Archief juni 2012

vandaag-gezien-30-juni-2012

Vandaag gezien

Als je heel goed kijkt, zie je het gele spinnetje in de gele bloem. Een camouflagetechniek waarvan ze in het leger nog wat kunnen leren. (foto Gust Ischen)

win-prachtige-prijzen-met-uw-vakantiefoto

Win prachtige prijzen met uw vakantiefoto

Morgen is het 1 juli, de officiële start van de zomervakantie. En zoals de goed traditie het wil organiseren we heel de zomer een vakantiefotowedstrijd. Stuur ons uw mooiste, origineelste of grappigste vakantiefoto uit binnen- en buitenland, vanop jeugdkamp en ja, vanuit Heusden-Zolder. Voor de mooiste inzendingen liggen prachtige en heerlijke prijzen klaar. redactie[!]heusden-zolder.eu

klaar-voor-een-zwoele-zomeravond

Klaar voor een zwoele zomeravond

Vandaag is het ideaal barbecueweer, de dames van W!LT zijn daar alvast goed op voorbereid na een workshop 'hartelijke hapjes en comfort food' onder leiding van kok Rob Biesmans. Ze hebben nu onder meer de kunst van het maken van brushetta's, spicy kippenvleugeltjes en geroosterde kreeftgarnalen in de vingers. Maar helaas, ze stuurden ons wel een foto maar geen uitnodiging voor vanavond.

1500-renners-in-etmaalrace

1500 renners in etmaalrace

Straks om 15 uur wordt op Circuit Zolder het startschot gegeven voor de 5e editie van de Eneco 24 Hours Cycling [!] Zolder. Niet alleen het weer kondigt zich goed aan, er zijn liefst 200 teams ingeschreven met in het totaal 1.500 renners. Het gaat om bedrijven, verenigingen, clubs en solorijders die vanuit het hele land afzakken met als doel de meeste rondes af te malen of gewoon het etmaal uit te rijden. Het publiek mag er heel de tijd gratis in, en in de paddock is een kinderdorp uitgebouwd met animatie en attracties. De 24 uur eindigt morgen om 15 uur met aansluitend de huldiging van de laureaten. Alle info

ook-kleuters-studeren-af-2

Ook kleuters studeren af

Niet alleen de zesdejaars van het lager onderwijs zijn afgezwaaid op school, en niet alleen de leerlingen van het college hebben een party gehouden aan het eind van het schooljaar. Ook voor de kleuters die afstuderen en binnenkort naar het eerste leerjaar gaan, was er in elke school wel een feestje. Vaak ook met een heuse 'cap' op het hoofd, zoals hier bij Pagadder in Berkenbos.(foto Leentje Elsen)

vandalen-teisteren-kapel

Vandalen teisteren kapel

Vandalen hebben zich de afgelopen dagen toegang verschaft tot de kapel op de Zolderse Voort. Ze braken de offerblok open en hebben nog wat vernielingen aangericht. De 17de eeuwse mantel van het Mariabeeld werd op de grond gegooid.

johan-bruijlands-stapt-uit-vlaams-belang

Johan Bruijlands stapt uit Vlaams Belang

Johan Bruijlands stapt uit het Vlaams Belang en zal de rest van de legislatuur als onafhankelijke zetelen in de gemeenteraad. Hij heeft gisteren zijn partijgenoten op de hoogte gebracht en ondertussen de gemeente ingelicht. Ik zit al een jaar misnoegd in onze fractie," licht hij toe. "De belangrijkste reden voor mij is dat ik niet tegen racisme kan. Ik zit voortdurend tussen allochtonen en onze gemeente is nu eenmaal gekleurd. Iedereen die zich aanpast, is voor mij gelijkwaardig. Wie dat niet doet, zit uiteraard wel fout. Ik probeer consequent te zijn in die houding." Wat hij bij de volgende verkiezingen gaat doen, weet hij nog niet. "Ik zal alle partijprogramma's eens goed bestuderen, en mocht er een aanbod komen van een partij waar ik mij kan in vinden, wil ik dat zeker overwegen."

glenn-en-waterballonnen-als-afscheid

Glenn en waterballonnen als afscheid

Het schooljaar zit erop en in het Sint-Franciscuscollege hebben ze dat gedaan op de traditionele wijze: met een te dolle Bye Bye School Party met de aftelling naar de vakantie. Het begon met optredens van de schoolbands, daarna werden de sportkampioenen gehuldigd. De leerkrachten verschenen op het podium met een Gustavo Lima playback. Zoals elk jaar was er een BV te gast, deze keer gaf Glenn (van The Voice) een fel gesmaakt optreden. En dan kwam het hoogtepunt met het waterballonnengevecht tussen leerlingen en directie. De eerste prijs was ... twee maanden vakantie. (meer foto's van Michiel Reynders)

commissaris-benny-vandeweyer-met-pensioen

Commissaris Benny Vandeweyer met pensioen

Bij de politie vierden ze vandaag een feestje want commissaris Benny Vandeweyer werd uitgewuifd. Hij startte destijds zijn loopbaan bij de toenmalige rijkswacht en kwam na de éénmaking van de politie bij de locale terecht, waar hij als één van de commissarissen leiding gaf aan het korps. Vanmorgen werd hij door zijn collega's gearresteerd aan huis en samen met zijn vrouw onder escorte door Boekt en Zolder richting commissariaat gevoerd. Daar volgde een feestje voor zijn pensionering. (meer foto's van Davy Neuteleers)

de-trage-wegen-in-de-startblokken

De Trage Wegen in de startblokken

Leden van de dorpsraden en afgevaardigden van gemeente en politie zaten gisteren nog eens samen rond het project van de Trage Wegen. Het is de bedoeling om in de komende jaren weggetjes door de natuur - bijvoorbeeld in de buurt van de Mangelbeek - te gebruiken als verbinding voor fietsers en voetgangers tussen de dorpen. Op dat vlak moet nog heel wat werk verricht worden, maar het project staat nu in de startblokken. De dorpsraden kunnen bij hun stille wegen-project ook rekenen op de ervaring van (…) Lees het hele bericht

het-weer-zomerse-dagen

Het weer: zomerse dagen!

Ondanks het aanhoudende wisselvallige weer en de invloed van depressies, staan er toch een paar zomerse dagen op het programma. Tussen storingen in zijn er enkele dagen met veel zon en hoge maxima. Op de langere termijn zouden zelfs een aantal dagen na elkaar droog gaan verlopen.
Vandaag is het vaak bewolkt, maar later zijn er ook enkele opklaringen mogelijk. Een bui is hier en daar mogelijk, al is het meestal droog. De maxima komen uit op gemiddeld 23 graden.
Morgen is er flink wat (…) Lees het hele bericht

directeur-miet-arriveert-in-een-limo

Directeur Miet arriveert in een limo

Normaal komen alleen CEO's van grote bedrijven of ministers naar het werk in grote auto's met chauffeur. Maar directeur Miet Vanbilsen van de Basisschool Boekt arriveerde vanmorgen zowaar met de limo aan de schoolpoort. Miet moest de voorbije weken geregeld thuis opgehaald worden door haar collega's omdat ze met een voetletsel zat. Eén van de leerlingen kwam op het idee om haar laatste schooldag een originele touch te geven. Miet werd thuis opgepikt en na een verwenrit door Heusden-Zolder - met bubbels - werd ze op de speelplaats door alle leerlingen verwelkomd.

ambras-bij-de-flikken

Ambras bij de flikken?

Misschien dat toevallige passanten het hebben opgemerkt, maar bij de politie zat het er deze week bovenarms op. Ze gingen elkaar te lijf met uitschuifbare matrakken en de blote hand, collega's werden in een stevige armgreep vastgehouden, enz. Bij nader inzien ging het niet om een interne politieoorlog maar om oefeningen. Naast de verplichte schietoefeningen op de schietstand van de politieschool, moeten ze immers ook vijf keer per jaar allerei technieken rond arrestaties en fouillering onderhouden. Vandaar.

graffitiplaag-wordt-aangepakt

Graffitiplaag wordt aangepakt

Politie, gemeente en vertegenwoordigers van de Turkse gemeenschap hebben overlegd over de graffitiplaag van de jongste weken. Op 15 plaatsen zijn Turkse slogans aangebracht, meestal met een politieke inhoud, waarvan 8 privégebouwen. De laatste graffiti waren duidelijk 'van mindere kwaliteit' wat erop wijst dat jonge daders aan het copiëren zijn gegaan. Iedereen is het erover eens dat graffiti niet horen en dat al zeker geen problematiek uit Turkije hier moet beslecht worden; De (…) Lees het hele bericht

afscheid-van-de-lagere-school-slot-1

Afscheid van de lagere school (slot)

Nog in De Brug zit het er helemaal op voor de leerlingen van 6B en juffrouw Dorine Snyders. Semih Aksu, Talha Bilican, Senne Clerckx, Robbe Coenen, Lore Evers, Ania Galas, Alexander Goyens, Furkan Gungor, Ibrahim Karaman, Imani Lemmens, Alicia Rubio, Asya Saglam, Tunahan Sayan, Buse Sen, Sennur Toprak, Hannah Van Briel en Roos Vandebergh.

afscheid-van-de-lagere-school-19-1

Afscheid van de lagere school (19)

In De Brug in Heusden heeft meester Marc Neuteleers afscheid genomen van de leerlingen van 6A. Umit Akkar, Kursat Akkus, Kaat Claes, Fleur Ennekens, Rana Esen, Britt Grossard, Katoo Jannes, Diete Lemmens, Koen Nouwen, Berrin Oguz, Sofie Roosen, Ceyhun Tuygun, Jasper Vanspauwen, Leyli Varol, Karl Verbeiren, Kyras Vrijsen, Giordano Wagner.

molenholleke-neemt-afscheid-van-directeur-johny

Molenholleke neemt afscheid van directeur Johny

’t Molenholleke nam vandaag afscheid  van directeur meester Johny (Verduyckt), die voor een nieuwe baan heeft gekozen. Met vlagjes en wimpels werd hij door een erehaag van kinderen begeleid naar een heuse troon. Kleuters dansten, leerlingen zongen. Meester Johny kreeg leuke cadeaus en het diploma ‘beste directeur van het land’. Een eigen lied haalde heel wat herinneringen aan de afgelopen 9 jaar op en wenste hem het beste voor de toekomst.(meer foto's)

tifosikaravaan-onderbroken-door-brandalarm

Tifosikaravaan onderbroken door brandalarm

De vele Italianen die vanavond toeterend de overwinning van de Azzurri aan het vieren waren, moesten plots hun tocht door Heusden-Centrum onderbreken. Er was een brandmelding van aan een appartementsgebouw in de Guido Gezellelaan binnengekomen, terraszitters hadden daar rook zien ontsnappen. De brandweer kwam ter plaatse en deed een inspectie vanop de ladderwagen en met de warmtecamera, maar er kon geen vuur ontdekt worden. Zondag voor, tijdens en na de EK-finale Spanje-Italië zal er in Heusden-Zolder ongetwijfeld wel genoeg vuur zijn.

vanavond-gezien-39

Vanavond gezien

Misschien gemist door de vele voetbalkijkers, maar er was vanavond een mooie zonsondergang te zien. Hier gekiekt door Gust Ischen vanuit Eversel.

koerselsebaan-is-in-orde

Koerselsebaan is in orde

De belijning moet nog aangebracht worden, maar voor de rest is de Koerselsebaan deze week getransformeerd van een hobbelbaan in een biljartbaan.

lode-schops-wil-duidelijkheid-over-de-verdieping

Lode Schops wil duidelijkheid over De Verdieping

Meest in het oog springend op de gemeenteraad was een toegevoegd punt van Lode Schops (onafhankelijke). Hij had zeven vragen bij het restauratie- en herbestemmingsdossier rond De Verdieping; Samengevat komt het er volgens hem op neer dat er onduidelijkheid bestaat over de precieze kostprijs en dat het project de belastingbetaler veel dreigt te gaan kosten. Bovendien wordt er volgens hem onvoldoende gecommuniceerd door het schepencollege. Daarom stelde hij de overheveling van de (…) Lees het hele bericht

vandaag-gezien-28-juni-2012

Vandaag gezien

Een jonge sprinkhaan op verkenning in een bloem. (foto Jan Leijskens)

vanavond-gemeenteraad

Vanavond gemeenteraad

De gemeenteraad - vanavond om 19 uur - moet een 15-tal punten in openbare zitting behandelen. Zo wordt de jaarrekening van het OCMW voorgesteld. Het reglement van de braderie moet bijgestuurd worden en ook het reglement voor de culturele jubilea is aan herziening toe. En de vzw Jeugdwerk stopt ermee, de taken worden anders georganiseerd.

afscheid-van-de-lagere-school-18-1

Afscheid van de lagere school (18)

In gemeenschapsschool 't Bergske neemt juffrouw Roberta Knops dezer dagen afscheid van haar kleine, maar gezellige klasje. Tamar Baranco-Batanas, Sahara Arslan, Elif Saglam, Rumeysa Köysüren, Tarik Ben Acha, Batuhan Karadag en Sedat Köse,

afscheid-van-de-lagere-school-17-3

Afscheid van de lagere school (17)

In Beekbeemden telt juffrouw Els Baert met een tikkeltje weemoed de dagen af met haar leerlingen van het zesde. Elif Akarsu, Yana Bastiaens, Yens Bastiaens, Sinan Canbolat, Maité Carrique-Pelegrin, Dieter Claes, Jens Clerckx, Elien Cruts, Yenthe Fernande, Sien Franken, Sander Loockx, Rümeysa Özdemir, Tayyip Özer, Baki Pirinc, Lena Poelmans, Babette Praets en Semih Yilmaz.

jan-kuyckx-vijfde

Jan Kuyckx vijfde

Jan Kuyckx is vandaag 5de geworden in een wielerwedstrijd voor elite zonder contract en beloften in Heist-op-den-Berg. Er waren 136 deelnemers, Jonathan Van Elst was de snelste na 108 km.

vandaag-gezien-27-juni-2012

Vandaag gezien

Zo wreed kan de natuur zijn, een wesp die een libelle aan het oppeuzelen is. (foto Jan Leijskens)

komt-wk-veldrijden-opnieuw-naar-heusden-zolder

Komt WK veldrijden opnieuw naar Heusden-Zolder?

