noodzakelijke adviezen rond toegankelijkheid. Aanleiding is het dossier rond de bouw van het nieuwe clubhuis van Tennisclub Heusden. Daarbij was geen voorafgaandelijk advies gevraagd aan de gemeentelijke adviesraad voor toegankelijkheid. En daardoor zijn volgens haar een aantal toegankelijkheidsproblemen geslopen die in de mate van het (…) Lees het hele bericht

hoe-zit-het-met-financien-na-dexia-crash

Hoe zit het met financiën na Dexia-crash?

De financiële situatie van de gemeente na het Dexia-débâcle is even ter sprake gekomen op de gemeenteraad. Tony Beerten (Nieuw) vroeg een bespreking van de toestand op de gemeenteraad, omdat volgens hem door verkeerde keuzes zware verliezen worden geleden. De bespreking is doorverwezen naar de commissie, maar Beerten diende wel een schriftelijk verzoek in bij de secretaris zodat het op de volgende raad moet besproken worden. Ook Vlaams Belang overhandigde een uitvoerige nota (…) Lees het hele bericht

oude-bib-documenten-op-sluikstort

Oude bib-documenten op sluikstort

Gemeenteraadslid Jan Jans (Vlaams Belang) heeft in het bos nabij het containerpark sluikstort aangetroffen met een stapel documenten. Het blijkt te gaan om oude documenten van de bibliotheek. Aan het eind van de gemeenteraad sprak hij zijn verbazing uit over het sluikstort en vroeg zich af hoe het daar kwam. Niemand kon hem daar antwoord op geven, maar ook burgemeester Sonja Claes trad hem bij dat zoiets niet kan.

nieuw-vraagt-duidelijkheid-van-schepen

Nieuw vraagt duidelijkheid van schepen

De gemeenteraad begon vanavond met een herdenkingstekst en een minuut stilte voor de overleden Frits Schubert uit Bad Arolsen, die mee aan de wieg stond van de verbroedering. Opvallend meer belangstelling voor de gemeenteraad dan gemiddeld, ongetwijfeld omwille van de perikelen binnen de (afgekalfde) meerderheid. Burgemeester Claes las een korte brief van Mario Borremans voor waarin die zijn ontslag uit de fractie aankondigt. Tony Beerten (Nieuw) vroeg dat Borremans tegen de (…) Lees het hele bericht

heusden-zolder-heeft-vdab-servicepunt-zorg

Heusden-Zolder heeft VDAB Servicepunt Zorg

Heusden-Zolder krijgt 1 van de 4 Limburgse VDAB Servicepunten Zorg die vandaag zijn voorgesteld door Vlaams minister van Welzijn Jo Vandeurzen en gedelegeerd bestuurder Fons Leroy van de VDAB. In die Servicepunten (SPZ) wil de VDAB iedereen informeren over de job- opleidingsmogelijkheden en loopbaankansen in de zorgsector. De consulenten van het SPZ zullen opleidingen en vacatures voorstellen aan werkzoekenden en werknemers, vraag en aanbod op elkaar afstemmen en de relatie tussen de VDAB en de (…) Lees het hele bericht

sint-jansbos-krijgt-streekeigen-bomen

Sint-Jansbos krijgt streekeigen bomen

De vzw Limburgs Landschap gaat het Sint-Jansbos in Heusden omvormen tot een streekeigen bos. Lila is sinds kort eigenaar van het bos en werkt nu aan een beheersplan. Na de goedkeuring daarvan, kunnen de werken beginnen, al zal dat pas in juli 2012 zijn, na het broedseizoen. Op de eerste plaats worden de exoten - bomen die eigenlijk in onze streken niet thuishoren - gekapt. Het gaat dan om de Corsicaanse den, de vogelkers en de pseudoacasia. Die woekeren doordat ze geen belagers hebben (…) Lees het hele bericht

vanochtend-gezien

Vanochtend gezien

Is het u vanmorgen ook opgevallen hoe de zonsopgang voor een regelrecht kleurenspekakel aan de hemel zorgde? (foto's Gust Ischen en Yves Maex)

afbraak-bruggen-wordt-spektakelstuk

Afbraak bruggen wordt spektakelstuk

De firma Baldewijns & co zal de twee bruggen over de E 313 op de verkeerswisselaar in 24 uren tijd slopen. De werkzaamheden starten vrijdagavond om 20 uur. Daarbij worden 20 sloopmachines aan de twee bruggen tegelijk ingezet. Het puin gaat vervolgens naar de Dossche-site. De afbraak zal alleszins een spectaculaire operatie worden. Op dit filmpje krijg je daarvan een voormaakje.

cdenv-plus-hoopt-op-samenwerking

CDenV-Plus hoopt op samenwerking

Ook CD&V-Plus heeft pas vanavond het ontslag uit de fractie van eerste schepen Mario Borremans vernomen. In een bijzonder korte reactie stelt het CD&V-Plus bestuur dat ze het ontslag betreuren en dat ze de voorbije jaren hard hebben gewerkt aan een goed beleid. Ze hopen ook nog in de toekomst met Borremans op een contructieve manier samen te werken in het belang van de gemeente en de bevolking".

vandaag-gezien-26-oktober-2011

Vandaag gezien

De verstopte riolering in de omgeving van Het Heem was vandaag nog altijd niet opgelost. Zowat heel het buizenstelsel in de straat zit vol wortels. Een gespecialiseerde firma is opnieuw urenlang zoet geweest met het verwijderen van die wortels. Als die mannen daar nog lang bezig blijven, gaan ze zelf nog wortel schieten. (meer foto's van Julien Maebe)

meerderheid-is-gebroken

Meerderheid is gebroken

Doordat Mario Borremans uit CD&V-Plus is gestapt heeft de coalitie van CD&V-Plus, Open-VLD en NVA geen meerderheid meer. Eerder stapten immers al Lode Schops en Selahattin Özer uit CD&V. De meerderheid werd nog een tijd in stand gehouden doordat Sevim Murat van SP.a naar Open-VLD overstapte. De meerderheid heeft 15 leden, de oppositie 15. 't Zullen dus nog spannende maanden worden.

schepen-mario-borremans-uit-cdenv-plus

Schepen Mario Borremans uit CDenV-Plus

FLASH Eerste schepen Mario Borremans stapt uit de CD&V-plus fractie. Dat heeft hij zojuist bekend gemaakt. Hij gaat nu zetelen als onafhankelijke, maar zegt dat hij niet overal zal tegenstemmen, hij zal zijn houding bekijken per keer. Over de reden voor zijn uitstap, blijft hij op de oppervlakte. "Ik dank de partij voor de kansen die ze mij heeft gegeven maar ben de jongste tijd niet gelukkig met de gang van zaken, zeker binnen het bestuur. Ik ga deze legislatuur uitdoen, daar heb ik ook hard voor gewerkt; Wat ik volgend jaar bij de verkiezingen zal doen, zal ik de komende maanden uitmaken."

brugpuin-wordt-naar-dosscheterrein-gebracht

Brugpuin wordt naar Dosscheterrein gebracht

Als volgend weekend de grote werkzaamheden op het voormalige Klaverblad worden uitgevoerd, dan komt er heel wat bouwpuin vrij. Er worden immers twee bruggen afgebroken. De firma Baldewijns mag het puin tijdelijk opslaan op het voormalige Dosscheterrein in Viversel. Daarom heeft de gemeente Lummen voor vier dagen de tonnagebeperking in de Rekhovenstraat opgeheven. Nog tijdens hetzelfde weekend wordt  het puin opnieuw naar het Klaverblad gebracht. Daarmee wordt de fundering aangelegd onder het nieuwe asfalt.

laatste-fase-van-de-verkeerswisselaar

Laatste fase van de verkeerswisselaar

Nadat vorig weekend de nieuwe bruggen over de E 314 bij de verkeerswisselaar in Lummen in gebruik zijn genomen, start het Agentschap Wegen en Verkeer nu vrijdagavond met de laatste cruciale fase. In 4 dagen tijd zal de aannemer onder andere 2 bestaande bruggen onder de E313 afbreken, 2 tijdelijke bruggen verwijderen en deze 4 bruggen vervangen door de 2 brugdekken die tijdens de voorbije maanden langs de E313 werden gebouwd. Dat zal vier dagen en vijf nachten voor hinder zorgen. Er gelden (…) Lees het hele bericht

cambodjaanse-kleuterscholen-onder-water

Cambodjaanse kleuterscholen onder water

Gisteren melden we al dat de opbrengst van de kunstverkoop tijdens de tentoonstelling van Art 27 vzw volgende maand, onder meer naar schooltjes in Phum Pang, Cambodja gaat. Lieke Coenegrachts die ginder werkzaam is, laat ons ondertussen weten dat ze het geld meer dan ooit kunnen gebruiken. Het regenseizoen slaat dit jaar hard toe in Cambodja en daardoor heeft het land met erge overstromingen te kampen. Ook twee kleuterscholen staan momenteel onder water, met alle gevolgen vandien. (…) Lees het hele bericht

warre-en-nigel-komen-naar-muze

Warre en Nigel komen naar Muze

De komende dagen staan er weer twee grote namen op het podium van Muze. Morgenavond speelt Warre Borgmans (foto) 'Eindelijk! Hamlet!' (€16, €13). Vrijdag en zaterdagavond is het telkens de beurt aan Nigel Williams met zijn nieuwste programma 'Working Class Hero' (€18, €15). Voor de drie voorstellingen zijn nog wat tickets beschikbaar, tel naar 011-80 80 98 of reserveer online via Muze.be

infosessies-voor-kandidaat-onthaalouders

Infosessies voor kandidaat-onthaalouders

Zoals we onlangs al meldden, is Landelijke Kinderopvang nog altijd op zoek naar nieuwe onthaalouders in de streek. Het gaat om een mensen die overdag thuis kinderen tussen 0 en 3 jaar opvangen, voor en na schooltijd en op vakantiedagen kunnen dat ook kinderen tot 12 jaar zijn. Voor nieuwe kandidaten en geïnteresseerden organiseert Landelijke Kinderopvang twee info-momenten namelijk op dinsdag 8 november om 19 uur en maandag 12 december om 13u30, telkens in cultuurcentrum Muze. Voor meer informatie: 070/24 60 41, limburg[!]LandelijkeKinderopvang.be of www.LandelijkeKinderopvang.be

vandalen-treffen-domherenhuis

Vandalen treffen Domherenhuis

Er hebben vannacht weer maar eens vandalen toegeslagen. Deze keer moesten ramen van de voormalige kapel aan het Domherenhuis eraan geloven.

het-weer-tijdelijk-nat

Het weer: tijdelijk nat

Een storing schuift traag van west naar oost over onze regio en is verantwoordelijk voor een sombere en regenachtige dag. Na deze storing bouwt een wig van hogedruk op en wordt het droog. Op het einde van de week en tijdens het weekend is een hogedrukgebie over onze streken weerbepalend.
Vandaag is het een sombere en regenachtige dag. Drogere perioden wisselen af met perioden van lichte regen. Er staat een matige wind en het kwik komt niet hoger dan 11 graden.
Morgen is er kans op mist (…) Lees het hele bericht

welke-supermarkten-zijn-het-goedkoopst

Welke supermarkten zijn het goedkoopst?

Test-Aankoop heeft een grootschalig onderzoek gedaan naar de prijzen in de supermarkten in Vlaanderen. Aan de hand van prijsindexen en 'goederenkorven' werd daarbij gezocht naar de goedkoopste supermarkten in elke provincie. In Heusden-Zolder werden de GB en de Aldi, allebei gelegen in de Koolmijnlaan, in het onderzoek opgenomen. De resultaten vind je hier

kunstverkoop-art-27-voor-schoolprojecten

Kunstverkoop Art 27 voor schoolprojecten

Op 1 november opent in het voormalige rijkswachtgebouw in de Pastoor Van Mierlolaan de expo van Art 27 vzw. Ieder jaar rond deze tijd brengt die een 30-tal binnen- en buitenlandse kunstenaars samen in een verlaten gebouw. De werken zijn telkens geïnspireerd op de tijdsgeest, thema is deze keer 'Grote Verwachtingen' waarvoor de organisatoren te leen gingen bij 'Great Expectations' van Charles Dickens. Zorgen de financiële crisis, de revoluties, de politieke (…) Lees het hele bericht

richie-stelt-tentoon-in-bilzen

Richie stelt tentoon in Bilzen

Drukke tijden voor de cartoonisten uit Heusden-Zolder, Bob Vincke en Richard Demot stellen niet alleen tentoon in het Duitse Brilon.Van Richard Demot (Richie) kan je momenteel ook dichter bij huis werk gaan bekijken, In de bibliotheek van Bilzen stelt hij nog tot 6 november tentoon samen met Dré Mathijs (Dré) en Tony Houbrechts (Cartoni). Ze exposeren er een reeks cartoons rond het thema van bibliotheek en boeken, niet toevallig is de tentoonstelling geopend tijdens de week van de (…) Lees het hele bericht

kapellen-worden-opgeknapt

Kapellen worden opgeknapt

Voorbijgangers dachten even aan wonderbaarlijke verschijnselen toen ze vandaag aan de Sint-Annakapel, hoek Meylandtlaan-Sint-Annastraat, een wolk ten hemel zagen stijgen. Een werknemer van het bouwbedrijf Bloemen was er aan het werk om de kapel een opknapbeurt te geven. De voegen worden uitgeslepen, slechte stenen vervangen en alles weer netjes ingevoegd. Nadien volgen nog twee andere kapellen. Tegen de winter moet de klus geklaard zijn. (meer foto's van Julien Maebe)

inbrekers-op-pad-3

Inbrekers op pad

Een inwoner van de Poorthoevestraat stelde zondagavond bij zijn thuiskomst vast dat zijn garage was opengebroken en dat alles overhoop was gehaald. Ook eerder dit weekend zijn al enkele diefstallen gepleegd.

