Archief augustus 2014

vakantiegroeten-uit-oostenrijk-6

Vakantiegroeten uit Oostenrijk

De familie Vanvelk-Bonten was op vakantie in Oostenrijk en trof in de buurt Filzmoos een stel koeien die ook vakantie hadden. Zij hadden de picknickplek van de toeristen ingenomen en wilden daar niet van wijken. Zelfs niet na het aanbieden van een stukje Milka-chocolade.

vakantiegroeten-uit-spanje-2

Vakantiegroeten uit Spanje

Edward en Clairette Nijs-Praets sturen een aantal sfeerbeelden uit West-Spanje, onder meer van het stuwmeer Alconera, of de Romeinse brug over een picknickplek in Salamanca.

vakantiegroeten-uit-oostduinkerke-2

Vakantiegroeten uit Oostduinkerke

Greet Claes bezocht de Westhoek en ging onder meer naar de garnaalvissers in Oostduinkerke kijken.

vakantiegroeten-uit-zuid-oost-azie

Vakantiegroeten uit Zuid-Oost Azië

Tijdens haar reis in Zuid-Oost Azië reed Zoë Wendelen op een dag met de brommer rond in Ninh Binh. Daar kwam ze deze man tegen die het wel wat moeilijker had om op de berg te geraken, met zijn heel hebben en houden aan de fiets, dan zij met haar brommer!

veel-volk-in-opvangcentrum

Veel volk in opvangcentrum

Tussen de 2500 en 3000 mensen hebben dit weekend een bezoek gebracht aan het Vogel- en Zoogdierenopvangcentrum. Weer of geen weer, de opendeur is daar telkens weer een succes. De bezoekers kregen er dan ook interessante dieren te zien, van paarden tot roofvogels, knaagdieren en een nandoe. Ook de verzorgingslokalen en interventiemateriale kregen veel belangstelling. (meer foto's van Michiel Reynders)

niet-wolf-maar-porsche-wint-24-uren

Niet Wolf maar Porsche wint 24 uren

De 24 uren van Zolder zijn gewonnen door het kwartet Dylan Derdaele-Kenneth Heyer-Peter Hoevenaars-Frank Thiers in hun Porsche 997 van Belgium Racing. Uiteindelijk werd het nog een grote overwinning want met 759 rondes bleven ze 19 rondes voor op de favorieten Longin-Kumpen-Beliën-Bellarosa die met hun Wolf pech kenden na de middag. Ze moesten met remproblemen de pits in en verspeelden zo alle winstkansen. Derde werd de tweede Porsche van Belgium Racing met De Laet-Hoogaers-Krol-Krool-Thiers op 31 rondes. (meer aankomst- en podiumfoto's van Yves Maex)

kvv-geeft-zege-weg-in-slotfase

KVV geeft zege weg in slotfase

In de vierde provinciale A gaf KVV Heusden-Zolder in de blessuretijd nog een overwinning weg bij Peer SV. Het werd 1-1. Anadol verloor met 2-1 bij Sparta Lille. Heusden 06 was vrij op deze eerste speeldag.

statie-wint-derby

Statie wint derby

De bal is weer aan het rollen de voetbalcompetitie is gestart. In derde provinciale A stond al meteen een derby tussen Statie Zolder en Vrijheid Zolder op de kalender, Statie won met 2-1. FC Bolderberg speelde 1-1 gelijk bij Turkse FC.

gema-schittert-als-leading-lady

Gema schittert als leading lady

Gema Lopez stond gisteravond met haar 'friends' voor het publiek van het Muzecafé. Voor het optreden nog wat ziekjes maar eenmaal de microfoon voor zich was daar niets meer van te merken en verraste ze vriend en vreemd. Een breed repertoire passeerde de revue, van van Amy Winehouse, via Van Morisson tot Patti Smith. Een Spaanse furie, die met haar stem moeiteloos de uitstekende muziek van the Amigos, in toom hield. (meer foto's van Ria De Clerck en clips van Frans Morawski vind je hier)

24-hours-by-night

24 hours by night

De nacht is een aparte periode tijdens de 24 uren. Er wordt evenzeer gereden, gecrasht, gesleuteld, gezocht naar oplossingen, ... maar hier en daar probeert iemand een uiltje te knappen, weliswaar met een koptelefoon op. (meer foto's van Yves Maex)

no-movement-weet-te-beroeren

No Movement weet te beroeren

De vernissage van No Movement editie 2, deze keer met enkel kunstenaressen, bracht heel wat volk op de been. Eline De Boiserie, Katrien Claes, Inke Coolen, Ingeborg Deglein, Karolien Hamers, Joke Hansen en Charlotte Peys brengen via technieken gaande van zeefdruk tot glasblazerij,  hun kijk op de wereld over naar de toeschouwers. Hun werk is nog te kijk in de foyer tot 28 september. (foto's Ria De Clerck)

trekvogels-van-hier-en-ginder-14-1

Trekvogels van hier en ginder (14)

Een gaai wordt bij ons in de volkstaal ook wel ‘ne roeter’ genoemd. Hij heeft een opvallend blauw vleugelveld met fijne donkere dwarsbandering. Het is een standvogel. Hij legt een wintervoorraad van eikels aan en speelt daardoor een belangrijke rol in de verspreiding van eiken. (foto's Stefan Was)

alleen-miniemen-van-bbc-heusden-winnen

Alleen miniemen van BBC Heusden winnen

In het basketbal gaan de miniemen van BBC ING Heusden naar de volgende ronde van de beker van Limburg na winst tegen KBBC Zolder B met 67-49. De senioren B verloren na een goede wedstrijd tegen 2de provincialer Cosmo Genk met 73-80. De junioren (met slechts 6 spelers) verloren tegen een completer en sterker Cosmo Genk met 79-42. De kadetten moesten bij Gems Diepenbeek het onderspit delven, 64-39, en de benjamins speelden sterke wedstrijd bij Hades Hasselt A maar gingen met één luttel puntje de boot in: 54-53.

veel-schoon-volk-aanwezig

Veel schoon volk aanwezig

Dat er veel volk aanwezig was gisteren toen de 24 uren op gang werden gevlagd, en vooral veel schoon volk, dat blijkt duidelijk uit de sfeerfoto's van de start. Ook rallykampioen Freddy Loix (boven) liet zich maar al te graag omringen door de pitspoezen. Zohra gaf er dan weer een muzikale lap op. (meer foto's van Yves Maex)

wolf-op-kop-met-1-ronde-voorsprong

Wolf op kop met 1 ronde voorsprong

Met nog ruim 5 uren te gaan in de etmaalrace rijdt de Wolf (boven) van het favorietenkwartet Longin-Kumpen-Beliën- Bellarosa nog aan de leiding met 590 rondes, dat is er één meer dan de eerste wagen van Belgium Racing (onder) terwijl de tweede bolide van Belgium Racing al op 24 rondes volgt. Zonder ongelukken komen dus maar twee teams meer in aanmerking voor de zege. (foto's Davy Neuteleers)

vakantiegroeten-uit-tanzania

Vakantiegroeten uit Tanzania

Staan deze olifanten al in de rij voor het nieuwe schooljaar, vroeg Godelieve Gielis zich af toen ze deze vakantiefoto schoot in de Serengeti in Tanzania.

nacht-is-spannend-ingegaan

Nacht is spannend ingegaan

Rond 2 uur vanochtend had Belgium Racing de koppositie ingenomen met ongeveer 275 rondes, dat was er één meer dan Wolf Racing Cars en 9 meer dan EMG Motorsport. In de wisselvallige weersomstandigheden was het vannacht duidelijk dat alles nog mogelijk was met meer dan een half etmaal te gaan. (foto's Davy Neuteleers)

vakantiegroeten-uit-turkije-6

Vakantiegroeten uit Turkije

De families Rubio-Garzon en Fam Verbeiren-Joost op vakantie in het Turkse Sigacik zochten verkoeling met een boottocht en af en toe een plonske in de zee, maar 38 graden was voor hen toch teveel.

het-weer-nazomertje-op-komst

Het weer: nazomertje op komst

Een uitloper van het hoog der Azoren bouwt op over onze streken en brengt na het weekend een nazomertje. Eer het echter zo ver is is onze regio nog onderhevig aan koele, onstabiele martieme luchtstromingen met een grote kans op buien. 
Zondag wordt een wisselvallige dag, waarbij zwaar bewolkte perioden afwisselen met enkele opklaringen. Reeds in de loop van de ochtend komen er enkele lokale buien opzetten. Een donderslag is mogelijk. Tussen de buien zijn er evenwel ook lange droge perioden en af (…) Lees het hele bericht

buurtbeest-in-de-slogen

Buurtbeest in De Slogen

De buurtbewoners van De Slogen hielden zaterdagavond een gezellig buurtfeest. De opkomst was prima en de sfeer navenant. (foto Bolderberg.be)

toeschouwer-overleden

Toeschouwer overleden

Nog voor de start van de eigenlijke 24 uren zijn hulpdiensten op Circuit Zolder geconfronteerd geweest met een toeschouwer die vermoedelijk een hartinfarct kreeg. Het slachtoffer werd ter plaatse gereanimeerd en is in kritieke toestand naar het medisch centrum afgevoerd. Daar is de man later overlaten. Het zou gaan om een veertiger uit Beringen.

welke-rol-zal-de-regen-spelen

Welke rol zal de regen spelen?

De zowat 50 deelnemers aan de 24 uren van Zolder hebben om 17 uur vanavond hun start genomen. En al snel werden ze geconfronteerd met heel wat regen. Dat geeft dus hoofdbrekens voor de rijders en hun teams, maar de race is nog lang en er kan nog veel gebeuren. Overigens liet het team Longin-Kumpen-Beliën-Bellarosa in hun Wolf zich niet afschrikken, ze consolideerden hun polepositie. Na drie kwartier hadden ze minder dan een seconde voorsprong op Vandereyt Racing en een kleine 5 seconden op Speedlover. (foto's Yves Maex)

porsches-verzamelen-aan-sporthal-olympia

Porsches verzamelen aan sporthal Olympia

Aan sporthal Olympia heeft vandaag een Porsche-treffen plaats. Er daagden heel wat liefhebbers van de Duitse sportwagen op, met moderne bolides maar ook met oldtimers. En een Heusdense eigenaar voerde zowaar zijn oldtimertractor met Porschemotor ten tonele. (Meer foto's van Lieven Kaerts en Jean Vandevoort)

de-kijk-van-richie-100

De kijk van Richie

De 24 uren van Zolder zijn gestart.

vakantiegroeten-uit-duitsland-3

Vakantiegroeten uit Duitsland

René Bosmans stuurt ons vakantiegroeten uit het Zwarte Woud en het hoeft niet te verbazen dat we links en rechts een spatje water voelen.

het-nieuwe-voetbalseizoen-statie-zolder

Het nieuwe voetbalseizoen: Statie Zolder

Statie Zolder begint aan zijn eerste seizoen in derde provinciale A waarnaar het eind vorig seizoen promoveerde. Het gaat in vergelijking met sommige andere clubs met een relatief beperkte kern aan de slag. Jens Baeten, Alessio Cacucciolo, Damiano Bresciani, Sandro Faieta, Fabio Fralleoni, Jeseen Hasdo,Kevin Houben,Sidney Luxton, Kristof Peys, Evangelos Tatsios, Lorenzo Trabucco en Steven Willems. Trainer Freddy Mathijs is er aan zijn tweede seizoen toe.

het-laatste-festival-van-botswing

Het laatste festival van Botswing

BotsWing, de folkgroep uit onze contreien organiseerde al voor de 10de keer zijn tweejaarlijkse festival en het was ook meteen de laatste editie. Op het podium was het een komen en gaan van plaatselijke artiesten o.a. Alain 'Cohen' Driesen, VolkorenGrijs, de gebroeders Leenders en Edgard en zijn muziekclubje. Ze zorgden allen voor veel animo en prachtige songs. Meer dan 300 folkies genoten van de variatie op het podium, afsluiter was uiteraard BotsWing zelf en toen ging het al naar de kleine uurtjes. (meer foto's van Ria De Clerck)

vandaag-gezien-30-augustus-2014

Vandaag gezien

Jos Coels haalt geregeld zijn composthoop om, zodat gras en bladeren gemengdw worden met keukenafval. Daarbij stuitte hij op enkele larven die met een lengte van 6 tot 7 cm erg op scampi lijken. Komen die misschien in de toekomst op ons menu, nu experts ervoor pleiten om insecten te gaan eten? Jos vraagt zich in ieder geval af of het de larven zijn van de doodskopvlinder, of kent iemand deze malse beestjes? Ze wilden in ieder geval zo snel mogelijk weer hun schuilplaats in. UPDATE Volgens Pierre Rutten zijn het de rupsen van de neushoornkever. Eric Celis denkt aan de larven van engerlingen.

kunst-en-muziek-samen-in-muze

Kunst en muziek samen in Muze

Vanavond heeft in Muze een happening plaats naar aanleiding van de vernissage van No Movement #2. Voor de tweede keer presenteert het cultuurcentrum deze expo samen met ArteVentuno. Er is actueel beelden werk te zien van Eline De Boiserie, Katrien Claes, Inke Coolen, Ingeborg Deglein, Karolien Hamers, Joke Hansen en Charlotte Peys. De vernissage heeft om 20 uur in de foyer plaats. Om 21 uur treden Gema & The Amigos op in het Muzecafé met werk van onder meer PJ Harvey, Norah Jones en Joni Mitchellen. Om 22 uur neemt dj Lena het daar over. Toegang gratis.

trekvogels-van-hier-en-ginder-13-1

Trekvogels van hier en ginder (13)

De bovenzijde van de boomkruiper is onopvallend en goed gecamoufleerd. Het is een standvogel die leeft in loofbossen, parken, boomgaarden, tuinen, ook aan kasteel Meylandt is hij geregeld te vinden. De boomkruiper klautert met schokjes langs boomstammen omhoog, vaak in spiralen, en vliegt dan weer naar beneden om opnieuw te beginnen. Hij peutert met zijn fijne pincetsnavel voedsel tussen de spleten en onder schors vandaan. (foto Stefan Was)

het-nieuwe-voetbalseizoen-fc-anadol

Het nieuwe voetbalseizoen: FC Anadol

FC Anadol speelt ook volgend jaar in vierde provinciale. De club is wel opvallend actief geweest op de transfermarkt en heeft heel wat bijkomende spelers aangetrokken.Inkomende transfers: Daniels Jochen (Koersel), Walczak Christophe (Ellikom), Liberato Fabio (Calcio Genk), Bennassar Hamed (Calcio Genk), Gurbuz Ahmet (Park Houthalen), Ramakers Bart (kws Alken), Schepers Glenn (Heusden06), Vandeweeghde Jolan (Gestel), Ilhan Samet, Ilhan Gokhan, Ilhan Yunus, Huyuk Mustafa, (…) Lees het hele bericht

vakantiegroeten-uit-ibiza

Vakantiegroeten uit Ibiza

Stefanie Swinnen stuurt vakantiegroeten uit Formenterra in Ibizza.

gevaarpotloden-weer-onthuld

Gevaarpotloden weer onthuld

Samen met een personeelslid van de gemeentediensten heeft schepen van verkeer Lode Schops vanmiddag in Zolder-Centrum het laatste gevaarpotlood onthuld dat automobilisten moet waarschuwen voor de schoolomgevingen. In de vakantie waren de potloden afgedekt zodat ze nu weer een verrassingseffect hebben. Daarvoor worden ook weer de spandoeken uitgehangen en politie, gemeenschapswachten en gemachtigd opzichters zullen bij de start van het schooljaar een oogje in het zeil houden. (foto Michiel Reynders)

enkele-honderden-bezochten-circuit

Enkele honderden bezochten circuit

De vzw Toerisme Heusden-Zolder heeft de rondleidingen op Circuit Zolder voor dit seizoen afgesloten. Hoewel het in juli zeer warm en in augustus zeer nat was, hebben toch enkele honderden genoten van de rondleidingen. Tussen de deelnemers heeft een onschuldige hand de winnaar van de wedstrijd 'Een Circuitdoop met een exclusieve Corvette' uit de doos gehaald. Davy Van Hoecke uit Lede (Oost-Vlaanderen) kwam als winnaar tevoorschijn. Op 22 oktober mag hij zijn ritje komen doen.

de-startplaatsen-in-de-nevenraces

De startplaatsen in de nevenraces

Iets over negen uur morgenvroeg gaat het nevenprogramma van de 24 Hours of Zolder van start met liefst 8 races. Ook daarvoor zijn de startplaatsen nu bekend. In de Clio Cup Benelux reed kampioenschapsleider Sebastiaan Bleekemolen tweemaal de beste tijd met kleine voorsprong op Niels Langeveld. In de Formula Renault 1.6 NEC Junior, de eenzitters, ging de eerste startplek naar de Nederlander Larry ten Voorde. In de Nordkring Belgian Youngtimer Cup start Luc Moortgat in een schitterende Porsche 964 tweemaal vooraan, voor merkgenoot Peter Stox. Tenslotte gingen de eerste startplaatsen in de Nordkring Historic Cup naar Jeremy Knight (Morgan +8) en Geert Boels (Studebaker).