De Belgische wielerbond (KBWB) draagt Heusden-Zolder voor als kandidaat-organisator voor het WK veldrijden in 2016. Dat heeft de raad van bestuur van de KBWB vandaag beslist. De Internationale Wielerunie (UCI) beslist eind januari volgend jaar wie het WK 2016 mag organiseren. Zolder was al twee keer organisator van het WK veldrijden. In 1970 won Eric De Vlaeminck, tien jaar geleden veroverde Mario De Clercq er de regenboogtrui, toen ook was er een volledig Belgisch podium.

campagne-komt-stilaan-op-gang

Campagne komt stilaan op gang

De meeste lijsten voor de gemeenteraadsverkiezingen van 14 oktober zijn op dit ogenblik nog niet gevuld, maar verschillende partijen hebben kort voor de verkiezingen al duidelijk de campagne ingezet. Zo zijn de eerste affiches en spandoeken al in het straatbeeld verschenen. En ook de aanwezigheid van (kandidaat) politici op evenementen is veel opvallender dan pakweg een jaar geleden. Wellicht zal het in de zomermaanden wat rustiger zijn, om dan vanaf september anderhalve maand lang in volle hevigheid te woeden.

veel-blikschade-en-verkeershinder-bij-botsing

Veel blikschade en verkeershinder bij botsing

Vanmorgen zijn op de hoek van de Geenrijt en de Kooidries twee auto's gebotst. Eén van de bestuurders raakte daarbij lichtjes in shock, maar werd uiteindelijk niet door de bijgeroepen ziekenwagen afgevoerd. Beide auto's waren wel zwaar beschadigd. Het ongeval zorgde een tijdlang voor verkeershinder doordat het verkeer door de Geenrijt al werd omgeleid omwille van de werken aan de Koerselsebaan. (foto: Dimitri Reynders)

federaties-sensibiliseren-voor-verkiezingen

Federaties sensibiliseren voor verkiezingen

Straks houden de Limburgse migrantenfederaties een actie op de multiculturele markt; Ze zullen met een stand ter hoogte van De Lavaar de migranten proberen te overtuigen om op 14 oktober te gaan stemmen bij de gemeenteraadsverkiezingen. Onder de noemer 'ik woon hier, ik stem hier' benadrukken AIF, Feniks, Internationaal Comité, Turkse Unie van België en UTV dat het belangrijk is om hun stem te laten horen bij de verkiezingen. Samen vertegenwoordigen de federaties meer dan 250 (…) Lees het hele bericht

afscheid-van-de-lagere-school-16-3

Afscheid van de lagere school (16)

Nog in De Linde worden de laatstejaars uitgezwaaid door onder meer turnjuffrouw Caroline Heinrych. Joerie Beutels, Enver Ulvan, Rob Schepers, Liam Buntinx, Ahmet Can Saglam, Celina Bollen, Lize Schepers en Fatima Bausmans.

afscheid-van-de-lagere-school-15-3

Afscheid van de lagere school (15)

In De Linde op Lindeman nemen de leerlingen van juffrouw Marij afscheid van het lager onderwijs. Sultan Salihi, Soufiane Bouagaz, Duran Havanur, Hatice Daghar, Sakira, Steffie Vos, Hatice Demir, Ileyda Kurt en Druygu Kamalak,

het-weer-de-temperatuur-gaat-omhoog

Het weer: de temperatuur gaat omhoog

Een storing, die warme lucht voorafgaat, schuift over ons. Hierbij kan er wat lichte neerslag vallen, maar nadien klaart het op en wordt het warm. Storingen naderen onze regio echter en vanaf donderdag namiddag wordt het onweerachtig. De dagen nadien verlopen minder warm en wisselvallig.
Vandaag zorgde een mobiele wig van hogedruk voor stabiel en vrij zonnig weer. De kans op een bui blijft erg klein en ook vanavond en vannacht blijft het zacht.
Morgen schuift een storing met vooral (…) Lees het hele bericht

1400-kinderen-sporten-en-spelen

1400 kinderen sporten en spelen

De dienst sport organiseerde gisteren en vandaag de scholensportdagen voor kinderen van de lagere scholen van Heusden-Zolder. In het totaal kwamen er 1.400 sporten en spelen in en rond de sporthal van Zolder. Daarbij konden ze kiezen uit een brede waaier van leuke dingen. (meer foto's van Davy Neuteleers)

diefstal-en-vandalisme-1

Diefstal en vandalisme

In de Kerkstraat is vanmorgen de diefstal van een springkasteel vastgesteld. En uit het Broederspad kwam bij de politie een oproep voor vandalisme binnen. Daar hebben onbekenden beschadigingen aangebracht op een bouwwerf

motorrijder-gewond-bij-val

Motorrijder gewond bij val

In de Dekenstraat is rond half twaalf vanmorgen een motorrijder tegen een nadar gereden en ten val gekomen. Hij is gewond naar het ziekenhuis afgevoerd.

vlaams-geld-voor-koers-circuits

Vlaams geld voor 'Koers Circuits'

Vlaams minister van toerisme Geert Bourgeois heeft vandaag de subsidies voor een heel aantal toeristische initiatieven en projecten bekendgemaakt. Zo gaat er 96.000 euro naar het project 'Koers Circuits'. Dit moet het mogelijk maken om het Limburgse wielererfgoed interactief te ontdekken op een innoverende en duurzame wijze, onder meer via een portaalsite. met daarop ook foto- en filmmateriaal Er worden interactieve routes aangeboden met een storyteller, koppelingen met QR-codes of (…) Lees het hele bericht

vandaag-gezien-26-juni-2012

Vandaag gezien

Rode en gele bloemstampers en dat binnen dezelfde bloem. (foto Jan Leijskens)

berkenbos-is-limburgs-tenniskampioen

Berkenbos is Limburgs tenniskampioen

Tennisclub Berkenbos is Limburgs kampioen geworden bij de Heren 5. 40 ploegen namen vanaf de voorrondes deel van het interclubkampioenschap en Berkenbos drong door tot de finale. Die moest omwille van het weer binnen betwist worden, maar tegen TC Bocholt werd het een heuse thriller. Die eindigde met een 5-4 voor Berkenbos, waarna het feest kon beginnen. In september mogen ze het voor de Belgische titel opnemen tegen de andere provinciale winnaars. Op de foto Marnick Theunis, Pieter (…) Lees het hele bericht

afscheid-van-de-lagere-school-14-3

Afscheid van de lagere school (14)

Juffrouw Myriam Orens van de Sint Jan Berchmans school in Viversel neemt dezer dagen afscheid van haar leerlingen in het zesde. Daan Bormans, Maxine Claessens, Demi Deswert, Leen Gilis, Iman Gueroui, Mick Meurrens, Ignas Poelmans, Stef Pools, Anne Schroyen, Anouk Souvereyns, Zoë Vandersmissen en Anna Yavuz.

afscheid-van-de-lagere-school-13-3

Afscheid van de lagere school (13)

In de school Heideland in Viversel zwaaien de juffen Marijke, Mia en Rita hun oogappels uit. Ashley Linsen, Dylan Vanelven, Onur Acar, Talitha Uyttebroek, Yasmine Rajillah, Sven Rijmen en Kubra Ayar zijn afgestudeerd.

betty-b-kortfilm-van-ellen-babeliowsky

'Betty B.' kortfilm van Ellen Babeliowsky

Vanavond is in The Roxy Theatre de kortfilm 'Betty B' vertoond. Het is een prent van de Heusdense Ellen Babeliowsky, die filmregie studeert aan de Media Arts & Design Faculty in Genk. 'Betty B.' speelt zich af op een verlaten weg in Texas onder een broeierig hete zon. Een snelle Mustang verstoort de rust. Betty is net een keer te vaak gekwetst door de mannen in haar leven en ze is het zat. Als ze het advies van haar moeder moet geloven, zijn alle mannen kwaadaardig, en (…) Lees het hele bericht

flitspaal-staat-er

Flitspaal staat er

De gloednieuwe flitspaal op de Cité staat er al te blinken, maar flitsen doet hij voorlopig nog niet. Er moet immers een procedure gevolgd worden met onder meer een ijking. Als dat achter de rug is, mag iedereen die de 50 per uur overschrijdt een rekening verwachten. (foto Dimitri Reynders)

vandaag-gezien-25-juni-2012

Vandaag gezien

Een groene sabelsprinkhaan. (foto Jan Leijskens)

418-fietsers-voor-weyerkesgordel

418 fietsers voor Weyerkesgordel

De 13e Weyerkesgordel lokte ondanks het slechte weer de voorbije twee dagen toch 418 dappere fietsers. Die vertrokken voor 35, 65 of 105 km aan de Domherenstraat in Zolder of de Hegstraat in Beringen, het parcours was dit jaar vernieuwd. (foto Jos Coels)

afscheid-van-de-lagere-school-12-3

Afscheid van de lagere school (12)

De leerlingen van 6 B in Boekt moeten van liefst twee leerkrachten afscheid nemen, Valérie Beliën en Stefan Truyers. Mart Agten, Zehra Evren, Imani François, Hasna Himmich, Fleur Jouck, Remko Kwanten, Jorg Minten, Fréderik Moreels, Kyara Nijs, Stef Putzeys, Nina Rizzi, Kirsten Roosen, Cobe Sas, Mirthe Sas, Dilay Selçuk en Milan Tielens.

afscheid-van-de-lagere-school-11-3

Afscheid van de lagere school (11)

In Boekt staan de leerlingen van 6A te trappelen om naar de 'grote school' te gaan, maar kijken toch ook met een klein hartje naar het afscheid van juffrouw Els Frederix uit. Bugra Akbag, Zehra Alakay, Alice Blommen, Kyran Dewit, Samar El Messkine, Christophe Geuens, Andra Morhaye, Friedl Perilleux, Sharleen Quarem, Robbe Reynders, Michelle Schoofs, Ward Vanbilsen, Lore Vanhaeren, Gitte Vanoppen, Pieter Verheyen en Mika Zimmermann.

na-lang-wachten-kwam-de-ambiance

Na lang wachten kwam de ambiance

't Was iets over middernacht toen het weer stil werd in Heusden-Centrum. Voordien hadden de drie coverbands katoen gegeven. Silhouette moest in de late middag de spits afbijten, in ondankbare omstandigheden, want tot dan had de regen het hele Zatte Zondaggebeuren geteisterd. Op dat ogenblik was er nog niet veel publiek op het terras, dat was al iets beter tijdens het optreden van Averechts, waar de zanger zowaar het publiek instormde. Maar 't was pas echt 'vollen doemp' laat op de avond met Vintage '79 dat er een snoeiharde lap opgaf en de dansers zelfs op zijn hand kreeg. (meer foto's)

weyerkesfeesten-warmte-op-een-kille-dag

Weyerkesfeesten: warmte op een kille dag

Wat 't Weyerke uit de grond heeft gestampt, kan je eigenlijk niet genoeg in de kijker zetten. Als Heusden-Zolder op iets fier kan zijn, is het deze vzw. Jij, ik, je zoon , je dochter kan door omstandigheden hulp nodig hebben. Elke dag, elk moment ... De medewerkers van het Weyerke doen dit elke dag, elk uur. In een volle tent , samen met vrienden van het Weyerke, is het zelfs op zo'n kouwe regenachtige dag, warm Vol bewondering en echte achting voor alle medewerkers van 't Weyerke en vol 'jaloezie' op de echte vreugde van haar bewoners op deze dag. En dan was er zelfs Regi ...(meer foto's van Ria De Clerck)

thomas-op-t-eyndt-de-beste-amateur

Thomas Op 't Eyndt de beste amateur

Niet zo'n groot deelnemersveld bij de amateurs waar maar 28 renners aan de start verschenen, van wie er tegen het einde al een 8-tal de wedstrijd hadden verlaten. Van de kopgroep van vier die zich had losgemaakt van de rest was Thomas Op 't Eyndt de snelste voor Ronald Winters en Bert Nietvelt.

charlie-arimont-de-snelste-nieuweling

Charlie Arimont de snelste nieuweling

Bij de nieuwelingen kwamen meer dan 150 renners aan de start, ook zij vertrokken meteen voor een grote ronde. Bij de terugkeer was het peleton nog compact en tot de laatste ronde zag het ernaar uit dat het op een massaspurt zou uitdraaien. Dat was evenwel gerekend zonder een aantal snelle jongens die nog het hazenpad kozen. Van die kopgroep was Charlie Arimont de snelste voor Jens Teirlinck en Robin Jans. (meer foto's van Davy Neuteleers)

speedway-stoptgezet-door-regen

Speedway stoptgezet door regen

Tegenslag voor de mensen van de Speedwayfanclub want zij moesten door de aanhoudende regen hun wedstrijden vanmiddag afgelasten. De baan lag er te modderig bij om nog op een verantwoorde manier aan speedway te doen. (foto's Stephan Volders)

helven-wint-na-val-van-zummeren

Helven wint na val Van Zummeren

De koers van de elite zonder contract en beloften werd zwaar gemaakt door de voortdurende regen. Er kwam een vroege ontsnapping op gang en onderweg waren er ook nogal wat opgevers. in verspreide slagorde werden de plaatselijke ronden aangevat. Sander Helven en Stef Van Zummeren gingen er alleen van door en sprokkelden 25 seconden bijeen. Uitgerekend in de laatste ronde viel kwam Van Zummeren, Helven kwam daardoor alleen over de meet, Dries Depoorter was de snelste voor de derde plaats. David Geldhof kreeg de witte trui als regelmatigste in de Beker van België en kreeg het gezelschap van Miss Unique finalisten Kim Poelmans en Ivanka Wels.

ze-zijn-vertrokken

Ze zijn vertrokken

In een pletsende regen zijn zondag voor de middag zowat 200 eliterenners zonder contract en beloften vertrokken voor hun Dwars door Limburg. Ze hebben meteen Heusden-Zolder verlaten voor een grote ronde van 127 km door de provincie om dan te eindigen met 5 plaatselijke ronden. De renners waren stevig ingeduffeld in regenkleding, achter hen was het van bij de start drummen en toeteren voor de tientallen volgwagens.(foto's Michiel Reynders en Davy Neuteleers)

kwb-ertvelde-te-gast-op-kermisbarbecue

KWB Ertvelde te gast op kermisbarbecue

De KWB-Heusden hield gisteravond haar jaarlijkse kermisbarbecue onder het afdak van de lagere school De Brug. Ze had ook net de KWB van Ertvelde op tegenbezoek. Met die groep werd onder meer de kerk van Zolder, het circuit, de moskee en de mijnterril bezocht. Later sloten ze samen met 200 KWB-leden van hier sloten ze de dag af met een barbecue. (foto Sefan Aerts)

helzoldstars-proberen-het-voor-eigen-volk

Helzoldstars proberen het voor eigen volk

Op Helzold waren er vandaag al volop try-outs met het oog op de teamwedstrijd Helzold Stars van morgen. Om 10 uur beginnen ze daar weer te oefenen en vanaf 13 uur volgen de races elkaar in snel tempo op.De organiserende Speedwayfanclub laat het thuisteam Holdzoldstars het opnemen tegen teams uit Engeland, Duitsland en Nederland. Spektakel gegarandeerd. (foto's Davy Neuteleers)

chasse-patat-heeft-heus-wagenpark-klaar

Chasse Patat heeft heus wagenpark klaar

We zijn vanavond nog even gaan kijken hoe ze bij Chasse Patat alles klaarmaken voor de drie wielerwedstrijd van morgen. Zo staat er een heus wagenpark klaar, een tiental busjes moet dienen om onder meer de seingevers in heel Limburg ter plaatse te brengen. Andere auto's dienen als bezemwagen, voor de koersdirectie, het medische team, ....

the-lighthouse-zet-dorp-op-stelten

The Lighthouse zet dorp op stelten

Heel wat marktbezoekers keken vreemd op toen ze vanavond oog in oog stonden met The Lighthouse. De vuurtoren van het Wereldplein is dan ook nog maar aan zijn eerste weekend toe. Maar hij slsagde er wel in om de boel flink op stelten te zetten en ze waren al van ver te horen. Dat was niet in het minst te danken aan de djembéspelers en animatoren Herwig Nulens en Johan Snyders die duidelijk in vorm waren en 'van jetje gaven'. Af en toe moesten de bezoekers nog over de streep gehaald worden, maar wellicht slaat de fairtrade en rechtvaardigheidsboodschap wel aan bij de meesten. (meer foto's)

veel-kunstenaars-en-ambachtslieden

Veel kunstenaars en ambachtslieden

De kunst- en ambachtenmarkt zit in haar jonge bestaan duidelijk in de lift want er daagden net geen 30 standhouders op. Van schilderijen, juwelen, bloemen, breien, airbrush, Turkse pizza maken tot de lokale kunstsmeden Robin Das en Raf Nulens die een live-demonstratie gaven. (meer foto's)

jaarmarkt-eindelijk-nog-eens-een-schot-in-de-roos

Jaarmarkt eindelijk nog eens een schot in de roos

De jaarmarkt was deze keer een voltreffer in Heusden-Centrum. De voorbije jaren durfde de opkomst van marktkramers en publiek al eens tegenvallen, maar deze keer was het op alle vlakken een succes. Wellicht heeft het mooie weer ook een rol gespeeld; Daarnaast waren er nu extra middelen beschikbaar voor animatie met muzikanten, bandjes, clowns en een steltloper. (meer foto's)

sint-janskermis-is-gestart

Sint-Janskermis is gestart

Vanavond is de Sint-Janskermis officieel geopend met het doorknippen van het lint en een korte toespraak door schepen van feestelijkheden Nanda Van Ende - mijn laatste keer benadrukte ze zelf - en een optreden van de Koninklijke Harmonie De Verenigde Vrienden. Er stapten overigens net iets meer (kandidaat) politici achter de fanfare aan dan anders, er komen toch geen verkiezingen aan zeker? De kermis duurt nog tot en met maandag en er staan heel wat attracties op het Sint-Willibrordusplein, de Kapelanijstraat en het Koning Boudewijnplein.

