Archief april 2012

samen-rond-het-mariakapelletje

Samen rond het Mariakapelletje

Op de hoek van de Kenen en de O.L.Vrouwstraat in Boekt troepte vanavond een 30-tal buurtbewoners samen rond het Mariakapelletje. Die is destijds opgericht door Lisa Cupers die er destijds werd omgereden door een auto, ze overleefde en herstelde volledig. Buurtbewoners komen er ieder jaar op 30 april samen bij het versierde kapelletje. De straat wordt afgesloten voor een gezellig buurtfeest. (foto's Hendrik Huyghelier)

meiboomplanting-aan-sint-janskapel

Meiboomplanting aan Sint-Janskapel

Traditiegetrouw komen buurtbewoners van Ghoosstraat en Kapelstraat op meiavond afgezakt naar de Sint-Janskapel waar ze samen de meiboom planten en de versieringen aanbrengen. Dat mondt altijd uit in een gezellige buurtbijeenkomst. (foto Patrick Bartels)

een-piano-in-het-bos

Een piano in het bos

Na het klankenbos van Neerpelt heeft nu ook Heusden-Zolder een muzikaal bos. Toen Ann Deltour vanmiddag met haar gezelschap via de Vrunstraat en de Weyerman richting Verloren Brug fietste, stond daar een piano langs het bospad. Wie het instrument daar zette, is niet duidelijk en er was ook geen pianist te bespeuren. Dus gaven ze maar zelf een geïmproviseerd bosconcert.

drie-vrouwen-over-japan-in-de-mijlpaal

Drie vrouwen over Japan in De Mijlpaal

In kunstgalerij De Mijlpaal is het tweede deel van de tentoonstelling 'Japan in tekens en symbolen' geopend. Daarin geven drie vrouwen, Ann Van Hoey, Karin Borghouts en Trees De Mits, met keramiek en fotografie hun visie geven op het hedendaagse Japan. Ondertussen blijft in de ‘zaal van de Samoerai ‘ het werk van Jean Lemmens en zijn Japanse verzameling aanwezig. Trees De Mits toont foto's die een westerse kijk zijn op alledaagse situaties in een oosters licht. Met een kleine (…) Lees het hele bericht

geen-meiavondviering-in-zolder-centrum

Geen meiavondviering in Zolder-Centrum

Vanavond wordt aan verschillende kapellen in Heusden-Zolder een meiavondviering gehouden. Meestal bestaat die uit het planten van een meiboom door een buurtcomité. Maar de grote meiavondviering aan het Woutershof met optocht, folklore en meiboomplanting komt er niet. De heemkundige kring Zolder heeft ze dit jaar afgeblazen. "Door een gebrek aan medewerking, vooral het gemeentebestuur laat ons in de steek," zo luidt het daar. "Onze brief aan het schepencollege met (…) Lees het hele bericht

19-communicanten-in-eversel

19 communicanten in Eversel

In Eversel deden 19 kinderen hun eerste communie. Ze werden daarvoor begeleiden door juf Chantal, juf An en Denise en de mis werd opgedragen door pater Frans.(foto's Rudi Rykers)

een-blik-vanuit-de-vogelkijkhut

Een blik vanuit de vogelkijkhut

Prachtige beelden van het Bolderdal vastgelegd door Jan Leijskens vanuit de vogelkijkhut..De foto rechtsonder is in zwart-wit, wie meer foto's van Jan Leijskens en zijn collega's van Groep 99 - allemaal in zwart-wit - wil zien, kan nog tot einde mei terecht in Fotogalerij Haesevoets, Daelemveld 1041 (industrieterrein), Herk-de-Stad, iedere werkdag van 10 tot 16u30.

opgelet-zaterdag-huisvuilophaling

Opgelet: zaterdag huisvuilophaling

Morgen is het 1 mei, Feest van de Arbeid en dan wordt het huisvuil in Heusden-Zolder niet opgehaald. Die ophaling is verplaatst naar nu zaterdag. Trouwens, het is de eerste zaterdag van de maand dus in enkele wijken wordt ook papier en karton opgehaald.

evelyn-neuteleers-beste-limburgse-turnster

Evelyn Neuteleers beste Limburgse turnster

Op de Limburgse turnkampioenschappen in Berkenbos stonden onze dorpsgenote Evelyn Neuteleers (Moed en Volharding) en Cleo Gelade (Turnkring Bilzen) lijnrecht tegenover elkaar. In de twee voorronden waren ze telkens de besten en nu moesten ze het onder elkaar uitvechten om de titel in de artistieke gymnastiek. Evelyn had al verschillende wedstrijden achter de rug, maar toch kroonde ze zich - aangemoedigd door het publiek- tot Limburgs kampioen. Trouwens, ze was eerder ook al kampioen geworden (…) Lees het hele bericht

succesvolle-garageverkoop-in-viversel

Succesvolle garageverkoop in Viversel

In verschillende straten van Viversel-Centrum had vandaag een garageverkoop plaats. De buurtbewoners namen gretig deel en stapelden hun garages of tentjes vol met elpees, speelgoed, serviezen, huishoudspullen, enz. En ook al was het weer vanochtend vroeg niet zo denderend, om half 8 waren de eerste koopjesjagers al op pad. (meer foto's van Franky Elsen)

spectakel-tijdens-speedwayraces

Spectakel tijdens speedwayraces

Met deelnemers uit 7 verschillende landen mocht de Speedwayfanclub bijzonder tevreden zijn met zijn eerste organisatie van het seizoen in het Helzoldstadion. De races werden weer op het scherp van de snee betwist en het spectakel was geen minuut uit de lucht. De talrijke toeschouwers kregen dan ook waar voor hun geld. Eerst hielden de regendruppels het stof nog onder controle, maar eenmaal de zon er volop doorkwam, zat het gravel letterlijk tussen de tanden bij wie er dicht bij stond. Maar dat hoort (…) Lees het hele bericht

geybels-brothers-imponeren-in-zoutleeuw

Geybels-brothers imponeren in Zoutleeuw

De broers Lennert en Lander Geybels uit Berkenbos hebben hun eerste badmintonseizoen mooi afgesloten. Op het jeugdtornooi in Zoutleeuw pakte Lennert de overwinning en werd Lander tweede. En ook in het dubbelspel werden ze tweede. Beiden spelen nog maar sinds september vorig jaar bij Smash. Dat belooft dus voor de toekomst.

vreemde-snuiters-op-circuit-zolder

Vreemde snuiters op Circuit Zolder

Voor wie zich afvroeg wat al dat gerace was op Circuit Zolder vandaag, het ging om de  Belgian Gentleman Drivers Club en de Special Open Trophy. Die laatste brengt prototypes en open wagens op de baan, en daar zitten enkele vreemde snuiters tussen. (meer foto's van Davy Neuteleers)

vck-dames-blijven-in-tweede

VCK-dames blijven in tweede

In het volleybal spelen de dames van VCK Bolderberg ook volgend seizoen in tweede provinciale. Vandaag moesten ze in de sporthal van Moloc Stal een testwedstrijd spelen tegen Kuvoc Kuringen. Van bij het begin gooiden de meisjes van Bolderberg hun kaarten op tafel, 25-8 en 25-10 in de eerste twee sets. Bij 19-19 in de derde verwachtte iedereen een vierde set, maar het werd toch nog 25-20. Een zege waaraan niets af te dingen valt.

vandaag-gezien-29-april-2012

Vandaag gezien

Het is nu eenmaal lente en dan kriebelt het bij iedereen. (foto Gust Ischen)

slamridders-leveren-ontbijtkorven-voor-moeders

Slamridders leveren ontbijtkorven voor moeders

Carnavalsvereniging De Slamridders houdt de traditie in ere om op moederdag, dit jaar zondag 13 mei , ontbijtkorven aan huis te leveren. Voor €10 heb je een ontbijtkorf voor één persoon, die wordt geleverd in een straal van 5 km, anders is de korf af te halen bij Rijschool Goossens. Inlichtingen en bestellingen voor 7 mei, op tel. 011-42 24 17.

okra-viert-zijn-jubilarissen

Okra viert zijn jubilarissen

In 't Kuipershof hield OKRA zijn jaarlijkse feest. Daarbij hadden voorzitter Maurice Mues, secretaris Mia Biesmans en penningmeester Leon Truyers liefst 40 van de 50 jubilarissen te vieren. Ze kregen de hulp van pastoor Geert Croes om bloemen of een fles wijn te overhandigen aan 80-, 85- of 90-jarigen. Na de viering was er ontspanning met 't Lachement: Belgisch en Europees accordeonkampioen Tony Decora die zanger Francis Guntler muzikaal begeleidde. Een voltreffer want de 185 aanwezigen bleven meezingen tot de laatste noot. (meer foto's van Lowie Gielis)

de-bark-en-de-schans-breien-samen

De Bark en De Schans breien samen

De vrouwelijke gasten van opvangcentrum De Bark en het dagactiviteitencentrum De Schans hebben samen zitten breien. Daarbij hielpen ze elkaar op weg. Het was uiteraard de bedoeling elkaar wat beter te leren kennen.

file-op-e-313-naar-lummen

File op E 313 naar Lummen

Wie de E 313 richting Antwerpen moet nemen, doet dat best vanaf Beringen, momenteel staat er een file vanaf Zolder-Lummen Industrie tot aan het knooppunt Lummen. En er wordt weinig verbetering verwacht. De verkeersproblemen zijn het gevolg van werken op de E 313 in Lummen, die duren nog tot dinsdagmorgen 5 uur.

yanneke-is-spaans-scholenkampioen

Yanneke is Spaans scholenkampioen

Hoewel ze er nog maar pas wonen, beginnen ze in Spanje de familie Philips al te kennen. Zo won Yanneke gisteren in Murcia op de regionale scholenkampioenschappen atletiek de 500 meter. Haar Spaanse vrienden stonden erbij en keken ernaar. Als ze ooit op de KBC-Nacht wordt uitgenodigd, zou ze dan in Belgisch of Spaans shirt komen?

wigbert-in-20-songs

Wigbert in 20 songs

Het jubileumconcert van Wigbert vanavond in Muze bood een prachtig muzikaal overzicht van de voorbije twee decennia. Hij had zich dan ook met uitstekende muzikanten omringd. Het publiek genoot. (foto Lenscollectief)

turners-strijden-om-limburgse-titels

Turners strijden om Limburgse titels

Vandaag en morgen hebben in de sporthal van Berkenbos de provinciale voorrondes acrobatische gymnastiek voor dames plaats. Er wordt ook om de Limburgse titels gestreden. Daarvoor hebben GymFed en turnkring Moed en Volharding de handen in elkaar geslagen. Vandaag toonden de benjamins, miniemen en beloften hun kunnen, morgen vanaf 10 uur is het de beurt aan de juniores en de seniores. (foto's Davy Neuteleers)

markt-veel-volk-en-animatie-weinig-bloemen

Markt: veel volk en animatie, weinig bloemen

De jaarmarkt in Zolder-Centrum kreeg heel wat bezoekers, en ook de verenigde handelaars hadden de extra middelen goed geïnvesteerd in bijkomende animatie. Daarbij werden ook de kinderen niet vergeten. De sfeer was er dan ook, het publiek ook. Maar de opkomst van de marktkramers was niet overweldigend, en zeker de bloemenmarkt bleef ondermaats bezet. Lees het hele bericht

zolder-kermis-is-gestart

Zolder-kermis is gestart

Met een korte toespraak door de burgemeester, het doorknippen van het lint door het halve schepencollege en een optreden van Koninklijke Harmonie De Ware Vrienden is in de vooravond Zolder-kermis geopend. Een zachte temperatuur, het zonnetje probeerde door de wolken te piepen, de vierdaagse kermis start dus onder een gunstig gesternte. Na de officiële opening stapte de harmonie - bij wie André Goris vandaag 70 werd - nog eens tussen de foorkramen. Ondertussen was voor de kinderen de pret al (…) Lees het hele bericht

masterproef-van-liselotte-rayen-bekroond

Masterproef van Liselotte Rayen bekroond

LAPP vzw, dat is de vereniging van Leuvense Afgestudeerde Psychologen en Pedagogen heeft de prijzen voor de beste masterproef 2011 uitgereikt. Ieder jaar belonen zij de drie beste masterproeven - de vroegere thesissen - van de faculteit. Het werd een Limburgse onderonsje want de prijzen gingen naar drie klinisch psychologen uit West-Limburg. Onze dorpsgenote Liselotte Rayen (links op de foto met haar ouders), werd derde laureate met haar onderzoek naar het oorzakelijke verband tussen de (…) Lees het hele bericht

cvo-studente-wint-fotowedstrijd-in-antwerpen

CVO-studente wint fotowedstrijd in Antwerpen

Wendy Pelkmans, studente fotografie van het CVO Heusden-Zolder heeft met haar fotoreeks 'Iedereen is mooi' een wedstrijd in de Singel in Antwerpen gewonnen. Het ging om een wedstrijd waarbij de deelnemers toegang kregen tot de backstage van de Singel waar ze het 'artistieke leven in beeld' moesten brengen. Al de inzedingen van Wendy vind je hier.

jeugdbadmintonners-spelen-tornooi

Jeugdbadmintonners spelen tornooi

Vandaag nemen in sporthal Olympia bijna 100 jeugdspelers het tegen elkaar op in het traditionele jeugdtornooi van badmintonclub Hebad. Daar proberen vooral de eigen jeugdspelers, die onlangs provinciaal jeugdkampioen bij de U-12 werden, zich te onderscheiden. (meer foto's van Davy Neuteleers)

het-paleis-bekoort-jong-en-oud

Het Paleis bekoort jong en oud

Het Paleis speelde in de vroege avond 'Ans en Wilma' in Muze, een voorstelling waarmee het gezelschap jong en oud kon boeien. (foto Lenscollectief)

heusden-zolder-is-rondhangvriendelijk

Heusden-Zolder is rondhangvriendelijk

Heusden-Zolder is 'Rondhangvreindelijke gemeente 2012'. Het kreeg het label daarvoor van het Limburgs Steunpunt Straathoekwerk (LISS). Als jongeren rondhangen stuurt de gemeente er niet de politie op af maar de jongerenwerker of de straathoekwerker. Volgens Erik Vreven van LISS wil het bestuur wil het rondhangen niet idealiseren, maar wel in zijn juiste context plaatsen. "Rondhangen komt voor bij alle leeftijdsgroepen, in alle sociale lagen en op verschillende manieren. Het gebeurt (…) Lees het hele bericht

voorzitter-sponsor-verlaat-kvv

Voorzitter- sponsor verlaat KVV

Het rommelt bij voetbalclub KVV Heusden-Zolder (eerste provinciale). Voorzitter Ronny Poelmans heeft zijn ontslag gegeven, hij stopt ook als beheerraadslid en sponsor. Ook jeugvoorzitter Yo Vanrusselt en jeugdcoördinator Johan Vandenhoudt verlaten de club. Ze spreken over een gebrek aan overleg en communicatie. De druppel die de emmer deed overlopen voor Poelmans was blijkbaar de verlenging van de samenwerking met trainer Carlo Martens voor volgend seizoen. Ook de sportieve invulling van de ploeg laat volgens hem te wensen over.

het-weer-zachter

Het weer: zachter!

Dankzij zuidelijke luchtstromingen wordt zachtere lucht naar onze streken getransporteerd. De luchtmassa is echter onstabiel en vaak gestoord, waarbij de neerslagkansen in het weekend erg hoog liggen. Ook na het weekend zijn we nog niet gevrijwaard van storingen, maar er komen wel langere droge perioden met zonneschijn voor.
Vandaag is het eerst droog met opklaringen. De wolken nemen echter gestaag toe en in het tweede deel van de namiddag volgt er regen vanuit het zuiden. Het kwik bereikt 17 of 18 (…) Lees het hele bericht

wat-een-bende-die-roovers

Wat een bende, die Roovers!

