Archief februari 2019

technopolis-komt-met-roadshow

Technopolis komt met 'roadshow'

N-VA had een bijkomend punt ingediend om de 'roadshow' van Technnopolis naar Heusden-Zolder te halen zodat kleuters en leerlingen van het lager onderwijs kunnen genieten van wetenschappelijke experimenten en demo's. Herwig Hermans hield een pleidooi om als gemeente in te schrijven. Schepen van onderwijs Marleen Hoydonckx (GOED) vond het gek dat het punt nu op de gemeenteraad komt. Vorig jaar had ze de uitnodiging van Technopolis al doorgestuurd naar (…) Lees het hele bericht

voorzitterschap-voor-eddy-pools-en-annette-palmers

Voorzitterschap voor Eddy Pools en Annette Palmers

Er werd ook nog gestemd voor het voorzitterschap van twee commissies. Enerzijds de centrale gemeenteraadscommissie. Die bestaat uit alle fractieleiders: Hans Zegers (N-VA), Jan Jans (Vlaams Belang), Mario Carremans (GOED), Annette Palmers (CD&V-Groen) en Eddy Pools (SP.A). Eddy Pools werd door de meerderheid als voorzitter voorgedragen en kreeg een ruime meerderheid van stemmen achter zijn naam. Voor de verenigde commissie - die bestaat uit alle raadsleden - werd Annette Palmers (CD&V-Groen) als voorzitter voorgedragen. Zij kreeg 24 ja-stemmen achter haar naam.

koen-timmers-behoort-nu-tot-prominent-genootschap

Koen Timmers behoort nu tot prominent genootschap

Koen Timmers, leerkracht aan CVO-De Verdieping en docent aan de PXL, is toegelaten tot het prestigieuze 'Fellowship of the Royal Society of Arts'. Dat gebeurt op uitnodiging of voordracht van een bestaande 'fellow' en na beraadslaging door een commissie. Leden mogen ook de FRSA-titel dragen die ze achter hun naam mogen plaatsen. Het wordt toegekend aan figuren die een belangrijke bijdrage hebben geleverd aan de sociale vooruitgang en ontwikkeling. Ook Stephen Hawking, Bob Dylan, Charles Dickens, Karl Marx, Benjamin Franklin en Nelson Mandela zijn enkele grote namen die tot het genootschap behoren of behoorden.

opnieuw-ongeval-met-fietser-op-rotonde

Opnieuw ongeval met fietser op rotonde

O Er is vanmiddag opnieuw een ongeval gebeurd met een fietser op de rotonde aan de kerk in Heusden. Kort over 11 uur werd de fietser aangereden door een vrachtwagen en kwam ten val. Gelukkig vielen de verwondingen al bij al nog mee. Het slachtoffer kreeg ter plaatse de eerste zorgen van ambulanciers en is dan voor verder onderzoek naar het ziekenhuis gebracht.

een-carroussel-van-verkiezingen

Een carroussel van verkiezingen ...

Het is zowat een beproeving om vanavond de gemeenteraad bij te wonen. Bijna drievierde van de ruim 40 punten op de agenda hebben te maken met het aanduiden van afgevaardigden in allerlei intercommunales, verenigingen en organisaties waarin de gemeente participeert. Dat gebeurt in het begin van iedere legislatuur. Per punt moet in geheime stemming met potlood en papier gestemd worden, en de jonste gemeenteraadsleden mogen dan telkens rondjes lopen met de stembussen om de (…) Lees het hele bericht

vrouwelijke-straatnamen-gevraagd

Vrouwelijke straatnamen gevraagd

Over de nieuwe straatnamen in Heusden vond Simonne Janssens-Vanoppen (N-VA) dat er wel voor leuke namen gekozen werd, maar ze stelde toch voor om bij een volgende gelegenheid meer rekening te houden met potentiële vrouwelijke namen en daar een eventuele oproep aan de bevolking te koppelen. "We zullen het meenemen naar de toekomst," reageerde burgemeester Mario Borremans (GOED).

een-complimentje-voor-overlopers-en-blijvers

Een complimentje voor overlopers en blijvers

Herwig Hermans (N-VA) kon het bij het begin van de gemeenteraad niet laten naar aanleiding van Complimentendag om gezinspartij CD&V te feliciteren met hun gezinsuitbreiding en Yasin Gül met zijn overstap van Groen naar CD&V. Hij feliciteerde ook Funda Oru en Engin Özdemir (beiden SP.A) omdat ze de enige beleidsmensen zijn die nog niet van partij zijn veranderd.

kwb-houdt-de-geschiedenis-levend

KWB houdt de geschiedenis levend

Bij KWB Overdag gingen ze vandaag terug naar … gisteren met een lezing door rijksarchivaris Rombout Nijssen. Hij vertelde over het ontstaan van Limburg, een verhaal dat teruggaat tot 1018. Voor Limburg kwam de grote doorbraak in 1842, toen het klein seminarie werd opgericht in Sint-Truiden. Toekomstige priesters kregen er een voor die tijd modern lessenpakket, met didactisch materiaal in chemielokalen en biologielabs en vakken zoals zielkunde en maatschappijleer. Die kennis moesten ze later (…) Lees het hele bericht

een-bedankje-voor-de-mossertjes-van-ubbersel

Een bedankje voor de 'mossertjes' van Ubbersel

Iedereen weet ondertussen wel dat het wijkschooltje van De Toverfluit in Ubbersel een MOS-klasje is. Er wordt dus het hele jaar door gewerkt rond milieu. Zo ruimt juffrouw Esmeralda geregeld met enkele kleuters het zwerfvuil op langs de Kanaalweg. Dat levert appreciatie op in de vorm van omhooggestoken duimen en toeterende auto's. Gisteren was het weer eens nodig en dus trok de juf met twee kleuters op pad. Tot plots een auto stopte en een vrouw naar hen toestapte. Ze ziet hen (…) Lees het hele bericht

weer-botsing-bij-werken-op-e-314

Weer botsing bij werken op E 314

Op de E314 in Heusden-Zolder is gisteravond omstreeks 23 uur opnieuw een lichte bestelwagen achter tegen een werfwagen gebotst. De bestuurder zag de vrachtwagen te laat en knalde tegen de botsabsorbeerder, die langs de middenberm stond. De bestuurder van de bestelwagen liep lichte verwondingen op. De snelweg was een tijdlang voor een deel versperd, tot de takeldiensten alles hadden opgeruimd. Het is het tweede gelijkaardige ongeval in een week op dezelfde plaats.

inbraak-in-het-themacafe

Inbraak in het Themacafé

De dagen zijn wel langer aan het worden, maar 's nachts slaan de inbrekers nog altijd toe. Deze keer was het het Themacafé aan het Willibrordusplein dat ongewenst bezoek kreeg. Of er buit is gemaakt, is niet duidelijk, maar de daders veroorzaakten wel schade.

krachtenbundeling-in-zldr-mine

Krachtenbundeling in ZLDR Mine

Zoals we deze week al meldden, heeft Toerisme Vlaanderen de mijnsite van Heusden-Zolder geselecteerd als één van de toekomstige 'Flanders Heritage Venues'. Dat zijn historische locaties die worden gepromoot voor de organisatie van buitenlandse congressen. Vlaanderen zal ook voor de verdere begeleiding zorgen. Onder de werktitel 'ZLDR MINE' bundelen cultuurcentrum Muze, Villa Zwart Goud, De Centrale en Watt 17 de krachten. Daarin krijgen (…) Lees het hele bericht

drukke-nachten-op-de-e-314

Drukke nachten op de E 314

Wie vannacht passeerde in de buurt van de E 314 zal daar nog meer knipperlichten en waarschuwingsborden gezien hebben dan de voorbije avonden. Bij afrit 28 werden freeswerken uitgevoerd en in de buurt van afrit 27 werden de vangrails doorgeknipt en afgevoerd, daar komen doorsteken over de middenberm.

veel-belangstelling-voor-sfc-info-avond

Veel belangstelling voor SFC info-avond

Het Sint-Franciscuscollege organiseert op vrijdag 15 maart een info-avond voor 12-jarigen en hun ouders. Het is de bedoeling dat ze die avond kunnen kennismaken met directie, leerkrachten en coördinatoren waarbij de nadruk zal gelegd worden op de hervormingen van het secundair onderwijs en al hetgeen verandert op 1 september. Ook de seminaries worden toegelicht. De belangstelling is groot want van de 2 toonmomenten is dat van 18.30 u al volgeboekt, er is nog een beperkt aantal plaatsen voor de sessie van 20 uur, snel inschrijven is de boodschap.

1-op-4-straatnaam-is-vrouwelijk

1 op 4 straatnaam is vrouwelijk

De oproep van presentatrice Sofie Lemaire om meer straten en pleinen naar vrouwen te noemen, valt niet in dovemansoren. In heel wat steden en gemeenten nemen ze zich voor om voortaan meer in te zetten op vrouwennamen. De gemeenteraad van Heusden-Zolder geeft morgen wellicht een voorlopige goedkeuring aan twee nieuwe straatnamen: Boterjanstraat en Johanneshof, genoemd naar ... twee mannen. Op dit moment telt Heusden-Zolder een 15-tal vrouwelijke straatnamen en een kleine 60 (…) Lees het hele bericht

nog-even-geduld-voor-de-nieuwe-parking

Nog even geduld voor de nieuwe parking

Door de drukte op de markt, moesten de automobilisten vandaag weer zoeken naar een parkeerplaats. Maar er is beterschap op komst want de extra parking met de bijhorende toegangs- en uitgangswegen vordert gestaag.

ijsjes-populair-op-lentemarkt

IJsjes populair op lentemarkt

Het leek wel een tropische markt vandaag en dat eind februari. De wintertruien waren er nog wel maar aan de ijswagens was het aanschuiven. Heel wat marktbezoekers kwamen vandaag ook met de fiets.

peter-vandenbroek-coacht-kvv

Peter Vandenbroek coacht KVV

Bij KVV Heusden-Zolder wordt Peter Vandenbroek de nieuwe trainer tot het einde van het seizoen. Vandenbroek, onder meer ex-Paal, leidt de derdeprovincialer nadat vroegtijdig afscheid werd genomen van Niels Vanpol. Op wedstrijden van het einde leidt KVV nog met 11 punten voorsprong, maar de voorbije twee matchen werden wel verloren maar ook de concurrentie liet punten liggen.

fietser-van-de-week-de-bouwgezellen-van-sibo

Fietser van de week: de bouwgezellen van SIBO

Als 'fietser van de week' nomineren we deze keer de 3 bouwgezellen van de vroegere Bouworde, het huidige SIBO, in de Kapelstraat. Richard Vanslembrouck, Adam van Wees en Harry Moolenaar zijn niet meer piepjong, maar stilzitten is er niet bij. Ze doen bijna al hun verplaatsingen met de fiets waardoor ze gezond blijven en er meer plezier aan beleven. Ze dragen ook hun steentje bij aan milieu en veiligheid. Zij waren permanente bouwgezellen en sterk betrokken bij een (…) Lees het hele bericht

nv-a-wil-stopzetting-procedures

NV-A wil stopzetting procedures

De N-VA voegt twee punten toe aan de gemeenteraad van morgen. Enerzijds stelt de partij voor dat de gemeente zich zou inschrijven als locatie voor Technopolis on Tour. Technopolis gaat ook volgend schooljaar langs tientallen steden en gemeenten waar kleuters en leerlingen van het lager onderwijs worden getrakteerd op spectaculaire wetenschapsshows.In een tweede bijkomend punt komt de N-VA terug op de onterecht uitgekeerde vergoedingen aan een aantal ambtenaren (…) Lees het hele bericht

davdsfonds-bekroont-junior-journalisten

Davdsfonds bekroont junior journalisten

Vanavond vond in de bibliotheek de prijsuitreiking plaats van de Junior Journalist-wedstrijd van het Davidsfonds, de grootste literaire wedstrijd voor jongeren in Vlaanderen. Davidsfonds Heusden-Zolder organiseert al meer dan 10 jaar de plaatselijke selectie. Dit jaar namen 66 leerlingen uit 5 verschillende scholen deel. Het thema luidde 'meesterschap', een breed onderwerp dat zowel kon gaan over de grote Vlaamse meesters, maar net zo goed over iemand waar de jongeren naar (…) Lees het hele bericht

krullenbol-werkt-aan-fijne-kleutermotoriek

Krullenbol werkt aan fijne kleutermotoriek

Kleuterschool De Toverfluit geeft 3 uur turnen aan elke klas. Het 3de uur wordt volledig ingevuld met krullenbol. Dat is een methode die zich volledig toespitst op de kleine motoriek.Dat gebeurt heel speels en creatief en in harmonie met bodymap. Turnjuf Femke maakt er leuke lesjes van.

mijnsite-wordt-vlaamse-congreslocatie

Mijnsite wordt Vlaamse congreslocatie

Vlaanderen zet zich in de markt als unieke locatie voor grote congressen en lanceert het merk 'Flanders Heritage Venues': een netwerk van meetinglocaties in een opmerkelijke erfgoedomgeving. Vlaams minister Weyts wil tegen 2021 meer dan 300 internationale congressen naar Vlaanderen halen. Een congresbezoeker is interessant omdat hij of zij meer uitgeeft dan een gewone toerist: 230 euro per nacht tegenover 147 euro voor een gewone toerist. Het netwerk 'Flanders Heritage Venues' (…) Lees het hele bericht

slechte-huisvesting-fruitplukkers-kost-geld

Slechte huisvesting fruitplukkers kost geld

De rechter in Hasselt heeft bijna 59.000 euro huuropbrengsten verbeurd verklaard, die een vennootschap en twee zaakvoerders lieten betalen door fruitplukkers die ze slecht gehuisvest hadden. Ze moeten ook alles samen 72.000 euro boete neertellen. Het gaat om een 49-jarige inwoner van Heusden-Zolder en een 42-jarige Truienaar. Ze hadden tussen 2014 en 2016 buitenlandse seizoensarbeiders ondergebracht in een loods in Sint-Truiden. Ze hadden een (…) Lees het hele bericht

vandaag-gezien-30

Vandaag gezien

Stilaan zal de natuur in het gebied rond de Kluis ontwaken in deze lente-achtige atmosfeer. (foto's Jan Leijskens)

tweede-bolderbergse-bierhappening-komt-eraan

Tweede Bolderbergse Bierhappening komt eraan

Op zaterdag 9 maart vindt een nieuwe editie van de Bolderbergse Bierhappening plaats. Tussen 13 en 22 uur worden alle bierliefhebbers in de Witte Zaal verwacht. Ze kunnen er van liefst 45 Limburgse bieren proeven. En wees gerust, één flesje kun je tussen twee of meer personen delen, zodat je zoveel mogelijk biersoorten kunt degusteren. Vorig jaar op de eerste editie waren enkele honderden liefhebbers present. (foto Dimitri Reynders)

kirri-s-travelin-kitchen-jam-in-aftermuzecafe

Kirri's Travelin' Kitchen Jam in AfterMuzeCafé

Op zaterdag 2 maart om 20 uur presenteert het AfterMuzeCafé Kirri's Travalin' Kitchen Jam. Kris Valvekens komt er dan zijn CD voorstellen. Hij is gekend van onder meer tributes aan Neil Diamond en Fleetwood Mac maar ook van blues- en coverbands. Hij stond onder meer op Dranouter, Genk on Stage en de Gentse Feestn en werkte met verschillende gekende artiesten samen. Vijf jaar na zijn eerste cd komt er een vervolg met de gloednieuwe 'Little Somethings' en dat in (…) Lees het hele bericht

thuisverlies-voor-lindeman-1

Thuisverlies voor Lindeman

In de tweede provinciale A van het zaalvoetbal heeft La Baracca Lindeman maandagavond met 4-6 verloren van United Houthalen.

nachtelijke-werken-e-314-gaan-verder

Nachtelijke werken E 314 gaan verder

Ter hoogte van Heusden-Zolder gaan de voorbereidingen voor de aanleg van de derde rijstrook op de E 314 verder. De komende weken wordt er ‘s nachts werk gemaakt van doorsteken in de middenberm. Daarbij wordt op de E314 één rijstrook ingenomen met een mobiele werf, dit in beide richtingen. Ondertussen is het verkeer op één kant van de snelweg teruggebracht op 2x2 versmalde rijstroken. En zoals gemeld blijft ook één van de op- en afritten aan Circuit Zolder afgesloten. (illustratie ©AWV)

dieven-op-bouwwerf-muze

Dieven op bouwwerf Muze

Dieven sloegen afgelopen weekend toe op de bouwwerf voor het toekomstige cultuurcentrum aan het Marktplein. Ze hadden het gemunt op zekeringen voor een elektriciteitskast en konden er een 40-tal buitmaken. De diefstal werd vanmorgen ontdekt.

moed-en-volharding-organiseert-bewegend-kamp

Moed en Volharding organiseert 'bewegend kamp'

Turnkring Moed en Volharding organiseert in de krokusvakantie een 'bewegend kamp'. Op 4 5, 7 en 8 maart telkens van 9.30 u tot 12.30 u zijn alle kinderen van 5 tot 14 jaar welkom in sporthal Berkenbos. Ze worden er deskundig begeleid. Deelnemen kost € 3 per dag, er zijn geen voorinschrijvingen. Voor meer info: jeugdsportcoördinator Luc Van Gompel, 0497 17 66 74.

jongeren-halen-het-afval-zelf-weer-op

Jongeren halen het afval zelf weer op

De jongeren die het vuil na een fuif in het weekend in een container achterlieten, zijn dat weer gaan ophalen. Het bleek allemaal op een misverstand te berusten. Ze dachten dat het om een container van de gemeente ging en schrokken toen ze vanmiddag de ware toedracht op de Internetgazet lazen. Meteen zijn ze alles gaan ophalen en ze verontschuldigen zich ook bij de huurder van de container. Geef toe, ook dat siert hen.

rc9-kan-kortrijkse-titel-niet-bedreigen

RC9 kan Kortrijkse titel niet bedreigen

Voor RC9 was het een uitstap naar de ongeslagen leider RC Curtryke om snel te vergeten. Curtryke had nog geen wedstrijd verloren en een zege tegen Heusden-Zolder zou de Westvlamingen zekerheid geven over de titel. En zo geschiede, met een bikkelharde 67-0, mocht Kortrijk de promotie naar 1ste regionale vieren en Heusden-Zolder zijn verre reis huiswaarts inzetten.

een-herinnering-aan-de-geschiedenisexpo

Een herinnering aan de geschiedenisexpo

In november organiseerde de Geschied- en Heemkundige Kring Heusden de jaartentoonstelling in Hof Ter Bloemen. 'De commerce tot eind jaren '60' was deze keer het thema. Even traditiegetrouw keren de bestuursleden enkele maanden later nog eens terug om als dank een ingekaderde herinneringsaffiche te overhandigen aan directrice Sara Van Ende. (foto Julien Maebe)

gele-wijk-samen-op-wandel

Gele wijk samen op wandel

De gele wijk van Viversel maakte gebruik van de heerlijke voorjaarszon om een gezamenlijke wandeling te maken. Van aan De Halte ging het richting speelhuisje Eversel voor een eerste stop en nadien werd in Sint-Baaf de dorst gelest.

als-we-het-maar-kwijt-zijn

Als we het maar kwijt zijn ...