jan-kuyckx-zesde-in-jeuk

Jan Kuyckx zesde in Jeuk

Jan Kuyckx is vandaag zesde geworden in een wielerwedstrijd voro elite zonder contract en beloften in Jeuk bij Gingelom. Hij werd tweede van de achtervolgers op een kopgroep van 5 waarvan de Waal Olivier Pardini de snelste was.

zwaargewonde-bij-frontale-botsing

Zwaargewonde bij frontale botsing

Bij een zwaar verkeersongeval op de Ringlaan zijn kort voor 18 uur vanavond drie gewonden gevallen. Een vrouw uit Hasselt moest door de brandweer bevrijd worden, ze kreeg de eerste zorgen van de MUG en is dan met zware verwondingen naar het ziekenhuis gebracht. Bij het ongeval botsten twee auto's frontaal op elkaar, een derde kwam in een voortuin terecht. Daarbij werd een ware ravage aangericht. (foto's Dimitri Reynders)

breien-vanop-de-ladderwagen

Breien vanop de ladderwagen

Vandaag bereikte het breigebeuren op de Weyekesfeesten zijn hoogtepunt met een grote finale. Het grote kunstwerk werd ingepakt. Daar was nogal wat hoogtewerk voor nodig en daarom kwam de brandweer met de ladderwagen een handje toesteken.Morgen staat er veel op de affiche van de Weyerkesfeesten, van animatie tot optredens. (meer foto's van Davy Neuteleers)

vandaag-gezien-23-juni-2012

Vandaag gezien

Je moet er tegenwoordig al snel voor zijn, maar in de zon zijn deze bloemen zoveel mooier. (foto Jan Leijskens)

schremke-schieten-op-kermiszaterdag

Schremke schieten op kermiszaterdag

Vroeger werd het bij de kermis in tal van families gespeeld en sinds jaar en dag maken de mensen van Veenbonk er een traditie van om op kermiszaterdag een tornooi schremke schieten te houden. Daarbij gooien ze met metalen 'rondellen' op een lijn, en proberen desnoods elkaar eraf te gooien, 't is een variant op het stopschieten. De petanqueterreinen van De Zandloper zijn daarvoor een ideale locatie. UPDATE Voor het tweede jaar op rij ging de overwinning naar Paula Vanderhoeydonck - meer bekend als 'Paula vanne sporthal', tweede werd Julien Dams en derde met gelijke punten Fred Peeters en Hubert Beerten. (meer foto's van Dimitri Reynders)

dirigenten-leggen-examen-af

Dirigenten leggen examen af

Buiten dat je over sterke armspieren moet beschikken, moet je als dirigent ook je kwaliteiten bewijzen tijdens een heus examen. Dat gebeurt met publiek en een jury van deskundigen. Gisteravond was de Sint-Vincentiuskerk in Zolder-Centrum als kader voor de examenopdracht gekozen en het plaatselijke zangkoor mocht als 'proefkonijn' opdraven. (foto's Ria De Clerck)

straks-staat-the-lighthouse-op-de-markt

Straks staat The Lighthouse op de markt

Vandaag houdt The Lighthouse halt op de jaarmarkt in Heusden Centrum. Vanaf 17 uur laat deze kleurrijke vuurtoren-caravan je daar alle hoeken van de wereld zien. En het is echt de moeite om langs te gaan, want je kunt een fairtrade picknick voor 10 personen winnen. En om nog even The Lighthouse voor te stellen, hier zie je the (…) Lees het hele bericht

amicantus-evoceert-een-dag

Amicantus evoceert een dag

Zondag om 10u30 treedt het Vocaal Ensemble Amicantus op in De Mijlpaal. Onder de noemer 'The Long Day' brengt het gezelschap een evocatie van een dag, met romatische muziek van verschillende componisten, laverend tussen Calme des nuits van C. Saint-Saëns en Abendlied van J. Rheinberger. De toegang kost € 12.

prijzen-voor-wildbreihuisjes-en-bomen

Prijzen voor wildbreihuisjes en -bomen

De Weyerkesfeesten zijn van start gegaan met vanavond onder meer een opendeur en de prijsuitreiking van de wildbreiwedstrijd. Ook op 't Weyerke heeft immers de breimania toegeslagen en de afgelopen weken is iedereen er volop in de weer geweest met de breinaald. Zo werden de huisjes versierd door de bewoners en/of begeleiders, verlichtingspalen en bomen werden ingepakt en zelfs rolstoelen rijden in kleurrijk ornaat rond. De jury had gisteren een rondgang gemaakt en vanavond konden schepen Isabelle (…) Lees het hele bericht

vandaag-gezien-22-juni-2012

Vandaag gezien

Een moerasplek op de grens Bolderdal-Platwijers. (foto Jan Leijskens)

vanaf-maandag-werken-aan-koerselsebaan

Vanaf maandag werken aan Koerselsebaan

Maandag starten dan toch de renovatiewerkzaamheden aan de Koerselsebaan. DIe waren eerder uitgesteld door het slechte weer, dat laat schepen van openbare werken Mario Borremans weten. Maandag wordt de 'hobbel' in de buurt van de spoorweg aangepakt, dinsdag wordt de asfaltlaag afgeschraapt, en nadien wordt de rest van de weg aangepakt. In principe aan het eind van de week moet alles klaar zijn, mogelijk op de belijning na.

weer-vandalisme

Weer vandalisme

De afgelopen 24 uur zijn twee gevallen van vandalisme gemeld. In Heusden-Centrum belde een vrouw afgelopen nacht de politie omdat een ruit van haar auto was ingeslagen; In de Industrieweg ontdekten ze vanmiddag bij een bedrijf dat de omheining beschadigd was.

vrouw-gewond-bij-botsing-4

Vrouw gewond bij botsing

In de Schansstraat zijn vanmorgen rond kwart voor acht twee auto's gebotst. Eén vrouw raakte daarbij vrij ernstig gewond, ze is naar het ziekenhuis gebracht.

het-weer-volgende-week-warmer

Het weer: volgende week warmer!

Aan de voorzijde van een storing zorgt een mobiele wig voor overwegend droog weer. In koele luchtstromingen presteert het kwik echter ondermaats. De volgende dagen houdt het wisselvallige weer aan, maar in de tweede helft van volgende week komen de maxima wel hoger uit.
Morgen wordt de beste dag van het weekend. Het is overwegend droog en wolken en zon wisselen elkaar af. Er bestaat slechts een kleine kans op een bui en de maxima liggen rond 20 graden.
Zondag schuift een storing over (…) Lees het hele bericht

aandacht-voor-verkeer-inbraken-en-zwerfvuil

Aandacht voor verkeer, inbraken en zwerfvuil

De zonale veiligheidsraad van de politie Heusden-Zolder heeft de prioriteiten vastgelegd voor de komende 3 jaar. In het verkeer moeten de ongevallen met gewonden en zwakke weggebruikers verminderen, wildparkeerders en snelheidsduivels worden aangepakt. Daarnaast gaat extra aandacht naar de woninginbraken en naar het sluikstorten en zwerfvuil. De keuze is gemaakt op basis van de statistieken en de plaatselijke veiligheidsbevraging. Daarbij kan zelfs de aanpak per (…) Lees het hele bericht

chasse-patat-verwacht-meer-dan-400-renners

Chasse Patat verwacht meer dan 400 renners

De nadar ligt klaar, de LED-reclame staat al enkele weken te flikkeren, ... de laatste voorbereidingen voor de 10de Grote Prijs Ward Van Ende zijn aan de gang. Er staan zondag in Heusden-Centrum 3 wielerwedstrijden op niveau op de affiche. Om 11u30 start de 2de Dwars door Limburg, een wedstrijd voor elite zonder contract en beloften die meetelt voor de Beker van België. Er worden bijna 200 renners aan de start verwacht die eerst een ronde van 130 km door Limburg rijden om dan nog (…) Lees het hele bericht

afscheid-van-de-lagere-school-10-3

Afscheid van de lagere school (10)

De laatste schooldagen zijn aangebroken voor de leerlingen van het 6de in de Luchtballon bij meester Stijn Van Herck. Hayda Balci, Guzin Cengiz, Artur Chmielowski, Feride Dalgic, Özerhan Eryilmaz, Oguzhan Guney, Berat Gurbuz, Gulsum Sahan, Furkan Sen, Remza Sokoli, Mesut Temir, Beyza Tubadan, Ender Yigit, Edanur Yilmaz, Theodor Matei, Adjibajram Fazlui.

afscheid-van-de-lagere-school-9-3

Afscheid van de lagere school (9)

In De Schans zwaait juffrouw Ingrid Vanheel haar leerlingen van het 6de leerjaar uit. Melike Bilmis, Ozlem Elmaci, Esma Guller, Busra Kececi, Merve Korkmaz, Melike Ozcan, Serdar Polat, Sevda Polat, Yousra Saadouni, Halit Seymen, Melike Simsek en Ugur Yilmaz.

laatste-blinde-vlek-in-heusden-wordt-ingevuld

Laatste blinde vlek in Heusden wordt ingevuld

In de Guido Gezellelaan is vanavond symbolisch het project De Boomgaard gelanceerd. Op de plek waar vroeger de arbeidershuisjes van tandarts Lemmens stonden, ligt nu een grote bouwput. Daar komt residentie De Boomgaard met 11 luxe-appartementen en 3 commerciële panden. Het is de eerste stap in een project dat de laatste blinde vlek in Heusden-Centrum moet invullen. "We streven naar kwalitatieve appartementen, in oppervlakte tussen ruim 90 m² en 150 m². Alles wordt uitgevoerd (…) Lees het hele bericht

toen-werd-het-zomer

Toen werd het zomer ...

Sinds 9 minuten over 1 afgelopen nacht is de zomer officieel gestart. De temperatuur is er op dit moment ook naar, maar lang zal de pret weer niet duren. Er wordt zwaar onweer voorspeld en dat zou in de loop van de avond over onze streken trekken met veel regen, hagel en rukwinden. Hou u vooral niet vast aan de takken van de bomen.

turkse-slogans-links-tegen-rechts

Turkse slogans: links tegen rechts

Niet alleen gisterennacht zijn er Turkse slogans aangebracht in Heusden-Zolder, ook eerder op de week is dat al gebeurd. Dat was het geval op een winkelgevel aan het Braderieplein en op de gevel van een woning op de hoek Schootstraat-Zolderseweg. Die woning is ondertussen herschilderd maar de bewoner, zelf van Turkse afkomst, zegt dat daar de slogans van extreem linkse signatuur waren en dat die weer elders reacties uit het extreem rechtse kamp oproepen.

een-sjaaltje-voor-de-kermis

Een sjaaltje voor de kermis

De breiterroristen slaan nu in zowat heel de gemeente toe, alvorens ze in 't weekend op de Weyerkesfeesten hun 'climax' bereiken. Ook de koolputters op het Sint-Willibrordusplein en wat bomen dragen nu een 'sjaaltje'. Daarmee zijn ze keurig uitgedost voor de kermis die zaterdag om 18 uur officieel geopend wordt. Van 18 tot 22 uur heeft in de Guido Gezellelaan ook de jaarmarkt plaats met daarnaast de tweede kunst- en ambachtenmarkt met animatie. Op de caféterrassen mag je optredens verwachten. Ook zondag is het nog kermis - Zatte Zondag met koersen, daarover morgen meer - en maandag familiedag.(foto Julien Maebe)

afscheid-van-de-lagere-school-8-3

Afscheid van de lagere school (8)

De leerlingen van 6 B verlaten binnenkort 't Molenholleke en de klas van juffrouw Veerle Roels. Egemen Arslan, Yousri Bendannoune, Andrés Campos-Romero, Brecht Claes, Verolien Claes, Lennert Daniels, Matisse Dethier, Cheyenne Dirkx, Lore Dumoulin, Ben Gijbels, Fien Goris, Alexander Iven, Julie Jans, Beyza Kurt, Wout Lejeune, Mon Mullens, Hicran Ozdemir, Fien Peeters, Sam Reynders, Loris Schepers, Marte Vandeput, Jules Vanhamel en Wouter Willems.

afscheid-van-de-lagere-school-7-3

Afscheid van de lagere school (7)

In 6 A van het Molenholleke nemen de leerlingen binnenkort afscheid van juffrouw Pam Princen. Niels Aerts, Willem De Roo, Koen Gielissen, Beyza Karabayir, Celine Kerfs, Eveline Loos, Emma Mertens, Robin Motmans, Jamie Roose, Casper Van de Pol, Nelle Vanderhoydonck, Chiara Vanderstraeten, Anouk VanDerStricht, Louise Vandervoort, Larissa Vanhamel, Elias Vanheel, Joris Verbruggen, Bjarne Vranckx, Kobe Vrijsen, Jonas Wysmans en Altan Zevne.

win-een-picknick-bij-the-lighthouse-crew

Win een picknick bij The Lighthouse Crew

“Genoeg gepraat, tijd voor actie!” Dat was te horen op het Wereldplein in Bokrijk waar The Lighthouse–crew hun mobiele vuurtoren aan het klaarmaken was voor een vurige zomer. Ze willen de handen uit de mouwen steken voor een mooiere wereld, ze trekken met een kleurrijke karavaan en vuurkermis door een deel van Limburg. Elke zondagnamiddag in juli en augustus zijn ze ook op het Wereldplein in Bokrijk. Kinderen kunnen zich gratis amuseren en tegelijk wat opsteken over duurzame (…) Lees het hele bericht

nieuwe-gemachtigde-opzichters

Nieuwe gemachtigde opzichters

Sommige jaren kregen de gemachtigde opzichters in eigen gemeente een opleiding, maar dit jaar heeft de provincie weer een opleiding georganiseerd. En die werd ook door verschillende inwoners van Heusden-Zolder gevolgd. Zij mogen voortaan onder meer aan de schoolpoorten plaatsnemen om de leerlingen veilig de straat over te helpen. Op de foto staan de kersverse opzichters samen met Peter Elsen van politie Heusden-Zolder en gedeputeerde voor mobiliteit Walter Creemers.(foto Ronny Vanthienen)

vrouw-gewond-bij-botsing-3

Vrouw gewond bij botsing

Bij een kop-staartaanrijding tussen twee auto's in de Koolmijnlaan is vanmorgen een vrouw gewond geraakt. Het slachtoffer, uit Beringen, is naar het ziekenhuis gebracht, haar verwondingen waren niet al te erg.

slogans-op-muren-rode-kruisgebouw

Slogans op muren Rode Kruisgebouw

Onbekenden hebben de afgelopen nachten de muren van het Rode Kruisgebouw langs verschillende kanten volgespoten met slogans en graffiti. Ze vernielden aan de achterzijde de afsluitdraad om zich ongezien een toegang tot het terrein te verschaffen. De politie is een onderzoek gestart.(meer foto's)
UPDATE De (…) Lees het hele bericht

ook-nieuw-protocol-voor-ziekenhuis

Ook nieuw protocol voor ziekenhuis

Na het scholenprotocol is ook met het Sint-Franciskusziekenhuis een nieuw veiligheidsprotocol afgesloten. De eerste overeenkomst dateert al van 2007, sindsdien komen ziekenhuisdirectie, gemeente en politie jaarlijks samen. Met de samenwerking, die voortaan nog een stuk verder gaat, willen ze de rust, veiligheid en gezondheid in het ziekenhuis bewaren voor patiënten, bezoekers en personeel. Het nieuwe protocol werd ondertekend door hoofdgeneesheer Luc Geutjens, algemeen directeur Marc Geboers, burgemeester Sonja Claes en korpschef Geert Luypaert.

vandaag-is-internationale-vluchtelingendag

Vandaag is Internationale Vluchtelingendag

Vandaag, 20 juni, is het de Internationale Dag van de Vluchteling. De Verenigde Naties hebben die in 2001 in het leven geroepen bij de 50ste verjaardag van het Vluchtelingenverdrag in de VN, een uitwerking van artikel 14 van de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens waarin staat dat 'één ieder het recht heeft asiel te zoek en dat te genieten'. Ondertussen is de 'vluchtelingenproblematiek' verder geëvolueerd en zorgt ook bij ons voor discussies. In (…) Lees het hele bericht

afscheid-van-de-lagere-school-6-3

Afscheid van de lagere school (6)