nieuwe-bruggen-verkeerswisselaar-zijn-klaar

Nieuwe bruggen verkeerswisselaar zijn klaar

Volgende nacht gaan de 2 nieuwe bruggen boven de E 314 aan de verkeerswisselaar Lummen open. Vanaf dinsdagochtend, ten laatste 5 uur, zal het verkeer van Hasselt naar Leuven en van Antwerpen naar Genk over de nieuwe routes rijden. Voor de omschakeling wordt de signalisatie aangepast. Eerst zal de aannemer een portiek plaatsen boven de afslag Antwerpen – Leuven. Hiervoor wordt de afslag tijdelijk afgesloten tussen 23.30 uur en 2.00 uur. Het verkeer van Antwerpen naar Leuven wordt dan tijdelijk (…) Lees het hele bericht

de-familie-frederix-blies-verzamelen

De familie Frederix blies verzamelen

In de fanfarezaal in Heusden verzamelden de afstammelingen van Jozef Frederix en Mathilde Schroyen voor hun derde 'neven- en nichten Frederixfeest'. Twee tantes van de 'clan' zijn nog in leven: tante Jeanne en tante Marguerite, en die werden uiteraard in de bloemetjes gezet. Er werd zelfs een familielied gezongen, op muziek van Armand Preud'homme en tekst van Tony Elsen.

olympia-blijft-winnen

Olympia blijft winnen

Ook zijn tweede wedstrijd in 1ste nationale heeft petanqueclub Olympia Heusden gewonnen, met 6-3 tegen Mol. Dat belooft voor volgende zaterdag om 14 uur want dan is er thuis de topmatch tegen Alosta Aalst.   In 2de provinciale kreeg Olympia A een pandoering van dorpsgenoot Boekt met 2-7, terwijl Olymoia B nipt wist te winnen bij leider Sparrendal Lanaken: 4-5.

spikes-zijn-ingereden-voor-himalaya

Spikes zijn ingereden voor Himalaya

Voor Luc Reynders is het aftellen geblazen want nu donderdag vertrekt hij voor zijn fietstocht in het Himalayagebergte. Hij is alvast zijn 'spikes' gaan inrijden, dat zijn een soort spijkerbanden waarmee hij ginder in de sneeuw en op gladde ondergrond overeind moet kunnen blijven." Ik moet deze spikes nu inrijden, het is noodzakelijk dat ze vooraf een 40-tal km op asfalt hebben afgelegd. Je mag alleen niet heftig versnellen of afremmen, en opletten op tegels bijvoorbeeld. Deze (…) Lees het hele bericht

een-unit-is-geen-quartet

Een unit is geen quartet ...

Zondagavond blies de Arne van Coillie Unit de temperatuur in het Muzecafé weer flink de hoogte in. Geen quartet dus maar een unit omdat dat een trapje hoger op de post-bepop trap staat: er is gezocht naar muzikanten wiens persoonlijkheid past in de muziek en vice versa. De solo's van Andy Declerck op sax en tenorsax, afgewisseld met Arne van Coillie op keyboards maakten het af. (meer foto's van Ria De Clerck)

zolder-walst-over-koksijde

Zolder walst over Koksijde

Dat KBBC Zolder A vertrouwen had geput uit zijn bekeravontuur van vrijdag was duidelijk, het maakte dan ook brandhout van Koksijde: 114-70. In het eerste kwart werden de kustjongens al meteen verpletterd met 42 thuispunten. Ster van de avond was Jonas Delalieux (foto) een eigen jeugdspeler, die maar liefst 31 punten scoorde en de rebounds aan elkaar reeg.

twee-maal-vier-generaties

Twee maal vier generaties

Vandaag is Yana Caubergs gedoopt in Berkenbos. Yana is drie maanden en samen met zusje Febe (5) de dochter van Cindy Thones (33), kleindochter van Marie-Louise Aerts (55) en achterkleindochter van Maria Schepers (79). Samen vormen ze dus twee x vier generaties of 'twee viergeslachten' zoals dat vroeger werd genoemd.

ruime-zege-voor-rc9

Ruime zege voor RC9

In het rugby heeft RC9 een ruime 0-37 overwinning bij Leuven behaald. Vanaf het begin speelde RC9 aanvallend en al na enkele minuten werd de eerste try afgedrukt. In de scrums werd Leuven verpletterd door de zware jongens van RC9. Toch verdedigde Leuven zeer agressief en konden ze in de ruck meerdere malen de bal van RC9 stelen. RC9 kon via een mooi samenspel telkens de wing bereiken

een-pluim-voor-de-mijlpaal

Een pluim voor De Mijlpaal

Onder ronduit massale belangstelling is zondag de tentoonstelling 'Andermans Veren' geopend in galerij De Mijlpaal. Na een inleiding door Lut Maris van De Mijlpaal gaven Gustaaf Verswijver, conservator van het Afrikamuseum in Tervuren en antropoloog Patrick Berben een uiteenzetting over de indianen en vooral het belang van de veren. De veren kan je dus in alle mogelijke kleuren en vormen zien op de expo, maar vooral ook in hun betekenis. Ook van Koen Vanmechelen zijn er 'veren' (…) Lees het hele bericht

laurens-vanthoor-eindigt-zesde

Laurens Vanthoor eindigt zesde

Laurens Vanthoor (Dallara-VW) is zesde geworden in het Formule 3 Europees Kampioenschap. Zondag eindigde hij in de slotmanche op Hockenheim twaalfde geworden. In de eindrangschikking eindigt hij met 189 punten, dat zijn er 217 minder dan Europees kampioen, Roberto Merhi die werkelijk outstanding was dit seizoen. Vanthoor heeft een aantal tegenslagen gekend, maar had vooraf de lat toch hoger gelegd dan een zesde plaats.

bolderberg-gelijk-statie-scoort

Bolderberg gelijk, Statie scoort

Ook een topper in vierde provinciale C waar leider Bolderberg achtervolger SK Meldert ontving, het werd 2-2 waardoor het vooraan nauwelijks wijzigt. (foto Yves Maex) Die van Statie Zolder wisten weer van wanten want ze stuurden Terkoest Alken met een 5-0 huiswaarts.

gelijkspel-voor-anadol

Gelijkspel voor Anadol

In vierde provinciale A heeft FC Anadol 1-1 gelijk gespeeld tegen GT Lommel Kolonie

vrijheid-blijft-het-goed-doen

Vrijheid blijft het goed doen

In derde provinciale A van het voetbal heeft Vrijheid Zolder de topper op Flandria Paal met 1-2 gewonnen, Daarmee doet Vrijheid een schitterende zaak in de top van het klassement.

kvv-laat-het-weer-liggen-1

KVV laat het weer liggen

In eerste provinciale heeft KVV Heusden-Zolder met 2-1 verloren bij Zepperen. Na 8 minuten bracht Peter Jeunen de bezoekers 0-1 voor. Halfweg de tweede helft stond het gelijk en enkele minuten voor tijd viel de winning goal. De wedstrijd werd opnieuw gekenmerkt door een reeks onbenutte kansen van KVV en omstreden beslissingen van de scheidsrechter, die Zepperen op 2 en Heusden-Zolder op 1 rode kaart trakteerde.

op-weg-naar-de-egyptische-ardennen

Op weg naar de Egyptische Ardennen

De 6de jaars van De Brug in Heusden zijn vanmorgen in het station van Hasselt vertrokken voor een weekje bosklassen. De 22ste editie staat in het teken van het oude Egypte waarbij ze zich op de strip Papyrus baseren. Onder leiding van farao Marc en zijn hogepriesteressen verblijven ze een weekje in een kasteel in de Ardennen. En ook al is het maar tot volgende vrijdag, bij sommige ouders en kinderen werd een traantje weggepinkt. (meer foto's van Bart Claes)

vck-bolderberg-hoopt-op-terugmatch

VCK Bolderberg hoopt op terugmatch

In het volleybal heeft VCK Bolderberg zijn heenwedstrijd voor de beker met 3-2 verloren bij Racing Genk B. De thuisploeg kreeg in de sets een voorgift van 4 punten en benutte die ook ten volle. In de eerste set konden de bezoekers dat nog goedmaken maar in de tweede kregen ze 'kletsen'. Een overwinning in de derde voedde nog even de hoop op een goede afloop, maar de thuisploeg kon de onzekerheid van Bolderberg uitbuiten. De terugwedstrijd zal soelaas moeten brengen. Setstanden: 21-25, 25-19, 23-25, 26-24 en 15-12.

de-reuzenkoppen-krijgen-vorm

De reuzenkoppen krijgen vorm

Specialisten van de Academie voor Beeldende Kunsten zijn hard aan het werk om de historische Heusdense reuzen Jef Turf en Trees Slam weer 'uitrukklaar' te maken. Ze hebben nu hun gietlaag opgesmeerd gekregen. Daarna wordt het gipsen geraamte er rond gemaakt om nadien de klei te verwijderen en de definitieve koppen te gieten. Daarna is natuurlijk het werk nog niet af, er moet onder meer geschilderd worden, de lichamen in riet moeten nog vervaardigd worden, de kleding, ... een operatie die veel tijd en geld kost en hopelijk rondraakt tegen 11 juli volgend jaar. (meer foto's van Julien Maebe)

sk-heusden-verliest-op-counters

SK Heusden verliest op counters

In vierde provinciale A verloor SK Heusden 06 met 2-0 bij FC Lillonia, de bezoekers werden tweemaal op de couter gepakt.

ham-te-sterk-voor-viversel

Ham te sterk voor Viversel

In de derde provinciale A van het voetbal heeft Standaard Viversel vanavond met 0-3 thuis verloren tegen KFC Ham United. Ham springt daardoor voorlopig naar een tweede plaats.

verkeer-in-de-knoop-door-botsing-e-313

Verkeer in de knoop door botsing E 313

Het verkeer in West-Limburg heeft vanmiddag enkele uren in de knoop gezeten nadat op de E 313 in Lummen een kop-staartbotsing gebeurde. Een jong koppel reed met de auto voluit in op een andere, de brandweer moest het kopel bevrijden. De bestuurder raakte zwaar gewond en is naar het Jessziekenhuis in Hasselt gebracht. Zijn vriendin en de bestuurder van de andere auto waren lichter gewond,en zijn naar het Sint-Franciskusziekenhuis in Heusden afgevoerd

scholieren-fietsen-hun-kampioenschappen

Scholieren fietsen hun kampioenschappen

Als je spreekt over scholensporten, dan denk je aan atletiekmeetings en voetbal- of baskettornooien tussen verschillende scholen. Maar vandaag hadden op Circuit zolder de SVS-kampioenschappen wielrennen plaats. De inzet was enorm en er zitten duidelijk weer een aantal talenten aan te komen. Bij de 14-jarigen zijn Tuur en Ward Lemmens, een tweeling uit Viversel die uitkomt voor het Sint-Franciscuscollege, eerst en tweede geëindigd. Ze maakten het verschil in een spannende sprint. (Meer foto's van Davy Neuteleers)

vanthoor-op-podium-in-hockenheim

Vanthoor op podium in Hockenheim

In het Duitse Hockenheim vindt dit weekend het slot van de formule 3 Euroseries plaats. In de eerste race vandaag heeft Laurens Vanthoor het podium gehaald. Hij werd derde na de Spanjaard Merhi en de Zweed Rosenqvist.Vanthoor was vanop de vierde startpositie vertrokken.

braziliaanse-veren-in-de-mijlpaal

Braziliaanse veren in De Mijlpaal

Morgen om 15 uur opent in De Mijlpaal het tentoonstellingsproject 'Andermans Veren'. Het gaat om de veren waarmee de Amazone-indianen zich tooien, bestudeerd en vastgelegd in foto’s door antropoloog Patrick Berben én de veren van kippen, het resultaat van een kruising in het kader van het kippenproject gefotografeerd door kunstenaar Koen Vanmechelen. Aanleiding is trouwens Europalia 2011 dat Brazilië in de kijker zet. Vedertooien zijn nog steeds een (…) Lees het hele bericht

la-matanza-songs-tot-leven-gebracht

La Matanza Songs tot leven gebracht

Een première heeft altijd iets speciaals, zo ook het nieuwe programma 'La Matanza' dat Kris De Bruyne gisteravond op het Muze-podium bracht. De eigenzinnige teksten van De Bruyne - soms zwaar maatschappijkritisch dan weer diepgevoelig - verplichten de toehoorder om even stil te staan of wat dieper te graven. Zijn uitstekende begeleidingsgroep bracht La Matanza Songs mee tot leven. Ook de gelijknamige CD is trouwens de moeite waard. (meer foto's van Ria De Clerck)

zolder-maakt-het-tweedeklasser-moeilijk

Zolder maakt het tweedeklasser moeilijk

In het basketbal heeft Zolder zijn wedstrijd voor de beker van Vlaanderen tegen tweedenationaler Zwevezele met 80-89 verloren. De thuisploeg liet zich niet doen en kon haar voorgift lange tijd verdedigen. Pas halfweg het derde kwart kon Zwevezele voorsprong nemen. Zolder stapt met opgeheven hoofd uit de beker van Vlaanderen en is alvast gemotiveerd om morgen in de competitie Kokszijde te ontvangen.

fritz-schubert-uit-bad-arolsen-overleden

Fritz Schubert uit Bad Arolsen overleden

In het Duitse Bad Arolsen is donderdag Fritz Schubert overleden. Samen Jef Smets was hij destijds de grondlegger van de verbroedering tussen het toenmalige Zolder en garnizoenstad Arolsen. In de loop der jaren zijn de contacten gegroeid, en was Schubert vaak hier te gast tijdens festiviteiten maar ook voor privé-bezoeken en omgekeerd ontving hij veel bezoekers uit Heusden-Zolder. In Bad Arolsen heeft hij de 'Verkehrswacht' opgericht, daarvoor werd hij meermaals gehuldigd, en voor (…) Lees het hele bericht

dode-en-zwaargewonde-bij-botsing-1

Dode en zwaargewonde bij botsing

Bij een ongeval op de Laan op Heusden in Koersel, net over de gemeentegrens, zijn vanmorgen vroeg een dode en een zwaargewonde gevallen. Rond kwart voor zeven begon een auto te slippen en reed frontaal op een vrachtwagen uit de tegenovergestelde richting. De brandweer van Heusden-Zolder kwam ter plaatse om de slachtoffers te bevrijden. De passagier is ter plaatse overleden, de bestuurder is in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht. Door het ongeval bleven de Laan op Heusden en de Koerselsebaan een tijdlang afgesloten.

la-baracca-heropend-in-nieuw-kleedje

La Baracca heropend in nieuw kleedje

Met een receptie, toespraken, optredens en een feest is vrijdagavond het vernieuwde Ontmoetingscentrum La Baracca op Lindeman officieel geopend. De voorbije maanden hebben de lokalen een complete metamorfose ondergaan, een investering van 125.000 euro door de gemeente. Tegelijk werd een nieuw bestuur samengesteld, met p dit moment telkens twee afgevaardigden van de vereniging AMCLI, zaalvoetbalclub La Baracca en de parochie. Maar het is de bedoeling dat uit te breiden. La Baracca is meer dan een (…) Lees het hele bericht

sporters-met-handicap-fietsen-op-circuit

Sporters met handicap fietsen op circuit

Om gehandicapten sportmedisch beter te kunnen begeleiden, bundelen het Limburgs Sportmedisch Adviescentrum (Adlon) en Circuit Zolder de krachten. Gehandicapte sportievelingen kunnen vanaf nu elke maandag van 18 uur tot 20u30, onder professionele sportmedische begeleiding, ongelimiteerd en gratis paracyclen op het verlichte circuit. Adlon richt zich tot amateur- en professionele sporters uit vele disciplines, maar ook tot G-sporters. Voor die doelgroep werken ze vanaf vandaag samen met het (…) Lees het hele bericht

10-jaar-opleiding-polyvalent-verzorgende

10 jaar opleiding polyvalent verzorgende

Het OCMW vierde de 10de verjaardag van zijn opleidingscentrum voor polyvalent verzorgende zorgkundige. In 1991 startte een klein groepje aan de opleiding gezins- en bejaardenhelpster. In 2001 volgde de opleiding polyvalent verzorgende die niet alleen gericht was op de thuiszorg, maar ook op het werken in de woon- en zorgcentra. Om de kwaliteit te verbeteren werd in 2009 het kwaliteitslabel van het ESF behaald en volgde de verhuizing naar het nieuwe opleidingscentrum in de (…) Lees het hele bericht

op-zoek-naar-kadhafi-in-heusden

Op zoek naar Kadhafi in Heusden?