De Roovers speelden gisteravond Oom Wanja van Tsjechov in Muze. Het was voor het eerst dat De Roovers een eigen versie van een theatertekst van Tsjechov schrijven en spelen. (foto Lenscollectief)

veel-ondernemersinteresse-voor-sociale-media

Veel ondernemersinteresse voor sociale media

Ondernemers uit Heusden-Zolder zitten aandachtig voor het scherm tijdens een avondcursus rond sociale media. Gisteravond en ook vorige maandag kregen ze de knepen van Facebook onder de knie en leerden ze de toepassingsmogelijkheden ontdekken. De belangstelling was zo groot dat de deelnemers in twee groepen zijn opgesplitst. Er volgen nog twee avonden in mei rond de andere media zoals Twitter, Google+ , Linkedinn, Flikr, enz. In juni staan nog twee avonden op het programma rond 'conversation (…) Lees het hele bericht

jeugdauteurs-in-de-bib

Jeugdauteurs in de bib

De bibliotheek heeft deze week drie auteurs op bezoek voor het project '4 leest mee' van het vierde leerjaar. Het ging om Marijke Umans (foto), Mieke Vanpol en Noëlla Elpers. De leerkracht heeft vooraf voorgelezen uit een boek van één van de drie. Nadien hebben de leerlingen op een creatieve manier het verhaal herschreven en geïllustreerd en dat werd dan een verhalenboek. In de bib werd er een volwaardig boek van gemaakt. ontworpen. Gesigneerd door de oorspronkelijke auteur is dit nu een collectors item!

negatief-advies-voor-shopping-b-mine

Negatief advies voor shopping B-Mine

Het Nationaal Sociaal-Economisch Comité voor de Distributie (NSECD) heeft vandaag een negatief advies uitgesproken over de plannen om op B-Mine in Beringen een shoppingcenter van 34.000 m& te bouwen. Het stadsbestuur van Beringen komt daarmee onder druk om de socio-economische vergunning voor het project niet toe te kennen. Onder meer Unizo verzet zich omwille van concurrentie voor de bestaande handel en de verkeersproblemen die hierdoor zouden optreden. Omliggende gemeenten met (…) Lees het hele bericht

discussie-en-verwarring-rond-kerkhoven

Discussie en verwarring rond kerkhoven

Een gemeenteraad met weinig geschiedenis vanavond. De meeste discussie ontstond nog over een toegevoegd punt van het Vlaams Belang over het opruimen van graven op de kerkhoven van Bolderberg en Berkenbos. Fractieleider Jan Jans kantte zich niet tegen het opruimen van oude graven maar dan moeten het volgens hem graven ouder van 50 jaar zijn. “Ook de communicatie daarover vinden wij schandalig, de mensen moeten dit vernemen via een bordje bij het graf, er zijn zoveel (…) Lees het hele bericht

vandaag-gezien-26-april-2012

Vandaag gezien

Het doet af en toe eens deugd wat blauwe lucht tussen de wolken te bespeuren. (foto Jan Leijskens)

bussen-rijden-weer-normaal

Bussen rijden weer normaal

Vanochtend rijden alle bussen van De Lijn weer normaal. Gisteren waren vanaf de middag een aantal busdiensten verstoord, onder meer lijn 2, door een conflict  bij 'pachtbedrijf'' Melotte. Maar vanochtend zijn de chauffeurs weer aan het werk gegaan.

zangworkshop-met-exsultate-en-volkorengrijs

Zangworkshop met Exsultate en Volkorengrijs

In het kader van de WAK (Week van de AmateurKunsten) organiseren het koor Exsultate en de groep Volkorengrijs een open repetitie, op donderdag 3 mei om 20 uur in het St. Franciscuscollege campus Berkenbos. Het wordt een boeiende workshop om het plezier van het meerstemmig zingen te ontdekken. Daarvoor worden genres als a capella, folk, swing, wereldmuziek en Afromusic aangesneden met met aansluitend een gezellige receptie aangeboden door de cultuurraad. Inschrijven voor 1 mei bij aliceclaes[!]skynet.be. Info op www.exsultate.be

voetganger-aangereden

Voetganger aangereden

Rond tien over twee vanmiddag is op de Koolmijnlaan ter hoogte van het Rond Punt een voetganger aangereden door een auto. De man raakte gewond en is naar het ziekenhuis gebracht.

nieuwe-diefstallen-op-snelwegparking

Nieuwe diefstallen op snelwegparking

Er zijn opnieuw diefstallen in vrachtwagens gebeurd langs de E 314. Vanochtend vroeg merkte een chauffeur op de parking in Heusden-Zolder dat er ingebroken was in zijn vrachtwagen. Even later belde een Duitse trucker vanop de parking in de andere richting, ook hij was bestolen.

vandaag-gezien-25-april-2012

Vandaag gezien

Een wesp op een paardenbloem. (foto Jan Leijskens)

aantal-busdiensten-bij-de-lijn-verstoord

Aantal busdiensten bij De Lijn verstoord

Het busverkeer van De  Lijn in Limburg wordt sinds half twaalf vanmiddag verstoord door een plotse vakbondsactie bij het bedrijf Melotte, een busbedrijf dat in opdracht van De Lijn een aantal verbindingen verzorgt. Aanleiding zou een conflict binnen de firma zijn. Door de vakbondsactie rijden er mogelijk geen bussen of een deel van de bussen op de lijnen 2, 8, 20, 29, 31, 33, 36, 46, 47, 48, 13b, 15c, 17a, 18a, 182, 183, 307 en 402.

kim-poelmans-in-finale-miss-global-belgium

Kim Poelmans in finale Miss Global Belgium

Onze dorpsgenote Kim Poelmans is geselecteerd voor de finale van Miss Global Belgium 2013. Samen met 15 andere finalisten dingt ze naar de fel begeerde titel en het prijzenpakket. De meisjes komen uit 6 verschillende provincies, 3 uit Limburg. Ze zijn eerst door een spannende preselectie heen geworsteld. Maar nu begint het echte werk met campagne voeren, photoshoots, enz. Kim, die communicatie studeert in Hasselt, heeft ondertussen al heel wat ervaring als fotomodel. Onlangs verscheen ze nog over twee pagina’s in P-Magazine. We houden jullie op de hoogte. www.missitems.be

zolder-viert-4-dagen-kermis

Zolder viert 4 dagen kermis

Zaterdag opent de kermis van Zolder-Centrum. Om 17 uur is er een officieel moment met een korte toespraak en een optocht door de harmonie. Op hetzelfde moment gaan de kermisattracties open en ook de jaarmarkt gaat van start. Van 17 tot 22 uur kan je langs de marktkramen flaneren en er is ook een bloemenmarkt. Links en rechts zal er animatie zijn. Zondag is de topdag van de kermis en maandag de familiedag waarbij verschillende foorkramers kortingen of extra's geven. En omdat dinsdag 1 mei een feestdag is, krijgt Zolder dit jaar zelfs een vierde kermisdag.

roosjes-in-fimoklei

Roosjes in fimoklei

Nooit gehoord van fimoklei tot de dames van W!lt ons een mailtje stuurden met foto's van hun workshop bij Localoca. Onder leiding van Heidi Eggen leerden ze roosjes in fimoklei maken: rollen, kneden, bakken en kletsen tussendoor. Er kwam een mini-rozentuin tevoorschijn, en van een deel werden ringen en oorbellen gemaakt. Zelfgemaakte rozen en juwelen, ... da's een flinke besparing voor hun mannen.

beton-wordt-gegoten

Beton wordt gegoten

In het laatste stuk van de Geenrijt (van Gompartstraat tot brandweer) is de aannemer vanochtend gestart met de aanleg van de glijbekisting, dat zijn de betonnen borduren. Overmorgen komt daar de tweede laag op. Dat is het wachten tot woensdag, de bewoners kunnen al die tijd niet meer op hun oprit, omdat het beton moet harden. Volgende woensdag wordt de steenslagfundering aangebracht. Volgens de huidige planning zou op 7 mei de eerste laag asfalt volgen en op 24 en 25 mei de definitieve.

aftellen-naar-bk-is-gestart

Aftellen naar BK is gestart

Vanavond organiseerde Chasse Patat in feestzaal Vogelzang zijn info-avond over het Belgisch kampioenschap voor junioren op 27 mei en vooral over het parcours en de mogelijke beperkingen. De avond startte met een minuut stilte voor de verongelukte Bèrke Put en Fernand Werckx, niet alleen wielerliefhebbers in hart en nieren, maar ook medewerkers van het eerste uur. Na de uiteenzetting over het parcours, kwamen ex-renners Marc Wauters en Rudi Ceyssens aan het woord. Ze vertelden elk (…) Lees het hele bericht

zolder-en-bolderberg-kennen-hun-tegenstanders

Zolder en Bolderberg kennen hun tegenstanders

In de provinciale eindrondes van het voetbal speelt Vrijheid Zolder in derde provinciale tegen Genk VV: op 1 mei om 15 uur de heenwedstrijd en op 6 mei om 15 uur de terugwedstrijd in Zolder. In vierde provinciale is Bolderberg vrij voor de eerste ronde. In de tweede ronde speelt het op 10 mei om 19 uur in Lanklaar en op 13 mei om 15 uur thuis tegen Lanklaar.

parkeervakken-in-de-edward-staintonstraat

Parkeervakken in de Edward Staintonstraat

In de Edward Staintonstraat zijn parkeervakken op de weg geschilderd. Daardoor moeten de auto's binnen de vakken parkeren en blijven er tussen in nog plaatsen open om het verkeer te laten invoegen, als er tegenliggers aankomen. De maatregel is genomen om het verkeer vlotter te laten doorstromen. De politie zal deze week nog 'sensibiliserend optreden', maar vanaf volgende week wordt het boekje bovengehaald voor overtreders.

het-weer-het-wordt-warmer-3

Het weer: het wordt warmer!

Het weer in onze streken wordt de volgende dagen nog steeds bepaald door depressies en vochtige luchtstromingen. Evenwel de wind kiest stilaan voor het zuiden, waarbij er warmere lucht wordt aangevoerd en het kwik aangename waarden bereikt. Tussen storingen in kan daarbij zelfs de zon tevoorschijn komen.
Vandaag maken opklaringen steeds meer plaats voor wolken. De buien zijn mogelijk vergezeld van onweer. Maxima rond 13 graden.
Morgen wordt aan de voorzijde van een storing iets (…) Lees het hele bericht

leerlingen-van-de-springplank-op-zeeklas

Leerlingen van De Springplank op zeeklas

De leerlingen van het vijfde en zesde leerjaar van De Springplank in Heusden zijn deze week op zeeklas in Oostduinkerke. Ze maakten er al meteen een drukke start van met een picknick op het strand van Blankenberge, een bezoek aan het Sealife Centre en wat doe je aan zee als de zon ook nog schijnt? Juist, met de voeten in het water. (hier kan je de avonturen volgen)

dramatisch-ongeval-eist-tweede-dode

Dramatisch ongeval eist tweede dode

Het dramatisch ongeval met vier wielertoeristen uit Heusden heeft een tweede dodelijk slachtoffer geëist. Ook Fernand Werckx is aan zijn verwondingen overleden, ondanks de operaties die hij nog onderging in het ziekenhuis. Fernand Werckx was ook een fanatieke wielertoerist en sinds jaar en dag lid van wielerclub Pedaalclub. Hij stond bekend als een krachtrijder. Voordien was hij ook in de wielerwereld gekend, in de periode dat zijn kinderen Kristel en Gerry nationaal furore maakten.

meisjes-van-zeventien

Meisjes van zeventien?

37 jaar geleden maakten deze dames deel uit van de aspi's van de meisjeschiro in Heusden. Ze kwamen nu in Gingelom samen voor hun tweejaarlijkse reünie met toenmalig hoofdleidster Rita Meynen. Het motto luidde 'Lach, lach, lach' en er werd gebabbeld, gelachen, gebruld en gespeeld. En hoewel de meeste dames ondertussen al wat geschiedenis achter de rug hebben, voelden ze zich naar eigen zeggen weer meisjes van 17.

bridgeclub-sint-baaf-speelde-marathon

Bridgeclub Sint-Baaf speelde marathon

Bridgeclub Sint Baaf hield in Eversel een marathon. Bijna heel de club nam deel, 32 spelers speelden van 9 tot 17 uur met alleen een onderbreking voor het middageten. Het ging er spannend aan toe in de tweemaal zes rondes van vier spellen. Bridgeclub Sint-Baaf is een recretatieve club waar de vriendschap en de fairplay prlmeren, maar dat wil niet zeggen dat er niet gespeeld wordt om te winnen. In tegendeel, maar er wordt wel niet om geld gespeeld.

zijn-ze-het-noorden-kwijt

Zijn ze het noorden kwijt?

De bibliotheek organiseerde in het kader van de digitale week een gps-workshop. Daarbij kregen de deelnemers eerst theorie: hoe weet dat kleine ding precies waar we staan en naartoe moeten? De aanwezigen raakten soms het noorden kwijt maar met de hulp van de satellieten stuurde de lesgever het weer bij. Hoe hoger de gps in de lucht, hoe nauwkeuriger het signaal, konden ze ondervinden. Met of zonder gps vinden ze voortaan vlotter de weg naar de bib.

bruno-buyse-en-lode-schops-naar-n-va

Bruno Buyse en Lode Schops naar N-VA

De N-VA Heusden-Zolder heeft vanavond twee nieuwkomers voorgesteld. Bruno Buyse wordt de lijsttrekker. Hij is geboren en getogen in Heusden, maar bleef na zijn studies in Leuven hangen waar hij voor Agalev in de gemeenteraad zat. Als bedrijfsleider is hij actief in sectoren als hernieuwbare energie en de restauratie van industriegebouwen. Hij heeft op De Schacht projecten gerealiseerd en is nu bezig met het Centraal Magazijn. "De N-VA wil daarmee ook anticiperen op de kritiek dat er te (…) Lees het hele bericht

internaatsbeheerder-veroordeeld-2

Internaatsbeheerder veroordeeld (2)

De vroegere internaatsbeheerder van het college was ook handtastelijk tegenover zijn slachtoffers. Dat staat te lezen in het vonnis van de rechtbank. Hij had een vertrouwensband opgebouwd en deed zich voor als een goede vriend. Op het internaat ging hij soms in de kamer van de jongens op hun bed zitten en werd hij handtastelijk. Thuis liet hij de jongens douchen na het sporten en hij filmde hen met een verborgen camera. Er was ook fysiek contact bij het douchen, dat bleek uit de beelden op (…) Lees het hele bericht

wielertoerist-verongelukt-3

Wielertoerist verongelukt (3)

De slachtoffers van het ongeluk met de wielertoeristen zijn allemaal Heusdenaars. Twee van hen zijn lid van wielertoeristenclub Pedaalclub Heusden. De overleden 'Ber' Put woonde in de Kapelstraat. De zwaargewonde Fernand Werckx - vader van de vroegere renners Kristel en Gerry - werd in de vooravond nog geopereerd. De twee anderen zijn minder erg gewond.

wielertoerist-verongelukt-2

Wielertoerist verongelukt (2)

Bij het dodelijk verkeersongeval in Genk was de automobilist niet onder invloed. Er waren ook geen aanwijzingen om te spreken van overdreven snelheid. Dat maakten het Tongerse parket en de lokale politie van Genk in de loop van de namiddag bekend.
De automobilist, een 73-jarige man uit Houthalen-Helchteren, verkeerde in shock en moest ook naar het ziekenhuis. Bij de fietsers kwam de 75-jarige Louis P. uit Heusden-Zolder om het leven. De 71-jarige Fernand W. werd in kritieke toestand naar het ziekenhuis overgebracht. De 67-jarige Pieter B. en de 57-jarige Marcel K. werden met verwondingen afgevoerd.  

wielertoerist-verongelukt

Wielertoerist verongelukt

Bij een verkeersongeval in Genk is even voor 14u een 75-jarige wielertoerist uit Heusden-Zolder om het leven gekomen. Een tweede wielertoerist werd levensgevaarlijk gewond, nog twee anderen werden zwaargewond maar zijn buiten levensgevaar. Het ongeval gebeurde in de buurt van het bedrijf Essers op de Transportlaan in Genk. Een autobestuurder verloor daar de controle over het stuur. Zijn wagen botste tegen een boompje en schoof verder over het vrijliggende fietspad, waar op dat ogenblik net vier fietsers passeerden. Het Tongerse parket heeft een verkeersdeskundige aangesteld.

internaatsbeheerder-veroordeeld

Internaatsbeheerder veroordeeld

De correctionele rechtbank in Hasselt heeft vandaag een 31-jarige internaatsbeheerder uit Heusden-Zolder veroordeeld tot een celstraf van 5 jaar, waarvan 3 jaar effectief en 2 jaar met voorwaardelijk uitstel. De man was in het verleden internaatsbeheerder van het Sint-Franciscuscollege en hield seksueel getinte chatsessies met leerlingen van de school. Hij won hun vertrouwen maar chanteerde hen achteraf met pikante foto's die hij van de jongens via internet verkregen had. Hij maakte elf (…) Lees het hele bericht

bijkomend-raadspunt-over-opruimen-van-graven

Bijkomend raadspunt over opruimen van graven

Het Vlaams Belang heeft aan de gemeenteraadsagenda van volgende donderdag een punt toegevoegd over de ontruiming van percelen op de begraafplaatsen van Bolderberg en Berkenbos. De opposiepartij wil meer duidelijkheid over het besluit om vanaf april 2013 een reeks graven op te ruimen. Ze wil weten of de nabestaanden voldoende kansen hebben gekregen om de concessies te verlengen, wat er zal gebeuren met de slachtoffers van de collegebrand en of het opruimen kan beperkt blijven tot de alleroudste graven.

