Archief augustus 2020

belcar-wel-te-volgen-via-live-stream

Belcar wel te volgen via live-stream

Morgen wordt dus toch eerste race voor dit seizoen van de Belcar gereden op Circuit Zolder. Maar dat zal zonder publiek gebeuren. De autosportliefhebbers kunnen het wel allemaal volgen via live-stream. Dat wil zeggen voor de kwalificaties kan je hier terecht tussen 10.30 uur en 11.30 uur. De race zelf kan je via deze link volgen tussen 14.30 en 17.30 uur. (foto Ann Jordens)

alweer-zes-positieve-inwoners-meer

Alweer zes positieve inwoners meer

Het aantal coronabesmettingen in Heusden-Zolder blijft maar stijgen. Er zijn nu alweer 6 inwoners positief getest wat het totaal op 334 brengt.  Vooral de jongste dagen tikken de statistieken weer erg aan. Genk, Houthalen-Helchteren en Heusden-Zolder zijn nu de 'slechte Limburgse leerlingen' in de 7-dagen dashboard van Sciensano. Beringen volgt wat verder. Maasmechelen blijft als enige ex-mijngemeente zowat buiten schot.

vakantiegroeten-uit-turkije-18

Vakantiegroeten uit Turkije

Er is niets geweten over het verdere lot van deze Turkse kip in Çamlik, in de buurt van Efese ... laat Gilbert Vanutte weten. Is ze, de culinaire gedachte getrouw, geduldig blijven wachten tot het vuur in de oven werd aangestoken? Of heeft ze zichzelf toch maar naar veiliger oorden gestuurd...? 

recyclagepark-alleen-morgenvoormiddag-open

Recyclagepark alleen morgenvoormiddag open

Door de extreme hitte zal het recyclagepark morgen, zaterdag, alleen in de voormiddag open zijn, tot 12.30 uur dus. Dat geldt voor alle parken van Limburg.net. Als code rood wordt verlengd, kan de maatregel ook volgende week nog toegepast worden. Sowieso is het in de namiddag kalm op het park. De afvalophalers mogen ook vroeger aan het werk, ze kunnen al vanaf 6 uur 's ochtends langskomen, zorg dus dat alles tijdig buitenstaat.

iedereen-te-snel-in-de-kanaalweg

Iedereen te snel in de Kanaalweg

De politie hield gisteren snelheidscontroles op 6 plaatsen in Heusden-Zolder. Van de 626 gecontroleerde bestuurders reden 80 te snel, dat is minder dan 13 % en een aanzienlijk beter resultaat dan bij vorige controles. Ook hoeft van niemand het rijbewijs te worden ingetrokken. Wat wel opvalt is dat in de Kanaalweg – zone 50 – 11 auto’s voorbij de radar reden en die zijn allemaal geflitst. De helft bleef wel onder de 60 km per uur. Ook 2 van de 7 vrachtwagens reden te snel. 

muze-neemt-herstart-met-films

Muze neemt herstart met films

Dit weekend gaat cultuurcentrum Muze na de zomerbreak opnieuw van start met de programmering. Heel de balzaal is omgebouwd tot een stijlvol film- en theatercafé voor maximaal 80 personen. De zaal is niet alleen volledig coronaproof ingericht, maar is ook  lekker koel. Het MUZEcafé zorgt voor verfrissende drankjes.  Dit weekend biedt Muze twee gratis topfilms aan ter kennismaking: 'Marina' en 'La La Land'. Er zijn nog enkele plaatsen (…) Lees het hele bericht

vakantiegroeten-uit-borgloon-2

Vakantiegroeten uit Borgloon

De familie Mandiau vindt overnachten in de 'tranendreef' in Borgloon een absolute aanrader. 

twee-coronapatienten-in-ziekenhuis

Twee coronapatiënten in ziekenhuis

In het Sint-Franciscusziekenhuis is één positief gescreende COVID-19 patiënt bij opgenomen. Dat betekent dat bij het ingaan van dit hitteweekend 2 coronapatiënten worden verzorgd.

vanaf-morgen-hittecode-rood

Vanaf morgen hittecode rood

De hittewaarschuwing wordt vanaf morgen opgetrokken tot code rood voor het grootste deel van het land, en dus zeker voor Limburg en de Kempen waar de hoogste temperaturen worden genoteerd. Ook ziet het ernaar uit dat die hittefase rood een aantal dagen zal blijven gelden, het KMI bekijkt dat van dag tot dag. 