102-snelheidsovertreders-op-beringersteenweg

102 snelheidsovertreders op Beringersteenweg

De politie hield snelheidscontroles op plaatsen waar ongevallen gebeuren door overdreven snelheid. 1410 voertuigen passeerden het flitstoestel. 145 bestuurders reden te snel in de Beringersteenweg (102), Koolmijnlaan (19) en St.-Jobstraat (20). 1 rijbewijs werd onmiddellijk ingetrokken. Hij reed 130 in Beringersteenweg waar een beperking geldt van 70 km/u.

wellnesswinnaars-gekend-laatste-vakantiefoto-s

Wellnesswinnaars gekend, laatste vakantiefoto's

De winnaars van de Suska Berg wellness-actie zijn ondertussen gekend en ze hebben allemaal een mail ontvangen waarmee ze zich kunnen laten verwennen. Wie er niet bij is, maakt nog altijd kans op nog mooiere welness-arrangementen in de Wellness Boetiek maar ook steengrilletentjes in Den Lavaar en dat in onze vakantiefotowedstrijd. Maar ook die is zondag onherroepelijk gedaan.

longin-en-co-op-pole-positie

Longin en co op pole positie

Het team Longin-Kumpen-Beliën-Bellarosa is er met zijn Wolf (open prototype) in geslaagd om de pole positie te veroveren voor de 24 uur van Zolder. Met een toptijd van 1:33.468 blijven ze een stuk sneller dan onder meer de Porsches van Derdaele en Vandereydt. Freddy Loix klokte de vierde tijd. De rangschikking: 1. Bert Longin-Anthony Kumpen-Frank Beliën-Ivan Bellarosa (Bel-Bel-Bel-Ita/Wolf GB08) 1:33.468; 2. Dylan Derdaele-Kenneth Heyer-Peter Hoevenaers-Frank Thiers (…) Lees het hele bericht

rawhide-speelt-bluegrass-uit-het-hart

Rawhide speelt bluegrass uit het hart

Op een gewone donderdagavond het MuzeCafé doen overlopen, daarvoor tekende gisteravond Rawhide. De bluegrassband bestaat al 36 jaar en in heel Europa zijn ze bekend omdat ze de tradionele bluegrass doorspekken met barbershop, swing en pop. Zo brachten ze gisteravond ook eigen nummers, gevolgd door werk van Gordon Lightfoot en Dylan. De sfeer klom mee met de muziek. (meer foto's van Ria De Clerck en clips van Frans Morawski)

trekvogels-van-hier-en-ginder-12-1

Trekvogels van hier en ginder (12)

De bladkoning is een klein, prachtig vogeltje dat bij ons alleen in de trektijd wordt gezien. En dan nog zeer zelden. Deze foto's zijn dan ook uniek. Hij broedt in Siberië en overwintert normaal in Zuid- of Zuidoost-Azië. (foto's Stefan Was)

eerste-ontwerp-voor-jeugdlokalen-heusden

Eerste ontwerp voor jeugdlokalen Heusden

Het gemeentebestuur heeft met de jeugdverenigingen en de dorprsraad samengezeten over een eerste voorontwerp voor de bouw van de nieuwe jeugdlokalen aan Het Heem in Heusden. Daarin is gekozen voor één bouwlaag en twee gebouwen die nauw aansluiten en een geheel vormen. Het eerste gebouw bevat een polyvalente ruimte, een keuken, een berging en een sanitair blok. In het tweede gebouw komen de lokalen van de leiding en de werkingen van de jeugdverenigingen. Tijdens de bijeenkomst zijn er heel wat opmerkingen gemaakt, en op basis daarvan zal het studiebureau een definitief ontwerp maken. In principe moeten de jeugdverenigingen volgend jaar hun lokalen hebben.

buren-op-bezoek-op-circuit

Buren op bezoek op circuit

Drukke dag vandaag op Circuit Zolder, waar ondanks het grillige weer tot middernacht de kwalificaties gereden werden voor de 24 uren. Tegelijk was het ook burendag, de buren werden door circuitdirectie ontvangen voor een drankje en om wat rond te kijken, onder meer in het museum. (meer foto's van Yves Maex)

het-nieuwe-voetbalseizoen-kvv-heusden-zolder

Het nieuwe voetbalseizoen: KVV Heusden-Zolder

KVV Heusden-Zolder is de voorbije seizoenen verschillende keren gedegradeerd, om nu in de vierde provinciale te belanden. Maar de club begint daar met een schone lei en vooral een uitgebreide spelerskern: Aktas Riza, Antico Daniele, Bartels Anthony, Biesmans Bart, Boz Hasi, D'amires Luca, De Clerck Joris, Del Arbol Jonas, Del Gallo Paolo, Dermentzoglou Christos, Driesen Pieter, Dursum Deniz, Dutoit Karin, Geraerts Brent, Geussens Kris, Gul Murat, Isla Romero Isla, Janssen Kristof, (…) Lees het hele bericht

toestand-op-bovy-gevaarlijk-voor-kinderen

'Toestand op Bovy gevaarlijk voor kinderen'

Dirk Schops (CD&V) had nog een bijkomend punt in verband met de staat van het domein Bovy. Hij illustreerde met foto's wat hij zelf de schrijndende toestand en de onveiligheid noemt. Zo moeten kindereren volgens de richtlijnen onder de Cosmogolem doorkruipen om het project te ontdekken, maar alles is zo onderkomen dat het niet meer op een veilige manier kan. Volgens hem kan het glas op de kinderen vallen. "Dit is een project van de gemeente, zodat de we de verantwoordelijkheid niet (…) Lees het hele bericht

gemeenteraad-dicussie-over-de-sporthallen

Gemeenteraad: dicussie over de sporthallen

De beëindiging van de concessies van de vzw's sporthallen waarbij de gemeente bij Bolderberg en Heusden de schulden kwijtscheldt in ruil voor de inlijving van alle roerende activa en zonder tegenwaarde te betalen voor de investeringen in de onroerende goederen., beroerde ook weer de gemoederen. "Dit kost allemaal samen ruim 208.000 euro om de sporthallen in eigen beheer te krijgen. "Slecht beheer wordt dus beloond en dus nog voortgezet," zei Anette Palmers (CD&V). "De (…) Lees het hele bericht

gemeenteraad-sfeer-blijft-scherp

Gemeenteraad: sfeer blijft scherp

Bij de vraag om detachering naar het schepencollege van de beslissing tot samenaankopen, vond Sonja Claes dat materies als onderhoud en onkruidverdelging bij de gemeenteraad moeten blijven, omdat het zaken zijn die normaal door het eigen personeel worden uitgevoerd. Na een hele discussie keurde de meerderheid het voorstel goed. De CD&V stemde tegen, N-VA en Vlaams Belang onthielden zich. Daarna volgden nog wat procedurediscussies naar aanleiding van het meerjarenplan en het jaarbudget van het (…) Lees het hele bericht

gemeenteraad-bevoegdheidsherverdeling-onder-vuur

Gemeenteraad: bevoegdheidsherverdeling onder vuur

Bij het begin van de gemeenteraad verbaasde Sonja Claes (CD&V) er zich over dat in de mededelingen niets staat over de bevoegdheidsherverdeling gezien de N-VA-schepen zo goed als al hun bevoegdheden zijn ontnomen. "Blijkbaar is het niet gebruikelijk," antwoordde burgemeester Borremans, "En bovendien is het al een tijdje geleden en hebben jullie via de media en onze website kunnen vernemen wat er verschoven is. Het is bovendien meer persoonsgebonden dan dat er politieke spelletjes zijn (…) Lees het hele bericht

twee-voetgangers-gewond-op-koerselsebaan

Twee voetgangers gewond op Koerselsebaan

Vanmiddag rond 20 over twee zijn in,de Koerselsebaan twee voetgangers aangereden door een auto. Die geraakten daarbij licht  gewond en zijn naar het ziekenhuis gebracht.

plaatsing-geluidsschermen-vanaf-22-september

Plaatsing geluidsschermen vanaf 22 september

Het was al langer bekend dat Wegen en Verkeer meer geluidsschermen zou gaan plaatsen op E314 om de geluidshinder verder terug te dringen. Het gaat om een strook van ongeveer een 1 km ter hoogte van de Westlaan. De werken gaan van start op 22 september en zullen 30 kalenderdagen duren. In de richting van Nederland zullen tijdens de werken de beide rijstroken versmald worden en de snelheid beperkt worden tot 70 per uur. Er kan ook 's nachts gewerkt worden, maar de geluidshinder wordt beperkt tot overdag.

kijken-naar-bijzondere-dieren-in-nood

Kijken naar bijzondere dieren in nood

Zoals ieder jaar in het laatste weekend van augustus zet het Vogel- en Zoogdierenopvangcentrum in de Strabroekweg zaterdag en zondag de deuren open. Het publiek is er telkens welkom van 10 tot 18 uur. Je kunt er de infrastructuur van het centrum bekijken, de kooien, de revalidatie- en verzorgingsruimten, de weiden, ... maar ook de wagens, de interventiematerialen zoals vangnetten, verdovingsgeweer, ... Er zijn (…) Lees het hele bericht

gauwdieven-en-modderparkings

Gauwdieven en modderparkings

Tijdens een zeer drukke, multiculturele markt stelde de politie 23 verkeersinbreuken vast : de meeste hadden te maken met parkeerovertredingen. 3 marktbezoekers werden het slachtoffer van gauwdieven : de portefeuilles werden vakkundig ontvreemd uit de trolleys. Alle voorziene parkings werden ingenomen. Enkele bestuurders kwamen met hun wagen vast te zitten in de modderige parkings aan het Helzoldstadion.

vakantiegroeten-uit-estland-1

Vakantiegroeten uit Estland

Rita Vogels trok samen met man en een vriend met de Harley naar de Harley Davidson Super Rally in Tallinn. Maar ze hadden er ook nog oog voor andere aspecten in Estland dan motoren. Zoals het drukke verkeer op het water.

trekvogels-van-hier-en-ginder-11-1

Trekvogels van hier en ginder (11)

De barmsijs is een erg mooie vogel maar die niet broed in onze omgeving. Het is een doortrekker en wintergast. We hebben een grote en een kleine barmsijs, maar de verschillen zouden ons te ver leiden. De barmsijs wordt nog steeds gekweekt in vogelserres. (foto's Stefan Was)

het-nieuwe-voetbalseizoen-fc-bolderberg

Het nieuwe voetbalseizoen: FC Bolderberg

FC Bolderberg gaat dit seizoen aan de slag in derde provinciale. De promovendus heeft zijn team niet alleen versterkt met spelers van elders, maar kon ook een aantal spelers van de opgedoekte B-ploeg recupereren.
Aangeworven: Castellana Martino (Tervant), Hadiri Valentino (Houthalen VV), Houben Jente (Zonhoven VV), Meuris Kristof (Runkst), Paternini Noah (Viversel), Roosen Sam (Lummen VV), s'Jongers Sven (Paal), Vandebroek Nick (Gestel), Vangeel Bram (Torpedo Hasselt), Vangenechten (…) Lees het hele bericht

24-uren-van-zolder-worden-open-strijd

24 uren van Zolder worden open strijd

Vanavond had de officiële voorstelling plaats van de 36ste 24 Hours of Zolder. Dat gebeurde op een erg symbolische locatie: Heinz Car Performance, het gloednieuwe bedrijf van Anthony Kumpen in Hasselt, een filiaal van een internationale groep die zich bezighoudt met de verbetering van wagens op het vlak van veiligheid, verbruik, koppel, ... En laat net Anthony Kumpen samen met zijn teamgenoten Bert Longin, Frank Beliën en Ivan Bellarosa op zoek gaan naar een zevende zege in Zolder. Ze (…) Lees het hele bericht

dorpsraad-krijgt-deel-opbrengst-voetbal

Dorpsraad krijgt deel opbrengst voetbal

Gertjan Cupers en Steven Mertens, de organisatoren van de uitzending op groot scherm van België-Rusland, geven net als na Kroatië-België de opbrengst weg. Vanavond schonken ze 350 euro aan de dorpsraad van Heusden-Centrum die had geholpen bij de voorbereiding van het evenement op de speelplaats van de vroegere school. De dorpsraad wil het geld gebruiken voor kleinschalige projecten in de toekomst die dorpsbewoners dichter bij elkaar moeten brengen. Voor de organisatoren is daarmee de kous niet af, want ze hebben nog 750 euro klaarliggen voor de kinderafdeling van het Sint-Franciskusziekenhuis.

volgende-weekend-werken-op-e-313

Volgende weekend werken op E 313

Vrijdagavond om 21 uur start het Agentschap Wegen en Verkeer met de renovatie van de rechter rijstrook en de pechstrook van de E313 richting Luik tussen complex 26 bis ‘Industriezone Zolder-Lummen’ en complex 27 ‘Hasselt-West’. Daardoor zal het verkeer alleen over de linker rijkstrook kunnen rijden. Dat zou kunnen leiden tot vertragingen van een uur. Richting Luik zal afrit 27 ‘Hasselt-West’ niet bereikbaar zijn, de oprit blijft wel open. Ten laatste maandagochtend om 6 uur moet alles klaar zijn.

wesley-joris-kiest-voor-open-water

Wesley Joris kiest voor open water

Wesley Joris heeft zijn 4 weken trainingsstage in Oostende afgesloten met een 5 km wedstrijd in de spuikom. Van bij de start zwom hij samen met Davy Billiau aan de leiding maar op 500 meter van het einde ging Wesley er alleen vandoor en won zo zijn tweede wedstrijd in open water met een tijd van net geen uur. Zaterdag volgt het Belgisch kampioenschap marathon zwemmen over 10 km in het BLOSO-Watersportcentrum Hazewinkel. Daarna volgt een maand rust waarna de trainingen onder leiding van nationaal trainer Rik Valcke in Oostende hervatten. Wesley Joris zegt de wedstrijden in zwembad vaarwel en kiest voluit voor het open water.

sam-vanhees-is-overleden

Sam Vanhees is overleden

Sam Vanhees is overleden. De jongen uit Bolderberg verloor na vier jaar de strijd tegen kanker, hij was amper 15. Onlangs kwam Sam nog in de pers omdat hij door een nieuwe opname in het ziekenhuis niet naar Pukkelpop kon gaan waar hij zijn idolen Macklemore & Ryan Lewis aan het werk wilde zien. Maar Studio Brussel nam met de twee een filmpje op voor Sam en bracht het samen met een gesigneerde CD naar Sam in het ziekenhuis. De opname daarvan vind je op de site van StuBru. Eerder was hij ook al in beeld tijdens een tv-uitzending van Kom op Tegen Kanker en kwam drummer Mario Goossens hem thuis ophalen voor een drumsessie in de Muziekodroom. Sam was drummer en dj en wilde net als papa Filip verder zijn weg banen in de muziek.

bart-van-samang-optimistisch-naar-24-uren

Bart Van Samang optimistisch naar 24 uren

Het Genkse team Motorsport Services & Engineering verschijnt met 2 Mini Cooper Challenge aan de start van de 24 uren. In de eerste mini zitten Gregory Serck en Anthony Michalakis die eerder dit seizoen al de BDGC wedstrijd wonnen op Zolder. Zij krijgen de steun van Heusdenaar Bart Van Samang, die al voor de 7de keer start in de 24 uur, en van Gaël Frère. De tweede mini is van routinier Peter Beckers die op de ervaring van Jef Van Samang kan rekenen, maar ook op Vincent Sluys en Kris Cools. Bart Van Samang gelooft er in, niet alleen omdat de wagens zo goed als nieuw zijn en perfect zijn afgesteld, maar ook omdat de teamleiding en de rijders voldoende ervaring bijeen brengen.   

veel-snelheidsovertreders-in-westlaan

Veel snelheidsovertreders in Westlaan

Na klachten van buurtbewoners voerde de verkeersdienst van de politie snelheidscontroles uit. 373 auto's passeerden het flitstoestel. In De Slogen reden 9 van de 26 bestuurders te snel en in de Guido Gezellelaan 4 op 170. Maar in de Westlaan blijven ze massaal de snelheidsbeperkingen overtreden, daar mogen 71 van de 174 gecontroleerden een boete verwachten.