morgen-info-avond-rond-bk-wielrennen

Morgen info-avond rond BK wielrennen

Nog een goeie maand en dan heeft het Belgisch kampioenschap wielrennen voor juniores dames en heren plaats in Heusden-Centrum. De voorbereidingen daarvoor gaan nu hun laatste rechte lijn in. Het parcours voor een Belgisch kampioenschap is uiteraard een stuk groter dan de klassieke omloop die voor de Grote Prijs Ward Van Ende wordt uitgetekend. En omdat er op 27 mei ook nog eens communiefeesten en dergelijke plaatshebben, treft wielerclub Chasse Patat de nodige voorbereidingen om problemen te (…) Lees het hele bericht

belgisch-brons-voor-thomas-neuteleers

Belgisch brons voor Thomas Neuteleers

Thomas Neuteleers trad dit weekend aan in de Belgische kampioenschappen artistieke gymastiek in Sint-Niklaas. Hij sukkelt al geruime tijd met een knieblessure en pas twee weken geleden trad hij opnieuw aan op een wedstrijd in Wenen waar hij derde werd. Dit weekend ging het goed op rek, grond en ringen, op de brug deed hij een schitterende oefening, maar op sprong en paard met bogen mislukte het wat en dat kostte hem een betere rangschikking. Hij behaalde uiteindelijk een bronzen medaille. (…) Lees het hele bericht

rc9-wint-spannende-derby

RC9 wint spannende derby

In het rugby heeft RC9 een bijzonder spannende derby tegen Lommel gewonnen. Van bij de start vlogen beide ploegen er in. Lommel kon via een try als eerste scoren. Heusden speelde zeer agressief op de bal en kon zo vrij snel terug gelijk maken en vervolgens een 10-8 voorsprong nemen bij de rust. Na herneming zorgde Ward Beerten voor een nieuwe try en RC9 toonde zich dan 20 minuten lang baas op het veld. Maar een kwartier voor tijd vocht Lommel terug en kon met een try tot op twee punten (…) Lees het hele bericht

erfgoeddag-eert-de-helden

Erfgoeddag eert de helden

De Helden stonden centraal op de Erfgoeddag vandaag en daar werd overal een eigen, brede interpretatie aan gegeven. In de Sint-Willibrorduskerk stond Graaf de Theux centraal, één van de oprichters van België en één van de voormannen in de allereerste regeringen. Bij Localoca in het stationsgebouw werd de legende van de Putheks levend gemaakt, in woord en beeld. En de Heemkundekring van Zolder bracht hulde aan zijn pioniers in het Woutershof. Overal stonden heel wat (…) Lees het hele bericht

foutparkeerders-weggetakeld

Foutparkeerders weggetakeld

Behoorlijk wat volk vandaag bij de races op het circuit. De auto's stonden redelijk ver in de omgeving geparkeerd. Een aantal bezoekers had de auto achtergelaten op het fietspad. De politie riep de takelwagens op om de overtreders te verwijderen. (foto Davy Neuteleers)

zolderse-dolfijnen-doen-het-goed-op-splash

Zolderse Dolfijnen doen het goed op Splash

Vier clubs namen met 111 zwemmers deel aan de Splash zwemwedstrijd in zwembad 't Cupke in Beringen. Daarbij ook de Zolderse Dolfijnen. Aan een Splash wedstrijd nemen alleen recreatieve zwemmers tussen 6 en 12 jaar deel. De bedoeling is hen de kans te geven zich te meten met leeftijdsgenootjes. Voor sommigen kan het dan ook een opstapje zijn naar het competitiezwemmen. Van de Zolderse Dolfijnen waren er overwinningen voor Luna Vanhamel, Mei Vanluyd, Borre Dumez, Romy Snoekx, Acar (…) Lees het hele bericht

halliday-parisy-de-snelsten-van-het-pak

Halliday-Parisy de snelsten van het pak

De Nieuw-Zeelander Matt Halliday heeft vandaag aan de zijde van de Fransman Mike Parisy in een¨Porsche 911 de tweede manche van het WK GT1 op Circuit Zolder gwonnen. De winnaars van gisteren Bartels-Buurman werden tweede. Laurens Vanthoor werd vandaag zesde, Enzo Ide zevende en Maxime Martin twaalfde. De volledige uitslag.1. Matt Halliday (NZe)/Mike Parisy (Fra/Porsche 911 GT3R) de 36 ronden in 1u00:32.983     (gem. 142,8 km/u)     2. (…) Lees het hele bericht

167-deelnemers-aan-de-zolderrun

167 deelnemers aan de ZolderRun

De organisatoren van de ZolderRun konden - net zoals iedereen die dezer dagen een activiteit in openlucht op het getouw zet - niet anders dan af en toe eens zuchten en kijken naar de lucht, maar de deelnemers lieten allerminst hun enthousiasme bekoelen. Ze namen met 11 de start voor de 2,5 km, er waren 73 deelnemers voor de 5 km en 78 moedigen die de 10 km aanvatten.UPDATEDe gelukkige winnaars die met de hoofdprijs naar huis mochten 'fietsen' zijn Josefine Bynens uit Bolderberg en Luc Willems uit Hasselt.  (meer foto's)

marleen-loos-weer-belgisch-kampioen

Marleen Loos weer Belgisch kampioen

Marleen Loos van badmintonclub Smash  Berkenbos is opnieuw Belgisch kampioen geworden. Zij won in het dames enkelspel +45 en werd 2de bij het gemengd dubbel +45. Twee maanden geleden werd ze nog sportvrouw van het jaar in Heusden-Zolder.

bolderberg-eindigt-in-mineur

Bolderberg eindigt in mineur

In vierde provinciale C heeft Bolderberg de reguliere competitie in mineur afgesloten, het verloor met 5-2 bij Stokrooie zodat Heide Hasselt bij Statie Zolder het kampioenenfeest kon inzetten.

viversel-haalt-zwaar-uit-2

Viversel haalt zwaar uit

In derde provinciale A heeft Standaard Viversel VK Gestel verslagen met 6-0. Bij de rust stond het 2-0. Vrijheid Zolder was vrij door de terugtrekking van Genenbos

kvv-krijgt-pandoering-als-afsluiter

KVV krijgt pandoering als afsluiter

In de eerste provinciale van het voetbal heeft KVV Heusden-Zolder bij Waltwilder verloren met 5-0, de bezoekers konden amper een kans afdwingen. Gelukkig voor hen heeft ook Zepperen verloren zodat ze uit de de rechtstreekse degradatiezone wegblijven. Alleen indien nog een bijkomende Limburgse club uit bevordering zou degraderen, zakt KVV alsnog naar tweede.

optocht-voor-internationaal-kinderfeest

Optocht voor Internationaal Kinderfeest

In de Koolmijnlaan keken heel wat voorbijgangers zondagmiddag verbaasd op, toen er een kleurrijke kinderstoet passeerde. Het had te maken met het Internationaal Kinderfeest dat de Turkse gemeenschap jaarlijks viert. Voor de oorsprong van het feest moeten we terug tot 1929. Toen kende Atatürk, de stichter van de Turkse republiek 23 april als vaste dag toe aan de kinderen. Onder het motto 'vrede thuis, vrede in de wereld' wilde hij de idee centraal stellen dat de kinderen van (…) Lees het hele bericht

een-match-teveel-voor-bolderberg

Een match teveel voor Bolderberg

In het volleybal heeft VCK Bolderberg met 0-3 verloren van VT Marke Webis Wevelgem. Voor VCK, dat nochtans een sterke thuisreputatie heeft, was deze laatste match er teveel aan. Een enthousiast Marke ging na de 12-12 door naar 12-19 en won de eerste set, de tweede verliep evenwichtig tot 19-19, maar toen ging de winst opnieuw naar de bezoekers. In de derde set leek even het tij te keren bij 15-11, maar weer sloegen de bezoekers toe. Setstanden: 22-25, 21-25 en 23-25.

frank-boeijen-beroert-muze

Frank Boeijen beroert Muze

Frank Boeijen gaf zaterdagavond een gesmaakt concert in een uitverkochte Muzeschouwburg. (foto Lenscollectief)

helpt-statie-bolderberg-een-handje

Helpt Statie Bolderberg een handje?

Morgen op de laatste speeldag van de provinciale voetbalcompetitie wordt het vooral uitkijken naar eerste en vierde provinciale C. In eerste staat KVV Heusden-Zolder vierde laatste, terwijl normaal gezien de drie laatste degraderen. KVV speelt op het terrein van Waltwilder, terwijl derde laatste Zepperen een veel zwaardere verplaatsing naar Vlijtingen voor de boeg heeft. In vierde liet Bolderberg vorige week een zware steek vallen, het staat nu twee punten achter ro Heide Hasselt, maar laat de (…) Lees het hele bericht

nederlands-duitse-zege-in-eerste-race

Nederlands-Duitse zege in eerste race

De Belgische manche van het WK FIA GT1 op Circuit Zolder is vandaag gestart met een kwalificatierace en die werd gewonnen door het Nederlands-Duitse duo Yelmer Buurman-Michael Bartels in een BMW Z4.Enzo Ide finishte als eerste Belg op de zevende plaats. Door een fikse regenbui 20 minuten voor het begin, startten alle deelnemers met regenbanden. Markus Winckelhoch reed lang op kop, maar moest wegens technische problemen Michael Bartels (BMW) laten voorgaan. Thomas Jäger (…) Lees het hele bericht

astronaute-live-in-pick-up

Astronaute live in Pick-Up


Voor de tweede keer werd vandaag de Record Store Day gehouden, een internationale dag waarbij de resterende onafhankelijke platen- en cd-winkels centraal staan met onder meer live-optredens. Dat was ook het geval in de¨Pick Up, de winkel van Fonny Jans op Suska-Berg. Daar kwamen enkele tientallen mensen luisteren naar Astronaute die om 13 uur de spits afbeet. Het muzikale talent uit Bree werd derde in Limbomania. Nadien volgde nog Rosa Parks' Private Bus Seat. (…) Lees het hele bericht

het-weer-koel-en-nat-weekend

Het weer: koel en nat weekend

Depressionaire invloeden zijn verantwoordelijk voor hoge neerslagkansen tijdens het weekend en met aanvoer van lucht uit het westen tot het noordwesten is het eerder koel. Ook na het weekend blijft gestoorde en onstabiele lucht het weerbeeld domineren, maar de wind kiest voor een zuidelijke sector, waardoor het kwik een flink stuk hoger zal uitkomen.
Vandaag komen er geregeld buien voor, evenwel afgewisseld door droge perioden met wat zon. Er is kans op een donderslag en mogelijk hagel. Bij momenten (…) Lees het hele bericht

helping-dogs-zoekt-hondenbaasjes

Helping Dogs zoekt hondenbaasjes

De vzw Helping Dogs houdt morgen een hondenadoptiedag in haar centrum in Massenhoven. Helping Dogs is een adoptie en -bemiddelingsdienst voor honden die op zoek zijn naar een thuis. De dienst draait op vrijwilligers en één van hen is onze dorpsgenote Katrien Gorissen. Tussen 10 en 17 kan je kennismaken met een stel sympathieke viervoeters die een thuis nodig hebben. Er zijn ook demo's van dog frisbee, veiligheidswerk, dogwalk, dog dancing en gedragstherapeute Hilde Quisquater zal er zijn. Daarnaast kan je terecht bij infostands. Alle info op helpingdogs.be

een-ontmoeting-op-grote-voet

Een ontmoeting 'Op Grote Voet'

In het Limburgs museum in Venlo, nam een zevenkoppige delegatie uit Heusden-Zolder deel aan de studiedag 'Op grote voet' rond reuzen en reuzengilden. Daar werd onder meer een uiteenzetting gegeven door de befaamde professor Top en ook Simonne Janssens-Vannoppen. Reuzendelegaties uit beide Limburgen maakten een afspraak voor 8 juli wanneer de gilden met hun reuzen door de binnenstad van Genk zullen defileren. De organisatie wordt sterk ondersteund vanuit Heusden-Zolder en ook heel wat reuzen van hier zullen van de partij zijn.

regering-herstelt-mijnwerkerspensioen

Regering herstelt mijnwerkerspensioen

De federale regering heeft vandaag de pensioenregeling voor de ex-mijnwerkers goedgekeurd. Het komt erop neer dat ze het besluit, waarover we enkele weken geleden al berichtten, heeft goedgekeurd. Er wordt met andere woorden voor de ex-mijnwerkers die nu nog aan het werk zijn, teruggekeerd naar de situatie zoals ze was voor de pensioenhervorming eind vorig jaar. Ze kunnen dus zelf kiezen voor het mijnwerkerspensioen of het gewone werknemerspensioen. Ook de verwarmingstoelage (…) Lees het hele bericht

kattenmoordenaar-aan-het-werk-in-zolder

Kattenmoordenaar aan het werk in Zolder

In Zolder-Centrum is een kattenmoordenaar actief. Begin deze week zijn in het Dorpshof 8 katten van dezelfde eigenaar vergiftigd. Het Vogel- en Zoogdierenopvangcentrum heeft een slachtoffer opgehaald en laten onderzoeken door zijn dierenarts. Het blijkt dat de poezen een bijzonder krachtig gif binnenhadden, waarvan het bezit verboden is, en dat ook voor de mens meteen dodelijk is. Volgens de eigenaar van de dode katten, heeft in de buurt een man een tijd geleden op een gelijkaardige manier (…) Lees het hele bericht

zondag-zolderrun-voor-t-weyerke

Zondag ZolderRun voor 't Weyerke

Zondag heeft in Zolder-Centrum de 4de Zolderrun plaats, de loophappening ten voordele van 't Weyerke. Start en finish liggen aan de Sport-Inn in de Dekenstraat. Daar zijn ook douches en kleedkamers. De deelnemers kunnen kiezen uit 3 afstanden. De jogging over 2,5 km start om 14 uur. Om 14u30 wordt de start gegeven voor de run over 5 en over 10 km. Hier kan je een blik op het (…) Lees het hele bericht

de-belgen-in-het-wk-gt1

De Belgen in het WK GT1

Tijdens de tweede manche van het Wereldkampioenschap GT1 op Circuit Zolder zijn dit weekend verschillende Belgen aan de slag (van links naar rechts): Maxime Martin (Aston Martin DBR), Laurens Vanthoor (Audi R8 en leider in het WK), Vincent Vosse (teambaas van Audi WRT) en Enzo Ide (Ferrari 458 Italia)

gala-jurken-van-nicky-vankets-op-startgrid

Gala-jurken van Nicky Vankets op startgrid

De tijd dat de autosport een puur machogebeuren was, ligt ver achter de rug. Alsmaar meer vrouwen eisen hun rol op in het circus. Circuit Zolder wil daar nog wat extra aan doen tijdens de WK-manche GT3 van dit weekend. Alle vrouwen mogen er gratis in. En dat ze naast al die prachtige bolides als Ferrari, Porsche, Aston Martin, Audi R8 nog meer kunnenn zien, daar zorgt Nicky Vankets voor. Alle startgrid-girls worden in gala-jurken van Nicky Vankets gestoken en hij zal ook op de (…) Lees het hele bericht

de-jongensdroom-van-enzo-ide

De jongensdroom van Enzo Ide

Naast onze dorpsgenoot en huidig WK-leider Laurens Vanthoor, is één van de blikvangers op de FIA GT1 op Circuit Zolder de Belg Ezno Ide in een Ferrari. Het moet een jongensdroom zijn voor iemand die Enzo heet om te racen in een Ferrari, zeker als het van kindsbeen af zijn favoriete auto's zijn geweest. Voor de 20-jarige Ide is het zijn derde sezoen in de autosport. Vorig jaar won hij met Audi de 24 uur van Zolder en eindigde derde in de Belcar. En hij werd derde in het Europees (…) Lees het hele bericht

20-jaar-wigbert-met-straffe-gasten

20 jaar Wigbert met Straffe Gasten

Al 20 jaar schrijft, speelt en brengt Wigbert mooie, swingende liedjes, de één keer grappig, dan weer ontroerend of bloedserieus. En om dat te vieren toert hij samen met zijn Straffe Gasten Club: grote namen als Roland Van Campenhout, Gert Bettens, Pascale Michiels, Tuur Florizoone en Marc Bonne. Op het programma 20 straffe songs uit 20 bruisende jaren. De dernière van de tournee heeft volgende week zaterdag om 20u15 in Muze plaats. Meer info

vandaag-gezien-20-april-2012

Vandaag gezien

Een boom op domein Meylandt met een wel zeer merkwaardige vergroeiing. (foto René Bosmans)

diane-de-keyzer-spreekt-voor-kav

Diane De Keyzer spreekt voor KAV

Bij de KAV van Eversel stond het lentefeest in het teken van 'vrouwen voor vrouwen'. Een deel van het inschrijvingsgeld ging dan ook naar Wereldsolidariteit. Speciale gaste was Diane De Keyzer, die vertelde uit haar nieuwe boek 'De schaamte van de schrik: goesting en genot'. 4 generaties vrouwen kijken naar de meisjes die ze ooit waren, in een verleden waar niets mocht, maar soms wel iets gebeurde. Het werd een uiteenzetting over vrouwen van vroeger en nu en het taboe van de sexualiteit.(foto Rita Vanhove)

cedubo-viert-zijn-tiende-verjaardag

CeDuBo viert zijn tiende verjaardag

In de vooravond is de 10de verjaardag van het Centrum Duurzaam Bouwen gevierd tijdens een feestelijke bijeenkomst. Daar werd het belang van het centrum belicht door vertegenwoordigers van de bouwsector, de materialensector en de architecten. Directeur To Simons had eerder al belicht dat CeDuBo is uitgegroeid tot een centrum waar het bruist van de activiteiten: het Energieweekend, workshops en andere evenementen voor professionelen over uiteenlopende thema's. "Een belangrijk deel van (…) Lees het hele bericht

autoverkoper-bestal-zijn-werkgever

Autoverkoper bestal zijn werkgever

Een 38-jarige autoverkoper uit Genk is vandaag door de rechter in Hasselt veroordeeld tot 12 maanden cel en 550 euro boete. Hij had tussen november 2010 en maart 2011 41.500 euro gestolen van zijn werkgever, een autohandel in Heusden-Zolder. De man vroeg een werkstraf, maar dat kon niet volgens de rechter omdat hij vroeger al twee keer tot een werkstraf was veroordeeld. Aan de autohandelaar moet hij het gestolen bedrag terugbetalen.