heusden-zolder-herdenkt-slachtoffers-brandramp

Heusden-Zolder herdenkt slachtoffers brandramp

Volgende dinsdag 11 augustus is het een jaar geleden dat Heusden-Zolder en de rest van het land in een nachtmerrie ontwaakten. Bij een brand in Beringen waren die nacht twee leden van het brandweerkorps van Heusden-Zolder omgekomen: Benni Smulders en Chris Medo, Arno Barzan raakte zwaar verbrand. Een jaar later worden de helden op een gepaste wijze herdacht. In Heusden-Zolder zullen de vlaggen halfstok hangen en burgemeester Mario Borrmans legt die dag namens de (…) Lees het hele bericht

vakantiegroeten-uit-oostenrijk-13

Vakantiegroeten uit Oostenrijk

In Sölden in Oostenrijk hebben de koeien in de bergen geen last van 'bubbelstress'. Integendeel, ze komen de toeristen overal zorgeloos loeiend en klingelend tegen. Toch bleven Nathalie Hody en co op afstand, niet zozeer voor corona, maar met zo'n kolossen weet je maar nooit.


alweer-zes-besmettingen-erbij

Alweer zes besmettingen erbij

Na een aantal dagen van relatieve rust, gaat het weer de verkeerde kant op met de COVID-19 cijfers in Heusden-Zolder. Vandaag zijn er alweer 6 nieuwe positieve inwoners bijgekomen, gisteren waren het er ook al 5. Dat brengt het totaal sinds de uitbraak van de pandemie op 328. In de weekcijfers spreekt Sciensano van 24 extra, dat is 2 minder dan Houthalen-Helchteren, 5 meer dan Beringen en 13 meer dan Hasselt.

vakantiegroeten-uit-borgloon-1

Vakantiegroeten uit Borgloon

Ellen Meynen passeerde tijdens een avondwandeling in Borgloon aan het beroemde doorkijkkerkje. 

vanaf-morgen-ook-code-oranje-in-de-natuur

Vanaf morgen ook code oranje in de natuur

Vanaf morgen geldt ook in de Limburgse natuurgebieden code oranje. Er was al langer code geel van kracht omwille van de droogte. De tropische temperaturen maken het alleen maar erger waardoor het risico op natuurbranden toeneemt. De dienst Noodplanning en Crisisbeheer van de provincie Limburg benadrukt dat iedereen voorzichtig moet zijn in de natuur, er niet te roken en geen vuurtjes te maken. Het kan ook zijn dat de boswachter de toelating voor een kampvuur voor groepen die op kamp zijn, (…) Lees het hele bericht

ook-heusden-centrum-heeft-zijn-vogelverschrikkers

Ook Heusden-Centrum heeft zijn vogelverschrikkers

Niet alleen in Eversel-Ubbersel staan heel wat vogelverschrikkers. Ook in Heusden-Centrum dat eigenlijk niet aan de actie deelneemt, vind je twee opvallende exemplaren. Karin Cerstelotte zette in de Brugstraat Electra 822 buiten. Een tijdje later zorgde een wilde weldoener ervoor dat hij ook nog van stroom voorzien werd. En Julien Maebe voegde er vandaag in de Guido Gezellelaan - met de hulp van zijn kleinzoon en diens vakantievriend - Janos aan toe. Die is geïnspireerd op de Cosmogolem van Koen Vanmechelen en heeft vier gezichten, in elke windrichting kijkt er eentje.

vandaag-gezien-204

Vandaag gezien

Een romboutlibel gespot in Bolderberg. (foto Jan Leijskens) 

code-oranje-van-kracht-in-limburg

Code oranje van kracht in Limburg

Het KMI heeft vandaag voor Limburg code oranje afgekondigd en dat omwille van het erg warme weer. Voor morgen geldt trouwens voor alle provincies - behalve voor de kust - code oranje. "Daarbij is het belangrijk om regelmatig te drinken en licht verteerbaar voedsel te eten, zich lichter te kleden, de dag in koelere ruimten door te brengen, ramen en deuren gesloten te houden en de gezondheidstoestand op te volgen," aldus het KMI. De kans is grote dat code oranje de komende (…) Lees het hele bericht

vakantiegroeten-uit-heusden-zolder-12

Vakantiegroeten uit Heusden-Zolder

Arlette Gijbels brengt de vakantie door in haar Heusdense bubbel waar ze geniet van de eigen creaties. 