win-prijzen-op-suska-berg

Win prijzen op Suska Berg

Volgend weekend hebben de traditionele Suska Bergfeesten plaats. Die zijn de jongste jaren wel geëvoleerd, het is niet meer echt een grote happening met centrale activiteiten. De handelaars bouwen nu hun eigen feestje met opendeur, acties, springkastelen, enz. De Wellness Boetiek in de Graaf de Theuxlaan bijvoorbeeld houdt drie dagen lang workshops en demonstraties. En voor onze lezers hebben ze iets speciaals in petto: 20 lezers kunnen een huid- en body-analyse winnen, maar we hebben ook een Spray Tan en een gel-polish voor de nagels weg te geven. Mailen voor donderdagmorgen 9 uur naar redactie[!]heusden-zolder.eu met vermelding: Suska Wellness

trekvogels-van-hier-en-ginder-10-1

Trekvogels van hier en ginder (10)

De kleine bonte specht is de kleinste Europese specht en hij is aangepast aan een leven in de bomen. Van de tenen zijn er 2 naar voor en 2 naar achter gericht, zodat de vogel makkelijk langs boomstammen kan klimmen. De staart is stevig en als ondersteuning gebruikt. Hij gelijkt sterk op 2 andere voorkomende spechten, namelijk de grote bonte en de middelste bonte specht. Bij de kleine bonte is de kruin van het mannetje geheel rood met een zwarte rand, terwijl het vrouwtje een zwart kapje heeft. (foto Stefan Was)

het-weer-droger-zonniger-en-warmer

Het weer: droger, zonniger en warmer

Na de overvloedige regenval van het afgelopen etmaal, stijgt de luchtdruk en wordt het droger, zonniger en warmer. Na de doortocht van een storing op donderdag, bouwt er stilaan een hogeluchtdrukgebied op over onze streken, die het weer tijdens het weekend en ook de hele volgende week zal domineren.
Morgen is het droog en er is flink wat zon in de ochtend. Na de middag is er meer bewolking, maar het blijft droog en het wordt vrij aangenaam bij 22 graden.
Donderdag is het vrij zonnig (…) Lees het hele bericht

vakantiegroeten-uit-portugal-3

Vakantiegroeten uit Portugal

Kunstenaar-muzikant Georges Veltjen zwerft nog steeds rond in Portugal en stuurt ons vanuit dat warme, zonnige land enkele foto's die ons in deze miezerige dagen deugd doen.

het-nieuwe-voetbalseizoen-sk-heusden-06

Het nieuwe voetbalseizoen: SK Heusden 06

Vierdeprovincialer SK Heusden 06 is erg actief geweest op de transfermarkt en heeft een pak spelers aangetrokken, en opvallend de meesten komen van de andere clubs in de gemeente. Kristof Cauwenbergh (Vrijheid), Stefano Baldelli (KVV), Thomas Vanhove (Vrijheid), Pieter-Jan Knevels (Viversel), Michiel Mezzanotte (Vrijheid), Maikel Meert (Helson), Dario Prieto-Rojas (KVV), Cédriec Vanherck (Helson), Dylan Heleven (Vrijheid), Vinhas Moreno Campos, Michael Scheider, Jimmy Verslegers, Mathias Labie (…) Lees het hele bericht

bij-ons-nog-weinig-problemen-door-regen

Bij ons nog weinig problemen door regen

Ondanks de aanhoudende regen en het wassende water in de beken, is het bij de brandweer tot nu toe nog kalm gebleven. Een ploeg is uitgerukt naar een woning waar de dakgoten volop aan het overlopen waren. Ook is het korps ter plaatse geweest aan de overstromende Mangelbeek in de Aanhofstraat. En in de vooravond moesten ze het wegdek in de Westlaan gaan reinigen, daar had een vrachtwagen smurrie verloren.

de-kijk-van-richie-99

De kijk van Richie

De perenboeren moeten luisteren naar Europa.

nachtelijke-vechtpartij-in-de-koolmijnlaan

Nachtelijke vechtpartij in de Koolmijnlaan

In de Onze-Lieve-Vrouwstraat is gisteravond een wegenwerker gewond geraakt toen hij door een auto werd aangereden. Hij werd naar het ziekenhuis gebracht. Vannacht is de politie al voor de tweede keer deze week moeten uitrukken voor een vechtpartij. Deze keer was kort over drie uur een groep mannen slaags geraakt in de Koolmijnlaan, het was begonnen met bedreigingen, nadien gingen ze op de vuist en zou één gedreigd hebben een wapen te gebruiken.

beken-dreigen-te-overstromen

Beken dreigen te overstromen

De aanhoudende regen zorgt ervoor dat verschillende rivieren en beken buiten hun oevers dreigen te treden. Ook in Heusden-Zolder staat het water in de beken erg hoog. In de Aanhofstraat in Zolder heeft de Mangelbeek al een deel van een weide onder water gezet. Schapen zijn geëvacueerd maar huizen zijn momenteel niet bereikt. Het gaat om een combinatie van de hoge waterstand met een aantal rattenpijpen waardoor het water zijn weg zoekt. (foto's Dimitri Reynders)

trekvogels-van-hier-en-ginder-9-1

Trekvogels van hier en ginder (9)

De buidelmees dankt zijn naam aan het soort nest dat hij bouwt. Het nest heeft namelijk veel weg van een buidel en heeft aan de zijkant een buisvormige ingang. Het bevindt zich vaak aan een tak boven het water. Deze zangvogel staat op de Vlaamse rode lijst als zeldzaam. Het is een doortrekker in klein aantal en dit in de richting van de Middellandse Zee. (foto's Stefan Was)

ook-clio-s-aan-het-werk-op-circuit

Ook Clio's aan het werk op circuit

Zaterdag, voor de start van de 24 Hours of Zolder, heeft ook de 5de meeting plaats van de Clio Cup Benelux. Er zijn twee races gepland: de eerste op het middaguur en de tweede vlak voor de start van de etmaalrace, en dat telkens over 30 minuten. Na de race in het Nederlandse Assen, enkele weken geleden, komen nog drie rijders in aanmerking voor de titel: huidige leider Sebastiaan Bleekemolen (142), Niels Langeveld (102) en Melvin De Groot (102), met Marcel Dekker (89) – leider in de Junior Cup - en (…) Lees het hele bericht

verkeersopstelling-na-3-maanden-geevalueerd

Verkeersopstelling na 3 maanden geëvalueerd

We komen nog even terug op de aanleg van de rotonde in de Koolmijnlaan waarover we gisteren al berichtten. In principe zal dat volgend voorjaar gebeuren. Voor de buurtbewoners wordt het echt wel een grote ingreep. De Naaldert, de Helzoldlaan en de Stadionlaan worden immers afgesloten voor in- en uitgaand verkeer aan de kant van de Koolmijnlaan, de verkeersafwikkeling zal dan voortaan via de Edward Staintoinstraat en de Rode Kruisstraat moeten gebeuren. Die straten zullen dan wel een extra belasting krijgen, zij het van plaatselijke verkeer, maar na drie maanden wordt er geëvalueerd en bijgestuurd waar nodig. Voor fietsers en voetgangers zijn er geen belemmeringen, die kunnen dus blijven gebruik maken van de doorgangen.

128-wagens-geflitst-op-gewestwegen

128 wagens geflitst op gewestwegen

De politie hield snelheidscontroles uit op alle gewestwegen in het kader van het verminderen van de letselongevallen. Het merendeel van de ongevallen met gewonden gebeurt de drukkere wegen. De snelheid van 1815 voertuigen werd gecontroleerd op stroken waar de ongevallen werden vastgesteld. 128 bestuurders reden te snel in Koolmijnlaan (Cité) (36), Beringersteenweg (28), St.-Jobstraat (18), OLV-straat (12), Meylandtlaan (10) en G. Gezellelaan (6). Voorts reden in de heringerichte Kanaalweg 16 bestuurders op 142 te snel.

het-nieuwe-voetbalseizoen-vrijheid-zolder

Het nieuwe voetbalseizoen: Vrijheid Zolder

Volgend weekend gaat de voetbalcompetitie ook in de provinciale afdelingen van start. Vrijheid Zolder treedt opnieuw aan in derde provinciale. De club versterkte zich met volgende spelers: Robby Ketels (Viversel), Dieter Meerts (VK Gestel), Neel Nilis (Hades), Jarne Schaeken (Gestel), Niels Schaeken (Gestel), Sam Schaeken (Gestel), Michiel Timmermans (Gestel), Rob Wijnen (Koersel) en Sander Wyckmans (Koersel). Volgende spelers vertrokken: Bart Biesmans, Jelle Caerts, Kristof (…) Lees het hele bericht

binnenkort-rotonde-op-koolmijnlaan

Binnenkort rotonde op Koolmijnlaan

De buurtbewoners hebben vanavond de nodige uitleg gekregen bij de geplande herinrichting van het kruispunt van de Koolmijnlaan en de Mijnwerkerslaan. Het gaat daar om een weg van het Vlaamse gewest en AWV beschouwt het als één van de zwarte punten. Daarom wordt er binnen afzienbare tijd een rotonde aangelegd. Dat zullen ingrijpende werken zijn op die drukke weg. Tegelijk zal ook een deel van de buurt heringericht worden want bij AWV vonden ze dat er teveel wegen op korte afstand op de Koolmijnlaan uitmonden. Vanuit de Naaldert en de Helzoldlaan zal het verkeer in de toekomst niet meer rechtstreeks de Koolmijnlaan op kunnen. (foto Michiel Reynders)

inbraak-en-vechtpartij

Inbraak en vechtpartij

Ook in de Westlaan heeft een woning bezoek gekregen van inbrekers. In de Dorpsstraat in Zolder moest de politie gisteren in de vroege avond tussenkomen bij een groep vechtersbazen.

jubileumeditie-van-kwb-stratenloop

Jubileumeditie van KWB-stratenloop

Op zaterdag 6 september organiseert de KWB van Heusden-Centrum al voor de 30ste keer een stratenloop. Om 15 uur lopen de kleuters en kinderen van 1ste en 2de leerjaar hun 300 meter (€ 0,50), 10 minuten later staat de 600 meter voor het 3de en 4de leerjaar op het programma (€ 0,50), om 15u20 vertrekken jong en oud voor een jogging over één ronde of 2,3 km (€ 1,50). Om 15u45 wordt het startschot gegeven voor de eigenlijke stratenloop, de deelnemers aan de 4,6 km en 9,2 km vertrekken samen (€ 6, € 4 (KWB)). Er zijn bloemen voor de winnaars en onder de deelnemers worden nog mooie prijzen verloot, de deelnemers aan de stratenloop krijgen ook een drankpakket. Inschrijving en start aan 't Kuipershof, kleedkamers in sporthal Olympia.

14-dronken-bestuurders-betrapt

14 dronken bestuurders betrapt

Naar aanleiding van de zomerBOB-verkeerscampagne legde de politie 243 personen een ademtest op. De controles werden uitgevoerd zowel tijdens 3 gerichte acties in het weekend als tijdens de gewone diensturen. 14 bestuurders hadden teveel gedronken. Bijkomend werden 18 inbreuken vastgesteld wegens niet dragen van de gordel (8), geen rijbewijs (5), geen verzekering (2), technische gebreken (2) en geen inschrijving (1). 2 auto's werden in beslag genomen en getakeld. Het doel van de federale verkeerscampagne is duidelijk maken dat drinken en rijden niet samengaan, niet alleen tijdens de eindejaarsperiode maar ook in de zomer.

heusden-zolder-krijgt-waarschuwing-van-belfius

Heusden-Zolder krijgt waarschuwing van Belfius

57 Vlaamse gemeenten zullen de tekorten op hun begroting maar moeilijk kunnen wegwerken tegen 2019 zoals de regering vraagt. Dat blijkt uit een studie van Belfius. Wie er niet in slaagt, kan vanaf 2018 onder toezicht geplaatst worden. In Limburg gaat het om 6 gemeenten, waaronder Heusden-Zolder. Volgens de Vlaamse Vereniging van Steden en Gemeenten zal het zo'n vaart niet lopen omdat de besparingen zich niet allemaal onmiddellijk laten zien, bijvoorbeeld omdat het personeelsbestand geleidelijk vermindert door gepensioneerden niet te vervangen. Ook zegt de vereniging dat alle gemeenten er in het verleden ook in geslaagd zijn om hun begroting in evenwicht te brengen.

vandaag-gezien-25-augustus-2014

Vandaag gezien

Een doornappel van binnen en van buiten. (foto's Jan Leijskens)

vakantiegroeten-uit-duitsland-2

Vakantiegroeten uit Duitsland

Danny Wendelen trok er met de fiets op uit en onderweg op de 320 km lange Südschwarzwald-fietsroute kan je een kijkje nemen op het hoogste punt van het Zwarte Woud, de Feldberg (1493 m). Het Haus der Natur, op de top, biedt de bezoeker een interactieve kijk op de fauna en flora van dit bosrijke deel van Duitsland. Je kunt er een virtuele ballonvaart maken over de streek. Enkele "toeren" uithalen kan geen kwaad... zoals blijkt uit deze foto van de virtuele foto.

trekvogels-van-hier-en-ginder-8-1

Trekvogels van hier en ginder (8)

Door de zeer lange staart is de staartmees een onmiskenbare vogel. Ze vertoeven meestal in groepjes. In tegenstelling tot de meeste andere mezen (gebruiken dikwijls een natuurlijke opening of nestkast), bouwt de staartmees een eigen nest van veren, spinrag en mos … Zwart, wit en roze zijn de kleurtinten van deze standvogel. (foto Stefan Was)

weer-veel-speedwayspektakel-op-helzold

Weer veel speedwayspektakel op Helzold

Na de dramatische editie van enkele maanden geleden, verliepen de speedwaywedstrijden op Helzold vandaag vlot, de klassieke incidenten niet te na gesproken uiteraard. Voor deze Gouden Helm waren ook meer toeschouwers opgedaagd en ze kregen waar voor hun geld. Het grotendeels buitenlandse deelnemersveld maakte er een spektakel van en de komst van de snelle zijspannen zorgde voor nog meer kijkgenot.De finale voor de Gouden Helm werd uiteindelijk gewonnen door de Brit Kyle Newman, voor de Duitser Valentin Grobauer, de Fransman Xavier Muratet en de Nederlander Henk Bos. (meer foto's van Stephan Volders)

kvv-wint-bij-statie

KVV wint bij Statie

Vandaag moesten Statie Zolder en KVV Heusden-Zolder het tegen elkaar opnemen voor de beker van het gewest. Bij de rust stond Statie nog 1-0 voor, maar KVV kon doorduwen in de tweede helft en het werd 1-2. Vrijheid Zolder versloeg vanavond Stal met 4-2.

al-zeker-3-inbraken-dit-weekend

Al zeker 3 inbraken dit weekend

Er zijn dit weekend al zeker 3 inbraken gebeurd in Heusden-Zolder. Gisteren in de vooravond werd een inbraakpoging vastgesteld in de Guido Gezellelaan, het slot van de deur lag op de grond. Laat op de avond werd dan een inbraak vastgesteld in een woning in de Brugstraat, daar hadden de daders een raam ingeslagen. Toen de recherche vandaag bezig was met een sporenonderzoek op die plaats, werd in de buurt nog een inbraak ontdekt.

veel-paddenstoelen-in-de-maak

Veel paddenstoelen in de maak

Het vochtige weer heeft ervoor gezorgd dat we de komende periode weer veel paddenstoelen mogen verwachten. In combinatie met dauwdruppels bieden die een mooi aanzicht. (foto Martin Wouters)

157-bestuurders-geflitst

157 bestuurders geflitst

Naar aanleiding van klachten voerde de verkeersdienst snelheidscontroles uit tijdens het weekend. 1190 wagens passeerden het flitstoestel. 157 bestuurders reden te snel en mogen een geldboete verwachten. Opvallend waren de snelheidsovertredingen in Nieuwe Dijk (11 op 21) en Inakker (86 op 195). Voorts waren er vaststellingen in Koolmijnlaan (26), Stationsstraat (17), Kanaalweg (15) en Ubbelstraat (2).

vandaag-gezien-24-augustus-2014

Vandaag gezien

Zeer gepast op deze mooie zondagochtend, zonnedauw. (foto Jan Leijskens)

trekvogels-van-hier-en-ginder-7-1

Trekvogels van hier en ginder (7)