Misschien dat de buurtbewoners van Het Heem vandaag wel dachten dat ze ook bij ons op zoek waren naar Kadhafi in de rioleringsbuizen. Maar neen, er zijn daar al een tijdje problemen met de riolering die maar niet opgelost geraakten. Nu is een gespecialiseerde firma ingeschakeld met camera en minibosmaaier. Op die manier zijn de wortels die er jarenlang hebben gewoekerd, verwijderd. Geen blubber meer dus bij felle regen. (meer foto's van Julien Maebe)

jeugdbewegingen-zijn-baas-op-school

Jeugdbewegingen zijn baas op school

Vandaag was het dus de Dag van de Jeugdbeweging. Overal trokken de jongeren naar school in het uniform van de jeugdbeweging waarbij ze aangesloten zijn. De lagere scholen VBS Boekt, VBS Bolderberg, VLS De Brug, VBS ’t Molenholleke namen deel aan de krijtactie op de speelplaats. De mooiste krijttekening wordt bekroond met een bezoek aan het Berenhuis en de brandweer. Maar ook aan het Sint-Franciscuscollege ging deze dag niet ongemerkt voorbij. De dappersten overwonnen afgelopen nacht de (…) Lees het hele bericht

het-weer-zonnig-weekend

Het weer: zonnig weekend

Een krachtig hogedrukgebied over Oost-Europa evacueert naar het noordoosten, waardoor de weg vrij gemaakt voor storingen, die dan over ons land kunnen trekken. Eerst volgen echter nog enkele zonnige dagen.
Morgen staat er flink zonnig weer op het programma met nauwelijks wolken. Na een koude start met lichte vorst of grondvorst kan het kwik oplopen tot 13 graden.
Zondag wordt het zachter bij 17 graden. De matige wind kiest voor het zuiden en er is veel zon.
Maandag kan de (…) Lees het hele bericht

verlichtingspalen-in-merelstraat-worden-vervangen

Verlichtingspalen in Merelstraat worden vervangen

In de Geenrijt zijn ze bezig met de plaatsing van de rioolbuizen voor het regenwater. Tegen woensdag of donderdag zijn ze daarmee aan huisnummer 53. Dan start fase 1C, dat is tussen de Garenstraat en de Gompartstraat, daar wordt eerst de rioolbuis van 1,80 meter gestoken. Op 2 november wordt gestart met de huisaansluitingen op het gescheiden stelsel in Geenrijt fase 1B, dat zal ongeveer twee weken duren. Het kruispunt Sint-Jansstraat Geenrijt zal vanaf 2 november aangesloten worden, zodat het enkele (…) Lees het hele bericht

de-put-klaar-voor-delayed-sunset

De Put klaar voor Delayed Sunset

De Delayed Sunset Party in Jeugdhuis De Put is ondertussen een traditie, het wordt koud buiten maar binnen in het jeugdhuis houden ze de zomer nog even vast door er onder meer een prachtig zandstrand met alle attributen te creëren. Zoals op de foto te zien, is daarvoor de voorbije dagen keihard gewerkt. Als DJ's verschijnen ook niet de eersten de besten op het podium: Stereoclash, Raffa Ciello, Audiophonic en Switten vs. Luca Barassii. De deuren gaan open om 18 uur en tickets kosten € 6. (foto Jeroen Op 't Eynde)

bamboo-cafe-nodigt-zaterdag-uit

Bamboo Café nodigt zaterdag uit

Het Bamboo Café in de Kooidries (het vroegere Havana-Café) houdt zaterdag zijn officiële opening. Het café is een zestal weken geleden geopend en heeft nu zijn draai gevonden. Voortaan zorgt in het weekend een dj voor aangepaste muziek, op zondag wordt daarbij gemikt op de 30-plussers en maandagavond is horeca-avond. Morgen is er dus de opening en is iedereen, vooral de buurt, welkom. Van 21 uur tot middernacht zijn de pintjes en hapjes gratis. Op Facebook

mine-afterwork-party-een-voltreffer

Mine Afterwork Party een voltreffer

De eerste Mine Afterwork Party donderdagavond in Den Lavaar was meteen een schot in de roos. De zaak was goed volgelopen, met vriendenklieken maar ook met opvallend veel collega's uit bedrijven. Ze genoten er van trendy hapjes en drankjes en een ambiancevol optreden van coverband Outback. Het duurde dan ook maar enkele minuten voor de eerste danspassen werden gezet. Voortaan elke derde donderdag van de maand. (meer foto's)

een-tentenkamp-in-t-college

Een tentenkamp in 't college

Een tentenkamp op een schoolspeelplaats, je ziet het niet elke dag. De leerlingen van het Sint-Franciscuscollege hebben er vanavond nochtans een opgezet. 't Is morgen de dag van de jeugdbeweging en niet alleen komen dan alle leerlingen die bij één of andere jeugdbeweging zijn, in uniform naar school. Een 70-tal leerlingen van de derde graad overnacht er ook, en ze mogen er de kou proberen te trotseren. Morgenvroeg wacht gelukkig een stevig ontbijt. Ongeveer 150 leerlingen nemen deel aan de dag. (meer foto's van Dimitri Reynders)

kris-de-bruyne-is-klaar-voor-premiere

Kris De Bruyne is klaar voor première

Kris De Bruyne was vandaag in Muze voor een repetitie voor zijn concert van morgenavond. La Matanza Songs gaat dan ook in première in Heusden-Zolder. Directeur Tom Michielsen toonde zich een tevreden gastheer. (foto Kris Vandevenne)

hoofdprijs-cite-naar-koersel

Hoofdprijs Cité naar Koersel

In het winkelcentrum Cité zijn de prijzen uitgereikt van de Braderieactie, dat gebeurde in Xplosiv, de winkel waar de hoofdprijs werd gewonnen. Die prijs - 1.240 euro aan waardebonnen - is gewonnen door de 17-jarige Lies Steenberghs uit Koersel. De tweede prijs euro – 240 euro in waardebonnen – ging naar Paula Vreven uit Heusden-Zolder en de derde - 120 euro in waardebonnen - was voor Guido Fontaine uit Helchteren.

leo-pleysier-was-in-de-bib

Leo Pleysier was in de bib

't Is nog altijd bibliotheekweek en daarom kwam auteur Leo Pleysier naar leeskring 'Het Patronaat' voor een boeiend gesprek. Zijn boeken 'Wit is altijd schoon' en 'Dieperik' werden besproken. Een auteur ontmoeten en over zijn werk praten, geeft een nieuwe kijk op de gelezen boeken. Het is meteen een uitnodiging om het hele oeuvre van de schrijver te lezen

gemeentepersoneel-voor-een-dag

Gemeentepersoneel voor één dag

Zoals we al eerder aankondigden waren vandaag 300 leerlingen van het Sinf-Franciscuscollege aan het werk bij bedrijven, instellingen en het gemeentebestuur in het kader van de Zuiddag. Ze namen voor één dag het werk van het gewone personeel over en hun loon - ongeveer 40 euro - staan ze af aan een project in Tanzania. In het gemeentehuis verzamelde het gemeentepersoneel voor één dag samen met hun diensthoofden eerst voor een briefing. (foto Ann Claes)

mine-after-work-party-in-den-lavaar

Mine After Work Party in Den Lavaar

Den Lavaar - op De Schacht - gaat vanavond met een nieuw initiatief van start. Iedere derde donderdag van de maand vindt daar voortaan de Mine After Work Party plaats. "'We gooien stoelen en tafels buiten en maken er een gezellige boel val, ideaal om met collega's en relaties naartoe te komen of te netwerken," legt Patrick Liefsoens uit. "Van 17 tot 20 uur serveert onze kok lekkere hapjes enn om 20 uur draait DJ Jo de hits aan elkaar. Rond 21 uur hebben we telkens een surprise act." Vanavond is dat de rock'n' roll coverband Outback.

wegdek-verder-opgebroken

Wegdek verder opgebroken

In de Geenrijt is de asfaltlaag nu al weggeschraapt tot op de hoek van de Gompartstraat. Dat is de voorbereidende fase voor de graafwerken voor de riolering. (foto Dimitri Reynders)

zorgwoning-van-de-toekomst-in-bolderberg

Zorgwoning van de toekomst in Bolderberg

In aanwezigheid van EU-Commissaris voor gezondheid John Dalli en Vlaams Welzijnsminister Jo Vandeurzen is in Vilvoorde op virtuele wijze de eerste steen gelegd van de Zorgwoning van de Toekomst, het nieuwe project van Living Tomorrow. Het nieuwe pand kost 16 miljoen euro en wordt gebouwd in Bolderberg. Het opent begin 2013 de deuren. In de vergrijzende samenleving wil de Zorgwoning van de Toekomst een innovatieve real-life omgeving bieden die ouder worden aangenamer en comfortabeler (…) Lees het hele bericht

tweede-periode-boekbaby-s-van-start

Tweede periode Boekbaby's van start

In de bibliotheek is de tweede uitdeelperiode van het project Boekbaby’s van start gegaan. Alle ouders van kindjes die 15 maanden worden na 1 oktober krijgen in het consultatiebureau van Kind & Gezin een uitnodiging om een peuterpakket af te halen in de bibliotheek. Dat is bedoeld voor ouders die al een babypakket ontvingen toen hun kindje 6 maanden werd. Daarmee kunnen de ouders en hun kindjes genieten van aangepaste leuke boekjes. Tijdens hun bezoek kunnen de ouders ook kennismaken met de collectie prentenboeken die de bib ter beschikking heeft.

het-weer-zonnig-maar-koud-1

Het weer: zonnig maar koud

Na de doortocht van een storing vertoeven we in koude lucht van polaire oorsprong. Aanvankelijk is de atmosfeer onstabiel, met kans op een bui. De volgende dagen zorgt anticycogenese echter voor stabilisatie en blijft het droog. De temperaturen zijn echter niet al te hoog en tijdens de nacht kan het aan de grond vriezen. In het weekend wordt het stilaan zachter.
Vanavond zijn de buien weggetrokken maar het koelt wel flink af.
Morgen is de zon geregeld van de partij. Er bestaat slechts (…) Lees het hele bericht

een-schuinsmarcheerder-in-ubbersel

Een schuinsmarcheerder in Ubbersel

In Pisa hebben ze hun scheve toren, in Ubbersel hun scheve boom. Wendy Bielen vraagt zich af hoe die boom langs de Obbeekstraat kan blijven rechtstaan.

haloweenactie-en-griezeltocht-in-heusden

Haloweenactie en griezeltocht in Heusden

Je hebt het misschien al gemerkt: in Heusden-Centrum is de jaarlijkse haloweenactie van start gegaan. Nog tot en met 28 oktober loopt in de winkels de etalagewedstrijd. Ook in lagere school De Springplank zijn de kinderen volop bezig met haloween. De school organiseert al voor de tiende keer een griezeltocht als afsluiter van de haloweenactie. Op vrijdag 28 oktober kunnen de wandelaars op de speelplaats vertrekken van 18u30 tot 20u30 voor een griezeltocht door de bossen in de buurt. (…) Lees het hele bericht

morgen-info-avond-over-11-11-11

Morgen info-avond over 11.11.11

Morgenavond om 19u30 heeft in Sint-Baaf in Eversel een 11.11.11 info avond plaats. Elk jaar opnieuw mobiliseren heel wat verenigingen hun leden en andere sympathisanten voor de 11.11.11 actie. In samenwerking met 11.11.11 en KAV en KWB Eversel wil de afdeling welzijn van de gemeente wat meer achtergrond meegeven over de actie: waar gaan de centen naartoe, waar houdt 11.11.11 zich mee bezig, hoe blijf je mensen warm maken voor een 11.11.11 actie, rond welk thema zal 11.11.11 de komende jaren actie voeren, enz …Daarnaast is het ook een avond om andere vrijwilligers te ontmoeten en ervaringen uit te wisselen.

broers-thiers-geven-forfait

Broers Thiers geven forfait

Het Team Scuderia Monza met de broers Thiers geeft forfait voor de laatste manche van het Belcar Endurance Championship komend weekend in Spa. Het was de Ferrari van het team dat enkele weken geleden in de pitlane van Circuit Zolder het zware ongeval veroorzaakte - door een technisch defect - waarbij uiteindelijk één dode viel. Het team is nog altijd onder de indruk en wil uit respect voor het slachtoffer en zijn familie niet racen. Het roept ook de andere teams op om een zwart lintje aan de spiegels te bevestigen als teken van medeleven.