vandaag-gezien-19-april-2012

Vandaag gezien

In heel Heusden-Zolder kom je overal bouwwerven tegen. In Bolderberg hebben de rode bosmieren zelfs hun eigen bouwwerf. (foto Jan Leijskens)

ook-workshop-rond-blije-bloemen

Ook workshop rond Blije Bloemen

Gisteren werd de documentaire ‘A Blooming Business’ getoond in Muze. De aanwezigen zagen hoe bij de teelt van bloemen in Afrika sprake is van erbarmelijke werkomstandigheden, overmatig pesticidegebruik, milieuvervuiling en schending van de mensenrechten.  Floriste Hilde Pollet vertelde over haar zoektocht naar 'Blije Bloemen' en kiest daarbij voor seizoensbloemen en fairtrade bloemen in haar boeketten. In Heusden-Zolder kan je bij alle bloemisten seizoensbloemen vragen, een (…) Lees het hele bericht

nieuwe-start-voor-trappenmaker-laenen

Nieuwe start voor trappenmaker Laenen

Nadat Lasatelier Laenen in Eversel (Industriezone Zuid) begint dit jaar failliet ging, neemt het nu een nieuwe start. Laenen maakt trappen, leuningen en loopvloeren in staal en innox. Eddie Laenen is nu samen met een investeerder opnieuw gestart op dezelfde plaats. "Ondernemen is niet altijd rozengeur en maneschijn. Maar ik heb er vertrouwen in dat we de juiste weg zijn ingeslagen. We hebben geleerd van het verleden en gaan er nu eens zo sterk tegenaan.” Vroeger werkten er 35 mensen, een 15-tal van hen kan opnieuw aan de slag. "De schaalverkleining laat ook toe dat ik zelf weer de dagelijkse leiding in handen neem," legt de Laenen uit. Hij focust zich voortaan op kleinere projecten.

negatief-ontwerp-advies-voor-winkels-b-mine

Negatief ontwerp-advies voor winkels B-Mine

Het ziet ernaar uit dat het stadsbestuur van Beringen en de promotoren alleen komen te staan met hun plannen voor een groot winkelcentrum op B-Mine. Gisteravond heeft het Nationaal Sociaal-Economisch Comité voor de Distributie een negatief ontwerp-advies geformuleerd. Dat gebeurde na een lange beraadslaging. Eerst had het comité al de betrokken partijen gehoord: het stadsbestuur van Beringen met pro-argumenten, maar ook de buurgemeenten die tegen zijn zoals Heusden-Zolder dat (…) Lees het hele bericht

vandaag-is-het-secretaressedag

Vandaag is het secretaressedag

Even een tip voor wie op het werk een secretaresse onder zich heeft - allez figuurlijk dan eh - het is vandaag secretaressedag, en ze verwacht dan misschien wel een bloemetje of een doos pralines. En als het een secretaris is, is een fles misschien meer aangewezen. 't Is maar dat je het weet.

trouwfeest-regi-en-elke-in-genoelselderen

Trouwfeest Regi en Elke in Genoelselderen

Het trouwfeest van Regi Penxten en Elke Vanelderen op 2 juni zal plaatshebben in het wijnkasteel van Genoelselderen bij Riemst. Dat heeft vader Jean Penxten ons bevestigd. Ze zullen dan samen met hun 400 gasten te gast zijn bij de familie Van Rennes. Aan het kasteel zullen heel wat logistieke ingrepen moeten gebeuren zoals tenten en andere voorzieningen. Een Limburgse traiteur, die ook de Nacht van de Vlaamse televisiesterren verzorgde, doet de catering. Voordien wordt de huwelijksmis in de (…) Lees het hele bericht

kim-jochem-en-tristan-vertrekken-vandaag

Kim, Jochem en Tristan vertrekken vandaag

Jochem Cuypers, Kim Broux en hun zoontje Tristan vertrekken vandaag vanuit hun Noorse thuisbasis voor hun trip naar Baffin Island. Dat hoort bij Canada en ligt juist ten westen van Groenland. Het is het vijfde grootste eiland ter wereld en genoemd naar de Engelse ontdekkingsreiziger William Baffin, en is waarschijnlijk bezocht geworden door de Vikings. Het heeft alles wat doorgaans met poolgebieden wordt geïdentificeerd zoals middernachtzon, toendra, fjorden, drijvende ijspakken, (…) Lees het hele bericht

vanavond-gezien-36

Vanavond gezien

Rond 21 uur vanavond is op het Albertkanaal in Viversel de prachtige boot 'Swiss Jewel' voorbijgevaren. Dat is een luxueuze riviercruiseboot die ook onder meer de Donau en de Rijn afvaart. Later deze maand zou ze nog enkele keren het Albertkanaal aandoen. Op de website is sprake van prijzen voor 4000 tot 7000 euro voor een suite, er mag dus wel wat luxe aan boord zijn. (foto Andy Brepoels)

repeteren-voor-musical-firolien

Repeteren voor musical Firolien

Morgen en vrijdag om 19 uur brengt de Stedelijke Academie voor Muziek, Woord en Dans Beringen, afdeling Heusden-Zolder de musical Firolien in de schouwburg van Muze. Het wordt een sprookjesachtige voorstelling. Die van vrijdag is uitverkocht, voor morgen zijn er nog plaatsen. £Vandaag werd er koortsachtig gerepeteerd. (foto's Kris Vandevenne)

slechte-sportvloer-in-olympia-wordt-vervangen

Slechte sportvloer in Olympia wordt vervangen

Er komt een nieuwe sportvloer in hal 1 van sporthal Olympia in Heusden-Centrum. De vloer in beide hallen is vorig jaar vervangen omdat de oude versleten was. Maar achteraf bleek de vloer in hal 2 in orde, maar die in hal 1 vertoonde tekortkomingen. "Vooral de vlakheid van de vloer liet te wensen over. En omdat we de jongste jaren investeren in een optimale kwaliteit van onze sporthallen, konden we dan ook niet tevreden zijn. We zijn met de aannemer rond de tafel gaan zitten en die (…) Lees het hele bericht

fred-brouwers-over-pikante-componisten

Fred Brouwers over pikante componisten

Om onze dorpsgenoot en voormalige radio- en tv-presentator Fred Brouwers over klassieke muziek te horen spreken, is altijd een plezier. NEOS organiseert daarom op donderdag 26 april om 14 uur in de kleine feestzaal van Muze een lezing door Fred over 'plaisanterieën en pikanterieen in leven en werk van grote meesters'. Klassieke muziek wordt vaak als ernstige muziek bestempeld en velen denken dat er nooit kan gelachen worden. Fred Brouwers zal dat ontkrachten met soms (…) Lees het hele bericht

dan-maar-zonder-sneeuw

Dan maar zonder sneeuw

Jongeren genieten vanop de 'Col du Geenrijt' van het uitzicht. Als er sneeuw had gelegen waren ze ongetwijfeld aan een slalom begonnen. (foto Gust Ischen)

maak-kennis-met-de-helden-op-erfgoeddag

Maak kennis met de helden op Erfgoeddag

Nu zondag heeft in heel Vlaanderen de Erfgoeddag 2012 plaats, dit jaar rond het thema 'Helden'. In Heusden-Zolder staan drie activiteiten op het programma. De Geschied- en Heemkundige Kring Heusden houdt van 10 tot 18 uur een tentoonstelling rond Barthélemy de Theux (foto) een groot staatsman, in de Sint-Willibrorduskerk. Om 13u30 vertrekt aan de kerk een wandeling van 2 uur langs de materiële en immateriële sporen die de Theux heeft achtergelaten. De (…) Lees het hele bericht

regi-daagt-limburgse-studenten-uit

Regi daagt Limburgse studenten uit

Het provinciebestuur is gestart met een campagne om het Limburggevoel te laten spelen in Vlaamse studentensteden. Daarvoor heeft het Limburgambassadeur Regi Penxten in de arm genomen. In de wedstrijd ‘Limburgconnection’ kunnen de Limburgse studenten die buiten Limburg studeren hun Limburggevoel te tonen in hun studentenstad. De wedstrijd bestaat uit vier uitdagingen die op vandaag, op 26 april, 3 en 14 mei met een videoboodschap worden aangekondigd op Limburgconnection.be.Tijdens de opdrachten maken de deelnemers kans op leuke prijzen. In de winnende stad geeft Regi een exclusief optreden. Deelnemen kan via de ‘Limburgconnection’ facebookpagina, via #limburgconnection op Twitter of via limburgconnection.be.

het-weer-wisselvallig-2

Het weer: wisselvallig!

Wisselvallig is helaas de enige term die we kunnen gebruiken om het weer voor de volgende dagen te beschrijven. Eigenlijk is dit zelfs geldig tot bijna het einde van de maand. Onder invloed van depressies over de Noordzee en het grootste deel van Europa, komt er de volgende weken niet zoveel verandering in het weerbeeld. Pas op het einde van de maand lijkt er een verbetering te komen.
Vandaag neemt de bewolking gestaag toe en in de avond volgt er regen vanuit het westen. De maxima komen uit op 11 of (…) Lees het hele bericht

kandidaat-koper-beschadigt-auto

Kandidaat-koper beschadigt auto

Een man uit de Pannewinning had zijn auto te koop gezet op Kapaza, een koper diende zich aan en die zou gisteravond nog langskomen. Maar ondertussen kwam eerder op de avond een andere kandidaat-koper aanbellen. Die kreeg de auto niet mee omdat er al een akkoord was met de eerste koper. Daarop werd de man zo kwaad, dat hij de auto bekraste en vertrok. De politie kwam ter plaatse. En ook een melding van vandalisme uit De Lobbert, daar werd de ruit van een woning ingegooid. In de Lambert Hoelenstraat moest de politie langsgaan voor een nieuwe inbraakmelding.

eerste-reekalfje-is-maand-vroeger

Eerste reekalfje is maand vroeger

Gisteravond is het eerste reekalfje van dit jaar binnengebracht in het Vogel- en Zoogdierenopvangcentrum. Dat is ongeveer een maand vroeger dan hun gemiddelde geboortetijdstip, meestal is dat half mei tot begin juni. Mensen komen die diertjes wel eens in elkaar gedoken in het gras tegen. Met goede bedoelingen ontfermen ze zich erover, met alle gevolgen van dien. Ze zijn op dat moment niet in nood, de moeder zorgt voor de voeding maar laat hen tussendoor alleen achter op zoek naar eten. Hetzelfde (…) Lees het hele bericht

vandaag-gezien-17-april-2012

Vandaag gezien

Als het april is, dan breekt de bloeitijd van de witte dovenetel aan. En die kan duren tot in oktober. (foto Jan Leijskens)

vandaag-is-dag-van-de-boerenstrijd

Vandaag is dag van de Boerenstrijd

Vandaag 17 april is de Internationale Dag van de Boerenstrijd. Die is in het leven geroepen door de International Peasant's Movement La Via Campesina. Het gaat niet meteen over de schaarse landbouwers in Heusden-Zolder die zouden uitgebuit worden, maar eerder over de achtergestelde boeren in derde wereldlanden, vooral in Afrika. De beweging roept de landarbeiders op om samen te werken, om zich zo te wapenen tegen uitbuiting, maar ook droogte, hitte en corrupte overheden.

gemeente-geeft-chirolokalen-terug

Gemeente geeft chirolokalen terug

Volgende week donderdag 26 april vergadert de gemeenteraad over 17 punten. De raad moet onder meer de bruikleenovereenkomst met de vzw Parochiale Werken Heusden stopzetten voor de vroegere chirolokalen in de Ghoosstraat. Normaal liep die tot 2027, omdat de gemeente er de jeugdwerking wilde onderbrengen. Maar die plannen zijn ondertussen verplaatst naar Het Heem. Vervolgens zijn de lokalen als tijdelijke opslagplaats gebruikt door technische dienst. Maar die heeft ondertussen een nieuwe loods (…) Lees het hele bericht

4-dagen-kermis-in-zolder-centrum

4 dagen kermis in Zolder-Centrum

Zolder-Centrum mag dit jaar een dag langer kermis vieren. Normaal is het op zaterdag, zondag en maandag kermis, maar doordat dinsdag 1 mei een vrije dag is, wordt er nog een extra dag aangebreid. De kermis start zaterdag met een openingsplechtigheid en een jaarmarkt (17 tot 22 uur) waar nog een bloemenmarkt aan toegevoegd wordt. Sint-Janskermis in Heusden-Centrum wordt geopend op zaterdag 23 juni met een jaarmarkt én een ambachtenmarkt (van 18 tot 22 uur), op zondag zijn er (…) Lees het hele bericht

mug-betrokken-in-ongeval

MUG betrokken in ongeval

De MUG van het Sint-Franciskusziekenhuis is vanmiddag betrokken geraakt in een ongeval. De urgentie-arts en verpleegkundige waren met hun Volvo onderweg naar een botsing met verschillende gewonden in Linde-Peer. Maar onderweg werden ze zelf aangereden door een andere auto. Niemand raakte gewond, maar de MUG-auto liep wel blikschade op. Die zal zo snel mogelijk hersteld worden.

fietser-gewond-bij-val-2

Fietser gewond bij val

Op de Meylandtlaan in Boekt is vanmiddag rond 15 uur een fietser gevallen. Het slachtoffer raakte gewond en moest naar het ziekenhuis gebracht worden.

carpe-diem-is-geopend-eerste-steen-de-brug

Carpe Diem is geopend, eerste steen De Brug

Vandaag is Residentie Carpe Diem, de serviceflats van het OCMW, officieel geopend. Dat gebeurde in aanwezigheid en met toespraken van Vlaams minister van welzijn Jo Vandeurzen en gedeputeerde voor welzijn Mieke Ramaekers. Ondertussen zijn de eerste bewoners in de serviceflats getrokken en één van hen getuigde over zijn eerste ervaringen. Daarnaast werd ook de eerste steen gelegd voor het dagverzorgingscentrum De Brug en de uitbreiding van De Zandloper. (meer foto's)

betrapt-ondanks-rijverbod

Betrapt ondanks rijverbod

Afgelopen weekend waren er op 5 plaatsen in Limburg - waaronder Heusden-Zolder - SLimcontroles van de politie. Daarbij moesten in het totaal 361 bestuurders blazen, 15 of 4 % hadden teveel gecontroleerd, 7 bestuurders hadden drugs gebruikt. Van de 3.800 gecontroleerde auto's reden er 291 (8 %) te snel. Tien bestuurders droegen hun gordel niet. De politie van Heusden-Zolder betrapte één persoon die gezocht werd en een rijverbod had.

vandaag-gezien-16-april-2012

Vandaag gezien

Eén zwaluw maakt de lente niet, luidt het gezegde. En als het er meer zijn, zoals hier in Bolderberg? (foto Jan Leijskens)

dieven-tuk-op-diesel-en-elektronica

Dieven tuk op diesel en elektronica

Bij het waterzuiveringsstation in de Obbeekstraat is vanmorgen de diefstal vastgesteld van een hoeveelheid diesel uit een tankwagen. Het gaat om een vrachtwagen van Aquafin die daar staat voor de werkzaamheden aan de waterzuivering. Gisteren hadden dieven ook al toegeslagen op Circuit Zolder. Ze maakten gebruik van de drukte rond Race Wars om een laptop en een gps uit twee auto's te halen. Er is ook een auto gestolen maar die werd even later weer aangetroffen.

info-avond-rond-bk-met-wauters-en-ceyssens

Info-avond rond BK met Wauters en Ceyssens

Op dinsdag 24 april om 20 uur organiseert wielerclub Chasse Patat een avond rond het Belgisch kampioenschap voor junioren van 27 mei. Bewoners die langs of binnen het parcours wonen krijgen daar alle info in verband met verkeer en toegankelijkheid. Maar er zal ook een gesprek plaasvinden met twee 'special guests': voormalige wielrenners Marc Wauters (peter van het BK) en Heusdenaar Rudi Ceyssens (deelnemer aan de Olympische Spelen in LA in 1984). De avond heeft plaats in feestzaal Vogelzang, Schaapsweg 79 en de toegang is gratis. www.bkhz2012.be

de-zwarte-arabische-stem-van-sander-de-winne

De zwarte Arabische stem van Sander De Winne

Zondagavond stond Sander De Winne met zijn groep in het Muzecafé en wat hij met zijn stem doet, kan je omschrijven als een 'melting pot' van zwarte-arabische-jazz invloeden. Hij vormde een stevig quintet met Steven Delannoye (sax), Ewout Pierreux  (Fender Rhodes), Lennart Heyndels (bas) en Lionel Beuvens (drums). Alles klopte en alles was in harmonie. (Meer fotos van Ria De Clerck)  

impressies-vanuit-het-mas

Impressies vanuit het MAS

De KWB van Bolderberg maakte dit weekend een cultuuruitstap naar het MAS, het Museum aan de Stroom in Antwerpen. Jan Leijskens bracht ons een reeks impressies mee. (meer foto's)

jan-kuyckx-negende-in-rukkelingen

Jan Kuyckx negende in Rukkelingen

Wielrenner Jan Kuyckx is vandaag negende geworden in de wedstrijd voor elite zonder contract en beloften in Rukkelingen bij Borgloon. Er waren 55 vertrekkers, winnaar werd Michael Savo, Kuyckx eindigde op 1'24".