Het opvallende, gedrongen lichaam (halsloze nek) en de kleur van het verenkleed zijn de belangrijkste kenmerken van de boomklever. Hij eet vooral insecten die hij zoekt door met de snavel in de boombast te hakken. Maar ook noten en zaden staan op zijn menu. Hij kan als enige vogel ook met de kop omlaag klimmen. Ook het nest van de boomklever is typisch: het is bijna altijd in een boomholte of nestkast gebouwd (zoals naast de blokhut op Meylandt). Hierbij maakt de vogel de grootte van de ingang (…) Lees het hele bericht

bolderberg-wint-in-herk

Bolderberg wint in Herk

In het voetbal heeft FC Bolderberg zijn wedstrijd voor de beker van het gewest bij Herk Sport gewonnen met 1-3.

vier-windmolens-in-het-landschap

Vier windmolens in het landschap

Ze hebben hun voorstanders, maar ook hun tegenstanders, maar ondertussen staan de vier windturbines van EDF Luminus op het industrieterrein Zolder-Lummen. En ze zullen - net als hun soortgenoten elders langs snelweg en Albertkanaal - dominant in het landschap aanwezig blijven. (foto's Davy Neuteleers)

kinderen-t-klim-op-ke-verslaan-begeleidsters

Kinderen 't Klim-op-ke verslaan begeleidsters

De ijskar aan de buitenschoolse kinderopvang? Dat is niet elke dag in de vakantie het geval hoor. Maar het thema de afgelopen week was 'samen tegen elkaar'. Elke ochtend na het eetmoment namen de begeleidster het in een spel op tegen de kinderen, en na een week moesten ze het onderspit delven. En dus moesten ze de winnaars op een ijsje trakteren.

si-heeft-nog-wat-werk-te-doen

SI heeft nog wat werk te doen

In het zaalvoetbal speelde oefende SI een oefenwedstrijd tegen eerstenationaler Deaplus Hasselt. De thuisploeg verloor de potige partij met 5-6. Volgende vrijdag begint het echte werk met een wedstrijd in het kader van de Beker van België uit bij derdeprovincialer Zamivo Tongeren.

weer-vandalisme-bij-rode-kruis

Weer vandalisme bij Rode Kruis

Vandalen hebben weer maar eens toegeslagen op de terreinen van het Rode Kruis. Deze keer hebben ze het hek rond de GSM-mast beschadigd. De feiten zijn deze voormiddag vastgesteld door de politie. (Foto's: Dimitri Reynders)

jeugdharmonie-is-weer-gestart

Jeugdharmonie is weer gestart

Ook voor het verenigingsleven komt het nieuwe werkjaar eraan. Zo zette Koninklijke harmonie De Ware Vrienden uit Zolder het seizoen in met een startdag voor de juniors. Er kwamen enkele nieuwe muzikanten bij in de jeugdharmonie, die nu 17 jeugdige muzikanten telt. Na enkele uren repeteren onder leiding van Kristiaan Mesens brachten ze al een eerste mini-concert voor familie en vrienden. Daarna stond voor iedereen een fotozoektocht op het programma, van aan het circuit, via de kluis richting Zolder waar de barbecue wachtte. Nieuwe muzikanten zijn trouwens nog altijd welkom: info[!]dewarevriendenzolder.be.(foto Gust Put)

rusty-roots-verveelt-nooit

Rusty Roots verveelt nooit

Rusty Roots mocht in het Muzecafé het nieuwe seizoen openen. Deze heren staan 10 jaar op het podium en genieten nog van elk liveoptreden. Een formule 1 start, vervolgens denderend als een diesellocomotief en bij momenten exploderend. Dan weer afgewisseld met prachtige 'Bed of Rose', 'Perfectly good guitar' en hun bewerking van 'Fortunate son'. Een groep die rock ademt en je zeker eens moet meegemaakt hebben. Meer foto's van Ria De Clerck en clips van Frans Morawski vind je op het gloednieuwe forum After Muze Clip

de-kijk-van-richie-98

De kijk van Richie

Niemand is gediend met het slechte weer.

trekvogels-van-hier-en-ginder-6-1

Trekvogels van hier en ginder (6)

Gisteren toonden we al de sperwer, vandaag hebben we ook foto's van de havik te pakken gekregen. Die is duidelijk 'struiser' dan de buizerd en stort zich dan ook op de grotere prooien. (foto's Stefan Was)

vanavond-gezien-55

Vanavond gezien

Vanaf het kruispunt in Boekt leek het vanavond wel alsof heel Viversel in brand stond met een enorme rookwolk en ontploffingen. Maar het bleek om een grote onweerswolk te gaan. (foto Gust Put)

het-weer-koud-en-wisselvallig

Het weer: koud en wisselvallig

Koude, onstabiele en gestoorde lucht wordt aanhoudend naar onze streken aangevoerd. De temperaturen zijn bedroevend en de neerslagkansen hoog. Ook na het weekend is het nog steeds te koud, maar halfweg de nieuwe werkweek lijkt het wat zachter te worden.
Morgen is het droog in de ochtend met opklaringen, maar ook enkele mistbanken. Er komen echter stapelwolken opzetten en vooral na de middag zijn er ook enkele buien mogelijk. Eventueel met onweer. Maxima rond 18 graden.
Zondag is er (…) Lees het hele bericht

vakantiegroeten-uit-turkije-5

Vakantiegroeten uit Turkije

De uitdrukking 'dom rund' geldt zeker niet voor deze kudde koeien in de buurt van het Turkse Karine. "Als het te warm is om te grazen, dan gaan wij naar het strand," moeten zij gedacht hebben. (foto Gilbert Vanutte)

beelden-van-de-terril-slot

Beelden van de terril (slot)

Om deze mooie reeks foto's van de terril af te ronden, nog eens een landschapsbeeld. Maar ga er zeker zelf eens naar boven, in elk seizoen is het uitzicht anders en tref je er andere fauna en flora. (foto Stefan Was)

muze-jazz-orchestra-gaat-de-boer-op

Muze Jazz Orchestra gaat de boer op

Het Muze Jazz Orchestra - het huisorkest van ons cultuurcentrum - wordt stilaan bekend in heel Vlaanderen en ze gaan dan ook de boer op. De komende maanden kan je ze op verschillende plaatsen bewonderen. Nu zondag om 16 uur spelen ze in jazzcafé Hopper in Antwerpen-Zuid. En op zondag 14 september geven ze in de Muzeschouwburg een gratis concert naar aanleiding van 40 jaar cultuurcentrum. Later dit seizoen staan er nog concerten in Kasterlee, Mechelen, Oud-Turnhout, Heist-op-den-Berg en uiteraard het Muzecafé geprogrammeerd.

verwaarloosde-paarden-van-paal-naar-heusden

Verwaarloosde paarden van Paal naar Heusden

Er blijven zich maar gevallen van paardenverwaarlozing voordien. Zo heeft de politie gisteravond in een manège in Paal 53 paarden aangetroffen die slecht gehuisvest waren en waarvan een groot aantal in een erbarmelijke toestand verkeerde. De inspectie dierenwelzijn van de federale overheids maakte een pv voor dieren verwaarlozing op. 8 paarden en pony's zijn in beslag genomen en vandaag overgebracht naar het Vogel-en Zoogdierenopvangcentrum in Heusden-Zolder. Daar is het de afgelopen jaren druk door in beslag genomen paarden en pony's.

volgende-week-nacht-van-de-vleermuis

Volgende week Nacht van de Vleermuis

Op zaterdag 30 augustus van 19 tot 23 uur heeft op domein Meylandt de Nacht van de Vleermuis plaats. Daarvoor heeft Limburgs Landschap de handen in elkaar geslagen met Natuurpunt, Regionaal Landschap Lage Kempen, het Berenhuis en de Meylandtvissers. Je verneemt die avond allerlei weetjes, zoals dat een vleermuis per nacht meer dan 3.000 insecten opeet. Er is een vleermuizencafé met live-geluiden, insecten proeven, insecten beleven in de caravan van het Berenhuis, vissen uit de vijver ontdekken, vleermuismaskers knutselen, infostands, ... Van 20u15 tot 22 uur is er de lange vleermuiswandeling en van 20u45 tot 22 uur de korte, telkens met gids.

voortaan-filmclips-van-concerten-in-muzecafe

Voortaan filmclips van concerten in Muzecafé

We schreven al eerder dat het Muzecafé dit cultuurseizoen één van de belangrijke podia wordt van het cultuurcentrum. Dat zal uiteraard hier bij ons ook niet ongemerkt voorbijgaan. Onze Internetgazetfotografe Ria De Clerck en verslaggever Frans Morawsksi zullen ook nu telkens present zijn, maar niet alleen voor foto's en verslagen, voortaan mag je ook een filmverslag verwachten in de vorm van clips. Na het concert publiceren we hier een link naar de Facebookpagina..

opendeur-bij-brandweer-op-7-september

Opendeur bij brandweer op 7 september

Naar tweejaarlijkse gewoonte houdt de brandweer op zondag 7 september een opendeurdag. Vanaf 13 uur kan je in en rond de kazerne terecht voor demonstraties (brandende frietketel doven, bevrijding, ... ), informatie, kinderanimatie, je kunt de kazerne en het materiaal bekijken en er is uiteraard een cafetaria.

trekvogels-van-hier-en-ginder-5-1

Trekvogels van hier en ginder (5)

De sperwer en de havik zien ‘de lekkere brokjes’ in de netten van de vogelringers hangen en wagen soms hun kans. Door dan snel te zijn kunnen ze deze roofvogels bevrijden en eens nader bekijken. En ze zijn indrukwekkend. De sperwer heeft een kenmerkende manier van jagen: de vogel vliegt behendig langs struiken en tussen bomen door, waarbij hij gebruik maakt van iedere beschutting terwijl hij op zoek is naar zangvogels. Daardoor is hij ook aan voederplanken te zien. De havik is duidelijk (…) Lees het hele bericht

bezoekers-een-klein-beetje-winnaar

Bezoekers een klein beetje winnaar

Terwijl op het circuit al volop geoefend werd voor de 24 uren van Zolder, leidden de gidsen van de vzw Toerisme Heusden-Zolder de bezoekers voor de voorlaatste keer dit seizoen rond. Ze konden onder meer exclusief op het podium plaatsnemen of een bijzondere kijk nemen vanop de startheuvel van de BMX. (foto's Yves Maex)

vrijheid-en-sk-06-winnen

Vrijheid en SK 06 winnen

Vrijheid Zolder heeft vanavond Deurne verslagen met 8-1. SK Heusden 06 won met 0-2 bij Termolen Zonhoven. Bolderberg (foto Yves Maex) won met 1-2 bij Stal Sport.

vakantiegroeten-uit-oostenrijk-5

Vakantiegroeten uit Oostenrijk

De familie Deferme-Goris was op vakantie in het Oostenrijkse Lechtal en had het daar best naar haar zin.

vanavond-gezien-54

Vanavond gezien

Weerfenomenen kunnen soms toch raar zijn, geen regen vandaag en toch was er een regenboog te zien vanuit Eversel. (foto Gust Ischen)

oppassen-op-vrijdagen-in-maart

Oppassen op vrijdagen in maart

In het eerste halfjaar van 2014 waren er in Heusden-Zolder 61 verkeersongevallen met gewonden. Dat is het laagste aantal tot nu toe. Daarbij vielen 69 lichtgewonden, 5 zwaar gewonden en 1 dodelijk slachtoffer, ook dat is een laagterecord. Letselongevallen gebeuren vooral op de gewestwegen, de meeste (27%) in maart, de minste (9%) in februari. De gevaarlijkste dag blijkt vrijdag waar 23% van de ongevallen werden vastgesteld. Tijdens het weekend was in Heusden-Zolder de zaterdagnacht het (…) Lees het hele bericht

bestuurders-weten-hun-gordel-niet-hangen

Bestuurders weten hun gordel niet hangen

In het kader van "rijden is blazen" legde de interventiedienst tijdens de eerste helft van 2014 aan 1703 bestuurders tijdens de dienst een ademtest op. 42 hadden teveel gedronken. Voorts werden 21 kregen een waarschuwing voor technische gebreken of het ontbreken van boorddocumenten. 336 verkeersinbreuken werden vastgesteld, 91 omdat er geen gordel werd gedragen, 75 parkeerovertredingen (waarvan 11 op het fietspad) en 55 wegens gsm'en aan het stuur.

beelden-van-de-terril-8

Beelden van de terril (8)

De vlinders genieten er ook van de bloemenrijkdom. (foto Stefan Was)

creatieve-uitwegen-voor-stroomonderbreking

Creatieve uitwegen voor stroomonderbreking

De mogelijke stroomonderbreking in de winter en de gevolgen daarvan zorgt momenteel voor onrust en discussies. Misschien zal het allemaal zo'n vaart niet lopen, maar het kan ook wel. In zulke omstandigheden komt ook de creativiteit in de mens naar boven. Lezer Ness Barzan suggereerde al om in de woningen een budgetmeter met een maximale zekering van 10 of 15 A te laten plaatsen, de stroomleverancier kan immers een omschakeling maken van dag- naar nachtmeter door een signaal te sturen op (…) Lees het hele bericht

zorgt-stroomonderbreking-voor-overstromingen

Zorgt stroomonderbreking voor overstromingen?

Als het volgende winter effectief tot een stroomonderbreking moet komen, dan wordt gevreesd voor overstromingen in Zolder. "Een hele strook van pakweg de Ambachtlaan, via onder meer Roosterstraat, Bieststraat, enz tot ongeveer Meylandt is door de mijnactiviteiten 4 meter verzakt. Daar loopt de Echelbeek door en daarom moet er continu water weggepompt worden om overstromingen te voorkomen. Het gaat wellicht om meer dan 100 huizen. Er staan drie pompen: één die (…) Lees het hele bericht

vandaag-gezien-21-augustus-2014

Vandaag gezien

Jan Leijskens trof een aantal speciale paddenstoelen aan in zijn tuin. Het gaat om knalrode exemplaren van de zwartwordende wasplaat of Hygrocybe conica. Zoals de naam het zelf zegt worden ze na een tijdje zwart (foto onder).

trekvogels-van-hier-en-ginder-4-1

Trekvogels van hier en ginder (4)

Het goudhaantje met zijn oranje-gele band op de kop wordt slechts 9 cm groot bij een gewicht van 4 tot 7 gram. Daarmee is deze vogel, samen met het nauw verwante vuurgoudhaantje (andere koptekening, foto onder) de kleinste Europese vogelsoort. Vaak zitten ze hoog in boomkruinen, rusteloos foeragerend op kleine prooien die van bladeren en takjes worden opgepikt. In de winter blijven sommigen hier, anderen trekken naar Zuid-Europa. (foto's Stefan Was)

vloc-stopt-na-bijna-40-jaar

VLOC stopt na bijna 40 jaar

Het VLOC ontbindt na bijna 40 jaar zijn vzw, het gaat om de vereniging voor ouders van dove, slechthorende en spraak/taalgestoorde kinderen. De organisatie had een belangrijke pijler in Heusden-Zolder met Willy Janssens als voorzitter en Simonne Vanoppen als secretaris. Maar door het plots overlijden van Willy Janssens en het ontbreken van actieve inzet van nieuwe bestuursleden, zat er niets anders op dan te stoppen. Nochtans speelde VLOC decennialang een belangrijke rol voor honderden (…) Lees het hele bericht

beelden-van-de-terril-7

Beelden van de terril (7)

De Sint-Jansvlinder verkent de kaardenbol. (foto Stefan Was)

stroom-toch-afgekoppeld-in-heusden-zolder

'Stroom toch afgekoppeld in Heusden-Zolder'

Het ziet ernaar uit dat 22 van de 44 Limburgse gemeenten in aanmerking komen om bij een stroomtekort in de winter, tijdelijk zonder stroom gezet te worden. Het zou dan gaan om een periode van 4 uur. Dat is vandaag duidelijk geworden tijdens een onderhoud van gouverneur Herman Reynders met de gemeentebesturen. De 22 gemeenten zouden in drie clusters gegroepeerd worden: in Noord-Limburg, het Maasland en Haspengouw. Het ziet er dus naar uit dat Heusden-Zolder buiten die zones zou vallen, althans (…) Lees het hele bericht

bestrijkingswerken-in-heusden-centrum

Bestrijkingswerken in Heusden-Centrum

In het kader van onderhoudswerken krijgen de meeste straten tussen de Schootstraat/E.Staintonstraat en de gewestweg dit jaar een nieuwe slijtlaag (bestrijking, foto). Maar doordat de weersomstandigheden na de bouwvakantie niet erg standvastig waren, zijn de werken al enkele keren uitgesteld. Maar met wat beter weer in het vooruitzicht, wordt volgende week gestart met de wijk 'achter het klooster' (Mispad, M. Van Melbeekstraat, Kloosterstraat, J.M. Huybrechtsstraat en Nicolaïstraat). Nu (…) Lees het hele bericht