In de vrije lagere school van Berkenbos bereiden juffrouw Anita Haesevoets en de leerlingen van 6A zich voor op het afscheid. Sami Belkheyat, Soukaina Bousta, Sevde Caglar, Sander Celis, Ilayda Duran, Sterre Elen, Lennert Geybels, Axelle Gronski, Branko Gronski, Daver Kahraman, Berkay Karki, Züleyha Köksal, Wout Leenaers, Thomas Maessen, Nida Mutlu, Mikail Peker, Laura Poelmans, Esra Saka, Aykut Solak, Ine Stockmans, Ziya Temur, Cynthia Vanhoudt, Amber Vanhove, Yana Wenzlawski en Lars Wouters.

afscheid-van-de-lagere-school-5-3

Afscheid van de lagere school (5)

In De Springplank in Eversel nemen de leerlingen van 6C afscheid van hun school en van meester Jan Aerts. Murat Bataray, Maikel Boons, Marjolein Cnudde, Jordy Derenette, Sammy Di Vecchia, Fien Elsen, Almira Eroglu, Erdem Evren, Levi Jacobs, Sedef Kislali, Yara Lambrechts, Robbe Maes, Nelis Marx, Zela Sahiner, Gythe Stans, Joeri Swerts, Cas Vanbergen, Anne-Sophie Van Gool, Nick Vanluyd, Emile Vanpol, Britt Wendrickx en Alexander Vanschoonbeek.

beren-zijn-aan-siesta-toe

Beren zijn aan siësta toe

Nu het schooljaar stilaan ten einde loopt, wordt het ook stiller in Het Berenhuis. De projecten rond taalactivering en kunsteducatie vallen nu even stil. De Berenwandeling kan natuurlijk nog heel de zomer gevolgd worden. En nadien barsten alle activiteiten weer in volle hevigheid los. Ondertussen kan je hier filmbeelden uit het Berenhuis bekijken. (foto Little Captain, acryl op doek van Marcel Witte)

bib-personeel-trekt-aan-een-koord

Bib-personeel trekt aan één koord

Het bibpersoneel hield vanmiddag een teambuilding in Heusden-Centrum, en hoe kan je dat beter doen dan letterlijk aan één koord te trekken. (foto Jos Put)

achterlichten-gestolen

Achterlichten gestolen

Er is weer een diefstal gemeld op de parking langs de E 314 in Zolder richting Leuven. Deze keer meldde een vrachtwagenchauffeur dat zijn achterlichten verdwenen waren.

scholenprotocol-wordt-voortgezet

Scholenprotocol wordt voortgezet

Het scholenprotocol tussen het Sint-Franciscuscollege, de gemeente Heusden-Zolder, de lokale politie en het parket van Hasselt wordt voortgezet;. Dat is besloten na een evaluatie. Bedoeling van zo'n protocol is misdrijven op school (drugs, geweld, enz.) te voorkomen en indien het toch gebeurt in overleg de gepaste maatregelen te nemen en op te volgen. Daarom werd het licht opnieuw op groen gezet door eerste substituut Hadewijch Van De Sijpe van het parket, algemeen directeur Eddy Willems van het college, burgemeester Sonja Claes en korpschef Geert Luypaert

poltiemensen-fietsen-naar-wirtzfeld

Poltiemensen fietsen naar Wirtzfeld

7 politiemensen van Heusden-Zolder en Houthalen-Helchteren zijn vanmorgen samen vertrokken voor een fietstocht naar Wirtzfeld, niet zo ver van Elsenborn in de Oostkantons. Het gaat om een trip van 160 km met onderweg enkele kuitenbijters zoals de Baraque Michel. Morgen staat de terugtocht op het programma. Onderweg kunnen ze rekenen op een begeleider. Het is niet duidelijk of na afloop de fusie tussen beide politiezones zal beklonken zijn, een gezamenlijke fietsbrigade zou in ieder geval snel kunnen ingezet worden.

het-weer-natte-junimaand

Het weer: natte junimaand

Normaal mogen we in juni 71.8 mm neerslag verwachten. Ondertussen hebben de pluviometers al 116.8 mm mogen slikken. Dat is veel, maar het is ooit nog meer geweest, in 1839 viel er maar liefst 173.7 mm. In ieder geval is juni de afgelopen 20 jaar niet meer zo nat geweest. In het natte weer blijkt nog niet zo vlug een verandering te komen.
Vandaag wordt een droge dag. Aanvankelijk is het zelfs vrij zonnig, maar in de loop van de dag komen er stapelwolken opzetten. De kans op een bui is echter (…) Lees het hele bericht

afscheid-van-de-lagere-school-4-3

Afscheid van de lagere school (4)

In de Springplank in de Kapelstraat zetten de leerlingen van 6B een punt achter hun lagere schoolcarrière en worden uitgewuifd door juffrouw An Schraepen. Yasin Alakay, Wout Bartels, Edona Boshnjaku, Alek Bosmans, Cüneyt Heri, Jonas Jans, Viktor Kasprzak, Jarne Leirs, Omer Mazak, Lara Reynders, Joachim Swerts, Evelien Theunis, Anne Vaes, Arno Van Eetvelde en Bjarne Van Hooff.

afscheid-van-de-lagere-school-3-3

Afscheid van de lagere school (3)

In de Springplank in de Kapelstraat worden de leerlingen van 6A uitgezwaaid door hun juffrouw Joline Vanhove. Nick Bosmans, Mouad Bouhouche, Britt Custers, Dilhan Düzgün, Ian Eggermont, Nevin Gur, Eva Karabas, Jordy Lemmens, Seppe Marting, Aleyna Ozcan, Victor Peeters, Ihsan Polat, Linah Put, Wout Vanheusden en Myra Wolfs.

puinhoop-aangetroffen-na-vakantie

Puinhoop aangetroffen na vakantie

Toen Jos en Greta - ook buurtbewoners van Heuvelstraat-Kortstraat - vandaag thuiskwamen van vakantie, werden ze geconfronteerd met een aantal eikenbomen die waren omgewaaid. Toen ze enkele jaren geleden aan de gemeente toestemming vroegen om ze te kappen, wegens overlast voor de buren, mocht dat niet. Nu hebben de bomen het niet alleen begeven maar ook de garage volledig vernield. De auto kan dus voorlopig niet binnen.

dancefestivals-smelten-als-sneeuw-voor-de-zon

Dancefestivals smelten als sneeuw voor de zon

De voorbije twee jaar heeft Heusden-Zolder zich ontpopt tot hét dance-bastion van Limburg. De dancefestivals in openlucht schoten als paddenstoelen uit de grond en plots hadden we Minefest, Summersoundz, Summerfields, TheRedRoom, Supersonic, ... het kon gewoon niet op. Tot dit jaar, de organisatoren haken stuk voor stuk af of ze verhuizen hun tenten naar andere contreien. Het resultaat is dat van het rijtje - zoals het er op dit moment naar uitziet - er nog maar één festival meer overschiet, (…) Lees het hele bericht

tribunes-beschadigd-bij-sk-06

Tribunes beschadigd bij SK 06

In de loop van de middag is nog op meer plaatsen stormschade aan het licht gekomen. Zo zijn in het stadion van SK Heusden 06 aan de Noordberm twee delen van de hoofdtribune gaan vliegen. Ook daar is flink wat herstellingswerk nodig.

storm-ging-recht-over-ons

Storm ging recht over ons

Het noodweer sloeg toe stipt om half 8 vanmorgen. De satellietfoto bewijst dat de kern van een serieuze storm toen over ons trok. Bij de brandweer waren kort voor de middag 21 oproepen binnengekomen, vooral voor omgewaaide bomen en beschadigde daken, alles binnen een smalle strook van Sint-Jansblok tot Kerkebnlookstraat, Heuvelstraat. Wij zaten er trouwens zelf midden in en moesten de auto stilzetten op de hoek van de Koerselsebaan en Bergstraat. Voor of achter ons was geen meter meer (…) Lees het hele bericht

daken-vernield-in-sint-jansblok

Daken vernield in Sint-Jansblok

In de Sint-Jansblok tilde de stormwind twee platte daken op. Daar probeerde de brandweer de schade zoveel mogelijk te herstellen en de gevolgen te beperken met zeilen en zandzakken.

ravage-in-de-kerkenblookstraat

Ravage in de Kerkenblookstraat

In de Kerkenblookstraat is de ravage enorm. Daar zijn minstens tien bomen gesneuveld. Een 80 jaar oude boom kwam op de achterbouw van een buurwoning terecht en richtte daar zware schade aan. Wat verder knakte de kabel door een omvallende boom, technici van Infrax kwamen de schade herstellen. Wat verder maken ze van de nood een deugd en wordt een omgewaaide boom meteen tot brandhout herleid. Ook een aantal sierbomen in de Kerkenblookstraat is uit de grond gerukt.

trampolines-vliegen-in-heuvelstraat

Trampolines vliegen in Heuvelstraat

In de Heuvelstraat vlogen de trampolines letterlijk door de lucht over een afstand van 40 meter om vervolgens vernield tegen de grond gesmakt te worden. Hezelfde gebeurde met een partytent. Op één plaats rukte de trampoline eerst de televisiekabel uit de lucht. Bewoonster Nelly Vandijck kreeg niet alleen een trampoline en partytent van elders in haar voortuin, op haar binnenkoer sloeg een groot stuk glas te pletter, onduidelijk van waar het kwam, en haar oude notenboom werd uit de grond gerukt. Ook in de nabije Exelgaarden was er wat schade aan daken en waaide een boom om.

rukwinden-vernielen-dak

Rukwinden vernielen dak

Het korte maar hevige noodweer van vanochtend heeft in Heusden schade veroorzaakt. In de Koerselsebaan is het dak van een huis grotendeels vernield. De brandweer probeert de ergste schade te herstellen en het puin te ruimen. Het verkeer wordt omgeleid. Op andere plaatsen waaiden enkele bomen, raclamepanelen en werfhekken om. (foto's Dimitri Reynders)

afscheid-van-de-lagere-school-2-3

Afscheid van de lagere school (2)

In 6B in de lagere school van Bolderberg zit het er bijna op voor de leerlingen van juffrouw Kimberly Oosterlinck. Kelly Aerts, Annemarie Bijnens, Jarne Bogaerts, Marie Bollen, Lowie Deferme, Jill Depypere, Leen De Raeve, Danne Dullers, Jorn Franssens, Aurélie Goethals, Simon Gorremans, Emile Houbrechts, Sophia Huygens, Gilles Jorissen, Jules Maes en Catho Vertessen.

afscheid-van-de-lagere-school-1-3

Afscheid van de lagere school (1)

In Bolderberg ziet juffrouw Annette Palmers haar leerlingen van 6A met lede ogen vertrekken. Joran Bosmans, Eline Cremers, Dries Greunlinx, Dylan Jacobs, Charlotte Kenis, Sarah Klöpfel, Chloé Kumpen, Justine Loosen, Noah Pluymers, Kiefer Ramaekers, Heleen Reekmans, Ine Reekmans, Kaat Schade, Thomas Vanhemel, Elise Vanhoudt, Britt Vanwetswinkel en Anna Warson.

motoren-doen-het-in-sprintraces

Motoren doen het in sprintraces

Op Circuit Zolder hebben ook vandaag de motoren het hoge woord gevoerd. Tijdens de Van Zon Sprint Series mochten ook niet ervaren racers zich komen meten. Na de oefenritten mochten ze het tegen elkaar opnemen in snelle races over 10 ronden. De ene rijder bracht het er al beter af dan de andere. (meer foto's van Stephan Volders)

senioren-creatief-aan-de-slag

Senioren creatief aan de slag

Het was bijzonder druk vandaag in De Zandloper, veel bezoekers naar het seniorencentrum afgezakt voor de viering van de 15de verjaardag. Eerst was er een korte plechtigheid waarbij het nieuwe logo werd onthuld en dan kwamen de creatieve geesten boven. Met de hulp van Localoca werden allerlei workshops opgezet met juwelen in stof, oude serviezen, naaien, breien en nestkastjes timmeren. Verschillende senioren hadden hun kinderen en kleinkinderen meegebracht die ook de handen uit de mouwen staken. (meer foto's)

chasse-patat-op-tvl

Chasse Patat op TVL

Vanavond na het nieuws van 18u30 brengt TVL in zijn sportprogramma een reportage over de voorbereidingen bij Chasse Patat op de wielerwedstrijden van volgende zondag. De invalshoek is de onmisbaarheid van de vrijwilligers. Woensdag zijn bestuursleden Patrick Bartels en Patrick Neuteleers te gast in Studio TVL, en dat samen met Willy Tielens, oud-bestuurslid van de vroegere Pedaalclub die destijds de kermiskoers voor onder meer beroepsrenners organiseerde. Er worden ook beelden uit de oude doos getoond.

mc-mascotte-stuurt-motoren-doorheen-limburg

MC Mascotte stuurt motoren doorheen Limburg

Een drukte van jewelste vanmorgen aan het Slekkenhof want motorclub MC Mascotte organiseert vandaag het 31ste Mascottetreffen. Motorrijders konden sinds vanmorgen vertrekken voor een toeristische motorrit doorheen Limburg, Haspengouw en Hageland. Het gaat om een rit van zowat 150 km die ze kunnen volgen op GPS of een routeblad.(foto's Bart Claes)

dag-tegen-verwoestijning-en-droogte

Dag tegen verwoestijning en droogte

Vandaag houden de Verenigde Naties een Werelddag voor de strijd tegen Verwoestijning en Droogte. En ook al kan je met de bakken regen van de afgelopen tijd dat thema moeilijk geloofwaardig brengen bij ons, is het wereldwijd een enorm probleem. Trouwens, de erosie door de landbouw doet zich hier wel voor en past daar ook een stuk in. Centraal thema is dit jaar het 'Bestrijden van de Degradatie van Gronden voor Duurzame Landbouw'.

zetje-kent-een-offday

Zetje kent een offday

De duiven moesten vandaag een vlucht vanuit Vervins verwerken, over 162 km. Ze werden gelost vanmorgen om tien voor 8 en om 9u23 was de eerste al in het hok van Rudi Hendrikx. Ons Zetje, die de Internetgazetkleuren verdedigt, kende een offday. Ze arriveerde pas om 9u55 en was daarmee 142ste, de staart van de rangschikking dus. Zullen we toch maar eens bij Lance Armstrong langsgaan?

afscheid-van-de-lagere-school-20

Afscheid van de lagere school

Enkele honderden leerlingen verspreid over 20 klassen in de scholen van Heusden-Zolder nemen deze maand afscheid van de lagere school. Ze zijn ongeveer 12 jaar en klaar voor de grote stap naar het middelbaar onderwijs. Traditiegetrouw brengen wij vanaf morgen tot en met vrijdag 29 juni iedere werkdag de laatste klasfoto's.