Na een fuif in Heusden-Centrum zag een getuige afgelopen weekend een groepje jongeren met gevulde vuilzakken huiswaarts keren. Een deel daarvan hebben ze meegenomen - hopelijk naar huis - maar een ander deel werd aan de achterzijde van de post richting Ghoosstraat in een container voor bedrijfsafval op privé-domein gedumpt. De huurder van de container - die zijn eigen afval niet meer kwijt kon - heeft het op zijn beurt nadien weer aan de kant van de weg gezet, het gaat om zakken met onder meer plastic bierbekers ...

titel-wenkt-voor-olympia

Titel wenkt voor Olympia

In de Vlaamse liga van het petanque verloren zowel Boekt als Olympia met 5-4, Boekt bij Verbroedering, Olympia bij Zig Zag. De uitslagen in 1ste provinciale: Genk A - Olympia B: 4-5, Genenbos C - Olympia A: 8-1 en Boekt A - De Berk A: 5-4. Voor Olympia komt de titel dichtbij want het heeft 2 punten voorsprong op De Berk A. De uitslagen in 2de provinciale: De Berk B - Fenix A: 3-6, De Berk C - Boekt C: 3-6 en Hasselt B - Olympia C: 3-6.

david-van-de-steen-leidt-niet-schieten-in

David Van de Steen leidt 'Niet Schieten' in

Nu woensdagavond kun je in Muze gaan kijken naar de film 'Niet Schieten' van Stijn Coninx. Het is een deel van het verhaal van de Bende van Nijvel, gecentreerd rond de befaamde overval op de Delhaize in Aalst. Centraal staat de jonge David Van de Steen en zijn grootvader (rol van Jan Decleir) en het gebrekkige of gesaboteerde onderzoek naar de feiten. David Van de Steen overleefde als enige van zijn gezin het drama, hij komt om 19.30 u een inleiding geven bij de film. Tickets: € 5, € 4.

vandaag-gezien-29

Vandaag gezien

Vanop de Kluis kijk je de blauwe lucht in. Februari 2019 ... (foto Jan Leijskens)

futsaldames-blijven-in-de-top

Futsaldames blijven in de top

In het zaalvoetbal blijven de dames van Futsal LL SI Heusden-Zolder meedraaien in de top. Zondagavond moesten ze Gelko Hasselt A bekampen. Vooral de eerste helft tegen sterk verdedigende bezoekers verliep moeizaam, 2-1 aan de rust. De tweede helft verliep vlotter en zo werd het toch nog 8-2.

smash-rijft-titels-binnen-op-bk-g-badminton

Smash rijft titels binnen op BK G-badminton

Op de Belgische kampioenschappen G-badminton in het Waalse Hainaut heeft Smash het uitstekend gedaan. Rik Op De Beek verlengde zijn titel in het enkel rolstoelbadminton. Bob Biesmans haalde goud in het enkel en dubbel A. Yoeri Peeters en Jonas Luts wonnen goud in het dubbel B en Yoeri Peeters haalde ook zilver in het enkel B.

alleen-heusden-c-wint-vandaag

Alleen Heusden C wint vandaag

In de derde provinciale van het basketbal stonden vandaag twee partijen op het programma. Heusden B verloor met 74-61 bij Alfa 2000 Achel A. Zolder B verloor met 64-79 van Cosmo Genk C. In vierde A klopte Heusden C Alfa 2000 Achel Z voor eigen volk met 52-64.

auto-brandt-uit-in-de-nieuwstraat

Auto brandt uit in de Nieuwstraat

Vanochtend vroeg is in de Nieuwstraat een auto volledig uitgebrand. Het vuur ontstond vermoedelijk door een kortsluiting. Het werd opgemerk door buren, de bewoners waren zelf niet thus, ze waren op weekend. De brandweer bluste het vuur maar de wagen is totaal vernield.

gewonde-bij-klap-tussen-twee-auto-s

Gewonde bij klap tussen twee auto's

Omstreeks 18 uur zijn twee auto's gebotst op het kruispunt van de Terlamenlaan en de Viverselweg. Het ging om een behoorlijke klap waarbij een gewonde viel. De ziekenwagen kwam ter plaatse en ook de brandweer onder meer voor de signalisatie. (foto Andy Brepoels)

leider-kvv-verliest-opnieuw

Leider KVV verliest opnieuw

Voor de tweede opeenvolgende week heeft leider KVV Heusden-Zolder zijn wedstrijd verloren, het werd 2-1 bij SV Peer. KVV blijft wel op kop in derde provinciale A.

sk-06-wint-bij-termolen

SK 06 wint bij Termolen

In de vierde provinciale A heeft SK Heusden 06 zijn wedstrijd op het terrein van Flandria Termolen gewonnen met 0 - 2

kvv-ontslaat-trainer-niels-vanpol

KVV ontslaat trainer Niels Vanpol

Derdeprovincialer KVV Heusden-Zolder heeft zijn trainer Niels Vanpol ontslagen. Eerder was al overeengekomen dat Vanpol na dit seizoen zou stoppen en dat de club voor volgend jaar een nieuwe trainer zou aantrekken. Maar nu luidt het officieel dat het verschil in visie te groot was om nog samen door te gaan. Blijkbaar zat het probleem vooral in het feit dat Vanpol speler-trainer is en niet wilde ingaan op de vraag om andere spelers meer de kans te geven om te spelen. Dat leidde ook (…) Lees het hele bericht

shishabar-zolderseweg-opnieuw-een-maand-gesloten

Shishabar Zolderseweg opnieuw een maand gesloten

Burgemeester Mario Borremans heeft de shishabar NarQila aan de Zolderseweg voor een maand gesloten. Het besluit volgt op een controle vrijdagavond door politie en brandweer. Die zijn bij verschillende horecazaken langsgegaan, onder meer om de naleving van de voorschriften op de brandveiligheid te controleren. Bij NarQila bleek het rookwetgeving te worden overtreden, daarop volgde het sluitingsbevel. Ook in juli vorig jaar kreeg de zaak al eens een tijdelijke (…) Lees het hele bericht

vandaag-laatst-dag-meylandt-art

Vandaag laatste dag Meylandt Art

Wie nog niet op de prachtige tentoonstelling Meylandt Art met werk van de volwassen cursisten van de kunstacadamie langsging, moet zich haasten. Vandaag van 14 tot 20 uur is de laatste kans om in Muze tussen de beelden, schilderijen, grafiekontwerpen, foto's en tekeningen te struinen. (foto Ann Jordens)

in-boekt-maakten-ze-vogelhuisjes

In Boekt maakten ze vogelhuisjes

Bij KWB Eensgezind Boekt maken ze er een gewoonte van om af en toe een knutselnamiddag op het getouw te zetten. Zaterdag verzamelde 'meesterknutselaar' Marcel Vanluyd een 15-tal kinderen en ouders rond zich voor een sessie voederplankjes en vogelhuisjes timmeren. Dat heet het nuttige aan het aangename koppelen. (foto's Koen Vandecruys)

leven-en-werk-van-vanoudenhoven-in-de-media

Leven en werk van Vanoudenhoven in de media

Rob Vanoudenhoven bracht zaterdagavond in Muze zijn eigen dertiende werk, een show over zichzelf en zijn leven in de media. (foto Lenscollectief)

vck-dwingt-om-ommekeer-af

VCK dwingt ommekeer af

In de tweede divisie van het volleybal heeft VCK Bolderberg zijn supporters nog eens verrast met een 3-2 overwinning tegen Wara Genk B. Na de eerste twee sets gaf niemand de thuisploeg nog veel kans, maar de spelers vochten terug. Setstanden waren 17-25, 23-25, 25-20, 25-20 en 16-14.

zolder-a-wint-in-mol

Zolder A wint in Mol

In de tweede landelijke van het basketbal heeft Zolder A met 67-71 gewonnen bij Vabco Mol A. In de tweede provinciale ging Heusden A vlot winnen in Hasselt C, 68-84. Ook winst voor leider Zolder C in derde B, 72-91 bij Black Sheep Diepenbeek B. In vierde provinciale A moest Zolder Z het onderspit delven bij Bilzerse D: 54-41. In vierde B liet leider Zolder E geen steek vallen op het terrein van Bilzerse C, 48-57 winst.

bolderberg-haalt-punt-in-halen

Bolderberg haalt punt in Halen

In de tweede provinciale A van het voetbal heeft FC Anadol zaterdag met 2-0 verloren bij FC Hamont 99. In tweede B kon Bolderberg FC een 1-1 afdwingen op het terrein van subtopper MD Halen.

patrick-snijers-moet-opgeven

Patrick Snijers moet opgeven

Patrick Snijers heeft met zijn co-rijder Davy Thierie moeten opgeven in de rally van Haspengouw, de openingsrace van het Belgisch kampioenschap. Snijers, die dit seizoen in een VW Polo R5 rijdt, ging vroeg in de tweede klassementsrit van de baan en moest uit de race stappen met een geplooid wiel. En dat is een opdoffer voor het team dat met titelambities aan de seizoensstart kwam. (foto De Broodplank)

bedrijfsvoetbal-iedereen-kan-winnen

Bedrijfsvoetbal: iedereen kan winnen

In het bedrijfsvoetbal was het vandaag aan medeleider Wieze Boys A om zwaar uit te halen, het won met 7-1 van FC Vini's. De andere leider Century Hasselt versloeg O H Bergmans met 0-3. Achtervolger RP Products was sterker dan FC Berg, 2-3. De leider in tweede afdeling, Wieze Boys B, liet er ook geen gras over groeien in Stokrooie, 0-3.

lentekriebels-brengen-chiro-aan-het-dansen

Lentekriebels brengen chiro aan het dansen

Onze fotografen Ria De Clerck en Frans Morawski werden deze namiddag op het Schachtplein onverwacht getrakteerd op een dansoptreden van Chiro Zolder. Met de muziek van Metallica erbij werd het een soort mini flashmob lentefeestje.

fietser-gewond-aan-rotonde-kerk

Fietser gewond aan rotonde kerk

Op de rotonde aan de kerk van Heusden is in de late namiddag een fietser aangereden. De fietser kwam ten val en is met verwondingen afgevoerd naar het ziekenhuis. Vermoedelijk werd de fiets aangereden door een auto die wilde afslaan richting Koerselsebaan. De politie kwam ter plaatse voor de vaststellingen. De tweewieler raakte zwaar beschadigd. (foto's Michiel Reynders)

bestuurster-botst-op-middenberm-in-brugstraat

Bestuurster botst op middenberm in Brugstraat

Vanmorgen is een bejaarde bestuurster gewond geraakt bij een ongeval in de Brugstraat. Bij het afrijden van de spoorwegbrug kwam ze op de middenberm terecht. Ze botste er tegen een paal die omviel. De brandweer kwam de weg opruimen. De vrouw is naar het ziekenhuis gebracht, haar wagen werd getakeld. Mogelijk speelde de laagstaande zon een rol bij dit ongeval.

stroompanne-treft-vooral-boekt

Stroompanne treft vooral Boekt

Door een stroomstoring zijn heel wat huizen en handelszaken in Boekt deze voormiddag zonder elektriciteit gevallen. Ook de verkeerslichten werken niet meer. Fluvius is op de hoogte gebracht. In Viversel zitten heel wat inwoners zonder Telenet, maar het is niet duidelijk of dat een gevolg is van de stroomproblemen in Boekt. UPDATE Ook een deel van Viversel en Zolder was getroffen. De problemen zouden te wijten zijn aan een middenspanningsleiding. Tegen half 1 waren de problemen opgelost. UPDATE Meer dan een half uur later werkten de verkeerslichten in Boekt nog steeds niet, met een behoorlijke verkeerschaos tot gevolg.

provinciaal-zaalvoetbal-iedereen-verliest

Provinciaal zaalvoetbal: iedereen verliest

In de tweede provinciale A van het zaalvoetbal heeft Il Tartufo Heusden met 5-6 verloren van Courselle Koersel A. Berkenbos United ging met 5-1 onderuit bij United Houthalen. La Baracca Lindeman moest ook al een 4-0 slikken bij Liko Genk.

een-richie-voor-de-zwijnen

'Een Richie voor de zwijnen'

Deze week vonden de everzwijnen in ieder geval hun oversteekplaatsen niet in Heusden-Zolder.

als-een-kwis-letterlijk-langdradig-wordt

Als een kwis letterlijk langdradig wordt ...

Kwissen zijn tegenwoordig weer erg populair en dus kon Neos Heusden-Zolder niet achterblijven om zelf ook een kwis voor de leden te organiseren. Het ging er afwisselend ludiek en ernstig aan toe en het winnende team maakte het verschil onder meer in de doe-opdracht. Er moest een draad gehaakt worden en die van de winnaars was meer dan 22 meter lang ... en dat leverde natuurlijk veel punten op. (foto Trudo Groffi)

bij-welke-politiezone-sluiten-we-aan

Bij welke politiezone sluiten we aan?

Zoals verwacht gaat Heusden-Zolder onderhandelen met de omliggende politiezones met het oog op een fusie. Dat heeft burgemeester Mario  Borremans bevestigd. In het verleden wilden gemeentebestuur en politie daar niet van weten, maar ondertussen raakte de ééngemeente zone wat geïsoleerd tussen de grotere. Tijdens de verkiezingsdebatten was al duidelijk dat de meeste politieke partijen voor een fusie te vinden waren. En nu het zo goed als zeker is dat zonechef Geert Luypaert (…) Lees het hele bericht

gelijkspel-voor-ll-si

Gelijkspel voor LL SI

In de tweede afdeling van het zaalvoetbal heeft Futsal LL SI 5-5 gelijk gespeeld op het terrein van Alken. De beloften wonnen met 1-7.

vandaag-gezien-28

Vandaag gezien

Wat doen signalisatiemedewerkers als ze voor een omleiding de baan op worden gestuurd maar geen rechtse pijlen meegekregen hebben? Ze hangen ze gewoon op hun kop. Zowel aan de 'Rena-rotonde' als aan de rotonde aan Glas Ceyssens.

is-dit-ook-weggeefeconomie

Is dit ook weggeefeconomie?

Hopen beeldjes, bloempotjes, ... het ligt allemaal zomaar gratis te grabbel bij de kledingcontainer op de hoek Brugstraat-Kerkenblook. Het lijkt alsof de inwoners van Heusden-Zolder alles weggeven ... hoewel ze vooral hun eigen rommel weggeven aan de maatschappij die ervoor opdraait. (foto Karin Cerstelotte)

unizo-organiseert-ontbijt-met-burgemeester

Unizo organiseert ontbijt met burgemeester

UNIZO Heusden-Zolder organiseert op donderdag 21 maart om 8 uur in Villa Zwart Goud een 'ontbijt met de burgemeester' voor de ondernemers van Heusden-Zolder. Het is de bedoeling dat ondernemers die ochtend een antwoord krijgen op vragen zoals de visie van het gemeentebestuur op de toekomst, hoe duurzaam Heusden-Zolder met zijn ondernemers omgaat en hoe het lokale bestuur het bedrijfsleven wil ondersteunen. Ook de schepenen zullen aanwezig zijn en net als de burgemeester (…) Lees het hele bericht

rob-vanoudenhoven-morgen-op-muze-podium

Rob Vanoudenhoven morgen op Muze-podium

Rob Vanoudenhoven komt morgen naar de Muze afgezakt waar hij om 20.15 u in de schouwburg zijn XIIIe werk uit de doeken doet. Rob vertelt in deze show over zijn eerste 50 levensjaren zijn werk en avonturen. Over XII stielen en XIII ongelukken. En ook over hoe een succesvol tv-programma zijn leven op stelten zette, om nadien weer weg te zakken in een stukje vergetelheid. En weer op te staan. Tickets: € 18, € 15, € 12.

zien-we-anthony-kumpen-nog-op-zolder

Zien we Anthony Kumpen nog op Zolder?