78-bestuurders-geflitst

78 bestuurders geflitst

De politie hield snelheidscontroles op plaatsen waar ongevallen gebeuren. 673 voertuigen passeerden het flitstoestel. 78 bestuurders mogen een boete verwachten wegens onaangepaste snelheid. De meeste overtreders telde de Beringersteenweg (43), gevolgd door Westlaan (29) en Meylandtlaan (4). 3 overtreders krijgen een extra boete wegens gsm'en aan het stuur.  

muzecafe-wordt-volwaardig-podium

Muzecafé wordt volwaardig podium

De afgelopen jaren kreeg het Muzecafé al meer en meer een rol in de activiteiten van het cultuurcentrum. En tijdens het seizoen 2014/2015 wordt het helemaal een volwaardig podium. Vanaf dit weekend en dat tot volgend jaar mei staan er minstens 20 concerten met binnen- en buitenlands talent op de affiche: o.m. Rawhide, Stanton, Billy & Bloomfish, Steppe, Mustafa Avsar, The Upperlip Orchestra, La Sieste du Dromadaire, Angela Avetisyan Quartet, Marcus Wyatt & Ewout Pierreux Group, (…) Lees het hele bericht

cvo-toont-zijn-opleidingen

CVO toont zijn opleidingen

Ook in het volwassenenonderwijs komt het nieuwe schooljaar stilaan in zicht. Daarom houdt het CVO volgende week twee opendeurdagen. Dinsdag 26 augustus van 16 tot 21 uur kan je in de Molenstraat terecht. Op het programma bloemschikken, koken en bakken, er is een open studio fotografie, t-shirten bedrukken voor 1 euro, kennismaken met taalcursussen, of met nieuwe opleidingen als bouwkundig CAD-tekenaar, ontwikkelaar e-Commerce, netwerkbeheerder en huishoudhulp. Ook alle cursussen rond (…) Lees het hele bericht

weer-nieuwe-bieren-op-komst

Weer nieuwe bieren op komst

De jongste tijd beweegt er weer heel wat op het bierfront in Heusden-Zolder. En daar zijn onder meer de activiteiten van hobbybrouwer Louis Hauquier niet vreemd aan. Zo is zijn Bolderbergse tripel ondertussen te drinken in de Savarin en het Muzecafé of te koop in de Bolderbergse warenhuizen. Op 11 september wordt het bier La Muze exclusief in het cultuurcentrum gelanceerd naar aanleiding van de 40ste verjaardag. En op 28 september maakt het Wijersbier zijn opwachting tijdens de tweede Dag van de Wijers.

vakantiegroeten-uit-mallorca-1

Vakantiegroeten uit Mallorca

Rudi en Karina Gilis-Claes waren met vakantie in Palma de Mallorca en zagen ze daar vliegen, naar eigen zeggen.

de-kijk-van-richie-97

De kijk van Richie

Natte en koude vakantiedagen.

trekvogels-van-hier-en-ginder-3-1

Trekvogels van hier en ginder (3)

Het bokje Is de kleinste snip en lijkt een beetje op onze watersnip. Het is een schuwe vogel, die vooral ’s nachts en in de schemering actief is. De vogel vliegt alleen bij verstoring op, om daarna al snel weer de beschutting op te zoeken. Het bokje overwintert in West-Europa en het gebiedv van de Middellandse Zee. (foto's Stefan Was)

het-weer-warmer-na-het-weekend-2

Het weer: warmer na het weekend

Met 16,6 graden werd het dinsdag zowat de koudste dag van deze zomer. Deze temperaturen horen eerder thuis in half oktober. De koude lucht wordt aangevoerd door een noordwestelijke luchtstroming. Bovendien is de lucht onstabiel en gestoord, waarbij de neerslagkansen erg hoog liggen.
Morgen is het droog in de ochtend met opklaringen, maar er komen al vlug stapelwolken opzetten. Na de middag schuiven er lokale buien over de regio. Er is kans op een donderslag. De maxima liggen rond 18 graden.
Lees het hele bericht

rusty-roots-presenteert-cd-in-muzecafe

Rusty Roots presenteert CD in Muzecafé

Vrijdag 22 augustus om 20 uur presenteert Rusty Roots zijn cd 'Your Host' in het Muzecafé. Al 10 jaar hoort deze Limburgse band bij de top van de Belgische blues en roots-scene en dat wordt gevierd met de vierde CD ‘Your Host’, opgenomen in de huiskamer van de moeder van Mario ‘Triggerfinger’ Goossens die zelf achter de knoppen zat. Rusty Roots bestrijkt trouwens een breed genre van blues, soul tot americana 70′s rock, en dit album wordt weer iets anders met gitaarrifs, seventies en melodische zang. De band bestaat uit Jan Bas (zang, gitaar), Nico ‘Tutt’ Vanhove (drum), Stefan ‘Body’ Kelchtermans (bas) en Bob Smets (gitaar). Tickets: € 12, 10, 8, via tickets[!]muze.be of 011-80 80 98. (foto Kris Rogiers)

beelden-van-de-terril-6

Beelden van de terril (6)

De Sint-Jansvlinder neergestreken op een distelbloem. (foto Stefan Was)

de-politie-flitst-voortaan-digitaal

De politie flitst voortaan digitaal

De verkeersdienst van de politie is overgeschakeld van een analoog naar een digitaal flitstoestel. De inspecteurs hebben eerst een opleiding gekregen om de toestellen en toebehoren te gebruiken. De komende weken zal duidelijk worden of de verwerking van de vaststellingen 6 maal sneller kan dan voordien. Daardoor kunnen veel meer snelheidscontroles gehouden worden en de politie wil zo nog beter gevolg geven aan meldingen van onaangepaste snelheid in schoolomgevingen, woonstraten en bij wegenwerken. Het toestel is al een eerste keer gebruikt in de Michel Scheperslaan en de Dekenstraat. 220 wagens zijn daar gecontroleerd. 48 bestuurders (21%) reden te snel. 1 rijbewijs werd ingetrokken.  

ocmw-budget-en-plan-opnieuw-op-gemeenteraad

OCMW-budget en -plan opnieuw op gemeenteraad

Na de zomerstop herneemt de gemeenteraad op donderdag 28 augustus de zittingen. Op de publieke agenda staan 23 punten. Het schepencollege vraagt onder meer een machtiging om via Infrax en Proclim (de samenaankoopcentrale van de provincie) mee te kunnen instappen in allerlei samenaankopen. Het zou onder meer kunnen gaan om schoonmaakwerken, bewakingsopdrachten, de aankoop van papier, brandblusmiddelen, propaangas, maar ook het huren van materialen, onkruidbeheer, betaalterminals, medische (…) Lees het hele bericht

vakantiegroeten-uit-frankrijk-7

Vakantiegroeten uit Frankrijk

Jos en Greta Reynders-Mullens toerden met de motorhome door Frankrijk, en stopten aan pittoreske plekjes. En in Regneville-sur-mer brachten ze het contrast tussen het water en de tanende scheepswerven scherp in beeld. Zo te zien lag niet elke boot meteen klaar voor een dagtocht ...

wie-wint-de-gouden-helm

Wie wint de Gouden Helm?

Nu zondag organiseert de Speedwayclub Helzold de traditionele seizoensafsluiter met de Gouden Helm. Rijders uit 8 verschillende landen bekampen elkaar om de fel begeerde trofee. Het is vooral uitkijken naar de Britse titelverdediger en profrijder Kyle Newman. Hij wist vorig jaar de Gouden Helm op te eisen na een fel bevochten duel met 2 Polen en wellicht komt uit die hoek de grootste tegenstand. Verder voert clubrijder Nick Lourens een (…) Lees het hele bericht

potloden-zijn-ingepakt

Potloden zijn ingepakt

De opvallende gele 'potloden' die overal in de gemeente waarschuwen voor de schoolomgeving zijn momenteel ingepakt. Dat is tijdelijk het geval, een idee van voormalige verkeersschepen Robin Stroobants. Vlak voor de start van het nieuwe schooljaar zullen de 'verpakkingen' verwijderd worden om het gewenningseffect te vervangen door een 'schokeffectje'. (foto Michiel Reynders)

trekvogels-van-hier-en-ginder-2-1

Trekvogels van hier en ginder (2)

De sprinkhaanzanger is een onopvallende gekleurde rietvogel die het best te herkennen is aan zijn zang: een monotone triller, een zoals een sprinkhaan, maar ook te vergelijken met een werphengelmolen of vrijlopende fietsderailleur. Zijn trekroute is richting Afrika. (foto's Stefan Was)

harde-aanpak-van-overtreders

Harde aanpak van overtreders

In de Stationsstraat controleerde de politie een wagen die niet verzekerd, niet ingeschreven noch gekeurd bleek te zijn. De auto werd getakeld. Een bromfietser die aan de controle wilde ontsnappen, werd na een korte achtervolging onderschept. De niet verzekerde bromfiets werd in beslag genomen en getakeld. Een Roemeen bestuurde een wagen met 2 reproductienummerplaten. Zijn Het voertuig werd in beslag genomen. Een lichte vrachtauto met een onleesbare kentekenplaat bleek niet gekeurd. Het voertuig werd onmiddellijk geëscorteerd naar de automobielinspectie en werd daar verboden tot het verkeer. Voorts werden 9 bestuurders aan een ademtest onderworpen. Iedereen blies safe.  

wesley-joris-wint-damme-brugge

Wesley Joris wint Damme-Brugge

Zwemmer Wesley Joris heeft gisteren de bekendste open water wedstrijd van België op zijn naam geschreven: de 92ste editie van Damme-Brugge, een race over 5 km. In een ijskoude damse vaart - het water was 19 graden - haalde hij het na een spannende strijd van Davy Billiau, tweevoudig olympiër Brian Ryckeman werd derde.

vakantiegroeten-uit-de-verenigde-staten-1

Vakantiegroeten uit de Verenigde Staten

De familie Aerts-Piel keek jaren uit naar een vakantie in New York. Maar het het bezoek aan het Vrijheidsbeeld bleek een tegenvaller. In het echt was dit beeld toch een heel stuk kleiner dan de promotieboekjes over New York proberen te bewijzen …

beelden-van-de-terril-5

Beelden van de terril (5)

Een Sint-Jansvlinder op een rolklaver. (foto's Stefan Was)

zo-snoei-je-fruitbomen

Zo snoei je fruitbomen

Het Regionaal Landschap Lage Kempen en de Nationale Boomgaardenstichting organiseren op 23 augustus een gratis workshop zomersnoei van fruitbomen. Fruitbomen snoeien leer je immers niet uit een boek, maar door het zelf te doen. Tijdens de workshop leer je alle technieken en mag je het onder begeleiding zelf proberen. Plaats van afspraak, de boomgaard bij domein Meylandt, van 9 tot 12 uur, inschrijven is verplicht via info[!]rllk.be of 011 78 52 59.

oplapbeurt-voor-strabroekweg

Oplapbeurt voor Strabroekweg

Gemeentepersoneel heeft vandaag de Strabroekweg in Ubbersel een opknapbeurt gegeven. Die lag er al jaren bijzonder slecht bij met putten en was amper nog berijdbaar. Het probleem was dat de weg voor een deel over privégrond gaat, en hij gebruikt wordt door andere bewoners maar vooral ook door medewerkers van het Vogel- en Zoogdierenopvangcentrum dat aan het eind ligt. De eigenaar wilde dat verhinderen en dat was de aanleiding tot jarenlange conflicten en juridische procedures. Tot onlangs een (…) Lees het hele bericht

opgelet-voor-phishing-mails

Opgelet voor phishing-mails

De jongste weken krijgen ook in Heusden-Zolder weer heel wat inwoners mails uit het buitenland, tegenwoordig zijn die opgesteld in gebrekkig Nederlands en ze vertellen vaak dramatische verhalen van iemand die niet lang meer te leven heeft, al heel wat heeft meegemaakt en nu zijn kapitaal ter beschikking wil stellen aan een goed doel, enz. Daarvoor zoeken ze dan hulp in het buitenland en in ruil krijg je zogenaamd een commissie. Maar het gaat opnieuw om een vorm van phishing, waarbij ze uw (…) Lees het hele bericht

trekvogels-van-hier-en-ginder-1-1

Trekvogels van hier en ginder (1)

Door de grijze kop, de roodbruine rug en de zwarte oogstreep is het mannetje van de grauwe klauwier een opvallende en goed herkenbare vogel. De vogel spietst zijn prooien zoals kevers, sprinkhanen, libellen en muizen vaak vast op de doorns van struiken of op prikkeldraad. In de winter trekt de vogel weg om te overwinteren in Afrika. (foto Stefan Was)

trekvogels-van-hier-en-ginder

Trekvogels van hier en ginder

Vorig jaar lieten we jullie al kennismaken met een heel aantal stand- en trekvogels. En dat naar aanleiding van het ring. Ook dit jaar hebben vrijwilligers uit Heusden-Zolder weer intensief meegewerkt aan het ringen van vogels. De komende dagen laten we u samen met Stefan Was kennismaken met de vogels die vorig jaar nog niet aan bod kwamen. De vogels werden op een - diervriendelijke manier - gevangen met netten, vervolgens gewikt en gewogen en van een ring voorzien. De trekvogels maken zich trouwens binnen afzienbare tijd klaar om weer te vertrekken naar het zuiden.

lambert-hoelen-was-op-bokrijk

Lambert Hoelen was op Bokrijk

Lambert Hoelen, Kluizenaar van Bolderberg, heeft vandaag deel genomen aan de reuzenzondag in Bokrijk. Samen met een twintigtal andere reuzen uit Vlaanderen en eentje van Maastricht zorgden de reus en zijn gezelschap voor de animatie van de vele bezoekers. Na de middag trokken de reuzen in stoet door het hele domein. Lambert Hoelen werd begeleid door een 24-koppige muziekkapel. En het weer viel nog mee, want net voor de regen had de reuzengilde alles opgeruimd. Het waren overigens de muzikanten en drumband van de harmonie van Heusden (foto's onder) die voor de muzikale begeleiding zorgden. Voor hen was de optocht tussen de historische huisjes een aparte ervaring, en ze genoten ook heel wat bekijks.

kvv-wint-van-meldert

KVV wint van Meldert

In een wedstrijd voor de beker van het gewest, heeft KVV Heusden-Zolder vandaag Meldert verslagen. Het werd 4-2Vrijheid Zolder won in Ham met 1-5. FC Bolderberg speelde 1-1 gelijk bij ESJ Alken.

inbrekers-op-heterdaad-betrapt-1

Inbrekers op heterdaad betrapt

Gisteren in de vooravond heeft een inwoner van de Brugstraat inbrekers op heterdaad betrapt. Een man had eerst aan de voordeur gebeld en had nadien een stuk draad aan de achterzijde stuk geknipt. Maar de bewoner betrapte de inbrekers in de tuin. Ze sloegen op de vlucht, de bewoner reed hen achterna met de auto maar kon ze niet meer vinden.

beelden-van-de-terril-4

Beelden van de terril (4)

Je vindt er zelfs een heuse bloemenzee. (foto's Stefan Was)

vakantiegroeten-uit-frankrijk-6

Vakantiegroeten uit Frankrijk

Eddy Bielen bezocht met een groep het kasteel van Guédelon in Frankrijk. Daar werd duidelijk hoe de mensen in de periode rond de twaalfde eeuw 'hun plan konden trekken', met beperkte middelen.

oefenpartijen-si-zijn-veelbelovend

Oefenpartijen SI zijn veelbelovend

In het zaalvoetbal heeft SI vriendschappelijk geoefend tegen 1ste provincialer Il Monde Paal. Het een doorgedreven oefenmatch die werd gewonnen door SI met 7-2. De ploeg bestond vooral uit beloften aangevuld met enkele A-kernspelers. Volgende vrijdag om 21 uur staat een oefenmatch op het programma tegen Hasselt (1ste nat. BZVB), met vooraf een beloftenwedstrijd tegen La Baracca uit Heusden.

vandaag-gezien-16-augustus-2014

Vandaag gezien

Op de vijvers in Bolderberg en Zonhoven leeft ook de fuut. In mei beginnen deze vogels met hun sierlijke paring. Daarna volgen de jongen. Maar die vallen geregeld ten prooi van grote vissen als de snoek, en zo schiet er nu nog eentje over. (foto's Marcel Gybels)

motorrijder-gewond-2

Motorrijder gewond

Gisteren in de vooravond is in de Koolmijnlaan een motorrijder ten val gekomen. De bestuurder van de motorfiets raakte gewond.

vakantiegroeten-uit-egypte-2

Vakantiegroeten uit Egypte

Marc Reynders kon in het Egyptische Marsa Alam deze zeldzame zeespin fotograferen. Ze zat op een diepte van 19 meter.

beelden-van-de-terril-3

Beelden van de terril (3)

Vandaag een heel speciale bewoner van de terril: de blauwvleugelsprinkhaan. Die houdt nu eenmaal van steenachtige gronden met een schrale begroeiing en zonnige hellingen. Het is één van de weinige sprinkhaansoorten die geen, voor de mens hoorbaar, geluid maken. De blauwvleugel is goed gecamoufleerd ten opzichte van de ondergrond, doordat hij in het laatste larvale stadium zijn kleur aan de lokale bodemkleur aanpast.  Bij verstoring vliegt deze sprinkhaan slechts over korte afstand weg. Bij het opvliegen is de blauwgekleurde vleugel (afschrikkingsmiddel) met zwart aan de achterrand zichtbaar. Misschien niet zo makkelijk te zien als je er voorbij wandelt, maar een diertje om te koesteren. (foto's Stefan Was)

het-weer-volgend-weekend-beter

Het weer: volgend weekend beter

Depressionaire invloeden zorgen nog even voor wisselvallig en koel weer met relatief hoge neerslagkansen. Vrijwel iedere dag zijn er enkele buien mogelijk of tijdelijk valt er wat regen, maar tussendoor zijn er ook opklaringen. Vanaf volgend weekend lijkt het weer te veranderen onder impuls van drukstijgingen en het wordt droger.
Vandaag maken opklaringen in de ochtend plaats voor stapelwolken, na de middag gevolgd door enkele regenbuien. Pas later in de avond wordt het droger. De maxima liggen rond (…) Lees het hele bericht

wie-wil-leren-bridgen-2

Wie wil leren bridgen?