bloedinzamelingen-in-de-komende-dagen

Bloedinzamelingen in de komende dagen

Het Rode Kruis houdt de komende dagen bloedinzamelingen. Op donderdag 20 oktober strijkt de ploeg van het bloedtransfusiecentrum neer in de Witte Zaal in Bolderberg en op maandag 24 oktober is het druppelen geblazen in Ons Huis in Berkenbos. Je kunt er telkens van 18 uur tot 20u30 terecht.

jongeren-eten-goedkoop-bij-topchefs

Jongeren eten goedkoop bij topchefs

Jongeren kunnen nog tot 15 november tegen voordeeltarief proeven van de Limburgse topgastronomie. Negen (jonge) Limburgse topchefs bieden jongeren tot 30 jaar een gastronomisch driegangenmenu aan voor 45 euro, wijnen en/of bieren en waters inbegrepen. Een professionele jury onder leiding van culinair adviseur Jan Buytaert heeft in heel Vlaanderen in totaal 48 chefs zorgvuldig geselecteerd en gescreend voor het project. In Limburg koos vakjury dus 9 chefs, bij hen ook Bart Vanhove van sterrenrestaurant Prêt-à-gouter in Bolderberg.

geboeid-door-de-natuur

Geboeid door de natuur

Heel wat belangstelling vanavond in de bibliotheek waar Ignace Schops een boeiende uiteenzetting gaf over biodiversiteit. De lezing maakte deel uit van de week van de bib. De veelbekroonde directeur van het Nationaal Park werd er ingeleid door de burgemeester. (meer foto's van Rudi Rykers)

gemeenteraad-heeft-toch-al-17-punten

Gemeenteraad heeft toch al 17 punten

De gemeenteraad van donderdag 27 oktober heeft 17 punten op de agenda, zonder ongelukken zit er dus geen nieuwe snelheidsrecord in. De raadsleden moeten onder meer hun goedkeuring geven aan de openstelling van een betrekking van hoofdinspecteur bij de politie ter vervanging van een commissaris die volgende zomer met pensioen gaat. Daarnaast staan nog het nieuwe reglement op vrachtwagenparkeren en een heleboel grondgebiedszaken op het programma. De raad begint om 19 uur.

parochie-berkenbos-steunt-huize-berkenbos

Parochie Berkenbos steunt Huize Berkenbos

Een delegatie van de parochie Berkenbos heeft vandaag een cheque van 550 euro overhandigd aan Huize Berkenbos in 't Weyerke. Het gaat om de opbrengst van 'Berkenbos Leeft', onder meer een fotozoektocht die vorige maand werd gehouden. Zoals bekend hebben alle leefgroepen van het nursingtehuis in 't Weyerke de naam van een parochie van Heusden-Zolder. Het was de bedoeling om op die manier de banden met de inwoners aan te halen, iets wat aardig lijkt te lukken. In Berkenbos hebben (…) Lees het hele bericht

olympia-start-goed-in-wintercompetitie

Olympia start goed in wintercompetitie

In het petanque heeft Olympia Heusden in de nationale wintercompetitie zijn eerste wedstrijd met een klinkende 2-7 van Hannut gewonnen. Die overwinning inspireerde meteen ook de B-ploeg, zij won in de eerste provinciale het Heusdense derby tegen De Berk met 5-4.

nieuwe-overwinning-voor-basket-zolder

Nieuwe overwinning voor basket Zolder

In het basketbal heeft KBBC Zolder A met 66-83 gewonnen bij Roeselare. De West-Vlamingen namen nochtans een goeie start met een snelle 20-10 voorsprong. Maar vooral onder impuls van Vanhove en Balette stoomde Zolder naar de overwinning

boompjes-uit-heusden-zolder-groeien

Boompjes uit Heusden-Zolder groeien

Onze partnerstad Brilon is niet alleen gekend om zijn historisch centrum met prachtige vakmanshuizen. In de deelgemeenten staan duizenden hectare wouden, enorme bossen waar je dagenlang kan wandelen of met de mountainbike rijden. Of in de winter sneeuwwandelingen kan maken. Maar half januari 2007 sloeg de orkaan Kyrill ook keihard toe in Brilon. Grote delen van de wouden werden gewoon met de grond gelijk gemaakt. Bomen van 20 meter hoog waarvan de stam 1,5 ton weegt, werden geknakt als lucifers; Het (…) Lees het hele bericht

afscheid-met-goede-voornemens

Afscheid met goede voornemens

Zondag na de middag werd in een zonovergoten centrum van Brilon afscheid genomen van de delegatie uit Heusden-Zolder van hun Briloner gastgezinnen. Een weekend lang zijn de vriendschapsbanden weer wat verder aangehaald met als hoogtepunt op zaterdagavond de nieuwe ondertekening van de 40 jaar oude engagementen om de wederzijdse vriendschap en samenwerking uit te bouwen. Ook zondag werd nog eens de afspraak om te werken aan verjonging herhaald.

bloemenhulde-aan-monument

Bloemenhulde aan monument

Zondagmorgen werd aan het gedenkteken voor de gesneuvelden bij de hoofdkerk van Brilon een bloemenhulde gebracht door schepen Nanda Van Ende en de vertegenwoordiger van de burgemeester van Brilon. In enkele korte toespraken werd ook verwezen naar de verschrikkingen van de oorlog. Jumelages als die tussen Brilon en Heusden-Zolder moeten ertoe bijdragen dat zulke gebeurtenissen in de toekomst niet meer mogelijk zijn.(meer foto's)

bmx-spektakel-op-terlaemen

BMX-spektakel op Terlaemen

De BMX-liefhebbers kwamen vandaag aan hun trekken langs de BMX-track op Terlaemen want daar stond de seizoensfinale van de topcompetitie op het programma. Iedereen, van de allerjongsten tot de ervaren rotten, perste er nog eens alles uit en dat zorgde voor spectaculaire races. (meer foto's van Davy Neuteleers)

brandalarm-om-vuurkorf

Brandalarm om vuurkorf

Zondagavond rond 21u15 zijn brandweer en politie uitgerukt voor een 'huisbrand' in de Schansstraat. Ter plaatse bleek het te gaan om een vuurkorf bij een tuinhuis, de vlammen waren blijkbaar wat te hoog opgeflakkerd volgens een buur die prompt alarm sloeg. De bewoner had zelf ondertussen het vuur wat getemperd.

rc9-strijdend-ten-onder-tegen-leiders

RC9 strijdend ten onder tegen leiders

In het rugby heeft RC9 met 0-38 verloren van Kortrijk, maar het heeft het de leiders erg moeilijk gemaakt. Vanaf de eerste minuut van de wedstrijd werd er langs beide kanten geknokt voor de bal. Zowel RC9 als Kortrijk speelden zeer agressief in de verdediging én de aanval. RC9 was zeer dominant in de scrums en de line-out, maar Kortrijk zocht de gaten op en kon op die manier vier try’s leggen in de eerste helft. In de tweede helft kwam Kortrijk moeizaam aan scoren toe. 10 minuten voor tijd konden de bezoekers met twee try's de 0 – 38 vastleggen.

bolderberg-stevig-leider

Bolderberg stevig leider

Ook Bolderberg heeft weer gewonnen: met 3-1 tegen Termolen. Bij de lag de uitslag al vast. Bolderberg zit nu als leider nog steviger in het zadel, twee punten meer dan Meldert en Halveweg, maar die laatsten hebben een wedstrijd meer gespeeld.

sk-heusden-kent-geen-erbarmen-voor-anadol

SK Heusden kent geen erbarmen voor Anadol

In de vierde provinciale A heeft SK Heusden 06 een specakulaire 5-2 overwinning behaald in het dorpstreffen tegen Anadol. Met die zege zit Heusden stevig in de top 5, Anadol verzinkt stilaan in de onderste regionen.

zes-doelpunten-op-vrijheid

Zes doelpunten op Vrijheid

In de derde provinciale A van het voetbal heeft Vrijheid Zolder thuis 3-3 gelijkgespeeld tegen Grote Brogel. Viversel was dit weekend vrij.

bbc-heusden-verslaat-leider-lummen

BBC Heusden verslaat leider Lummen

In het basketbal heeft BBC Heusden A met 70-53 gewonnen van Lummen A. Heusden lijkt dan toch op dreef te komen. Na de nipte zege van vorige week tegen Bilzen moest de tot nu ongeslagen leider Lummen A in het zand bijten. Na een gelijkopgaande start kon Lummen een kloof uibouwen tot 16-26. Via een tegenoffensief kon Heusden toch gaan rusten met een kleine voorsprong. Na de rust hervatte Heusden met dezelfde gedrevenheid en bouwde stilletjes aan een voorsprong. Met drie driepunters in het derde (…) Lees het hele bericht

nederlander-wint-veldrit

Nederlander wint veldrit

Vandaag werd in Ubbersel een veldrit voor eliterenners zonder
contract en voor beloften gereden. Er waren 37 deelnemers. De eerste twintig:
1. Corne van Kessel (Ned.) 10 ronden in 57:30; 2. Stijn Huys op 0:02; Jimmy Tielens op 0:06; 4. Jens Adams op 0;29; 5. Jens Gys op 0:34; 6. Patrick Gaudy; 7. Dries Pauwels op 0:55; 8. Yannick Mayer (Dui); 9. Ingmar Uytdewilligen; 10. Sonny Volders;
11. Bart Verschueren; 12. Jo Pirotte; 13. Joeri Hofman; 14. Raf Risbourg; 15. Tim Van Nuffel; 16. Niels Koyen; 17. Siëen Veestraeten; 18. Dany Lacroix; 19. Jeffrey Mellemans; 20. Toon Aerts. bij de juniores won Wout van Aert voor Quinten Hermans. (meer foto's van Davy Neuteleers en Gust Ischen)

kvv-wint-van-beek

KVV wint van Beek

KVV Heusden-Zolder heeft vandaag eindelijk nog eens gewonnen. De club versloeg Beek met 2-1. Na 1 minuut stond het al 1-0 via Billican. Net voor de rust maakten de bezoekers gelijk, maar in de 68ste minuut legde Murat Kaya de eindcijfers vast. KVV schuift nu op naar de 11de plaats in de rangschikking, met 8 punten uit 8 wedstrijden. Beek staat laatste.

bob-en-richie-stellen-tentoon-in-brilon

BOB en Richie stellen tentoon in Brilon

Twee bekende cartoonisten van bij ons, Bob Vincke en Richard Demot, stellen momenteel tentoon in Brilon. BOB en Richie maakten een selectie uit hun rijke oevre Een deel was dit weekend al te zien in de hal waar de viering van 40 jaar verbroedering plaats had. De volgende weken wordt hun uitgebreide collectie tentoongesteld in het stadhuis van Brilon.

een-gezellige-stad-voor-alle-seizoenen

Een gezellige stad voor alle seizoenen

Brilon ligt dus zoals gezegd in het Hochsauerland, vlakbij het wintersportoord Winterberg. Het heeft een kleine historische stadskern met daarrond kleinere dorpen en vooral enorme wouden. In het stadscentrum vallen vooral de vele oude vakwerkhuizen op. De straten liggen er nog vol kasseien, en je treft er heel wat standbeelden en fonteinen, ook nog de laatste stadspoort die rest van de middeleeuwse omwalling en twee historische kerken. Hierbij alvast wat impressies van een stad die de moeite waard is om te bezoeken in alle seizoenen.

verbroedering-is-aan-verjonging-toe

Verbroedering is aan verjonging toe

Zaterdagavond had de officiële viering plaats van 40 jaar verbroedering tussen Heusden-Zolder en Brilon. Daar waren ook delegaties aanwezig van andere partnergmeenten zoals Hesdin en Bad Arolsen, de Schotten hadden er zelfs een verplaatsing van 2000 km voor over. Er werden heel wat toespraken gehouden. Schepen Nanda Van Ende toonde zich erg trots dat ze op het spreekgestoelte mocht staan, 40 jaar nadat haar grootvader Jef Aerts de verbroederingsbelofte had ondertekend. Er werd ook een (…) Lees het hele bericht

welkom-in-brilon-met-muziek

Welkom in Brilon met muziek

Meer dan 40 inwoners van Heusden-Zolder verblijven dit weekend in Brilon in het Duitse Hochsauerland. Het is immers precies 40 jaar geleden dat het toenmalige Heusden een verbroedering aanging met Brilon. En dat wordt een weekend lang gevierd. Toen de bus zaterdagnamiddag op de Markt van Brilon arriveerde, was de ontvangst hartelijk. Een muziekkapel zorgde voor een muzikaal welkom vanop de trappen van het stadhuis en het weerzien met inwoners en families die soms al tientallen jaren nauwe banden onderhouden, was (…) Lees het hele bericht

heerlijke-muziek-uit-alle-genres

Heerlijke muziek uit alle genres

De muziekliefhebbers kregen vrijdagavond in Muze een heerlijk gevarieerd programma opgedist door het Orquestra Tangueda. (foto Lenscollectief)

zwemmers-schitteren-op-limburgs-kampioenschap

Zwemmers schitteren op Limburgs kampioenschap

6 zwemmers uit Heusden-Zolder scoorden op de tweede dag der provinciale kampioenschappen. Lindsay Joris (13), Tuur Lemmens (14) en Wesley Joris (15) werden provinciaal kampioen op alle afstanden die ze zwommen. Tuur op 50m rug, 100m vrij, 100m vlinder, 200m vrij en 200m wissel. Wesley was de snelste op 200m vlinder en 200m vrij, Lindsay liet iedereen achter haar op 200m vlinder en 400m wissel. Haar tweelingszus Phaedra mocht het podium op voor brons op 100m vlinder. Ine Stockmans (…) Lees het hele bericht

morgen-finale-van-bmx-topcompetitie

Morgen finale van BMX-topcompetitie

Zondag heeft op de BMX-track bij Circuit Zolder de finale van de BMX Topcompetition plaats. Na zeven spannende wedstrijden is het nu tijd voor de seizoensfinale. Daarvoor worden meer dan 500 jeugdige deelnemers verwacht. Het gaat om de bekers en medailles, het zal dus ook hard tegen hard gaan, al krijgt iedere rijder die minstens 5 manches meedeed een herinnering. De gouden beker is voor de meest regelmatige deelnemer of deelneemster (Boy, Girl of Cruiser in BMX-termen) die over alle wedstrijden heen de meeste punten bij elkaar wist te sprokkelen. Zondag heel de dag zijn er wedstrijden. (foto Davy Neuteleers)

nieuwe-overwinning-voor-mfc

Nieuwe overwinning voor MFC

In het zaalvoetbal heeft SI MFC Heusden-Zolder vanavond met 2-7 gewonnen bij Bocholt. De beloften deden hetzelfde, zij het met 1-7.

week-van-de-bib-legt-nadruk-op-lezingen

Week van de bib legt nadruk op lezingen

Morgen gaat de bibliotheekweek van start, tot en met zaterdag 22 oktober staan er allerlei activiteiten op het programma. Het thema is 'Dankzij de bib ...' De focus in Heusden-Zolder is gelegd op twee activiteiten. Maandag 17 oktober om 20 uur geeft Ignace Schops een lezing rond biodiversiteit (er zijn nog enkele plaatsen vrij) en op woensdag 19 oktober 19 uur is er Leeskring met bezoek van Leo Pleysier (ook hiervoor vooraf inschrijven). Er is ook nog een filmvoorstelling (…) Lees het hele bericht

het-weer-zonovergoten-weekend

Het weer: zonovergoten weekend!