De kans is groot dat we Anthony Kumpen de komende tijd niet meer aan het werk zullen zien op Circuit Zolder. Hij is vorig jaar in augustus na de 24 Uren van Zolder betrapt op doping. Meer bepaald gaat het om een soort amfetambine. Zelf zegt hij dat het product in een middel tegen ADHD zit. Maar sinds zijn jeugd neemt hij dat niet meer op voorschrift van een arts, nu beweerde hij voor de dopongcommissie dat hij het op eigen houtje had genomen. Het dopingtribunaal nam daar geen (…) Lees het hele bericht

botsing-bij-werken-op-e-314

Botsing bij werken op E 314

Op de E314 in Zolder is donderdagavond een auto op een werfwagen gebotst. Dat gebeurde tijdens de werken die daar 's nachts aan de middenberm worden uitgevoerd. De bestuurder van de kever zag te laat de werkzaamheden op de linkerrijstrook en botste op de eerste werfwagen, die van een botskussen was voorzien. De auto slingerde weg en ramde een andere wagen. De eerste bestuurder raakte gewond. Door het ongeval moest het verkeer een tijdlang over de pechstrook tot de takeldiensten alles opgeruimd hadden.

uitdroging-van-mangelbeekvallei-moet-stoppen

'Uitdroging van Mangelbeekvallei moet stoppen'

De waterhuishouding in de Mangelbeekvallei moet verbeterd worden. Dat vindt het provinciebeestuur dat daarover een onderzoek start. Zoals bekend is een deel van het gebied rond de Mangelbeek verzakt door de mijnbouw. Delen van de achterliggende wijk zouden onder water lopen als er niet voortdurend pompen draaien. Die pompen jaarlijks zowat 1 miljoen kubieke meter water weg. Met als gevolg dat de beemden in een deel van de vallei uitdrogen. Limburgs Landschap, dat (…) Lees het hele bericht

kwb-probeert-het-veiliger-te-houden

KWB probeert het veiliger te houden

KWB-Overdag focuste vandaag op veiligheid en meer specifiek op de taken van de brandweer. Eerst gaf Chris Medo van de brandweer een uiteenzetting over brandveiligheid in huis met een pleidooi voor rookmelders en een evacuatieplan. Ook raadde hij aan om de 112 app op de smartphone te installeren om efficiënt alarm te kunnen slaan. Na de pauze volgde een bezoek aan de brandweer waar het materiaal uitgebreid bekeken werd. (foto’s Ludo Deleux)

inbraak-op-inakker-1

Inbraak op Inakker

Gisteravond was de Inakker het doel van inbrekers. In de loop van de avond ontdekten bewoners dat hun voordeur was beschadigd en geopend. De buit zou bestaan uit een horloge, een laptop en een IPad.

ook-femma-snakt-naar-verjonging

Ook Femma snakt naar verjonging

In Eversel werden de Femma-dames vanmorgen verwend met een ontbijt en een voordracht door Riet Van Cleuvenbergen. Zij had het over Femma en KAV van nu en vroeger en stelde met de Everselse afdeling vast dat het moeilijk is om jongeren te engageren in een vereniging. En dat begint te wegen, want Femma wil blijven meehelpen in de parochie en parochiefeesten, bij eetdagen, 11.11.11, zwerfvuilactie, poetsweek, ... maar met nu al 90 % van de leden in de 60-plus -categorie blijft dat niet houdbaar. (foto Rita Vanhove)

vanaf-8-maart-verkeer-op-een-deel-e-314

Vanaf 8 maart verkeer op één deel E 314

Voor de aanleg van de derde rijstrook en de vernieuwing van het wegdek op de E 314 in Heusden-Zolder, wordt vanaf vrijdagavond 8 maart het verkeer stapsgewijs op één weghelft gezet op twee versmalde rijstroken in beide richtingen. De op- en afrit 27 'Circuit Zolder' richting Leuven gaan dan dicht voor de duur van de werken, een tweetal maanden. Het verkeer op de autosnelweg moet er dus een afrit vroeger of later af. De op- en afrit 27 in de (…) Lees het hele bericht

extra-g-parking-in-heusden-centrum

Extra G-parking in Heusden-Centrum

Vier jaar geleden deed de dorpsraad Heusden in de GATAB-commissie een voorstel naar aanleiding van het overleg over tijdelijke parkeerplaatsen bij de kermis. En vandaag is dat voorstel uitgevoerd: een permanente G-parking nabij de hoek Guido Gezellelaan-Pastorijstraat. Destijds was het argument zo’n parking nabij de Voorzorg zou passen voor bezoekers met een beperking. Ondertussen is het kantoor van het ziekenfonds opgedoekt. Twee gewone parkeerplaatsen zijn nu omgezet in één voor bestuurders met een beperking, aanvullend voor als het Willibrordusplein volstaat. (foto Julien Maebe)

het-aftellen-naar-de-dtm-is-gestart

Het aftellen naar de DTM is gestart

Onder massale internationale persbelangstelling is vanmiddag in de ambtswoning van de gouverneur in Hasselt de DTM voorgesteld. Zoals bekend komt de Deutsche Tourenwagen-Masters voor het eerst in jaren naar Circuit Zolder waar het destijds is gestart. Er wordt in het weekend van 17, 18 en 19 mei gemikt op 70.000 toeschouwers uit alle hoeken van Europa, maar uiteraard vooral uit Duitsland, Nederland en België. Gouverneur Herman Reynders onderstreepte het toeristische (…) Lees het hele bericht

opnieuw-ongeval-met-everzwijn

Opnieuw ongeval met everzwijn

Er is vanmorgen opnieuw een ongeval gebeurd met een everzwijn. In de Kanaalweg stak een zeug met haar biggetjes de straat over. Een automobilist kon het moederzwijn niet meer ontwijken. De auto raakte beschadigd, de politie deed de nodige vaststellingen. De zeug werd zwaargewond, maar toen de mensen van het Vogel- en Zoogdierenopvangcentrum ter plaatse kwamen, was ze overleden. De biggetjes waren toen niet meer te bespeuren in de buurt.

winnaars-van-zoektocht-in-t-molenholleke

Winnaars van zoektocht in 't Molenholleke

Tijdens de opendeur in 't Molenholleke afgelopen weekend, konden de leerlingen deelnemen aan een letterzoektocht. Vandaag werden de winnaars bekroond. Noud S. uit het vierde leerjaar, Charlotte D. uit de kleuterschool en Victor W. uit het eerste leerjaar kregen elk een geschenkbon.

vandaag-gezien-27

Vandaag gezien

Tijdens een wandeling aan de Kluis, ging Jan Leijskens door de knieën om enkele mossen goed in beeld te brengen.

heusden-zolder-zoekt-zijn-lokale-helden

Heusden-Zolder zoekt zijn lokale helden

Heusden-Zolder gaat opnieuw op zoek naar Lokale Helden tijdens de vierde editie van het podiumgebeuren waarin iedereen zijn talenten kan tonen. Deelnemers tussen 15 en 35 jaar kunnen alleen of in groep showen wat ze in petto hebben op het vlak van muziek, stand-up comedy, expressie, … Op vrijdag 26 april is het de grote dag en floepen de schijnwerpers in jeugdhuis Bascule aan. Het gaat om een initiatief van Poppunt waarvoor in Heusden-Zolder team jeugd en de jeugdhuizen Bascule en (…) Lees het hele bericht

urenlang-waterproblemen-in-viversel

Urenlang waterproblemen in Viversel

Zoals de rest van Zolder, wordt Viversel geregeld getroffen door lekken in de waterleiding. Zoals bekend is een groot deel van het buizennetwerk in Zolder verouderd, en daarin ontstaan breuken. Deze morgen was het prijs in de Sint-Quirinusstraat. Technici van De Watergroep sloten de watertoevoer af zodat heel wat buurtbewoners zonder zaten. Pas in de vroege namiddag was de leiding voldoende hersteld om weer water door de leidingen te sturen.

man-die-vrouw-mishandelde-voor-de-rechter

Man die vrouw mishandelde voor de rechter

Voor de rechtbank in Hasselt is vandaag een man uit Beringen verschenen die op 1 januari 2016 zijn vriendin uit Heusden-Zolder had mishandeld. De man was die dag buiten zichzelf en toen de vrouw dat wilde filmen met haar gsm, probeerde hij het toestel af te nemen, en hij gooide haar met veel geweld op een tafel. De vrouw raakte gewond en moest met de ambulance worden afgevoerd. Ze klaagt meer dan twee jaar later nog altijd van problemen in de nek. De procureur vraagt een gevangenisstraf van (…) Lees het hele bericht

verkeershinder-na-aanrijding-met-everzwijn

Verkeershinder na aanrijding met everzwijn

Rond 8 uur vanmorgen is op de E 314 ter hoogte van Zolder een jong everzwijn voor een auto gelopen. De bestuurder kon een aanrijding niet meer vermijden. De auto raakte beschadigd, de bestuurder bleef ongedeerd. Het everzwijn overleefde de klap niet. De linkerrijstrook bleef een tijdlang versperd, zodat er verkeershinder was richting Lummen. Voor 9 uur was alles weer opgeruimd.

fietser-van-de-week-ludo-deleux

Fietser van de week: Ludo Deleux

Ludo Deleux uit de Koerselsebaan is al heel zijn leven verknocht aan de fiets. Bijna 40 jaar fietste hij dagelijks heen en terug van Heusden naar Hasselt waar hij hoofddocent was aan de PXL. Ook na zijn pensionering, blijft hij trouw aan zijn stalen ros. Voor verdere verplaatsingen zet hij desnoods de fiets op de trein. Ook zijn boodschappen, bezoeken aan bib, Muze en gemeentehuis gaan volgens hem vlotter met de fiets, zonder parkeerproblemen bovendien. Ludo vindt (…) Lees het hele bericht

film-left-hand-georges-op-29-juni-in-premiere

Film Left Hand Georges op 29 juni in première

Op zaterdag 29 juni heeft in Muze The Left Hand Georges Art Project plaats, en dat wordt wellicht de allerlaatste activiteit in het oude cultuurcentrum. Left Hand Georges of Georges Veltjen is één van de vele artistieke persoonlijkheden die Heusden-Zolder telt. Georges, dit jaar 68 jaar, is een artistieke duizendpoort: muzikant, schilder en troubadour, hij was bijna altijd onderweg, maakte overal kunst, muziek én vrienden. Hij woonde ook 25 jaar in (…) Lees het hele bericht

werkstraf-voor-dreigen-met-alarmpistool

Werkstraf voor dreigen met alarmpistool

Een twintiger uit Heusden-Zolder moet 80 uur werkstraf uitvoeren - of 6 maanden de cel in - en 600 euro boete betalen omdat hij in 2016 een homo had bedreigd met een alarmpistool. De man was verliefd op hem, maar dat kon de Heusdenaar niet bepaald waarderen. Hij maakte een afspraak met de man en ging samen met een kameraad uit Beringen naar de plaats van afspraak. Daar kreeg de verliefde man samen met verbale bedreigingen een alarmpistool - waarvan hij dacht dat het een echt was - (…) Lees het hele bericht

prachtige-supermaan-vanavond

Prachtige supermaan vanavond

Sterrenkundigen gebruiken niet graag de term supermaan, maar hoe dan ook kregen we vanavond een grote maan te zien. Hij leek veel groter dan anders omdat hij 'slechts' 357.000 km van ons vandaan stond, zo'n 27.000 dichterbij als gemiddeld. En vroeg op de avond gaf dat mooie beelden. (foto's Roger Convents)

onbekende-blokkeert-wegen-in-beemdsteeg

Onbekende blokkeert wegen in Beemdsteeg

Opnieuw is een onbekende begonnen met in de Beemdsteeg de toegangswegen naar de achterliggende weilanden op verschillende plaatsen met takken en bomen te blokkeren. Dat is in het verleden nog gebeurd, maar nu was het een tijdje geleden. Dat leidt tot gevaarlijke situaties. Voor wie het gebied niet kent, de Beemdsteeg ligt achter het voetbalveld van Wieze Boys in Boekt. (foto Rudolf Witters)

nieuwe-paden-op-bovy-zijn-bijna-klaar

Nieuwe paden op Bovy zijn bijna klaar

De paden op Bovy, die het domein beter toegankelijk moeten makien voor bijvoorbeeld rolstoelen, rollators en kinderwagens, zijn zo goed als klaar. Ze kunnen al gebruikt worden en voor de firma komt het er nu op aan om de omgeving verder af te werken.

leer-een-leven-redden-bij-het-rode-kruis-1

Leer een leven redden bij het Rode Kruis

Bijna iedereen komt vroeg of laat wel eens terecht in een noodsituatie die je confronteert met een gewonde persoon na een ongeval of iemand die een infarct of beroerte krijgt. Of het kan natuurlijk ook gaan om een kleine wonde thuis. Uiteraard bel je dan zo snel mogelijk de hulpdiensten, maar in afwachting van hun komst kun je zelf al levensnoodzakelijke hulp bieden. Dat kun je leren tijdens de nieuwe EHBO-opleiding die het Rode Kruis van Heusden-Zolder organiseert. Het gaat om 6 (…) Lees het hele bericht

5de-leerjaar-van-viversel-zamelde-ook-voedsel-in

5de leerjaar van Viversel zamelde ook voedsel in

Ook in de lagere school in Viversel zijn ze niet ongevoelig gebleven voor de problematiek die tijdens de Warmste Maand naar boven is gekomen. Het 5de leerjaar van juffrouw Annick heeft gewerkt rond kansarmoede. En als slot hielden de leerlingen een inzamelactie van voeding. De lading is ondertussen opgehaald door Sint-Vincentius dat ook nog een bijkomende hoeveelheid frisdrank kreeg van Bolderberg FC. (foto Stefan Was)

boterjanstraat-en-johanneshof-nieuwe-straatnamen

Boterjanstraat en Johanneshof nieuwe straatnamen?

De gemeenteraad moet volgende week twee nieuwe straatnamen voorlopig goedkeuren, ze moeten ook nog een gunstig advies krijgen van de cultuurraad. De nieuwe straat vanuit de Pastoor Van Mierlolaan langs de sporthal richting toekomstige verkaveling zou Boterjanstraat worden. En het nieuwe (doodlopende) zijstraat van de Sint-Jansblok zou het Johanneshof worden.

de-mint-ruimt-plaats-voor-brasserie-suska

De Mint ruimt plaats voor brasserie Suska

Heusden-Zolder is opnieuw een horecazaak rijker. Kris en Ilse Severijns-Vanhove hebben aan de Beringersteenweg brasserie Suska geopend. Die is ondergebracht in de vroegere Mint. Ilse en Kris zijn ook de uitbaters van brood en banket Meylandt, en hebben nu dus hun tweede zaak. Suska is bedoeld als brasserie waar je een drankje of hapje kunt nemen, een ontbijt of ook iets uitgebreider kunt eten. Het is open van vrijdag tot woensdag.

dorpsraad-probeert-dossiers-uit-te-klaren

Dorpsraad probeert dossiers uit te klaren

Behoorlijk wat belangstelling vanavond in De Kring voor de open vergadering van dorpsraad Heusden. Nadat voorzitter Julien Maebe de traditionele opening met de schoenmakershamer van 'Louis van Pierke' had gedaan, overliep hij het afgelopen werkjaar. Dat was bijzonder druk met activiteiten rond de trage wegen, de Fietsersbond, de dorpstuintjes, de kermis, het overleg met De Brug en De Toverfluit en andere overlegmomenten. Over de herinrichting van de Pastoor Van (…) Lees het hele bericht

neos-op-wandeling-rond-de-eik

Neos op wandeling rond de eik

Neos Heusden-Zolder maakte in een heerlijk lentezonnetje een wandeling in de omgeving van de duizendjarige eik in Lummen. Die boom krijgt alsmaar meer aandacht door zijn erkenning als wereldboom. De volgende wandeling leidt de groep op dinsdag 12 maart naar het golfterrein in Houthalen. (foto Trudo Groffi)

doorprikt-gul-zige-transfer

DOORPRIKT: Gul-zige transfer

Het zou begin januari een nieuwe start worden, met een ruime meerderheid en stevige blokken, met mandatarissen die deze keer allemaal zouden gaan voor het belang van Heusden-Zolder en de lijn van hun partij consequent zouden volgen. En ook al vonden we het samengaan van Groen en CD&V een jaar geleden al een bizarre keuze en was een meerderheid waarin 4 politieke partijen vertegenwoordigd waren een uitdaging, bij die nieuwe start mochten ze het voordeel van de twijfel genieten.

Het (…) Lees het hele bericht

isabelle-thielemans-niets-aan-de-hand

Isabelle Thielemans: 'Niets aan de hand'

"Voor ons verandert er niets in de meerderheid door de overstap van Yasin Gül van Groen naar CD&V," zegt CD&V-schepen Isabelle Thielemans. "Wij zijn niet als kartel maar als groep naar de kiezer gegaan en zo zetelen wij ook. We hebben 10 dagen geleden de mandatarissen op de hoogte gebracht van de overstap van Gül." Thielemans is er zich van bewust dat er heel wat kritiek loskomt bij de Groen-leden, maar zegt dat Johan Danen het contract maar eens moet nalezen.

tweemaal-verlies-voor-de-berk

Tweemaal verlies voor De Berk

In het petanque werd dit weekend alleen in de 2de provinciale gespeeld. De uitslagen: De Berk B - Hasselt A: 3-6 en De Berk C - Olympia C: 3-6

bravo-boulevard-pakt-uit-met-tweeluik

Bravo Boulevard pakt uit met tweeluik

Bravo Boulevard, het jaarlijkse muziekevent voor het goede doel in Muze viert dit jaar zijn 5de verjaardag. En dat jubileum zal niet ongemerkt voorbijgaan, want de organisatoren pakken als stunt uit met een tweeluik. Het begint op vrijdag 29 maart om 20.15 u met Bravo Boulevard in Symphony in de schouwburg in samenwerking met Harmonie De Heidegalm Berkenbos en met Johan & Gema, Roco di Turi en Al & Mary. Ook op zondag om 14 uur is er Bravo Boulevard in (…) Lees het hele bericht

dieven-weer-weg-met-gereedschap

Dieven weer weg met gereedschap

Dieven hebben het tegenwoordig geregeld gemunt op gereedschap. Zo hebben ze afgelopen weekend in De Hoeven werkmateriaal uit een wagen gestolen. De diefstal werd vanochtend vroeg ontdekt door de eigenaar.

brand-in-tuinhuis-1

Brand in tuinhuis

Vanmiddag heeft het gebrand in de Molenstraat. Daar was brand ontstaan in een tuinhuis . Dat zou gepaard gegaan zijn met een ontploffing. De brandweer had de toestand vrij snel onder controle maar is al bij al een uurtje ter plaatse geweest.

zware-straffen-voor-nederlandse-oplichters

Zware straffen voor Nederlandse oplichters

De twee Nederlandse twintigers die in ons land een heel aantal mensen hebben opgelicht, zijn vanmorgen door de rechtbank in Gent veroordeeld tot respectievelijk 3,5 jaar en 25 maanden cel. Tussen juni 2017 en april 2018 maakten ze in heel het land minstens 40 slachtoffers, ook in Heusden-Zolder. Ze reageerden op zoekertjes op een tweedehandssite. Nadien gingen ze bij de mensen thuis laptops, computers, smartphones en fototoestellen ophalen en toonden dan een app (…) Lees het hele bericht

gul-geeft-schepenmandaat-alleen-af-bij-verkiezing

Gül geeft schepenmandaat alleen af bij verkiezing

Dat de overstap van Yasin Gül van Groen naar CD&V de komende periode tot fricties binnen de meerderheid gaat leiden, staat nu wel vast. Bij Groen voelen ze zich verraden en in de steek gelaten door hun voormalige voorzitter. Johan Danen, het Limburgse boegbeeld van de partij, vindt dat de CD&V de schepenzetel nu aan Groen moet teruggeven. "Die zetel komt de partij Groen toe en niet Yasin Gül." Danen zegt ook nog dat Gül bij Groen niet was voorgedragen als lijsttrekker voor de Kamer, maar dat hij zichzelf had aangeboden. Gül van zijn kant zegt dat hij zijn schepenmandaat ter beschikking zal stellen als hij op 26 mei verkozen wordt als Vlaams volksvertegenwoordiger. CD&V heeft in Limburg op dit moment 4 verkozenen, Gül staat op 5. Het zullen dus opnieuw spannende maanden worden ...

makkelijke-zege-voor-futsal-dames-1

Makkelijke zege voor futsal-dames

De dames van Futsal LL SI hebben zondagavond een klinkende overwinning behaald in Eisden: 2-9. Bij de rust stond het al 1-4. Volgende zondagavond komt Gelco Hasselt op bezoek.