Altijd al eens willen bridgen? Dan heb je nu de kans. Bridgeclub Sint Baaf zoekt kaarters die willen leren bridgen. Er is een gratis proefles op woensdag 10 september om  19u30 in Sint Baaf in Eversel. Alle inlichtingen: 0494-11.33.69 of vandeurzenleon [!] gmail.com

vandaag-gezien-15-augustus-2014

Vandaag gezien

Ook het jong van de bonte specht is nu uitgevlogen. Rechts blijft de moeder een oogje in het zeil houden. (foto Marcel Gybels)

regen-een-gesel-voor-de-cabrio-s

Regen een gesel voor de cabrio's

Heel wat oldtimers - auto's en motoren - waren vanmiddag naar Eversel afgezakt voor het jaarlijkse treffen. Het event had te lijden onder de regen, dat was vooral een tegenslag voor de cabrio's maar voor onze fotograaf Gust Ischen boden de druppels een extra inspiratiebron. (meer foto's)

rp-products-wint-gemeentetornooi

RP Products wint gemeentetornooi

Op de finaledag van het gemeentelijk voetbaltornooi vielen er zowaar nog meer doelpunten dan regen uit de lucht. Voor zevende plaats versloeg Vrijheid Zolder - Anadol met 5-0. KVV Heusden-Zolder won de strijd om de vijfde plaats van de Wieze Boys ook al met 5-0. Voor de derde plaats moest Bolderberg het hoofd buigen tegen Statie Sport: 1-4. Op dit ogenblik is de rust bezig in de finale om de eerste en tweede plaats. RP Products Eendracht Ubbersel heeft de finale met 3-2 gewonnen tegen SK Heusden 06. Eendracht liep 2-0 uit in de eerste helft, moest dan nog de hete adem van SK dulden, het werd nog bijzonder spannend, maar dan viel de winning goal. Het zou de eerste keer zijn dat een niet-competitieploeg het gemeentetornooi wint. (meer foto's van Bart Claes)

sacramentsprocessie-zorgt-voor-weerwonder

Sacramentsprocessie zorgt voor weerwonder

Viversel is weer een wonder rijker, want de Sacramentsprocessie vertrok vanmorgen zonder regen en bij aankomst aan de kerk scheen zowaar de zon. Op de weg daartussen hadden heel wat belangstellenden de processie met vele deelnemers en figuranten zien voorbijtrekken. Heel wat taferelen werden daarbij uitgebeeld en zo wordt de legende ook na 697 jaar nog levendig gehouden. (meer foto's van Lode Beylemans)

zo-doen-ze-dat-in-kusadasi

Zo doen ze dat in Kusadasi

Dit is de politieparking in het Turkse Kusadasi, een regio waar nogal wat land- en dorpsgenoten geregeld verblijven. De parking staat helemaal vol met auto's en motoren die in beslag zijn genomen omdat de bestuurders de rijtaks niet hadden betaald, of ze reden zonder verzekering of keuringsbewijs, of ze hadden nog een openstaande boete. Voor de bestuurders die hun schulden en boetes niet inlossen, wordt enkele keren per jaar een openbare verkoop gehouden en mag de lokale gemeente-ontvanger zich nog eens in de handen wrijven. Een tip voor hier? (foto Gilbert Vanutte)

vakantiegroeten-uit-de-hoge-venen

Vakantiegroeten uit de Hoge Venen

Ook dit is vakantie, Jan Leijskens maakte een daguitstap naar een mooie streek in eigen land, de Hoge Venen.

beelden-van-de-terril-2

Beelden van de terril (2)

Ook dit is een beeld vanop de terril, de Remostortplaats waar de nieuwe activiteiten trouwens voor onrust zorgen bij de buurtbewoners. (foto Stefan Was)

de-kijk-van-richie-96

De kijk van Richie

Het aantal acties van perensympathisanten blijft maar toenemen.

motoren-doorkruisen-vijf-landen

Motoren doorkruisen vijf landen

Zoals ieder jaar op 15 augustus organiseert motorclub MC Mascotte in Eversel het 5-landentreffen. Dat is een uitgestippelde tocht over liefst 555 km die door vijf landen leidt. Daarbij worden mooie landschappen doorkruist en pittoreske plekjes aangedaan. Het weer is niet denderend, maar om kwart over 9 vanmorgen waren al 130 motards op de weg. Ook vandaag vindt aan St.-Baaf een oldtimertreffen plaats. Na de middag is er een rondrit maar de vroegste vogels stonden vanmorgen al te blinken. (foto's Gust Ischen)

kaarskensprocessie-vervangen-door-eucharistie

Kaarskensprocessie vervangen door eucharistie

De traditionele kaarskensprocessie in Bolderberg, van de kerk naar de kluis, is vanavond niet uitgetrokken omwille van het slechte weer. Als alternatief is in de kerk van Bolderberg een eucharistieviering gehouden. De processie trekt normaal uit aan de vooravond van Maria ten Hemel Opneming. (foto's Roger Convents)

vrijheid-verslaat-leopoldsburg

Vrijheid verslaat Leopoldsburg

Vrijheid Zolder heeft vanavond Leopoldsburg verslagen met 4-1.

vakantiegroeten-uit-beverlo

Vakantiegroeten uit Beverlo

Als vakantie-uitstap ging Jean Vandevoort een ijsje eten in Beverlo, en dat het lekker was, bewijzen de vliegen die zich op een overgebleven druppel stortten.

morgen-trekt-de-sacramentsprocessie-uit

Morgen trekt de Sacramentsprocessie uit

In Bolderberg trekt vanavond de traditionele kaarskensprocessie van de kerk naar de kluis. In Viversel zijn ze klaar voor de traditionele Sacramentsprocessie die morgen om 9u30 uittrekt. In het lokale parochieblad kan je trouwens vanaf deze week de legende van de bloedende hostie lezen. De tekst is geschreven in 1954 en bevat dus oude uitdrukkingen. 160 jaar geleden werd de Sacramentskapel gebouwd en in 2017 is het 700 jaar geleden dat het wonder van de bloedende hostie zich voltrok. Redenen te over dus om eens terug te blikken.

dieven-slaan-6-keer-toe-tijdens-markt

Dieven slaan 6 keer toe tijdens markt

Tijdens een drukke multiculturele markt werden 4 marktbezoekers beroofd van hun portefeuilles. Die zijn nadien allemaal teruggevonden, zonder geld en weggegooid onder marktwagens. Op de parking aan Helzold pleegden gauwdieven 2 diefstallen uit voertuigen van marktbezoekers. Voorts werden er 41 verkeersovertredingen gepleegd wegens negeren van een parkeerverbodsbord (24), parkeren op een fietspad (12), negeren van een toegangsverbod (3) en parkeren in een bocht (2).

beelden-van-de-terril-1

Beelden van de terril (1)

Waar is de tijd dat 'den tris' een hoop steenafval was met resten van de steenkoolontginning. Ondertussen is de terril uitgebouwd en uitgegroeid tot een prachtig wandelgebied met mooie vergezichten en zelfs waardevolle natuurelementen waar bloemen, vlinders, sprinkhanen en zelfs roofvogels zich thuis voelen. Stefan Was biedt ons een mooie inkijk die misschien soms voorbijgaat aan de argeloze wandelaar. Zoals dit rozenmosgal.

vakantiegroeten-uit-frankrijk-5

Vakantiegroeten uit Frankrijk

Bloemen en zon, die sturen Eddy en Martine Bielen ons door vanuit het park in het Franse Nantes.

vandaag-gezien-13-augustus-2014

Vandaag gezien

Oef, reageert Marcel Gybels enigzins opgelucht, 't is al vrij laat op het jaar, maar toch zijn deze jonge merels uitgebroed. Meestal worden in dat nest de eieren of de piepjonge vogels geroofd door eksters. Moeder en vader merel zijn druk bezig om eten te sprokkelen.

bouwinnovatie-geeft-fikse-steun-aan-t-weyerke

Bouwinnovatie geeft fikse steun aan 't Weyerke

Vandaag mocht 't Weyerke een flinke steun ontvangen van de organisatoren van de beurs Bouwinnovatie. Jean-Pierre Schroeders en Argo Grauwels die al meer dan 30 jaar voor de beurs in de Grenslandhallen zorgen, zoeken telkens weer een goed doel in de gehandicaptenzorg om een deel van de opbrengst aan af te staan. En vandaag brachten ze naar algemeen directeur Jan Thiry een cheque van liefst 2500 euro, geld dat gebruikt zal worden voor de uitbreiding van het terras van Huize Zolder.

diefstal-uit-auto-2

Diefstal uit auto

In de Helzoldlaan is vanmiddag een diefstal in een voertuig vastgesteld. Dat gebeurde kort voor drie uur op het ogenblik dat het in de buurt erg druk was door de multiculturele markt

afbraak-college-in-volle-gang

Afbraak college in volle gang

Zoals gepland zijn op campus Berkenbos de afbraakwerken aan het Sint-Franciscuscollege van start gegaan. Een deel van de gebouwen van school en voormalig klooster moeten plaatsruimen voor nieuwbouw, waardoor in september 2016 alle leerlingen op één campus kunnen zitten. De oude toneelzaal of filmzaal langs de Amideuslaan staat er nu al zonder dak bij. En vanuit de Grauwzustersstraat zie je hoe de P.O.-lokalen en de sportkleedkamer voor de jongens tegen de vlakte liggen. (foto's Stefan Was)

vakantiegroeten-uit-frankrijk-4

Vakantiegroeten uit Frankrijk

De familie Alenus-Beunens koos als vakantiebestemming voor de Opaalkust, en bezocht er ook Calais. Daar scheen de zon veel, maar met windkracht 5 tot 6 waren sjaal en muts geen overbodige luxe tijdens het uitwaaien.

ook-zaalvoetbal-komt-op-gang

Ook zaalvoetbal komt op gang

Ook het zaalvoetbal komt stilaan weer op gang. MFC SI Heusden heeft alvast zijn eerste oefenwedstrijd gespeeld bij tweedenationaler Reydams Halen en die met 4-9 gewonnen. Opvallend is dat nieuwkomers Putzeys en Luys elk twee doelpunten voor hun rekening namen en eigen talent Doumkos vijf keer raak trof. De eerste competitiewedstrijd op 12 september is meteen een derby tegen Koersel.

het-weer-wisselvallig-en-koel-1

Het weer: wisselvallig en koel

Een omvangrijke depressie over de Noordzee, voert de volgende dagen lucht vanuit het noorden over onze streken aan. Het kwik gaat nog enkele graden omlaag en de lucht is gestoord met geregeld een aantal buien en soms perioden van regen. Pas na het weekend volgen er enkele droge dagen.
Morgen is het droog in de ochtend en voormiddag met ook zonnige perioden. Er komen echter gestaag meer en meer stapelwolken opzetten. Na de middag is er kans op hier en daar een bui. Vaak is het echter ook droog en de (…) Lees het hele bericht

vandaag-gezien-12-augustus-2014

Vandaag gezien

Niet erg populair, zeker niet als ze met velen ineens komen, de vliegende mier. (foto Jan Leijskens)

sk-heusden-06-en-rp-products-spelen-finale

SK Heusden 06 en RP Products spelen finale

Vanavond had op de terreinen van KVV Heusden-Zolder de tweede speeldag plaats van het gemeentelijk voetbaltornooi. Dit zijn de uitslagen. SK Heusden 06-Vrijheid Zolder 4-0, RP Products Eendracht Ubbersel-FC Anadol 2-0, VK Wieze Boys-FC Bolderberg 1-1 (strafschoppen 3-5), KVV Heusden-Zolder-Statie Sport 2-0. Volgende vrijdag 15 augustus worden de finales gespeeld over 2x35 minuten: om 14 uur spelen Vrijheid Zolder en FC Anadol om de 7de en 8ste plaats, om 15u30 zijn er twee matchen: Wieze Boys en KVV Heusden-Zolder om de plaatsen 5 en 6, en Statie Sport en FC Bolderberg voor plaatsen 3 en 4. Om 17 uur is er de grote finale tussen SK Heusden 06 en RP Products Eendracht Ubbersel, om 19 uur volgt de prijsuitreiking.

de-val-alleen-nog-in-weekends-open

De Val alleen nog in weekends open

Er is de jongste dagen nogal wat te doen over de geregistreerde kassa die de horeca binnenkort verplicht moet gebruiken van de overheid. Volgens studies - onder meer van Universiteit Hasselt - en volgens de sector zelf zouden daardoor duizenden banen in het gedrang komen, horecazaken zouden verdwijnen, dranken en maaltijden zouden duurder worden. Volgens de horeca is trouwens de geregisteerde kassa maar de druppel die de emmer doet overlopen. Dat blijkt ook bij De Val in Viversel. Vanaf 19 (…) Lees het hele bericht

weer-een-werfdiefstal

Weer een werfdiefstal

Op de bouwwerf in de Koeltorenlaan is weer maar eens een diefstal gebeurd. De feiten werden vanmorgen ontdekt door het personeel van de aannemer.

toestand-onder-controle

Toestand onder controle

Er is blijkbaar geen electrocutiegevaar meer aan de omgereden verlichtingspaal bij het Koning Boudewijnplein. Een technicus heeft de patiënt gestabiliseerd, zijn lamp bevestigd met bandjes en de 'wonde' dichtgeplakt met gele tape. (foto's Julien Maebe)

vakantiegroeten-uit-frankrijk-3

Vakantiegroeten uit Frankrijk

Een uniek schouwspel aan de Cascade du Sautadet  dicht bij la Roque s-sèze in de Provence. Dat dit het bezichtigen waard is, blijkt uit het feit dat Marie-Claire en Albert Elsen daar altijd blijven terugkeren.

de-mijlpaal-een-stukje-heusden-zolder-in-knokke

De Mijlpaal: een stukje Heusden-Zolder in Knokke

Voor het tweede jaar op rij verplaatst kunstgalerij De Mijlpaal tijdens de zomer de activiteiten van Heusden-Zolder naar Knokke. Op de befaamde Zeedijk met zijn vele kunstgalerijen, heeft ook Lut Maris een pand volledig ingepalmd. De titel '(ge)tijden[loos]' weerspiegelt het opzet van de tentoonstelling: een ode aan de grillige zee, met verschillend werk van uiteenlopende kunstenaars wiens werk (…) Lees het hele bericht

afscheid-van-wittie-beks

Afscheid van Wittie Beks

Afgelopen vrijdag overleed Wittie Beks. Wittie heeft gewoond in Eversel en was tot voor enkele jaren lerares woord aan de academie van Beringen. Honderden jongeren, onder wie velen uit Heusden-Zolder, kregen van haar lessen dictie en voordracht. Ze gaf voordrachten en presentaties, was te zien op tv, ... Wittie was klein van gestalte maar werd in het 'milieu' als een grote dame beschouwd, haar stem als een klok bleef iedereen bij. Wittie Bex is 66 jaar geworden, de gebedsdienst wordt gehouden donderdag om 18u30 in de kerk van Beringen-Centrum, daar heeft zaterdag om 10u30 haar uitvaart plaats.

hondenvanger-naar-ongeval

Hondenvanger naar ongeval

Bij een ongeval wordt er vaak een ambulance of de brandweer bijgeroepen. Maar toen rond kwart over 11 vanmorgen twee auto's botsten en een bestuurder gewond geraakte, moest de politie ook de hondenvanger erbij halen. In één van de auto's zat namelijk een pitbull en het leek geraadzaam om die door een specialist te laten ophalen.