Een krachtig hogedrukgebied met kern over Denemarken, stuurt droge landlucht naar onze streken. Er zijn nauwelijks wolken, maar de lucht is wel vrij koud. Vooral tijdens de nachten merken we de gevolgen. Er is kans op grondvorst en lokaal lichte vorst. Na het weekend verliest het hogedrukgebied zijn invloed en ruimt de wind naar het zuidwesten. Er wordt warmere lucht aangevoerd, maar later komen er ook storingen opzetten.
Vandaag domineert de zon de hele namiddag en bij maxima rond 15 graden is het (…) Lees het hele bericht

verkeerslawaai-is-flink-verminderd

Verkeerslawaai is flink verminderd

Als je met een autosnelweg in de buurt van je voordeur woont, zal het geluid van het voorbijrazende verkeer natuurlijk nooit verdwijnen. Maar nu de geluidsschermen langs de E 314 voltooid zijn, is voor de bewoners van de Dikkelstraat en omgeving het lawaai toch al drastisch verminderd

schitterende-voorstelling-door-lazarus

Schitterende voorstelling door Lazarus

Een uitverkochte Muzeschouwburg kreeg donderdagavond een schitterende voorstelling van Oblomov door Lazarus geserveerd. (foto Lenscollectief)

vandaag-gezien-13-oktober-2011

Vandaag gezien

We hebben de nazomer lang kunnen vasthouden, maar nu krijgen de bomen toch stilaan een 'herfstlook'. Binnenkort kunnen we weer bladeren ruimen tot we er blaren van krijgen. (foto Yves Maex)

vrachtwagenparkings-alleen-nog-voor-inwoners

Vrachtwagenparkings alleen nog voor inwoners

Oo 1 januari 2012 wordt een nieuw reglement voor het vrachtwagenparkeren van kracht. Zoals bekend mogen vrachtwagens boven 3,5 ton in Heusden-Zolder alleen nog parkeren op een aantal aangeduide parkings. Maar afgelopen jaar kwamen daar ook firma's van buitenaf of buitenlandse passanten hun vrachtwagens stallen en dat zorgde wel eens voor overlast. "Daarom worden De Veen (foto) en De Schacht - waar het probleem zich vooral voordeed - geschrapt als parking. Er blijven dan nog vijf (…) Lees het hele bericht

gratis-met-de-bus-naar-de-proms

Gratis met de bus naar de Proms

Had je er ook aan gedacht om dit jaar eens naar de Proms in Antwerpen af te zakken, maar zie je het niet zitten om daar in de file te staan of naar een parkeerplaats te zoeken? Dan is er goed nieuws, je kan vanuit Heusden-Zolder gratis met de bus mee naar het Sportpaleis op vrijdag 28 oktober, de première nog wel. Je moet alleen je ticket (45 euro) betalen. Het gaat om eersteklas zitplaatsen recht voor het podium. De bus vertrekt om 18u30 op het Sint-Willibrordusplein en is daar rond 0u30 terug. Wil je erbij zijn, neem dan snel contact op via 0477-78 68 78 (Eddy)

leerlingen-onder-indruk-van-tanzaniaverhalen

Leerlingen onder indruk van Tanzaniaverhalen

De leerlingen van het Sint-Franciscuscollege hebben luisterden vanmiddag met volle aandacht naar de verhalen van hun collega's uit Tanzania. Die kwamen het Triasproject toelichten, dat is erop gericht is om jongeren in hun thuisland een plaats in de economie te geven. En als onze jongeren zich over een week een dag lang een plaats in onze economie geven tijdens de ZuidDag, weten ze meteen waar de opbrengst naartoe gaat.

muze-van-tango-tot-familietheater

Muze: van tango tot familietheater

't Zijn weeral maar eens drukke dagen in Muze. Vanavond staat er theater op het programma: Lazarus speelt dan Oblomow, een voorstelling over de kunst van het niksen met onder meer Koen De Graeve. De voorstelling is erg populair in Vlaanderen en voor vanavond zijn er dan ook geen plaatsen meer. Morgenavond brengt Orquesta Tangedia (foto) 'Aflonsina', dit sextet doorbreekt de grenzen van klassiek, folk, jazz en tango en brengt ze samen in een meeslepende mix. (…) Lees het hele bericht

300-jongeren-werken-voor-tanzania

300 jongeren werken voor Tanzania

Vandaag over een week, op donderdag 20 oktober, heeft de traditionele ZuidDag plaats. Jongeren uit de derde graad van het middelbaar onderwijs gaan dan een dagje meewerken in een bedrijf of organisatie. Ze krijgen daarvoor minstens 40 euro betaald, geld dat geschonken worden een een jongerenproject in het Zuiden. Dit jaar gaat dat naar Trias projecten in Tanzania die de economische positie van jongeren willen verbeteren. 300 leerlingen nemen dit jaar deel. Ze gaan aan de slag bij verschillende (…) Lees het hele bericht

grete-remen-te-gast-bij-phl

Grete Remen te gast bij PHL

Grete Remen van Damhert was vandaag te gast op het departement 'business' van de Provinciale Hogeschool Limburg. De PHL wil het ondernemersschap bij de studenten stimuleren en tegelijk een leeromgeving aanbieden die niet alleen theorie bijbrengt, maar ook de verbinding maakt met het bedrijfsleven. Daarom wordt geregeld een ontbijtsessie 'Manager[!]Breakfast' georganiseerd, waar bedrijfsleiders vertellen over hun visie, valkuilen, successen en tegenslagen.Ook andere bedrijfsleiders mogen dan tussen de studenten plaatsnemen.

tristan-100-bergtoppen-in-zijn-eerste-10-maanden

Tristan: 100 bergtoppen in zijn eerste 10 maanden

Kim Broux uit Bolderberg woont samen met haar man Jochem Cuypers (afkomstig uit Tessenderlo) sinds 2003 in Noorwegen. Niet alleen voelen ze zich als een vis in het water in dat prachtige land, ze maken er samen met hun zoontje Tristan de ene avontuurlijke tocht na de andere. Tristan is geboren in november vorig jaar en heeft op de leeftijd van 10 maanden (!!!) zijn honderdste bergtop gehaald. Zelfs in de Noorse pers gaat dat niet ongemerkt voorbij. Een greep uit de (…) Lees het hele bericht

het-berenhuis-op-tvl

Het Berenhuis op TVL

Vanmiddag kan je in Studio TVL een reportage over het Berenhuis zien. Presentatrice Cynthia Reekmans (ex- Miss Belgian Beauty) bracht in juni, samen met de kinderen van De Bark, het opvangcentrum voor asielzoekers, een bezoek aan Het Berenhuis en dat voor een opname in het kader van 'Hart voor Limburg'- 2011. Het resultaat kan je vandaag vanaf 14 uur bekijken of vanaf 16 uur in de herhaling, en daarnaast zijn er heruitzendingen morgen om 10 uur, zaterdag 15 en zondag 16 oktober om 7, 12 en 18 uur.

gezocht-nieuwe-onthaalouders

Gezocht: nieuwe onthaalouders

Vandaag is het de dag van de onthaalouder en bij heel wat onthaalouders gaat dat gepaard met een feestje of krijgen de onthaalmoeders een cadeautje. De Landelijke Kinderopvang doet bij die gelegenheid ook een oproep tot nieuwe onthaalouders, want zeker in het gebied Heusden-Zolder/Zonhoven is er een groot tekort. De dienst bestaat nu 35 jaar en nogal wat onthaalmoeders gaan met pensioen, tegeljk wordt de vraag naar aangepast opvang in eigen omgeving alsmaar groter. Alle info op www.landelijkekinderopvang.be.

heusden-heeft-eindelijk-zijn-wimpels

Heusden heeft eindelijk zijn wimpels

In Heusden-Centrum hoeven ze zich niet langer gediscrimineerd te voelen, want sinds vandaag hangen er op het Sint-Willibrordusplein wimpels van de gemeente. De dorpsraad had eerder geprotesteerd omdat alleen in Heusden-Centrum op de rotonde geen wimpels hingen, maar dat mocht niet van Wegen en Verkeer. Dus hebben op het plein de vlaggen moeten plaatsmaken voor de wimpels. Maar uitgerekend nu werkt de elektronische krant enkele meters verder niet. 't Zal toch geen wafelijzerpolitiek zijn zoals in Brussel? De ene inlevering voor de andere toegift? (foto Julien Maebe)

zaterdag-cyclo-rock-in-ubbersel

Zaterdag Cyclo Rock in Ubbersel

Op zaterdag 15 oktober heeft in de feestzaal van de gilde aan de Kanaalweg in Ubbersel Cyclo Rock plaats. Dat is waarschijnlijk het laatste festivalletje van de vele die Heusden-Zolder dit jaar gekend heeft. Voor 3 euro krijg je drie stevige bands geserverveerd: Previous Approach, Warempel uit Heusden-Zolder en Hurricanecity met Peter (foto). De deuren van Cyclorock openen om 19 uur.

waar-eindigen-de-rc9-dames

Waar eindigen de RC9-dames?

De dames van rugbyclub RC 9 Heusden-Zolder zijn straf bezig in tweede nationale A. Na vier speeldagen staan ze nog altijd ongeslagen aan de leiding. Hun jongste slachtoffers waren de streekgenoten van Murphy's Lommel wiens scalp ze met 0-76 aan hun gordel hingen. Deze zege kreeg een bijzondere betekenis doordat beide clubs twee seizoenen geleden nog één geheel vormden en dus heel wat speelster elkaar ook goed kennen. Waar het dit seizoen gaat eindigen, blijft nog wat afwachten, maar de toekomst ziet er voorlopig erg rooskleurig uit voor de RC9-dames.

het-weer-rustig-herfstweer

Het weer: rustig herfstweer

Een hogedrukgebied bouwt stilaan op vanuit het zuidwesten naar onze streken. Aanvankelijk is de lucht nog gestoord, maar in de tweede helft van de week komen we steeds meer onder de invloed van anticyclogenese en staat er rustig herfstweer op het programma. Het weekend zou wel eens erg zonnig kunnen verlopen. De nachten worden echter koud met kans op grondvorst.
Vandaag is het zwaar bewolkt tot betrokken en op een drupje motregen na, is het meestal droog. Ook in de namiddag blijft het eerder grijs (…) Lees het hele bericht

weer-inbrekers-op-pad

Weer inbrekers op pad

In de Meylandtlaan hebben onbekenden afgelopen nacht ingebroken in een auto, de feiten werden vanmorgen vastgesteld. Bij een bedrijf in de Dellestraat hebben inbrekers tevergeefs een poort aan de personeelsingang proberen open te breken. In de Beekkant stelde een bewoner bij zijn thuiskomst vanmiddag een inbraakpoging vast.

de-bassie-winnaars-zijn-gekend

De Bassie-winnaars zijn gekend

We hebben zojuist de Bassie-wedstrijd afgesloten. De voorbije dagen is onze mailbox overspoeld met reacties, clown Bassie is dus nog altijd razend populair. Op onze facebookpagina's staan de winnaars. Alvast veel plezier. Er zijn voorlopig ook nog altijd kaarten te koop voor de Lachspektakelshow.

benadeeld-door-bedrijvengids-klacht-indienen

Benadeeld door Bedrijvengids? Klacht indienen.