damhert-herstart-in-containers

Damhert herstart in containers

Bij Damhert wordt het werk vanmorgen hernomen na de brand van vorige week. Zoals bekend zijn daarbij de kantoren volledig vernield. Ondertussen is een aantal hobunits of containerkantoren geplaatst aan de voorkant. Van daaruit zal het bedrijf de komende tijd geleid worden en zal de administratie gedaan worden. (foto Michiel Reynders)

overstap-yasin-gul-legt-bom-onder-cd-v-groen

Overstap Yasin Gül legt bom onder CD&V-Groen

Het kartel - de naam hebben ze zelf nooit willen gebruiken - tussen CD&V en Groen in Heusden-Zolder, staat zoniet op springen dan toch zwaar onder druk. Aanleiding is de overstap van Yasin Gül - het boegbeeld van Groen in Heusden-Zolder naar de CD&V. Gül is in het schepencollege voorzitter van het bijzonder comité voor de sociale dienst en ook bevoegd voor milieu en dierenwelzijn. Enkele weken geleden zag het er nog naar uit dat hij op 26 mei lijsttrekker (…) Lees het hele bericht

alleen-kajoba-kon-vandaag-winnen

Alleen Kajoba kon vandaag winnen

In de tweede landelijke van het basketbal heeft KBBC Zolder A zondag in de vooravond het onderspit moeten delven tegen Soba Antwerpen A: 56-64. In derde provinciale A verloor Zolder B met 81-71 van Stevoort E. Ook Zolder Z - in vierde provinciale A - verloor vandaag, met 65-67 van As C. Kajoba redde vandaag in 4B de eer, met een krappe 69-70 overwinning bij Helchteren 2020 B.

st-vincensiuskerk-doordrongen-van-ierse-klanken

St.-Vincentiuskerk doordrongen van Ierse klanken

Altijd speciaal, een concert als de eerste lentezon via de gekleurde ramen de kerk van Zolder binnendringt. Daar stonden The Dubhlinn Gardens op het altaarpodium. Ze lieten door de kerk een mix galmen van traditionele Ierse folkmuziek, oudere Iers-Keltische liederen en Engelse ballades vanop het platteland. Tenor Reinoud Van Mechelen, barokfluitiste Anna Besson, Myriam Rignol op viola da gamba, harpiste Sarah Ridy en Loris Barrucand op klavecimbel putten onder meer uit ‘A collection of Irish tunes, ‘A choice collection of country dances’, Burk Thumoth’s 12 Scotch and 12 Irish airs, … (foto's Frans Morawski)

bolderberg-haalt-stevig-uit

Bolderberg haalt stevig uit

In de tweede provinciale B heeft Bolderberg Bregel Sport ingeblikt met 5-1. In 2A speelde Anadol 2-2 gelijk bij Lindelhoeven. (foto Yves Maex)

nipte-zege-voor-sk-06-1

Nipte zege voor SK 06

In de vierde provinciale A won SK Heusden 06 met 1-0 van BS Sport Berbroek Schulen. Een nipte maar verdiende zege.

kvv-verliest-thuistopper

KVV verliest thuistopper

In de derde provinciale A heeft KVV Heusden-Zolder het laten liggen in de topwedstrijd tegen eerste achtervolger Hamont. Het werd 1-2. KVV kon een heleboel kansen afdwingen maar vergat die af te maken, aan de overzijde gebeurde dat wel. Lange tijd leek het op een gelijkspel te eindigen tot de Noord-Limburgers in de slotminuut de winning goal maakten. Toch blijft de kloof voldoende groot waardoor over een aantal weken de titel haalbaar blijft.

over-1-maand-is-er-de-vijverrun33

Over 1 maand is er de VijverRun33

We zitten vandaag exact één maand voor de VijverRun33, een organisatie van het Team Sport van de gemeente. Dit jaar staan er drie afstanden op de affiche: de 33 km blijft het koninginnennummer waarvoor de deelnemers starten om 12 uur. Om 13 uur klinkt het startschot voor de 5 km en om 13.45 u voor de 12 km. Wie inschrijft voor 1 maart, krijgt een gepersonaliseerd borstnummer. Inschrijven kan hier. De VijverRun 33 is de eerste loopwedstrijd dit seizoen in Heusden-Zolder, de meeste andere zullen ook plaatsvinden maar niet meer onder de gezamenlijke vlag van Heusden-Zolders loopcriterium.

kenn-colt-positieve-boodschap-in-nieuw-nummer

Kenn Colt: positieve boodschap in nieuw nummer

Kenn Colt, gerenomeerde dj uit Heusden-Zolder die zo stilaan de wereld aan het veroveren is, heeft een nieuw album uit: Better Days. Daarop werkt hij samen met de Nederlandse singer-songwriter Jaimes. Na 'Shine a Light' and 'Come Back To Me' was het even wachten maar het nieuwe nummer is een waardige opvolger geworden. Daarin zijn de muzikale kwaliteiten van Kenn verstrengeld met de krachtige stem van Jaimes. Hun gezamenlijke boodschap in het nummer is duidelijk: "Think positive & good vibes only". Het nummer scoort meteen goed bij iTunes en de Pop chart.

de-wijze-woorden-van-nabil-aoulad-ayad

De wijze woorden van Nabil Aoulad Ayad

Cabaretier Nabil Aoulad Ayad bracht zaterdagavond zijn theatershow 'Monoply' op de Muzeplanken. Hij combineert pianospel met stand-up en typetjes tot een prachtig verhaal, doorspekt met de wijze levenslessen van zijn moeder. (foto Lenscollectief)

heidegalm-geeft-mooi-winterconcert-ten-beste

Heidegalm geeft mooi winterconcert ten beste

Alhoewel het overdag eerder lente was, pakte de Koninklijke Harmonie De Heidegalm Berkenbos vanavond uit met zijn winterconcert. Daarvoor was de harmonie uitgeweken naar de Franciscuszaal van het Sint-Franciscuscollege. Eerst werden in de eetzaal de gasten opgewarmd door de jeugdharmonie. Daarna begon het eigenlijke concert in de 'schouwburg', organisatorisch begeleid door de leerlingen van het 7de jaar business support van het college en aaneengepraat door Daniël (…) Lees het hele bericht

heusden-a-verslaat-de-leiders

Heusden A verslaat de leiders

In de tweede provinciale van het basketbal stond een topper op het programma. De derde in de rangschikking Heusden A versloeg de leiders van Black Sheep Diepenbeek A met 74-65. In de derde provinciale A won Heusden B met 52-48 van Union Leopoldsburg B. In 3B had leider Zolder C weinig moeite met As A: 78-62. Ook winst voor Heusden C in vierde A tegen Bilzerse D, daar werd het 45-30. De dames van Zolder kregen een 75-25 pandoering bij Stevoort D.

vck-bolderberg-verliest-weer

VCK Bolderberg verliest weer

In de tweede divisie van het volleybal leed VCK Bolderberg zaterdagavond een nieuwe nederlaag, 1-3 tegen VC Geel. Setstanden waren 25-23, 21-25, 17-25 en 22-25.

vandaag-gezien-26

Vandaag gezien

Het lenteweer heeft zo zijn gevolgen, zoals de vuurwantsen die massaal kronkelen in de zon. (foto Karin Cerstelotte)

gemeente-verkoopt-trappen-en-terras-badzaal

Gemeente verkoopt trappen en terras badzaal

De agenda van de gemeenteraad van donderdag 28 februari bevat op dit moment liefst 40 punten. Er moeten vooral veel afgevaardigden gekozen worden voor de intercommunales en andere verenigingen. Dat kan dus weer een tijdrovende klus worden. De raad moet ook de verkoop van het terras en de trappenpartij van het badzaalgebouw aan het Wetenschappelijk en Technisch Centrum voor het Bouwbedrijf definitief goedkeuren. Ook het OCMW-budget 2019 wordt meegedeeld.

ook-de-alevieten-steunen-sint-vincentius

Ook de Alevieten steunen Sint-Vincentius

De Samenwerking Limburgse Alevieten vzw, met vestiging in de Michel Scheperslaan, wilde ook niet achterblijven bij de vele acties in het kader van de Warmste Maand. En dus kreeg Sint-Vincentius vandaag een hele lading voedsel overhandigd met daar nog een cheque van 250 euro bovenop. (foto Stefan Was)

rp-products-lost-de-rol

RP Products lost de rol

In de eerste afdeling van het bedrijfsvoetbal heeft RP Products voorlopig de rol gelost bij de leiders. Het kwam niet verder dan 1-1 bij Pool Keramo A, weliswaar de vierde in de stand. Century Hasselt dikte zijn doelpuntensaldo nog wat aan met een 9-0 tegen SV De Condé. Wieze Boys A won met 0-5 doordat Weerstand Zonhoven forfait gaf. In tweede afdeling blijft Wieze Boys B leider na 3-0 winst tegen Binnenste Buitenland.

winst-voor-berkenbos-united

Winst voor Berkenbos United

In de tweede provinciale van het zaalvoetbal heeft Berkenbos United Liko Genk verslagen met 7-5. IL Tartufo kreeg een extra rustdag door het algemene forfait van Santos Houthalen. Eerder deze week klopte La Baracca Lindeman Meeuwen S met 5-1.

cvo-als-paradijs-voor-groene-vingers

CVO als paradijs voor groene vingers

Iedereen is duidelijk in lentemood en heeft dus zin om in de tuin aan de slag te gaan. Dat viel af te leiden uit de grote opkomst voor de opendeur van CVO De Verdieping in de Ganzenstraat. Tegelijk werden de vernieuwde serres geopend, en dat is ondertussen uitgegroeid tot een best indrukwekkend complex. Directeur Jurgen Mijten toonde zich dan ook fier op de prestaties die zijn team geleverd heeft om de infrastructuur verder uit te bouwen. Er was ook een trotse schepen van onderwijs Marleen Hoydonckx die vaststelde (…) Lees het hele bericht

richie-temt-de-hooligans

Richie temt de hooligans

Bij hen kom je niet voorbij ...

anatolische-rockavond-in-muzecafe

Anatolische rockavond in Muzecafé

Het Muzecafé was vrijdagavond helemaal volgelopen voor een concert dat op het getouw was gezet door The Voice of Art. Daarmee wilde de vereniging de verjaardag van het overlijden van de rockzangers Baris Manço en Cem Karaca herdenken. Zij waren de belangrijkste vertolkers van de Anatolische rock en worden ook gezien als de uitdragers van de Anatolische waarden. Het was dan ook hun werk dat werd vertolkt. (foto's Ann Jordens)

t-molenholleke-is-nu-ook-officieel-geopend

't Molenholleke is nu ook officieel geopend

Met een leuk openingsgebeuren is de nieuwe school van 't Molenholleke officieel ingehuldigd. De leerlingen kregen van directrice Rita Grosemans de hoofdrol in het gebeuren en ze waren door hun leerkrachten goed klaargestoomd om alles in goede banen te leiden. Bij 't Molenholleke zijn ze blij met de nieuwe huisvesting, waarmee ze klaar zijn voor de toekomst. Dat konden de genodigden na het officiële gedeelte zelf ook vaststellen tijdens de rondleiding. Deze namiddag zijn alle geïnteresseerden welkom om een kijkje te nemen. (foto's Ann Jordens)

file-door-ongeval-op-e-314-1

File door ongeval op E 314

Een eerder klein ongeval op de E 314 ter hoogte van Zolder-Terlaemen, midden in de avondspits zorgt voor verkeersproblemen. In de richting van Lummen ontstond al gauw een file die alsmaar langer werd, een deel van het verkeer verlaat de snelweg wat ook in de omgeving voor drukte zorgt.

fietser-gewond-in-de-bieststraat

Fietser gewond in de Bieststraat

In de Bieststraat is in de late namiddag een fietser gegrepen door een auto. Het slachtoffer kreeg ter plaatse de eerste zorgen en is dan met een ambulance afgevoerd naar het ziekenhuis. Het slachtoffer is een vrouw uit Zolder-Centrum, zij raakte zwaargewond.

in-t-molenholleke-zijn-ze-er-klaar-voor

In 't Molenholleke zijn ze er klaar voor

Nog een laatste poetsbeurt, alles netjes op zijn plaats gezet ... in 't Molenholleke zijn ze klaar voor een historisch moment: de officiële opening van de nieuwe school. Vanavond is er het officiële gebeuren en morgen na de middag zijn buren, sympathisanten, leerlingen en hun ouders en uiteraard oud-leerlingen ook welkom.

cvo-nieuwe-groencursussen-in-vernieuwde-serres

CVO: nieuwe groencursussen in vernieuwde serres

Bij CVO De Verdieping hebben ze gevoel voor timing. Uitgerekend op het ogenblik dat de lente lijkt aan te breken, openen ze hun vernieuwde serres en stellen de nieuwe groencursussen voor. Morgen tussen 10 en 13 uur kan iedereen een kijkje komen nemen in de serres, in de Ganzenstraat 16 in Zolder. Het wordt daar een tuinfeest waar de grillspecialist de bezoekers laat proeven van de unieke smaken die je op houtskool, met (…) Lees het hele bericht

2-gewonden-bij-botsing-op-kruispunt-boekt

2 gewonden bij botsing op kruispunt Boekt

Op het kruispunt in Boekt zijn vrijdagnamiddag twee auto's gebotst. Daarbij raakten twee mensen gewond, één slachtoffer werd met de ziekenwagen afgevoerd, een tweede kon zich op eigen kracht gaan laten verzorgen. Het verkeer dat er door de werken sowieso al trager verloopt, moest door de politie in goede banen geleid worden tot depannage Schops het kruispunt ontruimd had.

vandaag-gezien-25

Vandaag gezien

Dit rode bekertjesmos vind je nabij de Kluis van Bolderberg. (foto Roger Convents)

liefde-bij-de-kleuters-van-de-toverfluit

Liefde bij de kleuters van de Toverfluit

In de Toverfluit maakten de kleuters er een liefdevolle Valentijnsdag van. Liefde voor kleuters, voor ouders, voor de juffen, ... de school kleurde rood. (foto Wendy Castro)

morgen-rijden-bussen-weer-normaal

Morgen rijden bussen weer normaal

Morgen en ook in het wxeekend zullen de bussen van De Lijn in Limburg normaal rijden. Na urenlange onderhandelingen hebben directie en vakbonden deze namiddag een akkoord bereikt dat blijkbaar voor iedereen aanvaardbaar is. Of daarmee de sociale vrede voor lange tijd is hersteld, blijft de vraag. Voor volgende maandag is voor heel Vlaanderen een stakingsaanzegging ingediend bij De Lijn en de kans is groot dat ook het Limburgse personeel zich daarbij aansluit.

kwb-viert-valentijn-met-een-orchidee

KWB viert Valentijn met een orchidee

Een bloemetje op Valentijn ... dat hoeven tegenwoordig niet persé rode rozen te zijn. Wat dacht je bijvoorbeeld van een mooie orchidee. Zo dachten ze er ook bij KWB Overdag over en dus nodigden ze Pros Alen uit die alles vertelde over het telen en onderhoud van orchideeën. Ze vormen trouwens één van de grootste plantenfamilies op aarde. In onze contreien zijn de wilde orchideeën de jongste jaren sterk achteruit gegaan. Maar in het regenwoud groeien ze (…) Lees het hele bericht

damhert-wil-maandag-terug-aan-de-slag

Damhert wil maandag terug aan de slag

Bij Damhert willen ze maandag al opnieuw aan de slag, dat zal dan wel gebeuren in containerkantoren die ondertussen al besteld zijn. Volgens CEO Grete Remen is de schade gigantisch, in de kantoren is letterlijk alles vernield, alleen de informatica-infrastructuur van het bedrijf zou nog werken. Vermoedelijk ontstond het vuur door een kortsluiting in de batterij van een scanner om bestellingen in te geven. Zo heeft het zich samen met de rook in de (…) Lees het hele bericht

damhert-personeel-is-vandaag-werkloos

Damhert-personeel is vandaag werkloos

In de loop van de ochtend is duidelijk geworden dat van de kantoren bij Damhert niets meer overblijft, alles is compleet vernield door de brand. Hoe het zit met de voorraden in de magazijnen is nog niet duidelijk. Het gaat uiteraard om voedingswaren en er wordt bekeken of die al dan niet door de rook zijn aangetast. De zowat 50 personeelsleden zijn afgelopen nacht nog verwittigd dat ze niet kunnen werken. Zij zijn vandaag althans werkloos, voor de komende dagen moet het nog allemaal bekeken (…) Lees het hele bericht

vandaag-gezien-24

Vandaag gezien

Uitgerekend op Valentijn heeft dit mussenkoppel aan de Zolderseweg een nieuw liefdesnestje gevonden. Fotografe Christina Put benadrukte dat de vogels gewillig poseerden en dat de foto zonder trucage tot stand kwam.

richie-als-romanticus

Richie als romanticus

Iedereen viert Valentijn op zijn of haar manier

beperkt-busaanbod-door-verscherpte-staking

Beperkt busaanbod door verscherpte staking

Hou er rekening mee dat er vanochtend opnieuw heel weinig bussen rijden. De chauffeurs van De Lijn hebben hun acties terug verscherpt en staken tijdens de spitsuren. Ze willen dat blijven doen zolang de directie geen onmiddellijke toegevingen doet rond hun rusttijden. De chauffeurs van de onderaannemers zijn wel uitgereden. Voor Heusden-Zolder betekent het dat er weinig of geen ritten verzekerd zijn van de lijnen 22, 23, voor de 34 is het nog onduidelijk, van de lijn 51 (…) Lees het hele bericht

brandweer-had-uren-werk

Brandweer had uren werk

Ook nadat de vlammen onder controle waren had de brandweer nog uren werk in het bedrijf Damhert. Het ging immers over een fel smeulende brand. De brandweer kon wel voorkomen dat het vuur oversloeg van de kantoren naar de magazijnen, daar zou alleen rookschade zijn. Om 5 uur vanochtend konden de laatste brandweerploegen weer naar de kazerne. (video Michiel Reynders)

brand-treft-voedingsbedrijf-damhert

Brand treft voedingsbedrijf Damhert

FLASH Er heeft vannacht een brand gewoed bij het bedrijf Damhert in de Kapelstraat. Er werd alarm geslagen rond kwart over 1 toen rook aan de zaak werd opgemerkt. De brandweer haastte zich ter plaatse. Het vuur leek aan de voorzijde te woeden. Er hingen een dichte prikkelende rook. Kort voort twee uur leek alleszins van de buitenzijde bekeken het vuur onder controle. UPDATE Op dat ogenblik was de brandweer vooral aan de binnenzijde bezig met de bestrijding. Het ziet ernaar uit dat de hulpdiensten nog een hele tijd werk hebben. De politie heeft de Kapelstraat in beide richtingen afgesloten. UPDATE Brandweer Beringen stuurde ook nog een ploeg ter versterking. De brand lijkt vooral gewoed te hebben in de kantoren. De schade in de rest van het bedrijf was vannacht nog niet duidelijk. (foto's Michiel Reynders)

het-is-vandaag-valentijn

Het is vandaag Valentijn

Je hebt tegenstanders die het commercieel vinden en er niets willen mee te maken hebben, je hebt voorstanders die hun geliefde op alle mogelijke manieren in de watten proberen te leggen ... maar hoe dan ook vandaag is het Valentijn. Bloemen, etentjes, juwelen, lingerie, pralines, knuffels en meer, ... 't is allemaal populair. Maar 't hoeft uiteraard niet tot vandaag beperkt te blijven.