1-bestuurder-dronken-achter-stuur

1 bestuurder dronken achter stuur

Tijdens een nieuwe zomerBOB-verkeersactie legden 26 bestuurders een ademtest af. Eén persoon had duidelijk te veel gedronken en blies positief. Bijkomend stelde de politie 12 verkeersinbreuken vast wegens niet gebruiken van lichten (1), gsm'en aan het stuur (1), foutparkeren (4), niet dragen van de veiligheidsgordel (5) en niet gebruik van het kinderzitje (1).

vakantiegroeten-uit-de-verenigde-staten

Vakantiegroeten uit de Verenigde Staten

Wim Gijbels en Nele maakten een rondrit door Noord-Amerika. Ze bezochten onder meer New York, Toronto, Washington en de Niagara Waterfalls.

win-mooie-prijzen-met-uw-vakantiefoto

Win mooie prijzen met uw vakantiefoto

De laatste drie weken zijn ingegaan van onze vakantiefotowedstrijd en traditiegetrouw zijn dat de drukste. Wacht dus niet tot de laatste dagen om je foto's in te sturen. En het loont de moeite want je kunt een verwenarrangement, een zomers kleurtje in het najaar of wellnessproducten bij Wellux winnen, maar ook 5 heerlijke steengrillmenu's in Den Lavaar. De foto's moeten van voldoende kwaliteit zijn en uiteraard nergens anders verschijnen. Vergeet niet je naam en adres en wat uitleg bij de foto. redactie[!]heusden-zolder.eu

scouts-goed-geinstalleerd-in-recht

Scouts goed geïnstalleerd in Recht

De scouts van Eversel ziijn op kamp in Recht. Gisteren hebben ze wel wat regen te verwerken gekregen, maar de voorspelde storm is overgewaaid. En vanochtend zijn ze ontwaakt met de zon.

vakantiegroeten-uit-italie-1

Vakantiegroeten uit Italië

De familie Bielen trok samen met de buren, de families Bex en Verhees, naar Italië. Meestal scheen de zon daar in de regio van Merano.

vandaag-gezien-10-augustus-2014

Vandaag gezien

Waar het vandaan komt, weten we niet, maar sommigen koppelen de aanwezigheid van meeuwen in onze streken aan de komst van slecht weer. Deze keer klopt dat in ieder geval. (foto's Marcel Gybels)

kvv-wint-met-de-strafschoppen

KVV wint met de strafschoppen

In een wedstrijd voor de Rollinicup heeft KVV Heusden-Zolder 2-2 gelijk gespeeld op het veld van Gestel. Bij de strafschoppen werd het 1-3 voor KVV. Vrijheid Zolder verloor vanavond met 1-2 van Paal. Bolderberg verloor met 3-2 van Diepenbeek terwijl de regen op een bepaald moment aan vorige week deed denken. (foto Yves Maex)

de-lamp-doet-trouw-haar-werk

De lamp doet trouw haar werk

Op de hoek van de Kapelstraat en het Koning Boudewijnplein heeft een auto de verlichtingspaal geramd. De paal is gebroken en het glas ligt er verspreid. Maar 's avonds bleek dat de lamp trouw haar diensten blijft verlenen. Benieuwd of hij daar even lang blijft liggen schijnen, zoals de paal op de Koerselsebaan, tegenover de post. Die hangt al meer dan een jaar scheef na een aanrijding. (foto's Julien Maebe)

bolderberg-live-is-een-klassieker

Bolderberg live is een klassieker

Heel wat volk, veel sfeer en een aantal steengoede bands. Bolderberg Live kon gisteravond niet stuk. Het gebeuren heeft zich na enkele jaren dan ook stevig geworteld in het centrum van Bolderberg, maar de feestvierders kwamen ook van een heel eind verder. (meer foto's van Yves Maex)

19-dorpsgenoten-zijn-aangekomen

19 dorpsgenoten zijn aangekomen

Freddy De Block heeft om 5 over 12 vanmiddag het einddoel bereikt en dus de kaap van de 100 km gerond met een gemiddelde snelheid van 6,7 km per uur. Davy Wouters arriveerde om 13u15 met een gemiddelde van 6,2 km per uur, op hetzelfde ogenblik en hetzelfde gemiddeld kwam ook Gerry Wouters toe. Een aantal andere deelnemers is de laatste fase ingegaan, nog anderen hebben nog tientallen kilometers voor de boeg. UPDATE Ondertussen - om 17 uur -  zijn nog heel wat (…) Lees het hele bericht

de-kijk-van-richie-95

De kijk van Richie

Iedereen steunt de perentelers.

gouden-bruiloft-voor-felix-en-marie-josee

Gouden bruiloft voor Felix en Marie-Josee

Feest in Eversel vandaag want een bekend koppel viert daar zijn gouden huwelijksjubileum: Felix en Marie-Josee Maris-Vanluyd. Beiden zijn sinds jaar en dag drijvende krachten in verschillende plaatselijke verenigingen, Marie-Josee was jaren schepen en zit nu trouwens nog in de gemeenteraad. Geef toe, als je beide foto's vergelijkt, ze zijn amper veranderd in een halve eeuw.

vandaag-gezien-9-augustus-2014

Vandaag gezien

Bezie het als een troost in deze druilerige dagen, de binnenkant van een zonnebloem. (foto Jan Leijskens)

dodentocht-het-gaat-vooruit

Dodentocht: het gaat vooruit

Dit was de situatie van onze snelste deelnemers aan de Dodentocht vanmorgen omstreeks 9 uur. Freddy De Block was op dat ogenblik al een hele tijd de controlepost van de 73 km voorbij. Elien Frederix en Fien Poelmans waren aan de 63 km gepasseerd. Aan diezelfde post waren ook al verschillende mannelijke deelnemers voorbijgekomen. In het algemeen zijn de meeste dorpsgenoten na 12 uur stappen meer dan halfweg.

freddy-de-block-al-over-een-kwart

Freddy De Block al over een kwart

Freddy De Block was na een kwart van de afstand onze verst gevorderde dorpsgenoot. Om 27 minuten over middernacht passeerde hij als eerste inwoner van Heusden-Zolder de 25 km ter hoogte van Wintam. Dat was een gemiddelde snelheid van 7,2 km per uur. Verschillende andere deelnemers hadden op dat ogenblik de 18 km achter zich gelaten. Maar de nacht was nog lang.

het-weer-gevoelig-koeler

Het weer: gevoelig koeler!

Na de doortocht van een storing bereikt gevoelig koudere lucht onze regio in het weekend. Bovendien voeren depressies en storingen de boventoon en staat er ons een wisselvallige periode te wachten met hoge neerslagkansen. Af en toe is er wel ruimte voor de zon.
Morgen is het zwaar bewolkt in de ochtend met kans op wat regen of enkele buien. Het wordt echter geleidelijk aan droog en de zon kan door de wolken breken. Na de middag is het droog met zonnige perioden. De maxima liggen rond 24 graden.
Lees het hele bericht

regen-veroorzaakt-wat-wateroverlast

Regen veroorzaakt wat wateroverlast

De fikse regenbui van vanavond heeft her en der voor wat overlast gezorgd. Zo stond de rotonde op de Zolderse Voort en een stukje van de omgeving onder water. (foto Jolien Deferme)

23-dorpsgenoten-vertrokken-in-bornem

23 dorpsgenoten vertrokken in Bornem

23 inwoners van Heusden-Zolder hebben om negen uur vanavond de start genomen van de Dodentocht in Bornem. Ze hebben 100 km voor de boeg en deze 45ste editie dreigt zwaar te worden met de regen die voorspeld is voor de nacht. Overigens zijn bij de dorpsgenoten ook drie dappere vrouwen aanwezig.

iedereen-beroemd-in-heusden-zolder-1

Iedereen Beroemd in Heusden-Zolder

De ploeg van Iedereen Beroemd was vandaag te gast in Heusden-Zolder. Ze zijn volop bezig met de voorbereiding van het nieuwe televisieseizoen. We gaan uiteraard alles niet verklappen maar er zijn onder meer opnames gemaakt in het Berenhuis, bij Jef de figuurzager en bij Matthias die Chinees spreekt. Te zien op Eén op 2 september.

autoruiten-ingegooid

Autoruiten ingegooid

Langs de Koerselsebaan zijn afgelopen nacht de ruiten van een auto ingegooid. Toen de feiten vanmorgen werden vastgesteld, was nog niet meteen duidelijk of er ook iets gestolen was.

bestuurder-was-met-niets-in-orde

Bestuurder was met niets in orde

In het kader van de zomerBOB-verkeerscampagne legde de politie 44 bestuurders een ademtest op. Slechts één persoon had (een beetje) te veel gedronken. Een verdachte auto die de politiecontrole wilde ontwijken werd na een korte achtervolging staande gehouden. De bestuurder had geen rijbewijs, geen verzekering, zijn auto was niet ingeschreven en niet gekeurd. Bovendien had de man teveel gedronken. Zijn wagen werd getakeld. In de Koolmijnlaan werden inbreuken vastgesteld wegens rechts inhalen, (…) Lees het hele bericht

vandaag-gezien-8-augustus-2014

Vandaag gezien

Nog zo'n staaltje van de natuurlijke rijkdom van het gebied De Wijers. Een ijsvogel heeft pas een visje gevangen in de vijver. (foto Marcel Gybels)

veel-reacties-op-tragisch-ongeval

Veel reacties op tragisch ongeval

Heel wat mensen reageren geschokt op het overlijden van Jessy Rayen. De 35-jarige vrouw uit Berkenbos kwam gisteren om het leven nadat haar auto op de Koerselsesteenweg in Beringen tegen een lichte vrachtwagen botste. Ze overleed ter plaatse, bij het ongeval vielen ook drie gewonden. Het slachtoffer stond bekend als een vrolijke, levenslustige vrouw. Ze heeft onder meer in de EGR in Zolder gewerkt.

de-rugzak-voor-de-dodentocht

De rugzak voor de Dodentocht

Philippe De Pauw heeft zijn rugzak klaar om straks te starten in de Dodentocht in Bornem. Omdat er voor de hele nacht regen is voorspeld, heeft hij wat extra's meegenomen: een regencape, zogenaamde getten, extra Compeed, heel wat kousen om geregeld droge exemplaren te kunnen aantrekken, enz.

vakantiegroeten-uit-turkije-4

Vakantiegroeten uit Turkije

In Turkije kunnen ze blijkbaar van een goede meloenenoogst spreken. In deze bestelwagen zat bijna 800 kilo meloenen gestouwd, logisch dus dat hij een beetje doorzakte. (foto Gilbert Vanutte)

wie-doet-mee-aan-de-barkspelen

Wie doet mee aan De Barkspelen?

Dit jaar worden allerlei initiatieven genomen om de rol van het Rode Kruis en zijn vrijwilligers in het dagelijkse leven in de kijker te zetten. Ook het Rode Kruis opvangcentrum De Bark doet daar aan mee. Onder meer met De Barkspelen op vrijdag 29 augustus. Op het programma staan een boel sportieve uitdagingen in teamverband zoals touwtrekken, zaklopen enz. Iedereen die met collega's, buren, familie, vrienden, enz een team wil vormen is welkom. Schrijf je voor 20 augustus in bij Silja, 011-71 00 20 of integratie.ocheusden-zolder[!]rodekruis.be. Nadien genieten alle spelers samen van een barbecue.

tot-nu-toe-20-dorpsgenoten-in-dodentocht

Tot nu toe 20 dorpsgenoten in Dodentocht

Vrijdagavond om 21 uur gaat in Bornem de Dodentocht van start, een verschroeiende wandeltocht over 100 km. Er is geen competitie mee gemoeid, maar de wandelaars (of joggers) staan voor de uitdaging om de afstand af te leggen in minimaal 10 uur en maximaal 24 uur. Er worden meer dan 11.000 deelnemers verwacht, onder hen traditiegetrouw heel wat uit Heusden-Zolder. Tot nu toe zijn er 20 dorpsgenoten ingeschreven maar verwacht wordt dat er mogen tijdens de daginschrijvingen nog verschillende zullen bijkomen.

vandaag-gezien-7-augustus-2014

Vandaag gezien

Karin Cerstelotte heeft dit groepje pyrrho-coris a pterus staan observeren. Letterlijk uit het Grieks vertaald betekent het 'rood insect zonder vleugels'. Dit hier zijn de nimfen van de vuurwants en als volwassen worden, kunnen ze paren. En dat paren duur tussen de 12 uur en  ... 7 dagen. We weten niet of Karin zolang blijft kijken ...  

voetgangster-zwaar-gewond

Voetgangster zwaar gewond

Omstreeks half 10 vanmorgen is op de Beringersteenweg een voetgangster aangereden door een auto. De vrouw kreeg ter plaatse de eerste zorgen en is dan zwaar gewond naar het ziekenhuis gebracht.

de-rode-duivels-van-de-toekomst

De Rode Duivels van de toekomst

Dit moeten de Rode Duivels van de toekomst zijn ... de U6 van SK Heusden 06, bij hun allereerste training. (foto Romy Balette)

915-geflitst-na-buurtklachten

915 geflitst na buurtklachten

In de eerste 6 maanden van 2014 kreeg de politie 30 meldingen van buurtbewoners inzake overdreven snelheid in hun straat of buurt. De meeste klachten kwamen uit Kanaalweg (3),  Koolmijnlaan (4), G. Gezellelaan (2),  M. Scheperslaan (2) en Molenstraat (2). De verkeersdienst hield na elke klacht één of meer snelheidscontroles in de straat of buurt en dat tijdens de periode dat er te hard zou gereden worden. De flitsauto werd daarvoor 78 keer uitgestuurd en betrapte 915 snelheidsduivels. De aankoop van een digitale snelheidscamera zal de aanpak van het onaangepast rijgedrag nog verbeteren.

vakantiegroeten-uit-oostende

Vakantiegroeten uit Oostende

Aan onze Belgische kust kan je de mooiste zonsondergangen spotten. De familie Lemmens-Claes kon er eentje vastleggen in Oostende.

karting-en-de-winnaar-is-1

Karting: En de winnaar is ...