vanavond-gezien-38

Vanavond gezien

Een bijzonder raar weer vanavond, zware regenbuien waarna de zon de wolken probeerde te verdrijven, en tussendoor verschenen ook nog enkele regenbogen. Maar het waren vooral de wolken die de show stalen. (foto Dimitri Reynders)

olympische-spelen-in-beekbeemden

Olympische Spelen in Beekbeemden

De leerlingen van het eerste kleuterklasje van Beekbeemden zijn klaar voor de Olympische Spelen. Samen met hun juffen Griet en An hebben ze hun eigen spelen al beleefd. Ze staken de Olympische vlam aan - die een hele week brandde - en droegen een fakkel de school rond. Ondertussen stond elke dag een sport centraal: van boksen, via voetbal, basket en turnen tot fietsen. Tenslotte mochten de atleten het podium op voor hun medaille.(meer foto's)

vandaag-gezien-16-juni-2012

Vandaag gezien

Een blauw grasklokje tussen de madeliefjes (foto Jan Leijskens)

dag-van-het-afrikaanse-kind

Dag van het Afrikaanse kind

Vandaag is het de Internationale Dag van het Afrikaanse Kind. Waarom van het Afrikaanse kind? Wel, heel eenvoudig omdat in dat continent de kinderen er het slechtst aan toe zijn van heel de wereld: op het vlak van voeding, gezondheid, onderwijs, huisvesting, kinderarbeid, .... En de Centrale Afrikaanse Unie koos voro deze dag omdat op 16 juni 1976 duizenden schoolkinderen in Zuid-Afrika de straat optrokken om te protesteren tegen de slechte kwaliteit van het onderwijs. Het Apartheidsregime trad hard (…) Lees het hele bericht

romy-balette-is-eerste-vrouwelijke-trainer-bij-sk

Romy Balette is eerste vrouwelijke trainer bij SK

SK Heusden 06 heeft vandaag een overeenkomst bereikt met Romy Balette. Zij wordt de eerste vrouwelijke trainer van de club. Romy is nog maar 16 jaar en ze zal de U6-U7 (debutanten) trainen. Ze is de dochter van Peter Balette, die momenteel assistant-coach bij Standard is. En als kleindochter van Jef Balette is ze nu al de derde generatie aan de Noordberm. Romy speelt bij vrouwenvoetbalclub Zonhoven.

file-door-werken-op-e-314

File door werken op E 314

Wie de E 314 neemt moet rekening houden met verkeersproblemen. Zoals we aankondigden, is dit weekend gestart met de renovatie van het wegdek tussen Houthalen en Zolder-Terlaemen. Dat gebeurt op dit moment op de rechterrijstrook richting Lummen. Er staat een file van Park Midden-Limburg tot Zolder. De verwachting bestaat dat dat het hele weekend nog het geval zal zijn.

openluchtzwembad-dit-weekend-al-open

Openluchtzwembad dit weekend al open

Hopelijk slaat het weer nu snel om want vandaag en morgen is het openluchtzwembad Terlaemen al open, zwemmers kunnen er terecht vanaf 12 uur. Vorig jaar heeft de infrastructuur een opknapbeurt gekregen zodat nu voor de start alles er al netjes bijlag. Er is alleen een voetvolleyterrein bij gemaakt en er staan kleine doelen om te voetballen.Volgende week zaterdag, 23 juni is de officiële openingsdag, dan mogen alle inwoners van Heusden-Zolder er gratis is. Vanaf dan is het zwembad tot eind augustus in principe iedere dag open, tenminste als de weergoden mee willen.

wielertoeristen-van-eversel-naar-zeeland

Wielertoeristen van Eversel naar Zeeland

De wielertoeristen van Sint-Baaf Eversel zijn vanmorgen vertrokken van hun jaarlijkse 2-daagse. Met 27 moedigen ging ze van start voor een trip richting Zeeland, ze krijgen vandaag en morgen telkens zo'n 170 kilometer onder de wielen. (foto Rita Vanhove)

kunstenaar-van-91-jaar-is-afgestudeerd

Kunstenaar van 91 jaar is afgestudeerd

Vanavond zijn de diploma's uitgereikt in de Academie voor Beeldende Kunsten. Zowat 50 cursisten studeerden af in de verschillende disciplines als beeldhouwen, fotografie, schilderen, tekenen en vrije grafiek. Michel Rykx, met zijn 91 (!) jaar de oudste student, ontving trots zijn diploma beeldhouwkunst uit handen van burgemeester Claes. De kunstwerken van de eindejaarsstudenten zijn nog te bewonderen in Kasteel Meylandt en in basisschool de Luchtballon op zaterdag en zondag 16, 17, 23 en 24 juni, telkens van 13 tot 17 uur.

het-weer-af-en-toe-een-weersverbetering

Het weer: Af en toe een weersverbetering

Na de doortocht van een storing die tot zaterdag na de middag ons weer zal bepalen, krijgen we even de invloed van een zwak hogedrukgebied. Een volgende storing schuift over onze regio na het weekend en dan volgt even een weersverbetering, maar ook deze is van korte duur.
Vanavond en vannacht brengt een actieve storing flink wat regen naar onze contreien. Tegen de ochtend wordt het echter droger. Na een graad of 20 overdag daalt het kwik niet al te fel bij minima van 14 graden.
Morgen is het (…) Lees het hele bericht

t-is-vandaag-dag-van-de-wind

't Is vandaag Dag van de Wind

Is 't u ook opgevallen dat na de middag er een vrij strakke wind stond. Da's geen toeval want het is vandaag de 'Internationale Dag van de Wind'. Daarmee willen organisaties zoals ODE (Organisatie Duurzame Energie) bij ons maar ook andere elders in de wereld het belang van windenergie in de kijker zetten en die energievorm promoten. Op ons grondgebied staan er voorlopig geen maar er zijn wel plannen op het industrieterrein Zolder-Lummen en ook niet ver van Eversel gaan ze in Lummen turbines zetten.

tamara-medarts-gaat-naar-londen

Tamara Medarts gaat naar Londen

ZwemsterTamara Medarts - gekend van zowat elke kampioenenhulde - is geselecteerd voor de Paralympische Spelen in Londen. Tamara zal er ons land vertegenwoordigen in het zwemmen klasse 14. Het is voor de 18-jarige meteen haar allereerste deelname aan de Paralympics. Eerder behaalde ze al brons op de Europese en wereldkampioenschappen.

leerlingen-ruimden-nog-eens-de-jeugdbib-op

Leerlingen ruimden nog eens de jeugdbib op

De klas van meester Marc van De Brug ruimde voor de laatste keer dit schooljaar de bib op Traditiegetrouw zorgden de zesdejaars er een jaar lang voor dat de wanorde verdween die andere bezoekers van de jeugdafdeling achterlieten. In de zomermaanden mag het bibpersoneel de klus overnemen, en de leerlingen van het vijfde mogen beginnen oefenen, want in september is het aan hen. (meer foto's van Michel Gerits)

alle-motorrijders-kunnen-komen-racen

Alle motorrijders kunnen komen racen

Dezer dagen zijn de gemotoriseerde tweewielers baas op Circuit Zolder. De rijders van de het Belgian Moto Endurance Championship namen de omloop al in en morgen en zondag is het de beurt aan de Van Zon Sprint Series. Dat zijn korte sprintwedstrijden met in de voormiddag 2 trainingen van 25 minuten en na de middag 2 wedstrijden over 10 ronden. Het kampioenschap staat open voor alle rijders van alle niveaus. Er wordt gereden in 2 verschillende reeksen, waarbij de snelste rijders in groep A (…) Lees het hele bericht

de-zandloper-viert-15de-verjaardag

De Zandloper viert 15de verjaardag

Seniorencentrum De Zandloper bestaat 15 jaar en organiseert daarom zondag 17 juni een feestdag. Vanaf 15 uur zijn senioren, kinderen én kleinkinderen welkom op een creatief feest. De vzw LocaLoca zet allerlei duurzame workshops op het getouw: je eigen ketting maken van knopen of oude fietsbanden, een broche van oude sjaaltjes, een naaiteam maakt van een stuk stof een draagtas of gsm-hoesje. De mannen kunnen nestkastjes bouwen. Een natje en een droogje zal er ook wel te versieren vallen. Overigens, na 15 jaar wordt De Zandloper nog altijd gedragen door een grote groep vrijwilligers (foto).

covers-en-rock-op-zatte-zondag

Covers en rock op Zatte Zondag

Als de traditie gerespecteerd wordt, dan is het zondag over een week mooi weer, want op kermiszondag is het in Heusden Zatte Zondag. Dat slaat op het hele randgebeuren rond de wielerwedstrijden van Chasse Patat. Alle cafés plaatsen grote terrassen en op de parking van ’t Kuipershof starten om 17 uur live-optredens op het grote podium. het plaatselijke Silhouet, een all-round cover-band. omstreeks 19u30 de nederlandstalige coverband Averechts, die er al voor de derde keer staat en (…) Lees het hele bericht

bk-veldrijden-niet-naar-zolder

BK veldrijden niet naar Zolder

Het Belgisch kampioenschap veldrijden 2013 zal niet in Zolder maar in Mol worden betwist. Dat heeft de wielerbond beslist. Eerst zou het BK plaatshebben in de Blaarmeersen in Gent, maar dat parcours werd ongeschikt bevonden. Daarop hadden Circuit Zolder en Zilvermeer Mol zich kandidaat gesteld, het werd uiteindelijk Mol. Maar tegen de euforie van de toewijzing van het WK BMX zal dat nu geen ramp zijn.

wk-bmx-naar-heusden-zolder

WK BMX naar Heusden-Zolder

FLASH Groot nieuws, zojuist heeft de Internationale Wielerunie in Salzburg beslist dat het wereldkampioenschap BMX in 2015 naar Heusden-Zolder komt. De beslissing is bekendgemaakt in aanwezigheid van de directie van Circuit Zolder.  Dat won van andere kandidaten uit Colombia en de States.  UPDATE Het is de eerste keer in de geschiedenis dat het WK BMX naar ons land komt. Overigens kan je dat niet vergelijken met bijvoorbeeld (…) Lees het hele bericht

joris-van-ende-bij-de-n-va

Joris Van Ende bij de N-VA

N-VA Heusden-Zolder heeft vanavond Joris Van Ende voorgesteld als nieuwe kandidaat voor de verkiezingen. Hij is de zoon van OCMW-raadslid Denise Aerts en de broer van schepen Nanda Van Ende die beiden uit de politiek stappen en het bij de Open VLD voor bekeken houden. Hij is ook de kleinzoon van de vroegere CVP-burgemeester Jef Aerts.

vandaag-is-werelddag-van-de-bloedgever

Vandaag is Werelddag van de Bloedgever

Vandaag is het de Werelddag van de Bloedgever. Bij die gelegenheid heeft het Rode Kruis Vlaanderen een nieuwe campagne gelanceerd om de 'aanspreekbare' bloedvoorraad makkelijker toegankelijk te maken. Zo heeft het Rode Kruis een Facebookapplicatie waarmee iedereen zijn bloedgroep bij zijn Facebookprofiel kan zetten. Dat maakt het makkelijker om bijvoorbeeld donors van een welbepaalde bloedgroep op te sporen, zeker belangrijk bij de meer zeldzame soorten. In Heusden-Zolder kan je overigens volgende maand op 19, 23 en 31 juli bloedgeven. Details volgen.

vandaag-gezien-14-juni-2012

Vandaag gezien

Eerlijk is eerlijk, begin deze week brachten we een klaproos in de regen, nu laten we het effect van de zon erop los. (foto Jan Leijskens)

toch-een-toelage-voor-wijkkermissen

Toch een toelage voor wijkkermissen

Er komt nu toch een subsidie voor de wijkkermissen in de gemeente. Als de gemeenteraad eind deze maand het licht op groen zet, wordt 3.000 euro vrijgemaakt voor de opwaardering van de kermissen in de wijken. Vorig jaar en ook dit jaar was er nog heel wat protest van de oppositie omdat alleen de grote kermissen in Heusden- en Zolder-Centrum een toelage kregen voor extra animatie. En kijk ...

drie-dagen-feest-bij-t-weyerke

Drie dagen feest bij 't Weyerke

De Weyerkesfeesten zijn voorgesteld, ze bieden op 22, 23 en 24 juni weer een gevarieerd programma in de Domherenstraat. Vrijdag 22 juni kan je tussen 8 en 15 uur starten voor een wandeltocht van WSV 't Weyerke over 5, 10; 15 of 20 km. Dirk Pollaris verzorgt een variéténamiddag voor de bewoners van 't Weyerke en alle senioren uit de regio. Van 18 tot 21 uur houdt 't Weyerke een opendeur. Op zaterdag is er voor de fietsers de Weyerkesgordel en de zorggebruikers kunnen mee (…) Lees het hele bericht

jos-en-marie-claire-verhuizen-naar-lipsi

Jos en Marie-Claire verhuizen naar Lipsi

Jos en Marie-Claire Maris-Vanstraelen gaven vanavond in Sint-Baaf een afscheidsfeestje want eind deze maand verhuizen ze van Eversel naar het Griekse eiland Lipsi. Lipsi is een mooi eiland met amper 650 inwoners, van wie ze er ondertussen al zowat 600 kennen en vice versa. Een Griekse vriend liet zich tijdens een etentje ontvallen dat hij korte tijd naar zijn eilandje reisde om aan zijn huis te werken, Jos had zijn pensioen en ging mee en meteen was hij verkocht. De volgende vakantie ging ook (…) Lees het hele bericht

ozer-gaat-door-ondanks-dreig-sms

Özer gaat door ondanks dreig-sms

De spanning loopt verder op tussen schepen Selahatin Özer en zijn ex-partij CD&V. Burgemeester Claes had eerder herhaald dat destijds Özer zijn bevoegdheden waren ontnomen omdat hij het diensthoofd van welzijn en locale economie had bedreigd. Daarop had Özer haar eind vorige week uitgedaagd: als ze die bedreigingen kon bewijzen, zou hij zich terugtrekken uit de politiek. Vanavond is burgemeester Claes dan op de proppen gekomen met de sms. Er staat letterlijk in "Die (…) Lees het hele bericht

hellebaut-en-jelimo-op-atletieknacht

Hellebaut en Jelimo op Atletieknacht

Zojuist is het hoofdprogramma van de Nacht van de Atletiek bekendgemaakt. Die heeft plaats op zaterdag 7 juli in De Veen. Alle deelnemers zijn nog niet gekend, maar met Tia Hellebaut en Pamela Jelimo (foto) nemen twee olympische kampioenen deel. Andere gekende namen zijn Jonathan Borlée, Oscar Pistorius, Svetlana Bolshakova en Elodie Ouedraogo. 19u00 speerwerpen vrouwen, hoogspringen vrouwen, 1500 m mannen B; 19u10: 800 m mannen B; 19u20 400 m horden vrouwen nationaal; 19u30 800m (…) Lees het hele bericht

e-314-wordt-opgelapt

E 314 wordt opgelapt

Vanaf volgend weekend wordt weer een stuk van de E314 gerenoveerd. Het gaat om het deel tussen Houthalen en Terlaemen. Vanaf vrijdagavond 15 juni tot maandagochtend 6 uur zal de aannemer werkzaamheden uitvoeren tussen opritten Houthalen en Heusden-Zolder richting Leuven. In de nacht van vrijdag op zaterdag worden de op- en afrit van de vrachtwagenparking in Zolder gerenoveerd, de parking blijft dan afgesloten. Aansluitend volgt de renovatie van de rechter rijstrook tussen Houthalen en (…) Lees het hele bericht

vandaag-gezien-13-juni-2012

Vandaag gezien

Havikskruid tussen enkele grassprieten. (foto Jan Leijskens)

klachten-over-straatverlichting-en-afval

Klachten over straatverlichting en afval

Vorig jaar zijn 529 meldingskaarten naar de gemeente verstuurd, 30 % meer dan in 2010. Met zo'n kaart kan je problemen melden, zowel vanop de website als schriftelijk. 15,6 % ging over defecte straatverlichting, 11,1 % over sluikstorten of zwerfvuil, dan kwamen riolering, slecht wegdek en overdreven snelheid. Defecte straatverlichting maakte ook de vorige jaren het grootste deel uit, eigenaardig want bij Infrax bestaat daarvoor een telefoonnummer. Maar de klachten over zwerfvuil en sluikstorten zijn in twee jaar verdubbeld. De helft van de meldingen komt uit de centra van Heusden en Zolder.

nieuwe-faillissementen-2

Nieuwe faillissementen

De rechtbank van koophandel heeft de ASVE bvba, opgericht voor onder meer import en export, uit de Koolmijnlaan failliet verklaard. Ook het vastgoedbedrijf Medo Participaties bvba uit de Lambert Hoelenstraat is bankroet. Nog in Bolderberg is BNL-Tactics Finance bvba uit de Sint-Jobstraat failliet, het bedrijf hield zich onder meer met alternatieve energie bezig. Ook I.T.K. uit de Koerselsebaan, uitbater van een zonnecenter, is op de klippen gelopen.

het-weer-warmer

Het weer: warmer!