vrouwen-lopen-storm-voor-trio

Vrouwen lopen storm voor 'Trio'

Het was vanavond een kleine stormloop in The Roxy Theatre. The Ladies Night waarmee Ludo Vangenechten uitpakte, bracht immers niet alleen de film 'Trio' met Matteo Simone, Ruth Beeckmans en acteur-regisseur Bruno Vanden Broecke op het scherm, Matteo Simone en Bruno Vanden Broecke waren zelf ook present. Ruth Beeckmans moest wegens ziekte verstek geven. Ze werden geïnterviewd over hun toch wel speciale prent en maakten nadien tijd voor de fans. Selfie time dus. En fans, die waren er, drie uitverkochte zalen vol. Ladies only uiteraard. (foto's Marina Poelmans)

een-warme-maand-vol-solidariteit

Een warme maand vol solidariteit

Nu de Warmste Maand in Heusden-Zolder is afgesloten maakt Sint-Vincentius dankbaar de balans op. Tientallen initiatieven - van de kleinste tot grootschalige - zijn in de loop van januari genomen en het resultaat is een grote hoeveelheid voeding, melk en frisdrank die de komende periode kan gebruikt worden voor de zowat 200 gezinnen die zelf niet in hun basisbehoeften kunnen voorzien. De maatschappelijk assistenten van het OCMW laten maandelijks weten aan Sint-Vincentius wie in (…) Lees het hele bericht

guus-wint-wedstrijd-over-lego-expo

Guus wint wedstrijd over Lego-expo

Bijna 200 bibbezoekers vulden een formulier in voor de prijsvraag die gekoppeld was aan de Lego-tentoonstelling van Maarten Verlinden. Die blikte met zijn opstelling terug op de gebeurtenissen van het jaar 2018. Guus uit de Everselkiezel kwam als winnaar uit de bus, hij kreeg een Lego Duplo setje en was daar erg blij mee. Ondertussen heeft Maarten al bijna 1,5 maand inspiratie opgedaan voor zijn volgende expo. Nog even wachten tot januari 2020.

een-gezonde-woensdag-in-t-molenholleke

Een gezonde woensdag in 't Molenholleke

Een dag na de Vlaamse dikketruiendag hield 't Molenholleke zijn eigen versie. De verwarming stond een graadje lager want ook de leerlingen willen de CO²-uitstoot terugdringen. De juffen hadden opgeroepen om massaal met de fiets naar school te komen en de fiets ook te versieren. Wie zonder fiets kwam, mocht de schoenen pimpen en zijn skateboard, step of rolschaatsen meebrengen. Zo werd het een plezante en gezonde woensdag. (foto's Rita Grosemans)

patrick-snijers-mkt-op-titel-in-vw-polo

Patrick Snijers mkt op titel in VW Polo

Patrick Snijers en Davy Thierie nemen dit seizoen met een VW Polo R5 van BMA Autosport deel aan het Belgisch rallykampioenschap. Vorig jaar wonnen ze in een Porsche 997 GT3 de Belgische titel in de GT klasse. Met de steun van sponsor MAES Containers wil Snijers dit seizoen strijden voor de algemene overwinning en hij verwacht dat de VW Polo daarvoor voldoende potentieel heeft. Ze beginnen aan het seizoen in de rally van Haspengouw. Voor Patrick Snijers is het duidelijk: het competitiebeest in hem valt ook na al die jaren niet te temmen.

een-markt-van-wol-en-kruiden

Een markt van wol en kruiden

't Was nog fris vandaag maar een zonovergoten multiculturele markt wekte al even de indruk dat de lente in de lucht hangt. Ook bloemenzaad en plantgoed verschijnen in het aanbod. Een slimme verkoper had eerder opgemerkt dat er nog geen assortiment kruiden was, dus bracht hij daar vandaag verandering in. En naar verluidt is zijn rekening in verhouding niet gepeperd. Een marktkramer bood ook dekbedden in schapenwol aan, vanop het zonnepanelenveld keek een kudde schapen toe, zij mochten hun jas evenwel nog een tijdje aanhouden.

vandaag-gezien-23

Vandaag gezien

De gele trilzwam duikt weer op in de natuur. (foto Jan Leijskens)

fietser-van-de-week-lien-en-lotte-geeraerts

Fietser van de week: Lien en Lotte Geeraerts

Lien en Lotte Geeraerts gaan altijd met de fiets naar school, of de sneeuw ligt, koud of warm, ... ze laten zich niet tegenhouden. Uiteraard zorgen papa Jean-Marie en mama Eefje voor de begeleiding. Ze nemen de trage weg van de Mommestraat naar de school Beekbeemden. Dat is een reistijd van 4 minuten. Volgens Jean-Marie doen ze er met de auto alles samen 10 minuten over en dan moet je nog extra vroeg vertrekken om een parkeerplaats te hebben aan school. Ze hopen (…) Lees het hele bericht

dorpsraad-heusden-houdt-volksvergadering-1

Dorpsraad Heusden houdt volksvergadering

Volgende maandag 18 februari houdt de dorpsraad Heusden een volksvergadering. Dan zijn alle inwoners welkom om zich te vergewissen van een aantal lopende dossiers. Op de agenda staan de toekomst van Heusden-Dorp, de ruimtelijke ordening, de dorpstuintjes en Fietsen van H tot Z. Afspraak in De Kring, de deuren openen om 19.30 u en de vergadering start om 20 uur stipt.

de-verhalen-van-mannen-en-vrouwen

De verhalen van mannen en vrouwen...

In Muze kun je morgen een bijzondere valentijnsavond beleven met De Kolonie MT. In ‘Twee zielen, drie levens, zes mensen’ ontmoeten de man – Peter De Graef – en de vrouw – Lottie Hellingman – elkaar. Telkens komt een ander aspect van ongelijkwaardigheid bovendrijven. Het verhaal bestaat uit drie aparte delen, maar in elke scène wordt de personages voortgestuwd door herkenbare, diepmenselijke vragen en verlangens. De vertelkracht van de acteurs wordt ondersteund door de livemuziek van Bo Spaenc en co. Tickets € 19, € 16, € 13.

staking-hinder-op-een-plaats

Staking: hinder op één plaats

De gevolgen van de staking vallen al bij al nog mee in Heusden-Zolder. Er staat één stakerspost op de straat, namelijk in de Westlaan nabij de rotonde, daar hebben militanten met paletten een versperring opgeworpen. Maar wie dat wil, wordt mondjesmaat doorgelaten. Het industrieterrein Zolder-Lummen is via de E 313 trouwens wel vlot te bereiken. In de grotere bedrijven wordt daar wel gestaakt. Er staan stakersposten bij Marlux en bij de Scandinavian Tobacco Group, maar alles (…) Lees het hele bericht

van-den-heuvel-gaat-over-circuitvergunning

Van den Heuvel gaat over circuitvergunning

De nieuwe minister van omgeving Koen Van den Heuvel vindt tussen de dossiers op zijn bureau ook het beroep tegen de omgevingsvergunning voor Circuit Zolder. Zoals bekend heeft de bestendige depuatie van Limburg op 13 september de omgevingsvergunning - eigenlijk een hervergunning - goedgekeurd, met voorwaarden. Er waren weliswaar meer dan 130 bezwaren - waarvan een groot deel collectief - ingediend door buurtbewoners die bekommerd waren om het geluid en de (…) Lees het hele bericht

wietplantage-opgedoekt-aan-beringersteenweg

Wietplantage opgedoekt aan Beringersteenweg

De politie van Heusden-Zolder heeft in een woning aan de Beringersteenweg een wietplantage ontdekt. De civiele bescherming werd opgeroepen om de installatie te ontmantelen, de planten werden ter plaatse door de hakselaar gedraaid. Het onderzoek is nog aan de gang.

toch-nog-overtreders-ondanks-verbetering

Toch nog overtreders ondanks verbetering

Gisteren en vandaag heet de politie al verbetering vastgesteld in het verkeersgedrag op en rond kruispunt Boekt. Samen met de werfleider is een rondgang gemaakt en zijn aanwijzingen gegeven om de signalisatie wat te verbeteren. Vanmorgen zijn ook de oranje lijnen opnieuw getrokken.Toch zijn gisteren en vandaag nog 15 mensen betrapt die links de Bieststraat insloegen.

535-reden-te-snel

535 reden te snel

De politie van Heusden-Zolder heeft de afgelopen dagen drie snelheidsacties gehouden. Vrijdag stond de flitsauto opgesteld in de vroege ochtend en voormiddag. 886 wagens werden gecontroleerd, 102 (11,5 %) zijn geflitst. 1 Bestuurder reed 127 in plaats van 70, hij mag zijn rijbewijs inleveren. Zaterdagavond werd dan het uitgaansverkeer gecontroleerd. Daar reden 193 van de 1097 bestuurders te snel, dat is 17,6 %. Gisteren was de snelheidscontrole gericht op (…) Lees het hele bericht

staking-zal-morgen-te-voelen-zijn

Staking zal morgen te voelen zijn

Voor morgen hebben de vakbonden opgeroepen tot een stakingsdag. Het is nog niet helemaal duidelijk wat de gevolgen zullen zijn, maar verwacht u aan heel wat hinder. Bij De Lijn zullen weinig of geen bussen rijden, er wordt verwacht dat maximaal de helft van de treindiensten verzekerd zullen zijn. De post probeert kranten en pakjes uit te reiken, brieven of andere stukken zullen mogelijk niet komen. Ook bij gemeentediensten - meestal de werkplaats - en in het onderwijs zullen er stakers zijn, al is (…) Lees het hele bericht

motorrijder-kritiek-na-botsing-in-dellestraat

Motorrijder kritiek na botsing in Dellestraat

In de Dellestraat is deze namiddag een zwaar ongeval gebeurd met een motorfiets en twee wagens. De motorrijder botste frontaal op één van de auto's. Hij raakte zeer zwaargewond, hij kreeg ter plaatse de eerste zorgen van de medische hulpdiensten en is dan in kritieke toestand naar het ziekenhuis afgevoerd. Om het onderzoek ter plaatse en het opruimen niet te hinderen is de afrit Zolder-Lummen op de E 313 afgesloten. UPDATE Rond 16.45 u was de Dellestraat vrijgemaakt en heeft de verkeerspolitie ook de afrit van de E 313 weer opengesteld.

opvangcentrum-zoekt-materialen-voor-animatie

Opvangcentrum zoekt materialen voor animatie

Het Rode Kruisopvangcentrum voor asielzoekers in de Kapelstraat heeft een aantal vrijetijdsactiviteiten voor zijn gasten. Het is de bedoeling om die in de nabije toekomst nog verder uit te breiden. Daarvoor is het op zoek naar een heel aantal materialen. Daarbij gaat het om babykoetsen, kinderwagens, kinderwagens voor twee kinderen. Maar het zoekt ook voetbalmateriaal zoals voetbal- en loopschoenen voor binnen- en buitengebruik, scheenbeschermers, sportshortjes en t-shirts. En ze (…) Lees het hele bericht

fietsersbond-heeft-nu-ook-een-bestuur

Fietsersbond heeft nu ook een bestuur

Aansluitend bij de oprichtingsvergadering van de Fietsersbond Heusden-Zolder, vorige maand, is nu ook de stuurgroep voor het eerst samengekomen. Daarbij is ook het bestuur verkozen en samengesteld. Het zijn Paul Coolen (voorzitter), Trees Verhelle (secretaris), Ellen Haenen (rekenplichtige) en verder Julien Maebe, Danny Wendelen, Gijs Dayers, Johan Snyders, Fons Caubergs en Tony Gijbels. Ze legden ook de streefdoelen vast met als prioriteit het functioneel fietsen naar de winkel en over de korte afstanden.

slagboom-in-merelstraat-is-hersteld

Slagboom in Merelstraat is hersteld

Het treinverkeer rijdt weer normaal tussen Mol en Hasselt. Deze voormiddag heeft het een tijd uitgelegen nadat een vrachtwagen de slagboom in de Merelstraat had aangereden. Die slagboom raakte daarbij beschadigd en moest door personeel van Infrabel hersteld worden. Niemand raakte gewond maar het treinverkeer werd dus onderbroken. Na de herstelling konden de treinen weer voorbij. (foto Michiel Reynders)

zo-maak-je-leuke-diertjes-uit-vilt

Zo maak je leuke diertjes uit vilt

Ook in deze digitale tijden, zijn nog heel wat mensen geboeid door creatieve 'handenarbeid'. Dat bleek vanavond in Muze waar Lotte Leyssens heel wat deelnemers mocht verwelkomen voor de workshop 'dierenfiguren uit vilt maken'. Het vrouwelijke gezelschap was er heel de avond enthousiast aan het werk en aan het eind hadden ze niet alleen mooie figuren klaar, maar ook heel wat inspiratie opgedaan om nadien verder mee aan de slag te gaan. (foto's Ann Jordens)

neos-op-bezoek-bij-grafityp

Neos op bezoek bij Grafityp

Bij Neos Heusden-Zolder kennen ze maar weinig rustige momenten. Zo bracht de groep een bezoek aan het bedrijf Grafityp in Houthalen. Dat is een fabrikant en verdeler van zelfklevende beletteringsfilms, digitale print media, laminaten en automotive en decofilms. Een gekende toepassing is publiciteit op auto's of racebolides. Zo viel de gepimpte racewagen in grafiwrap-film erg in de smaak. (foto Trudo Groffi)

sportraad-bekijkt-events-en-infrastructuur

Sportraad bekijkt events en infrastructuur

Veel volk vanavond in ZLDR Luchtfabriek voor de algemene vergadering van de sportraad. Het was de eerste algemene vergadering sinds de installatie van de nieuwe bestuursploeg en dus ook het eerste optreden van Lode Schops als schepen van sport. Hij deed een oproep tot samenwerking die tot een grotere tevredenheid van iedereen moet leiden.

Samenwerking, dat was ook de boodschap van directeur Sven Prybilla van Circuit Zolder. Hij gaf toelichting bij de (…) Lees het hele bericht

opgepast-voor-oplichters-via-mail

Opgepast voor oplichters via mail

Bij de politie in Heusden-Zolder zijn vandaag al 3 meldingen binnengekomen van inwoners die een aanmaning kregen om een geldboete te betalen. Ze hadden zogenaamd deelgenomen aan een actie waaraan kosten verbonden waren. Ze hebben die vergeten te betalen, waardoor er nu een erg hoog bedrag zou moeten betaald worden aan een incassobureau om de tussenkomst van een gerechtsdeurwaarder te vermijden. De aanmaningen worden per mail gestuurd. De jongste tijd worden geregeld zulke pogingen tot (…) Lees het hele bericht

opnieuw-16-overtredens-op-kruispunt-boekt

Opnieuw 16 overtredens op kruispunt Boekt

Vrijdag hield een verkeersploeg van de politie toezicht op het kruispunt in Boekt om daar de opstoppingen aan de werken te beperken. Belangrijkste zorgenkind blijft het verbod om links in te draaien naar de Bieststraat voor wie uit richting Suska-Berg komt, er is een omweg via de rotonde. Maar heel wat bestuurders blijven de verbodsborden negeren en wachten op het kruispunt om af te slaan, sommigen gaan zelfs op de tegengestelde rijstrook staan. Vrijdag zijn al 16 overtreders (…) Lees het hele bericht

een-artistiek-steuntje-van-eefje-voor-vzoc

Een artistiek steuntje van Eefje voor VZOC

Kunstenares Eefje Van den Brande bezocht vanmiddag het Vogel- en Zoogdierenopvangcentrum en ze kwam niet met lege handen. De afgelopen tijd maakte ze een reeks speciale kunstwerken, die zijn verkocht op een veiling, daarnaast gaf ze ook een kunstkalender uit en organiseerde een tombola. De globale opbrengst, liefst 4.266,55 euro overhandigde ze aan Rudi Oyen. En dat geld zal weer meer dan goed van pas komen, er is nog een weide waar een bijkomende paardenstal moet gebouwd worden. (foto Marina Poelmans)

de-beste-rolmops-komt-uit-heusden-zolder

De beste rolmops komt uit Heusden-Zolder

Vroeger kwam rolmops - opgerolde haring met ajuin en een prikkertje door - op veel plaatsen op tafel, al dan niet gecombineerd met ajuinstoemp. Tegenwoordig is het misschien minder populair maar het wordt toch altijd gegeten. En de lekkerste rolmops ... die komt niet van aan de zee maar uit Heusden-Zolder. Het Radio 2-programma De Inspecteur hield een smaaktest met 100 proevers. En (…) Lees het hele bericht

spanning-in-petanquekampioenschap

Spanning in petanquekampioenschap

Geen competitiepetanque in de Vlaamse liga dit weekend, maar in de eerste provinciale 'tikten' de ballen des te harder want daar woedt de strijd om de titel. Het zal daar gaan tussen Olympia en De Berk. De uitslagen: Genk A - Boekt A: 3-6 Olympia A - De Berk A: 3-6, Olympia B - Genenbos C: 2-7 en Boekt B - Genk B: 5-4. De uitslagen in tweede provinciale: De Berk B - Sparrendal A: 4-5, De Berk C - Hasselt B: 6-3, Kelchteren B - Olympia C: 0-9 en Bocholt A - Boekt C: 4-5.

de-lijn-alleen-de-spits-verloopt-normaal

De Lijn: alleen de spits verloopt normaal

Het wordt een eentonig verhaal maar ook vandaag mag je weer stiptheidsacties verwachten bij De Lijn. Vanmorgen hebben de geplande chauffeurs hun stelplaats wel verlaten, maar een aantal zal de rit onderbreken of niet rijden. Bussen kunnen dus te laat of niet opdagen. De Lijn raadt aan om de reisinfoapp en de routeplanner op de website te bekijken. De vakbonden zeggen dat de avondspits tussen 15 uur en 19.30 u normaal zal verlopen en dat er nadien nieuwe onderbrekingen mogelijk zijn.