moedig-rc9-verliest-in-brugge

Moedig RC9 verliest in Brugge

In het rugby heeft RC9 vandaag met 27-10 verloren bij Brugge. Het begon nochtans goed voro de bezoekers dankzij een try van Rudi Vromans in de eerste vijf minuten. Maar vijf minuten later scoorde Brugge met een penaltykick en zette de wedstrijd vanaf dan naar zijn hand. de thuisploeg bracht een mooi georganiseerd lijnspel waarbij ze telkens een gat creëerden en konden scoren. Heusden bleef vechten en kon vermijden dat Brugge in de tweede helft nog kon scoren. Tien minuten voor het einde kon Rudi Vromans nog een try afdrukken, maar het spel was gespeeld.

auto-over-de-kop-langs-snelweg

Auto over de kop langs snelweg

Vlak voor de afrit Heusden-Zolder op de E 314 richting Lummen is rond 22u30 zondagavond een spectaculair ongeval gebeurd. Een bestuurder van een terreinwagen was blijkbaar afgeleid en nam te afrit te vroeg. Hij schuurde langs een verlichtingspaal en kwam dan over de kop in de gracht onder aan de talud terecht. De hulpdiensten kwamen massaal ter plaatse, maar de man kwam er uiteindelijk met de schrik van af, hij kon ook op eigen houtje uit de wagen. Depannage Schops had wel een hele klus om de auto te verwijderen en moest onder meer takken en boompjes wegzagen. Het ongeval zorgde niet voor verkeershinder. (foto's Michiel Reynders)

race-wars-brengt-tuning-cars-samen

Race Wars brengt tuning cars samen

Op Circuit Zolder had vandaag de traditionele Race Wars plaats. En dat betekent massa's tuning cars, sommige uitgerust met dreunende discobars, streetraces, driftende wagens, stuntmannen en dames in schaarse klederdracht die we u omwille van het kippenvel deze keer niet zullen tonen. (meer foto's van Rudy Houbrechts)

freaks-vergapen-zich-aan-mustangs

Freaks vergapen zich aan Mustangs

Vrij guur weer vandaag en dus was er geen massale opkomst voor de tweede dag van de Mustang Fever in de Schaapsweg. Toch zijn heel wat freaks de prachtige wagens komen bekijken. (foto's Lieven Kaerts)

volledig-limburgs-podium-in-monza

Volledig Limburgs podium in Monza

De Limburgers hebben het vandaag meer dan uitstekend gedaan op de openingswedstrijd van de Blancpain Endurance Series in het Italiaanse Monza. Ze bekleedden het volledige podium. Winnaar werd Bas Leinders uit Bree samen met Maxime Martin en Marcus Palttala (BMW Z4), voor Laurens Vanthoor (Heusden-Zolder) met Marco Bonanomi en Edward Sandström (Audi R8)en op derder plaats het KRK-team met Anthony Kumpen (Hasselt), Koen Wauters en Karl Wendlinger (Mercedes SLS). De volgende wedstrijd wordt begin juni op Silverstone gereden.

bolderberg-verknoeit-titelkansen

Bolderberg verknoeit titelkansen

In vierde provinciale C heeft Bolderberg op de voorlaatste speeldag zijn titelkansen zo goed als verkwanseld. Het verloor met 0-1 van Terkoest Alken. Bolderberg miste twee penalty's, schoot op de paal en de lat, maar de netten kon het niet raken. Het was ook een harde wedstrijd met twee rode en een resem gele kaarten. Heide Hasselt won wel en telt nu twee punten voorsprong. Statie Zolder verloor met 4-0 op het terrein van Berbroek Schulen.

anadol-weer-aan-het-kanon

Anadol weer aan het kanon

In vierde provinciale A heeft Anadol zijn schutters weer in stelling gebracht het won met 8-1 van Sporting Ellikom. De ploeg is iin de slotfase van de competitie enorm op dreef. SK Heusden 06 verloor na een slechte partij met 0-1 van SV Breughel.

zolder-wint-viversel-verliest-1

Zolder wint, Viversel verliest

In derde provinciale A versloeg Vrijheid Zolder Kattenbos met 3-1. Standaard Viversel verloor bij Halen met 3-0.

kvv-ontsnapt-aan-vernedering

KVV ontsnapt aan vernedering

In eerste provinciale heeft KVV Heusden-Zolder met 0-3 verloren tegen Hades. Bij de rust stond het nog 0-0, de bezoekers hadden toen al twee strafschoppen gemist. Op het uur werd het dan toch 0-1 na een fout van de thuisdoelman en in de laatste vijf minuten vielen nog twee doelpunten, maar het hadden er veel meer kunnen zijn. KVV heeft nog één punt voorsprong op Zepperen - dat gelijkspeelde - en heeft zijn lot volledig in eigen handen.

ieder-hengelt-op-zijn-manier

Ieder hengelt op zijn manier

Aan de visvijver van Meylandt had de eerste hengelwedstrijd van het seizoen plaats. Terwijl een pas getrouwd koppeltje (foto hiernaast zijn dag van zijn leven een romantisch beeld probeert samen te vatten, concentreert een visser zich ongestoord op hengel en worm. Een reiger (foto rechts onder) neemt het dan weer niet dat hij uitgesloten is van de wedstrijd, en wacht zijn kans af om toch nog buit te maken. (foto's René Bosmans)

mustangs-overspoelen-heusdense-wegen

Mustangs overspoelen Heusdense wegen

Vandaag en morgen vindt aan de Mustang Garage in de Schaapsweg de tiende editie van Mustang Fever plaats. De Mustang-liefhebbers komen daarvoor van ver met hun vierwieler afgezakt. Vandaag was er onder meer een rondrit met een 25-tal auto's. Morgen kan je er vanaf 10 uur terecht voor een static show, er is live-muiek, de grootste collectie miniatuur Mustangs ter wereld, kinderanimatie, roofvogelshow, enz. (foto Lieven Kaerts)

op-de-latten-in-sankt-jacob-slot

Op de latten in Sankt-Jacob (slot)

De leerlingen van het Sint-Franciscuscollege hebben zaterdagavond om 20 uur Sankt-Jacob verlaten en zijn met de bus onderweg naar huis. Maar eerst hebben ze nog een leuke dag beleefd. De start ging iets moeizamer na de afscheidsparty vrijdagavond. Het vooruitzicht op de slalom deed iedereen evenwel ontwaken. De begeleiders hadden een slalomtraject met een 10-tal poortjes uitgezet. Iedereen heeft volgens zijn mogelijkheden het parcours goed afgelegd. Per skigroep werden de drie beste (…) Lees het hele bericht

wees-gerust-t-is-geen-oorlog

Wees gerust, 't is geen oorlog

De mannen en vrouwen van de legertrucks beleefden vandaag een mooie dag. Hun bijeenkomst in Ubbersel verliep onder een stralende zon en dat was ook het geval met hun rondrit langs Stokrooie en het circuit. Ze genoten in ieder geval heel wat belangstelling. Sommige toeschouwers zullen trouwens enkele voertuigen herkend hebben, die het Belgisch leger nog ooit gebruikte. (meer foto's van Gust Ischen)

nieuwsgierig-of-ijdel

Nieuwsgierig of ijdel?

Een koolmees spiegelt zich op 't Meylandt aan een auto. Zijn deze grappige speelvogels ijdel of nieuwsgierig? Of denken ze in een spiegel met een soortgenoot te maken te hebben? (foto René Bosmans)

gratis-film-over-de-bloemenindustrie

Gratis film over de bloemenindustrie

Woensdag 18 april om 20u15 kan je in Muze gratis gaan kijken naar de film 'A Blooming Business' van Ton van Zandvoort. De vertoning maakt deel uit van de reeks 'Free Documentary' en de campagne 'Blije Bloemen'. In de film stelt ton van Zantvoort de schandelijke praktijken van grote bloemkwekerijen in de Keniaanse provincie Naivasha aan de kaak. De bloemenindustrie heeft daar wel voor werkgelegenheid gezorgd maar over het gaat niet bepaald over rozen. Zo wordt de (…) Lees het hele bericht

jonge-acteurs-imponeren

Jonge acteurs imponeren

Best indrukwekkend, de dubbele theatervoorstelling die Kunstverkennend Wild vanavond in Muze op het schouwburgpodium bracht. (foto Lenscollectief)

op-de-latten-in-sankt-jacob-5

Op de latten in Sankt-Jacob (5)

Op de voorlaatste dag in Sankt-Jacob liet de zon zich niet veel zien, gelukkig bleef het bij dreigende wolken en viel er weinig neerslag. De voorbije nacht was heel wat sneeuw bijgevallen en de pistes waren voorbereid voor een uitstekende skidag. Vele SFC-leerlingen voelen zich al kampioenen en dat brengt de nodige valpartijen mee. Er werd ook al stiekem geoefend voor de traditionele slalomwedstrijd van de laatste dag, zelfs de stress steekt de kop op. Vanavond is er nog het afscheidsfeestje rond het thema 'nerds'. Naar verluidt mogen we daar geen foto's van verwachten .... (foto's Kurt Vanvelk) Meer

legertrucks-palmen-ubbersel-in

Legertrucks palmen Ubbersel in

Dit weekend strijken op de voetbalterreinen van Ubbersel oude legervoertuigen neer. Het gaat om een treffen van de OTRA-club. (On The Road Again). De club werkt aan de instandhouding van 'oude' legertrucks en al wat daarmee verbonden is. Ook leden van andere clubs zijn welkom en er worden ervaringen en materialen uitgewisseld. Morgen rond 13 uur vertrekken ze in colonne voor een rondrit en 's avonds is er een gezellig samenzijn. De eerste legertruckers hebben hun tenten al opgeslagen. Iedereen die wil komen kijken, is welkom. (foto's Gust Ischen)

het-weer-wat-droger-in-het-weekend

Het weer: wat droger in het weekend

Een depressie met kern over Italië brengt onstabiel weer in onze streken. Er ontstaan buien en het is eerder fris. Tijdens het weekend zorgt een mobiele wig van hoge druk stilaan voor rust in de atmosfeer. Dinsdag schuift een regenzone over ons en nadien volgt opnieuw een langere periode met grote neerslagkansen, al wordt het wel iets zachter.  
Vandaag wisselen stapelwolken en opklaringen elkaar af. In de loop van de middag komen er hier en daar enkele buien opzetten, eventueel met een (…) Lees het hele bericht

kunstverkennend-wild-speelt-2-voorstellingen

Kunstverkennend Wild speelt 2 voorstellingen

Vanavond om 19u30 kan je in Muze naar Kunstverkennend Wild gaan kijken. Jongere spelers verrassen met twee prachtige vertoningen. Met ‘Hou me vast’ van J. Feiffer presenteren ze een stuk vol ongelukkige misverstanden en herkenbare situaties. Korte, krachtige teksten die als een stripverhaal aan je voorbij gaan.‘Tramlijn begeerte’ laat dan weer een hele andere kant van Kunstverkennend Wild zien. Het is een voorstelling naar de klassieker ‘A streetcar named (…) Lees het hele bericht

tristan-wordt-jongste-poolreiziger-ooit

Tristan wordt jongste poolreiziger ooit

De Noorse kranten staan dezer dagen weer bol van de nieuwste avonturen van Jochem Cuypers en Kim Broux (uit Bolderberg) en hun zoontje Tristan van 16 maanden. Vorig jaar brachten we al het verhaal van het jonge koppel dat met Tristan als baby spectaculaire trektochten maakte en bergen beklom. Tot u toe heeft Tristan in zijn jonge leven al bijna 150 bergtoppen in Europa, Azië en Oceanië op zijn actief, en ook Noorwegen en Nieuw Zeeland doorkruist en de derde gletsjer van Europa (…) Lees het hele bericht

nieuwe-faillissementen-1

Nieuwe faillissementen

De rechtbank van koophandel in Hasselt heeft weer enkele bedrijven uit Heusden-Zolder failliet verklaard. Het gaat om de Limburgse Cleaning Services bvba uit de Mommestraat en de handelsvennootschap bvba Seyda & A.K Line uit de Pastoor Paquaylaan

vrijdag-de-13de-opletten-dus-of-toch-maar-niet

Vrijdag de 13de: opletten dus, of toch maar niet?

Vandaag is het vrijdag de dertiende. Die van de Lotto proberen u te laten geloven dat het een geluksdag is waarbij je extra miljoenen kan winnen. Anderzijds wordt het in veel landen als een ongeluksdag beschouwd. Eén verklaring is dat Jezus op een vrijdag zou gekruisigd zijn. Vrijdagen hebben ook een slechte naam gekregen omdat de Romeinen en de Engelsen op die dag hun doodstraffen uitvoerden. De negatieve bijklank zou komen van het feit dat op het Laatste Avondmaal van Christus 13 mensen (…) Lees het hele bericht

deze-week-gedumpt

Deze week gedumpt

De dreigementen van het gemeentebestuur en de vonnissen van de rechtbank afgelopen week hebben blijkbaar nog niet veel indruk gemaakt. Maandag lag er bij de zitbank in de Bavostraat in Eversel één zakje en een kartonnen doos. Vandaag is dat al aangegroeid tot een kleine afvalberg. De straat loopt deels door een bos en dan is blijkbaar de verleiding groot om 'ongezien' iets te deponeren. (foto Gust Ischen)

op-de-latten-in-sankt-jacob-4

Op de latten in Sankt-Jacob (4)

Een heel andere stemming vanochtend in Sankt-Jacob want toen de SFC-leerlingen de gordijnen opentrokken, bleken de pistes volledig in de zon te liggen. Meer nog, afgelopen nacht was 10 cm sneeuw bijgevallen op de hoogste pistes. Het ontbijt ging dan ook tegen recordtempo achter de kiezen, een snelle foto op de hoteltroppen en een sprint naar de bus. De pistes lagen er inderdaad perfect bij, iedereen heeft dan ook genoten van een volledige dag in de sneeuw, in volle zon. Alle groepen hebben al (…) Lees het hele bericht

sfc-stappers-zijn-veilig-aangekomen

SFC-stappers zijn veilig aangekomen

De derde en laatste dag van de Kanalentocht heeft zich vooral in een bosrijke omgeving afgespeeld. De SFC-leerlingen vertrokken vanmorgen in Kattenbos en stapten vooral door het Bosland, het grootste bos van Vlaanderen, richting Hechtel, waar bij vliegveld Sanicole het eindpunt wachtte. Onderweg moesten ze heel wat plassen ontwijken, maar ze hebben zoals al de voorgaande jaren, weer een onvergetelijke ervaring achter de rug. (meer foto's van Jan De Decker)

win-blije-bloemen-voor-je-mama-of-je-huwelijk

Win Blije Bloemen voor je mama of je huwelijk

In het kader van de Blije Bloemen actie geeft de dienst Welzijn een blije bloemen boeket weg voor Moederdag en zelfs een bruidsboeket. Wie voor zijn moeder zo'n Blije Bloemen boeket wil winnen, moet voor 1 mei in een mailtje uit te doeken doen hoe duurzaam jouw mama denkt en doet. De winnares krijgt haar Blije Bloemen Moederdagboeket, aan huis geleverd op 13 mei. En er is ook goed nieuws voor wie in 2012 trouwt. Beschrijf voor 1 mei in een mail hoe je Blije Bloemen bruidsboeket van je dromen er uitziet en wie weet, win je het dan ook echt. Slechts 1 mailadres: welzijn.lokale.economie [!] heusden-zolder

bloed-geven-in-mei

Bloed geven in mei

Bloedgevers of nieuwe bloedgevers halen best hun agenda boven, want de nieuwe bloedinzamelingen in Heusden-Zolder komen er weer aan. Op 3 mei is het te doen in de Witte Zaal in Bolderberg, op 7 mei in Ons Huis in Berkenbos en op 8 mei in Sint-Baaf in Eversel. Telkens van 18 tot 20u30. Meer info

verteltas-over-beren-in-de-maak

Verteltas over beren in de maak

Een aantal ouders van kleuters uit de school Beekbeemden bezochten Het Berenhuis. De afgelopen maanden hebben ze hard gewerkt aan een verteltas over het boek 'Ik zag twee beren'. Die tas gaat nu in productie. Zo weten heel wat ouders en grootouders wat te doen de volgende maand. Net als het boek wordt het een drietalige verteltas in het Nederlands, Frans en Turks. De prinses die de kikker in een gouden kooitje stopt, mocht alvast een eerste optreden geven. De tas zal vanaf volgend schooljaar elk weekend in een ander gezin logeren om kinderen en hun ouders plezier in het lezen te geven.