Onze wedstrijdvraag voor een gratis kartbeurt bracht een gigantische respons teweeg. Niet iedereen wist het juiste antwoord, maar een meerderheid kon toch achterhalen dat inderdaad Michele Alboreto de winnaar was van de laatste formule 1-wedstrijd op Circuit Zolder. Het lot duidde Danny Goossens als winnaar aan. Hij mag gaan karten in de paddock en een drankje nuttigen in het New Paddock Eetcafé. Iedereen maakt trouwens nog kans op een rit met een Corvette, maar daarvoor moet je morgen of de komende donderdagen om 14 uur deelnemen aan de rondleiding van Toerisme Heusden-Zolder.

vandaag-gezien-6-augustus-2014

Vandaag gezien

Zonneschijn moeten we de komende dagen niet echt veel verwachten, daarom als troost deze mooie zonnehoed. (foto Jan Leijskens)

inbraakpoging-in-vrachtwagen

Inbraakpoging in vrachtwagen

Afgelopen nacht is een poging tot inbraak gebeurd in een vrachtwagen op de parking langs de E 314 in Heusden-Zolder. De chauffeur ontdekte rond 5 uur dat de laaddeuren beschadigd waren, maar de dieven waren niet binnen geraakt.

zaterdag-staat-bolderberg-op-stelten

Zaterdag staat Bolderberg op stelten

Nu zaterdag 9 augustus wordt de rust van Bolderberg verstoord want dan staat een nieuwe editie van Bolderberg Live geprogrammeerd. In zowat alle horecazaken kan je dan terecht voor gratis optredens en ambiance. In 't Bolderke: Losband (17u30), We Two (19u30) en Silk Stalings (21 uur), Le Bistrot d'à Côté: Knappe Koppen (18u30), Sint-Job: Per-Total (19 uur) en Karaoke (22 uur), Nieuw Bolderberg: Nostalgie (20 uur), frituur Pierot: DJ Oelek & live Marco Sax (20 uur), 't Brasserieke: Duo Felice en Mirian (20u30), sporthal: Fantasy Sound & DJ Little M. (22 uur) en Al Paone Band (23 uur), Savarin X-Press Delivery (22 uur) en The Fools (24 uur, foto). Wie een beetje goed is in plannen, die kan dus een pak optredens meepikken op één avond.

vakantiegroeten-uit-middelkerke

Vakantiegroeten uit Middelkerke

Ana Moran verbaasde zich over deze surfers die gewoon een eind in de zee staan te peddelen op hun surfplank, voor de kust van Middelkerke.

doelpuntenkermis-in-gemeentetornooi

Doelpuntenkermis in gemeentetornooi

Vanavond had de eerste speeldag plaats van het gemeentelijk voetbaltornooi. Dat wordt dit jaar betwist op de terreinen van KVV Heusden-Zolder. De uitslagen: Vrijheid Zolder-Statie Sport: 1-5 Wieze Boys - RP Products Eendracht Ubbersel 0-5, Bolderberg-Anadol 2-1, SK Heusden 06- KVV Heusden-Zolder 1-0. Over een week volgt de tweede speeldag en op 15 augustus de finales. (meer foto's van Yves Maex)

man-uit-heusden-zolder-gewond-bij-botsing

Man uit Heusden-Zolder gewond bij botsing

In de Meerstraat in Houthalen-Helchteren is vanmorgen vroeg een auto tegen een vrachtwagen gebotst. De bestuurder van de auto, een 24-jarige inwoner van Heusden-Zolder raakte bij de aanrijding licht gewond.

met-de-step-op-fietsdodentocht

Met de step op fietsdodentocht

3 moedige recreatieve kickbikers - een soort van steppers - hebben de 100 km van de fietsdodentocht in Bornem tot een goed einde gebracht. De drie onder wie Tinne Vroonen van bij ons, en verder Dirk Spur en Linda Leysen hadden er ook een goed doel aan gekoppeld, namelijk een sponsoractie voor het Natuurhulpcentrum in Opglabbeek. Ze overbrugden de afstand in 6 uur en 41 minuten, een gemiddelde van 15,1 km per uur, iets wat alleen geoefende kickbikers kunnen.

albert-is-de-koning-van-boekt

Albert is de koning van Boekt

Ook Boekt heeft nu zijn koning Albert. Albert Bosmans werd aan het Buurthuis gevierd als nieuwe koning van de Sint-Annagilde. Hij had zichzelf na een spannende schieting verdiend tot koning geschoten. Het is mogelijk wel de laatste keer dat dit gebeurt. Aan het nieuwe buurthuis is immers niets meer voorzien voor de Sint-Annagilde waardoor een stuk folklore dreigt verloren te gaan.

vandaag-gezien-5-augustus-2014

Vandaag gezien

Zo'n gaasvlieg blijft toch een raar exemplaar. (foto Jan Leijskens)

kwb-heeft-goeie-boogschutters

KWB heeft goeie boogschutters

Samen met de OLV Gilde in de Schaapsweg organiseerde de KWB Heusden-Centrum zijn tweede zomerinitiatie Wipschieten. Na de nodige uitleg en wat oefeningen, startte de wedstrijd. Het draaide uit op een spannende finale tussen Alain Jans en Jos Hermans, deze laatste won uiteindelijk. (foto's Stefan Aerts)

vakantiegroeten-uit-turkije-3

Vakantiegroeten uit Turkije

Na een leuke strandvakantie aan de Egeïsche zee besloot Berkay Aras om Istanbul te ontdekken. Wat een stad, met een mix van oost en west, modern maar ook oud. Een bloeiende metropool met de Galatabrug, Aya Sofia en natuurlijk de Bosporus, en voor de rest mooie moskeeën en musea.

problemen-echelbeek-zijn-opgelost

Problemen Echelbeek zijn opgelost

De problemen aan de Echelbeek zijn opgelost. Bij de zware regen van vorige week woensdag stond een deel van de Nieuwstraat onder water. Door een gebrekkig onderhoud kreeg de Echelbeek het water niet verwerkt, het gaat om een bevoegdheid van de provincie. Het gemeentebestuur nam contact op met de provincie die dezelfde dag nog iemand langs stuurde. Vrijdag zijn al de nodige werkzaamheden uitgevoerd, het probleem zou zich nu niet meer mogen voordoen.

philippe-poilvache-en-hilde-kippens-winnen-10-km

Philippe Poilvache en Hilde Kippens winnen 10 km

Voor de 10 km stratenloop in Eversel daagden ook al 97 deelnemers op, het was trouwens geen lachertje en voor een aantal deelnemers vielen de afstand en het tempo duidelijk erg zwaar. Bij de mannen werd Philippe Poilvache eindwinnaar, voor Nick Gijbels en Toon Donné. Bij de vrouwen was Hilde Kippens de snelste voor Nele Reynders en Jill Janssen. Overigens was de stratenloop een succeseditie met in het totaal 239 deelnemers, ten opzichte van 161 vorig jaar. (meer foto's van Gust Ischen)

ronny-filee-en-marleen-reijnkens-de-snelsten

Ronny Filee en Marleen Reijnkens de snelsten

Voor de 5 km bij de senioren in Eversel daagden liefst 97 deelnemers op, dat is een verdubbeling ten opzichte van vorig jaar. En er stonden ook veel supporters langs de weg. Luid toegejuicht bereikte Ronny Filee als eerste mannelijke atleet de meet met een tijd van 18’31”. Tom Vanderbiezen volgde op de tweede plaats, John Opdenakker werd derde. Bij de dames werd Marleen Reijnkens eerste in 23’20”, Maxime Vos volgde op twee en Véronique Swerts drie. (meer foto's van Gust Ischen)

45-kinderen-lopen-door-eversel

45 kinderen lopen door Eversel

Vanavond had de tweede editie van de stratenloop van Eversel plaats. Die begon met de loop voor kinderen met 45 deelnemers, 6 meer dan vorig jaar. Deelnemen is belangrijker dan winnen, maar ze vlogen er volop in. De uitslagen: Jongens geboren voor 2007: 1. Lucas Mues, 2. Ward Corvers en 3. Daan Mues. Meisjes geboren voor 2007: 1. Anouk Lekens, 2. Paulien Schops en 3. Julie Claes. Jongens geboren na 2007: 1. Tuur Gijbels, 2. Daan Troonbeeckx en 3. Mathio Mertens. Meisjes geboren na 2007: 1. Charlotte Maréchal, 2. Lien Leyssens en 3. Lene Troonbeeckx. (meer foto's van Gust Ischen)

50-uiteenlopende-bolides-op-24-uur

50 uiteenlopende bolides op 24 uur

Over zowat 4 weken staan de eerste chronoritten voor de 24 uren van zolder op het programma. Zoals het er nu naar uitziet, komen er liefst 50 wagens aan de start. In de GT Cup zien we Belgium Racing met twee Porsche 997, naast soortgelijke exemplaren van Speedlover, First Motorsport, PG Motorsport en Vandereyt Racing. In GT Challenger zijn er de Porsches 911 van Speedlover, PG Motorsport, maar ook Scuderia M66 en Skylimit Yokohama RT. Tegenstand krijgen ze van de BMW Z3 van PDM (…) Lees het hele bericht

niemand-dronken-aan-het-stuur-1

Niemand dronken aan het stuur

In het kader van de zomerBOB-verkeerscampagne legde de politie 61 ademtesten op aan bestuurders. Niemand had te veel gedronken. Bij de  verkeerscontroles werden 25 verkeersinbreuken vastgesteld wegens foutparkeren (1), niet dragen van de gordel of zitten in een kinderzitje (11), kale banden (2), onverantwoord rijgedrag (1), niet dragen valhelm (1), geen voetsteunen voor bromfietspassagier (1),gsm'en aan het stuur (4), geen verzekering en rijbewijs (1) en geen reglementaire motorkleding. (3).  

inbraak-in-beekbeemdenhof

Inbraak in Beekbeemdenhof

In het Beekbeemdenhof is wellicht afgelopen weekend een inbraak gepleegd. Het waren personeelsleden van de technische dienst van de gemeente die vanmorgen de inbraak ontdekten.

vandaag-gezien-4-augustus-2014

Vandaag gezien

Kraailook, belicht door de zon. (foto Jan Leijskens)

vakantiegroeten-uit-spanje-1

Vakantiegroeten uit Spanje

Julie Martin-Fernandez stuurde ons deze foto uit San Sebastian, dat in 2016 de culturele hoofdstad van Europa zal zijn. Ze bracht haar vakantie door in het noorden van Spanje, Baskenland en Cantabrië. De troeven zijn daar de prachtige natuur, culturele steden en lekker eten.

parochiefeesten-kregen-ook-onweer

Parochiefeesten kregen ook onweer

Ook de parochiefeesten in Eversel deelden in de klappen van het onweer. Terwijl de laatste van de 125 deelnemers aan de fietsrally binnenreden, en de eerste eters van de barbecue al aanschoven, werd het donker en barstte het hondenweer los. Iedereen vluchtte naar binnen en zat samengetroept in Sint-Baaf, in de inkomhal waren in allerijl tafels en stoelen bijgezet want daar moesten de rallydeelnemers hun laatste vragen nog beantwoorden. (foto's Gust Ischen)

meer-dan-560-mountainbikers-voor-benin

Meer dan 560 mountainbikers voor Benin

Vanuit Ubbersel werd vandaag de Mountainbiketoertocht georganiseerd in het kader van Benin Fiet voor Vredeseilanden. Zoals bekend gaan onze dorpsgenoten An Kindermans en Maarten Verlinden binnenkort met de mountainbike op tocht door Benin om daar de ontwikkelingsprojecten van Vredeseilanden te bezoeken. En daarvoor moest de tocht van vandaag wat geld in het laatje brengen. Het was een enorm succes met meer dan 560 mountainbikers.

de-klaprozen-100-jaar-later

De klaprozen 100 jaar later

Het lijkt wel symbolisch, 100 jaar na het uitbreken van de Eerste Wereldoorlog weerkaatste na het onweer in de vooravond op een druppel in een klaproos, het spiegelbeeld van een andere klaproos. (foto Gust Put)

stortregen-legt-voetbal-lam

Stortregen legt voetbal lam

Een stevige regenbui is in de vooravond over onze contreien getrokken. Onweer, regen en hagel hebben er onder meer voor gezorgd dat de voetbalmatch tussen Herk FC en Bolderberg voor de beker van Limburg werd stilgelegd. De wedstrijd is in Herk gespeeld omdat het veld van Bolderberg door vandalen zwaar is beschadigd. Na 20 minuten onderbreking kon de wedstrijd toch hervat worden en dwong Bolderberg een 2-2 af bij de eerste provincialer. (foto's Yves Maex)

op-zoektocht-met-de-fiets

Op zoektocht met de fiets

Vanmiddag had in Eversel de fietsrally plaats. Geen kilometers malen of snelheid halen deze keer, het gaat om een gemoedelijke zoektocht met de fiets voor het hele gezin. Het begon om 13 uur en een goed half uur later waren er al bijna 100 fietsers de weg op, van alle leeftijden en met verschillende soorten fietsen. (meer foto's van Gust Ischen)

inbraak-in-cafetaria

Inbraak in cafetaria

In de Dekenstraat zijn inbrekers de berging van een cafetaria binnengedrongen. De feiten zijn gisteren na de middag aan het licht gekomen.

vandaag-gezien-3-augustus-2014

Vandaag gezien

Aan de vijvers van De Wijers kon Marcel Gybels deze aalscholver fotograferen. De vogel ving een vis maar schepte ook riet mee op. Daardoor moest hij zijn prooi weer laten vallen, maar hij sloeg opnieuw toe en deze keer moest de vis eraan geloven.

een-fel-bestreden-eversel-kwispel-t

Een fel bestreden Eversel Kwispel(t)

Gisteravond namen 17 ploegen deel aan Eversel Kwisspel(t). En er werd flink gezweet in Sint-Baaf, niet alleen door de temperatuur maar ook door de combinatie van moeilijke vragen en ludieke opdrachten. Begin er maar eens aan als je een appel krijgt en die terug moet inleveren met een gewicht van ... 100 gram. Eén ploeg haalde exact dat gewicht. Aan het eind was er natuurlijk maar één winnaar (neen, niet Duitsland wel Hugo & co) maar elke groep keerde wel met een prijs huiswaarts. (meer foto's van Gust Ischen)

vakantiegroeten-uit-turkije-2

Vakantiegroeten uit Turkije

Gilbert Vanutte maakte in Turkije een tochtje gemaakt in het hinterland van de Egeïsche Zee. Hij trof er hectaren volgeplant met wijnranken. Er is dus nog toekomst voor de Turkse wijn, wat de regering ook moge zeggen, daar valt trouwens niet mee te lachen. Ondertussen heeft er wel iemand zijn schoenen aan de draad gehangen. Zouden het die van Tom Waes zijn die hij in Bagdad verloren was...?  

vandaag-gezien-2-augustus-2014

Vandaag gezien

Tja, ook vliegen hebben hun voortplantingsbehoeften. (foto Jan Leijskens)

ook-marc-wauters-deed-150-km

Ook Marc Wauters deed 150 km

Vanmiddag werden uiteindelijk een goede 630 inschrijvingen genoteerd voor de Marc Wauters Classic, ongeveer evenveel als vorig jaar. En ook de peter van de rit himself bood zich aan, Marc Wauters vertrok voor de 150 km. Na aankomst konden de deelnemers wat recupereren bij een pintje, er was zelfs een massageteam aanwezig. Iedereen kon zijn fiets laten graveren en de gemeenschapswachten bewaakten de fietsenparking. (foto's Gust Ischen)

massa-deelnemers-voor-marc-wauters-classic

Massa deelnemers voor Marc Wauters Classic

In Eversel vieren ze dit weekend de parochiefeesten en die krijgen door de 175ste verjaardag een extra feestelijk tintje. Gisteravond werd alles al in gang gezet met een kinderdisco en vandaag komen de wielertoeristen massaal afgezakt voor de Marc Wauters Classic. Ze kunnen daarbij kiezen uit 50, 100 en 150 km, om 7 uur waren de eersten present en twee uur later waren er al 400 deelnemers vertrokken, zelfs vanuit het buitenland. (meer foto's van Gust Ischen)

de-kijk-van-richie-94

De kijk van Richie

Aan het strand loop je al eens een verrassing tegen het lijf.

het-weer-langere-droge-periode-1

Het weer: langere droge periode

Na de doortocht van een storing tijdens het weekend (met kans op onweer) volgt er een overwegend droge week. Een enkele bui is niet uitgesloten, maar de nadruk ligt op droog en aangenaam zomers weer.
Vandaag zijn er zonnige perioden in de ochtend en het is droog. De bewolking neemt echter gestaag toe en in de loop van de vroege namiddag komen er enkele buien opzetten. Er is hierbij kans op onweer. Ook in de avond vallen er nog een aantal onweerachtige buien. Maxima rond 27 graden.  
Lees het hele bericht

windmolens-verrijzen-op-industrieterrein

Windmolens verrijzen op industrieterrein

Op het industrieterrein Zolder-Lummen viel vandaag de eerste windmolen te spotten. Het is de eerste van een 5-tal die in de buurt gebouwd worden. De molen is ook te zien vanuit bolderberg (onder). (foto's Jurgen Jacob en Dominique Zawada)

inbraak-in-winkel

Inbraak in winkel

In de Edward Staintonstraat is een inbraak gepleegd in een winkel. De feiten zijn vanmiddag vastgesteld, de buit is nog niet duidelijk.

vandaag-gezien-1-augustus-2014

Vandaag gezien

In deze tijd van het jaar vormen de wespennesten altijd weer een plaag. Wist je trouwens dat er vele tientallen soorten wespen bestaan? (foto Marcel Gybels)

vakantiegroeten-uit-kroatie-2

Vakantiegroeten uit Kroatië

Ludo Sempels stuurt ons vakantiegroeten samen met een mooie zonsondergang die hij de voorbije dagen vastlegde in Makarska, Kroatië.