moeizame-ochtendspits-op-e314

Moeizame ochtendspits op E314

Wie vanochtend de E 314 richting Nederland heeft genomen, stond al snel in de file. Daarvoor zorgden twee ongevallen. Eerst botsten in Zonhoven twee bestelwagens en een auto, daarbij viel één gewond. Er ontstond meteen een file tot in Heusden-Zolder. En in de staart van de file gebeurde een nieuwe botsing. Zo werd de toestand nog erger. Later op de ochtend, toen de takeldienst alles had opgeruimd, kwam het verkeer langzaam weer op gang.

alarmnummer-112-staat-centraal

Alarmnummer 112 staat centraal

Het is vandaag de Europese dag van het alarmnummer 112. Overal wordt dat nummer extra in de kijker gesteld om mensen aan te zetten het te gebruiken bij noodsituaties waarbij een ziekenwagen of de brandweer nodig is. Vroeger werd daarvoor bij ons het nummer 900 gebruikt, later werd overgeschakeld op 100 - dat nog actief is - om tenslotte het Europese eenheidsnummer 112 te gebruiken. Voor politiehulp moet dan weer 101 getoetst worden. Maar in sommige grensgebieden, zoals Voeren, zorgt het noodnummer (…) Lees het hele bericht

inbrekers-op-pad-7

Inbrekers op pad

Buiten de bestelwageninbraak in de Ketelstraat, zijn dieven nog elders op pad geweest in Heusden-Zolder dit weekend. In Het Wijerke geraakten ze niet binnen in de achterbouw van een woning. In de sporthal van Zolder konden ze wel de deuren openbreken, maar binnen vonden ze geen geld en zijn ze zonder buit afgedropen. Ze richtten wel schade aan.

makkelijke-zege-voor-futsal-dames

Makkelijke zege voor Futsal-dames

De dames van Futsal LL SI speelden vanavond opnieuw tegen de Waerd Bokrijk maar deze keer dus voor de competitie. Bokrijk was niet voltallig en het werd dan ook een makkelijke klus voor de thuisploeg, ruststand 8-0 en eindstand 12-0.

st-vincentius-dankt-via-affiche

St. Vincentius dankt via affiche

De Warmste Maand zit erop en door een golf van solidariteit van inwoners, verenigingen en winkels, kon Sint-Vincentius een gigantische hoeveelheid voedingswaren inzamelen en zo zijn eigen voorraden weer wat op peil brengen. De bevoorrading van behoeftige inwoners en gezinnen is weer voor een tijdje gegarandeerd. Met deze affiche die in alle deelnemende winkels is uitgehangen, wordt iedereen bedankt voor zijn solidariteit.

vlotte-zege-voor-rc9

Vlotte zege voor RC9

RC9 heeft duidelijk de spelvreugde herontdekt. Na een amusante wedstrijd, gespeeld in weer dat alleen rugbyspelers kunnen appreciëren, won het zijn wedstrijd van Celtic Brussels met 41-7. Die van Celtic maakten er overigens een leuke derde helft van en ze konden zich verzoenen met de nederlaag tegen een betere tegenstander.

alweer-een-titel-voor-evelyn-neuteleers

Alweer een titel voor Evelyn Neuteleers

Evelyn Neuteleers werd onlangs - tijdens de examenperiode - nog maar pas provinciaal kampioen op de dubbel mini-trampoline, en daar voegde ze dit weekend in Mol nog eentje aan toe. Ze moest er haar Limburgse titel TTM toestel turnen C-niveau 18+ verdedigen. En dat deed ze met succes, ze komt dit jaar trouwens uit voor een andere club: Palfit Paal.

ook-thes-moet-eraan-tegen-kvv

Ook Thes moet eraan tegen KVV

In de derde provinciale A ging leider KVV Heusden-Zolder bij Thes Sport B winnen met 0-2. Daarmee wordt de derde in de rangschikking ook weer wat verder teruggeslagen. En meer nog, ook de tweede Hamont heeft verloren, waardoor KVV nu al een bonus telt van 15 punten met nog 24 punten te verdienen. En volgende week komt Hamont dan ook nog op bezoek.

bolderberg-wint-in-munsterbilzen

Bolderberg wint in Munsterbilzen

In de tweede provinciale B heeft Bolderberg FC met 0-2 gewonnen bij SK Munsterbilzen. In tweede A stond het duel der staartploegen op het programma. FC Anadol won van FC Maasland NO met 3-1.

sk-06-ging-vlot-over-zelem

SK 06 ging vlot over Zelem

In de vierde provinciale A van het voetbal heeft SK Heusden 06 vlot gewonnen op het terrein van Eendracht Zelem, het werd 1-5.

vandaag-gezien-22

Vandaag gezien

Als Jan Leijskens experimenteert met groothoek en een voorzetlensje, dan hoeft hij niet verder dan zijn eigen tuinvijvertje te gaan om iets speciaals te produceren.

dieven-aan-de-haal-met-werkmateriaal

Dieven aan de haal met werkmateriaal

Dieven hebben gisterennacht in de Ketelstraat de ruit van een bestelwagen ingeslagen. Zo konden ze de bestelwagen openen en en vervolgens werkmateriaal uit wegnemen.

prot-inne-kaffie-en-inne-oege

Prot inne kaffie en inne oege

In deze tijd van pads en capsules gebeurt het minder vaak, maar wie zoals vroeger de koffie nog met de hand 'opgiet' kan het meemaken dat er prot inne kaffie zit. Da's vrij vervelend bij het drinken. Maar nog minder smakelijk is het gesteld bij mensen dei 's murreges prot in hun oege hemme veur da ze gewasse zèn.

31-medailles-voor-smash-op-limburgs-kampioenschap

31 medailles voor Smash op Limburgs kampioenschap

Op de Limburgse kampioenschappen badminton voor de jeugd, veteranen en G-badminton in Olympia, hebben de buren van Smash Berkenbos een rijke oogst binnengehaald: liefst 18 gouden, 6 zilveren en 7 bronzen medailles. Bij de jeugd: was er goud voor Bo Borremans en Michelle Coomans, tweemaal goud en zilver voor Lindsey Wenzlawski, Hanne Ketelbueters won tweemaal goud, ook goud voor Maite Geybels. Kyara Vanderhaegen won zilver en brons, en ook brons voor Fleur Lierman. (…) Lees het hele bericht

heusden-a-wint-van-zonhoven

Heusden A wint van Zonhoven

In de tweede provinciale van het basketbal heeft Heusden A gewonnen van Zonhoven A met 74-69. in derde A verloor Zolder B van Miners Beringen C met 60-73. In derde B ging Zolder C dan weer losjes over Alken A: 65-90. In vierde B verloor Kajoba van Snt-Truiden C met 61-66. Zolder E won vlot bij Alken Z: 45-89. De dames van Zolder blijven verliezen, nu met 38-87 tegen Gems Diepenbeek B.

raf-walschaerts-schittert-voor-uitverkochte-zaal

Raf Walschaerts schittert voor uitverkochte zaal

In Muze was de schouwburg vanavond alweer uitverkocht, deze keer voor de helft van Kommil Foo. Inderaad, Raf walschaerts schitterde met zijn solovoorstelling ‘Biecht’. (foto Kris Vandevenne)

tony-sempels-maakt-debuut-in

Tony Sempels maakt debuut in LMV8

Bij Tony Sempels kriebelde het al langer als hij gewapend met fototoestel langs de racetrack stond en de pk-monsters voor zich zag doorscheuren ... Foto's maken is plezant, maar zelf achter het stuur zou nog leuker zijn. Hij tikte een sponsor op de kop die hem enkele races in de LMV8 kon garanderen. Maar dat volstond natuurlijk niet, eerst moesten vandaag de nodige testen worden afgelegd: wennen in een Renault Twingo, kennismaken met een pick-up V8 om tenslotte voluit te gaan (…) Lees het hele bericht

leiders-scoren-aan-de-lopende-band

Leiders scoren aan de lopende band

In het bedrijfsvoetbal werd vandaag weer gescoord dat het een lieve lust was. De drie leiders deden de boel vonken: VK Wieze Boys A - K. FC Vlam Eisden 9-1, RP Products-FC Vini's 6-0 en FC Tamara-Century Hasselt: 0-6, er verandert dus niets in de rangschikking. En ook Wieze Boys B, de leider in tweede, liet er geen gras over groeien: het versloeg staartploeg Sporting Caetsbeek met 2-6.

vandaag-gezien-21

Vandaag gezien

Bij Roger Convents staat een mooi sneeuwklokje in bloei.

rugby-begint-meer-en-meer-te-leven

Rugby begint meer en meer te leven

In het rugby ontvangen de heren van RC9 morgen om 15 uur het ervaren Celtic Brussels, een team met vooral Britse, Australische en Nieuw-Zeelandse expats. Allemaal mannen dus die het rugby met de paplepel binnenkregen en die ongetwijfeld hun thuisnederlaag in de heenronde tegen RC9 nog niet zijn vergeten. Overigens begint het rugby in ons land meer en meer te leven. Zo zendt Sporza morgennamiddag de match tussen Belgie (Black Devils) en Duitsland (…) Lees het hele bericht

neos-verkende-kayenbergbos-en-congo

Neos verkende Kayenbergbos en Congo

Die van Neos Heusden-Zolder zochten het deze keer dichter bij de deur. Uitgedost met mutsen, petten en sjaals gingen de leden op wandel in de buurt van kasteel Meylandt, meer bepaald het ‘Kayenbergbos’ en ‘de Congo', boeiende natuurgebieden die maar weinig mensen kennen. Op maandag 18 februari trekken ze naar de Duizendjarige Eik, die van een Nederlandse stichting het statuut Wereldboom krijgt. (foto Trudo Groffi)

richie-wordt-minimalist

Richie wordt minimalist

Doe dit vooral niet na ...

kim-met-een-superstem-in-the-middle

Kim met een superstem in the middle

Zelfs als je niet van jazz houdt, maar van een mooie zangstem, dan kan je nog ten volle genieten van Kim Versteynen. Dat bleek ook vrijdagavond in Muze waar ze samen met de rest van Kim in the Middle de nieuwe cd 'The 7 Year Itch' voorstelde met een stevig live-concert. Ze brachten afwisselend eigen nummers en covers waar Kim dan bijvoorbeeld met Kate Bush aan het jongleren ging. Het kan nu niet meer lang meer duren voor ook de rest van België deze bijzondere stem ontdekt. En hopelijk ook het album. (foto's Ria De Clerck)

koersel-en-ll-si-spelen-gelijk

Koersel en LL SI spelen gelijk

In de tweede afdeling van het zaalvoetbal hebben Koersel en FS LL SI Heusden-Zolder de punten gedeeld: 7-7. De beloften van Heusden-Zolder wonnen met 3-5. In de tweede provinciale van het zaalvoetbal won Il Tartufo vlot van Yellow Red Boy Hasselt met 8-3.

nipt-verlies-voor-zolder-a

Nipt verlies voor Zolder A

In de tweede landelijke van het basketbal zat het vrijdagavond opnieuw niet mee voor KBBC Zolder A. Het moest met nipt 87-89 thuis het onderspit delven tegen Scherpenheuvel A. In derde provinciale A behaalde Heusden B een makkelijke 92-61 overwinning tegen Bree B.

vincent-euvrard-moet-ohl-redden

Vincent Euvrard moet OHL redden

Vincent Euvrard is de nieuwe hoofdtrainer van Oud-Heverlee Leuven. Hij is vandaag voorgesteld en wordt bijgestaan door niemand minder dan Franky Vercauteren die sportief adviseur wordt. Eerder werkten die twee bij al samen bij Cercle Brugge. Voor Euvrard zijn de verplaatsingen nu in ieder geval een stuk korter dan in de tijd dat hij van Heusden-Zolder naar Brugge moest pendelen. Voor wie het zich herinnert, in het seizoen 2003-2004 speelde hij bij het toenmalige Heusden-Zolder. De eerste opdracht bestaat erin op OHL in 1B te houden. (foto OH Leuven)

t-wordt-een-kwalijke-gewoonte

't Wordt een kwalijke gewoonte

Het fietspadparkeren begint een kwalijke gewoonte te worden bij BPost in de Guido Gezellelaan. Dit was om 15.10 deze namiddag, hopelijk was de bestelwagen weg toen even later de scholieren voorbij fietsten.

eigen-vervoer-voor-nieuwe-schoolboeken

Eigen vervoer voor nieuwe schoolboeken

Om onze eigen mobiliteitsproblemen even te relativeren ... Leerkrachten van schooltjes in Bangladesh moeten de nieuwe leerboeken met een bootje aanvoeren. En vervolgens worden de grote pakken met de glimlach de klassen in gedragen. Het gaat om schooltjes in Dakbhanga en Moishkum, die mede onder impuls van Rita Meynen zijn opgericht en die nog steeds ondersteund worden vanuit Heusden-Zolder via de vzw Dakbhanga.

volgende-week-wordt-groen-gekapt-op-e314

Volgende week wordt groen gekapt op E314

Zoals eerder gemeld, legt het Agentschap Wegen en Verkeer dit voorjaar op de E 314 in Heusden-Zolder een derde rijstrook aan. Vanaf maandag 11 februari wordt de begroeiing van de middenberm gedurende enkele nachten verwijderd. Telkens wordt van 20 uur tot 6 uur de linkerrijstrook richting Nederland ingenomen door een mobiele werf. Het verkeer moet er dan over één rijstrook. In een eerste fase wordt de autosnelweg in de richting van Leuven vernieuwd. De (…) Lees het hele bericht

straks-cd-voorstelling-van-kim-in-the-middle-1

Morgen CD-voorstelling van Kim in the Middle

Jazz- en andere muziekliefhebbers worden vrijdagavond in Muze verwacht voor de voorstelling van het album 'The 7 Year Itch', het nieuwe van Kim In the Middle. Dat is het jazzkwartet rond vocaliste Kim Versteynen. Kim daagt haar warme stem uit in een brede mix van genres, een muzikale ontdekkingstocht waarbij ze haar publiek op sleeptouw neemt. Dit is nu het derde album, 7 jaar na de release van het eerste. Kim Versteynen krijgt op het podium ondersteuning van pianist Arne Van Coillie, bassist Flor Van Leugenhaeghe en drummer Gert-Jan Dreessen. Tickets: € 15, € 12.

kwb-overdag-op-bezoek-bij-lenzo

KWB-Overdag op bezoek bij Lenzo

De KWB-leden bezochten vandaag houtschaverij Lenzo, de naam is een samentrekking van 'Lenaerts en Zonen'. Op het vroegere mijnterrein worden grote partijen hout bewerkt voor de groothandel. De firma is gespecialiseerd in houten tegels voor tuinterrassen en gevels. Vader Eric Lenaerts leidde de bezoekers rond in de grote hallen. Daar zagen ze ook heel wat personeel uit de buurt. (foto's Ludo Deleux)

n-va-heeft-nieuwe-partijleiding

N-VA heeft nieuwe partijleiding

Nu de gemeenteraadsleden geïnstalleerd zijn, heeft de N-VA ook een nieuwe bestuur aangesteld. Dat staat onder leiding van de nieuwe voorzitter Peter Orens en ondervoorzitter Steven Goris. Zij willen als tandem werken en de partij visibiliteit geven. Samen met hun vertegenwoordigers in de gemeenteraad en andere organen willen ze bijdragen aan een positieve en kritische oppositie.

gewonde-bij-botsing-op-e-314

Gewonde bij botsing op E 314

Op de E 314 in Heusden-Zolder richting Nederland zijn in de late namiddag twee auto's gebotst. In één van de wagens viel een lichtgewonde. Het ongeval zorgde uiteraard wel voor de nodige verkeershinder.

al-28-000-tickets-verkocht-voor-dtm

Al 28.000 tickets verkocht voor DTM

Met nog precies 100 dagen te gaan voor de start van de DTM-race op Circuit Zolder zijn online al meer dan 28.000 tickets verkocht. En naar aanleiding van Valentijn krijg je 10 % korting als je de promocode weloveDTM gebruikt op deze website. DTM heeft 3 nieuwigheden ingevoerd in zijn ticketstrategie: met elk ticket mag je de paddock in, in veel gevallen krijgen kinderen tot 14 jaar - begeleid (…) Lees het hele bericht

spelen-en-quizzen-op-dag-van-de-moedertaal

Spelen en quizzen op Dag van de Moedertaal

Op zaterdag 23 februari heeft weer de Internationale Dag van de Moedertaal plaats en ook dit jaar laten de dienst welzijn van de gemeente en Het Berenhuis dat niet ongemerkt voorbijgaan. Ze organiseren samen een interactieve spel- en quizavond, waarin ontmoeting en oefenkansen Nederlands centraal staan. Het begint om 19 uur en duurt tot ongeveer 22.30 u en heeft plaats in de eetzaal van het Centrum voor Basiseducatie, Brugstraat in Heusden-centrum. Deelnemen kan (…) Lees het hele bericht

verboden-richting-bieststraat-wordt-genegeerd

Verboden richting Bieststraat wordt genegeerd

Sinds maandag zijn de werken in de buurt van Boekt-kruispunt aan de gang. De politie houdt ter plaatse toezicht, onder meer met patrouilles die zich verdekt opstellen. En dat is blijkbaar nodig want net voor de avondspits zijn er in zowat een kwartier 12 overtreders betrapt die toch nog links afsloegen richting Bieststraat. Dat is een verboden richting, aangekondigd met een groot oranje aanwijzingsbord, twee verbodsborden en en er is doorlopende oranje wergmarkering (die overigens (…) Lees het hele bericht

werk-aan-de-winkel-voor-fietsersbond

Werk aan de winkel voor Fietsersbond

De Fietsersbond heeft duidelijk nog heel wat sensibiliseringswerk te doen, dit soort taferelen zie je dus op heel wat plaatsen in de gemeente.

een-kermel-rond-oer-oere

Een kermèl rond oer oere

We hebben hier al eerder het woord kermèl laten passeren, je weet wel zo van die snoepen die zoet of zuur kunnen zijn, fruit- of andere smaken kunnen bevatten en in alle kleuren van de regenboog worden gemaakt. Meestal plakkerig spul, binnenkort vliegen ze weer in 't rond tijdens de carnavalstoeten. Lutgart Aerts weet ook dat je vroeger een kermèl rond oer oere kost krêge, as ge och nie gevuugd hadt. Dan toch liever zo'n plakkerig exemplaar.