Nog even moeten we koeler weer trotseren, maar tegen het weekend gaat het kwik in stijgende lijn en komt boven 20 graden uit. Het wordt ook wat droger, maar in onstabiele lucht blijft de kans op een bui bestaan. Na het weekend presteert het kwik goed, maar het is niet geheel droog.
Vanavond wisselen wolken en zon elkaar af. Lokaal vallen er buien, waarbij er kans bestaat op onweer en hagel. Een lokaal hevig onweer is mogelijk. Maxima rond 20 graden.
Morgen domineren wolken in de (…) Lees het hele bericht

opnieuw-brandstichting-op-helzold

Opnieuw brandstichting op Helzold

Terwijl ploegen nog in de Kruiskapelstraat aan de slag waren, moesten andere brandweerploegen naar het Helzoldstadion. Een lid van de modelvliegclub had alarm geslagen nadat één van de toegangshokjes in brand stond. Toen de brandweer ter plaatse kwam, bleek al meteen dat het om brandstichting ging. Er waren twee vrachtwagenbanden bij het hokje gelegd en in brand gestoken. De brandweer moest de pannen van het dak verwijderen en blussen met water en schuim. Het hokje werd gebruikt door (…) Lees het hele bericht

twee-branden-op-zelfde-ogenblik

Twee branden op zelfde ogenblik

Brandweer Heusden-Zolder is dinsdagavond rond half 9 geconfronteerd geweest met twee branden op hetzelfde ogenblik. Eerst was er een uitruk naar de Kruiskapelstraat. Daar had om een onduidelijke oorzaak een haag vuur gevat. De brand was snel onder controle en de schade bleef beperkt. (foto's Michiel Reynders)

ook-in-heusden-zolder-groupon-gedupeerden

Ook in Heusden-Zolder Groupon-gedupeerden

Ook in Heusden-Zolder zitten er blijkbaar gedupeerden van het systeem van marketingbedrijf Groupon, dat de voorbije dagen in het nieuws kwam rond een kortingscampagne met een Diepenbeeks restaurant waarvan de eigenaars van niets wisten. Heusdenaar Jos Reynders bestelde in augustus vorig jaar een boxspring (matras) via Groupon. Daarvoor betaalde hij 800 euro en de levering zou binnen de zes weken gebeuren. Maar Jos ontving nooit een matras. Sindsdien belden en mailden Jos en zijn partner (…) Lees het hele bericht

vandaag-gezien-12-juni-2012

Vandaag gezien

Een slak beweegt zich (uiteraard) heel traag op gras. (foto Jan Leijskens)

vlaams-geld-voor-fietspaden-in-de-jeugdlaan

Vlaams geld voor fietspaden in de Jeugdlaan

Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken Crevits maakt 211.000 euro vrij voor de aanleg van nieuwe fietspaden in de Jeugdlaan in Viversel. Het gaat om vrijliggende enkelrichtingsfietspaden vanaf de Viversel- tot aan de Lummenweg, 850 meter in totaal. De fietspaden zullen gescheiden worden van de rijweg door een groenafscheiding. Het geld komt uit het Fietsfonds, een samenwerkingsovereenkomst tussen de Vlaamse overheid en de Vlaamse provincies om het bovenlokaal (…) Lees het hele bericht

drie-speelstraten-in-de-zomer

Drie speelstraten in de zomer

Op dit ogenblik zijn drie speelstraten voorzien voor de zomervakantie. De Snelwegstraat van 2 tot en met 15 juli, de Driesstraat-Abdijstraat van 2 tot en met 8 juli, 16 tot en met 22 juli en 6 tot en met 12 augustus. Het Schuttershof van 16 tot en met 29 augustus. In een speelstraat wordt het autoverkeer strikt beperkt.

opendeur-in-carpe-diem-en-zandloper

Opendeur in Carpe Diem en Zandloper

Volgende zondag 17 juni houdt het seniorencentrum De Zandloper in de Hesdinstraat een opendeurdag. Tegelijk organiseert OCMW een kijkdag in de seniorenresidentie Carpe Diem. Die hebben alvast een succesvolle start genomen, er zijn nog enkele van de 28 flats te huur en de twijfelaars kunnen daar zondag van 15 tot 18 uur vrijblijvend een kijkje komen nemen. Info: 011-45 61 50.

papierbrand-op-industrieterrein-zolder-lummen

Papierbrand op industrieterrein Zolder-Lummen

Rond 7 uur vanmorgen is de brandweer met de grote middelen uitgerukt naar het industrieterrein Zolder-Lummen. Bij het recyclagebedrijf GRL in de Dellestraat had een papiermassa in een opslagplaats vuur gevat. Ook brandweer Hasselt kwam ter plaatse; Hoewel het van buitenuit niet zichtbaar was, bleek het vuur moeilijk te bestrijden. De schade aan de infrastructuur zelf bleef eerder beperkt. Door de brand konden een heleboel vrachtwagens met onder meer glas het bedrijf niet binnen. Lees het hele bericht

nog-een-keer-een-blik-op-het-klaverblad

Nog één keer een blik op het Klaverblad

Gisteren heeft minister Crevits de verkeerswisselaar in Lummen officieel geopend. Na vier jaar werken en een investering van zowat 50 miljoen euro is het vroegere gevaarlijke Klaverblad omgezet in een veilige verkeerswisselaar met de nieuwste verlichtingssnufjes. Honderden inwoners van Heusden-Zolder kunnen dagelijks vlotter en veiliger naar het werk. Velen gingen gisteren ook een kijkje nemen vanuit de hoogte, onder hen Gust Ischen. (meer foto's)

brand-vernielt-tuinhuis-in-dijkstraat

Brand vernielt tuinhuis in Dijkstraat

Rond zes uur maandagavond is brand ontstaan in een tuinhuis in de Dijkstraat. De dochter des huizes had een cake in de oven gezet in het tuinhuis en vervolgens is brand ontstaan. De buren merkten de brand op, toen stond het tuinhuis al in lichterlaaie. De brandweer was snel ter plaatse en kon het vuur doven, maar het tuinhuis is helemaal vernield. (foto's Michiel Reynders)

nieuw-startpunt-mtb-route-op-circuit

Nieuw startpunt MTB-route op circuit

Vandaag is het vernieuwde mountainbikenetwerk Midden-Limburg heropend. De mountainbikelussen en inrijroutes in Genk, Heusden-Zolder, Zonhoven en Houthalen-Helchteren was in 2006 al het eerste netwerk van de provincie en het is erg populair. Het gaat hier om 135 km bewegwijzerde routes en is in Heusden-Zolder via Lummen verbonden met het Mountainbikenetwerk West-Limburg (100 km routes) en is in Genk via Zutendaal verbonden met het Mountainbikenetwerk Euregio (682 km routes). Er zijn de afgelopen (…) Lees het hele bericht

celstraffen-gevraagd-voor-inbrekersbende

Celstraffen gevraagd voor inbrekersbende

Voor de rechtbank van Tongeren is vandaag een zeventienkoppige dievenbende verschenen die Limburg en omgeving tussen 2008 en maart 2009 teisterde met tientallen inbraken en overvallen op apotheken, krantenwinkels en horecazaken. Het gaat om twintigers uit Genk, Hasselt, Houthalen-Helchteren en Heusden-Zolder. Ze gooiden telkens een steen door een venster om de apotheken binnen te dringen en de inhoud van de kassa te stelen. Ze kraakten onder meer ook biljettenautomaten van Oeral-tankstations. (…) Lees het hele bericht

vincent-is-belgisch-biljartkampioen

Vincent is Belgisch biljartkampioen

Biljartclub Vincent is in Oostkamp Belgisch kampioen ploegencompetitie drieband op kleine tafel geworden. Biljartclub Vincent heeft haar lokaal in zaal St-Vincent op de Zolderse Voort, een bescheiden lokatie, maar de club deed van zich spreken als Limburgse vertegenwoordiger op het BK. Zaterdag stuurde Vincent de ploegen uit Herentals en Gent met lege handen naar huis. Zondag werd het Luxemburgse Vaux verslagen en dus moest de laatste wedstrijd tegen Hoeilaart de beslissing brengen . Guido Vrancken, Jean Mechelmans en Eddy Luts van BC Vincent wonnen - na een thriller van formaat - ook deze wedstrijd, goed voor de nationale titel.(meer foto's)

vandaag-gezien-11-juni-2012

Vandaag gezien

Ook klaprozen worden nat bij dit weer. (foto Jan Leijskens)

1-730-rijbewijzen-uitgereikt

1.730 rijbewijzen uitgereikt

Vorig jaar zijn in Heusden-Zolder 1.730 rijbewijzen uitgereikt. Het ging om 429 originele, 836 duplicaten, 97 uitbreidingen van categorie, 65 omwisselingen van buitenlandse rijbewijzen en 303 andere. Er zijn 630 voorlopige rijbewijzen en 375 internationale rijbewijzen opgemaakt.

voetbalreeksen-krijgen-gestalte

Voetbalreeksen krijgen gestalte

Het nieuwe voetbalseizoen ligt weliswaar nog een tijdje verwijderd, maar 't is toch al duidelijk tegen wie de ploegen uit Heusden-Zolder het zullen moeten opnemen. KVV Heusden-Zolder speelt in tweede provinciale B met ploegen uit West- en Zuid-Limburg. Bij de tegenstanders onder meer Flandria Paal, Tervant en Melo Zonhoven. Vrijheid Zolder en Standaard Viversel komen uit in 3de A met vooral clubs uit Noord-Limburg. In vierde A krijgen SK Heusden 06 en Anadol opnieuw het gezelschap van (…) Lees het hele bericht

vanthoor-zesde-in-slovakije

Vanthoor zesde in Slovakije

De Duitser Michael Bartels en de Nederlander Yelmer Buurman hebben vandaag in een BMW Z4 de zege behaald in de GT1 World-manche op de Slovakia Ring. Laurens Vanthoor (Audi) eindigde op de zesde plaats met zijn ploegmaat Ortelli, Enzo Ide (Ferrari) werd negende. In de stand voor het kampioenschap staat Vanthoor vierde met 50 punten, 20 minder dan de leider Buurman-Bartels. De volgende manche is die in het Portugese Portimao op 7 en 8 juli.

bark-vrouwen-werken-met-henna

Bark-vrouwen werken met henna

De vrouwelijke bewoonsters van De Bark en hun kinderen waren uitgenodigd in de Marokkaanse Taouba moskee. Ze mochten er aanschuiven voor een Marokkaanse hapje en barbeque. Terwijl de kinderen zich amuseerden in het knutsellokaal en op het springkasteel, leerden de vrouwen hun handen versieren met henna.

ik-heb-de-zon-zien-zakken-3

Ik heb de zon zien zakken ...

Maarten Kumpen beklom gisteravond de mijnterril en kiekte van daaruit de ondergaande zon.

oudste-schutter-is-derde-keer-koning

Oudste schutter is derde keer koning

Marcel Thoelen is ondanks zijn 74 lentes nog een uitstekende boogschutter, want hij kon zich voor de derde keer tot koning schieten bij de Heilig Hartgilde in Boekt. Hij is daar trouwens de oudste schutter. Ook in 1972 en 1986 werd hij al koning.

vaderdag-toch-niet-vergeten

Vaderdag toch niet vergeten?

Wie vergeten is, dat het vandaag vaderdag is, die zal sterk moeten zijn in improviseren. Bij ons vind je nog wat bakkers en Turkse winkels open, of als je wat verder gaat dan zijn ook enkele winkelcentra heel de dag open. Maar voor het bedenken van een excuus moet je niet bij ons zijn ....

bob-haalt-kwartfinale-van-ek

Bob haalt kwartfinale van EK

Dit weekend werd in Dortmund Duitsland het EK parabadminton gespeeld. Voor het eerst was er ook een Belgische deelnemer bij. Bob Biesmans speler van badmintonclub Smash hij is de eerste en voorlopig enige Belgische parabadmintonner die international mag spelen. Hij legde een mooi parcours af en raakte tot in de kwartfinale, daar verloor hij van de nr1 van Engeland Daniel Lee. Bob werd dit seizoen al Limburgs en Belgisch kampioen.

vandaag-gezien-9-juni-2012

Vandaag gezien

Ondanks alle bestrijdingsmaatregelen zijn ze er weer, de processierupsen. Hier gekiekt op een boom op 't Meylandt. En hun haren zullen nu ook spoedig de mensen beginnen irriteren. (foto René Bosmans)

vrouwen-moeten-schrijven-zoals-ze-spreken

Vrouwen moeten schrijven zoals ze spreken

"Schrijf zoals je spreekt,", dat was de boodschap die dames van W!LT donderdagavond meekregen tijdens een workshop 'duidelijke teksten schrijven? Je kan het leren ...'. Koen Snyers van het tekstbureau Zeghetmettekst probeerde hen de basisbeginselen van een frisse, duidelijke taal bij te brengen. Alleen ... schrijven zoals ze spreken? Hoe moet dan dat met dames die aflopen als een wekker? Of die twee, drie dingen gelijk proberen te zeggen? Zijn we duidelijk?

sterk-heusden-zolder-nu-ook-in-zevende-dag

'Sterk Heusden-Zolder' nu ook in Zevende Dag

De politieke discussie over de Turkse lijst in Heusden-Zolder dringt verder door tot het nationale niveau. Morgenvoormiddag is Selahattin Özer te gast in De Zevende Dag waar hij aan de tand zal gevoeld worden over zijn plannen. Het interview staat rond kwart voor 12 geprogrammeerd. De Zevende Dag, morgen om 11 uur op Eén.

heidelandleerlingen-zijn-berenhuisgidsen

Heidelandleerlingen zijn Berenhuisgidsen

Na heel wat bezoeken aan Het Berenhuis, een week vol oefening en een behoorlijke dosis gezonde zenuwen, hebben 9 leerlingen van BSBO Heideland uit Viversel vrijdagavond hun gidsendiploma van het Berenhuis gekregen van schepen Dirk Schops. Het zijn meteen de allereerste officiële gidsen van Het Berenhuis. (foto Julien Maebe)

komt-bk-veldrijden-naar-zolder

Komt BK veldrijden naar Zolder?

De kans bestaat dat het Belgisch kampioenschap veldrijden volgend jaar op Circuit Zolder plaatsvindt. Zolder is samen met het Zilvermeer in Mol in de running voor de organisatie nu de Blaarmeersen in Gent afhaakt. Daar kon geen degelijk parcours uitgetekend worden. Koen Monnu, organisator van de wereldbeker veldrijden op tweede Kerstdag, heeft daarop zich meteen kandidaat gesteld voor het BK. Maar naast Zolder is dus ook Mol kandidaat.