vandaag-was-er-zand-en-ook-zon

Vandaag was er zand en ook zon

Na het rotweer van gisteren, konden de SFC-leerlingen op de tweede dag van de Kanalentocht geregeld door de zon stappen. Na hun vertrek in Mol-Wezel zijn ze nog voor de middag de Limburgse grens weer overgestoken. 's Middags wachtte een versnapering aan De Waterkant in Kerkhoven bij Lommel. In die omgeving bleven ze verder rondhangen. En door Lommel stappen betekent ook door zandvlakten en bossen. Het eindigde vandaag aan het Klosterhof in Kattenbos. (meer foto's van Jan De Decker)

op-de-latten-in-sankt-jacob-3

Op de latten in Sankt-Jacob (3)

Op de derde dag in Sankt-Jacob zijn de collegeleerlingen wakker geworden met regen. Geen aangename start na het mooie weer van de afgelopen dagen. Na het ontbijt strompelden dan ook sippe gezichten naar de bus. Enkele leerkrachten probeerden de moed erin te houden en legden wetenschappelijk uit dat het op de pistes mogelijk niet zou regenen als de wolken lager hangen. Dat was het geval ... deels, want in de plaats kwamen mist en sneeuw. Pas na de middag werd het droger en aangenamer. Iedereen (…) Lees het hele bericht

10-jaar-elan-filmavonden-met-een-feestje

10 jaar ElaN filmavonden met een feestje

ElaN Languages, het vertaalbureau met hoofdzetel op het Marktplein, organiseert al 10 jaar filmavonden in TheRoxyTheatre in Koersel. Die verjaardag wordt op maandag 16 april gevierd met een filmfeestje. Om 20u30 worden de deuren van de drie zalen opengezet voor evenveel vertoningen. In één zaal wordt 'C'est arrivé près de chez vous' van en met Benoît Poelvoorde vertoond, de allereerste ElaN Filmavonden-vertoning op 1 april 2003. In de tweede zaal (…) Lees het hele bericht

vandaag-is-wereld-parkinsondag

Vandaag is Wereld Parkinsondag

Vandaag is het Wereld Parkinsondag. Die dag wordt sinds 1997 gehouden op 11 april, geen toeval want het is de geboortedag van Dr. James Parkinson, de wetenschapper die de stoornis ontdekte. Belangrijkste symptoon is dat de mensen de controle verliezen over het zenuwstelsel en dat leidt tot een langzame aftakeling. Deze dag wil meer begrip en aandacht voor de ziekte vragen. Ook in Heusden-Zolder kennen we ettelijke inwoners die eraan ten prooi zijn gevallen en die het allesbehalve gemakkelijk hebben in het dagelijkse leven. Meer info

tijl-van-limburg-met-mp3-achterna

Tijl van Limburg met MP3 achterna

Eén van de blikvangers in het toeristische aanbod 2012 in Heusden-Zolder is de Tijl van Limburg-route. De legendarische dief van het schilderij ‘De Liefdesbrief’ van Vermeer oogstte in 1971 sympathie in het hele land omdat hij de hongersnood in Bangladesh wilde bestrijden met het losgeld. Het kunstwerk zat verstopt in hotel Soete-Wey in Bolderberg waar hij werkte. Na het boek van Sue Somers en de documentaire van Stijn Meuris in 2010, werd vorig jaar al de Tijl van (…) Lees het hele bericht

natte-start-voor-kanalentocht

Natte start voor Kanalentocht

Om het zacht uit te drukken, de weersomstandigheden zaten niet bepaald mee op de eerste dag van de Kanalentocht van het Sint-Franciscuscollege. Toch zat de sfeer er heel de dag in. De leerlingen zijn vanmorgen 'gelost' bij de abdij van Postel, vandaar trokken ze richting Waterskiclub Mol-Ski in Dessel voor de middagtraktatie. In de vooravond zijn ze toegekomen in parochiezaal Sint-Jozef in Mol-Wezel waar ze droog kunnen overnachten. (meer foto's van Jan Dedecker)

op-de-latten-in-sankt-jacob-2

Op de latten in Sankt-Jacob (2)

Terwijl wij hier bijna verzuipen, vertoeven de collegeleerlingen in Zuid-Tirol in volle zon. Met zowat 10 graden op de piste, was het eigenlijk te warm om te skiën. En ondanks dat na de middag de sneeuwkwaliteit achteruit boerde, bleef de sfeer optimaal. De beginnen skiërs - de grote meerderheid - hebben al goede vorderingen gemaakt, de anderen hebben ondertussen de pistes verkend. Voor morgen wordt hetzelfde weer voorspeld, ondertussen is de avondactiviteit 'Eén-tegen-allen' van start gegaan. (foto's Kurt Vanvelk). Meer

sierduiven-gestolen

Sierduiven gestolen

Wat ze tegenwoordig toch allemaal stelen! In de Broeksteeg in Zolder zijn onbekenden er dit weekend vandoor gegaan met een tiental sierduiven. Ze haalden de vogels gewoon uit hun hok, dat niet gesloten was. Het zou gaan om Romeinse duiven. Die kunnen een enorme vleugelbreedte hebben en worden op het internet voor 30 euro verkocht.

vrouw-lichtgewond-op-meylandtlaan

Vrouw lichtgewond op Meylandtlaan

Vanmorgen vroeg is op de Meylandtlaan een vrouw uit Hasselt er nog goed van afgekomen bij een frontale botsing. Bij een inhaalmaanoever had ze de vrachtwagen uit de tegenovergestelde richting niet gezien en botste ertegen. De vrouw raakte slechts lichtgewond en werd voor verzorging naar het ziekenhuis gebracht.

het-weer-regenbuien

Het weer: Regenbuien!

Een omvangrijke depressie in de buurt van Noorwegen domineert de volgende dagen het weerbeeld. De atmosfeer is onstabiel waarbij stapelwolken flink kunnen ontwikkelen en buien gemakkelijk ontstaan. Tussendoor zijn er echter ook droge perioden en soms is er ruimte voor de zon. De temperaturen zijn eerder normaal voor de tijd van het jaar.
Vandaag brengt een storing langdurige regenval, af en toe onderbroken door drogere perioden. Pas in de avond wordt het droog en volgen er opklaringen. Maxima rond (…) Lees het hele bericht

gemeente-via-facebook-en-twitter

Gemeente via Facebook en Twitter

De gemeente gebruikt voortaan ook sociale media als Facebook en Twitter. Op die manier wil ze de communicatie met de inwoners versterken, in twee richtingen. Het kan daarbij gaan om mededelingen over gewone dingen als werkzaamheden, maar bijvoorbeeld ook bij crisissituaties. Er zijn zowel algemene accounts aangemaakt als voor specifieke doelgroepen via de jeugddienst, toerisme, sportdienst, bibliotheek en ondernemers.

vandaag-gezien-10-april-2012

Vandaag gezien

Dit is een groothoefblad, of de pluisjes lang overeind blijven met de regen, is een ander paar mouwen. (foto's Jan Leijskens)

feestbussen-voor-de-nieuwjaarsreceptie

Feestbussen voor de nieuwjaarsreceptie

Het staat nu vast dat er bij de volkse nieuwjaarsreceptie van volgend jaar twee feestbussen de inwoners in de verschillende kerkdorpen zullen oppikken. Na de editie van dit jaar was er vooral vanuit de dorpsraden veel kritiek omdat de receptie altijd in Zolder-Centrum plaatsvindt en daardoor mensen uit andere delen van de gemeente zouden wegblijven, ook al omwille van het alcoholprobleem. Na overleg tussen gemeentebestuur en dorpsraden is een compromis uit de bus gekomen. De receptie blijft bij het (…) Lees het hele bericht

op-de-latten-in-sankt-jacob-1

Op de latten in Sankt-Jacob (1)

Vanmorgen zijn twee bussen met zowat 100 leerlingen en hun begeleiders van het Sint-Franciscuscollege aangekomen in Sankt Jakob in het Ahrntalin Zuid-Tirol in Italië. Ze logeren in het hotel Markus op enkele km van de skipistes. Na aankomst werden meteen de ski-pakken aangetrokken en ging de groep op weg naar de pistes van Klausberg. Daar stond om 12 uur iedereen op de latten. De vermoeiende nacht in de bus was daarmee snel vergeten, volop zon, prima sneeuw en tot een stuk in de (…) Lees het hele bericht

vck-verliest-eervol

VCK verliest eervol

In een spannende bekerfinale heeft volleybalclub Bolderberg zijn huid duur verkocht tegen een sterkere tegenstander, het moest de beker van Limburg met 1-3 prijsgeven aan Achel. Setstanden waren 26-28, 19-25, 25-23 en 23-25. De eerste set was een ware thriller met Gert Palmers en Davy Vaes als opvallendste VCK-acteurs. De tweede set hield Bolderberg de touwtjes in handen tot 16-13. Libero Daan Palmers blonk uit. Reinaerts van Achel mocht dan 9 x op rij serveren en zo liep Achel uit tot (…) Lees het hele bericht

kleurcontrasten-rond-pasen-2

Kleurcontrasten rond Pasen (2)

Om even het rotweer van vandaag te vergeten, nog wat kleurrijke bloemenfoto's van Gust Ischen.

huwelijk-regi-en-elke-live-op-jim

Huwelijk Regi en Elke live op JIM

Wat al langer in de lucht hing, is nu vanavond bevestigd in het VTM-programma 'Voor de show': het huwelijk van Regi Penxten en Elke Vanelderen zal op 2 juni vanuit Heusden-Zolder rechtstreeks worden uitgezonden op JIM-tv. De onderhandelingen over de uitzending waren al gestart kort na het bekendmaken van het huwelijk. Regi en Elke hebben er zelf voor gekozen om er een mediagebeuren van te maken. Daarmee komt de kerk van Zolder voor de tweede keer binnen het half jaar live op tv, vorige maand (…) Lees het hele bericht

inbrekers-slaan-toe-in-averbodeshof

Inbrekers slaan toe in Averbodeshof

Inbrekers hebbern opnieuw toegeslagen in Heusden-Zolder, deze keer in het Averbodeshof. In één woning drongen ze binnen door een gaatje te boren in het raamkozijn. In het huis ernaast werd het slot van de achterdeur geforceerd. De politie heeft de vaststellingen gedaan. De politie moest dit weekend ook langsgaan op ambachtelijke zone De Lange Beemden. Vandalen hadden daar een hoogtewerker in de gracht geduwd.

eversel-en-berkenbos-winnen-baseballtornooi

Eversel en Berkenbos winnen baseballtornooi

Vandaag werd op de terreinen van Jogem strijd geleverd tussen de jeugdverenigingen in het traditionele gemeentetornooi baseball. Na fel bevochten voorrondes kwamen bij de dames de scouts Eversel (foto) en de chiro Heusden tegen elkaar in een beklijvende finale. Het werd 11-11 en de scouts wonnen met een honk verschil. Bij de heren was het een Berkenbos finale, de leiding van de chiro nam de maat van de oud-leiding.

twee-op-twee-voor-laurens-vanthoor

Twee op twee voor Laurens Vanthoor

Laurens Vanthoor heeft een droomstart genomen in het wereldkampioenschap GT. Na de eerste race gisteren, won hij in de Audi R8 LMS samen met Stéphane Ortelli vandaag ook de tweede race in het Franse Nogaro. Net als gisteren werd de Duitser Frank Stippler met zijn Britse ploegmaat, ook al van het WRT-team, tweede. Enzo Ide, een andere jonge Belg werd vijfde in een Ferrari. Vanthoor begint met 33 punten als WK-leider aan de volgende manche, op 21 en 22 april, voor eigen volk op Circuit Zolder.

wandel-foto-zoektocht-in-heusden-centrum

Wandel-foto-zoektocht in Heusden-Centrum

De KWB van Heusden-Centrum organiseert dit voorjaar een wandel-foto-zoektocht. Het traject daarvoor is uitgetekend tussen de rotonde aan Suska-Berg en de brug in de Brugstraat. Deelnemen kan tot en met 10 juni. De formulieren daarvoor kosten € 2,50 en kan je aanschaffen in café De Kring en bij Gilbert Jans, Garenstraat 36. Er is één prijs per vijf deelnemers voorzien.

leerlingen-zijn-klaar-voor-kanalentocht

Leerlingen zijn klaar voor Kanalentocht

Voor 158 leerlingen van het Sint-Franciscuscollege groeit vandaag de spanning want morgenvroeg beginnen ze - zoals eerder aankondigd - aan de Kanalentocht. Het is al de 34ste keer dat het college deze trektocht tijdens vakantie voor zijn tweedejaarsleerlingen organiseert. Ze moeten over een nog geheim parcours en in een nog onbekende omgeving zowat 60 km stappen in drie dagen, in groepjes van 3 tot 4, en daarbij gebruik maken van tochttechnieken. Onderweg passeren ze aan (…) Lees het hele bericht

vandaag-gezien-9-april-2012

Vandaag gezien

In de volksmond noemen ze het een pisbloem, maar als je de paardenbloem eens dichtbij bekijkt, is die best wel mooi. (foto Jan Leijskens)

filmfestival-opendoek-in-theroxytheatre

Filmfestival Opendoek in Theroxytheatre

Mensen in onze contreien mopperen al eens dat ze voor filmfestivals naar de grote bioscoopcomplexen moeten, maar van 23 tot 30 april heeft in Theroxytheatre in Koersel voor de tweede keer 'Opendoek' plaats. De andere locaties zijn Turnhout, Lier en Roeselare. Het festival heeft vooral aandacht voor films uit het zuiden en thema's als asiel en migratie. Het volledige programma vind je op www.opendoek.be. Daar kan je je eigen (…) Lees het hele bericht

vck-bolderberg-straks-in-bekerfinale

VCK Bolderberg straks in bekerfinale

Voor volleybalclub VCK Bolderberg is het vandaag D-dag. Straks om 18u15 speelt het de finale van de beker van Limburg tegen Avoc Achel A. Daarvoor mag het aantreden in de Lotto Dôme van Maaseik, de droom van iedere volleybalploeg. Achel speelt in Liga B en daardoor krijgt eerstenationaler Bolderberg in elke set een voorgift van 2 punten. In de kwart- en halve finale heeft Bolderberg al aan den lijve mogen ondervinden, welk voordeel dat kan betekenen voor een tegenstander. Dus nu is het aan hen.

kleurcontrasten-rond-pasen-1

Kleurcontrasten rond Pasen (1)

De bloemen die de lente en de paasperiode sieren, zorgen voor heel wat kleurcontrasten. Gust Ischen richt er vandaag en morgen zijn macrolens op.

auto-van-de-afrit

Auto van de afrit

Op afrit 28 (Heusden-Zolder) van de E 314 richting Nederland is zondagavond rond 21u30 een kleine personenwagen van de weg geraakt en onder aan de talud terechtgekomen. Er vielen geen gewonden, maar de auto raakte beschadigd en moest door depannage Schops worden getakeld. Het is al de zoveelste keer dat op de op- en afritten bestuurders zich misrekenen in de bocht en naast de weg belanden.

vandaag-gezien-8-april-2012

Vandaag gezien

Een minitulp (foto Jan Leijskens)

inbrekers-op-pad-dakbrandje-in-bergstraat

Inbrekers op pad, dakbrandje in Bergstraat

In de Buitingweg is afgelopen nacht ingebroken in een woning. In de Eikenstraat zijn dieven er vandoor gegaan met een auto, een Citroën Berlingo. In de Strabroekweg drongen ze binnen in een tuinhuis en braken een auto open. Afgelopen nacht - kort voor middernacht - was er ook een brandje in de Bergstraat. Wellicht door vonken vanuit een schouw, had het dak van een woning vuur gevat. De brandweer had de toestand snel onder controle.

vanthoor-eerste-race-eerste-overwinning

Vanthoor: eerste race, eerste overwinning

Onze dorpsgenoot Laurens Vanthoor en de Monegask Stephane Ortelli hebben zondag de eerste van de twee races in de eerste ronde van het wereldkampioenschap GT (GT World) gewonnen. De Audi R8 LMS-piloten finishten in het Franse Nogaro als eerste. Vanthoor, die in Nogaro zijn eerste GT-race reed, en Ortelli eindigden zes seconden voor hun teamgenoten Frank Stippler en Oliver Jarvis, die nipt voor het Duits-Tsjechische duo Albert von Thurn und Taxis-Tomas Enge (Lamborghini Gallardo) eindigden. De (…) Lees het hele bericht

vandaag-is-wereld-roma-dag

Vandaag is Wereld Roma Dag

Vandaag, 8 april, is het Wereld Roma Dag. Dat is één van de weinige vieringen die de Roma-bevolking heeft. Op 8 april 1970 was er in Londen één van de eerste internationale congressen van de Roma. En 20 jaar later is de Wereld Roma Dag uitgeroepen tijdens het vierde congres in Warschau. Roma zitten tegenwoordig verspreid over heel Europa, deels omdat ze in hun landen van oorsprong, vaak Oost-Europa gediscrimineerd worden. Tegenwoordig verblijven er ook vele tientallen in Heusden-Zolder. En bij het OCMW ondervinden ze voortdurend dat het niet altijd de makkelijkste mensen zijn om afspraken mee te maken

jeroen-leenders-sorry-voor-het-lachen

Jeroen Leenders: sorry voor het lachen

Het gebeurt niet zo vaak dat iemand zich verontschuldigt voor zichzelf, tenminste dat zou je denken bij de titel 'Sorry, ik ben Jeroen Leenders', het eerste avondvullend programma van deze komediant. Hij bracht een volle Muzeschouwburg aan het lachen. (foto Lenscollectief)

fijne-paasdagen

Fijne paasdagen

De redactie en medewerkers van Internetgazet Heusden-Zolder wensen alle lezers fijne paasdagen.