vandaag-gezien-20

Vandaag gezien

Een zwarte trilzwam, gespot in Bolderberg. (foto Jan Leijskens)

vanaf-volgende-week-vuilnszakken-afhalen

Vanaf volgende week vuilnszakken afhalen

De nieuwe huisvuilzakken komen eraan en kunnen binnenkort afgehaald worden. Er zijn nu geen speciale afhaalmomenten meer in de verschillende kerkdorpen. Maar iedereen kan vanaf 11 februari tot eind dit jaar zijn zakken afhalen op 12 plaatsen die over heel de gemeente verspreid liggen: B2 Broekmans, Brico, Carrefour, EGR Center III, Expert Schroeyen, Kringwinkel, Proxy Delhaize Bolderberg, Spar Bolderberg, Truckstop 26bis, Twiggy, gemeentehuis en recyclagepark. Je (…) Lees het hele bericht

afscheid-in-schoonheid-voor-t-middelpunt

Afscheid in schoonheid voor 't Middelpunt

Op de BADF Beerawards voor 2018 is 't Middelpunt bekroond tot laureaat in de categorie Biercafés en dat als enige in Limburg. Hij staat nu in de top 10 van Belgische biercafés. Voor uitbater Paul Reniers, die eind volgde maand de deuren sluit, wordt het zo een afscheid in schoonheid.

kwb-berkenbos-kookte-met-bier

KWB-Berkenbos kookte met bier

De KWB-ers van Berkenbos zijn weer gestart met hun kooksessies. Het thema was deze keer 'koken met topbieren' en daarvoor lieten ze Brugse Trippel, Cornet en Rodenbach aanrukken. De inspiratie daarvoor kwam van een gelijkaardige kooksessie in West-Vlaanderen. In Berkenbos leidde dat tot een driegangen menu. Volgens de deelnemers was het heerlijk en op basis van de foto's zijn we geneigd hen te geloven. (foto's Ludo Vanherle)

jules-meykens-is-60-jaar-acv-bestuurslid

Jules Meykens is 60 jaar ACV-bestuurslid

Bij ACV Heusden-Zolder grepen ze hun regiowandeling aan om Jules Meykens in de bloemetjes te zetten. Hij is immers 60 jaar bestuurslid en werd daarvoor gehuldigd door de plaatselijke voorzitter en de regioverantwoordelijke.

leerlingen-hebben-heel-project-rond-st-vincentius

Leerlingen hebben heel project rond St.-Vincentius

In de Sint-Jan Berchmansschool in Viversel hebben de leerlingen van het 5de leerjaar een project uitgewerkt rond Sint-Vincentius. Ze brachten een bezoek aan Sint-Vincentius en waren zodanig onder de indruk, dat ze een hele actie op het getouw zetten. De leerlingen ontwierpen affiches, deelden flyers uit in Viversel en riepen iedereen op om zoveel mogelijk niet-bederfbare voedingswaren bijeen te brengen. Er is al veel opgehaald, maar de actie loopt tot 14 februari, tot die dag kunnen mensen voedsel binnenbrengen in de school, Poothof 4 in Viversel.

vanaf-morgen-natuurbeheerswerken-op-bovy

Vanaf morgen natuurbeheerswerken op Bovy

Morgen start de eerste fase van het biodiversiteitsproject 'Bovy onthaalpoort voor mens en boomkikker’. Het Regionaal Landschap Lage Kempen, Limburgs Landschap, de provincie en de gemeente willen samen de biodiversiteit op Bovy verhogen met kleine, doelgerichte ingrepen. Vanaf morgen wordt de moerasvijver droog gelegd om een duidelijk beeld te krijgen van het bodemprofiel. In een volgende fase - eind dit jaar - wordt dat bodemprofiel aangepast en dat zal (…) Lees het hele bericht

vandaag-gezien-19

Vandaag gezien

Ligt de oorzaak in een geheimzinnige ziekte? Een mutatie? Of is haar moeder vreemd gegaan met een meeuw? Feit is dat deze merel met enkele witte veren al eens op bezoek komt bij Karin Cerstelotte.

ook-de-laatste-ophalingen-lonen-de-moeite

Ook de laatste ophalingen lonen de moeite

Ook de laatste ophalingen in het kader van de Warmste Maand leveren een rijke oogst op. Vanmorgen troffen ze een prachtig resultaat aan bij de buitenschoolse kinderopvang die aan Beekbeemden is gevestigd. En de winkelketen OKAY in Boekt deed Sint-Vincentius en hele kar voeding cadeau. (foto's Stefan Was)

fietser-van-de-week-jean-marie-simoens

Fietser van de week: Jean-Marie Simoens

Jean-Marie Simoens uit de Weg naar de Grauwe Steen is een erg geëngageerde inwoner met een hart voor de fiets. Hij is vrijwilliger in verschillende organisaties en doet zijn verplaatsingen daarvoor zoveel mogelijk met de fiets. Zijn motivatie? Bewust omgaan met milieu en gezondheid en fietsen is een ideale ontspanning.

circuit-werkt-volop-om-seizoen-voor-te-bereiden

Circuit werkt volop om seizoen voor te bereiden

Op Circuit Zolder wordt volop gewerkt in de aanloop naar het nieuwe seizoen. Een grondwerker is gestart met het uitslijpen van asfalt om semi-ondergrondse afvalcontainers te plaatsen. Traflux zal voortaan voor de afvalophaling zorgen. Ook over de berg wordt volop gewerkt. Daar wordt in opdracht van het Regionaal Landschap Lage Kempen de groenbuffer verder aangelegd, en een andere aannemer plaatst infiltratieputten om de aquaplanning aan de (…) Lees het hele bericht

auto-meteen-afgekeurd-na-controle

Auto meteen afgekeurd na controle

De lokale politie hield gisteren samen met Vlabel (Vlaamse Belastingdienst) op twee plaatsen in Heusden-Zolder controles. Daarbij is in het totaal bijna 5500 euro aan openstaande belastingen geïnd. Daarnaast zijn ook nog twee processen-verbaal opgesteld omdat de keuring vervallen was. Eén auto is er plaatse meegenomen voor een keuring en die kreeg meteen een verbod om nog in het verkeer te komen.

slecht-1-bus-op-5-rijdt-vanochtend

Slecht 1 bus op 5 rijdt vanochtend

De gevolgen van de derde dag van de busstaking zijn blijkbaar erger dan verwacht. Volgens de directie van De Lijn zijn alleen de chauffeurs van de onderaannemers uitgereden. Daardoor is maar 20 % van alle ritten gewaarborgd vandaag. UPDATE Lijnen 22 en 23 vallen in beide richtingen zowat helemaal weg. Hetzelfde geldt voor een groot deel van lijn 51 en zeker voor 52 en 58. Ook voor lijn 92 tellen we 11 geschrapte ritten.

morgen-rijdt-wellicht-de-helft-van-de-bussen

Morgen rijdt wellicht de helft van de bussen

Morgen zal naar schatting ongeveer de helft van de bussen van De Lijn rijden. Er is vandaag urenlang onderhandeld tussen vakbonden en directie. De directie had voorgesteld om in elke dienst een pauze van 20 tot 30 minuten te voorzien en na 4 uur rijden minstens 15 minuten pauze te waarborgen. Voor de christelijke vakbond was dat een verdedigbaar voorstel, voor de socialistische niet. Dus gaat een deel van de chauffeurs morgen weer aan het werk en laten de anderen hun bussen voor (…) Lees het hele bericht

een-grote-groep-winnaars-van-eindejaarsactie

Een grote groep winnaars van eindejaarsactie

In het gemeentehuis zijn vanavond de prijzen uitgereikt van de eindejaarsactie die de Middenstandsvereniging Heusden-Zolder had opgezet samen met de handelskernen. Er moesten heel wat prijzen worden uitgereikt. Schepen van handel Isabelle Thielemans verwelkomde iedereen. Daarna mocht de vorige voorzitter van de middenstandsraad Fernand Claes een attentie overhandigen aan de vorige schepen van handel en ondernemen Nico Geeraerts als dank voor de (…) Lees het hele bericht

veel-lekke-banden-in-heusden-centrum

Veel lekke banden in Heusden-Centrum

In de buurt van de Guido Gezellelaan hebben heel wat automobilisten vandaag hun band lek gereden. Telkens bleek het om een schroef te gaan. Enkele garages of bandencentrales kregen bijna aan de lopende band ... lekkende banden binnen. Het is niet duidelijk of die van een vrachtwagen gevallen zijn of wat de oorzaak is. (foto Gust Put)

chinezen-vieren-vandaag-nieuwjaar

Chinezen vieren vandaag Nieuwjaar

Gelukkig Nieuwjaar aan de Chinese inwoners van Heusden-Zolder. Vandaag begint voor hen het jaar 4716, en dat is het Jaar van het Zwijn. Wellicht zullen we in onze straten in tegenstelling met bijvoorbeeld Antwerpen geen dansende draken of vuurwerk zien. Officieel woonden hier vorig jaar 3 mensen met de Chinese nationaliteit, maar van afkomst zijn er dat meer en hun aantal groeit, niet zozeer door de restaurants maar wel door de frituren die ze overnemen.

ook-dit-jaar-steun-voor-projecten-in-het-zuiden

Ook dit jaar steun voor projecten in het Zuiden

Ook dit jaar trekt de gemeente weer geld uit voor ontwikkelingsprojecten in het Zuiden die een band hebben met Heusden-Zolder. Die moeten wel aan een aantal criteria voldoen: een kleinschalig project met kwetsbare groepen, het project wordt gedragen door de doelgroep zelf en er is een draagvlak binnen onze gemeente. Aanvragen moeten voor 1 april ingediend worden en worden nadien door de gemeentelijke raad voor ontwikkelingssamenwerking (GROS) (…) Lees het hele bericht

erdogan-aanhangers-moeten-voor-rechter-verschijnen

Erdogan-aanhangers moeten voor rechter verschijnen

Het is nog even afwachten wanneer 5 Erdogan-aanhangers uit Heusden-Zolder, Houthalen-Hlechteren, Genk en Beringen voor de correctionele rechtbank moeten verschijnen. De raadkamer heeft hen naar de rechtbank doorverwezen omdat ze via sociale media zouden aangezet hebben tot haat, segregatie en geweld. De vijf zijn vooral verdacht van het belagen van Gülenaanhangers na de poging tot staatsgreep in Turkije. Hun belangrijkste slachtoffers waren de uitbater van (…) Lees het hele bericht

153-ritten-afgeschaft-door-busstaking

153 ritten afgeschaft door busstaking

Zoals aangekondigd wordt ook vandaag gestaakt bij De Lijn. Er zijn dan ook enorm veel ritten afgeschaft. In Heusden-Zolder gaat het om lijn 22 (Hasselt-Beringen-Mijn) 28 ritten niet gereden, lijn 23 (Beringen-Lillo-Hasselt) 35 ritten afgeschaft, lijn 51 (Hasselt-Heusden) 25 ritten niet gereden, lijn 52 (Beringen-Boekt-Hasselt) 55 ritten afgeschaft, lijn 92 (Diest-Heusden) 10 ritten niet gereden. Dat maakt allemaal samen 153 busritten minder door Heusden-Zolder vandaag. De directie van De Lijn betreurt de staking en zegt dat ze wel degelijk goede voorstellen heeft voorgelegd aan de vakbonden en dat er eind dit jaar extra budget komt voor aangepaste rijtijden.

viert-heusden-zolder-2-dagen-vlaamse-feestdag

Viert Heusden-Zolder 2 dagen Vlaams feest?

In zijn agenda 2019 heeft het gemeentebestuur van Heusden-Zolder wel een erg groot gebaar van goodwill gesteld naar de Vlaams-nationalisten in de oppositie. In juli staat 2 dagen na elkaar de 11de juli ingevuld. Zou het de bedoeling zijn om de Vlaamse feestdag 2 dagen lang te kunnen vieren? Twee dagen feest ... in dat geval heeft de leeuw niet alleen klauwen en tanden, maar ook stevige stembanden nodig.

gemeente-stopt-samenwerking-met-tvl

Gemeente stopt samenwerking met TVL

De gemeente stopt de samenwerking met TVL voor de rubriek 'Fan van Limburg'. Om de 14 dagen worden daarin reportages gebracht over activiteiten en initiatieven van de gemeente Heusden-Zolder. Maar het schepencollege heeft nu beslist daarmee te stoppen in deze legislatuur en het budget anders te gaan inzetten. De reportages op TVL lopen nog tot maart.

morgen-opnieuw-staking-bij-de-lijn

Morgen opnieuw staking bij De Lijn

Door de staking reed ook in Heusden-Zolder vandaag maar een zeer beperkt aantal bussen van De Lijn. Vakbonden en directie hebbben rond de tafel gezeten, daarbij ging het onder meer over een voorstel van de bonden om na vier uur rijden voor de chauffeurs een half uur pauze te voorzien. Maar het is niet tot een akkoord gekomen. En dus zal er morgen opnieuw gestaakt worden, zowel in de stelplaatsen van De Lijn als bij een aantal onderaannemers. Vandaag reden globaal 8 bussen op 10. Voor morgen is eenzelfde scenario mogelijk. In Heusden-Zolder passeerde overdag of vanavond 1 bus van lijn 23, 1 van lijn 34, 1 van de 51 en 6 van de 52, 8 van lijn 58 en 9 van de 92. 24 in het totaal.

veel-voedsel-van-lindeman-spelotheek-en-winkels

Veel voedsel van Lindeman, Spelotheek en winkels

In de wijk Lindeman hebben veel mensen ervoor gezorgd dat Sint-Vincentius er een pak voedsel bijkreeg: de inwoners, maar ook de ouders van de Taalstimulering en de jongerenwerking. En daarnaast hebben de gebruikers van de Spelotheek heel wat bijeengebracht. Ondertussen konden de vrijwilligers van Sint-Vincentius vandaag ook nog heel wat ophalen bij Spar Aerts, Lidl Heusden en Carrefour Heusden. (foto's Stefan Was)

bekerwinst-voor-futsal-dames

Bekerwinst voor Futsal-dames

In het zaalvoetbal hebben de dames van Futsal LL SI zondagavond hun wedstrijd voor de beker van Limburg tegen de Waard Bokrijk gewonnen met 4-3. In een spannende match kwamen de bezoekers twee keer op voorsprong. Bij de rust stond het weer gelijk, nadien liepen de thuisdames uit tot 4-2, maar een tegentreffer zorgde voor een spannend einde. Bokrijk komt volgende zondagavond opnieuw op bezoek, nu voor de competitie en wellicht extra gemotiveerd.

werkloosheidskloof-groeit-licht

Werkloosheidskloof groeit licht

Eind januari zaten in Heusden-Zolder 988 mensen zonder werk, dat zijn er 43 of 4,2 % minder dan op hetzelfde moment vorig jaar. In vergelijking met een maand geleden waren het er evenwel 38 meer. Heusden-Zolder heeft nu een werkloosheidsgraad van 6,7 % en de kloof in vergelijking met Limburg en Vlaanderen - die beide op 6,3 % zitten - stijgt lichtjes. Mannen en vrouwen houden elkaar in aantal ongeveer in evenwicht hoewel in percentage de vrouwen (7,4%) het merkelijk slechter doen (…) Lees het hele bericht

suyana-groeit-maar-steun-blijft-broodnodig

Suyana groeit maar steun blijft broodnodig

In Peru worden de activiteiten van de vzw Suyana – waartoe Liesbet Willems mee de aanzet gaf - alsmaar verder uitgebouwd. Zo heeft dochterorganisatie Padma nu een eigen plekje in Villa El Salvador. Daar is ruimte voor de consultaties met kinderen, jongeren en ouders en voor workshops. De teamvergaderingen vinden daar ook plaats. Ondertussen heeft ook Puriy – met zijn typische kinderschoentjes (…) Lees het hele bericht

vandaag-gezien-18

Vandaag gezien

Ze zijn er, de eerste krokussen van 2019. (foto Jan Leijskens)

wie-wordt-kampioen-in-1ste-provinciale

Wie wordt kampioen in 1ste provinciale?

