'De sfeer is goed, alleen wat meer winkels'

'De sfeer is goed, alleen wat meer winkels'

In 't Kuipershof hebben dinsdagavond een kleine 130 mensen de voorstelling bijgewoond van het behoeftenonderzoek Heusden-Dorp. In totaal waren zijn 293 enquêteformulieren ingevuld, 10 % van het aantal dat verspreid is. 71,33 % beoordeelt de algemene sfeer in Heusden-Dorp als goed, slechts 6,50 procent vindt het slecht. Opvallend: vooral jongeren en degenen die recent in Heusden kwamen wonen, zijn erg tevreden. Anderzijds kunnen de onderlinge contacten maar bij iets minder dan de helft op een goeie score rekenen.

58 % is tevreden over de parkeermogelijkheden, hoewel de wachters op gemopper kunnen rekenen. 39 % kan de aandacht van de gemeente voor Heusden-Dorp appreciëren, maar een kwart is ontevreden. Voor de rest zijn de inwoners opgetogen over de kwaliteit en het uitzicht van de woningen, de wegen, groenvoorzieningen, openbaar vervoer. Velen hebben zelfs het licht gezien want de openbare verlichting krijgt van 85 % een goed rapport. Hoge scores zijn er voor de sportaccomodatie, de Zandloper en het onderwijs, en ook het verenigingsleven is ruimschoots aanwezig. De nabijheid van hulpdiensten, medische voorzieningen en OCMW krijgt bijna unaniem een positief oordeel.

Het winkelaanbod wordt door 49,49 % van de deelnemers positief beoordeeld, 33,11 % is ontevreden, ter vergelijking: in Zolder-Centrum was 65 % ontevreden. Iets meer dan de helft vindt dat er te weinig winkels zijn, bijna 38 % meent dat ze te weinig uitstralen. De horeca scoort wel goed. De missing links zijn winkels, rustbanken en een zwembad in Heusden-Dorp. Wat ze zeker niet kwijt willen zijn de bakker, de post en de bankautomaten. Bib en ziekenfondsen scoren ook hoog. De deelnemers zijn massaal ingegaan op de vraag om individuele voorstellen te doen. En daar kan nog verder over gediscusseerd worden, want op 18 december om 20 uur heeft in De Kring een vervolgvergadering plaats.

1550