Vorige week berichtten we al over de wanpraktijken van Bedrijvengids België, die handelaars, bedrijven en vzw's onder meer in Heusden-Zolder benadert met dure en zinloze vermeldingen in een internettelefoongids. Advocaat Michel Dries meldde de praktijken ondertussen aan de Federale Overheidsdienst economie. In het antwoord laten ze daar weten dat eerdere klachten geseponeerd zijn door de procureurs van Eupen en Brussel. Maar nadat iemand zich burgerlijke partij stelde, werd (…) Lees het hele bericht

te-snel-en-te-zwaar

Te snel en te zwaar

De verkeersdienst van de politie voerde snelheidscontroles uit in de G. Gezellelaan en De Nieuwe Dijk. Respectievelijk 6 van 91 en 23 van 75 gecontroleerden reden te snel. In de Westlaan werden 9 vrachtwagens staande gehouden. 7 bestuurders negeerden de gewichtsbeperking van 3,5 ton.

bosoppervlakte-neemt-toe

Bosoppervlakte neemt toe

Heusden-Zolder telt op dit moment 1.698 ha bossen, dat is 32 % van de totale oppervlakte. Opvallend is dat in 10 jaar tijd het bosareaal met 81 ha is gegroeid.In de nationale rangschikking staat Heusden-Zolder op de 104de plaats, maar het eerste deel van de rangschikking wordt vooral uitgemaakt door gemeenten uit de Ardennen. Partnergemeente Saint-Hubert bijvoorbeeld staat op 12 met 71 % bosoppervlakte. Martelange is koploper met 85 %. In Limburg staan we op de zesde plaats (Zutendaal is 1) en in Vlaanderen zijn we 10de.

gratis-film-over-de-klimaatchaos-in-het-zuiden

Gratis film over de klimaatchaos in het zuiden

In het kader van de 11.11.11-campagne in Heusden-Zolder en de reeks 'Free Documentary' kan je op woensdag 30 november om 20u15 in Muze gaan kijken naar de film 'Klimaatchaos in het zuiden' met inleiding en nabespreking door regisseur Geert De Belder.De film maakt duidelijk hoe de bevolking in het zuiden het eerste slachtoffer is van de klimaatverandering. De toegang is gratis. Wil je voor de vertoning een fairtrade gerecht nuttigen in het Muzecafé, dan kan je reserveren op 011-74 58 90.

stem-sabena-naar-de-top

Stem Sabena naar de top

De band Sabena met onze dorpsgenoot Anton Clijmans gooit momenteel hoge ogen met de eerste single 'Ur eyes'. Het nummer staat sinds kort in De Afrekening op Studio Brussel. Vooral dat laatste is een belangrijk platform voor de lancering van jonge groepen en artiesten want via internetstemmen kunnen ze hogerop klimmen. Sabena moet daar momenteel opboksen tegen supergroepen als Gotye, dEUS, Triggerfinger en Black Box Revelation. Sabena heeft een eigen sound met Europese (…) Lees het hele bericht

lindsay-en-tuur-weer-op-het-podium

Lindsay en Tuur weer op het podium

De zwemmers uit Heusden-Zolder van de Hasseltse zwemclub hebben het weer uitstekend gedaan op de superprestige in Aarschot. Tuur Lemmens won zaterdag al een snelle 100 meter vrij. Vandaag won hij de 200 meter wissel en de 100 meter rug. Hij haalde ook nog eens zilver op de 100 meter vlinder. Ook Lindsay Joris deed het uitstekend. Gisteren werd ze - als jongste van haar categorie - twee keer tweede, 200 meter wissel en 100 meter rug. Vandaag was ze dan tweemaal de snelste: 100 meter vrij en 200 meter vlinder. Broer Wesley moest in de open categorie tegen alle leeftijden uitkomen, maar haalde drie finales met daarin een vierde, vijfde en zesde plaats. (meer foto's van Davy Neuteleers)

rc9-heeft-geen-verhaal-tegen-oudenaarde

RC9 heeft geen verhaal tegen Oudenaarde

In het rugby heeft RC9 een 0-49 nederlaag geleden tegen Oudenaarde. Vanaf het begin toonden de Rhino’s van Oudenaarde zich baas op het veld. Ze legden meteen twee try’s. Na de eerste tien minuten moest RC9 met 14 spelers verder wegens blessures. Oudenaarde maakte hier gebruik van door telkens in de gaten aan te vallen. RC9 bleef strijden tot het einde, maar de Rhino’s waren beter en konden zo de 0 – 49 op het scorebord prikken.

spelletjes-zijn-toch-zo-plezant

Spelletjes zijn toch zo plezant

Heel wat belangstelling vandaag voor de spelletjesbeurs van 't Molenholleke in Muze. 't Was dan ook een ideaal weer om aan gezelschapsspelletjes te doen. De kinderen - en toegegeven, ook heel wat volwassenen - hebben hun hart kunnen ophalen en moesten ingetoomd worden om niet heel de winkel leeg te kopen. Gelukkig kunnen ze tegen 6 december de hulp van die goede man uit Spanje inroepen. (meer foto's van Kurt Vanvelk)

bbc-zolder-wint-van-opwijk

BBC Zolder wint van Opwijk

In het basketbal heeft Zolder A Opwijk verslagen met 93-75. Met een collectief sterke prestatie en een hoge afwerking liep Zolder al vroeg tot 34-13 uit. Daarna sputterden de scoorders en naderde Opwijk via enkele driepunters. Put in de aanval en Delalieux onder de rug konden evenwel het gevaar afwenden.

statie-scoort-6-rozen

Statie scoort 6 rozen

In vierde provinciale C heeft Statie Zolder zijn supporters vooral in de tweede helft verwend, bij de rust stond het nog 1-0, maar nadien volgden nog vijf goals: 6-0 dus tegen Loksbergen.

sk-heusden-vindt-de-goal

SK Heusden vindt de goal

In vierde provinciale A won SK Heusden 06 na een spektakelstuk met 3-6 op het terrein van Ellikom. Anadol keerde met een punt terug van de verplaatsing naar Lille.: 1-1

overwinningen-voor-zolder-en-viversel

Overwinningen voor Zolder en Viversel

In de derde provinciale A van het voetbal heeft Vrijheid Zolder met 1-2 gewonnen op het terrein van Gestel. Standaard Viversel zegevierde met dezelfde cijfers thuis tegen Kattenbos.

vck-bolderberg-klopt-torhout

VCK Bolderberg klopt Torhout

In het volleybal heeft VCK Bolderberg A zijn nederlaag van vorige week rechtgezet met een 3-1 zege tegen Rembert Torhout. Het begin van de wedstrijd liet de ommekeer niet meteen vermoeden want de thuisploeg was meteen op achtervolgen aangewezen. Gelukkig werd dat bijgebeend en afgemaakt. Set twee bleef spannend tot het einde en liep goed af voor Bolderberg, maar wat een geblunder in set 3. Bij 12-4 leek de wedstrijd gespeeld maar de West-Vlamingen vochten terug en ging erop en erover. Gelukkig bleef (…) Lees het hele bericht

dorpsraden-promoten-trage-wegen

Dorpsraden promoten trage wegen

Leden van de dorpsraden hebben samen met een aantal leden van de gemeenteraad (meerderheid en oppositie) vanochtend een fietstocht gemaakt door Heusden-Zolder. De dorpsraden willen de trage wegen - dikwijls oude verbindingen tussen de dorpskernen voor fietsers en wandelaars maar niet voor auto's - promoten en in kaart brengen om zo de drukte én het gevaar op de hoofdwegen verminderen.Tegelijk moeten de sociale contacten verbeteren, het fietsroutenetwerk verder gepromoot worden en ook (…) Lees het hele bericht

raymond-voor-het-goede-doel

Raymond voor het goede doel

Raymond van het Groenewoud bracht gisteravond een gesmaakt concert in Muze. De opbrengst ging naar de vzw Recovery, een nieuwe kleinschalige organisatie die steun geeft aan enkele fysiek gehandicapte kinderen uit de regio. De kinderen zijn het slachtoffer van een zuurstoftekort bij de geboorte. Raymond had ook aandacht voor hen. (meer foto's van Lenscollectief)

ntgent-over-driehoeksrelatie

NTGent over driehoeksrelatie

Het is een bijzonder druk weekend in Muze. Dat werd geopend door het NTGent met 'Messen in Hennen'. Het gaat over een driehoeksrelatie op het platteland met Wim Opbrouck, An Miller en Sabri Saad el Hamus. Mooie teksten, en dito muziek van Harpo 't Hart. (foto Lenscollectief)

kvv-moet-het-opnieuw-met-een-punt-stellen

KVV moet het opnieuw met een punt stellen

In de eerste provinciale van het voetbal heeft KVV Heusden-Zolder vanavond 2-2 gespeeld bij K.S.K. Meeuwen. KVV was het grootste deel van de match in balbezit, dwong een hele resem kansen af maar kon die opnieuw niet benutten. Bij de rust stond het 1-0, rond de 70ste minuut maakte Bilican gelijk, tien minuten voor tijd stond de thuisploeg weer voor, gelukkig kon drie minuten voor affluiten Jordy Garcia weer effenen. In de slotminuut lieten de bezoekers nog een open kans liggen.

bolderberg-verpulvert-bokrijk

Bolderberg verpulvert Bokrijk

In de vierde provinciale C heeft Bolderberg FC met liefst 0-8 op het veld van Bokrijk. Bij de rust stond het al 0-6. Doelpuntenmakers waren Jens Indeherberge (3), Jorne Peeters (2), Arne Pallen (2) en Zander Put (1). Het was een topper van het nummer vier tegen nummer 2, in de voorlopige rangschikking staat Bolderberg op kop.

ignace-schops-spreekt-over-biodiversiteit

Ignace Schops spreekt over biodiversiteit

Op maandag 17 oktober om 20 uur is Ignace Schops te gast in de bibliotheek voor een lezing over biodiversiteit. Onze dorpsgenoot voorstellen is ondertussen eigenlijk niet meer nodig, hij is directeur van het Regionaal Landschap Kempen en Maasland, eredoctor van Universiteit Hasselt en heeft een tiental prijzen en eretitels in binnen- en buitenland op zijn naam. Tijdens zijn lezing gaat hij dieper in op de bedreiging van de biodiversiteit, planten- en diersoorten sterven momenteel 1.000 keer (…) Lees het hele bericht

gilberte-en-danny-tappen-in-sint-baaf

Gilberte en Danny tappen in Sint-Baaf

Feest vrijdagavond in Sint-Baaf in Eversel, want daar werd de cafétaria heropend met een druk bijgewoonde receptie. Gilberte en Danny hebben er als nieuwe uitbaters hun intrek genomen en jong en oud kwam hen veel succes wensen. Danny heeft ervaring als kok en daardoor verschijnen er voortaan ook gerechten op de kaart. De start was alvast veelbelovend. (meer foto's van Gust Ischen)

13-overtredingen-aan-rotondes

13 overtredingen aan rotondes

De politie heeft verkeerscontroles gehouden aan rotondes. Daarbij zijn 13 overtredingen vastgesteld wegens gsm’en aan het stuur (1), niet dragen van de gordel (7), niet gebruiken van knipperlichten (2), geen keuringsbewijs kunnen voorleggen (1) en gebreken van de technische eisen (2).

het-weer-herfstweekend

Het weer: herfstweekend!

In een noordwestelijke luchtstroming wordt gestoorde lucht van polaire oorsprong aangevoerd. Het kwik presteert ondermaats en de neerslagkansen zijn erg groot. Daarbij staat er ook behoorlijk wat wind. Kortom een herfstweekend staat voor de deur. Vanaf zondag wordt het wel iets zachter en in de tweede helft van volgende week wordt het tijdelijk droger.
Vandaag is het op en top herfstweer. Er staat een gure noordwestenwind en er vallen geregeld een aantal buien. Tussendoor zijn er evenwel ook drogere (…) Lees het hele bericht

muze-brengt-raymond-guido-en-kris

Muze brengt Raymond, Guido en Kris

Muze pakt deze maand uit met drie grootheden van onze Nederlandstalige muziek : Raymond van het Groenewoud, Guido Belcanto en Kris De Bruyne. De drie heren kunnen niet alleen terugkijken op enkele decennia van songschrijvertalent, maar ze blikken ook vooruit en zoeken nieuwe muzikale wegen. Raymond, Guido en Kris zijn nog altijd een voorbeeld voor een nieuwe generatie liedjesschrijvers en ze hebben alle drie een nieuwe CD op het schap. Morgenavond staat Raymond van het Groenewoud (foto Staf (…) Lees het hele bericht

rioleringswerken-stil-door-regen

Rioleringswerken stil door regen

Door het regenweer zijn de rioleringswerken in de Geenrijt vanmorgen stilgelegd waardoor het laatste stuk van de huidige fase pas maandag zal uitgevoerd worden. Dinsdag wordt dan gestart met de plaatsing van de tweede buis (1m20) voor het regenwater. Dat zal een tweetal weken duren, eind oktober worden dan de woningen aangesloten op de nieuwe buizen tot aan de Garenstraat. Dat zal een maand in beslag nemen. Daarna volgt de basislaag in asfalt. De Garenstraat en Merelstraat krijgen hun eerste asfaltlaag op 13 of 14 oktober.

moeten-we-bang-zijn-voor-zigeuners

Moeten we bang zijn voor zigeuners?

Zoals we gisteren al meldden, is deze week in Bolderberg een groepje zigeuners neergestreken op een afgelegen weide. Het is niet de eerste keer dat rondtrekkende groepen uit andere landen hier voor korte tijd verblijven. Meestal rinkelt de telefoon bij de politie al heel snel en krijgen ze een korte termijn opgeplakt om weer te vertrekken. Terecht? Of zijn we soms te snel bang voor wie of wat we niet kennen? U kunt het kwijt op ons facebookforum.

ouderraad-organiseert-zondag-spelletjesbeurs

Ouderraad organiseert zondag spelletjesbeurs

Zondag 9 oktober van 9u30 tot 12u30 organiseert de ouderraad van kleuter- en lagere school ’t Molenholleke in samenwerking met Krokodil een spelletjesbeurs in Muze. Daarbij ligt de nadruk op de gezelschapsspelen. Die zijn immers wat in de verdrukking geraakt door de opkomst van de computer en digitale speeltoestellen. Maar de opkomst van de spelletjesclubs wijst op een behoefte om ook nog de echt 'gezellige' spelen te doen: zoals de bordspelen of sommige kaartspelen. Zondag staan (…) Lees het hele bericht

freya-zingt-met-guido-belcanto

Freya zingt met Guido Belcanto

Het zijn spannende dagen voor de 16-jarige zangeres Freya Uldal. Zij is immers uitverkoren om zondagnamiddag om 15 uur samen met Guido Belcanto een nummer te zingen op het Muzepodium. Guido Belcanto is er te gast in het kader van zijn tournee 'Een man als ik ontmoet je niet elke dag'. Daarbij zingt hij meestal één nummer met een plaatselijk talent, het gaat om 'Toverdrank', het duet dat hij normaal met An Pierlé doet. In Heusden-Zolder viel de keuze op Freya Uldal, een aankomend talent dat nu het vierde jaar zang volgt aan de muziekschool van Lummen, waarvan het tweede jaar pop & jazz. Freya heeft zich grondig voorbereid op zondag, want een optreden aan de zijde van guido Belcano, zo'n kans krijg je niet elke dag.

gauwdiefstal-en-inbraak

Gauwdiefstal en inbraak

In de Koolmijnlaan is vanmiddag een vrouw het slachtoffer geworden van een gauwdiefstal. Daarbij is haar portefeuille ontvreemd. In de De Panestraat in Boekt is gisteren in de vooravond een inbraak vastgesteld. Met een koevoet was de deur van de woning opengebroken;

sk-jeugd-uitgeschakeld-door-den-antwerp

SK-jeugd uitgeschakeld door 'den Antwerp'