In de Vlaamse liga van het petanque raakt Boekt maar niet op dreef. Na een 4-5 verlies tegen Lier zakt het verder weg. Beter vergaat het Olympia dat De Singel met 6-3 versloeg. In 1ste provinciale zijn we nu al zeker dat een ploeg uit Heusden-Zolder kampioen zal spelen. Op 4 wedstrijden van het einde staan Olympia B, Boekt A en De Berk A afgetekend aan de leiding. De uitslagen: Olympia A - Genk A: 4-5, Boekt A - Olympia B: 2-7 en De Berk A - Genenbos C: 6-3. 2de provinciale: Bocholt A - De Berk B: 5-4, Sparrendal A - De Berk C: 7-2, Olympia C - Genenbos D: 4-5.

er-rijden-geen-bussen-van-de-lijn

Er rijden geen bussen van De Lijn

Er rijden vanmorgen vrijwel geen bussen van De Lijn in Limburg. De staking die eerst gepland was voor enkele stelplaatsen heeft zich uitgebreid naar heel de provincie. De chauffeurs staken omdat ze vinden dat ze hun werk niet langer goed kunnen doen door de besparingen. De werkdruk is erg hoog, er is nauwelijks tijd om te eten of naar het toilet te gaan, ritten worden afgeschaft omdat er geen chauffeurs ter beschikking zijn of bussen worden niet gerepareerd omdat er geen onderdelen zijn, beweren de vakbonden. In Heusden-Zolder zullen dus vandaag wellicht ook geen bussen passeren.

zuid-amerikaanse-klanken-in-muzecafe

Zuid-Amerikaanse klanken in MuzeCafé

Met 'Tm Daemen invites' was al aangekondigd dat de MJO zondagavond zwoele bossa’s en samba’s zou serveren in het MuzeCafé. Samen met Raf Hendrickx, Rob Vanspauwen en Achim Bill had Daemen dan ook geen moeite om het overvolle café in Zuid-Amerkaanse mood onder te dompelen. Volgens verslaggever Frans Morawski was het genieten van hot South-American jazz oversaust met de heerlijke sound van de trombone … Na de pauze werd het pas verrassend toen een klein (…) Lees het hele bericht

leider-zolder-c-verliest-van-stevoort

Leider Zolder C verliest van Stevoort

In de derde provinciale A van het basketbal heeft Helchteren 2020 A Zolder B verslagen met 58-45. In 3B verloor leider Zolder C verrassend met 80-84 van achtervolger Stevoort B. Daardoor komt er toch nog wat spanning in de competitie. In vierde A moest Zolder Z thuis het onderspit delven tegen Alfa 2000 Achel met 49-54. De dames van Zolder gingen bij Lummen D onderuit met 66-26.

in-de-brug-slaan-ze-aan-het-dichten

In De Brug slaan ze aan het dichten

Er gebeurt dezer dagen veel rond poëzie. Zo willen blijkbaar ook leerlingen van VLS De Brug graag dichters worden. En dus komt er een week van de poëzie aan. Ze hebben alvast prenten van dichters en gedichten opgehangen op de speelplaats en ook op de klasdeuren prijkt een gedicht. Elke klas gaat deze week aan de slag met de gedichten. En dat kan gaan van kennismaking met dichters en hun werk tot zelf gedichten schrijven. (foto Inge Vreys)

kleuren-en-beweging-in-het-theater

Kleuren en beweging in het theater

Vandaag bracht Theater De Spiegel twee voorstellingen van 'Boks' in CC Muze. In 'Boks' werden de allerkleinsten geprikkeld door vorm, kleur, muziek en beweging. In een origineel decor bewegen twee danseressen in de box, met daarbij origineel geluid en licht. En dat trekt heel erg de aandacht van de jonge theaterliefhebbers. (foto Lenscollectief)

taalstimulering-wordt-veel-benut

Taalstimulering wordt veel benut

Op de gemeenteraad van afgelopen donderdag werd door de N-VA-oppositie een voorstel ingediend om geld vrij te maken voor een taalbad voor kinderen met taalachterstand. Vanuit Vlaams Belang werd bij dat punt ook gevraagd hoeveel deelnemers de taalstimuleringsactiviteiten in Heusden-Zolder kennen. Die cijfers zijn ondertussen gesprokkeld door de betrokken gemeentediensten. Tot aan de kerstvakantie waren 121 kinderen ingeschreven voor de Taalstimulering en kinderkrant in de (…) Lees het hele bericht

oproep-tot-gemeentelijke-autostaking

Oproep tot 'gemeentelijke autostaking'

Afgelopen week stond Paul Coolen mee aan de wieg van de Fietsersbond Heusden-Zolder. Wekelijks gaat hij mee op zoek naar de 'Fietser van de Week'. Zelf wil hij nog een stapje verder gaan. Hij engageert zich voor een soort van gemeentelijke autostaking. Hij wil zijn elektrische auto zoveel mogelijk aan de kant laten staan en zal dit jaar 90 % van al zijn verplaatsingen in Heusden-Zolder met de fiets doen, winter én zomer. Hij zoekt inwoners die mee willen gaan in die uitdaging. Of die met andere originele initiatieven op de proppen willen komen. Laat maar horen op onze Facebookpagina.

winst-voor-bolderberg-fc

Winst voor Bolderberg FC

In de tweede provinciale B heeft Bolderberg FC RDK Gravelo met een 3-1 naar huis gestuurd.

thuisnederlaag-voor-sk-06-1

Thuisnederlaag voor SK 06

In de vierde provinciale A van het voetbal heeft SK Heusden 06 zijn thuiswedstrijd tegen SV Breugel verloren met een spectaculaire 3 - 5 uitslag.

ook-ham-voor-de-bijl-bij-kvv

Ook Ham voor de bijl bij KVV

In de derde provinciale A van het voetbal moest nu ook Ham er aan geloven bij autoritair leider KVV Heusden-Zolder, het werd 3-1.

nieuw-verlies-voor-vck

Nieuw verlies voor VCK

In de tweede divisie van het volleybal heeft VCK Bolderberg met 3-1 verloren bij Kivola Riemst. Setstanden waren 25-14, 23-25, 25-14 en 25-18.

wat-gebeurt-er-vanaf-morgen-in-boekt

Wat gebeurt er vanaf morgen in Boekt?

Nadat vrijdag de signalisatie is klaargezet, starten morgen de werkzaamheden in de buurt van het kruispunt Boekt waarvoor het Agentschap Wegen en Verkeer de opdracht heeft gegeven. Eerder meldden we al de verkeersmaatregelen, maar wat gaat daar precies gebeuren? De bushaltes, één aan de kant van Meylandt en één aan de kant van Boekt, worden vernieuwd. Ze worden aangepast aan de nieuwe normen van veiligheid, toegankelijkheid en comfort. Ze krijgen dus een (…) Lees het hele bericht

bij-de-ware-vrienden-kan-het-aftellen-beginnen

Bij De Ware Vrienden kan het aftellen beginnen

De Koninkelijke Harmonie De Ware Vrienden Zolder hield zaterdagavond zijn ledenfeest met onder meer enkele ludieke elementen. Op zich niets speciaals maar dit is wel een belangrijk jaar voor de harmonie. Alle voorbereidingen moeten immers getroffen worden om in 2020 de 150ste verjaardag te vieren. Dat zal onder meer gebeuren met een feestweekend en de voorstelling van een boek dat Bart de Myttenaere momenteel aan het schrijven is. (foto Johan Vanstraelen)

neos-lezers-stortten-zich-op-woesten

Neos-lezers stortten zich op 'Woesten'

Neos Heusden-Zolder heeft als enige in Vlaanderen een eigen leesclub. Op de eerste bijeenkomst van het nieuwe jaar werd het boek ‘Woesten’ van Kris Van Steenberge geanalyseerd. Dat boek is eerder bekroond met de Debuutprijs en de Bronzen Uil en werd ook door de lezers van Neos bijzonder gewaardeerd. De volgende leesclub, waarbij ‘De Bekeerlinge’ van Stefan Hertmans op tafel ligt, vindt plaats op 12 april om 14 uur in Den Ubbel in Boekt. De boeken moet je overigens niet ver gaan zoeken, check even de catalogus van de bib(foto Trudo Groffi)

chiro-berkenbos-maakte-er-leuk-feestje-van

Chiro Berkenbos maakte er leuk feestje van

Snuffelen door fotoboeken, filmpjes van bivakken bekijken, op panelen foto's van vroeger en andere souvenirs bewonderen, veel herinneringen ophalen, ... het waren de ingrediënten van een gezellige en druk bijgewoonde avond in ZLDR Luchtfabriek waar Chiro Berkenbos zijn 75ste verjaardag vierde. Er kwam dan ook veel volk op af, leden, oud-leden, familie, ... die werden ook getrakteerd op optredens onder meer van het Chiro-koor en muzikanten. In de loop van het jaar zal trouwens nog enkele keren het jubileum de kop opsteken. (foto's David Amgad)

wandelen-ten-voordele-van-banglabari

Wandelen ten voordele van Banglabari

Zaterdagavond stond een winterwandeling op het programma in de buurt van Ubbersel, met vertrek aan de Sint-Hubertusgilde. De opbrengst was voor Banglabari, dat in Bangladesh heel wat projecten ten bate van de lokale bevolking mee financiert. Geen toeval dus dat de wandeling de volle steun van het Sint-Franciscuscollege kreeg, want al enkele jaren op rij is een personeelslid samen met leerlingen gaan fietsen in Bangladesh om projecten te bezoeken en contacten te (…) Lees het hele bericht

cynthia-i-is-nieuwe-prins-van-de-feestknallers

Cynthia I is nieuwe prinses van De Feestknallers

Carnavalsverenigingen uit de wijde omgeving waren zaterdagavond naar Ons Huis afgezakt om daar het 1 x 11 jubileum van De Feestknallers mee te vieren. De zaal liep vol en hetzelfde gebeurde met de dansvloer telkens er een tot line-dance inspirerende song door de boxen klonk. Het hoogtepunt werd uiteraard de aanstelling van de nieuwe prins of prinses van De Feestknallers. Die werd in een kist opgevoerd en daaruit mocht burgemeester Mario Borremans Cynthia Vanhoudt bevrijden. Zij is (…) Lees het hele bericht

molenholleke-gaat-skien-in-oostenrijk

Molenholleke gaat skiën in Oostenrijk

Een hele drukte zaterdagavond in Zolder want 53 leerlingen van het 6de leerjaar van 't Molenholleke vertrokken op sneeuwklassen. Zij gaan naar Werfenweng in Oostenrijk samen met de juffen Karen, Katrien, Kimberly en Hilde. Er wacht hen een druk programma: op de eerste plaats skiën, maar ook leerrijke uitstappen en andere activiteiten. (foto Rita Grosemans)

heusden-met-lege-handen-terug-uit-tessenderlo

Heusden met lege handen terug uit Tessenderlo

In de tweede provinciale van het basketbal heeft Heusden A in de vooravond bij Optima Tessenderlo verloren met 84-67. In vierde A verloor Zolder D op het terrein van Croonen Lommel D met 79-53. Heusden C verloor ook al, 70-60 bij Optima Tessenderlo C. In vierde B verpulverde Zolder E Miners Beringen Z met 83-39. In de tweede landelijke heeft KBBC Zolder A thuis verloren van Stevoort A: 45-56.

anadol-verliest-in-stal

Anadol verliest in Stal

In de tweede provinciale B van het voetbal heeft FC Anadol zaterdagavond met 4-2 verloren bij Stal Sport.

het-themacafe-is-weer-open

Het Themacafé is weer open

Eindelijk ook nog eens goed nieuws uit de lokale horeca. Het Themacafé dat al een hele tijd dicht was en te huur stond na de pensionering van de vorige uitbaters, is vanaf vandaag weer open. De nodige veiligheidsaanpassingen zijn de voorbije periode gebeurd, en nu staan Robin Hermans en Pascal Mertens aan het Sint-Willibrordusplein achter de toog. (foto Julien Maebe)

bedrijfsvoetbal-doelpuntenkermis-door-leiders

Bedrijfsvoetbal: doelpuntenkermis door leiders

In de eerste afdeling van het bedrijfsvoetbal blijven de drie leiders de pannen van het dak spelen. RP Products won met 1-6 bij Weerstand Zonhoven. VK Wieze Boys A ging Huwa San Bilzen op eigen veld met 0-4 inblikken. Maar medeleider Century Hasselt heeft zijn doelpunten saldo flink opgekrikt door Sting Waterschei met 14-1 te kloppen.

bolderberg-fc-schenkt-een-lading-frisdrank

Bolderberg FC schenkt een lading frisdrank

Voetbalclub Bolderberg FC zorgde voor een eigen originele bijdrage aan de Warmste Maand van Sint-Vincentius. De club schonk een hele lading frisdrank. En bij de start van de Tournée Minérale werd dat gebaar uiteraard erg geapprecieerd. Dus trommelde voorzitter Ronny Jooken zijn getrouwen op om de bestelwagen van Sint-Vincentius vol te laden. (foto Stefa Was)

jong-talent-doet-de-bib-bruisen

Jong talent doet de bib bruisen

De bibliotheek stond deze voormiddag in het teken van de poëzie en de muziek. De leerlingen van Lut Daniels van de stedelijke academie van Beringen brachten op de eerste verdieping een sneak preview van het theaterstuk dat ze binnenkort in Muze opvoeren. Daarna doorbraken de leerlingen van de muziekafdeling benedenverdieping de stilte die eigen is aan een bibliotheek. Door de massale opkomst van ouders en andere geïnteresseerden, zat de bib bomvol. Iedereen kon zich vergewissen van het kapitaal aan jong talent dat er aangestormd komt. (foto's Julien Maebe)

feestknallers-houden-hun-verjaardagsbal

Feestknallers houden hun verjaardagsbal

De Feestknallers maken vanavond hun naam helemaal waar, want ze zijn in feeststemming. Het gezelschap bestaat immers 11 jaar en dat is een jubileum in het carnaval. Ze zijn voor hun jaarlijks bal uitgeweken naar Ons Huis en daar begint het feest om 20.11u. Het hoogtepunt zal rond 23.11u volgen want dan wordt de nieuwe prins of prinses van De Feestknallers bekendgemaakt en van de nodige attributen voorzien. DJ Glenn zorgt voor de ambiance.

eerste-hoogtepunt-in-75-jaar-chiro-berkenbos

Eerste hoogtepunt in 75 jaar Chiro Berkenbos

We meldden al eerder dat Chiro Berkenbos een feestjaar beleeft naar aanleiding van zijn 75ste verjaardag. Vanavond heeft een eerste hoogtepunt plaats in ZLDR Luchtfabriek. De deuren gaan open om 19 uur. Om 19.50u verwelkomt de groepsleiding iedereen op gepaste wijze. Om 20 uur begint de 'sing-a-long' met Chirokoor Berkenbos en om 21.30u treden Kim & Phil op. Tussendoor ziet iedereen de geschiedenis herleven op een mini-tentoonstelling of kun je bivakfilms bekijken. Rond middernacht wordt het afgerond in de Luchtfabriek maar dan kan iedereen nog afzakken naar de afterparty in jeugdhuis De Put.

filip-peeters-traint-volgend-seizoen-kvv

Filip Peeters traint volgend seizoen KVV

Volgend seizoen zal Filip Peeters KVV Heusden-Zolder trainen. Het bestuur was op zoek naar een nieuwe T1 nadat met Niels Vanpol geen nieuwe overeenkomst werd bereikt en hij na dit jaar stopt. Filip Peeters is nu nog trainer van een andere derde provincialer, VK Gestel. Maar zoals de kaarten nu liggen - KVV staat aan de leiding met 12 punten voorsprong - ziet het ernaar uit dat hij volgend seizoen samen met Heusden-Zolder in tweede provinciale zal vertoeven.

richie-schuift-de-drank-opzij

Richie schuift de drank opzij

Voor wie nog een waterke?

een-uitwisseling-in-het-station-van-zolder

Een 'Uitwisseling' in het station van Zolder

Het was druk vanavond in het stationsgebouw van Zolder. Kunstenaar Quinten Torp stelde er zijn atelier open voor bezoekers en liet de band Kameel ondertussen voor de muzikale sfeer zorgen. Veel bezoekers keken trouwens op een andere manier naar zijn schilderijen dan bij een klassieke tentoonstelling. Ze konden immers via de smartphone een ruilbod doen op één van de vele werken. En daar bestond duidelijk interesse voor. Het thema 'Wisselkunst' (…) Lees het hele bericht

vzoc-wordt-overspoeld-door-inbeslagnames

VZOC wordt overspoeld door inbeslagnames

Het Vogel- en Zoogdierenopvangcentrum beleeft op dit moment één van zijn drukste periodes ooit. Al sinds de jaarwisseling moeten de medewerkers meerdere keren per dag uitrukken om in beslaggenomen dieren op te halen. De teller staat op dit moment voor 1 week op 228 dieren. En dat gaat om de meest uiteenlopende dieren, van groot tot klein: paarden, ezels, varkens, geiten, schapen, schildpadden, neerhofdieren, ... "Qua frequentie hebben we (…) Lees het hele bericht

winter-in-bolderberg

Winter in Bolderberg

Nu het vandaag nog kon, heeft Jan Leijkens nog even geprofiteerd van het uitzicht over de vijvers van Terlaemen.

3-faillissementen-in-heusden-zolder

3 faillissementen in Heusden-Zolder

In januari zijn in Limburg 87 bedrijven failliet gegaan. Dat is het hoogste aantal voor de maand januari in tien jaar. De rest van Vlaanderen vertoont een verdeeld beeld, met stijging in de ene provincie, en een daling in de andere. Ook in Heusden-Zolder waren er afgelopen maand weer enkele faillissementen. Zo liep metaalbedrijf Belgian Bureau For Service & Technologie met maatschappelijke zetel in de Ringlaan op de klippen. Ook voor autohandel Truvast met zetel in de Heidestraat is het verhaal afgesloten door de rechtbank van koophandel. Voedingsbedrijf Yekmal uit de Kleuterweg is eveneens failliet verklaard.

burgemeester-wil-dit-jaar-gas-reglement

Burgemeester wil dit jaar GAS-reglement

Op de Burgemeestermarathon bij Radio 2 Limburg kregen de burgemeesters ook de vraag naar hun beloften over wat ze wel en niet willen doen. Wat Heusden-Zolder betreft, wil burgemeester Mario Borremans in het komende jaar een inspraakmoment organiseren voor de inwoners. Daarnaast wil hij ook een GAS-reglement (Gemeentelijke Administratieve Sancties) laten (…) Lees het hele bericht

mijn-naam-is-haas

Mijn naam is haas

Het voorjaar is altijd druk in het Vogel- en Zoogdierenopvangcentrum, vooral omwille van de jonge diertjes. Maar ook nu is al een haasje binnen dat door één of andere oorzaak zijn moeder kwijt is. En dus kunnen de medewerkers meerdere keren per dag de papfles geven, al is dat in de eerste fase een spuitje. Het opvangcentrum geeft iedereen die een jong dier - groot of klein - ziet zonder moeder om er zeker niet aan te komen maar het opvangcentrm te bellen. Niet elk dier is in nood en als het met mensen in aanraking is gekomen, kan het verstoten worden.

veiliger-te-voet-dan-met-de-fiets

Veiliger te voet dan met de fiets

In straten zoals de Heidestraat in Bolderberg was het vanochtend geraadzaam om te voet te stappen en de fiets maar even aan de hand te houden. (foto Roger Convents)

sporen-van-de-ochtendlijke-beweging

Sporen van de ochtendlijke beweging

De Ghoosstraat vanmorgen vrij vroeg. De banden- en voetsporen zijn vooral achtergelaten door de vroege postbode. De kranten- en brievenbestellers zijn wellicht blij dat de komende dagen niet veel sneeuw meer in de lucht hangt.

toen-begon-de-zon-de-strijd-met-de-sneeuw

Toen begon de zon de strijd met de sneeuw

Jimmy Wlosiniak had blijkbaar eenzelfde idee als Frans Morawski. Hij ging met de hond wandelen achter de sporthal en zag in de richting van de Mangelbeek een mooie zonsopgang.

een-beeld-voor-het-archief

Een beeld voor het archief

Dit landschap behoort over enkele jaren ongetwijfeld tot de geschiedenis. Het gebied achter de tennisterreinen in Heusden-Centrum was vanmiddag nog bedekt met een sneeuwlaag. Binnen afzienbare tijd wordt hier met BPA Mortelveld een nieuwe woonzone uitgebouwd. (foto Frans Morawski)

vanochtend-gezien-16

Vanochtend gezien

Na vanmorgen zijn de ijsdruppels wellicht voor een tijdje niet meer te zien, zo blijkt toch uit de weersvoorspellingen. (foto Jan Leijskens)

wat-is-het-nu-eigenlijk

Wat is het nu eigenlijk?

Aan het Hemelrijk in Eversel eindigt de bebouwde kom ... waar ze ook begint. Wie met deze opstelling voor verwarring wilde zorgen, is daarin geslaagd. (foto Jos Coels) UPDATE En die verwarring kwam van een grappenmaker die één van de borden had omgedraaid, ondertussen is het euvel hersteld en wie iedereen weer waar hij aan toe is.