meer-dan-600-spelers-strijden-voor-de-eer

Meer dan 600 spelers strijden voor de eer

Op het jaarlijkse paastornooi van SK Heusden 06 is nogmaals duidelijk gebleken hoe populair het jeugdvoetbal wel is. De opkomst was massaal. In totaal hebben meer dan 600 spelertjes de shoes aangetrokken. Er namen 18 eigen ploegen en 42 gastploegen deel, niet alleen uit Heusden-Zolder en buurgemeenten maar ook uit Aarschot, Hoepertingen, Sint-Truiden, Bocholt, Bree ... Het ging niet om een klassement, wel om het plezier maar ook om wat testen te doen voor volgend seizoen. Bij de spelers was de (…) Lees het hele bericht

vandaag-gezien-7-april-2012

Vandaag gezien

Het wildemanskruid, gespot in Bolderberg (fotoJan Leijskens)

vandaag-is-wereldgezondheidsdag

Vandaag is Wereldgezondheidsdag

Vandaag 7 april is het Wereldgezondheidsdag. De Wereldgezondheidsorganisatie WHO vraagt aandacht voor gezondheid en ziektes in de wereld. Zo is een ziekte als AIDS nog altijd niet bespreekbaar in veel landen. Melaatsheid leidt nog altijd tot uitsluiting. En malaria komt ondanks alle beschikbare medicijnen en voorzorgsmaatregelen nog te veel voor

richie-maakte-beste-limburgse-fruitcartoon

Richie maakte beste Limburgse fruitcartoon

't Gaat cartoonist Richie - Richard Demot - momenteel voor de wind. Op de viering van 10 jaar Internationale Fruitcarntoonale van de Keizerlijke Commanderie van de Edele Haspengouwse Fruyteniers gisteravond in Sint-Truiden, viel hij weer in de prijzen. Daar werd een selectie gepresenteerd uit meer dan 6.000 werken opgedeeld in verschillende categorieën. Richie kreeg de prijs voor de beste Limburgse cartoon met zijn inzending waarmee hij in 2002 de editie rond 'Fruit ... puur natuur' won.

maandag-paaseierenraap-op-bovy

Maandag paaseierenraap op Bovy

Domein Bovy organiseert Paasmaandag om 10 uur een paaseierenraap. Alle kinderen kinderen daar gratis aan deelnemen, maar het is wel noodzakelijk om vooraf in te schrijven via info[!]domeinbovy.be

duimen-voor-de-bloesems

Duimen voor de bloesems

De bloesemtijd is nu echt aangebroken. De kersenbomen staan ook al in bloei (hier in de Guido Gezellelaan), maar de fruittelers houden hun hart vast, ze vrezen dat de nachtvorst van de komende dagen de bloesems en dus hun oogst kan fnuiken. (foto Julien Maebe)

yevgueni-doet-muze-vollopen

Yevgueni doet Muze vollopen

Yevgueni gaf vrijdagavond een concert van 'Welkenraedt' voor een uitverkochte Muzeschouwburg. (foto Lenscollectief)

witte-donderdag-en-goede-vrijdag-in-mazarron

Witte Donderdag en Goede Vrijdag in Mazarron

Eric en Claudia Philips-Peeters hebben samen met hun kinderen Yanneke en Yetteke voor het eerst Witte Donderdag en Goede Vrijdag meegemaakt in Mazarron, hun nieuwe Spaanse thuis. Beide dagen zijn feestdagen, en zowel op donderdag als vrijdag zijn er processies met trommelkorpsen, mensen met kappen, anderen die blootsvoets een beeld dragen, Romeinen .... De kruistocht wordt er in levende taferelen gebracht. Kinderen delen snoepjes uit. Aan de kruispunten staat een straatzanger en die (…) Lees het hele bericht

inbraak-in-hostellerie-de-kluis

Inbraak in hostellerie De Kluis

Wellicht afgelopen nacht hebben onbekenden een inbraak gepleegd in Hostellerie De Kluis in Bolderberg. Zoals bekend is het restaurant-hotel sinds januari dicht wegens een faillissement. Bij de inbraak zou buit gemaakt zijn, maar het is nog niet bekend wat. De recherche van de politie is ter plaatse geweest voor een sporenonderzoek.

het-weer-koude-pasen

Het weer: koude Pasen!

Een depressie schuift na het weekend naar onze streken en brengt wisselvallig, maar wel vrij zacht weer. Het weekend zelf verloopt wisselvallig en koud met kans op vorst in de ochtend van Pasen.
Vandaag is het zonnig met slechts enkele stapelwolken. Het blijft droog en de maxima liggen rond 13 graden.
Morgen domineren wolken in de ochtend met soms wat lichte regen of motregen. Stilaan blijft het droog en na de middag komen er breder wordende opklaringen opzetten. Het kwik presteert (…) Lees het hele bericht

vandaag-gezien-6-april-2012

Vandaag gezien

Bij Gust Ischen staan de gestekte geraniums (pelargonium) nog binnen, maar ze zijn al aan het bloeien. En in tegenlicht zijn ze eens zo mooi. (meer foto's)

bekerfinale-bedrijfssportbond-in-ubbersel

Bekerfinale bedrijfssportbond in Ubbersel

Paasmaandag 9 april heeft op het terrein van RP Products -Eendracht Ubbersel aan de Kanaalweg de bekerfinale van de Koninklijke Limburgse bedrijfssportbond plaats. Voor die finale hebben Century Hasselt en Kotem VV zich geplaatst. En het ziet ernaar uit dat het een finale met veel inzet wordt want in de competitie van de bedrijfssportbond staat Kotem momenteel tweede en Hasselt vierde, twee ploegen die aan elkaar gewaagd zijn dus. De aftrap wordt om 15 uur gegeven.

over-2-weken-racen-vanthoor-en-co-in-zolder

Over 2 weken racen Vanthoor en co in Zolder

Deze week wordt op het Franse Nogaro-circuit het startschot gegeven van het FIA GT1 World Championship. Twee weken later strijkt het WK voor Groot Toerisme-wagens neer op Circuit Zolder. “Met de komst van het FIA GT1 World Championship en de sterke omlijstingsraces zoals Supercar Challenge en Belgian Historic Cup zal de Belgische autosport een hoogdag beleven, " zegt directeur Thierry Deflandre. “De FIA GT1 staat symbool voor glamour, glitter en GT Power,” vervolgt marketing manager Walter Goossens, “namen als Ferrari, Mercedes, McLaren, Lamborghini, BMW, Aston Martin en Audi R8 doen ons dromen en liggen dus goed bij een breder publiek." 18 bolides nemen de start, onder hen de Audi’s R8 van het Belgian Audi Club Team WRT met Laurens Vanthoor. Na zijn avontuur in de F3 Euro Series vormt de onze 21-jarige dorpsgenoot voortaan ploeg met Stéphane Ortelli, ex-winnaar van de 24 Uren van Le Mans. Vanthoor en co zijn niet de enige Belgen die over twee weken op Zolder starten, heel wat landgenoten zijn ook van de partij in de eerste manche van de Nederlandse Super Challenge, met een mix van GT’s en Toerwagens. Vrouwen mogen er gratis in, mannen kunnen hun tickets reserveren via www.circuit-zolder.be

paard-verdwenen-in-viversel

Paard verdwenen in Viversel

In de Jeugdlaan in Viversel is een paard uit een weide verdwenen. Het gaat om bruin rijpaard verdwenen met een schofthoogte van ongeveer 1m74 dat met drie andere paarden in een weide stond. De andere paarden stonden er nog, de omheining was niet stuk en er zijn nergens uitbraaksporen; Volgens de eigenaar - die in de buurt meerdere paarden in de weide heeft staan - kan het dan ook alleen maar gestolen zijn. In de Magazijnstraat is ingebroken in een bestelwagen van een firma.

doorprikt-wordt-b-mine-een-spookshopping

DOORPRIKT: wordt B-Mine een spookshopping?

Heusden-Zolder gaat dus in het verzet tegen het shoppinggedeelte van B-Mine en probeert ook de buurgemeenten mee op de protesttrein te krijgen. Gevreesd wordt dat de klantenstroom voor verkeersproblemen op alle gewestwegen richting Beringen zal zorgen en dat alle winkelcentra in de omgeving zullen kreunen onder de concurrentie. In Beringen zelf zullen ze het wel verklaren als de mijngemeenten die elkaar het licht in de ogen weer niet gunnen. Hier noemen ze het een preventieve actie om een (…) Lees het hele bericht

si-wint-laatste-seizoensmatch

SI wint laatste seizoensmatch

In het zaalvoetbal heeft MFC SI Heusden-Zolder de laatste wedstrijd van de lopende competitie met 5-4 gewonnen van ZVK Meeuwen. De twee ploegen gingen voluit voor de winst, maar bij de rust keek de thuisploeg tegen een 2-3 achterstand op. Meeuwen ging zelfs naar 2-4, maar dan kantelde de wedstrijd volledig en stoomde de thuisploeg naar 5-4. Toch werd het nog even heet onder haar voeten toen Luyten met rood naar de kant moest. SI eindigt wellicht op een mooie derde plaats, een evenaring van vorig seizoen.

busdrama-blijft-kinderen-beroeren

Busdrama blijft kinderen beroeren

Enkele weken na het drama laat het busongeval in Sierre met de slachtoffers uit Lommel en Heverlee de kinderen in Heusden-Zolder nog altijd niet los. Tijdens de vakantie is het nog altijd een gespreksonderwerp in de kinderopvang. Daarom hebben de begeleidsters samen met de inderen er werk van gemaakt. Ze begonnen met een groot hart, gemaakt van windlichtjes. Dat hart is gevuld met kleine witte hartjes. Elk kind heeft de hartjes op zijn eigen manier versierd met tekst of een tekening. Voor de (…) Lees het hele bericht

plezante-buitenspeeldag-op-jogem

Plezante buitenspeeldag op Jogem

De buitenspeeldag lokte 46 kinderen naar de Jogem. Daarvoor hadden de vzw Kameleon en Natuur en Wetenschap van de Schilderswijk de handen in elkaar geslagen. Monitoren leidden heel de middag het spelen en ravotten in goede banen. Vrijwilligers van de Schilderswijk maakten ondertussen in de keuken de pannenkoeken klaar zodat na een drukke middag de honger kon gestild worden.

it-s-ferrari-time

It's Ferrari time ...

De liefhebbers van de Italiaanse sportwagens met het steigerende paardje worden vandaag op hun wenken bediend, want op Circuit Zolder zijn 3 prachtige Ferrari's aan het trainen. Onder hen de F 430 GT2 (boven) waarmee Bert Longin en Franz Lamot dit jaar in de SuperCar Challenge uitkomen. (meer foto's van Davy Neuteleers)

terugval-in-woningbouw

Terugval in woningbouw

Vorig jaar zijn in Heusden-Zolder bouwvergunningen afgeleverd voor 116 woningen, het ging om 85 huizen en 31 appartementen. Dat is het laagste aantal in tien jaar. Daartegenover staat wel dat het jaar voordien (2010) een topjaar was. Er is een bewoonbare oppervlakte van bijna 19.300 vierkante meter bijgekomen en dat is dan weer relatief veel in vergelijking met afgelopen jaren. Opvallend is dat 92 bouwvergunningen zijn afgeleverd voor de renovatie van woningen en dat is het hoogste (…) Lees het hele bericht

bezwaar-tegen-shopping-op-b-mine

Bezwaar tegen shopping op B-Mine

De gemeente Heusden-Zolder heeft bezwaren tegen het shoppingcenter dat gepland is binnen B-Mine op het mijnterrein van Beringen. "We hebben zowat een week geleden de studie over het project toegekregen en daaruit bleek dat er 34.000 m² handelsoppervlakte gepland is waarvoor een toeloop van 1,6 miljoen bezoekers per jaar verwacht wordt. Als je dat vergelijkt met onze Turkse markt gaat dat permanent verkeersproblemen in heel de regio veroorzaken. Daarom sturen we een brief naar de (…) Lees het hele bericht

vandaag-gezien-5-april-2012

Vandaag gezien

Een wolzwever bij een blauwe druifje. (foto Jan Leijskens)

toch-nog-een-ster-voor-snelwegparking

Toch nog één ster voor snelwegparking

De parking langs de E 314 in Zolder richting Lummen krijgt van de Vlaamse overheid één ster, die aan de overzijde richting Genk - die op Zonhovens grongebied ligt - krijgt twee sterren. De sterren zijn toegekend na een onderzoek door een onafhankelijk bureau en bekronen vooral de netheid en de veiligheid van de parking. De onderzoeken zijn vorig jaar gebeurd, dus of na de reeks van diefstallen en de inbrakengolf van de jongst tijd, nog iets van die ster overblijft voor 2013, is maar (…) Lees het hele bericht

ooievaars-en-klapekster-vrijgelaten

Ooievaars en klapekster vrijgelaten

Onder ruime belangstelling hebben mensen van het Vogel- en Zoogdierenopvangcentrum vanmiddag in het Schulensbroek in Lummen drie ooievaars en een klapekster losgelaten. De vogels waren eerst in het opvangcentrum geringd door een vogelringer van het Koninklijk Belgisch Instituut voor Natuurwetenschappen om vervolgens wetenschappelijk onderzoek te kunnen doen. De drie jonge ooievaars waren zowat 8 maanden geleden in beslag genomen bij een particulier die ze illegaal hield. In de herfst (…) Lees het hele bericht

weer-inbraken-op-snelwegparking

Weer inbraken op snelwegparking

Inbrekers hebben vannacht weeral toegeslagen op de parking langs de E 314. Eerst merkte een Nederlandse vrachtwagenbestuurder vanmorgen toen hij wakker werd dat zijn rechterdeur openstond, terwijl hij zeker was dat ze op slot was. Zijn geld en paspoort waren gestolen. Even later merkte ook de bestuurder van de vrachtwagen die ernaast geparkeerd stond, dat ze zijn vrachtwagen hadden proberen open te breken, maar ze hadden het slot niet open gekregen. En 's middags ontdekte ook nog een Tsjechische (…) Lees het hele bericht

gewonde-bij-botsing-4

Gewonde bij botsing

Aan de tijdelijke verkeerslichten bij de rotonde in Bolderberg is om middernacht een auto achter op een andere ingereden. De brandweer moest ter plaatse gaan om één van de gewonde bestuurders te bevrijden. Het slachtoffer is naar het ziekenhuis gebracht.

senioren-van-de-lindeman-aan-het-feest

Senioren van de Lindeman aan het feest

Het OCMW en de afdeling welzijn en lokale economie van de gemeente organiseerden naar jaarlijkse gewoonte een seniorenfeest in buurthuis La Baracca op de Lindeman. Het werd weer een gezellige boel met lekkere hapjes, veel gebabbel en de ambiancemuziek van Vincenzo. (meer foto's)

testdays-op-circuit

Testdays op circuit

Voor wie zich afvraagt wat al die activiteit op een dinsdag en een woensdag op Circuit Zolder is, het zijn testdays. En daarbij zijn mooie bolides aan het werk te zien. (meer foto's van Davy Neuteleers)

gieters-bij-het-kerkhof

Gieters bij het kerkhof

Kerkhofbezoekers die bloemen op een graf willen water geven, hoeven voortaan geen gebruik meer te maken van de plastic flessen die her en der rondslingeren. Bij de ingang van de kerkhoven is een aantal gieters gehangen. Om ze van de haak te halen, moet je zoals bij een winkelkarretje 2 euro insteken, die je nadien weer terugkrijgt. (foto's Dimitri Reynders)

doorprikt-wie-niet-horen-wil-moet-betalen

DOORPRIKT: Wie niet horen wil, moet betalen

Zware boetes voor twee sluikstorters en één afvalverzamelaar in Heusden-Zolder. Het gemeentebestuur is het beu en ook de rechter in Hasselt kende vandaag geen erbarmen. Zijn er geen grotere prioriteiten voor gerecht en politie en zijn er geen grotere misdrijven te beteugelen, vragen sommigen zich af. Natuurlijk, en we gaan ervan uit dat die ten gepaste tijde ook zullen aangepakt worden. Maar het gaat hier om een probleem waar driekwart van de bevolking zich aan stoort, u en ik dus. Vorig (…) Lees het hele bericht

zware-straffen-voor-domme-sluikstorters

Zware straffen voor domme sluikstorters

Toevallig enkele dagen nadat het schepencollege een harde aanpak van de sluikstorters aankondigde, heeft de correctionele rechtbank van Hasselt vandaag, drie overtreders in Heusden-Zolder zwaar veroordeeld. Een 61-jarige inwoner van de Mommestraat kreeg een levenslang verbod om afvalstoffen te stockeren. En hij moet een grote hoeveelheid autobanden, schroot, plastic, karton en hout opruimen en de omgeving herstellen. Als dat over een jaar niet gebeurd is, mag hij 250 euro per dag neertellen. (…) Lees het hele bericht

kwartier-aanschuiven-aan-rotonde-bolderberg

Kwartier aanschuiven aan rotonde Bolderberg

Zoals aangekondigd zijn met het aanbreken van de paasvakantie, ook de rioleringswerken aan de Galgeneinde in Bolderberg van start gegaan. Het eerste deel van die werken gebeurt aan de rotonde in Bolderberg. Daar zijn tijdelijke verkeerslichten geplaatst en in de drukte kan dat leiden tot een oponthoud van ongeveer een kwartier. De werken zouden nog tot en met vrijdag 13 april duren.