71-foutparkeerders-bekeurd-bij-het-koet

71 foutparkeerders bekeurd bij Het Koet

De politie heeft de afgelopen dagen 71 autobestuurders een boete gegeven omdat ze het parkeerverbod in de Dellestraat negeerden. Het ging bijna allemaal om bezoekers van de plas - of Het Koet - in de Groene Delle. Dat is trouwens een privé-domein dat niet zomaar mag betreden worden, maar in de zomer wel populair is. Op 31 juli stonden daar 56 auto's fout geparkeerd en gisteren waren er alweer 15 in overtreding.

het-berenhuis-bubbelt-op-verplaatsing

Het Berenhuis bubbelt op verplaatsing

Na de verstrengde maatregelen is Het Berenhuis 'on the road'. Elke namiddag wordt een deel van de huisraad van de beren verhuisd naar de eigen tuin van  gezinnen die de Berenkrant ontvangen.  Zo kan er op een veilige manier toch genoten worden van een onbezorgde zomer vol spelplezier en vrolijke oefenkansen Nederlands. 

zonsondergang-vanop-de-terril

Zonsondergang vanop de terril

Meestal worden we in de zomer overspoeld met zonsondergangen boven de Noordzee en andere zeeën waar dan ook. Maar Seppe Mues toont aan dat je ook gewoon vanop de mijnterril in Heusden-Zolder de zon prachtig kan zien slapen gaan. 

een-coronapatiente-in-het-ziekenhuis

Eén coronapatiënte in het ziekenhuis

Het aantal coronabesmettingen in Heusden-Zolder en de buurtgemeenten blijft hoog en toch kennen ze - op dat vlak - in het Sint-Franciscusziekenhuis na een korte heropflakkering weer een rustige periode. De toestand is vandaag ongewijzigd ten opzichte van gisteren, er verblijft één COVID-19 patiënte in het ziekenhuis. De verklaring ligt wellicht bij het procentuele hoge aantal jonge mensen die besmet zijn en voor wie over het algemeen de gevolgen minder ingrijpend zijn. 

vakantiegroeten-uit-kerkhoven

Vakantiegroeten uit Kerkhoven

Waterlelies drijven op het Kanaal van Beverlo, Greet van Wijk nam de foto tijdens een fietstocht in de buurt van Kerkhoven. 

vijf-nieuwe-besmettingen-in-heusden-zolder

Vijf nieuwe besmettingen in Heusden-Zolder

Uit de nieuwste cijfers blijken opnieuw 5 bijkomende inwoners van Heusden-Zolder besmet te zijn met het coronavirus. Het totaal staat nu op 322. Op weekbasis zitten we aan 23 nieuwe besmettingen, Houthalen-Helchteren is momenteel de slechtste leerling van de klas in Limburg met 29, Genk heeft er 24. Hasselt en Beringen doen het ondertussen weer beter in de weektabellen. 

vakantiegroeten-uit-geistingen

Vakantiegroeten uit Geistingen

 Een beeld van de kiezelkuilen in Geistingen waar Kenny Van Limbergen een avondje met vrienden ging vissen. En ze hadden er een wonderbaarlijke visvangst. 

zondag-toch-belcar-op-circuit

Zondag toch Belcar op circuit

Zoals bekend is de Zolder Superprix op het circuit afgelast, door de huidige coronasituatie en het feit dat van het entourage alleen al 3.000 personen verwacht werden. Maar ondertussen heeft de organisatie van de Belcar de koe bij de horens gevat en ervoor gezorgd dat nu zondag de eerste Belcar race van het seizoen op Circuit Zolder zal gereden worden. Van 10.30 uur tot 11.30 uur zijn er kwalificaties gedurende 60 minuten. Om 14.30 uur wordt de race over 180 minuten in gang gezet, (…) Lees het hele bericht