350-nieuwe-huurfietsen-in-gebruik

350 nieuwe huurfietsen in gebruik

Op Circuit Zolder zijn vanmiddag 350 nieuwe groene huurfietsen voorgesteld. Die worden voortaan ingezet in de verhuurcentra die werken in opdracht van Toerisme Limburg. De verhuurcentra worden net als de herstelplaatsen, uitgebaat door een sociale werkplaats. Die kan daardoor heel wat mensen die elders op de arbeidsmarkt niet aan de bak komen, een kans geven. Overigens is sinds de invoering van het systeem de dagverhuring aan toeristen explosief gestegen. Net als het gebruik van het fietsroutenetwerk. Alleen de cijfers van dit voorjaar blijven wat achter door het slechte weer. (foto's Davy Neuteleers)

eerste-steen-van-de-verdieping-onthuld

Eerste steen van De Verdieping onthuld

Hoog bezoek vandaag in het auditorium van CeDuBo want niemand minder dan Vlaams minister-president Kris Peeters was er te gast voor de onthulling van de symbolische eerste steen van De Verdieping, het voormalige ophaalgebouw van de mijn dat binnenkort wordt gerestaureerd en onder meer ingericht als onderdak voor het CVO. Burgemeester Sonja Claes gaf eerst nog een overzicht van de lange weg die moest afgelegd worden om een beslissing te nemen en het dossier in orde te krijgen. Architect Luc (…) Lees het hele bericht

vandaag-gezien-8-juni-2012

Vandaag gezien

Een prachtige opname van een Sint-Jacobsvlinder. (foto Jan Leijskens)

karel-van-eetvelt-te-gast-bij-unizo

Karel Van Eetvelt te gast bij Unizo

Karel Van Eetvelt, de grote baas van UNIZO, was gisteravond te gast op een etentje van Unizo-Heusden-Zolder. Voor een publiek van zelfstandige ondernemers sprak hij over een aantal actuele thema's. Op de foto poseren (vlnr) Alberto Righi, kersvers directeur van Unizo-Limburg Bart Lodewijckx, plaatselijk voorzitter Raf Coomans en Karel Van Eetvelt.

werken-koerselsebaan-uitgesteld-door-weer

Werken Koerselsebaan uitgesteld door weer

De werkzaamheden voor de herstelling van de Koerselsebaan - die normaal nu maandag zouden van start gaan - zijn met zeker twee weken uitgesteld. Reden is het wisselvallige weer dat voorspeld wordt. "We willen de werken op zo kort mogelijke tijd uitvoeren om de hinder te beperken, en bij slecht weer is het risico groot dat er voortdurend onderbrekingen zijn. Een nieuwe aanvangsdatum moet nog bepaald worden, onder meer in overleg met de aannemer en de openbare vervoersmaatschappijen," aldus schepen van openbare werken Mario Borremans.

het-weer-depressies

Het weer: depressies!

Voorlopig is er nog geen uitzicht op een forse weersverandering. Depressies, storingen en buien domineren het weerbeeld in onze streken met de regelmaat van de klok. Behoudens af en toe een droge dag, mogen we haast iedere dag wel een aantal buien of tijdelijk regen verwachte.
Vandaag wisselen zon en wolken elkaar af. De ochtend en voormiddag verlopen meestal droog, maar na de middag kan er hier en daar een bui tot stand komen. Er bestaat een kleine kans op onweer. Het kwik bereikt 21 graden.
Lees het hele bericht

ga-op-donderdag-naar-het-gemeentehuis

Ga op donderdag naar het gemeentehuis

Wie aan de balie van het gemeentehuis moet zijn, die gaat best langs op donderdag, dat is de meest rustige dag met wachttijden tussen 2 en 4 minuten. Aan de balie kom je alles te weten, van inschrijvingen voor sportkampen tot reispas, van rijbewijs tot bouwvergunning. Ze verwijzen je door naar de juiste persoon of dienst Ze nemen ook de telefoons aan en verkopen of verdelen geschenkbonnen, vuilniszakken, lijnbrochures, ... Maar de meeste bezoekers komen voor een identiteitskaart, rijbewijs, (…) Lees het hele bericht

limburgs-landschap-maakt-zich-op-voor-de-zomer

Limburgs Landschap maakt zich op voor de zomer

Limburgs Landschap vzw is ook volop bezig met de voorbereiding van de zomervakantie. De vereniging wil uiteraard zoveel mogelijk mensen op pad sturen in de natuur. Om dat te stimuleren kan je een picknicktas en fietskaart winnen. Surf naar facebook en zoek naar 'ik hou van het Limburgs Landschap'. Klik voor 1 augustus op ' vind ik leuk' en maak kans op zo'n pakket! En ook dit, hou zeker zaterdagavond 25 augustus vrij in je agenda want dan organiseert Lila de 'Nacht van de vleermuis' in het Domherenhuis.

stem-mariette-naar-londen

Stem Mariette naar Londen

De provincie gaat op zoek naar dé sportvrijwilliger van Limburg. Daarvoor heeft een jury in elke gemeente één vrijwilliger gekozen. Voor Heusden-Zolder is dat Mariette Leurs van gehandicaptensportvereniging GSV Toekomst. De 5 vrijwilligers met de meeste stemmen maken kans op de hoofdprijzen, dat zijn arrangementen tijdens de Olympische Spelen in Londen. Stemmen voor Mariette kan hier.

vlaams-belang-vult-eerste-4-plaatsen-in

Vlaams Belang vult eerste 4 plaatsen in

Ook het Vlaams Belang heeft de eerste vier plaatsen op zijn lijst voor de gemeenteraadsverkiezingen ingevuld. Lijsttrekker wordt fractieleider Jan Jans. De tweede plaats is voor Veronique Bartels, die ook lijsttrekker is voor de provincieraad in district Beringen. Een ander raadslid, Tony Lespoix, staat op drie gevolgd door Thiery Vanroy. De partij pakt vandaag ook uit met een nieuwe website.

tristan-kim-en-jochem-veroverden-pool

Tristan, Kim en Jochem veroverden Pool

In hun Noorse thuishaven bekomen Kim Broux, Jochem Cuypers en hun zoontje Tristan van hun nieuwste avontuur waarbij Tristan officieel de jongste poolreiziger ooit werd. "Ons spoor doorheen Baffin Island is ondertussen al lang weggeblazen door de poolwind - maar het spoor dat Baffin Island in ons hart plaatste zal er altijd blijven!" Na heel wat administratieve rompslomp om van de Canadese overheden de toelatingen te krijgen, vertrokken ze met 4 sledes, 150 pampers en 250 kg lading. Het (…) Lees het hele bericht

nieuw-woningproject-in-viversel

Nieuw woningproject in Viversel

De gemeente biedt een nieuwe projectsite te koop aan in Viversel. Het gaat om een perceel van ongeveer 30 are achter de kerk vlak bij het gerenoveerde centrum. De gemeente zoekt een projectontwikkelaar die er een project met kleinschalige woningen voor één of twee bewoners kan uitbouwen. Ze kunnen kiezen tussen koop- of huurformule. Daarbij moet - net zoals in Eversel - bijzondere aandacht gaan naar behoeften en noden van oudere bewoners. Meer info bij jacques.brouwers.agb[!]heusden-zolder.be

vandaag-gezien-6-juni-2012

Vandaag gezien

Een libelle heeft postgevat op kikkerbeet. (foto Jan Leijskens)

femma-feest-om-nieuwe-naam

Femma feest om nieuwe naam

De KAV heet voortaan Femma om dat te vieren trakteerden in Eversel voorzitster Lieve Hamels en kernlid Rita Habex alle bestuursleden op hun eerste vergadering onder de nieuwe naam op hapjes en drankjes. Femma telt in Vlaanderen 72.000 leden, 807 groepen of afdelingen en 14.000 activiteiten. In Eversel laten ze zich daarbij niet onbetuigd. (foto Rita Vanhove)

maandag-starten-werken-koerselsebaan

Maandag starten werken Koerselsebaan

De werkzaamheden voor de herstelling van de Koerselsebaan zullen starten op maandag 11 juni. Het gaat om afschrappen, bijwerken en aanbrengen van nieuw asfalt. Als het weer geen roet in het eten strooit, zullen de werken een week duren. Zullen hoe dan ook de nodige hinderen voor buurtbewoners en passanten meebrengen.

domien-met-meneer-konijn-naar-afghanistan

Domien met Meneer Konijn naar Afghanistan

Vanmorgen is soldaat Domien Luts uit de Koerselsebaan met zijn eenheid richting Afghanistan vertrokken. Domien heeft een speciale reisgezel, namelijk Meneer Konijn van Q-Music. Meneer Konijn reist al sinds 27 januari met Q-luisteraars de wereld rond. Per afgelegde kilometer ontvangt hij 2 cent, en met het bijeengespaarde geld krijgen aan het eind van het jaar kansarme kinderen in ons land een fijne Kerst. Meneer Konijn was al op heel wat plaatsen in Europa, Noord- en Zuid-Amerika, India, Thailand, ... en nu zal Domien hem dus een flink aantal extra kilometers bezorgen.

zetje-houdt-zich-kranig

Zetje houdt zich kranig

Voor de jonge duiven van het centrum Duivensport stond gisteren een eerste echt zware training op het programma: een vlucht van 68 km vanuit Gembloux. Een kopgroep van 16 viel als eerste binnen die van André Henderix op kop, daarna verliep het moeizaam en moesten vele jonge duiven het hok zoeken. Wat natuurlijk de bedoeling is. Er zijn ook slachtoffers gevallen, duiven die er nog niet geraakten of gewond waren. Ons Zetje, die vliegt onder de vlag van Internetgazet, deed het al bij al nog goed en eindigde als 118de. www.racepigeons.be

acv-wil-carpoolparking-in-boekt

ACV wil carpoolparking in Boekt

ACV Heusden-Zolder heeft bij afrit 28 (Boekt) van de E314 actie gevoerd voor de aanleg van een carpoolparking. Er zijn onder meer 5 spandoeken opgehangen. De bestaande carpoolparkings in Lummen en Houthalen staan overvol. Vroeger stond Heusden-Zolder op een lijst van plaatsen waar de Vlaamse overheid de aanleg van zo'n parking overwoog, maar de jongste jaren is daar geen sprake meer van. En dat terwijl bij een telling eind vorig jaar gemiddeld 21 wagens in de buurt van afrit 28 zijn (…) Lees het hele bericht

doorprikt-verder-uit-elkaar

DOORPRIKT: Verder uit elkaar

Toen we maandag het bericht over de nieuwe Turkse partij de wereld instuurden, konden we voorspellen dat er meer dan een stofwolk in de lucht hing. In een gemeente met zoveel Turkse kiezers zal dit inderdaad menig partij of kandidaat nerveus maken. Enkele kanttekeningen.Ten eerste, dit is geen goede zaak, noch voor de Turkse gemeenschap, noch voor de autochtonen. Het zal het onbegrip en de polarisering alleen maar versterken, het wordt meer en meer een wij en zij verhaal in een gemeenschap waarin we allen (…) Lees het hele bericht

de-slag-om-de-turkse-kiezer

De slag om de Turkse kiezer

Precieze cijfers geven, is moeilijk maar feit is dat op 14 oktober duizenden kiezers van Turkse afkomst in de stemhokjes zullen verschijnen en dus is het evident dat - naast de Vlamingen en andere gemeenschappen - de Turkse kiezers een interessant te bespelen doelpubliek zijn. Niet alleen voor Sterk Heusden-Zolder. Bij de SP.a stopt huidig raadslid Pere Muhattin, maar de socialisten verwachten met een 5-tal Turkse kandidaten uit te pakken. Zij hebben een tijd geleden al Engin Özdemir (…) Lees het hele bericht

kritiek-op-turkse-lijst

Kritiek op Turkse lijst

Er zijn vandaag al heel wat reacties gekomen op de plannen van schepen Selahattin Özer om met een (grotendeels) Turkse lijst aan de verkiezngen deel te nemen. Volgens zijn ex-partijgenote en burgemeester Sonja Claes druist dit in tegen integratie. "Al sinds jaar en dag zijn mensen van allochtone origine politiek actief en verkozen in de gemeenteraad, het feit dat Selahattin Özer zelf alle kansen als schepen heeft gekregen, bewijst dat ook. Het starten van een eigen politieke partij is (…) Lees het hele bericht

milk-inc-doet-in-oktober-een-miracle

Milk Inc. doet in oktober een 'Miracle'

Terwijl Regi Penxten en Elke Vanelderen aan hun wittebroodsweken bezig zijn, zijn vandaag de nieuwe Sportpaleisconcerten van Milk Inc. bekendgemaakt. De groep zal op vrijdag 12 en zaterdag 13 oktober op het Antwerpse podium staan. 'Miracle' is dit jaar de titel en het thema, en dat is uiteraard ook de naam van de nieuwe Milk-single, die Linda trouwens zaterdag tijdens de huwelijksplechtigheid presenteerde. 

het-weer-het-kwik-gaat-omhoog

Het weer: het kwik gaat omhoog

Na wat stabieler weer, dankzij een mobiele wig van hogedruk, komt een storing vanuit het westen opzetten. Achter deze storing zit warmere lucht, waarbij het kwik de volgende dagen omhoog gaat. Met lucht van maritieme oorsprong is het echter erg wisselvallig.
Vanavond maakt de zon in de avond plaats voor steeds meer wolken en volgt er vanuit het westen regen. Met 18 graden was het een vrij aangename dag.
Morgen is het betrokken en er valt enige tijd regen. Later wordt het wat droger en (…) Lees het hele bericht

inbraakpoging-in-koerselsebaan

Inbraakpoging in Koerselsebaan

In een woning aan de Koerselsebaan is een poging tot inbraak gebeurd. De daders probeerden langs de toegangsdeur binnen te dringen maar dat mislukte.

vandaag-gezien-5-juni-2012

Vandaag gezien

In zijn tuin trof Gust Put dit minuuscuul spinnetje aan tussen de kippendraad. Het is 2 mm groot en heeft net een prooi gevangen. Het blijkt te gaan om een jonge kruisspin. Zo gauw die het nest heeft verlaten, kan ze meteen een eigen web bouwen.

big-joe-en-phantom-309-in-muzecafe

Big Joe en Phantom 309 in Muzecafé

Zaterdag 9 juni om 20 uur spelen in het Muzecafé Big Joe en Phantom 309. De band verenigt enkele local heroes aangestuurd door zanger Johan Schroyen (foto). In het eerste deel spelen ze hun all time favorites, van Eels tot C.W. Stoneking. Het tweede deel is gewijd aan Tom Waits ondersteund door banjo, marimba en bizar percussiemateriaal. Johan Schroyen is sinds jaar en dag de strafste Waits-performer uit onze regio. Er wordt geplukt uit zowel het oudere als het nieuwere werk van deze grommende bard. The Phantoms bestaan uit Stefan Elsen (drums),  Yvan Vanerdeweghe (bas & contrabas), Gema Lopez (zang, farfisa, marimba), Jef Peys (piano) en Luc Vanlessen (gitaar).. Gratis toegang.

gemeente-ondertekent-save-charter

Gemeente ondertekent SAVE-charter

Heusden-Zolder heeft het SAVE-charter voor steden en gemeenten ondertekend. SAVE staat voor Samen Actief voor een VEilig Verkeer. Het gaat om een initiatief van de vzw Ouders van Verongelukte Kinderen.In het charter zitten 7 doelstellingen rond veiligheid, mobiliteit, educatie en slachtofferopvang. Heusden-Zolder krijgt een jaar lang begeleiding van OVK om een actieplan verkeersveiligheid uit te werken en uit te voeren Tegelijk betaalt de gemeente een bijdrage van 1 cent per inwoner. Later wordt het actieplan geëvalueerd en wordt het SAVE-bord geplaatst.

schepen-ozer-start-eigen-partij

Schepen Özer start eigen partij

Selahattin Özer, de schepen wiens bevoegdheden bijna vijf jaar geleden werden afgenomen door zijn collega's, neemt met een eigen partij aan de verkiezingen deel: 'Sterk Heusden-Zolder'. Naar eigen zeggen gaat het om een centrumpartij, waar iedereen welkom is, maar op dit moment zijn de zowat 18 kandidaten bijna allemaal van Turkse origine. De komende weken en maanden wordt de lijst verder gevuld. Belangrijkste punten zijn volgens Özer steun aan verenigingen die de (…) Lees het hele bericht

hond-veroorzaakt-schade-bij-aanrijding

Hond veroorzaakt schade bij aanrijding

Vanochtend is opnieuw een kabeldiefstal vastgesteld op een werf. Er was ingebroken in een werfkeet en de dieven hadden kabels meegenomen. Gisteren in de vooravond is de politie naar de Kanaalweg geroepen, daar was een hond onder een auto terechtgekomen en bij die aanrijding had de wagen behoorlijk wat averij opgelopen. De hond bleek niet gechipt. Het was een bruine, middelgrote hond met een groene halsband.

vandaag-gezien-4-juni-2012

Vandaag gezien

Gezien op de vijvers van Terlaemen, dat is dus wat ze noemen 'omgekeerd kikvorsperspectief''. (foto's Jan Leijskens)

vandaag-is-dag-van-onschuldige-kinderen

Vandaag is dag van onschuldige kinderen

Vandaag, 4 juni, is het de internationale dag van de onschuldige kinderen, niet te verwarren met 28 december. Die is in 1982 in het leven geroepen door de Verenigde Naties om de vele kinderen te herdenken die in Palestina het slachtoffer waren van Israëlische acties. Ondertussen is de herdenkingsdag uitgebreid tot alle kinderen die op één of andere manier slachtoffer zijn van agressie.