De jongens en een meisje van de U-11 van SK Heusden 06 zijn na een fel bevochten wedstrijd uitgeschakeld in de tweede ronde van de beker van België. Ze verloren met 8-5 op het terrein van Royal Antwerp FC, maar da's dan ook de oudste club van 't land. Den SK 06 vierde zopas nog maar zijn 5de verjaardag, dus dat die Antwerpen over een paar jaar maar eens terugkomen.

zigeuners-camperen-in-de-vrunstraat

Zigeuners camperen in de Vrunstraat

Op een weide in de Vrunstraat campeert een groep zigeuneurs, het gaat om een 15-tal zwerfwagens en caravans. Ze staan er uit het zicht en hinderen niemand. Ze hebben naar verluidt toestemming van de eigenaar om er te staan, maar bevinden zich in natuurgebied. Ze hebben van de politie tot zaterdag gekregen om weer te vertrekken. De jongste jaren is Heusden-Zolder blijkbaar populair bij zigeuneurs. Misschien kunnen ze voortaan bij de toeristische overnachtingen geteld worden, da's dan weer goed voor de statistieken.

fairtradeproducten-onder-de-aandacht

Fairtradeproducten onder de aandacht

Nog tot en met 15 oktober loopt de 'Week van de Fairtrade'. Ook in Heusden-Zolder gaat dat niet ongemerkt voorbij want we dragen al vijf jaar de titel 'FairTradeGemeente'. Hoe meer fairtradeproducten we kopen, hoe beter voor de boeren en hun gezinnen in het zuiden (daarmee bedoelen we niet Wallonië). Heel wat handelszaken werken ondertussen mee aan de campagne. Fairtrade producten staan in de spotlights bij Dranken Bartels (Koolmijnlaan), Atelier Idee (Kleuterweg), Carrefour (…) Lees het hele bericht

bassie-brengt-lachspektakelshow

Bassie brengt Lachspektakelshow

Op zaterdag 22 oktober om 14 uur staat clown Bassie in Muze met zijn 'Lachspektakelshow'. Bassie is de bekendste clown der Lage Landen, en is onder meer nog dagelijks te zien op vtmKzoom en Pebble TV. Hij draait al tientallen jaren mee in de showbizz, sinds de pensionering van Adriaan heeft hij in Evert van den Bos een nieuwe 'aangever' gevonden. Bassie weet altijd heel de familie te beroeren. Zo is ook zijn twee uur durende Lachspektakelshow doorspekt met leuke (…) Lees het hele bericht

cvo-tuinontwerpers-willen-scoren-in-frankrijk

CVO-tuinontwerpers willen scoren in Frankrijk

De leerlingen van het derde jaar tuinontwerp van het CVO zijn geselecteerd voor de tweede ronde van Le Festival Interntional des Jardins in het Franse Chaumont-sur-Loire. Dat is een internatioanle wedstrijd voor bekende tuinontwerpers en kunstenaars die een tuin ontwerpen en uitvoeren en die te bezichtigen is van april tot oktober. Onder impuls van leerkracht Michaël Wojciechowski stelde de klas zich kandidaat, daarbij moesten ze referenties voorleggen. Die zijn aanvaard door de jury, nu (…) Lees het hele bericht

nu-ook-internetgazet-in-meeuwen-gruitrode

Nu ook Internetgazet in Meeuwen-Gruitrode

De Internetgazet-familie is weer wat groter geworden. Sinds kort hebben we er ook een editie bij in Meeuwen-Gruitrode. Die nam een vlotte start en draait ondertussen al op volle toeren. Ze staat nu ook bij de links naar de andere 'gazetten'. Welkom bij de club!

drankdieven-op-bovy

Drankdieven op Bovy

Onbekenden zijn afgelopen nacht binnengedrongen bij de Pannekoekenbakker op Domein Bovy. Ze forceerden daarvoor een deur. De dieven gingen aan de haal met enkele flessen sterke drank. Maar de uitbaters laten weten dat de voorraad ondertussen alweer is aangevuld.

robin-das-stelt-tentoon-bij-voka

Robin Das stelt tentoon bij VOKA

In het Huis van de Limburgse Ondernemer in de Gouverneur Roppesingel 51 in Hasselt, de thuisbasis van werkgeversorganisatie VOKA-Limburg, is geregeld een Limburgse kunstenaar te gast. Tot en met 10 november kan je er werk van onze dorpsgenoot Robin Das gaan bekijken. Robin is niet zo lang geleden gestart in zijn atelier in de Schootstraat, maar profileert zich nu al als kunstenaar en ondernemer. Hij speelt met natuurelementen en met het ijzer, maar het ijzer speelt ook met hem. Das vindt het belangrijk om meester te zijn van het metaal, zo moet hij in gedachten soms voet bij stuk houden om het werk te smeden zoals hij het voorzien had.www.robindaskunstsmid.be

1500-euro-voor-circo-paradiso

1500 euro voor Circo Paradiso

  De Fifty-One Club West-Limburg organiseerde onder grote belangstelling haar 700ste Statutaire Vergadering in cultuurcentrum Muze. Directeur Tom Michielsen van Muze mocht een cheque van 1500 euro in ontvangst nemen ter ondersteuning van het tweejaarlijkse kunstenfestival Circo Paradiso. Fifty-One steunt Circo Paradiso omdat het kansen geeft aan lokaal artistiek talent onder de vorm van een groots muziek-, theater- en kunstenfestival. Op de foto wordt Tom Michielsen (…) Lees het hele bericht

toch-chileens-onderzoek-naar-pedofiele-priester

Toch Chileens onderzoek naar pedofiele priester

Het ziet ernaar uit dat de politie in Chili nu toch een onderzoek gaat doen naar priester Fons G. uit Heusden, die wordt verdacht van jarenlang kindermisbruik. De man werkte van 1975 tot vorig jaar als missionaris in Chili waar hij zich onder meer om de straatkinderen bekommerde. Maar tientallen jongens werd door hem misbruikt. De feiten werden aan het licht gebracht door zijn zus en schoonbroer die ginder meer in zijn project waren gaan werken. Maar de plaatselijke bisschop bleef hem de hand (…) Lees het hele bericht

slachtoffer-van-circuit-ongeval-is-overleden

Slachtoffer van circuit-ongeval is overleden

De man die zondag tijdens de Masters bij de aanrijding in de Pitlane op Circuit Zolder, zwaargewond raakte, is gisteren in de vooravond overleden. De directie van Circuit Zolder reageert verslagen. Ze heeft alvast haar medeleven overgemaakt aan de familie en bedankt nog eens de hulpverleners die snel en efficiënt gewerkt hebben. De circuitdirectie neemt zich voor om de herinnering aan het ongeval levend te houden, maar dat is zorg voor later, eerst wil ze de sereniteit laten primeren uit (…) Lees het hele bericht

apcoa-doet-voortaan-parkeercontroles

Apcoa doet voortaan parkeercontroles

Vanaf 1 januari wordt het gebruik van de parkeerautomaten en de parkeerschijf in Heusden-Zolder gecontroleerd door de firma Apcoa Belgium uit Antwerpen. Na 10 jaar is het contract met de firma Parkeerbeheer afgelopen en kwam Apcoa als beste uit de aanbesteding. De manier van werken zou in de toekomst voor minder ongenoegen moeten zorgen. Zo mogen er de nabij de kerken geen retributies meer uitgeschreven worden tijdens begrafenissen, en ook tijdens festiviteiten kan er soepelheid (…) Lees het hele bericht

auto-in-beslag-genomen-1

Auto in beslag genomen

De verkeersdienst van de politie voerde parkeercontrole uit in het Wendelenhof na klachten van de appartementsbewoners. Op het binnenplein zijn 5 bestuurders beboet die het parkeerverbod negeerden. In de Schootstraat zette de politie een onverzekerde wagen aan de kant. De auto was ook niet ingeschreven en werd in beslag genomen.

bijna-7-5-minder-werklozen-in-een-maand

Bijna 7,5 % minder werklozen in een maand

Heusden-Zolder telde eind vorige maand 1.121 werklozen, van wie 530 mannen en 591 vrouwen. Dat zijn er 2,7 procent minder dan een jaar geleden en liefst 7,4 procent minder dan in augustus dit jaar. De meeste werklozen zitten in de categorie 25 tot 50 jaar (592), terwijl er onder de 25 jaar toch ook nog net geen 300 mensen zonder job zitten. De meesten (703 ) zijn langer dan een jaar werkloos en in 251 gevallen gaat het zelfs om meer dan 2 jaar. De grote meerderheid is laag- of middengeschoold, 41,1 procent is van allochtone origine.

faillissementen-blijven-toenemen-1

Faillissementen blijven toenemen

Er zijn in de eerste 9 maanden van dit jaar in Limburg al 571 bedrijven failliet gegaan. Dat is een record, en 9,4 procent meer dan in dezelfde periode van 2010 dat ook al een rotslecht jaar was. In die cijfers zitten ook al enkele tientallen zaken uit Heusden-Zolder. De meest recente op het droevige lijstje is de Limburgse Verwarmingscentrale nv uit de Schobbenberg.

vandaag-is-t-werelddierendag

Vandaag is 't Werelddierendag

Vandaag is het Werelddierendag. Zorg misschien voor iets lekkers of wees extra lief voor je hond, kat, papegaai, konijn, krokodil of olifant. En als je zelf een dier in huis wil halen, denk er dan aan dat in de Limburgse dierenasielen tientallen katten en honden op een nieuw baasje wachten. En ook in eigen gemeente, in het Vogel- en Zoogdierenopvangcentrum, zitten dieren te hopen op een betere toekomst.

het-weer-de-herfst-is-daar

Het weer: de herfst is daar

Het hogedrukgebied dat voor het prachtig nazomerweer zorgde, verliest zijn invloed over onze streken. Er volgt een degradatie van het weerbeeld. De volgende dagen komen er depressies opzetten en nemen de neerslagkansen toe, de wind spant aan en het kwik gaat omlaag. Kortom de herfst staat nu echt wel voor de deur.
Vandaag domineren wolken het weerbeeld en opklaringen zijn eerder schaars. Op een drupje motregen na, blijft het wel droog. In zachte lucht kan het kwik nog net 20 graden bereiken.
Lees het hele bericht

70-tal-nieuwe-appartementen-in-zolder-centrum

70-tal nieuwe appartementen in Zolder-Centrum

Zolder-Centrum krijgt er de komende jaren ongeveer 70 appartementen bij. Een project met 20 tot 25 woningen komt op de plaats van de vroegere kapelanij, op de hoek Ringlaan-Molenstraat. De gemeente heeft vorige week de grond openbaar verkocht, een projectontwikkelaar uit Alken betaalde er 525.000 euro voor. Tegen 30 november verwacht hij de voorstellen van de architecten, voor 1 april zal de bouwaanvraag worden ingediend en het is de bedoeling na de bouwvakantie van 2012 te starten om over (…) Lees het hele bericht

4-dronken-7-te-snel

4 % dronken, 7 % te snel

Heusden-Zolder is één van de 8 politiezones waar het afgelopen weekend SLimcontroles zijn gehouden. In het totaal moesten in Limburg 1336 bestuurders een ademtest afleggen, 4 % daarvan bliezen positief. Van de 510 gecontroleerde auto's reden er 38 of 7 % te snel. 9 rijbewijzen zijn ingetrokken. Ook waren weer heel wat auto's niet in orde met hun papieren of op technisch vlak.

fietser-gewond-bij-val-1

Fietser gewond bij val

Kort voor vier uur vanmiddag zijn aan de Zolderseweg, aan de kruising met het fietsroutenetwerk, twee fietsers ten val gekomen. Eén van beiden liep daarbij een hoofdwonde op en is naar het ziekenhuis afgevoerd.

rallyworldfotograaf-jos-hoydonckx-overleden

Rallyworldfotograaf Jos Hoydonckx overleden

Vandaag is Jos Hoydonckx uit de Schootstraat overleden, hij was van in het prille begin - 1985 - fotomedewerker van Rallyworld het fotoproject met vooral het gekende fotoboek van Willy Weyens, zelf ook uit Heusden-Zolder afkomstig. Jos trok jaren in het voetspoor van Willy Weyens naar binnen- en buitenlandse rally's. Eerst als supporter, later als mecanicien in het team van Valère Vandermaesen, nadien als fotograaf. Op Europese en wereldkampioenschappen, maar net zo goed in de Dakar. Zo stonden ieder jaar weer foto's van hem in het prestigieuze rally-jaarboek. Door ziekte moest hij dit seizoen afhaken, maar tot op het laatste bleef hij het rallygebeuren vanop afstand volgen. Vandaag overleed hij in het ziekenhuis in Hasselt, hij was 57. (foto Rallyworld)

opgepast-voor-telefoongidsoplichting

Opgepast voor telefoongidsoplichting

De voorbije dagen hebben verschillende bedrijven en zelfstandigen uit Heusden-Zolder ons gecontacteerd omdat ze een brief ontvingen van Bedrijvengids, editie Hasselt. Het gaat om een internet telefoongids en als je de brief met je gegevens terugstuurt, krijg je een factuur van 1.188 euro per jaar, en dat voor een periode van 3 jaar. Het gaat om een telefoongids die totaal niets voorstelt, iemand die nog wat extra gegevens wil laten opnemen, betaalt nog een pak extra. Het gaat om je reinste (…) Lees het hele bericht

de-late-zomer-van-2011

De late zomer van 2011

We hebben de voorbije dagen op weerkundig vlak unieke dingen beleefd. Volgens sommigen een echte 'Indian Summer', anderen noemen het op zijn Vlaams een 'Oudewijvenzomer'. Feit is dat je vooral 's morgens mooie taferelen kunt zien, zoals in het  'broek' tussen Ubbersel en Boekt. (foto's Yves Maex)

weer-een-stevige-jazzportie-in-muze

Weer een stevige jazzportie in Muze

Saxofonist Lieven Cambré is een kind aan huis in het Muzecafe en ontpopte zich gisteravond tot een heuse bandleader. Samen met pianist Bram Weijters en gitarist Marco Cirone tekende hij voor een knetterend samenspel (Meer foto's van Ria De Clerck)