viversel-past-sacramentsprogramma-opnieuw-aan

Viversel past Sacramentsprogramma opnieuw aan

Enkele maanden geleden was al beslist om de jaarlijkse Sacramentsprocessie in Viversel op 15 augustus niet te laten uittrekken en een alternatief programma aan te bieden. Maar de heropflakkering van het coronavirus maakt ook de bijsturing van dat alternatieve programma noodzakelijk. Zo zal de Sacramentskapel op 15 augustus niet toegankelijk zijn via het Sacramentspad over het circuit, maar wel via de Kerkstraat (tunnel). Tijdens de eucharistieviering in de kerk (…) Lees het hele bericht

vakantiegroeten-uit-valensole

Vakantiegroeten uit Valensole

Elie en Diane Indeherberge fietsten tussen de lavendelvelden in Valensole, in het Franse departement Alpes-de-Haute-Provence.

dit-weekend-geen-treinen-tussen-heusden-en-hasselt

Dit weekend geen treinen tussen Heusden en Hasselt

Er wordt al maanden gewerkt aan de spoorlijn Hasselt-Mol. Het komende weekend zijn er intense werken aan de sporen vooral tussen Zonhoven en Hasselt. Dat is onder meer mogelijk na het invaren van de nieuwe spoorwegbrug in Kuringen. Daardoor rijden er geen treinen tussen Heusden en Hasselt. De NMBS zet tussen beide stations vervangbussen in, die uiteraard ook stoppen in Zolder en Zonhoven. Wil je dit weekend het openbaar vervoer gebruiken, check dan even de website van de NMBS.

boerenbond-heeft-bezwaren-tegen-plan-groene-delle

Boerenbond heeft bezwaren tegen plan Groene Delle

Boerenbond Limburg heeft vandaag een bezwaar ingediend tegen het GRUP Zolder - Lummen Zuid, de plannen rond De Groene Delle dus. "De landbouwsector is de enige sector die louter verliest aan een project waarbij ze eigenlijk niet betrokken is," aldus de Boerenbond.  Van landbouw wordt gevraagd planologisch gronden af te staan aan natuur, omdat natuur gronden moet afstaan aan industrie. Daarnaast komt het agrarisch gebied nadrukkelijk in beeld (…) Lees het hele bericht

vakantiegroeten-uit-kiewit

Vakantiegroeten uit Kiewit

Echt op vakantie gaan is moeilijk dit jaar en dus fotografeerde Shana Tlelens haar man Christophe en zoontje Lyandro tijdens een uitstap naar de kinderboerderij Kiewit.

johan-en-jacqueline-vieren-zilver-in-de-lucht

Johan en Jacqueline vieren zilver in de lucht

Johan Baerts en Jacqueline Beyne, de gewezen zaakvoerders van uitvaartverzorging J. Beyne, vierden gisteren hun zilveren huwelijksjubileum. Als verrassing kregen ze een ballonvaart aangeboden. Oorspronkelijk was het de bedoeling om vanuit Viversel te vertrekken, maar windrichting en -snelheid noopten de ballonvaarder om het vertrek vanuit Tienen te doen, met de suikerfabriek als achtergronddecor. Ook in een luchtballon moeten uiteraard de (…) Lees het hele bericht

ze-laten-alles-gewoon-achter

Ze laten alles gewoon achter

Alsmaar meer lezers reageren verontwaardigd over de verloedering van groene plekjes in de gemeente. Aan de Weg naar de Grauwe Steen heeft één of andere onverlaat een lading isomoplaten gedumpt. En door de wind en voorbijrijdende auto's vliegt alles in het rond. En de rustplek langs het routeke, aan de afslag Zolderse Weg , die al enkele keren is opgeruimd, wordt duidelijk gebruikt als hangplek, met alle afval vandien. 

nog-een-coronapatient-in-het-ziekenhuis

Nog één coronapatiënt in het ziekenhuis

Hopelijk kan de situatie in het Sint-Franciscusziekenhuis zo verder aangehouden worden, want er is opnieuw een voldoende herstelde COVID-19 patiënt ontslagen en niemand opgenomen. Daardoor blijft er nog één coronapatiënt opgenomen. 