twee-inbraken

Twee inbraken

In de Viverselweg merkte een bewoner vanmorgen dat afgelopen nacht was geprobeerd in te breken in zijn huis. Daarvoor was geprutst aan het raam; In de Veenderweg raakten inbrekers vandaag wel een woning binnen. Ze hebben daarvoor de achterdeur geforceerd.

brandstofprijzen-blijven-maar-stijgen

Brandstofprijzen blijven maar stijgen

De maximumprijzen van diesel en super 98 zijn vandaag met zowat 0,1 eurocent per liter gestegen. Diesel kost nu maximaal 1,553 euro per liter, voor super 98 geldt nu een maximumprijs van 1,809 euro per liter. De maximumprijs van super 95 blijft onveranderd op de recordhoogte van 1,789 euro per liter. Misschien moet de gemeente toch maar eens overwegen om de 'Wild West'-pompen aan de brandweer opnieuw in gebruik te nemen.

titel-voor-jongste-hebad-ploeg

Titel voor jongste Hebad-ploeg

Ook de kleinste spelertjes van Hebad doen het uitstekend. Zij hebben de provinciale titel behaald tijdens de eindronde in Hoeselt. Iljo, Yaro, Wout, Benjamin, Jef en Arno vormen een erg jonge U-12 ploeg die het onder leiding van coach Jan Declerq wisten waar te maken.

hebad-dames-vieren-vanavond-feest

Hebad-dames vieren vanavond feest

In het badminton gaat de eerste damesploeg van Hebad Heusden vanavond om 20u30 een feestje bouwen in sporthal Olympia. De ploeg heeft zich zondag al van de titel vezekerd tegen rechtstreeks concurrent Zwijndrecht. Er zijn nog drie wedstrijden te gaan, te beginnen vanavond met een thuiswedstrijd tegen Molse en daar wordt meteen een feest aan vast gebreid.

ringleiding-helpt-slechthorenden

Ringleiding helpt slechthorenden

De gemeente heeft ringleidingen aangekocht om slechthorenden te helpen tijdens bijvoorbeeld vergaderingen of bij de dienstverlening. Een ringleiding bestaat uit een aantal kabels die onder de verhoogde vloer of in een balie geplaatst worden. Een hoorapparaat met T-stand kan je dan op één geluidsbron afstemmen zonder last te hebben van achtergrondgeluid. Er zijn nu ringleidingen gelegd in de raadzaal en aan de meeste balies, sinds 2006 is er ook al één in gebruik in (…) Lees het hele bericht

het-weer-wisselvallig-en-fris

Het weer: wisselvallig en fris!

Op korte termijn schuiven storingen over onze streken met eerst vooral bewolking, maar later ook toenemende neerslagkansen. Na droger weer op het einde van de week, wordt de kans op neerslag weer groter tijdens het weekend. Er wordt koele lucht aangevoerd, maar na het weekend lijkt het zachter te worden, al blijft het wisselvallig.
Vandaag zorgt een verzwakte storing enige tijd voor veel wolken. Het blijft wel meestal droog en in het tweede deel van de namiddag worden de opklaringen breder. Het is (…) Lees het hele bericht

vandaag-gezien-3-april-2012

Vandaag gezien

Onze kievitsbloem van enkele dagen geleden kan duidelijk niet tegen een nachtelijke grondvorst van - 4 graden Celsius. (foto Jan Leijskens)

si-in-paassfeer-als-afsluiter

SI in paassfeer als afsluiter

Overmorgen woensdag speelt zaalvoetbalclub SI Heusden-Zolder haar laatste wedstrijd van het seizoen, thuis tegen ZVK Meeuwen. Met Pasen in het vooruitzicht wordt elke toeschouwer bedacht met een klein paasgeschenk. De beloften trappen af om 20 uur, de eerste ploeg om 21u15. Rossi is er niet bij na zijn rode kaart van vrijdag.

heel-wat-podiumplaatsen-voor-dolfijnen

Heel wat podiumplaatsen voor Dolfijnen

10 competitiezwemmers van de Zolderse Dolfijnen namen deel aan de zwemwedstrijd in Lommel. Op de 100m vrije slag seniores liet Jolien Sijbers met een tijd van 1.05'94 Jana Schoofs en Dorien Vandenberk achter zich. Koen Gielissen kon de derde plaats bemachtigen op de 100m vrije slag bij de benjamins. Een tweede bronzen medaille ging naar Sergen Kutluoglu op de 100m vrije slag juniors. De andere Dolfijnen konden allemaal hun persoonlijke besttijd verbeteren.

voorlopig-geen-basketfusie-in-zolder

Voorlopig geen basketfusie in Zolder

Er komt voorlopig geen fusie van de Zolderse basketbalclubs KBBC (heren) en DBBC (dames). In de algemene vergadering bij de damesclub was er op dit moment geen meerderheid om de fusie door te voeren. Volgens voorzitter André Vanherck komt dat doordat een aantal problemen nog moesten uitgeklaard worden. "We moesten voor 15 april een deadline halen bij de basketbalbond en dat was niet meer doenbaar met het oog op volgend seizoen. Maar we zijn nog altijd vragende partij en blijven de gesprekken voortzetten om in de toekomst de fusie toch nog te realiseren."

paaskamp-bij-standaard-viversel-is-gestart

Paaskamp bij Standaard Viversel is gestart

Bij Standaard Viversel zijn ze begonnen aan hun jaarlijkse paaskamp. De jonge voetballertjes worden er deze week dagelijks begeleid door trainers. 's Morgens maken de frisse wind en het bevroren voetbalveld hen meteen wakker zodat ze even later onder een stralende zon hun voetbalkunsten kunnen vertonen. Vrijdag wordt het kamp afgerond met een penaltycup en krijgen ze ook nog een maaltijd geserveerd, laat organisator Alex Ketels weten.

vandaag-is-wereld-autismedag

Vandaag is Wereld Autismedag

Vandaag is het Wereld Autismedag. Er gaat dan extra aandacht naar mensen voor wie het dagelijkse leven geen pretje is, omdat ze moeite hebben met het organiseren van hun leven of omdat ze moeilijk zelfstandig kunnen leven in een maatschappij die ze als ingewikkeld ervaren. Ze kunnen dan een beroep doen op een auti-coach. En uitgerekend vandaag heeft de PHL (Provinciale Hogeschoog Limburg) een nieuwe opleiding tot auti-coach voorgesteld. Het gaat om een postgraduaat dat in september van start gaat.

dieven-stelen-1000-liter-diesel

Dieven stelen 1000 liter diesel

Bij een truckverdeler in de Dellestraat is vanmorgen vastgesteld dat de brandstoftanks van twee vrachtwagens volledig leeggetrokken is. De dieven maakten twee keer 500 liter diesel buit. En ook op de parking langs de E 314 hebben weeral dieven toegeslagen. Vermoedelijk hebben de daders een verdovingsproduct in de cabine gespoten, achteraf merkte de trucker dat er wat geld gestolen was en ook zijn gsm was verdwenen. En er is ook een geval van vandalisme gemeld. Nabij het voetbalterrein van Bolderberg in de Kluisstraat is een ruit ingegooid.

wandelaars-vinden-hazelworm

Wandelaars vinden hazelworm

Bij de officiële opening van de wandelingen in de vallei van de Mangelbeek is al meteen duidelijk geworden dat het om een waardevolle biotoop gaat. De wandelaars troffen er immers een (zij het dode) hazelworm aan. Die lijkt op een slang die bij ons leeft, dit exemplaar had een lengte van ongeveer 30 cm, ze kunnen normaal 45 cm worden. Mogelijk ging het om een jonger exemplaar. Het dier was een stukje van zijn staart kwijt, maar het is dan ook een zogenaamde anguis fragilis of (…) Lees het hele bericht

segway-en-dag-van-de-wijers-zijn-nieuwigheden

Segway en Dag van de Wijers zijn nieuwigheden

Bij de opening van het nieuwe toerismeseizoen heeft schepen Marc Swevers de nieuwigheden voor dit jaar belicht. Er worden extra inspanningen geleverd op het vlak van folders en brochures. Voortaan kan je De Wijers ontdekken op een segway, te huur bij de Bierkaai, er is de Tijl van Limburg-route waarvan je het verhaal kan downloaden op een MP3-speler. Nieuw is ook het groepsbezoek aan de vzw Samenwerking Limburgse Alevieten, een apart islamitische stroming. De vallei van de (…) Lees het hele bericht

voorverkoop-nostalgisch-wielerbal-van-start

Voorverkoop nostalgisch wielerbal van start

Op pinksterzondag 27 mei organiseert Wielerclub Chasse Patat het Belgisch kampioenschap wielrennen voor junioren in Heusden-Centrum. Om hun 10-jarig bestaan te vieren sluiten zij die dag af met een authentiek ‘Jaren 50 Wielerbal’ in ’t Kuipershof. Die grijpt terug naar de traditie van kermis- en wielerbals die in de jaren '50 en '60 plaatsvonden in de zaal bij 'Vanin', waar nu drankenhal Hauweycken ligt. De dansmuziek uit die tijd wordt geserveerd door het orkest (…) Lees het hele bericht

bmx-ers-maken-het-spektakel

BMX-ers maken het spektakel

Op de BMX-track van Circuit Zolder stonden vandaag BMX-races op het programma. En dat betekent gegarandeerd spektakel. Vooral de jongsten vliegen er keihard in. (meer foto's van Davy Neuteleers)

biljartclub-vincent-klein-maar-kampioen

Biljartclub Vincent: klein maar kampioen

Biljartclub Vincent - speelt in zaal St-Vincent op de Zolderse Voort - is met zijn 7 leden één van de kleinste clubs van Limburg, maar heeft dit seizoen schitterende resultaten bijeengespeeld. In de ploegenkompetitie zijn Jules Bammes, Julien Willems en Eddy Vanoppen Limburgs kampioen geworden in de hoogste afdeling van het bandspel en in de hoogste afdeling van het driebanden haalden Guido Vrancken, Jean Mechelmans en Eddy Luts de provinciale titel. Die ploeg zal (…) Lees het hele bericht

jazz-van-phil-amp-amp-quill

Jazz van Phil & Quill

n het Muzecafé had zondagavond nog een jazzconcert plaats van de Phil & Quill Project. Altsaxofonisten Lieven Cambré en Rob Banken gingen in dialoog gesteund door gitarist Marco Cirone , drummer en bassist. Op het repertoire vooral werk van Gene Quill, en Phil Woods van eind de jaren '50. (meer foto's van Ria De Clerck)

ziekenzorg-vierde-lentefeest

Ziekenzorg vierde Lentefeest

In Sint-Baaf had vandaag het jaarlijkse Lentefeest van Ziekenzorg Eversel plaats. Nadat pater Frans de mis met palmwijding had opgedragen konden 50 deelnemers aanschuiven voor een lekker menu. Tijdens de koffie en taart werden de aanwezigen bovendien getrakteerd op 'muziek van toen'..(meer foto's van Gust Ischen)

geen-le-mans-series-op-zolder

Geen Le Mans Series op Zolder

De 6 Uur van Zolder, de tweede manche van het seizoen in de European Le Mans Series, wordt geannuleerd. Dat hebben de organisatoren beslist in Le Castellet, waar de openingsmanche van het seizoen gereden wordt. Daarmee moet Zolder een nieuwe tegenslag incasseren, want de Le Mans Series (20 mei) was één van de mooie races op de kalender. Reden voor de schrapping is een gebrek aan inschrijvingen. Na de 6 uur van Le Castellet blijven er maar drie races over voor de Le Mans Series: Donington Park in juli, Brno in september en Algarve in november.

start-ticketverkoop-dubbel-zo-groot

Start ticketverkoop dubbel zo groot

Bij Muze zijn ze bijzonder tevreden over de verkoop van abonnementen en tickets voor het nieuwe seizoen. "Gisteren was het zelfs een regelrechte stormloop van de abonnementhouders, vandaag was het iets rustiger maar globaal bedraagt de verkoop dubbel zoveel als vorig jaar," zegt een enthousiaste directeur Tom Michielsen. Niemand hoeft evenwel te paniekeren, enkele voorstellingen zitten bijna vol, maar er is nog niets uitverkocht. Vanaf maandag kan je via de gewone kanalen (…) Lees het hele bericht

koffieconcert-van-de-verenigde-vrienden-1

Koffieconcert van De Verenigde Vrienden

De Koninklijke Harmonie De Verenigde Vrienden gaf zondagmiddag een koffieconcert in de harmoniezaal, met ook nog een gastoptreden. De aanwezigen kregen een gevarieerd muziekprogramma geserveerd; (meer foto's van Lieven Kaerts)

mexicaanse-sfeer-aan-het-station

Mexicaanse sfeer aan het station

De eerste editie van Mercado Loca, een kunst- en designmarkt in Mexicaanse sfeer bij Localoca aan het station van Zolder, zorgde niet echt voor een overrompeling. De concurrentie was dan ook enorm van andere evenementen en de Ronde op tv. Toch was het concept zeker niet slecht en waren er heel wat interessante standhouders aanwezig. Het zonnetje zorgde bovendien voor de juiste sfeer en het geheel kon alle leeftijden bekoren. (meer foto's van Davy Neuteleers)

nieuwe-wandelroutes-en-toerismeseizoen-geopend

Nieuwe wandelroutes en toerismeseizoen geopend

Op domein Meylandt is vandaag het toerismeseizoen 2012 van Heusden-Zolder geopend. dat gebeurde eerst met enkele speeches in het kasteel.Schepen van toerisme Marc Swevers belichtte daar de hoogtepunten en nieuwigheden voor dit jaar. Nieuw zijn onder meer twee wandelingen door de vallei van de Mangelbeek die Limburgs Landschap heeft uitgewerkt; Karel Borgs van de vzw Lila noemde het een goeie zaak dat het toerisme hiervoor met de natuurvereniging samenwerkt. Daarna gingen (…) Lees het hele bericht

bolderberg-opnieuw-op-kop

Bolderberg opnieuw op kop

In vierde provinciale C heeft Bolderberg opnieuw de leiding in handen genomen na een 1-2 overwinning bij Termolen. Bolderberg was in de tweede helft 1-0 achtergekomen, maar kon de situatie gelukkig rechtzetten. Statie Zolder speelde thuis 1-1 tegen Engsbergen.

anadol-wint-weer

Anadol wint weer

In vierde provinciale A bewees Anadol nog maar eens dat het de jongste tijd in goede doen is, het won met 0-3 bij Houthalen VV. SK Heusden 06 leed een 5-2 verlies bij Wijshagen, een nederlaag, voor de thuisploeg een terechte overwinning.

vrijheid-zolder-verliest

Vrijheid Zolder verliest

In de derde provinciale A van het voetbal heeft Vrijheid Zolder op het veld van Grote Brogel verloren met 2-0.

nederlaag-voor-kersverse-kampioen

Nederlaag voor kersverse kampioen

In het basketbal heeft kersvers kampioen Zolder verloren van Beringen met 77-70. Beringen begon nochtans slordig aan de partij, kwam op achterstand maar toen waren het de bezoekers die balverlies begonnen te lijden. Concentratieverlies van Zolder maakte de kloof nog groter, maar in de slotfase kwamen de kampioenen nog even opzetten, te laat evenwel.

moedige-punk-runners-passeerden-gemeente

Moedige Punk Runners passeerden gemeente

Rond middernacht had aan het gemeentehuis de aflossing plaats van de Punk Running, de loopmarathon, die zaterdag en zondag 424 km aflegt door alle Limburgse gemeenten ten voordele van Broederlijk Delen. De moedige lopers, die moeten afrekenen met een erg frisse nacht, werden opgewacht door lokale sympathisanten van Broederlijk delen, en ze werden ook goed zichtbaar vergezeld door politie en andere begeleiders. (meer foto's van Davy Neuteleers)