vandaag-gezien-3-oktober-2011

Vandaag gezien

Op de tennisterreinen bij De Val in Viversel bestaat er blijkbaar twijfel of ze gaan spelen op gravel dan wel op gras, Viversel als kruising tussen Wimbleton en Roland Garros dus. Of het tot hoogstaand tennis leidt, is een ander paar mouwen. (foto Yves Maex)

iedereen-probeert-elektrische-voertuigen

Iedereen probeert elektrische voertuigen

Net zoals in de rest van het land was de Openbedrijvendag in Heusden-Zolder bij Solarcompany een succes. Op sommige momenten was het zelfs erg druk. De meeste aandacht ging naar de superkart op waterstof, die zaterdag nog een wereldrecord had gevestigd, en de sprint-demonstraties met de kart tegen een Porsche. Maar er waren ook veel vragen over de ventilatiesystemen, warmtekracht koppelingen (WKK’s) en een de reeks gekleurde zonnepanelen. En de meeste bezoekers lieten zich niet pramen voor een (…) Lees het hele bericht

dames-van-rc9-nemen-de-leiding

Dames van RC9 nemen de leiding

Op de derde speeldag ontvingen de dames van RC9 Heusden Zolder hun collega's uit Schilde.RC9 nam de beste start en opende de score. Schilde poogde gelijke tred te houden maar toch kon RC9 nog 2 keer scoren voor de rust. Schilde van zijn kant kon de achterstand beperken met een try. In de 2de helft begon de zon een doorslaggevende rol te spelen. Dankzij een goede conditie konden de dames van Heusden Zolder hier het meeste van profiteren. Ze liepen fors uit tot een finale score van 52-5. Met een 3 op 3 staat RC9 aan de leiding

behendigheidskampioenschap-voor-trucks

Behendigheidskampioenschap voor trucks

Niet-alledaagse beelden op het terrein van Truckstop in Viversel. Bussen en vrachtwagens waren daar allerlei maneuvers aan het uivoeren. Ze moesten tonen wat ze konden bij het parkeren en manoeuvreren in het kader van het Belgisch kampioenschap. (meer foto's van Dimitri Reynders)

fel-bevochten-zege-voor-rc9-1

Fel bevochten zege voor RC9

In het rugby behaalde RC9 een zwaar bevochten 15-26 zege bij Brussels Barbarians. Heusden-Zolder beukte er onmiddelijk op los en dat leidde al snel tot een eerste try. De Barbarians hadden het de eerste helft moeilijk in de scrums en raakten moeizaam over de helft, tot ze vijf minuten voor de rust via een mooie break scoorden. Daar deden ze begin van de tweede helft vanuit een verre kick nog eentje bovenop. Even kreeg RC9 het moielijk, maar enkele penaltykicks en conversies beslisten het pleit.

bijna-100-oldtimers-op-treffen

Bijna 100 oldtimers op treffen

Een kleine 100 oldtimers kwamen vandaag afgezakt naar het tiende Oldtimertreffen Eversel. Dat heet wel Eversel, maar het vindt plaats in en rond ontmoetingscentrum Ons Huis in ... Berkenbos. Met het mooie weer waren niet alleen de organisatoren tevreden, vooral ook de cabriobezitters.(foto Lieven Kaerts)

5-medailles-voor-tuur-lemmens

5 medailles voor Tuur Lemmens

Tuur Lemmens behaalde vandaag 4 gouden medailles en 1 zilveren op het provinciaal kampioenschap zwemmen in Hasselt, bij de miniemen. De 14-jarige Tuur won goud op de 50 meter vlinder, 200 meter rug, 100 meter rug en 400 meter wissel. Hij haalde ook nog zilver op 50 meter vrije slag.

frituuruitbaters-jagen-overvallers-weg

Frituuruitbaters jagen overvallers weg

Donderdagavond laat hebben onbekenden geprobeerd frituur José in de Guido Gezellelaan te overvallen.Twee mannenn kwamen de zaak binnen, hun gelaat verborgen ze achter hun kraag en jaskap. Ze dreigden met een pistool en eisten luid de inhoud van de kassa. Toen één van de overvallers met zijn armen over de toog kwam, om de geldlade uit de kassa te nemen, kreeg hij harde klappen van één van de uitbaters. De dader kermde van de pijn en liep weg, achternagezeten door zijn medeplichtige. Er is voorlopig geen spoor van de daders.

veel-kijkers-op-rommelmarkt

Veel kijkers op rommelmarkt

De eerste standhouders en kopers waren vanmorgen al vroeg aanwezig op de vlooienmarkt van de Cité in de Koolmijnlaan en Kleuterweg. Of er veel gekocht en verkocht is, is ons niet meteen duidelijk, maar er was in ieder geval veel belangstelling voor de 'koopwaren' die er geëtaleerd werden. (meer foto's van Lieven Kaerts en Yves Maex)

bolderberg-wint-van-zonhoven

Bolderberg wint van Zonhoven

In vierde provinciale C heeft Bolderberg met 3-2 gewonnen van Halveweg Zonhoven. Na 3 minuten had Jens Munters de score geopend en na 35 minuten mocht hij verdubbelen voor de thuisploeg. Statie was vrij.

crisis-bij-fc-anadol

Crisis bij FC Anadol

In vierde provinciale A heeft SK Heusden 06 een zuinige 1-0 overwinning behaald tegen Lille. FC Anadol verloor thuis tegen Kaulille met 0-3. Maar het moest met een noodploeg spelen. Er is een crisissituatie binnen de club, na het ontslag van trainer Attilla Tercan en de vervanging door Buran Zevne, wilde een aantal spelers dat met Tercan was meegekomen niet meer aantreden. En ook een deel van het bestuur wil de vroegere trainer terug. Er moet dus de komende dagen één en (…) Lees het hele bericht

zolder-moet-leiding-afstaan

Zolder moet leiding afstaan

In de topper in derde provinciale heeft Vrijheid Zolder met 1-4 verloren van MD Halen. Voetballend lag Viversel niet echt onder, maar het verschil lag in de afwerking, vooral door ex-Zolder-speler Simon Vanheeswijk die drie rozen maakte MD Halen springt opnieuw over Zolder naar de leiding. Ook Viversel verloor, met 4-3 bij Zelem.

kvv-heusden-zolder-speelt-gelijk

KVV Heusden-Zolder speelt gelijk

In de eerste provinciale heeft KVV Heusden-Zolder 1- 1 gespeeld tegen Torpedo Hasselt. Bij de rust stond het nog 0-0. Een kwartier na de herneming trapte Michael Rutten een vrijschop rechtstreeks binnen, 1-0. En tien minuten voor tijd maakten de bezoekers er 1-1 van.

laurens-vanthoor-6de-in-valencia

Laurens Vanthoor 6de in Valencia

Laurens Vanthoor (Dallara-VW) is vandaag als zesde geëindigd in de derde en laatste race van de F3 Euroseries op het circuit van het Spaanse Valencia. De zege was voor de Spanjaard Roberto Mehri (Dallara-Mercedes), die zich daarmee verzekerde van de eindoverwinning. Vanthoor is zesde. Op 22 en 23 oktober staat in het Duitse Hockenheim de laatste afspraak van het seizoen op het programma.

zwaar-ongeval-op-circuit-zolder

Zwaar ongeval op Circuit Zolder

Tijdens de "Masters" van de Belcar op het circuit van Terlamen zijn deze namiddag drie gewonden gevallen. Dat gebeurde bij een aanrijding in de pitlane. UPDATE De drie werden aangereden door de  Ferrari 430 van het team Thiers-Thiers, die klaarblijkelijk remproblemen had. Een van de slachtoffers werd onder begeleiding van de MUG naar het ziekenhuis overgebracht, de twee anderen waren er minder erg aan toe. Na het ongeval werd de Belcar-race stilgelegd. Het team Marc Goossens-Maxime Soulet (Porsche 997 GT3R) won zo de race en verzekerde zich meteen van de titel in de Belcar 2011. (racefoto's van Yves Maex)

zomerweer-lokt-volk-naar-de-braderie

Zomerweer lokt volk naar de braderie

Het schitterende zomerweer zorgt ervoor dat het al vroeg druk was op de 59ste braderie op de Cité. Ook de rest van de dag staat er nog veel animatie en amusement op het programma.

moeras-van-bovy-wordt-hersteld

Moeras van Bovy wordt hersteld

Ook dit najaar zijn er in Domein Bovy werken gepland om het domein en de natuur verder op te knappen. In het kader van het PDPO-project ‘Parken in De Wijers krijgen het moerasbos en de moerasvijver een nieuw gezicht. “Centraal in het park ligt de grote moerasvijver die aan het verbossen was. Door de beheerswerken is er al minder wildgroei, de wortels van de wilgen worden nu machinaal uitgetrokken, zodat het moeras niet meer dichtgroeit. Om het waterpeil in de vijver te verhogen worden ook (…) Lees het hele bericht

bolderberg-ten-onder-bij-vosselaar

Bolderberg ten onder bij Vosselaar

In een broeierige sporthal is volleybalclub Bolderberg met 3-0 ten onder gegaan bij VC Vosselaar. In de eeste set liepen de bezoekers uit, maar met de overwinning in zicht kwam de thuisploeg gelijk, het werd uiteindelijk 29-27. Een vergelijkbaar scenario in de tweede set die evenwel bij 25-23 afgelopen was. De derde kondigde zich hetzelfde aan, maar bij 13-13 brak de veer bij VCK en stoomde de thuisploeg naar een 25-17.

vandaag-gezien-2-oktober-2011

Vandaag gezien

Het geeft toch wel een gek gevoel, de hulst 'in bloei' bij 30 graden in volle zon. Zullen we met Kerstmis ook nog hulst hebben, vraagt Maurice Mues zich af.

zolder-verliest-bij-aalter

Zolder verliest bij Aalter

In het basketbal heeft Zolder A met 73-63 verloren van Aalter. Zolder was nergens tijdens de eerste 15 minuten zodat het 41-14 achter kwam. Delalieux kon zijn ploeg dan terug op het goede spoor brengen. De Limburgers naderden tot 69-61 maar misten dan enkele vrijworpen en waren net iets té enthousiast in de aanval.

rotdag-voor-laurens-vanthoor

Rotdag voor Laurens Vanthoor

Nadat hij gisteren uitstekende kwalificaties had gereden, kende Laurens Vanthoor vandaag een rotdag in de formule 3 Euroseries in het Spaanse Valencia. Hij werd twee keer elfde en laatste. In de eerste race botste hij met zijn ploegmaat Daniel Abt. Door zijn elfde plaats moest hij in de tweede race vanop de laatste startrij vertrekken en dat kon hij niet meer goedmaken. Morgen krijgt hij een kans op revanche in de derde race, want dan mag hij op plaats vier starten.

wereldrecord-is-binnen

Wereldrecord is binnen

Het Belgische Regeneracing Team, met Erwin Janssens als rijder heeft op Circuit Zolder het wereldrecord waterstofkart op de achtste mijl (201,17 meter) gebroken. Janssens had voor de afstand 10,23 seconden nodig, goed voor een gemiddelde van 70,79 kilometer per uur. Het vorige record stond op naam van het Nederlandse Forze-Team en bedroeg 10,45 seconden. Een waterstofkart wordt aangedreven door elektriciteit die door middel van waterstof wordt opgewekt. De enige uitstoot is dan ook water. Er (…) Lees het hele bericht

cyriel-is-88-en-in-topconditie

Cyriel is 88 en in topconditie

Begeleiders en deelnemers aan de Fitclass - het fitnesscentrum dat ondergebracht is bij het Sint-Franciscuscollege - hebben vandaag Cyriel Vandebroek gehuldigd voor zijn 88ste verjaardag. Daarmee is Cyriel niet alleen de oudste deelnemer in Heusden-Zolder, maar wellicht ook ver daarbuiten. Twee maal per week komt hij, meestal met de fiets vanuit Eversel. Net als alle andere deelnemers krijgt Cyriel een programma op maat. Hij is nog in puike conditie en hoop dan ook nog lang te komen fitnessen. De viering van vandaag was voor hem een complete verrassing.

revuerakkers-winnen-braderiekwis

Revuerakkers winnen braderiekwis

Net als vorig jaar werd de braderiekwis gewonnen door een team dat samengesteld was uit de grootste intellectuelen van 't Heusdens Volksteater: de Revuerakkers. Zij wisten van de 13 ploegen de meeste punten te sprokkelen, hoewel het tot op het einde erg spannend bleef. De deelnemers kregen vragen over algemene kennis, doorzicht, een fotoronde en een Limburgkwis.

pinguins-tegen-de-klimaatverandering

Pinguins tegen de klimaatverandering

In de aanloop naar Openbedrijvendag morgen, is bij Solarcompany een ludieke actie tegen de klimaatveranderingen gestart. Rudi Vandromme (Solarcompany), Jo Peters (Deusjevoo), Jan Van Orshoven (Analiz-it) en Peter Claes (Vestal) zijn de bedenkers en oprichters van de pissedoffpenguins. Dat klinkt misschien agressief, maar het gaat om een beetje boze en misnoegde pinguins die oproepen tot een feest in Durban (Zuid-Afrika) om iedereen op de hoogte te brengen dat het hoog tijd is om de (…) Lees het hele bericht

forfaitzege-voor-si-heusden-zolder

Forfaitzege voor SI Heusden-Zolder

In het zaalvoetbal heeft MFC SI Heusden-Zolder een 0-5 forfaitzege behaald bij Antwerpen Dam. Net als vorige week in Tongeren, stuurde de ploeg haar kat. De afgelopen dagen hadden zowel de clubverantwoordelijken van Heusden-Zolder als de voetbalbond tevergeefs contact proberen te zoeken met de clubleiding, maar ze kregen geen gehoor. Het werd dus een nutteloze verplaatsing, naar een club die net als de voorbije jaren voor miserie blijft zorgen.

school-berkenbos-hield-opendeur

School Berkenbos hield opendeur

De Vrije Lagere School van Berkenbos hield een opendeurdag zodat familieleden van de leeringen en andere geïnteresseerden een kijkje konden nemen in de gloedneiuwe gebouwen. De wat ouderen waren vooral gefascineerd door de nieuwe technologieën die het stoffige bord met krijtjes hebben verdrongen. Daarna werden op een zonovergoten speelplaats nog heel wat herinneringen aan vroeger opgehaald. (meer foto's van Berkenbos.be)