kanonskogel-om-mosterd-te-maken

'Kanonskogel' om mosterd te maken

De befaamde kanonskogel waarover Ronnie Vanardennen meer informatie zoekt, is volgens Josee Geerts en Marcel Veltjen een bol die veel huismoeders vroeger gebruikten om in een houten kom mosterdzaadjes te pletten. Daar voegden ze dan zout en azijn aan toe om zelf mosterd te maken. Marcel herinnert zich zelfs dat hij in 1966 thuis in Genebos het wereldrecord kogelstoten verbeterde met die bol. Hij gooide hem zover dat hij nooit teruggevonden is ... maar de Holstraat lijkt toch wel erg ver. 

vakantiegroeten-uit-heusden-zolder-11

Vakantiegroeten uit Heusden-Zolder

Ook Linda Huysmans laat weten dat haar kapoen van de vakantiesfeer kwam genieten bij moeke en opa.

we-houden-trage-groei-aan

We houden trage groei aan

Op dit moment komt er nog altijd één positief geteste inwoner per dag bij, vandaag staat de totale teller daardoor op 317 in Heusden-Zolder. Voor alle duidelijkheid, de meeste van die mensen zijn ondertussen al lang genezen. Over 7 dagen gaat het nog steeds om 21 extra gevallen, dat is buiten de Belgische top 20. In Limburg doet alleen Houthalen-Helchteren op dit moment weer slechter met 26.

er-wonen-dus-toch-kabouters-in-het-bos

Er wonen dus toch kabouters in het bos

Philippe De Pauw gelooft sinds vanavond weer in kabouters. Tijdens zijn wandeling in de Vallei van de Mangelbeek kwam hij langs het pad achter kasteel Meylandt dit kabouterhuis tegen met op het balkonnetje ook echte kabouters. Blijkbaar heeft iemand al zijn creativiteit op een boomstronk losgelaten. En misschien een nieuwe rage ingezet?

vakantiegroeten-uit-heusden-zolder-10

Vakantiegroeten uit Heusden-Zolder

Bernadette en Johan genieten ieder jaar van de zonnebloemen langs de snelwegen in Frankrijk, maar stellen het dit jaar met de bloemen in hun eigen tuin in Heusden-Zolder. 

werkloosheid-neemt-snel-toe

Werkloosheid neemt snel toe

1053 mensen zaten eind juli zonder werk in Heusden-Zolder, dat zijn er liefst 6 % meer dan op hetzelfde moment vorig jaar. Uiteraard speelt de coronacrisis daarin een grote rol. In Limburg (+ 7,7 %) en Vlaanderen (+7,9%) is de situatie nog meer verslechterd. Ten opzichte van een maand geleden zijn er zelfs 9,5 % meer werklozen in Heusden-Zolder. 7 % van onze beroepsbevolking zit op dit moment zonder werk, dat is 0,1 % dan in Limburg en 0,2 % meer dan in Vlaanderen. 

ze-zitten-aan-de-nieuw-patatjes

Ze zitten aan de nieuw patatjes ...

In de dorpstuintjes aan het routeke is het dezer dagen een drukte van jewelste. Iedereen is daar niet alleen op zijn eigen perceeltje grond aan het werk, maar elke dinsdagvoormiddag doen ze ook aan 'samentuinen'. De opbrengst? Een fijn gemeenschapsgevoel en liefst 170 kg aardappelen. (foto's Paul Coolen)

vakantiegroeten-uit-rutten

Vakantiegroeten uit Rutten

Hubert Cornelissen maakte een fietstocht door Zuid-Limburg en passeerde daarbij onder meer in het dorpje Rutten bij Tongeren. 

vandaag-gezien-203

Vandaag gezien

 Een aparte kijk op een wilde peen. (foto Jan Leijskens)

elan-languages-bundelt-krachten-met-oneliner

ElaN Languages bundelt krachten met OneLiner

ElaN Languages, gevestigd op het Marktplein in Heusden-Zolder, en OneLiner uit Sint-Niklaas bundelen voortaan de krachten. Ze worden samen de grootste volledig Belgische taalspeler en komen meteen ook in de top 75 wereldwijd. Samen tellen ze ongeveer 45 personeelsleden en kunnen een beroep doen op 2500 externe vertalers en 400 trainers. Zowel op het vlak van klanten als de eigen werking vullen ze elkaar aan, ze werken voor bedrijven en overheden. (…) Lees het hele bericht

nog-twee-patienten-in-het-ziekenhuis

Nog twee patiënten in het ziekenhuis

In het Sint-Franciscusziekenhuis was opnieuw een COVID-19 patiënt voldoende hersteld zodat hij kon ontslagen worden. Op dit ogenblik worden er dus nog slechts twee positief geteste patiënten verzorgd. Voorlopig een meevaller dus terwijl in de rest van het land gemiddeld de ziekenhuisopnames toenemen. 