we-zijn-met-meer-dan-32-000

We zijn met meer dan 32.000

Heusden-Zolder telde op 31 december 32.012 inwoners, dat blijkt uit de definitieve bevolkingscijfers. Het gaat om 15.957 mannen en 16.055 vrouwen. 2.105 inwoners hadden een vreemde nationaliteit (niet te verwarren met afkomst). Er zijn vorig jaar 369 nieuwe inwoners geboren (het ziekenhuis telde 930 baby's) en 246 inwoners overleden. Er waren 130 huwelijken en 63 scheidingen. De dienst bevolking heeft 8 dossiers 'onderzoek schijnhuwelijk' naar de procureur verstuurd, in drie (…) Lees het hele bericht

jan-kuyckx-vierde-in-kotem

Jan Kuyckx vierde in Kotem

Jan Kuyckx is momenteel in goede doen. Gisteren eindige hij vierde in een wedstrijd voor eliterenners zonder contract en beloften in Kotem. Winnaar werd de Nederlander Jaap Kooijman, er waren 66 deelnemers.

the-last-jazz-waltz-voor-dit-seizoen

The last jazz-waltz voor dit seizoen

Marco Cirone gaf er vanavond in het Muzecafé samen met zijn companen voor het laatst dit seizoen nog eens een lap op. Het kwartet zette onder meer 'Loves for Sale' van Cole Porter in een eigentijdse jazzkader. Heerlijke zweverige gitaarjazz op een druilerige zondagavond. (foto's Ria De Clerck)

de-mijlpaal-staat-onder-hoogspanning

De Mijlpaal staat onder hoogspanning

In kunstgalerij De Mijlpaal is vandaag de tentoonstelling 'High Voltage - onder hoogspanning' geopend. Het gaat om een expo met fotografie, mode, design, beeldhouwkunst en installaties en die deel uitmaakt van het parallelprogramma van Manifesta 9. Daarom dat de tentoonstelling werd ingeleid door gedeputeerde Marc Vandeput. De Mijlpaal is gebouwd onder en rond een hoogspanningspyloon en op een bodem gevuld met steenkool, daar botsen de krachten vanuit de mijnen van Beringen, (…) Lees het hele bericht

vandaag-gezien-3-juni-2012

Vandaag gezien

Gust Put trof deze zebraspringspin aan op zijn tuintafel.

breuk-in-de-waterleiding

Breuk in de waterleiding

Buurtbewoners van de Viverselweg in Boekt hebben zondagmorgen een tijdlang zonder water gezeten. Door een breuk in de waterleiding vloeide daar heel wat drinkwater weg. Technici van de VMW sloten de watertoevoer af. Ze legden met een graafmachine de leidingen bloot zodat ze het euvel konden herstellen. (foto Tves Maex)

swingend-afscheid-van-cultuurseizoen

Swingend afscheid van cultuurseizoen

Muze heeft op een feestelijke manier afscheid genomen van het cultuurseizoen 2011-2012. De balzaal was uitverkocht voor een swingende muzikale avond. Die begon met een erg gesmaakt optreden van Marco Z die vooral putte uit zijn nieuwe CD. Lady Linn & her Magnificent Seven brachten wat van hen verwacht werd: een stevige muzikale set, met een a capella tussendoortje en een luidkeels meegebruld I don' wanna dance. En nochtans, dansen dat werd er even later gedaan op de schuiven van dj Motso Gutsji, nog een hele tijd zelfs. (meer foto's van Ria De Clerck)

schoolfeest-boekt-afgelast-door-regen

Schoolfeest Boekt afgelast door regen

Door het slechte weer is het schoolfeest van de vrije lagere school van Boekt vandaag afgelast. Het was een volledig buitengebeuren en door de aanhoudende regen dreigde dat letterlijk en figuurlijk in het water te vallen.

kwb-bezocht-dendermonde

KWB bezocht Dendermonde

Een organisatie als de KWB probeert altijd wat verder te kijken dan de eigen achtertuin en dus bezocht de afdeling van Heusden gisteren haar collega's in Dendermonde. Daar werden ze onder meer door een enthousiaste bibliothecaris rondgeleid door de grote, moderne bibliotheek, terwijl de proost van KWB Dendermonde, ook de plaatselijke deken vertelde over de geschiedenis van de prachtige kerk. Een stadswandeling bracht hen langs mooie plekken en historische gebouwen zoals het vleeshuis, de oude gevangenis, het gerechtsgebouw en het begijnhof. (meer foto's)

vanuit-de-hoogte

Vanuit de hoogte

Gust Put had zich op een balkon tegenover de kerk geïnstalleerd en bekeek heel het huwelijksgebeuren dus letterlijk vanuit de hoogte.

t-weyerke-geeft-cadeau-aan-peter

't Weyerke geeft cadeau aan peter

Sinds vorig jaar is Regi Penxten peter van 't Weyerke. Daarom was Linda Roosen van 't Weyerke samen met enkele gasten naar de kerk afgezakt, in de hoop het pas gehuwde koppel een cadeautje te kunnen overhandigen. En na de plechtigheid maakten ze daarvoor enkele minuten tijd, tot groot jolijt van de Weyerkesgasten die niet alleen hun cadeau afgeven maar ook enkele dikke knuffels. (foto Michiel Reynders)

aston-martin-raakte-niet-verplaatst

Aston Martin raakte niet verplaatst

Regi arriveerde aan de kerk in zijn Aston Martin met naast zich zijn mama. Toen hij binnenging was het de bedoeling dat iemand uit het entourage de wagen nadien zou verplaatsen. Want na de plechtigheid ging Regi samen met Elke in de oldtimer waarmee zij gekomen was. Maar een Aston Martin verplaatsen is blijkbaar niet zo evident, want het duurde een kwartier voor twee verschillende chauffeurs erin slaagden de sportwagen te verplaatsen. (foto Michiel Reynders)

geen-overrompeling-rustig-verloop

Geen overrompeling, rustig verloop

Het was vooraf moeilijk in te schatten hoeveel volk op de huwelijksplechtigheid zou afkomen, het werden er uiteindelijk enkele honderden. Die gedroegen zich gedisciplineerd, ook voor de media was het behoorlijk rustig werken, er moest amper getrokken of geduwd worden voor een goeie foto. (foto's Michiel Reynders)

bv-s-spotten-in-zolder-centrum

BV's spotten in Zolder-Centrum

Een pak Bv's dus op de afspraak aan de Sint-Vincentiuskerk, velen waren duidelijk bij een couturier of dure boetiek langs geweest. Heel veel mensen uit de muziekwereld ook, de meest nabije vrienden brachten trouwens ook een lied of muzikale act in de kerk: Scala, Yannick Bovy, Linda Mertens en de rest van de Milk Inc.-bende, Koen Buysse, de Kolaczny-broers, Belle Perez, ... Voor jhet overige was het een vrij ludieke viering waar veel gelachen en geapplaudiseerd werd en waarin ook pastoor Olav Vandebril zich duidelijk goed voelde in zijn rol. Er waren ook woordjes van papa Jean Penxten en Tom De Cock van MNM. (meer foto's van Michiel Reynders)

regi-en-elke-zijn-getrouwd

Regi en Elke zijn getrouwd

Regi Penxten en Elke Vanelderen zijn vanmiddag in de Sint-Vincentiuskerk in het huwelijk gestapt. Enkele honderden bv-spotters hadden achter de nadar postgevat, daar arriveerden de genodigden één voor één aan de rode loper voor de lenzen van de draaiende JIM-camera's - zelfs vanuit een minihelicopter - en van de talrijke fotografen. Alle bv's namen ruimschoots de tijd voor de media, en ook de stralende familie en het koppel zelf gaven de media en het publiek waarvoor ze gekomen waren. De suite werd aangevoerd in prachtige oldtimers, Regi kwam samen met zijn mama aan in zijn open Aston Marin. Elke droeg een prachtig kleed. (meer foto's van Michiel Reynders)

speelfeest-voor-20-jaar-patapoef

Speelfeest voor 20 jaar Patapoef

Groot feest vandaag in de Minderbroedersstraat voor de 20ste verjaardag van  spelotheek Patapoef. En hoe kan dat beter dan met een feest waar kinderen naar hartelust kunnen spelen en zich amuseren. Spelletjes, schmink, springkasteel, clowns, drankjes en hapjes, .... 't zal allemaal snor. Bovendien wordt het in de toekomst nog leuker want schepen van jeugd Dirk Schops kon aankondigen dat in het najaar het mooie grasplein achter Patapoef wordt uitgerust met permanente speeltuigen. Buurtbewoners hebben zich al geëngageerd om de poort te openen en te sluiten en voor toezicht te zorgen. (meer foto's)

gratis-een-dagje-fietsen-met-voordelen

Gratis een dagje fietsen met voordelen

De 350 groene fietsen van Fietsparadijs Limburg worden allemaal tegelijk vernieuwd. En om dat te vieren mag iedereen die er op tijd bij is volgende week zondag een dagje gratis fietsen in het gebied van De Wijers. Bel daarvoor naar het gratis nummer 0800 96 96 7, kies optie 2 en reserveer zo jouw gratis huurfiets. Die haal je op zondag 10 juni tussen 10 en 17 uur af aan het Cycling Center op Circuit Zolder. Daar krijg je de fiets, de nieuwe themaroutekaart ‘Fietsen in het land van 1001 (…) Lees het hele bericht

vanthoor-en-co-aan-de-slag-in-silverstone

Vanthoor en co aan de slag in Silverstone

Dit weekend wordt in Silverstone de tweede wedstrijd van de Blancpain Endurance Series gereden. De eerste wedstrijd in Monza werd volledig gedomineerd door de Belgische teams - alledrie met Limburgse rijders in hun rangen - die het hele podium voor hun rekening namen. De zege was toen voor het Marc VDS Racing team met Bas Leinders uit Bree, Maxime Martin en de Fin Markus Palttala (BMW Z4).  Laurens Vanthoor uit Heusden-Zolder staat op een voorlopig tweede plaats in het kampioenschap en (…) Lees het hele bericht

gouden-hendrikje-voor-sint-bona

Gouden Hendrikje voor Sint-Bona

Tijdens het jaarfeest van Opendoek, de federatie van amateurtheater in Vlaanderen, zijn de Hendrikjes uitgereikt, zeg maar de 'oscars' van het amateurtoneel in Limburg. Ook toneelgezelschap Sint-Bona uit Berkenbos viel in de prijzen want Marlies Vanhamel kreeg een gouden Hendrikje in de categorie bijzondere bijrol.

vanavond-gezien-37

Vanavond gezien

Soms loont het de moeite om eens tussen de wolken door naar boven te kijken. (foto Yves Maex)

nieuwe-pwa-gebouw-is-geopend

Nieuwe PWA-gebouw is geopend

Onder ruime belangstelling is vanavond in de Kerkenblookstraat het nieuwe PWA-gebouw geopend. Het gaat om een gebouw van 750 m²dat volgens ecologische principes is gebouwd. Na de verwelkoming door verantwoordelijke Anja Maex benadrukte burgemeester Sonja Claes het belang van de verschillende PWA-diensten voor de sociale economie. En dat het niet aan de gemeente is om de sociale economie te organiseren, wel om die te stimuleren onder meer met subsidies. Voorzitter Marie-José (…) Lees het hele bericht

bark-en-perspectief-speelden-cricket

Bark en Perspectief speelden cricket

Zoals aangekondigd hebben de bewoners van het opvangcentrum De Bark en de bezoekers van vzw Perspectief vandaag elkaar ontmoet in een cricketwedstrijd. Ze mochten daarvoor het terrein van AVT gebruiken.Het niveau van de wedstrijd was ondergeschikt aan de sfeer.

celstraf-en-boete-voor-geknoei-met-nummerplaten

Celstraf en boete voor geknoei met nummerplaten

Een 30-jarige man zonder gekend adres is door de rechter in Hasselt bij verstek veroordeeld tot 19 maanden cel en 1.375 euro boete voor het vervalsen en stelen van nummerplaten, het toebrengen van slagen en het uiten van doodsbedreigingen. De man moest zich verantwoorden in vier dossiers. Hij reed zonder verzekering rond in een bestelwagen waarvoor hij ook geen verkeersbelasting betaalde. Hij vervalste ook nummerplaten en liep daarbij tegen de lamp in Zonhoven en Heusden-Zolder. Zijn bestelwagen was (…) Lees het hele bericht

meylandtvissers-zijn-zwerfvuil-beu

Meylandtvissers zijn zwerfvuil beu

De Meylandtvissers - nochtans rustige en vreedzame mensen - zijn boos. Ze worden vrijwel dagelijks geconfronteerd met zwerfvuil bij de vijver en vooral in de buurt van de Blokhut. Dat wordt daar dikwijls 's avonds of 's nachts achtergelaten door mensen die er blijkbaar gezellig met flessen en hapjes komen vertoeven. En de vissers moeten dat dan telkens weer opruimen. (foto René Bosmans)

voorbereidingen-op-bv-huwelijk-aan-de-gang

Voorbereidingen op BV-huwelijk aan de gang

Aan de kerk van Zolder wordt alles in gereedheid gebracht voor het huwelijk van Regi Penxten en Elke Vanelderen morgen om 14 uur. Aan de buitenkant is een tent opgezet, spots en camera's worden aangevoerd, alles vooral in functie van de live-uitzending op JIM-tv. De politie heeft verkeers- en parkeermaatregelen voorbereid, naast het BV-huwelijk trouwen immers ook nog enkele 'gewone koppels' van Heusden-Zolder, die ook recht hebben op een onvergetelijke dag, er is schoolfeest in het (…) Lees het hele bericht

het-weer-wisselvallige-periode

Het weer: wisselvallige periode

In een nagenoeg westelijke luchtstroming wisselen depressies en hogedrukgebieden elkaar vlug af en verloopt het weerbeeld voor de volgende dagen vrij wisselvallig. De ene dag is het droog met zon, de andere dag valt in het water en is het fris. Ook na het weekend komt er niet dadelijk een verandering in het wisselvallig patroon, maar het wordt wel zachter.
Vandaag verloopt de namiddag met een wisselende bewolking en meestal droog weer. Een plaatselijk regenbui is echter mogelijk. De maxima liggen (…) Lees het hele bericht

gemeenteraad-veel-cijfers-weinig-animo

Gemeenteraad: veel cijfers, weinig animo

Ondanks het feit dat er punten als de gemeenterekening van vorig jaar en andere financiële afrekeningen op de agenda stonden, was het donderdagavond een gemeenteraad zonder veel geschiedenis. Alles werd op een drafje afgehandeld en in iets meer dan drie kwartier zat het er al op. Het grondbedrijf boekte vorig jaar een winst van een klein half miljoen, afkomstig van grondverkopen op De Schacht. Cultuurcentrum Muze heeft 2012 afgesloten met 4.000 euro winst. Er is ook alvast 10.000 euro aan de (…) Lees het hele bericht

muze-viert-eindfeest-met-veel-muziek

Muze viert eindfeest met veel muziek

Cultuurcentrum Muze maakt zich op voor zijn eindfeest van het seizoen 2011-2012, morgen om 20u15 in de balzaal. Het feest wordt op gang getrokken door Marco Z wiens lijflied ‘I’m a bird’ ondertussen door heel Vlaanderen vrolijk wordt meegezongen. Samen met zijn trio komt hij zijn recente plaat ‘The Extraordinary Life of Marco Z’ voorstellen. Lady Linn doet de zaal verder ontploffen vanaf 22u en de nacht wordt compleet met de plaatjes van DJ Motso Gutsji. Fairtradecockails en lekkere wraps zorgen voor het inwendige verhaal.

vandaag-gezien-1-juni-2012

Vandaag gezien

Jan Leijskens krijgt er niet genoeg van, bij het krieken van de ochtend en valavond heeft het Bolderdal een sprookjesachtig schijnsel.