vakantiegroeten-uit-zwitserland-2

Vakantiegroeten uit Zwitserland

De familie Vanzonhoven-Hauquier beleefde een mooie vakantie in Walenstadt, Zwitserland. 

is-dit-een-oude-kanonskogel

Is dit een oude kanonskogel?

Soms krijgen we hier vondsten binnen die een mysterie of geschiedenis herbergen. Dit lijkt sterk op een oude kanonskogel. Ronnie Vanardennen heeft die 25 jaar geleden gevonden onder de appelboom bij zijn ouders in de Holstraat in Zolder en al die tijd bewaard. Voordien was de grond eigendom van de familie van Vogelsanck. Heeft iemand enig idee vanwaar dit kan komen en wat het precies is? internetgazet[!]heusden-zolder.eu

vakantiegroeten-uit-heusden-zolder-9

Vakantiegroeten uit Heusden-Zolder

Martha Vanlook zoekt de zomerse rust dicht bij huis.  Meylandt dus. 

heusden-zolder-nog-altijd-veel-besmettingen

Heusden-Zolder: nog altijd veel besmettingen

Volgens de nieuwste Sciensano-cijfers telt Heusden-Zolder 316 coronabesmettingen sinds de uitbraak van het virus. Dat is één meer dan gisteren. Het instituut heeft ondertussen zijn weekbulletin omgezet in een 14-daags dashboard wat een vergelijking met de voorbije periode moeilijker maakt. In ieder geval telt Heusden-Zolder de afgelopen 2 weken 45 nieuwe besmettingen, het staat daarmee op een gedeelde 13de plaats. Opvallend, voor én achter Heusden-Zolder staan alleen maar steden met (…) Lees het hele bericht

vakantiegroeten-uit-heusden-zolder-8

Vakantiegroeten uit Heusden-Zolder

Zo ziet de staycation van de familie Claes-Scevenels eruit. 

geen-mondmasker-bij-extreem-zware-arbeid

Geen mondmasker bij extreem zware arbeid

De burgemeester heeft vandaag een bijkomende uitzondering toegevoegd aan het reglement op het dragen van een mondmasker. Wie extreem zware arbeid verricht, is op dat ogenblik vrijgesteld van de mondmaskerplicht. Niet alleen de politie zal trouwens toezicht houden op het dragen van de mondmaskers, ook de gemeenschapswacht-vaststeller kan overtreders een GAS-boete geven. Ondertussen kunnen sinds 1 augustus binnensporters weer trainen in de (…) Lees het hele bericht

helzold-wordt-nieuwe-hotspot-om-samen-te-troepen

Helzold wordt nieuwe hotspot om samen te troepen

De omgeving van Helzold is al langer gekend als geliefkoosde plek van drugsdealers en lachgasgebruikers. Nu de Aldi-parking en andere buurten wat vaker gecontroleerd worden, is Helzold blijkbaar ook een feestplek geworden om samen te troepen. Zo blijkt uit de achtergelaten drankblikjes en -bekers, snoepafval, ... 

nog-drie-coronapatienten-in-het-ziekenhuis

Nog drie coronapatiënten in het ziekenhuis

Ondanks het stijgend aantal besmettingen in de regio, valt op dit moment de toestand in het Sint-Franciscusziekenhuis nog best mee, zeker ook in vergelijking met een week geleden. Vandaag waren er maar drie COVD-19 patiënten opgenomen, de afgelopen 24 uur zijn er twee ontslagen die voldoende hersteld waren. 

ongeval-op-e314-in-heusden-zolder

Ongeval op E314 in Heusden-Zolder

De ongevallen in de regio blijven elkaar opvolgen. In de vooravond - omstreeks 17 uur - is op de E314 in Heusden-Zolder een nieuwe aanrijding gebeurd. Een personenwagen raakte daarbij zwaar beschadigd en stond dwars over de middelste rijstrook wat voor verkeershinder zorgde. 

vakantiegroeten-uit-oostduinkerke-3

Vakantiegroeten uit Oostduinkerke

De families Verheijen en Vanvelk zijn op vakantie aan de kust. Dat vinden ze alvast een prima plek tegen dat de aangekondigde hittegolf arriveert. Maar in afwachting waren ze in Oostduinkerke getuige van een mooi weerfenomeen.

3-extra-positieve-testen

3 extra positieve testen

In de nieuwste dagcijfers zijn opnieuw 3 inwoners van Heusden-Zolder positief getest op corona. Dat brengt het totaal op 315. Wat de afgelopen 7 dagen betreft, zitten we aan 21 nieuwe gevallen. Het feit dat we met een vrij constant weekcijfer alsmaar verder 'wegzakken' in de rangschikking, duidt aan hoezeer de besmettingen in andere steden en gemeenten in ons land aan het escaleren zijn. 

vakantiegroeten-uit-beringen-1

Vakantiegroeten uit Beringen

Karin Cerstelotte ging het deze vakantie ook niet ver zoeken: be-Mine by night.

afbraak-amerikaanse-stock-is-gestart

Afbraak 'Amerikaanse stock' is gestart

Aan de achterzijde van de vroegere 'Amerikaanse Stock' in de Koolmijnlaan zijn de afbraakwerkzaamheden gestart. Het is de bedoeling dat de handelsruimte samen met enkele huizen ernaast plaatsmaakt voor een nieuwe warenhuis van de Nederlandse keten Jumbo, een aantal appartementen en parkeerplaatsen. (foto's Tony Lespoix)

hitte-en-warmte-actieplannen-zijn-van-kracht

Hitte- en warmte-actieplannen zijn van kracht

Alle weermodellen voorspellen het: vanaf woensdag krijgen we zeer warm weer, de dagen nadien wordt het nog heter. We gaan dan vlot boven de 30 graden. Voorlopig staat het nog niet vast hoe lang de hittegolf zal duren. Maar alleszins is vandaag al de waarschuwingsfase van het federale ozon- en hitteplan geactiveerd. Vanaf woensdag zal de combinatie van luchtvervuiling, warmte en zon bijna zeker leiden tot een toename van de ozonconcentraties. De waarschuwingsfase van het (…) Lees het hele bericht

vakantiegroeten-uit-heusden-zolder-7

Vakantiegroeten uit Heusden-Zolder

Met de motto's 'Koop lokaal' en 'samen blijven fietsen' in het achterhoofd, vertrok Nico Alenus van Boekt naar Heusden om een boodschap te doen. Onderweg ruilde hij de Meylandtlaan voor een zandwegje aan het wit kapelletje in de Schootstraat. Na wat links en rechts afslaan, kwam hij deze bloeiende bloemen tegen. De trage wegen als alternatief. 

opnieuw-een-waterlek-in-boekt-1

Opnieuw een waterlek in Boekt

Een deel van Boekt heeft vanmorgen een tijdlang zonder water gezeten. Dat  was het gevolg van een nieuwe breuk in de waterleiding, zoals meestal ook nu weer in de buurt van de Onze-Lieve-Vrouwstraat. Het lek werd al ontdekt rond zes uur. De breuk zorgde ter plaatse voor wateroverlast en buurtbewoners belden de brandweer. Later stuurde De Watergroep technici ter plaatse om het lek te herstellen. Periodes van droogte - die nu weer in het verschiet liggen - zijn altijd extra gevaarlijk omdat de (…) Lees het hele bericht

200-deelnemers-aan-de-rikolto-mtb-tocht

200 deelnemers aan de Rikolto MTB-tocht

An Kindermans, Maarten Verlinden en de Rikolto Bikers organiseerden vandaag hun tradtionele mountainbiketocht ten voordele van Rikolto, het vroegere Vredeseilanden. Ook nu lagen start en aankomst weer aan de terreinen van Ubbelsel. Het grote verschil met andere jaren waren de beperking van het aantal deelnemers tot 200 en de verplichte inschrijving vooraf. En ook ter plaatse bij start en aankomst moesten de nodige veiligheidsmaatregelen getroffen worden. De deelnemers konden (…) Lees het hele bericht

artiesten-van-bij-ons-robert-quintens

Artiesten van bij ons: Robert Quintens

Meer dan 50 jaar geleden ontdekte Robert Quintens de wondere wereld van 6 snaren. Met enkele vrienden werd Click Clack  boven de rockdoopvont gehouden. Er zijn weinig Limburgse podia waar deze groep niet heeft op gestaan. Sinds enkele jaren zijn er  reünieconcerten van deze Zolderse rockformatie. Maar Robert is meer dan alleen een sterke gitarist.  In 1998 startte hij samen met collega Ludo Hulsmans ‘The Night of the Locals’. Na meer dan 20 (…) Lees het hele bericht

vakantiegroeten-uit-hoegaarden

Vakantiegroeten uit Hoegaarden

Roger Convents maakte een fietstochtje naar Hoegaarden en genoot onderweg van het agrarische landschap. 

vier-nieuwe-besmettingen-vastgesteld

Vier nieuwe besmettingen vastgesteld

Volgens de jongste cijfers zijn opnieuw vier bijkomende inwoners van Heusden-Zolder met het coronavirus besmet. In werkelijkheid zullen het er meer zijn omdat het hier alleen om de geteste inwoners gaat. Het totaal sinds de uitbraak van COVID-19 in maart staat nu op 312. Sciensano telt bij ons over de afgelopen 7 dagen 20 besmettingen, op zich blijven we daarmee rond hetzelfde cijfer schommelen maar veel andere steden en gemeenten - ook Genk, Beringen, Houthalen-Helchteren en (…) Lees het hele bericht

vakantiefotowedstrijd-is-halfweg

Vakantiefotowedstrijd is halfweg

De vakantie is precies halfweg. En dus kunnen we vanaf nu een tandje bijsteken in onze vakantiefotowedstrijd. De foto's beginnen hier aardig binnen te lopen zoals je de komende dagen zult merken. Nog even herinneren aan onze prachtige prijzenpot: een smartphone van Auva, voor de beste foto uit onze provincie een Limburg Cheque van liefst 250 euro, voor de beste foto uit Heusden-Zolder een mand met lekkers en info uit eigen gemeente, we hebben een overheerlijk etentje voor twee (…) Lees het hele bericht

vandaag-gezien-202

Vandaag gezien

Een prachtig tafereel door Geert Callewaert gespot in 't Wiek. In die buurt zitten nogal wat reefamilies, en die huppelen wel eens dartel door het groen. 

nieuwe-campagne-om-orgaandonor-te-worden

Nieuwe campagne om orgaandonor te worden

Een eerste campagne om de inwoners van Heusden-Zolder aan te porren om orgaandonor te worden was al een succes. En dus herneemt het Team Burger van het gemeentebestuur zijn actie. Wie zich voor 30 september registreert als orgaandonor krijgt daarvoor een hippe plant, om de woonkamer of andere plek op te fleuren. Registreren kan op twee manier: ofwel na afspraak aan de loketten in het gemeentehuis ofwel online. Daarvoor surf je naar deze webpagina, doorklikken naar orgaandonaties en wilsverklaringen. Na de registratie druk je een ontvangstbewijs af en daarmee kan je tijdens de openingsuren je plant afhalen aan het onthaal van het gemeentehuis.

vakantiegroeten-uit-riemst

Vakantiegroeten uit Riemst

Als het mooi weer is, moet je niet naar het verre zuiden om een soort 'Route du Soleil' aan te treffen. Marleen en Robert Vogels-Jacobs fietsten door de velden van Riemst die een panorama over glooiende velden bieden en kwamen verderop terecht in het historische Tongeren.

corona-het-blijft-toenemen

Corona: het blijft toenemen

Er zijn alweer 5 inwoners van Heusden-Zolder positief getest op corona, wat het totaal op 308 brengt.  Op basis van de afgelopen 7 dagen zitten we aan 21 nieuwe gevallen, maar door de verdere verspreiding van het virus ligt dat cijfer in liefst 18 steden en gemeenten hoger, tot veel hoger zelfs. Meestal gaat het om grotere steden. Ook Genk en Beringen staan momenteel met 25 een eind boven ons in die droeve rangschikking. 

de-kijk-van-richie-501

De kijk van Richie

Hangt ook hier de avondklok boven ons hoofd?